facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

«Πράσινο φως» από το Euroworking Group για την εκταμίευση της δόσης

Ένα βήμα πιο κοντά στην εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ βρίσκεται πλέον η χώρα μας, καθώς το EuroWorking Group επιβεβαίωσε ότι η Αθήνα έχει ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα και προχώρησε σε θετική εισήγηση για την εκταμίευση της δόσης.

Το «πράσινο φως» του EuroWorking Group, που συνεδρίασε στο Ελσίνκι, επιτρέπει τώρα στα ξένα κοινοβούλια να εγκρίνουν την αποδέσμευση του ποσού. Στη συνέχεια, αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης για να δρομολογήσει την πληρωμή της δόσης.

Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στις 16 Ιουνίου όταν και θα συνεδριάσει το Eurogroup.

Μοσκοβισί: «Η δουλειά που έχει γίνει θα αποδώσει καρπούς»

«Είμαι βέβαιος ότι η δουλειά που έχει γίνει θα αποδώσει καρπούς και την επόμενη εβδομάδα στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε την εκταμίευση των 10,3 δισ. για την Ελλάδα από τα οποία τα 7,5 δισ. θα δοθούν άμεσα» υπογράμμισε νωρίτερα σήμερα Π. Μοσκοβισί, συμπληρώνοντας πως «ένα πολύ σημαντικό βήμα» προς αυτήν την κατεύθυνση έγινε στο προηγούμενο Eurogroup.

«Από τότε εργαζόμαστε σοβαρά και με θετικό τρόπο για να λύσουμε όποια προβλήματα υπάρχουν, το ένα μετά το άλλο. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά στο να τα καταφέρουμε», επισήμανε ο Γάλλος επίτροπος, εκφράζοντας την πεποίθηση πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνει ένα «καλό» Eurogroup το οποίο θα είναι σε θέση να «επιβεβαιώσει ότι οι μεταρρυθμίσεις προχωράνε στην Ελλάδα».

Αναφορικά με την επικείμενη εκταμίευση των 7,5 δισ., σημείωσε ότι θα αποτελέσει μια «πραγματική πηγή οξυγόνου» την οποία έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, καθώς ο σκοπός παραμένει «η επιστροφή της ανάπτυξης, η εμπιστοσύνη των επενδυτών, η δημιουργία θέσεων εργασίας».

Τέλος, αναφέρθηκε και στις προβλέψεις της Κομισιόν για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, στις οποίες καταγράφεται «επιστροφή της ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του έτους, και ανάπτυξη κοντά στο 3% την επόμενη χρονιά». « Όλα αυτά βέβαια είναι υποθέσεις που στηρίζονται στην επιτυχία του προγράμματος» ολοκλήρωσε λέγοντας ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων.

Ντομπρόφσκις: Εντός του μήνα η εκταμίευση της δόσης

Πιθανή εντός του μήνα θεωρεί την αποδέσμευση της επόμενης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

«Θα έλεγα ότι η πρώτη αξιολόγηση έχει βασικά τελειώσει εκεί, κάποια πολύ λίγα εκκρεμή ζητήματα θα διευκρινιστούν εντός των ημερών, εάν όχι σήμερα. Έπειτα από αυτό, μπορούμε να ξεκινήσουμε τις εθνικές διαδικασίες για την αποδέσμευση της 2ης δόσης, σε κάθε περίπτωση αναμένουμε αυτό να συμβεί αυτόν το μήνα, πιθανώς κάπου στα μέσα του μήνα», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις.

«Στα πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, η Ελλάδα υιοθέτησε μια σειρά μέτρων που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιτύχει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018. Και η αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ότι με αυτό το πακέτο των μέτρων που ήδη υιοθετήθηκε από την Ελλάδα, αυτό άρχισε να επιτυγχάνεται, και επίσης με αυτό το πρόγραμμα να είναι σε τροχιά, αναμένουμε την Ελλάδα να επιστρέψει στην οικονομική ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του έτους», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πράσινο φως» από το Euroworking Group για την εκταμίευση της δόσης"

Ο Μαυρίκος της «Ακρόπολης» κάηκε ζωντανός μέσα στην Porsche του - Πυρκαγιά ή βόμβα;

Διαστάσεις θρίλερ λαμβάνει το αδιανόητο τροχαίο που συνέβη στην Αττική Οδό, όταν μια Porsche Cayenne που κινούνταν στην αριστερή λωρίδα λαμπάδιασε και ο οδηγός του αυτοκινήτου απανθρακώθηκε. 

Τι συνέβη και το πολυτελές Cayenne τυλίχθηκε στις φλόγες παραμένει αδιευκρίνιστο. Πληροφορίες λένε ότι το αυτοκίνητο χτύπησε στο διαχωριστικό τοιχίο της Αττικής Οδού. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το αυτοκίνητο έβγαιναν καπνοί. Από άλλες πηγές μεταφερόταν η εικόνα ότι το αυτοκίνητο σταμάτησε στην αριστερή λωρίδα και λαμπάδιασε, χωρίς να έχει διευκρινιστεί πώς το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες. Επισήμως δεν υπάρχει ακόμη ασφαλής εικόνα για το τι ακριβώς έγινε και προκλήθηκε το φρικτό τροχαίο δυστύχημα. 

Οι υπάρχουσες πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο ανήκει στη σύζυγο του εκδότη της «Ακρόπολης» Παναγιώτη Μαυρίκου.



Στις φωτογραφίες απεικονίζονται ειδικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο της Αττικής Οδού όπου σημειώθηκε το δυστύχημα με αποστολή να συλλέξουν κρίσιμα στοιχεί για τη διακρίβωση των αιτίων της τραγωδίας









Στις έρευνες μετέχει το τμήμα Ανθρωποκτονιών και το ΤΕΕΜ
Στις έρευνες μέτεχει το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν αντιμετωπίζει το θάνατο του εκδότη στην Αττική Οδό ως τροχαίο δυστύχημα, αλλά ερευνά όλα τα ενδεχόμενα. Επιπλέον στις έρευνες λαμβάνουν μέρος και αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Απαντήσεις περιμένουν από την ενδελεχή έρευνα που θα γίνει στο αυτοκίνητο ώστε να διαπιστωθεί αν είχε προηγηθεί δολιοφθορά, αν δηλαδή κάποιος είχε παρέμβει στα μηχανικά συστήματα του αυτοκινήτου με δόλιο σκοπό ή αν το δυστύχημα προκλήθηκε έπειτα από πιθανή μηχανική βλάβη. Η εκδοχή που θα εξετασθεί επίσης είναι αν υπήρξε για κάποιο λόγο διαρροή καυσίμου και κυρίως αν είχε γίνει μετατροπή σε υγραέριο. 

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι από την ανασύνθεση των τελευταίων λεπτών του εκδότη, με βάση εικόνες από τις κάμερες παρακολούθησης της Αττικής Οδού, φαίνεται ότι ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, προσπάθησε να σταματήσει αλλά δεν κατάφερε να σώσει τη ζωή του αφού η Porsche Cayenne τυλίχθηκε στις φλόγες μέσα σε δευτερόλεπτα. 


Η σορός του ανθρώπου που απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ.  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο νοσοκομείο της Κηφισιάς έχει κληθεί η σύζυγος του εκδότη για αναγνώριση.

Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν ότι η σορός του οδηγού της Porsche είναι πλήρως απαθρακωμένη. Ως εκ τούτου η σύζυγος του εκδότη της Ακρόπολης θα κληθεί να διαπιστώσει αν πρόκειται για τον Παναγιώτη Μαυρίκο αναγνωρίζοντας αντικείμενά του όπως ρολόι ή κάποιο άλλο κόσμημα ή αντικείμενο. Αν δεν γίνει αναγνώριση, η επαλήθευση της ταυτότητας του νεκρού θα γίνει μέσω εξέτασης DNA και με οδοντολογική εξέταση.

Αστυνομικές πηγές λένε ότι κατά 99% νεκρός είναι ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη».

Κούγιας: Ο απανθρακωμένος είναι ο Παναγιώτης Μαυρίκος
O ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Παναγιώτη Μαυρίκου, μιλώντας στα parapolitika.gr, ανέφερε ότι ο απανθρακωμένος άνδρας στην Αττική Οδό είναι ο γνωστός εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος. Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος, αναζητούνταν τόσο από τον ίδιο -καθώς είχαν ραντεβού- όσο και από τους συνεργάτες του αλλά και την οικογένειά του, χωρίς αποτέλεσμα. Ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι προσπάθησε να μεταβεί στο σημείο, χωρίς να τα καταφέρνει γιατί όλοι οι δρόμοι στη γύρω περιοχή είναι αποκλεισμένοι. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μαυρίκος της «Ακρόπολης» κάηκε ζωντανός μέσα στην Porsche του - Πυρκαγιά ή βόμβα;"

«Πολυτέλεια» οι μισθοί 500 ευρώ για τους νέους

Με 200, 300 ή 400 ευρώ αμείβονται οι νέοι που μπαίνουν στην αγορά εργασίας, με αυτούς που έχουν απολαβές 500 ευρώ να θεωρούνται οι «τυχεροί» της υπόθεσης.

Μια δουλειά δεν αρκεί για να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες και έτσι καλούνται να εργάζονται πολλές ώρες την ημέρα για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.

Σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας kariera.gr και του Οικονομικού Πανεπιστημίου, το 45,6% των εργαζόμενων 18 έως 29 ετών αμείβονται το πολύ με 500 ευρώ ενώ το ίδιο ισχύει και για το 21,3% του ηλικιακού γκρουπ 30 έως 35 ετών. Μόλις το 4% των εργαζόμενων 18 έως 29 ετών με 1.200 έως 2.000 ευρώ.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 5.208 νέοι ηλικίας 18-35 ετών, φοιτητές και απόφοιτοι ΑΕΙ/ΑΤΕΙ απ' όλη την Ελλάδα.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ένας στους δύο ερωτηθέντες απάντησε ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την προσωπική του ζωή.


ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πολυτέλεια» οι μισθοί 500 ευρώ για τους νέους"

"Όχι" στους κουμπαράδες του "Χαμόγελου του Παιδιού" εντός των ναών - Εγκύκλιος της Ι.Μ. Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας

Ο Αμβρόσιος πετά από τους ναούς... το Χαμόγελο του Παιδιού


Με μια εγκύκλιο που αναμένεται να προκαλέσει ποικίλα σχόλια, η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας δείχνει 'πόρτα' στο "Χαμόγελο του Παιδιού", απαγορεύοντας εφεξής την τοποθέτηση ειδικού κουμπαρά σε θρησκευτικές τελετές εντός της εκκλησίας και ιδιαίτερα σε κηδείες και μνημόσυνα. Μάλιστα, προτρέπει τους ιερείς και τους τελετάρχες κηδειών να προτείνουν, διακριτικά πάντα, στις οικογένειες, αντί στεφάνων και λουλουδιών, να ενισχύουν τα γηροκομεία της Μητρόπολης, τα οποία 'ψυχορραγούν'.

Χαρακτηριστικά αναφέρει μεταξύ άλλων: "Αναγνωρίζουμε την προσφορά του κοινωφελούς ιδρύματος, πλην όμως η οικονομική κρίση έχει φέρει σε δυσχερή κατάσταση τη λειτουργία των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων"

Η εγκύκλιος, την οποία παρουσιάζει σήμερα το filodimos.gr, είναι σαφέστατη ως προς την οδηγία που δίνει, καθώς η απαγόρευση ισχύει μόνο για τους Ιερούς Ναούς. Δηλαδή αν η οικογένεια επιθυμεί να τοποθετήσει κουμπαρά στο σπίτι της ή στο χώρο που θα προσφέρει τον καφέ, βεβαίως και είναι ελεύθερη να το πράξει.

Δείτε την εγκύκλιο (η ημερομηνία γράφεται εσφαλμένα 20 Ιουνίου, το σωστό είναι Μαΐου)

filodimos

Διαβάστε Περισσότερα » ""Όχι" στους κουμπαράδες του "Χαμόγελου του Παιδιού" εντός των ναών - Εγκύκλιος της Ι.Μ. Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας"

Μεγάλη διαρροή εκατομμυρίων κωδικών Twitter

Είναι πολλές οι αναφορές από διάφορες πλευρές που λένε ότι υπάρχει σημαντική διαρροή των κωδικών πρόσβασης σε ένα από τα μεγαλύτερα social media. Αναφέρεται ότι 32 εκατομμύρια κωδικοί παραβιάστηκαν και διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Θεωρείται ότι οι κωδικοί των χρηστών του Twitter έχουν βγει προς πώληση στο dark web, αν και το Twitter ισχυρίζεται ότι το leak δεν είναι αποτέλεσμα της παραβίασης των συστημάτων του.

«Είμαστε βέβαιοι ότι αυτά τα ονόματα και τα διαπιστευτήρια δεν ελήφθησαν από την παραβίαση των δεδομένων του Twitter – τα συστήματα μας δεν έχουν παραβιαστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά το Twitter.

Τα δεδομένα που διέρρευσαν λέγεται ότι περιέχουν usernames, passwords και διευθύνσεις email από 32.888.300 χρήστες. Η LeakedSource θεωρεί ότι τα δεδομένα κλάπηκαν μέσω malware που μολύνει δημοφιλείς browsers όπως Chrome και Firefox. Η πλειοψηφία των χρηστών που επηρεάστηκε προέρχεται από τη Ρωσία.

Καλό θα ήταν ωστόσο να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης, ειδικά αν χρησιμοποιείτε τον ίδιο σε διάφορες υπηρεσίες και να ενεργοποιήσετε το two-factor authentication.

techblog

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη διαρροή εκατομμυρίων κωδικών Twitter"

Tέλος οι σφραγίδες και οι μεταφράσεις: Νέα νομοθεσία για την πανευρωπαϊκή αναγνώριση πιστοποιητικών και δημοσίων εγγράφων

Τέλος στις σφραγίδες επικύρωσης, στις μεταφράσεις και σε άλλες χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες στις οποίες υποβάλλονται οι πολίτες όταν μετακινούνται σε μία άλλη χώρα της ΕΕ και πρέπει να καταθέσουν δημόσια έγγραφα, θέτει ο νέος κανονισμός που εγκρίθηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έπειτα από πρόταση της Επιτροπής.

Το Κοινοβούλιο έδωσε την Πέμπτη το πράσινο φως στον νέο ευρωπαϊκό κανονισμό για τη διευκόλυνση της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών μέσω της απλοποίησης των διαδικασιών για την απόδειξη της αυθεντικότητας ορισμένων δημοσίων εγγράφων, όπως είναι τα πιστοποιητικά γέννησης και γάμου, σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Βάσει του νέου κανονισμού θα υπάρχουν καινούρια έντυπα σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ που θα επισυνάπτονται στα πιστοποιητικά, εξαλείφοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την ανάγκη για μεταφράσεις.

«Περισσότεροι από 14 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες ζουν εκτός της χώρας καταγωγής τους. Όταν λοιπόν θέλουν να παντρευτούν, να δηλώσουν τη γέννηση του παιδιού τους ή να αποδείξουν ότι έχουν λευκό ποινικό μητρώο βρίσκονται αντιμέτωποι με εξαιρετικά πολύπλοκες διαδικασίες. Με τη σημερινή ψηφοφορία μας κάναμε ένα πρώτο βήμα προς τη μείωση όλων αυτών των γραφειοκρατικών εμποδίων, καταργώντας τη χρονοβόρα και ακριβή διαδικασία της σφραγίδας της Χάγης και εισάγοντας πολύγλωσσα πρότυπα έντυπα», δήλωσε η εισηγήτρια Mady Delvaux (Σοσιαλιστές, Λουξεμβούργο).

Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός θα καταργήσει τις υφιστάμενες διοικητικές διατυπώσεις όπως είναι η επικύρωση ή η σφραγίδα της Χάγης (apostille) για την πιστοποίηση δημοσίων εγγράφων, όπως αυτά που αποδεικνύουν την οικογενειακή κατάσταση ή την εθνικότητα. Οι ευρωβουλευτές και το Συμβούλιο συμφώνησαν να επεκταθεί το πεδίο εφαρμογής του κανονισμού για να συμπεριλάβει και έγγραφα που απαιτούνται για να παντρευτεί κάποιος ή να υπογράψει το σύμφωνο συμβίωσης.

Δεκτά σε άλλα κράτη της ΕΕ χωρίς περαιτέρω διαδικασίες απόδειξης της νομιμότητάς τους, θα γίνονται και τα έγγραφα που αποδεικνύουν την ύπαρξη λευκού ποινικού μητρώου.

Ο κανονισμός θα καλύψει επίσης και τα έγγραφα που οφείλουν να προσκομίσουν οι πολίτες που ζουν σε άλλο κράτος μέλος εάν επιθυμούν να ψηφίσουν ή να θέσουν υποψηφιότητα στις ευρωπαϊκές ή δημοτικές εκλογές στο κράτος μέλος στο οποίο διαμένουν.

Νέα πολύγλωσσα έντυπα

Ο κανονισμός προβλέπει την εισαγωγή νέων πολύγλωσσων ευρωπαϊκών εντύπων που θα επισυνάπτονται στα εν λόγω πιστοποιητικά και έγγραφα, εξαλείφοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την ανάγκη για μετάφρασή τους.

Πιο συγκεκριμένα, τα έγγραφα αυτά θα είναι τα πιστοποιητικά γέννησης, θανάτου, γάμου (συμπεριλαμβανομένων των πιστοποιητικών αγαμίας ή οικογενειακής κατάστασης), τα σύμφωνα συμβίωσης, τα πιστοποιητικά μόνιμης διαμονής ή/και κατοικίας, και το λευκό ποινικό μητρώο. Αυτά τα πολύγλωσσα έντυπα θα γλυτώσουν τους πολίτες από χρόνο και χρήμα που ξοδεύουν σήμερα για να ετοιμάσουν όλες τις επικυρωμένες μεταφράσεις.

Υποχρέωση ενημέρωσης των πολιτών

Οι ευρωβουλευτές συμπεριέλαβαν στον κανονισμό μία διάταξη που απαιτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη να ενημερώνουν τους πολίτες για τις νέες απλουστευμένες διαδικασίες μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και της διαδικτυακής πύλης της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής δικαιοσύνης (e-Justice Portal).

Αξιολόγηση του κανονισμού και επέκταση του πεδίου εφαρμογής του

Οι ευρωβουλευτές εξασφάλισαν επίσης την εισαγωγή διάταξης που θα επιτρέπει την επέκταση του κανονισμού μετά από δύο χρόνια προκειμένου να καλύψει τα δημόσια έγγραφα που αφορούν το νομικό καθεστώς και την εκπροσώπηση των εταιρειών, τα διπλώματα, πτυχία και άλλους τίτλους, και τα δημόσια έγγραφα που πιστοποιούν την επίσημα αναγνωρισμένη αναπηρία. Δηλαδή, αν κάποιος θέλει να σπουδάσει σε πανεπιστήμιο άλλου κράτους μέλους τα πτυχία και οι τίτλοι σπουδών, ως έχουν, δεν θα γίνονται δεκτά αφού δεν εντάσσονται στο πεδίου της συγκεκριμένης νομοθεσίας. Όπως εξήγησε η εισηγήτρια, το να συμπεριληφθούν και τα πτυχία αποτελούσε προτεραιότητα για το ΕΚ, αλλά οι κυβερνήσεις και το Συμβούλιο δεν το υποστήριξαν. Έτσι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα αξιολογήσει κατά πόσο χρειάζεται να επεκταθεί το πεδίο εφαρμογής του κανονισμού σε αυτά τα έγγραφα.

Επόμενα βήματα

Ο κανονισμός θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ και θα τεθεί σε ισχύ σταδιακά, ενώ θα εφαρμοστεί πλήρως από το 2019.

huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Tέλος οι σφραγίδες και οι μεταφράσεις: Νέα νομοθεσία για την πανευρωπαϊκή αναγνώριση πιστοποιητικών και δημοσίων εγγράφων"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πέτρου Ράλλη από αύριο και για ένα μήνα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου στην οδό Πέτρου Ράλλη,λόγω εργασιών επισκευής-αποκατάστασης αρμού συστολής.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή στο τμήμα από τη συμβολή της με την οδό Τζαφέρη έως και 100μ. μετά τη Γέφυρα Π. Ράλλη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισό.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πέτρου Ράλλη από αύριο και για ένα μήνα"

Βούτσης: Kαλοκαίρι ο εκλογικός νόμος, φθινόπωρο το Σύνταγμα

Τον προγραμματισμό των θεσμικών αλλαγών σε εκλογικό νόμο και Σύνταγμα που φιλοδοξεί να φέρει η κυβέρνηση ανέλυσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι ο εκλογικός νόμος θα κατατεθεί άμεσα στην Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί τον προσεχή μήνα. Επισήμανε δε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί με τουλάχιστον 200 ψήφους ώστε να ισχύει από τις ερχόμενες εκλογές. Αναφορικά δε με την Συνταγματική Αναθεώρηση σημείωσε ότι οι άτυπες συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων θα ξεκινήσουν άμεσα ώστε οι επίσημες διεργασίες στην Βουλή να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Χαρακτήρισε «παρεξήγηση που έχει λυθεί» το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος ξεκαθαρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί, είπε όμως ότι για επιμέρους ζητήματα που θα απασχολήσουν την αναθεώρηση του Συντάγματος, όπως η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων ή ο διαχωρισμός κράτους εκκλησίας θα μπορούσε να ζητηθεί η γνώμη του λαού.

Παράλληλα, κράτησε διακριτικές αποστάσεις από τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη που επιτέθηκε στους διοργανωτές της αντικυβερνητικής διαδήλωσης με σύνθημα «παραιτηθείτε» λέγοντας ότι κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει.

Αναλογικός εκλογικός νόμος χωρίς κατάργηση του ορίου 3%

Ειδικότερα, για τον εκλογικό νόμο είπε ότι το ζήτημα πρέπει να λυθεί «τώρα» εξηγώντας ότι «Το εκλογικό σύστημα θα συζητηθεί τον προσεχή μήνα και στη Βουλή θα γίνει προσπάθεια ευρύτατης συναίνεσης ώστε ο εκλογικός νόμος να έχει την Συνταγματική βάση ώστε να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές μετά δηλαδή από 3 χρόνια και 3 μήνες».
Για την απλή και αναλογική παρέπεμψε στις πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στάθηκε με προβληματισμό στο ενδεχόμενο μείωσης του ορίου 3% για την είσοδο των κομμάτων στην Βουλή.

«Ως προς το όριο εισόδου στην Βουλή πρέπει να το αποφορτίσουμε από το ιστορικό φορτίο. Δεν είμαστε στην φάση την μεταπολιτευτική όπου για δεκαετίες υπήρχαν 3-4 κόμματα . Μέσα στην κρίση βρεθήκαμε σε 8κομματική Βουλή και επιπλέον 2 κόμματα που ήταν στο κατώφλι να μπουν. Οπως έχει κυλίσει νερό στο αυλάκι στο ζήτημα των συνεργασιών έτσι και αυτό το ζήτημα θα συζητηθεί όχι μόνο ιδεολογικά αλλά και στην βάση μιας πραγματικότητας» είπε για να προσθέσει «Μπορεί να αποκατασταθεί περαιτέρω ο πολιτικός πλουραλισμός. Το στοιχείο της άδολης αναλογικής δεν μπορεί να αναφέρεται σε προσωποπαγή κόμματα. Σε κάθε περίπτωση αυτά θα λυθούν τον προσεχή μήνα. Η κυβέρνηση εργάζεται για να τελείωση το θέμα του εκλογικού νόμου μέσα στο καλοκαίρι».

Σύνταγμα και δημοψηφίσματα

Αναφορικά με την Συνταγματική αναθεώρηση εκτίμησε ότι αρχές Σεπτεμβρίου θα μπορέσει να ξεκινήσει η συζήτηση στην Βουλή. Επιχείρησε επίσης να αποσυνδέσει την αναθεώρηση με πιθανό δημοψήφισμα παραπέμποντας στο άρθρο 110 του Συντάγματος και εξηγώντας ότι «Ηταν λάθος που 40 χρόνια δεν είχε γίνει κανένα δημοψήφισμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάμε σε καταστάσεις Ελβετίας. Το Σύνταγμα είναι αυστηρό και δίνει την κατεύθυνση. Δημοψηφίσματα σε θέματα ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών δεν εννοούνται. Επίσης για δημοσιονομικά θέματα όπως οι προϋπολογισμοί τα δημοψηφίσματα είναι αμφιλεγόμενα. Η διαδικασία ψήφισης του νέου συντάγματος στην επόμενη Βουλή θα γίνει κατά το άρθρο 110 του Συντάγματος».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «Αν προκύψει ανάγκη για επιμέρους ζητημα να αποφανθεί γνωμοδοτικά ο λαός αυτό είναι άλλη διαδικασία και δεν θα αφορά την καθεαυτή ψήφιση του Συντάγματος».
Πάντως επισήμανε ότι αυτή την στιγμή δεν «υπάρχει απόφαση σχετική με δημοψήφισμα και Σύνταγμα. Για το άρθρο 16 για τα πανεπιστήμια ή για τους διακριτούς ρόλους Κράτους Εκκλησίας και για ένα σύνολο άλλων πραγμάτων θα μπορούσε να γινει δημοψήφισμα. Όμως δεν υπάρχει καμία σχετική απόφαση για κάποιο από αυτά ή για το ότι θα προκριθεί τέτοια διαδικασία». «Θα ήταν κακό πάντως να επανέλθουμε σε ταμπού για την ελληνική κοινωνία που για 40 χρόνια δεν είχε διανοηθεί να κάνει δημοψήφισμα. Ας μείνει ανοικτό το θέμα και αν χρειαστεί κατά τις συνταγματικές προβλέψεις να γίνεται κάνα δημοψήφισμα που και πού».

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις Φίλη είπε αρχικά ότι ο ίδιος δεν σχολιάζει δηλώσεις «συναδέλφων» για να προσθέσει «η κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ για την αποδοχή οποιασδήποτε κοινωνικής αντίδρασης είναι δεδομένη και γνωστή».
Πάντως σχολίασε ότι «στο δημόσιο διάλογο έρχεται και επανέρχεται η επωδός παραιτηθείτε είτε συνολικά στην κυβέρνηση είτε σε στελέχη. Δεν θα είχε μείνει κανείς υπουργός από το πρώτο εξάμηνο αν ανταποκρινόμαστε στο αίτημα του καθενός» ενώ χαρακτήρισε «υπερβολική» την σχετική ανακοίνωση της ΝΔ κατά του υπουργού Παιδείας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Βούτσης: Kαλοκαίρι ο εκλογικός νόμος, φθινόπωρο το Σύνταγμα"

Στις 4 Ιουλίου η δικαστική μάχη των τηλεοπτικών καναλιών για τις άδειες

Στη μείζονα σύνθεση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (συμμετέχουν 28 μέλη) και σε εμβόλιμη δικάσιμο της 4ης Ιουλίου 2016, θα συζητηθούν οι αιτήσεις ακυρώσεως των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας κατά των κανονιστικών πράξεων του διαγωνισμού για τη χορήγηση 4 τηλεοπτικών αδειών.

Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλαρίου όρισε την εμβόλιμη αυτή δικάσιμο (μετά τη λήξη του δικαστικού έτους που είναι 30 Ιουνίου 2016), στην οποία θα συμμετέχουν εκτός των συμβούλων Επικρατείας και αντιπρόεδροι, ενώ επίσης όρισε εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου.

Να σημειωθεί ότι ένας εκ των συνηγόρων των τηλεοπτικών σταθμών είχε αποστείλει επιστολή στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για επίσπευση εκδικάσεως των υποθέσεων αυτών.
Με την επιστολή του αυτή ο δικηγόρος -η οποία κοινοποιήθηκε και προς άλλους (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, κ.λπ.), αλλά και στον κ. Σακκελλαρίου- ζητούσε για την προστασία των Θεσμών αλλά κυρίως της αξιοπιστίας του ίδιου του διαγωνισμού, να υποβληθεί αίτηση (όπως προβλέπει σχετική διάταξη) από τον υπουργό ως διάδικο, κατά προτίμηση εκδίκαση της υπόθεσης.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή αναφέρεται ότι η αποδοχή του αιτήματος "είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της φερεγγυότητας του διαγωνισμού τόσο έναντι των διαγωνιζομένων και των Ελλήνων πολιτών, όσο και έναντι των Ευρωπαϊκών Θεσμών. Η έκδοση δικαστικής αποφάσεως μετά το πέρας της διαγωνιστικής διαδικασίας θα αποτελέσει καίριο πλήγμα στη λειτουργία του κράτους δικαίου στο σύνολό του".

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις εκδικάσεις πλέον των υποθέσεων στον ΣτΕ, ο εισηγητής των υποθέσεων δεν εκφράζει τη νομική του θέση επί των αιτήσεων ακυρώσεως (όπως γινόταν στο παρελθόν), δηλαδή εάν πρέπει αυτές οι προσφυγές να απορριφθούν ή όχι, αλλά απλά αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσής, τα αιτήματα των προσφευγόντων και τα νομικά ζητήματα που προβάλλονται.

Απορρίφθηκε αναστολή

Πάντως, το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχηματισμό Ολομέλειας, με πρόεδρο τον κ. Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, με την υπ΄ αριθμ. 113/2016 απόφασή του απέρριψε την αίτηση αναστολής του Κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού «Ο Λόγος» (Μega Κύπρου), με έδρα τη Λευκωσία.

Ο εν λόγω κυπριακός τηλεοπτικός σταθμός στρεφόταν κατά του Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και ζητούσε να ανασταλεί η άρνηση του να του απαντήσει στην αίτησή του να εκπέμψει ψηφιακά στην Ελλάδα με την Κυπριακή άδεια που έχει. Βασικό επιχείρημα του είναι ότι εφόσον έχει άδεια τηλεοπτικού σταθμού από άλλη Ευρωπαϊκή χώρα μπορεί να εκπέμψει και στην Ελλάδα.

Τέλος, έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί, κεκλεισμένων των θυρών, στις 17 Ιουνίου 2016 σε σχηματισμό Ολομέλειας του ΣτΕ (πρόεδρος ο κ. Σακελλαρίου και εισηγητής ο κ. Παπαγεωργίου) η αίτηση αναστολής του Mega Channel για το ζήτημα των αδειών. Στην αίτησή του το Mega Channel , μεταξύ των άλλων, επικαλείται ότι «σύμφωνα με το εφαρμοστέο ενωσιακό δίκαιο η όλη διαδικασία αδειοδότησης, πλέον του ότι είναι αντίθετη στα Ευρωπαϊκά νομοθετικά δρώμενα είναι και αντισυνταγματική, λόγω της παράκαμψης του ΕΣΡ".

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha, Antenna, Epsilon TV (E-TV), Mega Channel, Skai, Star Channel και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών.

Δεν πρέπει να παραληφθεί ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί, πλέον του ότι ζητούν να ακυρωθεί το όλο νομοθετικό πλαίσιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της χορήγησης των αδειών , επιπρόσθετα ζήτησαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή του κ. Σακελλαρίου που να «παγώνει» άμεσα την διαγωνιστική διαδικασία, κάτι το οποίο δεν υλοποιήθηκε.

Πάντως, όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί βομβαρδίζουν με νομικά επιχειρήματα, κατά κύριο λόγο, την από 1.3.2016 απόφαση του (4297/2016) υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, με την οποία μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας των αδειών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής «ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας» και παράλληλα ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα της διαγωνιστικής διαδικασίας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 4 Ιουλίου η δικαστική μάχη των τηλεοπτικών καναλιών για τις άδειες"

Όταν οι Γερμανοί πλουτίζουν, οι Έλληνες χάνουν το 4% της περιουσίας τους

Μια έρευνα «εκ των έσω» καταγράφει την οικονομική ανισότητα στις τάξεις της Ευρωζώνης. Στο συμπέρασμα ότι η Γερμανία είναι η χώρα που βλέπει όσο καμία άλλη τον πλούτο της να αυξάνεται, όταν την ίδια στιγμή ο Νότος της Ευρώπης βλέπει την περιουσία του να εξανεμίζεται, καταλήγει έρευνα του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Flossbach von Storch.

Παραδοσιακά στην Ευρώπη του ενιαίου νομίσματος υπήρχε ένα χάσμα Βορρά και Νότου, όμως στην εποχή της κρίσης που διανύουμε το χάσμα αυτό φαίνεται να διευρύνεται.

Αξιολογώντας μια σειρά παραγόντων, όπως τα ακίνητα, οι μετοχές, η τέχνη και το ακριβό κρασί, η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πλούτος στη Γερμανία και την Αυστρία αυξήθηκε περισσότερο από 7% στα τέλη του 2015 συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα.

Αυτός ο ρυθμός αύξησης ήταν σχεδόν διπλάσιος από αυτόν της Ιταλίας και της Ισπανίας, με τους Έλληνες να βλέπουν την περιουσία τους να μειώνεται περισσότερο από 4%.

Όπως επισημαίνει η έρευνα οι τιμές ακινήτων, οι οποίες για παράδειγμα αυξήθηκαν περισσότερο από 6% στη Γερμανία, είναι η μεγαλύτερη κινητήριος δύναμη του πλούτου.

«Η διαφορά αυτή οδηγεί σε πολιτική ένταση στην Ευρωζώνη, ενώ οι αδύναμες τιμές ακινήτων στις νοτιότερες χώρες πλήττουν τις τράπεζές τους, οι οποίες δέχονται τις κατοικίες και τα εμπορικά ακίνητα ως εγγυήσεις για δάνεια», σημειώνουν στα συμπεράσματα τους οι Γερμανοί οικονομολόγοι.

«Έως το 2006, όταν έσκασε η φούσκα, οι χώρες στο Νότο πραγματικά απογειωνόντουσαν. Τώρα είναι σε μια κατάσταση σαν της Ιαπωνίας», δήλωσε ο Τόμας Μάγιερ, ιδρυτής του ινστιτούτου που διεξήγαγε την έρευνα.

Η Ιαπωνία εδώ και καιρό βρίσκεται αντιμέτωπη με μια στάσιμη οικονομία και ένα ακόμα μεγαλύτερο κρατικό χρέος. Κάποιοι οικονομολόγοι φοβούνται ότι μια παρόμοια τύχη περιμένει και τις χώρες στην Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αναγνωρίσει αυτή την γενικότερη τάση, λέγοντας ότι το χάσμα μεταξύ των πιο αδύναμων και των ισχυρότερων χωρών στην `ευρωζώνη διευρύνεται αντί να συρρικνώνεται, όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη όταν η δημιουργήθηκε το ενιαίο νόμισμα.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Όταν οι Γερμανοί πλουτίζουν, οι Έλληνες χάνουν το 4% της περιουσίας τους"

Γαλλία: Απαγορεύεται η αναμετάδοση των αγώνων του Euro σε υπαίθριους χώρους

Η αναμετάδοση των αγώνων του Euro 2016 στους υπαίθριους χώρους που διατηρούν μπαρ και καφετέριες στη Γαλλία θα απαγορευθεί, δήλωσε παραμονές της έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου ο υφυπουργός Αθλητισμού Τιερί Μπραγιάρ, επισημαίνοντας ότι «οι δυνάμεις της τάξης δεν έχουν τα μέσα για να εγγυηθούν την ασφάλεια» των συγκεκριμένων χώρων.

Στην ερώτηση αν θα επιτραπεί στα μπαρ να μεταδίδουν στους υπαίθριους χώρους τους και σε γιγαντοοθόνες τους αγώνες του Euro, ο Τιερί Μπραγιάρ απάντησε ξεκάθαρα «όχι».

«Μία αναμετάδοση σε υπαίθριο χώρο οδηγεί υποχρεωτικά σε συγκέντρωση ανθρώπων γύρω από την οθόνη» εξήγησε ο Μπραγιάρ μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα BFM TV και RMC. Επωφελήθηκε της ευκαιρίας για να προωθήσει τις ζώνες των φιλάθλων που έχουν οργανωθεί από τις γαλλικές αρχές και είναι χώροι με «κάθε δυνατή ασφάλεια.

«Καλύτερα ένας χώρος με πολλά μέτρα ασφαλείας παρά να αφεθούν να κάνουν ό,τι θέλουν χιλιάδες άνθρωποι που θα βρίσκονται στην πόλη και που θα συγκεντρώνονται χωρίς οργάνωση» προσέθεσε ο υφυπουργός.

«Μπορούμε να δούμε το ματς σ' έναν κλειστό χώρο από τη στιγμή που υπάρχει ασφάλεια, όμως δεν μπορούμε να συγκεντρωνόμαστε έξω» τόνισε ο Μπραγιάρ.

Την Τετάρτη ξέσπασαν αντιδράσεις στη Μασσαλία όταν δημοσιοποιήθηκε ανακοίνωση της δημαρχίας που απαγορεύει την εγκατάσταση «οθονών» και «πάγκων στους υπαίθριους χώρους», προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των ιδιοκτητών των μπαρ.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Απαγορεύεται η αναμετάδοση των αγώνων του Euro σε υπαίθριους χώρους"

Η Ξένη Δημητρίου νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Η Ξένη Δημητρίου ως σήμερα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επελέγη από την κυβέρνηση ως νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που θα διαδεχθεί την Ε υτέρπη Κουτζαμάνη η οποία αποχωρεί μετά από πορεία σαράντα ετών από τη θέση της Εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας.

Η επιλογή

Η κυρία Δημητρίου έμπειρη εισαγγελική λειτουργός έχει χειριστεί σημαντικές υποθέσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας της και τελευταία ήταν η εισαγγελέας στο Ειδικό Δικαστήριο που εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η κυρία Δημητρίου η οποία είχε την ευθύνη της εποπτείας θεμάτων ανηλίκων ως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αναλάβει τα καθήκοντά της στο τέλος του μήνα οπότε και αποχωρεί λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η κυρία Κουτζαμάνη, ήταν η πρώτη γυναίκα που επελέγη ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, παρέμεινε στην Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου επί τρία χρόνια και επί των ημερών της κινήθηκαν διαδικασίες για μείζονος σημασίας υποθέσεις μεταξύ των οποίων και οι διώξεις για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη ήταν άλλωστε και η πρώτη γυναίκα που εισήλθε στο εισαγγελικό σώμα το 1975 καταγράφωντας πολύχρονη επιτυχημένη θητεία στη δικαιοσύνη.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ξένη Δημητρίου νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου"

Δημήτρης Καμμένος: Καλεί την κυβέρνηση να καταφύγει σε ένδικα μέσα για τα λιμάνια

Τον κίνδυνο να χαθούν μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο 15.000 επιβάτες κρουαζιέρας επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος και κάλεσε την κυβέρνηση να ασκήσει τα ένδικα μέσα που προβλέπονται για να ανοίξει το λιμάνι του Πειραιά αν δεν προχωρήσει ο διάλογος με τους εργαζόμενους.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Καμμένος είπε: «15.000 επιβάτες κρουαζιέρας κινδυνεύουν να χαθούν μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο για την Ελλάδα από την απεργία των εργαζομένων στον ΟΛΠ» και κάλεσε την κυβέρνηση «να ασκήσει τα ένδικα μέσα που προβλέπονται για να ανοίξει το λιμάνι του Πειραιά εφόσον δεν προχωρήσει ο διάλογος με τους εργαζόμενους».

Επιπλέον έκανε λόγο για τεραστίων διαστάσεων δυσφήμηση για την Ελλάδα, καθώς ήδη έχουν χαθεί 10.000 επιβάτες κρουαζιέρας, ενώ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα από αυτοκίνητα που δεν μπορούν να εκτελωνιστούν. Τέλος, τόνισε, πως «σε περίπτωση, που συνεχιστεί το πρόβλημα το δημόσιο μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα από αγωγές» και κάλεσε σε διακομματική συναίνεση.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημήτρης Καμμένος: Καλεί την κυβέρνηση να καταφύγει σε ένδικα μέσα για τα λιμάνια "

Άκαρπη η συνάντηση με τον Δρίτσα – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις στα λιμάνια

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, που είναι σε εξέλιξη εδώ και δύο εβδομάδες, προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς δεν φαίνεται να τους έπεισαν ούτε οι σημερινές διαβεβαιώσεις του υπουργού Ναυτιλίας για τη διασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων.

Οι προφορικές διασφαλίσεις της κυβέρνησης δεν μας καλύπτουν- δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) Γιώργος Γεωργακόπουλος μετά τη συνάντησή των συνδικαλιστικών εκπρόσωπων των εργαζομένων με τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

Ο κ. Γεωργακόπουλος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν το απόγευμα για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους, ενώ αύριο θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Χρηματιστηρίου, όπου η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ αναμένεται να εγκρίνει τη νέα σύμβαση παραχώρησης. Επίσης, το Σάββατο εργαζόμενοι από το λιμάνι του Πειραιά θα προχωρήσουν σε περιφρούρηση της απεργίας στους σταθμούς κρουαζιεροπλοίων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, κατά την άφιξη του στη ναυτιλιακή έκθεση των Ποσειδωνίων, και σε δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα των κινητοποιήσεων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και ερωτώμενος αν θα ήθελε να απευθύνει κάποιο μήνυμα προς τους εργαζόμενους, τόνισε τα εξής:

«Απηύθυνα ήδη μήνυμα σε μια από τις πολλές συσκέψεις και συναντήσεις που είχα μαζί τους όλο αυτό το τελευταίο διάστημα και εγώ και άλλοι συναρμόδιοι υπουργοί. Μόλις πριν από λίγο έληξε αυτή η συνεδρίαση. Παρουσιάσαμε εκτενώς τις κυβερνητικές προτάσεις. Είναι προτάσεις κατοχύρωσης των σταθερών και ασφαλών σχέσεων εργασίας στα λιμάνια, και φυσικά και στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη. Είναι μια σειρά από προτάσεις και μέτρα που ήδη τα έχουμε πάρει, αλλά και άλλα που θα πάρουμε για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε κίνδυνο απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, και αντίθετα να στηρίξουμε τις εργασιακές σχέσεις. Νομίζω ότι η κυβερνητική στάση πρέπει να εκτιμηθεί και να είναι αυτό μια καλή βάση ώστε οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν με βάση και την επόμενη ημέρα που πάντα ξέρουμε ότι είναι δύσκολη. Τέτοιες ευκαιρίες σαν αυτές που παρουσιάζονται σήμερα να μη πάνε χαμένες. Η κυβερνητική πρόταση πιστεύω ότι είναι μια καλή ευκαιρία για να στηρίξουν οι εργαζόμενοι τις προτάσεις τους την επόμενη ημέρα».

Στο μεταξύ, το Σάββατο στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν 8 κρουαζιερόπλοια που πρόκειται να αποβιβάσουν και να επιβιβάσουν ταυτόχρονα 6.660 επιβάτες. Επίσης άλλοι 2.000 ταξιδιώτες αναμένεται να αποβιβαστούν από ένα κρουαζιερόπλοιο προκειμένου να επισκεφθούν την Αττική.

Εταιρείες κρουαζιέρας έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης που συνεχίζονται στην αρχή της τουριστικής περιόδου. Ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών και Κρουαζιεροπλοίων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) Θεόδωρος Κόντες δηλώνει ότι λόγω της απεργίας των υπαλλήλων των λιμανιών και των λιμενεργατών έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα, καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι φορτοεκφορτώσεις αποσκευών των επιβατών, η τροφοδοσία πλοίων και η εξυπηρέτηση παράδοσης εμπορευματοκιβωτίων. Επίσης αναφέρει ότι δεν υπάρχουν λεωφορεία στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς για τη μεταφορά των τουριστών επιβατών κρουαζιέρας στους τερματικούς σταθμούς ελέγχου.

Σε νέα της επιστολή προς τα εμπλεκόμενα υπουργεία, η ΕΕΚΦΝ αναφέρει ότι από την απεργία των λιμενεργατών, το Τελωνείο Πειραιά δεν μπορεί να διαθέσει ούτε ένα άτομο προκειμένου για να παραμείνει απόψε ανοιχτός ο επιβατηγός σταθμός (passengers terminal) Θεμιστοκλής, πλησίον του οποίου βρίσκεται παραβεβλημένο το κρουαζιερόπλοιο REFLECTION με περίπου 3.000 επιβάτες.

«Το κρουαζιερόπλοιο προβλέπεται να διανυκτερεύσει σήμερα στον Πειραιά και είναι ανάγκη, όπως συμβαίνει σε όλα τα λιμάνια, να υπάρχει ευχέρεια μετακίνησης των επιβατών τόσο προς τα αξιοθέατα των Αθηνών και την ευρύτερη περιοχή, όσο και προς την πόλη του Πειραιά. Το αίτημα της διαχειρίστριας εταιρείας είναι να υπάρξει έστω ένα άτομο από πλευράς Τελωνείου για να μείνει η αίθουσα ανοιχτή το βράδυ, προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία εξυπηρέτηση στο ως άνω πλοίο, το οποίο συμβαίνει να έχει μακρά παραμονή στον λιμένα», αναφέρεται στην επιστολή.

Υπουργική παρέμβαση προκειμένου να δοθεί λύση στα προβλήματα στις εισαγωγές και εξαγωγές που έχουν προκληθεί από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις ζήτησε με επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος,

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Κ. Μίχαλος: «...Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που οδηγούν στο κλείσιμο των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, μετά τον προηγηθέντα αποκλεισμό της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδας και ΠΓΔΜ από πρόσφυγες και μετανάστες, αποτελεί ένα ακόμα σοβαρότατο πλήγμα για τους Έλληνες επιχειρηματίες και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους».

newpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Άκαρπη η συνάντηση με τον Δρίτσα – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις στα λιμάνια"

Καταγγέλλουν σκιές και ερωτηματικά στην υπόθεση της Μελίνας

Ανοίγει και πάλι ο φάκελος της μικρής Μελίνας όπως προκύπτει από τα όσα δήλωσε ο υπουργός υγείας εντός της Βουλής για το θέμα. Αιχμηρός όμως εμφανίστηκε στην ομιλία του ο Βασίλης Κεγκέρογλου λέγοντας ότι στην υπόθεση υπάρχουν ερωτηματικά και σκιές γι'αυτό το λόγο όλα τα στοιχεία και τα δημοσιεύματα αποστέλλονται από τον ίδιο στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.) για να προχωρήσει η έρευνα, ενώ την αποστολή στοιχείων δέχτηκε το υπουργείο. Διερωτήθηκε ακόμη γιατί 6 μήνες μετά το περιστατικό δεν έχουν δοθεί απαντήσεις στην οικογένεια του άτυχου κοριτσιού που αγωνιά.

Οι ευθύνες θα αποδοθούν αν υπάρχουν, απάντησε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός από το βήμα της βουλής, στην ερώτηση του βουλευτή που ζήτησε να ολοκληρωθεί επιτέλους η έρευνα για το θάνατο του 4χρονου κοριτσιού από τη Νεάπολη που κατέληξε μετά από μια απλή επέμβαση ρουτίνας για να της αφαιρεθούν κρεατάκια στο Βενιζέλειο, στις 28 Δεκεμβρίου του 2015.Ο υπουργός επισήμανε ότι ο φάκελος με εντολή του επανεργοποιείται από το νέο διοικητή του Πανεπιστημιακού νοσοκομείο.

Υπεραμύνθηκε ακόμη της απόφασης του υπηρεσιακού διοικητή να ανατεθεί η ΕΔΕ για την υπόθεση σε πρόσωπο από το Αττικό. Παράλληλα τόνισε ότι το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στη διοίκηση του νοσοκομείου και θα ότι επιληφθεί της υπόθεσης . Σχετικά με τις τοξικολογικές εξετάσεις που ζητήθηκαν από αστυνομικές και ανακριτικές αρχές θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες,όπως είπε.

"Δεν υπάρχει καμία πρόθεση συγκάλυψης λόγω Πολάκη"

Απάντηση δόθηκε και για το θέμα της συγγένειας της αναισθησιολόγου με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη. Όπως τονίστηκε δεν υπάρχει καμία πρόθεση συγκάλυψης στο όνομα της συγγενικής σχέσης. Και ο βουλευτής της Δημκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου απαντώντας τόνισε ότι ποτέ δεν υπονόησε κάτι τέτοιο αφήνοντας όμως αιχμές για το γεγονός ότι 5 μήνες δεν απαντούσε στο θέμα ο υπουργός.

Β.Κεγκέρογλου : 6 μήνες μετά τίποτα

Ο κ.Κεγκέρογλου κατά την πρωτομιλία του δήλωσε πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφεύγει και μεταθέτει τις ευθύνες στο Υπουργείο Παιδείας.Δεν έχει την ευαισθησία να πει έστω «ότι παρακολουθεί το θέμα».Το Υπ. Παιδείας για το πόρισμα των αναλύσεων μας ενημερώνει 3 μήνες μετά το περιστατικό ότι θα αποστέλλονταν στις Ανακριτικές αρχές,όπως είπε.

Όπως τόνισε ο βουλευτής «Σήμερα έξι μήνες μετά τίποτα. Συγκεκριμένα, έχουμε να κάνουμε με μια υπόθεση με πλήθος ερωτημάτων. Από τη δημοσιογραφική έρευνα ενημερωθήκαμε αλλά και από προσωπική διαπίστωση ότι δεινεργείται και εισαγγελική έρευνα και αυτό είναι το μόνο παρήγορο.Σεβόμενος απόλυτα, και το ξεκαθαρίζω, το τεκμήριο της αθωότητας της γιατρού υποβάλλω τα ερωτήματα του πολίτη:

-Πώς η κλοπή για το πειθαρχικό του Υπουργείου Υγείας έγινε ανάρμοστη συμπεριφορά;

-Η Κλοπή των οπιούχων στο Βενιζέλειο, διαπιστώθηκε από την ΕΔΕ αλλά δεν έχει διαπιστωθεί ο κλέφτης σύμφωνα με το πόρισμα.

-Γιατί έμεινε στη μέση η διαδικασία και δεν ενημερώθηκαν για περαιτέρω έρευνα οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές;

-Η κλοπή στο ΠΑΓΝΗ είχε ομολογία και πόρισμα και επιταγή για θεραπείας μέσω προγράμματος.

-Η παρακολούθηση προγράμματος απεξάρτησης υλοποιήθηκε;

-Ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα της πειθαρχικής διαδικασίας του Υπουργείου;

Επίσης η διαδικασία ανάθεσης και διεξαγωγής ΕΔΕ για το χαμό της μικρής προκαλεί πλήθος ερωτημάτων:

-Γιατί επελέγη από το ΑΤΤΙΚΟ που έχει μόνο 2-3 ανάλογες επεμβάσεις σε παιδιά το μήνα και όχι κάποιος από τα νοσοκομεία Παίδων-Αθήνας ή Θεσσαλονικής, που έχουν 100ντάδες παρόμοια περιστατικά. Και αφού επελέγη το Αττικό, γιατί ανατέθηκε στην αναπληρώτρια καθηγήτρια του Αττικού Νοσοκομείου για να διενεργήσει την ΕΔΕ και όχι π.χ στην προϊσταμένη της που είναι καθηγήτρια Αναισθησιολογίας και επικεφαλής της Υπηρεσίας στο ΑΤΤΙΚΟ;

Μας λέτε ότι έχει διενεργηθεί η ΕΔΕ αλλά δεν δίνετε το πόρισμα.

-Ούτε στην Οικογένεια, ούτε στο Κοινοβουλευτικό έλεγχο γιατί , όπως επικαλείστε, δεν έχει ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία.

-6 μήνες έχουν περάσει

-Οι τοξικολογικές εξετάσεις έχουν παραδοθεί τελικά;

Δείτε το απόσπασμα από την αντιπαράθεση στη Βουλή



Στις ανακριτικές αρχές τα πορίσματα

Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα "Νέα Κρήτη" στα χέρια των ανακριτικών Αρχών βρίσκονται από το Μάρτιο του 2016 τα ιατροδικαστικά πορίσματα τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της Μελίνας Παρασκάκη, που σε ηλικία 4 ετών έσβησε μετά από επέμβαση.

Μετά την ολοκλήρωση και των ιστολογικών αναλύσεων στα δείγματα που είχαν αποσταλεί στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξαιτίας του γεγονότος ότι το Εργαστήριο Ιατροδικαστικών Επιστημών και Τμήμα Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Ηρακλείου δεν είναι ακόμη στελεχωμένο με εξειδικευμένο παθολογοανατόμο.

Το υλικό της ιατροδικαστικής έρευνας ενσωματώνεται στις καταθέσεις και το υπόλοιπο ανακριτικό υλικό για το τραγικό συμβάν, ενώ παράλληλα δημιουργεί και μια νέα βάση δεδομένων για την ΕΔΕ, που έχει διαταχθεί για την υπόθεση από τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου και έχει ανατεθεί σε καθηγήτρια Αναισθησιολογίας στην Αθήνα.

Υπέστη οξεία αναπνευστική δυσχέρεια

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της "Ν.Κ.", ιστολογικές και τοξικολογικές αναλύσεις φαίνεται να κατέληγαν σε σαφή και ασφαλή συμπεράσματα ως προς το τι έφταιξε στην περίπτωση της Μελίνας και φτάσαμε στη μοιραία κατάληξη. Μάλιστα, στις εξετάσεις αυτές φαίνεται να αποτυπώνεται με σαφήνεια όλο το ιατρικό-ιστορικό της υπόθεσης και το κρίσιμο σημείο από το οποίο αρχίζει να δημιουργείται η εικόνα ενός σοβαρού περιστατικού, που στο τέλος έγινε μη ανατάξιμο.

Η οξεία αναπνευστική δυσχέρεια που φέρεται να περιγράφεται ως αιτία θανάτου και μετά και από δύο σοβαρές καρδιακές κρίσεις ανακοπής που οδήγησαν σε απέλπιδες προσπάθειες ανάταξης στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, όπου και κατέληξε τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου, είναι ίσως ο τελευταίος κρίκος σε μια αλυσίδα γεγονότων που όμως ως εκκίνηση έχουν τη στιγμή μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης για κρεατάκια, κατά τη φάση της χορήγησης υποβοηθητικών φαρμάκων ανάνηψης από τη νάρκωση που είχε προηγηθεί της επέμβασης.

Και αλλεργική αντίδραση σε φάρμακο

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις καταγράφουν σε όργανα και αίμα της άτυχης μικρής την εμφάνιση εκδήλωσης οξείας αναφυλακτικής αλλεργικής αντίδρασης κατά τη χορήγηση συγκεκριμένου φαρμάκου ανάνηψης .

neakriti

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγέλλουν σκιές και ερωτηματικά στην υπόθεση της Μελίνας"

Πάνω από 320.000 υποθέσεις προστέθηκαν στην ουρά λόγω της αποχής των δικηγόρων

Οι δικηγόροι βρίσκονται εδώ και μήνες σε αποχή αντιδρώντας στο ασφαλιστικό, με την κατάσταση αυτή να έχει οδηγήσει 320.000 υποθέσεις προς εκδίκαση σε όλη τη χώρα… στην ουρά.

Όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές στην Καθημερινή το νέο «στοκ» ήρθε να προστεθεί σε χιλιάδες υποθέσεις που παραμένουν χωρίς εκκαθάριση για χρόνια, προκαλώντας ακόμη και φαινόμενα αρνησιδικίας σε ποινικά, πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με τις δικαστικές ενώσεις το σύνολο πλέον των αδίκαστων υποθέσεων σε όλα τα δικαστήρια ξεπερνά τις 700.000 και χρειάζονται πολλά χρόνια, τουλάχιστον επτά με δέκα, για να επανέλθουν οι ρυθμοί εκδίκασης των υποθέσεων σε κανονικά για την ελληνική δικαιοσύνη επίπεδα.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από 320.000 υποθέσεις προστέθηκαν στην ουρά λόγω της αποχής των δικηγόρων"

Αλεξιάδης: Καμία παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων δεν θα δοθεί, όπως έγινε το 2015, οπότε και παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής έως τον Οκτώβριο, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Κεφαλίδου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Αλεξιάδης κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους, ενώ εκτίμησε ότι ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων είναι ικανοποιητικός.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, έως σήμερα έχει υποβληθεί το 43% των δηλώσεων, ενώ από 20.000 έως 30.000 που υποβάλλονταν ημερησίως, πριν λίγο καιρό, έχουμε φθάσει στις 110.000 δηλώσεις ημερησίως.

Η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων λήγει στο τέλος του μηνός και αμέσως μετά, όπως ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, θα ξεκινήσει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξιάδης: Καμία παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις"

Τόσκας: Μείωση των αστυνομικών που φυλάσσουν πρόσωπα υψηλής ασφαλείας

Ο αριθμός των αστυνομικών που φυλάσσουν πρόσωπα υψηλής ασφαλείας θα μειωθεί, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι βασική αρχή είναι να έχουν δίπλα τους οι αστυνομικοί τους πολίτες και να υπάρχουν καλές σχέσεις με την κοινωνία, αναγνωρίζοντας, όμως, ότι υπάρχουν και περιπτώσεις ενστόλων που έχουν παραβατική συμπεριφορά.

«Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν» υπογράμμισε ο κ. Τόσκας υπενθυμίζοντας πως πρόσφατα συνελήφθησαν αστυνομικοί που συμμετείχαν σε λαθρεμπόριο όπλων στην Κρήτη κ.α. «Δεν είμαστε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο» πρόσθεσε, για να επισημάνει ότι στους άμεσους στόχους είναι ο εκσυγχρονισμός του στόλου της ΕΛΑΣ καθώς υπάρχουν περιπολικά με πάνω από 300.000 χιλιόμετρα και προανήγγειλε διαγωνισμό για την προμήθεια οχημάτων και μοτοσυκλετών.

Ο κ. Τόσκας τόνισε ότι η κυβέρνηση επιλύει τα προβλήματα με τον ηπιότερο τρόπο και ότι η κατάσταση στις πόλεις στο θέμα της ασφάλειας είναι πολύ καλύτερη. Υπογράμμισε επίσης ότι το υπουργείο είναι πανέτοιμο για να αντιμετωπίσει θέματα ασφαλείας σημειώνοντας πως σε αυτόν το σχεδιασμό εντάσσεται και το σχέδιο για την τρομοκρατία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Τόσκας: Μείωση των αστυνομικών που φυλάσσουν πρόσωπα υψηλής ασφαλείας"

Στους 58.367 ανέρχονται οι πρόσφυγες στην επικράτεια

Στους 58.367 ανέρχονται οι πρόσφυγες στην επικράτεια, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Στα στοιχεία υπολογίζονται και 6.385 άτομα, που φιλοξενούνται σε ενοικιαζόμενους χώρους από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Στα νησιά διαμένουν 8.286 πρόσφυγες, από τους οποίους οι οκτώ είναι νέες αφίξεις κατά το τελευταίο 24ωρο. Στην Αττική φιλοξενούνται 14.674 πρόσφυγες, στην κεντρική Ελλάδα 2.238 και στη νότια Ελλάδα 283. Στους 29 χώρους της βόρειας Ελλάδας βρίσκονται 26.501 πρόσφυγες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Στους 58.367 ανέρχονται οι πρόσφυγες στην επικράτεια"

Στις 29 Ιουλίου η δίκη Ψυχάρη για το πόθεν έσχες

Για τις 29 Ιουλίου 2016 ορίστηκε η δίκη του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη , ο οποίος ελέγχεται για ελλιπείς και ανακριβείς δηλώσεις "πόθεν έσχες".

Σύμφωνα με γραπτή απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία και η δίκη θα γίνει στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Συγκεκριμένα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έφτασε το πόρισμα της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής για τα πόθεν έσχες και, όπως αναφέρει ο Δ. Παπαγγελόπουλος, «σχηματίσθηκε αυτεπαγγέλτως η με ΑΒΜ Ω2016/62 ποινική δικογραφία. Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, η υπόθεση προσδιορίσθηκε να εκδικαστεί την 29-07-2016 ενώπιον του Γ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών».

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 29 Ιουλίου η δίκη Ψυχάρη για το πόθεν έσχες"

Τα πάνω-κάτω στη διαδικτυακή ψηφοφορία της Ζούγκλας

Το φθαρμένο πρόσωπο του κυβερνητικού σχηματισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάμιση χρόνο μετά την άνοδο στην εξουσία, καταδεικνύει η διαδικτυακή ψηφοφορία του zougla.gr.Η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται με μεγάλη άνεση του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα «ποιο κόμμα θα ερχόταν πρώτο αν γίνονταν βουλευτικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή», ενώ αποκαλυπτική για την πολιτική στάση της κοινωνίας είναι η βούληση της πλειονότητας για οικουμενική κυβέρνηση. Η ψηφοφορία διεξήχθη από τις 31 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου. Συμμετείχαν 1.200 πολίτες που λαμβάνουν μέρος στις διαδικτυακές μας έρευνες, οι οποίες προσεγγίζουν την τάση του εκλογικού σώματος και επιβεβαιώνονται πανηγυρικά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι ταλανίζονται από την ανακολουθία λόγων και πράξεων, εκτιμούν ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να χειριστεί τα μείζονα οικονομικά και εθνικά θέματα και παράλληλα, εκδηλώνουν τη διαφωνία τους σε αποφάσεις που οδηγούν σε συρρίκνωση το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και συνεπώς σε φίμωση της ενημέρωσης. Την εναλλακτική λύση εκπροσωπεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται για τάση που έχει καταγραφεί σε σειρά δημοσκοπήσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα και η οποία συνδέεται με τα μέτρα - θηλιά που έχει υπογράψει η αριστερή κυβέρνηση. Η δυσαρέσκεια των πολιτών μεταφράζεται προς το παρόν -και με δεδομένο ότι η βουλευτική κάλπη δεν θα στηθεί άμεσα- σε ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ.
Τα ερωτήματα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κερδίσει έδαφος, ωστόσο η πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει πειστεί για την ικανότητά του να πάρει το τιμόνι της διακυβέρνησης. Ρωτήθηκαν αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να σχηματίσει μία κυβέρνηση ικανότερη από τη σημερινή για τον χειρισμό των εθνικών και οικονομικών θεμάτων.




Στην ερώτηση αν η σημερινή κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ή μία οικουμενική μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την παρούσα κρίση, οι πολίτες επιλέγουν την οικουμενική.




Στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει πανελλαδική άδεια σε τέσσερα (4) κανάλια είναι σωστή, το άνοιγμα της ψαλίδας δεν άφησε περιθώρια αμφιβολιών.




Οι πολίτες καταδικάζουν την απόφαση της κυβέρνησης να συρρικνώσει το τηλεοπτικό τοπίο, ζητώντας στην πλειονότητά τους περισσότερους σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας.




Η απογοήτευση των πολιτών από την παρούσα κυβέρνηση καταδεικνύεται με σαφήνεια στην παράσταση νίκης. Η ψαλίδα ανοίγει κατά 42,2% με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 61% και τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις 18,8%.




Βουλευτικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, ποιο κόμμα θα ψηφίσετε; Η πρωτιά στην πρόθεση ψήφου ανήκει και πάλι στη ΝΔ με διαφορά 13,7%. Την έκπληξη όμως κάνει η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου που φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή με 5,7% σε αντίθεση με ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη και την «Εθνική Ενότητα» των Γιώργου Καρατζαφέρη και Τάκη Μπαλτάκου.




Υψηλά ποσοστά συσπείρωσης εμφανίζει η ΝΔ, κόμμα σε αναμονή εξουσίας, με αρκετούς ψηφοφόρους της πάντως να κατευθύνονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ.




Αντίθετα πολύ χαμηλότερα είναι τα ποσοστά συσπείρωσης για το κυβερνών κόμμα που βρίσκει τους ψηφοφόρους του οργισμένους να μετακινούνται στο εθνικιστικό άκρο της Χρυσής Αυγής σε ποσοστό 7,6% αλλά και στη ΝΔ σε ποσοστό 8,5%. Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Λαφαζάνης αποσπούν το 8,1% από το «μητρικό» κόμμα. 




Η ταυτότητα της έρευνας - Γραφήματα









zougla


Διαβάστε Περισσότερα » "Τα πάνω-κάτω στη διαδικτυακή ψηφοφορία της Ζούγκλας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news