facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Ηλεκτρονικό… τελεσίγραφο στους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου

Τελεσίγραφο προς τους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου στέλνει με…email η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Όσοι έχουν χρέη προς το Δημόσιο άνω των 150 χιλιάδων ευρώ θα πρέπει να τις τακτοποιήσουν έως τις 27 Ιουνίου αλλιώς τα ΑΦΜ και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο TAXISNET.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκίνησε από σήμερα το βράδυ την αποστολή των σχετικών μηνυμάτων - ειδοποιητηρίων.

Στους παραλήπτες δίνεται χρονικό περιθώριο μέχρι τις 27 Ιουνίου να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ είτε για να ενταχθούν σε ρύθμιση, είτε να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με την προέλευση των χρεών τους.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής κι εφόσον τα χρέη δεν έχουν αποπληρωθεί ή ρυθμιστεί, η ΓΓΔΕ θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του TAXISNET ολόκληρο τον κατάλογο με τους ΑΦΜ, τα ονοματεπώνυμα, τις οφειλές αλλά και τις προσαυξήσεις.

Η δημοσίευση των ονομάτων των μεγαλο-οφειλετών, αποτελεί «προαπαιτούμενο» του μνημονίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που έχει ανακοινώσει η ΓΓΔΕ, ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150.000 ευρώ, εμφανίζονται σε περισσότερα από 25 χιλιάδες ΑΦΜ όταν το σύνολο των οφειλετών του δημοσίου διαμορφώνεται σε 4,3 εκατομμύρια άτομα.

Ωστόσο, οι οφειλέτες με χρέη άνω των 150.000 ευρώ, εμφανίζονται να οφείλουν περίπου το 88% των συνολικών χρεών προς την εφορία, δηλαδή 76 δις. ευρώ.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρονικό… τελεσίγραφο στους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου"

H Κομισιόν απέρριψε την προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε σύμφωνα με πληροφορίες την προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ για παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ειδικότερα, η Κομισιόν απέρριψε το επιχείρημα της Ένωσης Ιδιοκτητών ότι τέθηκε ζήτημα παράβασης της κοινοτικής νομοθεσίας λόγω της παράκαμψης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στη διαδικασία αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου. Οι εξηγήσεις που έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στις Βρυξέλλες έγιναν αποδεκτές.

Η Κομισιόν εκφράζει ωστόσο προβληματισμό σχετικά με τις διατάξεις που υποχρεώνουν την ΕΕΤΤ να αναφέρεται στον αρμόδιο υπουργό και ζητά την ανεξαρτησία της ρυθμιστικής αρχής.

Να θυμίσουμε πως στις 4 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής των φακέλων για τις υποψηφιότητες και ως τις αρχές Αυγούστου αναμένεται ο οριστικός κατάλογος των συμμετεχόντων, ενώ τον έλεγχο των φακέλων έχει αναλάβει εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών που επιλέχθηκε με διαγωνισμό.

Την ίδια ημέρα προσδιορίστηκε η συζήτηση για τη χορήγηση 4 τηλεοπτικών αδειών από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τέλος, στις 17 Ιουνίου έχει προσδιοριστεί η κεκλεισμένων των θυρών, συζήτηση για την αίτηση αναστολής του Mega Channel για το ζήτημα των αδειών.

Ο σταθμός ζητά να «παγώσουν» προσωρινά οι επίμαχες αποφάσεις του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ενώ στρέφεται κατά του νόμου 4339/2015 για την αδειοδότηση της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρωεκπομπής, αλλά και όλων των άλλων προγενέστερων και μεταγενέστερων υπουργικών αποφάσεων σχετικών με το ζήτημα της χορήγησης των 4 αδειών τηλεοπτικών σταθμών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "H Κομισιόν απέρριψε την προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ για τις τηλεοπτικές άδειες"

Δικάζεται για 1.056 χρυσές λίρες

Την πόρτα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών πρόκειται να περάσει σε δύο ημέρες ο αρχηγός της «Εθνικής Ενότητας», Γιώργος Καρατζαφέρης, προκειμένου να δικαστεί για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες την τριετία 2010-2012 και για παράνομη συμμετοχή σε off shore εταιρίες.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας έχουν μπει κάποιες μετοχές
 της «City Press», για τις οποίες φέρεται να υπάρχει διαδοχική αγοραπωλησία καθώς και 1.056 χρυσές λίρες.

Οι λίρες βρέθηκαν σε θυρίδα της τράπεζας Eurobank η οποία φέρεται να ανήκει στον κ. Καρατζαφέρη και τη σύζυγό του, ενώ η αξία τους υπολογίζεται στις 262.461 ευρώ.

«Δεν ανήκουν σε εμένα οι λίρες»

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας, υποστηρίζει ότι οι λίρες δεν ανήκουν στον ίδιο αλλά στον εγγονό του.
Κύκλοι του κ. Καρατζαφέρη, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι οι λίρες ανήκαν στη μητέρα του κ. Καρατζαφέρη, η οποία τις αποθήκευσε στην τράπεζα προκειμένου να διατεθούν στον δισέγγονο της, δηλαδή στον εγγονό του προέδρου.

«Μέσα στη θυρίδα, οι λίρες βρέθηκαν τυλιγμένες μέσα σε εφημερίδες του 80 και του 81. Παράλληλα, στη θυρίδα βρέθηκε και ένα παλιό τσίγκινο κουτάκι, σαν και αυτό που παλιά έβαζαν τον καφέ. Πρόκειται για παλιά πράγματα που είχαν τοποθετηθεί εκεί πριν από αρκετά χρόνια και δεν έχουν καμία σχέση με τον κ. Καρατζαφέρη» σημείωσαν χαρακτηριστικά. 



Από κακούργημα, πλημμέλημα 

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχικές κατηγορίες που βάρυναν τον πολιτικό ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα ωστόσο μετατράπηκαν σε πλημμελήματα καθώς φέρεται να μην προέκυψε ίδιον όφελος από εκμετάλλευση της θέσεως του ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής. 

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου εφετών η έρευνα σε βάρος του Γιώργου Καρατζαφέρη συνεχίζεται για δύο υποθέσεις: για κατοχή λιρών που βρέθηκαν σε θυρίδα του και για τις οποίες υποστηρίζει πως είναι του εγγονού του και για μετοχές της City Press, για τις οποίες φέρεται να υπάρχει διαδοχική αγοραπωλησία.


zougla


Διαβάστε Περισσότερα » "Δικάζεται για 1.056 χρυσές λίρες"

Στην «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ» τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια

Τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια δεν θα αξιοποιηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά θα μεταφερθούν στην «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ».

Αυτό ανέφερε το Ταμείο, επισημαίνοντας, προς αποφυγή παρερμηνειών, ότι η προκήρυξη για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου από το ΤΑΙΠΕΔ εξυπηρετεί την προετοιμασία για την μεταφορά τους στο νέο Ταμείο τον Σεπτέμβριο.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ» τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια"

Στουρνάρας: Η Ευρώπη δεν μπορεί να απαιτεί πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μετά το 2018

O διοικητής της ΤτΕ ζητά να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για ελάφρυνση χρέους, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που παραμένει σε πρόγραμμα προσαρμογής.

«Μη ρεαλιστικό και κοινωνικά ανέφικτο, να απαιτήσουμε από την Ελλάδα να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ από το 2018 και έπειτα».

Αυτό επανέλαβε , ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας σε άρθρο του που δημοσιεύεται στους Financial Times, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα χρειάζεται τώρα μία νέα συμφωνία (new deal) με τους εταίρους και τους δανειστές της για να πάει μπροστά. Ο στόχος πρέπει να μειωθεί στο 2%, επιτρέποντας ένα πιο ισορροπημένο μείγμα οικονομικής πολιτικής, με έμφαση στην μείωση της φορολόγησης, ενθάρρυνση των ιδιωτικών επενδύσεων και συνεισφορά σε βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης».
Σύμφωνα με τα σενάρια που εξέτασε η Τράπεζα της Ελλάδος προκύπτει ότι η βιωσιμότητα του χρέους είναι επιτεύξιμη και με 2% του ΑΕΠ τελικό πρωτογενές πλεόνασμα και μια μάλλον ήπια ανακούφιση χρέους που δεν επιβάλει ζημιές στους δανειστές. Αυτή θα αφορά στην επέκταση των λήξεων κατά 20 χρόνια και την κεφαλαιοποίηση αναβαλλόμενων τόκων σε ισόποσες δόσεις κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 20 ετών.
Όπως αναφέρει ο διοικητής της ΤτΕ: 
«Το ελληνικό πολιτικό σύστημα οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία στο δεύτερο μισό της περασμένης δεκαετίας.
Διαδοχικές ελληνικές κυβέρνησης υποσχέθηκαν να επιδιορθώσουν το φορολογικό σύστημα, να ξεριζώσουν τα βαθιά κατεστημένα συμφέροντα και να εφαρμόσουν φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις. Αλλά με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν έφεραν αποτελέσματα.
Την ίδια στιγμή, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν έχουν ακόμα εκπληρώσει την δική τους δέσμευση να προσφέρουν περαιτέρω ελάφρυνση χρέους. Είχαν συμφωνήσει σε αυτό το Νοέμβριο του 2012 και θα έπρεπε να είχε συμβεί το 2014 μετά την επίτευξη, με πολύ κόπο, πρωτογενούς πλεονάσματος 1,5 δισ. ευρώ το 2013.
Δεν συνέβη ποτέ. Το ίδιο επαναλήφθηκε και φέτος, στις 24 Μαϊου, όταν το Eurogroup ανέβαλαν την απόφαση για το 2018, παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε ρητά την ανάγκη να διατηρηθούν οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας σε διαχειρίσιμα επίπεδα και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ να μπει σε πτωτική τροχιά.
Πρέπει να υπογραμμιστεί πως το Eurogroup ανέβαλε την απόφαση για ελάφρυνση χρέους παρά τα παρακάτω: πρώτον, ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε τηρήσει τις δεσμεύσεις και δεύτερον, ότι τα υφιστάμενα επιτόκια στις αγορές είναι πολύ ευνοϊκά για αποφάσεις ελάφρυνσης χρέους, τόσο για τους δανειστές όσο και για τους οφειλέτες.
Επιπρόσθετα, η απειλή του Grexit, που χρησιμοποιήθηκε από έναν αριθμό πολιτικών της ευρωζώνης όποτε οι διαπραγματεύσεις έδειχναν να φτάνουν σε αδιέξοδο, είχε βαριά επίδραση στο οικονομικό κλίμα, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την αβεβαιότητα και επηρεάζοντας αρνητικά το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον στην Ελλάδα.
Είναι πλέον ώρα να επιτευχθεί η κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στην ελάφρυνση χρέους και τις μεταρρυθμίσεις. Από το 2010, η Ελλάδα έχει υποστεί μια άνευ προηγουμένου δημοσιονομική προσαρμογή, που ανάλογη της δεν έχει βιώσει καμία χώρα μετά την Μεγάλη Ύφεση. Παρά τις καθυστερήσεις, το κόστος και τα παραπατήματα, υπήρξαν και ορισμένες αναμφισβήτητες επιτυχίες – η διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, η απελευθέρωση της αγοράς προϊόντων και εργασίας και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας ως προς το μοναδιαίο κόστος εργασίας κατά πάνω από 25% από το 2009.
Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα ένα new deal με τους εταίρους και τους δανειστές της για να πάει μπροστά. Είναι μη ρεαλιστικό και κοινωνικά ανέφικτο να απαιτείται από την Ελλάδα να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ από το 2018 και έπειτα. Ο στόχος πρέπει να μειωθεί στο 2%, επιτρέποντας ένα πιο ισορροπημένο μείγμα οικονομικής πολιτικής, με έμφαση στην μείωση της φορολόγησης, ενθάρρυνση των ιδιωτικών επενδύσεων και συνεισφορά σε βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης.
Σενάρια που εξέτασε η Τράπεζα της Ελλάδος δείχνουν ότι η βιωσιμότητα χρέους είναι επιτεύξιμη και με 2% του ΑΕΠ τελικό πρωτογενές πλεόνασμα και μια μάλλον ήπια ανακούφιση χρέους που δεν επιβάλει ζημιές στους δανειστές. Αυτή θα αφορά την επέκταση των λήξεων κατά 20 χρόνια και την κεφαλαιοποίηση αναβαλλόμενων τόκων σε ισόποσες δόσεις κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 20 ετών.
Επιπρόσθετα η κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλαδος και οι τράπεζες πρέπει να αντιμετωπίσουν την περισσότερο σοβαρή απειλή για την χρηματοοικονομική σταθερότητα: τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs). Αυτά είναι κυρίως αποτέλεσμα της επταετούς ύφεσης που μείωσε το ΑΕΠ της χώρας κατά περισσότερο από 25%.
Οι ελληνικές τράπεζες μετά από μια διαδοχική (και επιτυχημένη) ανακεφαλαιοποίηση εν μέσω δύσκολων συνθηκών έχουν τώρα αρκετά κεφάλαια, προβλέψεις και ενέχυρα (collateral) και έτσι είναι σε θέση να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουν τα NPLs. Οι πρόσφατες ευνοϊκές τροποποιήσεις στη νομοθεσία και οι πιο ευνοϊκές συνθήκες στην ελληνική οικονομία μετά το Eurogroup του Μαίου, καθιστούν ευκολότερη την ανάληψη αυτών των πρωτοβουλιών.
Η Ελλάδα αντιμετώπισε την τέλεια καταιγίδα, εγκλωβισμένη μεταξύ μιας οικονομικής κρίσης και μιας κρίσης χρέους και μια αυξημένης ροής προσφύγων, η οποία κατέβαλλε ένα ήδη υπερφορτομένο κράτος. Σκληρές αποφάσεις ελήφθησαν.
Μόνο πρόσφατα το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε ένα φιλόδοξο πακέτο ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων που επιβάλει περαιτέρω περικοπές στις ήδη μειωμένες συντάξεις και ένα δημοσιονομικό πακέτο που υπερβαίνει το 3% του ΑΕΠ ολοκληρώνοντας τη γιγαντιαία δημοσιονομική προσαρμογή που ξεκίνησε το 2010. Αυτή η προσαρμογή είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση του δομικού πρωτογενούς πλεονάσματος γενικής κυβέρνησης κατά πάνω από 20% του ΑΕΠ. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έχει επίσης βελτιωθεί ανάλογα.
Η μείωση των τελικών δημοσιονομικών στόχων και η ελάφρυνση χρέους είναι τα κίνητρα που χρειάζονται για να συνεχίσει η ελληνική οικονομία και η κοινωνία. Μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις, αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας, βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και μείωση των NPLs είναι οι δράσεις που πρέπει να αναλάβουν οι Έλληνες πολιτικοί, με αποφασιστικότητα και σε πνεύμα εθνικής ενότητας προκειμένου να πετύχουμε υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη.»
ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Στουρνάρας: Η Ευρώπη δεν μπορεί να απαιτεί πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μετά το 2018"

Αυθαίρετα στην τσιμπίδα των drones

Με drones και με δορυφορικές απεικονίσεις μεγάλης ακρίβειας θα εντοπίζονται εφεξής τα αυθαίρετα προανήγγειλε, από τη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

"Θα ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και με ηλεκτρονικά μέσα, όπως drones και δορυφορικές απεικονίσεις μεγάλης ακρίβειας", είπε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη Tύπου, ο κ. Τσιρώνης διευκρινίζοντας ότι το καινούργιο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα θα βγει στη διαβούλευση περίπου στις 15 Ιουλίου προκειμένου να ψηφισθεί τον Σεπτέμβριο.


"Μόλις ψηφιστεί ο νόμος και επειδή θα χρειαστούμε τα drones και στην επόμενη αντιπυρική περίοδο, θα έχουμε του χρόνου τέτοια εργαλεία πιλοτικά", τόνισε.



Όσον αφορά στον νέο νόμο για τα αυθαίρετα, δήλωσε ότι "θα είναι πιο δίκαιος και όχι οριζόντιας τιμωρίας ανεξαρτήτως παράβασης, αλλά νόμος θεραπείας" και πρoσέθεσε ότι θα υπάρχει διαρκής έλεγχος προκειμένου να παρακολουθείται το κάθε έργο από την αρχή μέχρι το τέλος, με τρεις τουλάχιστον εποπτείες.



Ξεκαθάρισε δε ότι ο νέος νόμος είναι για τα αυθαίρετα μέχρι τον Ιούνιο του 2011, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό, "δεν υπάρχει νέα γενιά αυθαιρέτων, και αυτά που υπάρχουν μάλλον οφείλονται σε μια απληστία στις τουριστικές περιοχές" ενώ, όπως τόνισε, "όσα αυθαίρετα χτίστηκαν μετά το 2011 δεν έχουν καμία ελπίδα".

Προηγουμένως ο κ. Τσιρώνης είχε επαφές με δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος του έθεσε και το θέμα του αποτεφρωτηρίου νεκρών, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθεί το έργο. Σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, το θέμα θα μπορούσε να λυθεί πιο άμεσα με ένα Προεδρικό Διάταγμα, ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να εκδοθούν οι σχετικές άδειες.


zougla


Διαβάστε Περισσότερα » "Αυθαίρετα στην τσιμπίδα των drones"

Οι Τσάμηδες εκθέτουν τον Νίκο Κοτζιά

Η Ελλάδα έχει πλέον αποδεχθεί ότι το Τσάμικο είναι διεθνές θέμα και θα πρέπει να υπολογίσει με ποιον τρόπο θα το επιλύσει στο πλαίσιο των διμερών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία. Ο Σπετίμ Ιντρίζι, πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων PDIU, «κατακεραυνώνει» τον Νίκο Κοτζιά και τα όσα ο ίδιος αλλά και κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών έχουν πει τις τελευταίες ημέρες, πριν και μετά την επίσκεψη του κ. Κοτζιά στα Τίρανα, περί Τσάμικου. Ο κ. Ιντρίζι επισημαίνει ότι, τουλάχιστον κατά την δική του εκδοχή, το Τσάμικο τέθηκε σε όλες τις συναντήσεις του κ. Κοτζιά στα Τίρανα και προειδοποιεί ότι το θέμα δεν πρόκειται να φύγει από την ατζέντα των διμερών σχέσεων.

«Είναι η πολλοστή φορά, από την ολοκλήρωση της επίσκεψης του κ. Κοτζιά στα Τίρανα, που η ελληνική διπλωματία δεν χάνει ευκαιρία για να επιβεβαιώσει μια απόλυτη αλήθεια. Οι συνεντεύξεις που έδωσε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, οι πρόσφατες δηλώσεις διαφόρων εκπροσώπων είναι εύγλωττες αποδείξεις ότι το Τσάμικο υφίσταται και ότι η ελληνική διπλωματία θα πρέπει τώρα να υπολογίσει με ποιον τρόπο θα συμπεριλάβει στην ατζέντα των διμερών διαπραγματεύσεων την επίλυση του θέματος αυτού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιντρίζι, σχολιάζοντας όσα ακολούθησαν την υπόθεση με το πανό περί «γενοκτονίας» των Τσάμηδων κατά τον αγώνα Ελβετίας - Αλβανίας στο Euro 2016 στη Γαλλία.

Ο κ. Ιντρίζι εκθέτει πλήρως τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος έχει επιμείνει στις τελευταίες συνεντεύξεις του ότι η επίσκεψή του στα Τίρανα υπήρξε επιτυχημένη. Αφού χαρακτηρίζει ως «γελοία» τη σύνδεση της Τουρκίας με το περιστατικό με το πανό, ο κ. Ιντρίζι λέει ότι η επιμονή του κ. Κοτζιά να αρνείται τα περί Τσάμικου «έχει χαρακτήρα αυτοτραυματισμού, είναι απόδειξη του γεγονότος ότι η ελληνική πλευρά ενοχλήθηκε πολύ από τα μηνύματα που έλαβε από την αλβανική διπλωματία, από τις θέσεις που τήρησε ο αλβανός υπουργός Εξωτερικών, από τις θέσεις ιστορικού χαρακτήρα του Πρωθυπουργού Ράμα από το συνέδριο του κόμματός μας, από την πολύωρη διαμαρτυρία που διοργάνωσε ο σύλλογος "Τσαμουριά", η οποία δημιούργησε το ιστορικό ντεκόρ των διαπραγματεύσεών της με την αλβανική πλευρά» τόνισε ο κ. Ιντρίζι.

Επιβεβαιώνοντας δε πολλές από τις επισημάνσεις που έγιναν σε μερίδα του ελληνικού Τύπου (μεταξύ των οποίων και στο «Βήμα»), ο κ. Ιντρίζι ουσιαστικά διαψεύδει τον κ. Κοτζιά ότι το Τσάμικο δεν τέθηκε από τον ομόλογό του Ντίτμιρ Μπουσάτι και από τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα στις συναντήσεις που είχε μαζί τους.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος PDIU «εφόσον η ελληνική πλευρά δεν τόλμησε στα Τίρανα να αρνηθεί την εισαγωγή του Τσάμικου στην κοινή ατζέντα από το πλευράς του υπουργού Εξωτερικών που το χαρακτήρισε ως "θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών" στην κοινή συνέντευξη Τύπου και στη συνάντηση στο πανεπιστήμιο Τιράνων ή από πλευράς του Πρωθυπουργού Ράμα, του Προέδρου της Δημοκρατίας Νισάνι και του αρχηγού της αντιπολίτευσης Μπάσα, προσπαθεί τώρα να το κάνει εξ' αποστάσεως από την Αθήνα».

Ο κ. Ιντρίζι ανεβάζει μάλιστα υπέρμετρα τους τόνους χαρακτηρίζοντας ως «μεγάλη απάτη» όσα είπε ο κ. Κοτζιάς ότι «18.000 Αλβανοί της Τσαμουριάς έφυγαν δήθεν από μόνοι τους από τον φόβο ότι θα καταδικαστούν σε θάνατο». Σύμφωνα με τον κ. Ιντρίζι, τα δικαστήρια που στήθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στα Ιωάννινα ήταν «φιάσκο». Πριν από την καταδίκη σε θάνατο περίπου 2.000 Τσάμηδων, ο κ. Ιντρίζι ομιλεί περί σφαγής 28.000 Αλβανών της Τσαμουριάς - αν και αποφεύγει να πει από πού αντλεί τα στοιχεία αυτά.

Τέλος, ο κ. Ιντρίζι καταδεικνύει για ποιον λόγο το Τσάμικο δεν πρόκειται να εξαφανιστεί εύκολα και γρήγορα. «Το τσάμικο ζήτημα λύνεται ασφαλώς στο πλαίσιο των διεθνών νομικών κειμένων και σε διμερή βάση. Σε περίπτωση όμως», προειδοποιεί, «που η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να το λύσει σε διμερές πλαίσιο, τότε ας ετοιμαστεί να αντιμετωπίσει τόσο ένα κοινό μέτωπο όλων των θυμάτων της γειτονικής χώρας, εθνικά καθαρής, όσο και μια έντονη διεθνοποίησή του. Εμείς», καταλήγει, «δεν αισθανόμαστε περιθωριακοί, αισθανόμαστε ασφαλώς πιο ισχυροί, όταν οι εκπρόσωποι των θεσμών μας, σεβόμενοι το Ψήφισμα για το Τσάμικο, κατέστησαν σαφές στην ελληνική πλευρά ότι το θέμα αυτό δεν θα φύγει από την ατζέντα των διμερών σχέσεων μέχρι την πλήρη επίλυσή του».

tovima


Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Τσάμηδες εκθέτουν τον Νίκο Κοτζιά"

Στο ΣτΕ και πάλι η επένδυση για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Επανακατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το «φιλέτο» του Αστέρα Βουλιαγμένης, το οποίο το Μάρτιο του 2015 το είχε μπλοκάρει το Ε΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Αυτή τη δεύτερη φορά η επεξεργασία του Προεδρικού Διατάγματος θα γίνει από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Όπως είναι γνωστό ο Αστέρας Βουλιαγμένης έχει περάσει στα "χέρια" της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, έναντι 400 εκατ. ευρώ. Το εν λόγω Fund το διαχειρίζεται η AGC, που έχει ως μετόχους κατά 85% αραβικά funds αλλά και επιφανείς οικογένειες επιχειρηματιών από το Κουβέιτ και το Άμπου Ντάμπι. Στο υπόλοιπο 15% συμμετέχει ο τουρκικός όμιλος Dogus, του Τούρκου πολυεκατομμυριούχου Φαρίτ Σαχένκ.
Τα σχέδια προέβλεπαν τη δημιουργία ενός πολυτελούς resort που θα αποτελούσε διεθνή πόλο έλξης για κροίσους και θα περιελάμβανε ελικοδρόμια, μαρίνα για τον ελλιμενισμό mega yachts, γήπεδα όλων των αθλημάτων (όπως είναι γκολφ, τένις, κ.λπ.), 100 πολυτελείς καμπάνες και αυτοτελείς μονοκατοικίες, επτάστερα ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα, εστιατόρια, καφετέριες, εμπορικά καταστήματα, παιδικοί σταθμοί, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, κ.λπ.
Ειδικότερα, το περασμένο έτος στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κατατεθεί για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο προβλεπόταν η έγκριση «του ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης δημοσίου ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), η τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως της Βουλιαγμένης στην έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης και ο καθορισμός χρήσεων γης και όρων δόμησης».
Οι σύμβουλοι Επικρατείας του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 28/2015 γνωμοδότησή τους έκριναν μη νόμιμες τις ρυθμίσεις του διατάγματος όπως είναι η δημιουργία 100 νέων μονοκατοικιών («καμπάνες»), η κατασκευή χτισμάτων στο αδόμητο τμήμα της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου, κ.λπ. Το περασμένο έτος το ΣτΕ ανέφερε, μεταξύ των άλλων, στην επίμαχη γνωμοδότησή του ότι απαγορεύεται, «η λήψη μέτρων που επιφέρουν την επιδείνωση των όρων διαβιώσεως και την υποβάθμιση του υπάρχοντος φυσικού ή του προβλεπόμενου από την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία οικιστικού περιβάλλοντος».
Τώρα επανακατατέθηκε βελτιωμένο το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στο ΣτΕ για νέα νομοπαρασκευαστική επεξεργασία. Το διάταγμα αφορά την έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ, την τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλεως της Βουλιαγμένης στην έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης και τον καθορισμό χρήσεων γης και όρων δόμησης, όπως και την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΕΣΧΑΔΑ.
Η επίμαχη έκταση έχει συνολική επιφάνεια 301.864,99 τετραγωνικών μέτρων και χωρίζεται σε ζώνες εκ των οποίων στην κάθε μια από αυτές καθορίζονται διαφορετικές χρήσεις.
Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος επιτρέπεται η διατήρηση, αναβάθμιση του υφισταμένου ελικοδρομίου, ενώ οι υπαίθριοι χώροι στάθμευσης υπογειοποιούνται και φυτεύονται.
Ακόμη, προβλέπεται η λειτουργία ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, αυτοτελών πολυτελών κατοικιών (καμπάνες), τουριστικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, αναψυκτήρια, σνακ - μπαρ, καταστήματα εστίασης γενικότερα, εμπορικά καταστήματα, πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι συνάθροισης,
Τέλος, για το ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα που υπάρχει μέσα στην επίμαχη έκταση προβλέπεται η κατασκευή ειδικής εισόδου επισκεπτών στον αρχαιολογικό αυτό χώρο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ΣτΕ και πάλι η επένδυση για τον Αστέρα Βουλιαγμένης"

ΕΛΑΣ: Ολοκληρώθηκε η μεταφορά 1.158 προσφύγων στα Βασιλικά

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα η επιχείρηση εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού στο βενζινάδικο της ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου.

Συνολικά 1.158 άτομα, στη συντριπτική πλειονότητά τους Σύροι, αναχώρησαν με 31 λεωφορεία για το κέντρο φιλοξενίας στα Βασιλικά. Η επιχείρηση εξελίχθηκε σε απόλυτα ήρεμο κλίμα, με τους πρόσφυγες να έχουν ετοιμάσει από νωρίς τα πράγματά τους και να επιβιβάζονται στα λεωφορεία οικειοθελώς.

Στην κυκλοφορία δόθηκε και το κομμάτι της ΠΑΘΕ Θεσσαλονίκης- Ευζώνων, από τον κόμβο Αγίου Αθανασίου ως τη στροφή Πολυκάστρου, που είχε κλείσει γύρω στις 6 το πρωί με τους οδηγούς να κινούνται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Αύριο Τρίτη η αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει στην εκκένωση των άλλων δύο άτυπων καταυλισμών στην περιοχή, αυτού στο βενζινάδικο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα κι αυτού στο ξενοδοχείο, στη στροφή για Ευζώνους.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΑΣ: Ολοκληρώθηκε η μεταφορά 1.158 προσφύγων στα Βασιλικά "

Τι προβλέπει εγκύκλιος του ΙΚΑ για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ

Από την 1η Ιουνίου 2016 ισχύουν τα νέα εισοδηματικά όρια για τη χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), όπως αναφέρει εγκύκλιος του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που εξέδωσε η διοίκηση του εν λόγω ταμείου, τροποποιείται το ύψος του εισοδήματος των συνταξιούχων που ελέγχονται για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2016, ανά κατηγορία (εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, ατομικό και οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα), καθώς και το ύψος του συνολικού ακαθάριστου ποσού κύριας και επικουρικής σύνταξης που καταβάλλεται στους συνταξιούχους τον Μάιο του 2016 (μήνας δημοσίευσης του ν. 4387/2016), στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα πάσης φύσεως επιδόματα, και ανέρχεται πλέον στο όριο των 664 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος του ΙΚΑ για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ κατά το έτος 2016, προβλέπει τα εξής:
«Η καταβολή του επιδόματος, για το τρέχον έτος, ξεκινάει από 1/6/2016.

Δεν προβλέπεται χορήγηση ποσού ΕΚΑΣ 30 ευρώ, μηνιαίως, με ειδικά εισοδηματικά κριτήρια.
Δεν χορηγείται το επίδομα σε συνταξιούχους, λόγω γήρατος και επιζώντες συζύγους που λαμβάνουν σύνταξη, λόγω θανάτου, εάν δεν έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους, ακόμα και αν πληρούν όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις.

Για τους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας με ποσοστό 80% και άνω, ανεξάρτητα από την αιτιολογία του αιτήματος που κατέθεσαν στα ΚΕΠΑ, που δικαιούνται το ΕΚΑΣ σε ηλικία μικρότερη των 65 ετών, έχει αποσταλεί το αρχείο ΚΕΠΑ στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο αρχείο πληρωμής, εφόσον αυτοί πληρούν και τα εισοδηματικά κριτήρια.

Θα χορηγηθεί μειωμένο κατά 1/3 το ποσό του ΕΚΑΣ σε όσους λαμβάνουν σύνταξη στην οποία συνυπολογίζονται και χρόνοι ασφάλισης σε χώρες του εξωτερικού.

Οποιαδήποτε μεταβολή στο ποσοστό αναπηρίας του δικαιούχου-συνταξιούχου αναπηρίας, εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους στο οποίο καταβάλλεται το ΕΚΑΣ, δεν επιδρά στο ποσό του επιδόματος που δικαιούται. Όμως, εάν ο συνταξιούχος, λόγω αναπηρίας, κατά το έτος αυτό κριθεί με ποσοστό αναπηρίας μικρότερο του 80% και δεν έχει συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του, το επίδομα θα διακοπεί από την πρώτη του επόμενου μήνα από αυτόν που φέρει το μικρότερο ποσοστό.

Σε περίπτωση υποβολής με δόλο ανακριβούς δήλωσης εκ μέρους του συνταξιούχου, είτε για τον φορέα καταβολής του επιδόματος, είτε για τα εισοδηματικά στοιχεία, καθώς και σε περίπτωση πολλαπλής είσπραξης του επιδόματος, τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά του επιδόματος παρακρατούνται στο διπλάσιο από το ποσό της κύριας σύνταξης σε έξι μηνιαίες δόσεις με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του ΕΦΚΑ. Συνεπώς, απαγορεύεται η χορήγηση του επιδόματος από περισσότερους του ενός φορείς και η πολλαπλή είσπραξή του από τους συνταξιούχους».

Επιπλέον, από το ΙΚΑ τονίζεται πως, προκειμένου να μην ελέγχεται το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα συνταξιούχου ο οποίος υποβάλλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση από τον άλλο σύζυγο, θα πρέπει οπωσδήποτε να προσκομίζεται, τουλάχιστον, αντίγραφο κατατεθειμένης αγωγής διαζυγίου, για την οποία υπάρχει εκκρεμοδικία ή αντίγραφο αμετάκλητης δικαστικής απόφασης επί αγωγής διαζυγίου, που λύει το γάμο. Η χορήγηση του επιδόματος σε αυτά τα πρόσωπα θα πραγματοποιηθεί μόνο κατόπιν ελέγχου από τις υπηρεσίες πληρωμής συντάξεων, μετά την υποβολή σχετικής αίτησης από τους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η νομιμότητα.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι προβλέπει εγκύκλιος του ΙΚΑ για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ"

ΙΣΑ: Βόμβα στα θεμέλια των Ταμείων το νέο ασφαλιστικό

Θηλιά στο λαιμό των ασφαλισμένων, βάζει το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο εξοντώνει ελευθεροεπαγγελματίες και συνταξιούχους απειλεί την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, το Σάββατο 11 Ιουνίου. Το ενθαρρυντικό είναι ότι υπάρχουν σημαντικά ένδικα μέσα τα οποία να αξιοποιήσουν για να αμυνθούν οι Επαγγελματικές Ενώσεις και οι ασφαλισμένοι. 

Ομιλητές ήταν ο Χαράλαμπος Χρυσανθάκης, καθηγητής Διοικητικού Δικαίου, ο Δημήτρης Μπούρλος Δικηγόρος και εκδότης του περιοδικού «Νομοθεσία ΙΚΑ», ο Γιώργος Ρωμανιάς οικονομολόγος τέως Δικηγόρος και πρώην Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ο Θεόδωρος Μπαρμπούρης, φοροτεχνικός Σύμβουλος του ΙΣΑ. 

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει τη εκδήλωση για να υπάρξει ενημέρωση από τους πλέον ειδικούς , για την λαίλαπα των μέτρων που φέρνει το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, τα οποία απειλούν την βιωσιμότητα των ιατρείων και οδηγούν τον επιστημονικό κόσμο της χώρας στην επαγγελματική εξαθλίωση. Πρόκειται για ένα νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα άδικο και κοινωνικά ανάλγητο που εισήχθη προς ψήφιση, με ιδιαίτερη σπουδή, χωρίς κανένα ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο, επιβαρύνει όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη κηρύττει τον πόλεμο στους νέους, και τους οδηγεί στην ξενιτειά μειώνει τις υφιστάμενες συντάξεις καταργώντας ακόμα και τον κλάδο των μονοσυνταξιούχων, ενώ ταυτόχρονα απειλεί την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων Πουθενά στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει ανάλογο σύστημα που να κατανέμει τόσο ανισοβαρώς τα βάρη, μεταφέροντας το πρόβλημα στις επόμενες γενεές». 

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσανθάκης αναφέρθηκε στην ένδικη προστασία σε σχέση με τα ζητήματα που εγείρει ο νέος ασφαλιστικός νόμος και τόνισε ότι ο πολίτης δεν είναι ανυπεράσπιστος, υπάρχουν ένδικα μέσα, με τα οποία μπορεί να αμυνθεί.

«Υπάρχουν ουσιαστικά επιχειρήματα και ένδικα μέσα που αναγνωρίζει η έννομη τάξη και μπορούν να εξασφαλίσουν την πλήρη προστασία των δικαιωμάτων τόσο των εν ενεργεία ασφαλισμένων όσο και των συνταξιούχων σχετικά με τις περικοπές και την εξωπραγματική επιβολή των νέων εισφορών. Οι μεν επαγγελματικές Ενώσεις μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για τις κανονιστικές υπουργικές αποφάσεις ενώ για τις ατομικές πράξεις επιβολής εισφορών ή περικοπών των συντάξεων θα πρέπει να προσφύγουν οι θιγόμενοι», τόνισε ο κ. Χρυσανθάκης.

Ο κ. Μπούρλος αναφέρθηκε στη σημαντική επιβάρυνση στις ασφαλιστικές εισφορές που προκύπτει από την πολλαπλότητα των υποχρεώσεων καθώς και από τη σύνδεση των εισφορών με το δηλούμενο εισόδημα. 

«Πρόκειται για διπλασιασμό μέχρι και τετραπλασιασμό των εισφορών ενώ υπάρχει πλήρης αναντιστοιχία των ασφαλιστικών εισφορών, με τις μελλοντικές συντάξεις. Δηλαδή θα πληρώνουμε πολλά και θα πάρουμε λίγα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούρλος.

Από την πλευρά του ο κ. Ρωμανιάς διευκρίνισε ότι «από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι σήμερα έχουμε πέντε ασφαλιστικούς νόμους που ο κάθε μεταγενέστερος τροποποιεί τον προηγούμενο, προκαλώντας αγωνία και ανασφάλεια σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Με το νέο νόμο έχουμε μείωση των συντάξεων που κατατέθηκαν μετά τις 12 Μαΐου κατά 25%. Πρόκειται για ουσιαστικό σφαγιασμό των νέων συντάξεων».

O κ. Μπαρμπούρης επεσήμανε ότι «τα νέα μέτρα έχουν στόχο κάθε ιατρό και κάθε επιστήμονα αφού το ποσοστό της άμεσης φορολογίας και της ασφαλιστικής εισφοράς αγγίζει και ξεπερνάει το 60 % του καθαρού εισοδήματος, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει δήμευση της περιουσίας των ασφαλισμένων».

Εν τέλει οι ομιλητές επεσήμαναν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ασφαλιστικό σύστημα φοροεισπρακτικό, πτωχοποιητικό και εκδικητικό έναντι του νέου κυρίως επιστήμονα και του ελεύθερου επαγγελματία. 

Ένα σύστημα που δεν δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για κανένα, αντίθετα οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση περισσότερους γιατί:

  • Οδηγεί στην εξόντωση τον επιστήμονα - ελεύθερο επαγγελματία και την μικρομεσαία επιχείρηση, αυτούς δηλαδή που μέχρι σήμερα αποτελούν την ατμομηχανή της οικονομίας και τους χρηματοδότες του δημοσίου.
  • Ενισχύει την εισφοροδιαφυγή, δηλαδή την αδήλωτη και μαύρη εργασία, και τη φοροδιαφυγή, γιατί αυτός θα είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσει ο μέχρι σήμερα συνεπής φορολογούμενος επαγγελματίας να επιβιώσει.
  • Οδηγεί σε λουκέτο χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και σε κλείσιμο των βιβλίων πολλών χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών που δεν έχουν πλέον ούτε κίνητρο να δουλέψουν, αλλά ούτε και τη δυνατότητα να είναι συνεπείς με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση των εισφορών στα ταμεία.
«Τα νέα μέτρα έχουν χαρακτήρα καθαρά φοροεισπρακτικό, με οριζόντιες περικοπές, περαιτέρω φτωχοποίηση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, χωρίς κανένα κίνητρο για επενδύσεις με συνέπεια την δημιουργία ενός αβέβαιου περιβάλλοντος για κάθε νέο και παλαιό επιστήμονα» υπογραμμίστηκε στο κλείσιμο της ημερίδας. 

tovima


Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΣΑ: Βόμβα στα θεμέλια των Ταμείων το νέο ασφαλιστικό"

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από αύριο σε τρένα και προαστιακό

Μετ' εμποδίων θα εκτελούνται από την Τρίτη τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο και τον προαστιακό της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, τα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς και τα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο - Πάτρα και αντιστρόφως λόγω των τρίωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο.

Αναλυτικά, οι μέρες και οι ώρες των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι ως εξής:

• Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη (14-15-16 Ιουνίου) από τις 05:00-08:00, από τις 13:00-16:00 και απο τις 21: 00-24:00
• Τρίτη 21 Ιουνίου από τις 05:00-08:00,13:00-16:00,21:00-24:00
• Τετάρτη 22 Ιουνίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, 24ωρη απεργία.

Για τις αμαξοστοιχίες που τα δρομολόγια τους επηρεάζονται από τις στάσεις εργασίας δεν γίνεται ήδη, με πρωτοβουλία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκράτηση εισιτηρίων.

Υπενθυμίζεται, πως οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο αντιδρούν στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, αλλά και την ένταξη του ΟΣΕ στο υπερΤαμείο Αποκρατικοποιήσεων.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από αύριο σε τρένα και προαστιακό"

Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του άτυπου καταυλισμού στο Πολύκαστρο

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα η επιχείρηση εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού στο βενζινάδικο της ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου.

Συνολικά 1158 άτομα, στη συντριπτική πλειονότητά τους Σύροι, αναχώρησαν με 31 λεωφορεία για το κέντρο φιλοξενίας στα Βασιλικά.

Η επιχείρηση εξελίχθηκε σε απόλυτα ήρεμο κλίμα, με τους πρόσφυγες να έχουν ετοιμάσει από νωρίς τα πράγματά τους και να επιβιβάζονται στα λεωφορεία οικειοθελώς.

Στην κυκλοφορία δόθηκε και το κομμάτι της ΠΑΘΕ Θεσσαλονίκης- Ευζώνων, από τον κόμβο Αγίου Αθανασίου ως τη στροφή Πολυκάστρου, που είχε κλείσει γύρω στις 6 το πρωί με τους οδηγούς να κινούνται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Αύριο, η αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει στην εκκένωση των άλλων δύο άτυπων καταυλισμών στην περιοχή, αυτού στο βενζινάδικο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα κι αυτού στο ξενοδοχείο, στη στροφή για Ευζώνους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του άτυπου καταυλισμού στο Πολύκαστρο"

Πενθήμερη απεργία της ΟΣΥΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα

Πενθήμερη απεργία έχει εξαγγείλει από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή των προαπαιτούμενων, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων και την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ.

H συγκεκριμένη απεργία αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Πενθήμερη απεργία της ΟΣΥΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα"

Βίντεο: Εξαγριωμένοι πολίτες στην Ιεράπετρα αποδοκίμασαν τον Πολάκη

Μια ιδιαίτερα «θερμή» υποδοχή επιφύλασσαν οι κάτοικοι της Ιεράπετρας στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Ο κ. Πολάκης θέλησε να επισκεφτεί το μεσημέρι της Δευτέρας το νοσοκομείο της πόλης, ωστόσο, μόλις έφτασε στην είσοδό του, συνάντησε δεκάδες εξαγριωμένους κατοίκους οι οποίοι, μόλις τον είδαν, έπεσαν επάνω του και σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ τον γιούχαραν και άρχισαν να τον κλωτσούν.

«Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο», φώναζαν -μεταξύ άλλων- οι διαδηλωτές οι οποίοι ζητούν να έχουν άμεσα συνάντηση με τον κ. Πολάκη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, επικράτησε αναστάτωση και ο υπουργός φυγαδεύτηκε άρον-άρον τους διαδηλωτές και μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του κτιρίου.

Στη συνέχεια, ο υπουργός συναντήθηκε με την διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά και φορείς της περιοχής, με κύριο θέμα τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο, ενώ νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει συνάντηση στη ΔΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο με τους φαρμακοποιούς των νοσοκομείων.

Προκαλεί ο Πολάκης: Συνεχίζουμε και άσε τα σκυλιά να ουρλιάζουν

Ως σόου λιγοστών «ακροδεξιών» και «Λαετζήδων» ερμήνευσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τις έντονες αποδοκιμασίες που δέχτηκε σήμερα έξω από νοσοκομείο στην Ιεράπετρα.

Σε ανάρτηση που έκανε μετά την ένταση στο Facebook, o Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για «show από δέκα ακροδεξιούς και πέντε Λαετζηδες για τις ανάγκες των καναλιών που ήθελαν φασαρία».

«Εξαιρετική κουβέντα στο νοσοκομείο της Ιεράπετρα με τους φορείς του νοσοκομείου, την επιτροπή των κατοίκων, το δήμαρχο, τη διοίκηση της ΥΠΕ και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Ανάλυση του τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα και σαφείς δεσμεύσεις για την ενίσχυση του νοσοκομείου Ιεράπετρας και των άλλων νοσοκομείων του νομού», έγραψε αρχικά στην ανάρτησή του ο αναπληρωτής υπουργός.

Ωστόσο στο υστερόγραφο της ανάρτησής του δεν παρέλειψε να κατακρίνει το πλήθος που είχε μαζευτεί έξω από το νοσοκομείο για να εκφράσει την αποδοκιμασία του για την πολιτική της κυβέρνησης. «Το show από δέκα ακροδεξιούς και πέντε Λαετζηδες για τις ανάγκες των καναλιών που ήθελαν “φασαρία” δεν μπόρεσαν να αμαυρώσουν ούτε να σταματήσουν τη συζήτηση με τον κόσμο. Συνεχίζουμε και άσε τα σκυλιά να ουρλιάζουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

Βίντεο από την ιστοσελίδα anatolh.com


Βίντεο από το cretapost.gr

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο: Εξαγριωμένοι πολίτες στην Ιεράπετρα αποδοκίμασαν τον Πολάκη"

Κρήτη: Να κατευθυνούν στην Ιταλία ζητούν οι μετανάστες που βρίσκονται στο ξύλινο σκάφος

Να κατευθυνθούν προς την Ιταλία ζητούν οι παράτυποι μετανάστες, περίπου 200 στον αριθμό, που επιβαίνουν σε 25μετρο ξύλινο σκάφος στα νοτιοδυτικά της Κρήτης, 15 ναυτικά μίλια μέσα στα χωρικά ύδατα της Λιβύης.

Φορτηγό πλοίο που βρίσκεται ήδη στο σημείο, ανέφερε στο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας, ότι προς το παρόν το σκάφος δεν χρήζει βοήθειας, ωστόσο οι παράτυποι μετανάστες που βρίσκονται πάνω σε αυτό ζητούν να κατευθυνθούν προς την Ιταλία.

Από το μεσημέρι είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την τύχη των παράτυπων μεταναστών, καθώς το συμβάν λαμβάνει χώρα στα χωρικά ύδατα της Λιβύης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Να κατευθυνούν στην Ιταλία ζητούν οι μετανάστες που βρίσκονται στο ξύλινο σκάφος"

Η πρώτη κατάθεση του 14χρονου που σκότωσε τον συμμαθητή του

Συγκλονισμένοι είναι οι αστυνομικοί που ανέλαβαν το βράδυ της Κυριακής να πάρουν την πρώτη κατάθεση από τον 14χρονο που ομολόγησε ότι σκότωσε τον φίλο και συμμαθητή του στο χωριό Γέφυρα της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mega ο ανήλικος υποστήριξε, ενώπιον των αξιωματικών του τμήματος ανθρωποκτονιών της Θεσσαλονίκης, ότι αυτό που τον οδήγησε στην απόφαση να τον μαχαιρώσει ήταν μια έντονη συζήτηση που είχαν επιστρέφοντας το μοιραίο βράδυ στα σπίτια της. 

Με βάση όσα είπε ο ανήλικος δράστης η διένεξη ξεκίνησε από το ποια από τις δύο οικογένειες έχει μεγαλύτερο τρακτέρ. Κάποια στιγμή μάλιστα το θύμα, πάντα σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο 14χρονος δολοφόνος, του είπε ότι ο πατέρας του δεν είναι ικανός να πάρει μεγαλύτερο και καλύτερο τρακτέρ από της οικογένειάς του.

Δείτε το βίντεο από το mega:

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Η πρώτη κατάθεση του 14χρονου που σκότωσε τον συμμαθητή του"

Κλιμακώνεται η κόντρα για τους «Παραιτηθείτε», ο Φίλης μιλά για σχέδιο Β της ΝΔ

Δύο μέρες πριν την αντικυβερνητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η κίνηση «Παραιτηθείτε» στην πλατεία Συντάγματος για να στείλει μήνυμα αντίδρασης της κοινωνίας στην πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και να προβάλει το αίτημα για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει.

Το κυβερνών κόμμα έχει ξεκαθαρίσει ότι θεωρεί τη διαδήλωση υποκινούμενη από την ηγεσία της ΝΔ, πρωτίστως την πλευρά που εκφράζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, και με επιρροές (τουλάχιστον) από την ακροδεξιά, ενώ εμπλέκει και μέρος του ΠΑΣΟΚ, ιδίως εκείνο που δηλώνει πίστη στον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην έμπνευση και οργάνωση του εγχειρήματος. Ο Νίκος Φίλης μάλιστα επανήλθε με σκληρές δηλώσεις κατά των διοργανωτών, ενώ μέρος του κυβερνώντος κόμματος θεωρεί ότι υπάρχει σχέδιο υπονόμευσης της συγκυβέρνησης, με στόχο να αποτραπεί η πορεία της χώρας, όπως χαράσσεται μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τα νέα δεδομένα σε οικονομία και κοινωνία, που αυτή δημιουργεί.

Ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» προχώρησε σε νέες δηλώσεις λέγοντας πως το «Παραιτηθείτε» είναι το σχέδιο Β της Νέα Δημοκρατίας ενώ είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εναγκαλίζεται λουλούδια της ακροδεξιάς».

Από την άλλη ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε χθες, Κυριακή, να ξεκαθαρίσει ότι «το αίτημα για εκλογές γίνεται επίκαιρο γιατί το ζητάει η κοινωνία», υιοθετώντας εμμέσως πλην σαφώς το κεντρικό σύνθημα της μεθαυριανής διαδήλωσης.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνη» τη δήλωση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, για τη συγκέντρωση «Παραιτηθείτε», διότι όπως εξηγεί, για πρώτη φορά δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση αμφισβητεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι, ενώ χαρακτηρίζει και ως «δείγμα θράσους» το ότι «οι άνθρωποι που έχουν το παγκόσμιο ρεκόρ στις διαδηλώσεις τολμούν να εκφράσουν τέτοιες απόψεις».

Νωρίτερα ο κ. Φίλης είχε δηλώσει ότι «μεθαύριο οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να διαδηλώσουν με ό,τι συνθήματα θέλουν και εμείς έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε τα συνθήματα». Και πρόσθεσε ότι «απεδείχθη επισήμως ότι στη διαδήλωση είναι η ΝΔ (...) σύρεται ο Μητσοτάκης από τους ακροδεξιούς».

Κυβέρνηση και ΝΔ ερίζουν ουσιαστικά για την απήχηση του αιτήματος για εκλογές: Η Συγγρού εκτιμά σε κάθε περίπτωση ότι πρόκειται για ένα επίκαιρο και αναγκαίο αίτημα, που αποκτά δυναμική, ενώ αντιθέτως το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί η κοινή γνώμη δεν υιοθετεί αυτή την άποψη. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν, επικαλούμενες ευρήματα δημοσκόπησης, ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί θετική εξέλιξη την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και πιστεύει ότι θα ακολουθήσει περίοδος σταθερότητας» και επισήμαιναν όλτι η κυβέρνηση εργάστηκε μεθοδικά για να κλείσει η αξιολόγηση και να υπάρξει μια μεγάλη περίοδος σταθερότητας, κάτι που έχει ανάγκη και η ελληνική κοινωνία και η οικονομία. Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι συνιστά ήττα για την τακτική της ΝΔ και το κίνημα «Παραιτηθείτε» ότι οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλιμακώνεται η κόντρα για τους «Παραιτηθείτε», ο Φίλης μιλά για σχέδιο Β της ΝΔ"

Νεφελούδης προς «Παραιτηθείτε»: Καλή διασκέδαση και προσοχή στα καλσόν

Νέα επίθεση σε όσους πολίτες έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της 15ης Ιουνίου με κάλεσμα τη λέξη «Παραιτηθείτε» εξαπέλυσε ο ΓΓ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, ακολουθώντας τη ρητορική που πρώτος χρησιμοποίησε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης όταν δήλωνε ότι «κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για ένα κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής».

Ο κ. Νεφελούδης προχωρά, μάλιστα, ένα βήμα πιο μπροστά χρησιμοποιώντας προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά των συμμετεχόντων γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για «κολαγόνα, Τζημέριες υστερίες, ανεγκέφαλοι "συγγραφείς", κοινώς υβρεολόγοι» που θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση του Συντάγματος την Τετάρτη.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους... έδωσε μάθημα το καλοκαίρι του 2015 με το δημοψήφισμα και καταλήγει ότι «Άντε και καλή διασκέδαση και προσοχή στα καλσόν».

Η ανάρτηση του Γενικού Γραμματέα του υπ. Εργασίας έχει ως εξής:

«Αγαπητοί μου φίλοι, βλέπω ότι όλοι ασχολείστε με τους ‪#‎ΠΑΡΑΤΗΘΕΙΤΕ‬, δεν αξίζει τον κόπο. Όταν χρειάστηκε να ασχοληθούμε, μιλώ για πέρσυ τον Ιούλιο, πήραν το μάθημα τους.Θα έχει πλάκα στο Σύνταγμα την Τετάρτη, κολαγόνα, Τζημέριες υστερίες, ανεγκέφαλοι "συγγραφείς" , κοινώς υβρεολόγοι και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, θα κάνουν ένα σόου με σύνθημα, "φέρτε πίσω αυτά που σας φάγαμε". Μην χολοσκάτε, αν τους μισούς από αυτούς τους γυρίσει κανείς ανάποδα, θα πεταχτεί από τις τσέπες τους το μισό χρέος της χώρας. Άντε και καλή διασκέδαση και προσοχή στα καλσόν».


protothema


Διαβάστε Περισσότερα » "Νεφελούδης προς «Παραιτηθείτε»: Καλή διασκέδαση και προσοχή στα καλσόν"

Κοζάνη: Πιέζουν για συνέχιση της λειτουργίας των δύο ορυχείων στα Σέρβια

Στη συγκρότηση επιτροπής αγώνα, προχώρησε ο δήμος Σερβίων Βελβεντού μετά την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για άσκηση πίεσης στη ΔΕΗ και το υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία των δύο ορυχείων λιγνίτη στην περιοχή.

Στον δήμο Σερβίων Βελβεντού λειτουργούν δύο ορυχεία λιγνίτη, της ΛΑΡΚΟ, που είναι υπό δημόσιο έλεγχο και το ιδιωτικό ορυχείο της ΜΕΤΕ ΑΕ. Τα δύο ορυχεία το τελευταίο διάστημα υπολειτουργούν και το επόμενο διάστημα, όπως έχουν δηλώσει οι υπεύθυνοι των εταιρειών, θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε μειώσεις του προσωπικού τους.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στις μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς ο μεγαλύτερος ατμοηλεκτρικός σταθμός της χώρας, αυτός του Αγ. Δημητρίου, και η μονάδα της Μελίτης στη Φλώρινα -λόγω κόστους από άλλα ανταγωνιστικά καύσιμα, όπως το φυσικό αέριο- αναγκάζονται να υπολειτουργούν, ενώ δύο ατμοηλεκτρικοί σταθμοί του Αμυνταίου και του Αης Καρδιάς με έξι μονάδες, λόγω παλαιότητας έχουν τεθεί σε καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας, μόνο το χειμώνα, για να προσφέρουν θέρμανση στις γειτονικές πόλεις της Πτολεμαΐδας και του Αμυνταίου.

Η εξέλιξη αυτή έχει επηρεάσει δραματικά, τόσο τη λειτουργία των ορυχείων της ίδιας της ΔΕΗ, όσο και των ιδιωτικών ορυχείων, με τα οποία η ΔΕΗ έχει αναπτύξει συνεργασία και προμηθεύει με λιγνίτη τους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς. Στα δύο ορυχεία της περιοχής Σερβίων απασχολούνται περίπου 370 εργαζόμενοι αλλά και επαγγελματίες που εμπλέκονται στην εξόρυξη και τη μεταφορά του λιγνίτη στα εργοστάσια της Επιχείρησης.

Η επιτροπή αγώνα την οποία αποτελούν, ο δήμαρχος Σερβίων Βελβεντού, εκπρόσωποι από την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο, από την Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωποι των εργαζομένων και επαγγελματιών που συνεργάζονται με τα δύο ορυχεία, έχει ζητήσει επείγουσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα.

Από τα βασικά αιτήματα της τοπικής κοινωνίας είναι, η δέσμευση της κυβέρνησης για τη συνεχή και αδιάλειπτη λειτουργία των δύο ορυχείων εξόρυξης λιγνίτη από τις δύο εταιρείες, καθώς και η ανανέωση των συμβάσεων των ορυχείων από τη ΔΕΗ, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους τα επόμενα χρόνια διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας που έχει ανάγκη η περιοχή. Τα αιτήματα της επιτροπής έχουν σταλεί στο γραφείο του πρωθυπουργού, στον υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, στους βουλευτές της Κοζάνης καθώς και στα επιμελητήρια της περιοχής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοζάνη: Πιέζουν για συνέχιση της λειτουργίας των δύο ορυχείων στα Σέρβια"

Ποιοί δικαιούνται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και πώς θα το πάρουν

Το διάστημα 15 – 20 Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους 30 δήμους που θα εφαρμοστεί έως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του dikaiologitika.gr, για τις πληρωμές Ιουλίου, οι δικαιούχοι που θα προκύψουν θα λάβουν οικονομική στήριξη μέσα από τα προγράμματα κατά την Ανθρωπιστικής Κρίσης (επιδότηση σίτισης, επιδότηση ενοικίου, δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος), ανάλογα την περίπτωση. Ο λόγος είναι πως ο νόμος ορίζει ότι οι πληρωμές για τους δικαιούχους του ΚΕΑ ξεκινούν από τον επόμενο μήνα, από το μήνα υποβολής των αιτήσεων.

Σε μια τέτοια περίπτωση όσοι υποβάλλουν αιτήσεις τον Ιούλιο, θα ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμών τον Σεπτέμβριο και θα αφορά το μήνα Αύγουστο. Για να μην υπάρξει «κενό» στον Ιούλιο, δόθηκε η λύση της κάλυψης μέσω των προγραμμάτων κατά της Ανθρωπιστικής Κρίσης (κάρτα σίτισης και επίδομα ενοικίου).

Σημειώνεται ότι για τους υπόλοιπους 295 δήμους που δεν θα συμμετάσχουν σε αυτή τη φάση του ΚΕΑ, έχει αποφασιστεί η συνέχιση των προγραμμάτων κατά της Ανθρωπιστικής Κρίσης έως το τέλος του έτους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι υπηρεσίες Πρόνοιας έχουν κοστολογήσει τη συγκεκριμένη επέκταση των προγραμμάτων στα επίπεδα των 132.000.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία δόση της επιδότησης σίτισης, με πίστωση στις Κάρτες Αλληλεγγύης των περίπου 140.000 δικαιούχων, αλλά και τις επιδότησης ενοικίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, οι Δήμοι που επιλέχθηκαν για την πρώτη φάση είναι: της Ορεστιάδας και της Καβάλας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Νέας Ιωνίας, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Φυλής, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννου Ρέντη και Περάματος στην Περιφέρεια Αττικής, Λέσβου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Καστοριάς στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Αιγιαλείας και Πύργου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Αρταίων στην Περιφέρεια Ηπείρου, Ελασσόνας και Τρικκαίων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, Ζακύνθου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Βέροιας, Παύλου Μελά, Κιλκίς και Κατερίνης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Λαμιαίων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Γόρτυνας και Ρεθύμνης στην Περιφέρεια Κρήτης, Καλυμνίων και Λέρου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Σικυωνίων και Καλαμάτας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Για την ένταξη σε αυτό, λήφθηκαν υπόψη τα πραγματικά εισοδήματα του δικαιούχου. Το ετήσιο πραγματικό εισόδημα του ατόμου ή της οικογένειας πρέπει να είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο κατώφλι εισοδήματος. Δηλαδή το ένα άτομο θα λάβει 200 ευρώ το μήνα, το ζευγάρι 300 ευρώ .Το ποσό αυτό προσαυξάνεται για κάθε ενήλικο μέλος με 100 ευρώ και για κάθε ανήλικο μέλος με 50 ευρώ. Για μονογονεϊκές οικογένειες το πρώτο ανήλικο μέλος θεωρείται ενήλικο.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοί δικαιούνται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και πώς θα το πάρουν"

Εκτός ρύθμισης των 100 δόσεων όποιος καθυστερήσει 15 μέρες να πληρώσει

Αυστηροποιείται το πλαίσιο της ρύθμισης των 100 δόσεων από τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουλίου όσοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση θα τίθενται αυτόματα εκτός της ρύθμισης αυτής εφόσον καθυστερήσουν να πληρώσουν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών οποιαδήποτε νέα οφειλή προς το Δημόσιο έχει βεβαιωθεί στο όνομά τους από τις 15 Δεκεμβρίου 2015 και μετά, καθώς επίσης και οποιαδήποτε νέα οφειλή προς το Δημόσιο θα βεβαιωθεί από δω και στο εξής.

Τι προβλέπει η νομοθεσία

Με βάση το άρθρο 4 του ν. 4346/2015:

1. Η ρύθμιση του ν. 4321/2015 για τις 100 δόσεις χάνεται εφόσον προκύψουν νέες οφειλές προς το Δημόσιο και δεν εξοφληθούν εντός 30 ημερών από τη λήξη της κανονικής προθεσμίας καταβολής τους ή εντός 15 ημερών από τη λήξη της κανονικής προθεσμίας καταβολής τους εάν η προθεσμία αυτή λήγει μετά την 30ή-6-2016.

2. Η ρύθμιση του ν. 4321/2015 για τις 100 δόσεις δεν χάνεται εάν ο οφειλέτης υπαγάγει τις νέες οφειλές του στην πάγια ρύθμιση των 12 μηνιαίων δόσεων, που προβλέπεται από το άρθρο 43 του ΚΦΔ (ν. 4174/2013), πριν οι οφειλές αυτές γίνουν έστω και εν μέρει ληξιπρόθεσμες. Η αίτηση υπαγωγής στην «πάγια ρύθμιση» του άρθρου 43 του ΚΦΔ θα πρέπει, δηλαδή, να υποβληθεί πριν από την λήξη της προθεσμίας καταβολής έστω και μίας δόσης της νέας οφειλής. H δυνατότητα υπαγωγής στην «πάγια ρύθμιση» του άρθρου 43 του ΚΦΔ παρέχεται μόνο εφόσον ο φορολογούμενος προσέλθει αυτοπροσώπως στην αρμόδια ΔΟΥ και υποβάλει ένα πολυσέλιδο έντυπο αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης στο οποίο θα πρέπει να αναγράψει αναλυτικά στοιχεία για τα μηνιαία εισοδήματά του και την περιουσιακή του κατάσταση. Δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των 12 δόσεων δεν παρέχεται στους φορολογούμενους μέσω του συστήματος ΤΑΧΙSnet.

Ουσιαστικά, όσοι φορολογούμενοι έχουν εντάξει παλαιές οφειλές τους στη ρύθμιση του ν. 4321/2015 για τις 100 δόσεις θα πρέπει, για να μη χάσουν τη ρύθμιση αυτή, είτε να εξοφλούν εγκαίρως, πριν λήξουν, όλες τις νέες οφειλές τους στο Δημόσιο, είτε να ρυθμίζουν τις οφειλές αυτές με την «πάγια ρύθμιση» των 12 δόσεων του ΚΦΔ προσερχόμενοι αυτοπροσώπως στις αρμόδιες ΔΟΥ πριν από τη λήξη των προθεσμιών καταβολής των νέων οφειλών είτε να εξοφλούν ολοσχερώς τα ποσά των νέων οφειλών το αργότερο σε 30 μέρες και από την 1η-7-2016 σε 15 μέρες από τη στιγμή που θα καταστούν ληξιπρόθεσμα.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός ρύθμισης των 100 δόσεων όποιος καθυστερήσει 15 μέρες να πληρώσει"

Στο προσκήνιο η πιλοτική επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου Πελοποννήσου

Την πιλοτική επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου με τη μορφή «τραίνο - κρουαζιέρα», προέταξε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον καθηγητή Χωρικού Σχεδιασμού του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης, ο οποίος ασχολείται με την ανάπτυξη κι αξιοποίηση σιδηροδρομικών δικτύων Bernd Scholl.

Στο «ραντεβού» στα γραφεία της Περιφέρειας, συμμετείχαν επίσης ο Χρήστος Οικονόμου από τον ΟΣΕ, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Πετράκη, ο Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, πρώην διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του ΟΣΕ, η Ειρήνη Φρεζάδου, αρχιτέκτονας στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας και στελέχη της περιφερειακής αρχής, όπου συζήτησαν για την αξιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης εξήγησε ότι «με το σχέδιό αυτό θα μετατρέψουμε το σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο σ' ένα νέο τουριστικό cluster που θα αποτελέσει, αφενός, μια νέα σημαντική επενδυτική πρόταση, αφετέρου, θα δημιουργήσει ένα νέο διεθνώς ανταγωνιστικό θεματικό τουριστικό προϊόν».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποφασίστηκε η διοργάνωση συνεδρίου τον Οκτώβριο του 2016 στη Ζυρίχη, από το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, όπου θα προσκληθούν όλοι όσοι έχουν υλοποιήσει διεθνώς ανάλογα σχέδια, τόσο για να ενημερωθούν για το σχέδιο αυτό όσο και να παρουσιάσουν βέλτιστες πρακτικές που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν, ενώ την άνοιξη του 2017 θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχο συνέδριο στην Πελοπόννησο.

Ο Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι «να ενσωματώσουμε το σιδηρόδρομο στην οικονομία μας, προσφέροντας παράλληλα μια νέα εναλλακτική πρόταση αξιοποίησης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων», σημειώνοντας ότι σε αυτό το σχέδιο συμφωνεί τόσο ο ΟΣΕ, όπως ρητά δήλωσε ο κ. Οικονόμου, όσο και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η πολιτική ηγεσία τριών υπουργείων.

Κοινός τόπος αποτέλεσε η βούληση να πιστοποιηθεί η σιδηροδρομική διαδρομή από Κόρινθο μέχρι την Αρχαία Ολυμπία, ως αγαθό άυλης πολιτιστικής κληρονομίας, δεδομένου του εξαιρετικού πολιτιστικού και φυσικού αποθέματος κατά τη διαδρομή αυτή, ώστε να αποτελέσει ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών.

Ο κ. Scholl, από την πλευρά του, αφού τόνισε την ανάγκη σύνδεσης του σιδηροδρομικού, πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού, χαρακτήρισε ως την πιο ενδεδειγμένη επιλογή τον τουρισμό κρουαζιέρας για την Πελοπόννησο, δεδομένης της εξαιρετικής θεματικότητας του προϊόντος που έχει να προσφέρει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο προσκήνιο η πιλοτική επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου Πελοποννήσου"

Διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει η Μαριέττα Γιαννάκου

Διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» η πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής της ΝΔ κυρία Μαριέττα Γιαννάκου.

Δέκα ημέρες έπειτα από το έμφραγμα που υπέστη και την αγγειοπλαστική στην οποία υποβλήθηκε, η 64χρονη πολιτικός συνεχίζει να δίνει έναν πολύ δύσκολο αγώνα μέσα στην Εντατική, παρά τη χαραμάδα αισιοδοξίας που άνοιξε για λίγο η βελτίωση των συμπτωμάτων της λοίμωξης που την ταλαιπωρούσε.

Η ασθενής μετά την αγγειοπλαστική εισήχθη στη ΜΕΘ κυρίως για την υποστήριξη του αναπνευστικού της συστήματος που ήταν πολύ επιβαρυμένο – και λόγω του καρδιακού επεισοδίου και λόγου του χρόνιου πνευμονολογικού προβλήματος που αντιμετωπίζει. Εμφάνισε σύντομα πυρετό, σημάδι δυνατής λοίμωξης, που υποχώρησε την περασμένη Παρασκευή. Ωστόσο, η γενική εικόνα της δεν παρουσιάζει βελτίωση.

Η κυρία Γιαννάκου είχε αντιμετωπίσει άλλη μια μεγάλη περιπέτεια υγείας πριν από οκτώ χρόνια καθώς είχε υποστεί και πάλι έμφραγμα ενώ είχε υποβληθεί και σε ακρωτηριασμό του κάτω άκρου της λόγω επιπλοκών του σακχαρώδου διαβήτη από τον οποίο έπασχε.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει η Μαριέττα Γιαννάκου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news