facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Βενιζέλος: Συνταγματικές αλλαγές με δημοψήφισμα... μόνο η δικτατορία

Συνταγματικές αλλαγές με «διαβούλευση» και «δημοψήφισμα» επιχείρησε μόνο η δικτατορία, σχολιάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις αναφορές της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη περί πιθανού δημοψηφίσματος για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο κ. Βενιζέλος τονίζει πως «το Σύνταγμα έχει αυξημένη νομική ισχύ έναντι του κοινού νόμου και εγγυάται τα θεμελιώδη δικαιώματα και τους δημοκρατικούς θεσμούς επειδή είναι αυστηρό, δηλαδή αναθεωρείται μόνο μέσα στα ουσιαστικά και διαδικαστικά όρια που θέτει το ίδιο στο άρθρο 110».

Σημειώνει ότι η διαδικασία του άρθρου 110 είναι αποκλειστική και οι εγγυήσεις που τη διέπουν αφορούν την ανάγκη να συγκεντρωθεί αυξημένη πλειοψηφία, να επιληφθούν δυο Βουλές και να τηρηθούν οι προθεσμίες ώριμου χρόνου που επιβάλλεται να υπάρχουν μεταξύ δυο αναθεωρήσεων.

Ως εκ τούτου, προσθέτει, «το εκλογικό σώμα μετέχει στην αναθεωρητική διαδικασία μέσω των βουλευτικών εκλογών που παρεμβάλλονται.

» Το δημοψήφισμα δεν συνιστά παράλληλη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος. Το Σύνταγμα προβλέπει δυο συγκεκριμένους τύπους δημοψηφίσματος στους οποίους δεν περιλαμβάνεται το συνταγματικό δημοψήφισμα.

» Η δημοψηφισματική προσφυγή στο λαό δεν υποκαθιστά τις αυξημένες πλειοψηφίες, δηλαδή τις ρήτρες συνταγματικής συναίνεσης που λειτουργούν μεταπλειοψηφικά».

Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε Περισσότερα » "Βενιζέλος: Συνταγματικές αλλαγές με δημοψήφισμα... μόνο η δικτατορία"

Βόμβα Γεροβασίλη: Πιθανό δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση

Νέα «βόμβα» από τα χείλη της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη για το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος. 
Η κυρία Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, δεν απέκλεισε δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση. 
Σε ό,τι αφορά στα σέναρια για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, είπε πως αυτά, όπως και άλλες προτάσεις, μπορεί να υιοθετηθούν και μπορεί και όχι. 
Στο ερώτημα αν ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς η κυρία Γεροβασίλη είπε πως «η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει και στα πολιτικά κόμματα και στην κοινωνία ο διάλογος. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες με δεδομένο ότι απαιτούνται ευρείες συναινέσεις για αυτές τις αλλαγές». 
Σημειώνεται ότι χθες, κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, επιβεβαιώθηκε ότι ψηλά στην ατζέντα για την κυβέρνηση βρίσκεται το θέμα των θεσμικών αλλαγών. 
Οι Παναγιώτης Κουρουμπλής και Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφεραν ότι η πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση θα είναι έτοιμη μέχρι τις 20 Ιουλίου και στις 24 του ίδιου μήνα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα την παρουσιάσει στον ελληνικό λαό. 
Απλή αναλογική η πρότασή μας
Οσαν αφορά στις αλλαγές στον εκλογικό νόμο η κυρία Γεροβασίλη διευκρίνισε ότι θα γίνουν σύντομα, αλλά σε χρόνο τέτοιο που θα είναι ουδέτερος και όχι κοντά σε εθνικές εκλογές, σύμφωνα με όσα απάντησε στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Στόχος είναι να βρεθεί ένα μείγμα τέτοιο που θα λύνει ζητήματα που έχουν παρατηρηθεί με το υφιστάμενο σύστημα.
Στην ερώτηση αν βάση συζήτησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου θα αποτελέσει η απλή αναλογική, η κυβερνητική εκπρόσωπος παρέπεμψε σε όσα είπε χθες ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα είναι στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής.
«Η πρόταση της κυβέρνησης δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί, γίνεται συζήτηση, κατατίθενται απόψεις, προτάσεις και σκέψεις», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και εξήγησε ότι «στη συνέχεια, η πρόταση αυτή θα περάσει από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα και από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό κείμενο πρότασης εκ μέρους της κυβέρνησης».
Στο ερώτημα ποια έννοια δίνει η κυβέρνηση όταν λέει ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής, δηλαδή αν θα είναι απλή ανόθευτη αναλογική ή κάτι άλλο, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι στη συζήτηση αυτή υπάρχουν οι απόψεις και οι της απλής αναλογικής και οι απόψεις για την κατάργηση του μπόνους των εδρών, αλλά υπάρχουν και απόψεις να διατηρηθεί ένα μικρότερο μπόνους. «Είναι στη συζήτηση δεν έχει αποφασιστεί», ανέφερε, «ωστόσο με δεδομένο ότι η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο συνδέεται με τις αλλαγές στη συνταγματική αναθεώρηση, θα βρεθεί ένα μείγμα τέτοιο ώστε με τις αλλαγές αυτές να λυθούν τέτοιου είδους ζητήματα και να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν με ένα διαφορετικό τρόπο», είπε.
Στο ερώτημα ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας για την ψήφιση του εκλογικού νόμου είπε θα είναι σύντομα, χωρίς να δώσει ακριβώς το χρονικό πλαίσιο. «Σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι μακριά, διότι θέλουμε η συζήτηση να γίνει σε χρόνους ουδέτερους και απομακρυσμένους από εθνικές εκλογές».
«Σε ένα διάλογο θα ακουστούν πολλά που ενδεχομένως να μην υπάρχει συμφωνία παντού», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσέθεσε ότι και μέσα στα μέλη της κυβέρνησης θα διατυπωθούν ελεύθερα όλες οι σκέψεις και όλες οι απόψεις για το βέλτιστο αποτέλεσμα. «Δεν είναι στόχος να συμφωνήσουν όλοι, αλλά να βρεθεί το πιο σωστό μείγμα», σημείωσε.
Τι έγραψε ο Νικήτας Κακλαμάνης για πιθανό δημοψήφισμα
iefimerida


Διαβάστε Περισσότερα » "Βόμβα Γεροβασίλη: Πιθανό δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση "

«Σιγή ασυρμάτου» από τις Βρυξέλλες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Μπορεί οι υπογραφές ανάμεσα στη Lamda Development και το Ελληνικό Δημόσιο να βρίσκονται στη φάση της αναμονής των επίσημων ανακοινώσεων, προκειμένου να κλείσει και τυπικά η εκκρεμότητα αυτή, ωστόσο στις Βρυξέλλες το τοπίο παραμένει «θολό» αναφορικά με την εκπλήρωση των ανοιχτών προαπαιτουμένων και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, προκειμένου να ξεκινήσουν οι νομοθετικές διαδικασίες στα κοινοβούλια έξι χωρών της ευρωζώνης.

Όπως δηλώνουν πηγές από τις Βρυξέλλες, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ολοκλήρωσης των λεπτομερειών αυτή τη στιγμή, καθώς παραμένουν ανοιχτά μέτωπα.

Νωρίτερα, κοινοτικές πηγές είχαν δηλώσει πως δεν είναι ενήμερες για οποιαδήποτε ολοκλήρωση των διεργασιών και τόνισαν πως οι εργασίες συνεχίζονται.

Καλά πληροφορημένες πηγές της ευρωζώνης είχαν τονίσει χθες, μετά την ολοκλήρωση του EuroWorking Group, ότι η Ελλάδα θα έχει 24 ώρες για να καλύψει τις διαφορές που έχουν προκύψει, έτσι ώστε η Επιτροπή να κάνει εισήγηση στα κράτη-μέλη και να ξεκινήσουν οι διεργασίες στα κοινοβούλια της ευρωζώνης.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκκρεμότητες είναι οι εξής:

- ιδιωτικοποίηση του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό

- μεταφορά του υπόλοιπου 5% των μετοχών του ΟΤΕ από το Δημόσιο στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ)

Αυτές οι δύο εκκρεμότητες πρέπει να ρυθμιστούν άμεσα.

Επιπλέον, μπαίνουν και νέες απαιτήσεις:

- νομοθέτηση διαβίβασης προσωπικών φορολογικών στοιχείων ανά ΑΦΜ από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προς την ΕΛΣΤΑΤ

- επανεξέταση του νόμου με τα κριτήρια και τις διαδικασίες αξιολόγησης των διοικήσεων των τραπεζών.

Υπάρχει, επίσης, και μία σειρά από άλλες εκκρεμότητες, που πιθανώς να μετατεθούν το Σεπτέμβριο, σαν προαπαιτούμενα για τη β' δόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για:

- την αναμόρφωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για μεγάλους καταναλωτές,

- τη μεταρρύθμιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ως μέρος του σχεδίου ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "«Σιγή ασυρμάτου» από τις Βρυξέλλες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης"

Δώρα ζωής για πέντε ανθρώπους από τη Νίκη Νικολοπούλου

Δώρα ζωής σε πέντε ανθρώπους  πρόσφερε με τον θάνατό της η 16χρονη Νίκη, κόρη του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου και της Αναστασίας Μανωλοπούλου. Ηδη,  έχει βρεθεί συμβατός λήπτης για το ήπαρ του κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη. 
Ομως, εκατοντάδες άνθρωποι συνέρρευσαν από το πρωί σήμερα στο σπίτι της οικογένειας Νικολόπουλου για να σταθούν δίπλα στους γονείς και τα αδέλφια της Νίκης που χάθηκε τόσο πρόωρα. 
Η  κηδεία του 16χρονου κοριτσιού έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, με τραγικές φιγούρες τους γονείς οι οποίοι αγωνίστηκαν μαζί της μέχρι την τελευταία στιγμή και επέδειξαν μεγαλείο ψυχής  με την απόφασή τους να χαρίσουν ζωή την ώρα που έχαναν το δικό τους παιδί. 
Η διαδικασία για τη λήψη των οργάνων της Νίκης, (ήπαρ, νεφροί, κερατοειδείς)  που θα αποτελέσουν δώρο ζωής για πέντε ανθρώπους ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης και ολοκληρώθηκε περίπου στις 5.30 το πρωί. 
Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων(ΕΟΜ) εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για την απώλεια της Νίκης, παρότι, που όπως επισημαίνει δεν συνηθίζει να αναφέρεται δημόσια και ονομαστικά σε περιστατικά Δωρεάς Οργάνων, σεβόμενο την επιταγή της ανωνυμίας. Μάλιστα, εκ μέρους των ευεργετηθέντων ληπτών ο ΕΟΜ εκφράζει την απεριόριστη ευγνωμοσύνη τους.
 
Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι «στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί στην οικογένεια Νικολόπουλου. Με την στάση της, υπερβαίνοντας τον μεγαλύτερο πόνο, περιέβαλε με εμπιστοσύνη και ανέδειξε τη σημασία της δωρεάς οργάνων στη πράξη, ευαισθητοποιώντας το πανελλήνιο» αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Ανδρέας Καραμπίνης.
 
«Ευχόμαστε η σκέψη της σωτηρίας ασθενών συνανθρώπων μας, ως υπέρτατη έκφραση αγάπης και φιλαλληλίας να απαλύνει τον πόνο της μεγαλόψυχης οικογένειας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΜ. 













protothema


Διαβάστε Περισσότερα » "Δώρα ζωής για πέντε ανθρώπους από τη Νίκη Νικολοπούλου"

Στο σφυρί με τιμή εκκίνησης τα 48 εκατ. ευρώ το Athens Ledra

Στις 13 Ιουλίου και με τιμή εκκίνησης στα 48 εκατ. ευρώ βγαίνει στο σφυρί το ξενοδοχείο Athens Ledra, που έβαλε πριν λίγες μέρες λουκέτο αφήνοντας στο δρόμο 150 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την εταιρία η επιτυχής κατάληξη του πλειστηριασμού θα διασφαλίσει την αποπληρωμή των υποχρεώσεων της, με προτεραιότητα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο σφυρί με τιμή εκκίνησης τα 48 εκατ. ευρώ το Athens Ledra"

Ο Ασαντ προειδοποίησε τον Ερντογάν ότι το Χαλέπι θα γίνει ο τάφος του

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε την Τρίτη ότι θα συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας.

Είπε ότι θα πάρει πίσω «κάθε εκατοστό της χώρας και τόνισε πως το Χαλέπι θα γίνει το νεκροταφείο των ελπίδων και των ονείρων του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μείζονος χορηγού των ανταρτών που μάχονται για να τον ανατρέψουν.

«Ο πόλεμός μας εναντίον της τρομοκρατίας συνεχίζεται», δήλωσε ο Άσαντ σε ομιλία του στο κοινοβούλιο που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. «Όπως απελευθερώσαμε το Ταντμούρ (Παλμύρα) και πριν απ' αυτό πολλές περιοχές, θα απελευθερώσουμε κάθε εκατοστό της Συρίας από τα χέρια τους. Η μοναδική επιλογή μας είναι η νίκη, αλλιώς δεν θα υπάρξει συνέχεια για τη Συρία».

Ο Άσαντ κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι έστειλε πρόσφατα χιλιάδες μαχητές στην βόρεια συριακή επαρχία του Χαλεπιού που συνορεύει με την Τουρκία και όπου βρίσκεται η αρχαία φερώνυμη πόλη.

Ο Άσαντ ευχαρίστησε τη Ρωσία, το Ιράν, την Κίνα και τη λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ για την υποστήριξη που του παρέχουν.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ασαντ προειδοποίησε τον Ερντογάν ότι το Χαλέπι θα γίνει ο τάφος του"

Έτσι λοιπόν κύριε Παπαγγελόπουλε...

Εκφράσατε την οργή σας, για το πως βρέθηκαν στα χέρια του δημοσιογράφου οι συνομιλίες του εφοπλιστή με τον εκδότη!

Όταν με καλούσατε με τη δικαστική σας ιδιότητα, να καταθέσω τα στοιχεία των ερευνών μου με τις συνομιλίες και τις βρομιές των τότε κυβερνώντων, εκφράζατε τη χαρά και την ικανοποίησή σας.

Τότε οι συνομιλίες ήταν ευπρόσδεκτες και δεν ενοχλούσαν την ευαισθησία και τον πολιτικό σας πολιτισμό. Σωστά;

Κι αυτό το απίστευτο που πετάξατε στον αέρα: «Κασέτες που ήταν στα χέρια της Δικαιοσύνης τρία χρόνια και δεν είχαν αξιολογηθεί και τώρα φαίνεται ότι εκδότης διαθέτει λεφτά σε εφοπλιστή και μεταφράζεται αυτό σε πάμε να κάνουμε παιχνίδι» τι κουβέντα ήταν;

Ώστε αντί να ελέγξουμε τους υπεύθυνους, γιατί δεν τις αξιολόγησαν, να επιπλήξουμε τον δημοσιογράφο που τις ανακάλυψε;

Οι συνομιλίες που διέρρευσαν από τη δικογραφία επί δύο και πλέον χρόνια, ακούγονται από την τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαΐδη στον ΣΚΑΪ και δεν σας ενόχλησαν. Τι μεσολάβησε ξαφνικά για να σηκώσετε τους τόνους;

Να υποθέσω ότι οι δικές μου αποκαλύψεις άγγιξαν το μεγάλο αφεντικό κι αυτή είναι η αιτία που σας κινητοποίησε.

Εάν και τότε ήταν αυτή η εισαγγελική σας ακεραιότητα, η επάρκεια και η άποψή σας περί ενημέρωσης τότε δικαίως φθάσαμε σ΄αυτά τα χάλια, γιατί πρέπει να σας διαβεβαιώσω, ότι και η Δικαιοσύνη φέρει ακέραιο το κομμάτι της ευθύνης που της αναλογεί, για τον διασυρμό που υφίστανται οι Έλληνες σήμερα.

Ο ένας εκ των συνομιλητών του ρεπορτάζ μου, κυκλοφορεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, που του επέβαλε η Δικαιοσύνη. Γνωρίζετε πολλούς Έλληνες με περιοριστικούς όρους, να επισκέπτονται το Μαξίμου; Αυτό δεν σας ενόχλησε;

Λυπάμαι πολύ γιατί αφελώς θεωρούσα, ότι ανήκατε στους εισαγγελείς που ήθελαν να υπηρετούν τη Δικαιοσύνη και όχι τις εφήμερες πολιτικές σκοπιμότητες. Να θυμάστε ότι εισαγγελείς και δικαστές έμειναν στην ιστορία γιατί κυνήγησαν πολιτικούς. Περιέργως ποτέ δεν συνέβη το αντίστροφο.

Τι κρίμα να χαμηλώνει τόσο πολύ έναν εισαγγελέα η πολιτική τήβεννος.

Ειλικρινά κρίμα...

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Έτσι λοιπόν κύριε Παπαγγελόπουλε..."

Μεταφέρεται τελικά στο Εφετείο η δίκη για τη δολοφονία Φύσσα

Μετά από πλήθος διαμαρτυριών από τον δήμο Κορυδαλλού και αντιφασιστικές οργανώσεις, η δίκη της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μεταφέρεται τελικά στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, «μετά από αποστολή σχετικού εγγράφου του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διευθύνοντα του Εφετείου Αθηνών, το οποίο διαπιστώνει την αντικειμενική αδυναμία διεξαγωγής σε εύλογο χρόνο της δίκης για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης αποφάσισε τον ορισμό της αίθουσας τελετών του Εφετείου για την εκδίκασή της».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε περίπτωση δυσχερειών με πράξη του ίδιου του προέδρου, «η εκδίκαση θα μπορεί να μεταφέρεται σε άλλη κατάλληλη αίθουσα, όπως αυτή των φυλακών του Κορυδαλλού».

Σε επικοινωνία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος Ν. Δαύρος επισήμανε ότι «θα ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα για την επιτάχυνση της δίκης με την εγγύηση διαφύλαξης των διαδικαστικών όρων».

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταφέρεται τελικά στο Εφετείο η δίκη για τη δολοφονία Φύσσα"

Υπογράφηκε το μνημόνιο με τη Lamda για το Ελληνικό - Ποιές είναι οι αλλαγές στην υφιστάμενη σύμβαση

Με σημαντικές βελτιώσεις για τα οφέλη του Δημοσίου και της περιοχής, υπεγράφη το Μνημόνιο Συναντίληψης (MoU) μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development για την επικαιροποίηση της σύμβασης παραχώρησης του Ελληνικού.

Μεταξύ των βελτιώσεων, είναι η σημαντική αύξηση στα 8 δισ. ευρώ του ύψους της συνολικής επένδυσης, η ολοκλήρωση της επένδυσης σε συντομότερο χρόνο, ο προσδιορισμός ότι το 80% των επενδύσεων θα γίνει στα 12 χρόνια και ότι ένα μεγάλο μέρος των επενδύσεων θα αφορά σε έργα υποδομής που θα γίνουν την πρώτη, η καταβολή του τιμήματος σε συντομότερο χρόνο κ.ά. Σημειώνεται ότι η παραχώρηση του Ελληνικού ήταν ένα από τα βασικά εναπομείναντα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι αλλαγές στην υφιστάμενη σύμβαση πώλησης της «Ελληνικόν ΑΕ» και την ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά, έχουν ως εξής:

1. Οικονομικά Στοιχεία
α) Αυξήθηκε σημαντικά το ύψος της συνολικής επένδυσης. Ο επενδυτής αποδέχθηκε να αναλάβει το κόστος ενός σημαντικού αριθμού έργων πέρα των προβλεπόμενων στην αρχική σύμβαση, που ανεβάζουν το ύψος της συνολικής επένδυσης στα 8 δισ. ευρώ.

Έργα που δεσμεύεται ότι θα υλοποιήσει ο επενδυτής:

i. Οι ανοιχτοί χώροι του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής
ii. Πρωτεύουσες συγκοινωνιακές υποδομές και εγκαταστάσεις
iii. Κύριες εγκαταστάσεις και δίκτυα κοινής ωφέλειας.
iv. Κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών , σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων και χώρο μεταφόρτωσης/προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων προϊόντων στο ακίνητο για τη διαχείριση απορριμμάτων αποκλειστικά και μόνο του ακινήτου.
v. Απαιτούμενα λιμενικά έργα
vi. Παράκαμψη και υπογειοποίηση τμήματος της λεωφόρου Ποσειδώνος, εφόσον εγκριθεί
vii. Έργα ανασύστασης/διευθέτησης ρεμάτων
viii. Εκτεταμένο δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων εκτιμώμενου μήκους περίπου 50 χιλιομέτρων
ix. Ανάληψη του 50% του κόστους μελέτης και κατασκευής κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, σταθμού μεταμόρφωσης απορριμμάτων και χώρου μεταφόρτωσης/προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων προϊόντων σε περιοχή εκτός του ακινήτου υπό προϋποθέσεις
x. Ενίσχυση συνδεσιμότητας μέσων σταθερής τροχιάς
xi. Υλοποίηση του μεγαλύτερου μέρους πολιτιστικών και αθλητικών χρήσεων εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου
xii. Αναπαλαίωση, λειτουργία και ανάδειξη των διατηρητέων κτηρίων εντός του ακινήτου
xiii. Δημιουργία χώρων στέγασης των σωματείων ΑμεΑ εντός του ακινήτου με αντίστοιχες των σημερινών προδιαγραφές
xiv. Ανάπλαση/αναβάθμιση παραλίας περίπου 1 χλμ.

β) Η επένδυση θα ολοκληρωθεί σε συντομότερο χρόνο. Το 80% των επενδύσεων θα γίνει στα 12 χρόνια έναντι των 15 που προβλεπόταν στην αρχική σύμβαση.

γ) Προσδιορίζεται ότι ένα μεγάλο μέρος των επενδύσεων θα αφορά έργα υποδομής και ότι αυτά τα έργα θα γίνουν την πρώτη 5ετία, πρόβλεψη που δεν υπήρχε στην αρχική σύμβαση. Ειδικά ως προς το Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής, συμφωνήθηκε ότι η ολοκλήρωσή του αποτελεί χρονικά επενδυτική προτεραιότητα. Κάθε αυτοτελές τμήμα του που ολοκληρώνεται εντός των πρώτων 5 ετών, θα τίθεται στη διάθεση των πολιτών.

δ) Η καταβολή του τιμήματος θα γίνει σε συντομότερο χρόνο. Το 51% του συνολικού ονομαστικού τιμήματος αγοράς μετοχών θα καταβληθεί έως το 2018. Προβλεπόταν αρχικά η καταβολή έως το 2022.

ε) Ο επενδυτής αναλαμβάνει την υποχρέωση να καλύψει τη συντήρηση και την ασφάλεια του Μητροπολιτικού Πάρκου Πράσινου και Αναψυχής.

2. Χαρακτήρας επένδυσης

α) Μητροπολιτικό Πάρκο Πράσινου και Αναψυχής 2.000.000 τμ., κοινόχρηστο και με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους και με συγκοινωνιακή σύνδεση με τις γύρω περιοχές και την παραλία.

β) Επιπλέον χώροι πρασίνου και κοινωφελών χρήσεων 600.000 τμ.

γ) 300.000 τ.μ. για κοινωφελή χρήση και κοινωνική ανταποδοτικότητα (π.χ. για μεταφορά στο ακίνητο του Ελληνικού, εγκαταστάσεων κοινωφελών χρήσεων από όμορες περιοχές και περιοχές του Λεκανοπεδίου ώστε στη θέση τους να δημιουργηθούν πνεύμονες πρασίνου).

δ) Μεγάλο δίκτυο πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, εσωτερική γραμμή τραμ.

ε) Τουλάχιστον 1 χιλιόμετρο ανοικτής παραλίας προς όλους, διευκολύνοντας τις εξόδους του πάρκου προς τη θάλασσα.

στ) Μείωση του συντελεστή κάλυψης και ιδιαίτερα στην παραλία. Η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση μπορεί να ανέλθει σε 3.600.000 τ.μ., ωστόσο ο επενδυτής δεσμεύεται ότι η συνολική δόμηση δεν θα υπερβεί τα 2.700.000τ.μ., στα οποία συμπεριλαμβάνονται περίπου 60.000 τ.μ. υφιστάμενων διατηρητέων κτηρίων (3 υπόστεγα Πολεμικής Αεροπορίας, κτήριο Ανατολικού Αεροδρομίου Αθηνών κ.λπ.).

3. Δέσμευση του επενδυτή για την επίλυση του προβλήματος απορριμμάτων των όμορων δήμων.

Ο επενδυτής αναλαμβάνει τη συμμετοχή του με ποσοστό έως και 50%, στη μελέτη και κατασκευή κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων και χώρου μεταφόρτωσης/προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων προϊόντων σε περιοχή εκτός του ακινήτου.

Με αφορμή την υπογραφή του MoU, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την υπογραφή της νέας συμφωνίας για το Ελληνικό, δρομολογείται η υλοποίηση μιας επένδυσης, η οποία θα σφραγίσει τη νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Η ουσιαστική βελτίωση της προϋπάρχουσας σύμβασης επιλύει τα προβλήματα που αποτέλεσαν τη βάση για τη διατύπωση ενστάσεων κατά την προηγούμενη περίοδο. Τα επόμενα χρόνια θα υλοποιείται στην Αττική το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης και θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο αστικό πάρκο σε όλη την Ευρώπη. Πάνω απ' όλα όμως, η υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου έργου δημιουργεί την προοπτική χιλιάδων θέσεων εργασίας, που αυτή τη στιγμή αποτελεί το μέγα ζήτημα για τον ελληνικό λαό».

Την εξέλιξη αυτή είχε ανακοινώσει από το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη. Σύμφωνα με την ίδια, στο μνημόνιο καταγράφονται οι αλλαγές που έχουν προκύψει στην πορεία για την τελική υπογραφή της συμφωνίας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος έσπευσε πάντως να θυμίσει ότι χρονικός ορίζοντας για την υπογραφή της σύμβασης είναι η 16η Νοεμβρίου και πρόσθεσε ότι η υπογραφή του μνημονίου κατανόησης «δεν σημαίνει και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων».

Πρόσθεσε πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές που θα κατοχυρώνουν το δημόσιο συμφέρον, όπως το εμπροσθοβαρές των επενδύσεων και η αύξηση της έκτασης πρασίνου με αντίστοιχη μείωση της δόμησης.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπογράφηκε το μνημόνιο με τη Lamda για το Ελληνικό - Ποιές είναι οι αλλαγές στην υφιστάμενη σύμβαση"

Παππάς: Στο μητρώο των online Media όσοι ιστότοποι διεκδικούν κρατική ή τραπεζική διαφήμιση

Το νέο καθεστώς που θα ισχύει στα online media παρουσίασε ο Νίκος Παππάς, τονίζοντας πως
φιλοδοξεί να βάλει μια τάξη στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Προχωράμε - είπε - σε κάτι που έπρεπε να ήταν αυτονόητο, στη χαρτογράφηση του διαδικτυακού τοπίου. Δεν θέλουμε να ελέγξουμε το περιεχόμενο.

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, θα πρέπει πλέον να καταγράφονται οι ιστοσελίδες αν θέλουν να διεκδικούν πρόσβαση σε κρατική διαφήμιση, αλλά και στην διαφημιστική πίτα των τραπεζών.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να καταγράφονται στο On Line Media και για πρώτη φορά αποκλείονται blogs και προσωπικές ιστοσελίδες, καθώς οι επιχειρήσεις που διαχειρίζονται τους ιστοτόπους θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν ΑΦΜ.

Θα πρέπει επίσης να αναφέρεται ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων, όλοι οι μέτοχοι, ο εκδότης και οι διευθυντές. Η κυβέρνηση δεν θα ορίζει στους φορείς πού θα διοχετεύσουν τα χρήματα τους, δεν θα υπάρχουν κριτήρια διανομής των διαφημιστών δαπανών - με βάση το μέγεθος, την επισκεψιμότητα κλπ. Δεν θα επιτρέπει όμως σε επιιχειρήσεις που δεν είναι καταγεγραμμένες να λαμβάνουν κρατικό χρήμα.

Παρατηρητήριο λογοκλοπής

Παράλληλα, για τα εγγεγραμμένα μέλη, θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ειδικού software που λειτουργεί ως παρατηρητήριο και "κόφτης" λογοκλοπής, οπότε οι ιστοσελίδες που λειτουργούν με copy paste, δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν. Αυτό σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα θα λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο και σε τριάντα λεπτά από τη δημοσίευση θα ενημερώνει την αρχική πηγή.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά το λεγόμενο on line media φιλοδοξεί να βάλει μια τάξη στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης, στο όποιο οι ιστοσελίδες θα πρέπει να εγγραφούν αν θέλουν να έχουν πρόσβαση σε κρατική διαφήμιση και το οποίο μητρώο θα βρίσκεται από σήμερα στον αέρα της ιστοσελίδας της ΓΓ Ενημέρωσης και θα είναι προσβάσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο. Αν και η φόρμα καταγραφής είναι ήδη στον αέρα η ρύθμιση έχει πολλά κενά, καθώς δεν απαντά σε βασικά ερωτήματα όπως αν θα υπάρχουν κριτήρια επισκεψιμότητας , απασχόλησης εργαζομένων για τη κρατική διαφήμιση, πως θα ελέγχονται τα στοιχεία και τι θα γίνεται αν ενεργοποείται ο κόφτης λογοκλοπής.

«Προχωράμε σε κάτι που έπρεπε να ήταν αυτονόητο, στη χαρτογράφηση του διαδικτυακού τοπίου. Δεν θέλουμε να ελέγξουμε το περιεχόμενο», ξεκαθάρισε ο υπουργός και πρόσθεσε οτι
«είναι ενα κομμάτι της ευρύτερης προσπάθειας μας στο χώρο των μίντια μαζί με τη επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την αδειοδότηση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. 'Οποιος δεν το κάνει θα δίνει λαβές στο περίγυρο», τόνισε ο υπουργός. «Σήμερα προωθούμε και την ενίσχυση της διαφάνειας στη διαδικτυακή ενημέρωση. Ειναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία αυτονόητο βήμα για τη χαρτογράφηση του τοπίου αυτού ενημέρωσης», επεσήμανε.

Μάλιστα, ο υπουργός τόνισε οτι «δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε γίνει μάρτυρες ακραίων δημοσιευμάτων ακόμα και υβριστικών δημοσιευμάτων και δεν ξέρουμε την πατρότητά τους» και πρόσθεσε οτι «οι ιστοσελίδες πρέπει να λειτουργούν σε κανόνες διαφάνειας και δίνουμε εξίσου σημασία στη διαδικτυακή ενημέρωση του κόσμου όσο και στις λοιπές μορφές. Τα δυο τρίτα της κοινωνίας ενημερώνεται από το διαδίκτυο.

Σχετικά με τη λογοκλοπή ξεκαθάρισε ότι «εμείς δεν θα έχουμε καμία εμπλοκή και αυτό θα βοηθήσει να υπάρχει η πηγή προέλευσης της αρχικής είδησης, καμία εμπλοκή στο περιεχόμενο». Επίσης, τα μέλη θα έχουν πρόσβαση στα οπτικοαστικα αρχεία της γραμματείας,
θα έχουν πρόσβαση σε διαφήμιση του δημοσίου, θα λειτουργήσει ως βαθμός πιστοποίησης για τα προγράμματα του δημοσίου. «Δεν θα έχουμε φαινόμενα όπως αυτά που γίναμε μάρτυρες τους προηγούμενων μήνες. Λέξη κλειδί είναι η επιχείρηση. Θα γίνει διάκριση στα επαγγελματικά σάιτ και στα ερασιτεχνικά μπλοκ», δήλωσε ο κ. Παππάς.

Πως θα εγγραφούν


Για την εγγραφή θα χρειάζεται η νομική μορφή της επιχείρησης, σε ποια ΔΟΥ υπάγεται και ο νόμιμος εκπρόσωπος καθώς και καταγραφή των μετόχων. Θα καταγράφεται, επίσης, ο εκδότης ή οι εκδότες, ο διευθυντής και συνολικά ο αριθμός των εργαζομένων , χωρίς ονομαστική καταγραφ . Τέλος, θα υπάρχει μια περίοδος τριών μηνών στην οποία θα πρέπει να γίνει η καταχώρηση.

Αναλυτικά:

1. Οι Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης εγγράφονται στο Μητρώο μετά από σχετική έγγραφη αίτηση του νομίμου εκπροσώπου τους προς την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Η αίτηση συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση, με την οποία γνωστοποιούνται προς καταχώριση τα εξής στοιχεία:
α) i) Εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ή ατομική επιχείρηση, το όνομα και επώνυμο του ιδιοκτήτη του Ηλεκτρονικού Μέσου Ενημέρωσης, η διεύθυνσή του, ο αριθμός φορολογικού μητρώου του και η αρμόδια δημόσια οικονομική υπηρεσία
.ii) |Εφόσον πρόκειται για νομικό πρόσωπο, η επωνυμία του και ο διακριτικός τίτλος της επιχείρησης, η έδρα αυτής, η νομική μορφή της, ο αριθμός φορολογικού μητρώου, η αρμόδια δημόσια οικονομική υπηρεσία και το όνομα του νομίμου εκπροσώπου της.

β) Αναλυτική κατάσταση μετόχων στην περίπτωση των ανωνύμων εταιρειών σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 24 του ν. 1746/1988 (Α' 2), όπως εκάστοτε ισχύει. Εφόσον από την κατάσταση προκύπτει ότι μέτοχοι της εταιρείας είναι άλλες ανώνυμες εταιρείες, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να υποβάλουν επιπλέον ειδική αναλυτική κατάσταση, από την οποία να προκύπτει η ταυτότητα μέχρι φυσικού προσώπου των μετόχων των ανωνύμων εταιρειών που συμμετέχουν στο μετοχικό τους κεφάλαιο, με την επιφύλαξη των όσων ειδικότερα ορίζονται στο άρθρο 24 του ν. 1746/1988 (Α' 2), όπως εκάστοτε ισχύει, για τις αλλοδαπές ανώνυμες εταιρείες. Η υποχρέωση υποβολής της ειδικής αυτής κατάστασης ισχύει και για κάθε περαιτέρω μεταβίβαση μετοχών και συνοδεύεται από δήλωση, στην οποία αναγράφονται ονομαστικώς οι νέοι μέτοχοι.

γ) Το όνομα, το επώνυμο και η διεύθυνση του εκδότη και του διευθυντή της Επιχείρησης Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης.δ) Ο αριθμός των εργαζομένων δημοσιογράφων και η μορφή της εργασιακής σχέσης τους με την επιχείρηση.

2. Οι εγγεγραμμένες στο Μητρώο Επιχειρήσεις υποχρεούνται να γνωστοποιούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας οποιαδήποτε μεταβολή των ως άνω στοιχείων εντός δυο μηνών από τη συντέλεσή της.

Προνόμια των Εγγεγραμμένων στο Μητρώο Επιχειρήσεων

Οι εγγεγραμμένες στο Μητρώο επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης:
α) Έχουν πρόσβαση στα ιστορικά αρχεία οπτικοακουστικών μέσων, τα οποία τηρούνται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα εποπτευόμενα από αυτή νομικά πρόσωπα του δημόσιου τομέα υπό την επιφύλαξη του νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, όπως εκάστοτε ισχύει.

β) Περιλαμβάνονται μεταξύ των επιχειρήσεων, στις οποίες κατά τα οριζόμενα στο π.δ. 261/1997 (Α' 186), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, μπορεί να ανατεθεί η καταχώριση διαφημιστικών ή άλλων συναφών μηνυμάτων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Με προεδρικό διάταγμα, το οποίο εκδίδεται μετά από πρόταση του αρμόδιου για την εθνική επικοινωνιακή πολιτική Υπουργού, καθορίζονται το συνολικό ποσοστό συμμετοχής των Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης στην κατανομή της προϋπολογιζόμενης διαφημιστικής δαπάνης κάθε δημόσιου φορέα, καθώς και η διαδικασία επιλογής συγκεκριμένων ηλεκτρονικών μέσων και ανάθεσης σε αυτά της μετάδοσης διαφημιστικών μηνυμάτων.


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Παππάς: Στο μητρώο των online Media όσοι ιστότοποι διεκδικούν κρατική ή τραπεζική διαφήμιση"

ΝΔ κατά Ξυδάκη: Καταλαβαίνει ότι η μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τέμενος προσβάλλει τους Έλληνες;

Επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών για την απίστευτη δήλωσή του ότι «δεν είναι τραγικό» να διαβάζεται το Κοράνι στην Αγία Σοφιά εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον Νίκο Ξυδάκη ότι «υποτιμά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού».

«Δεν καταλαβαίνει ότι η σταδιακή μετατροπή της Αγίας Σοφίας από προστατευόμενο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε τέμενος είναι τεράστια προσβολή όχι μόνο προς τη Χριστιανοσύνη, αλλά και προς όλους όσοι υπερασπίζονται τις ατομικές και θρησκευτικές ελευθερίες» αναφέρεται στην κοίνη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γιάννη Κεφαλογιάννη.

«Αυτή είναι η επίσημη θέση της Κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα; Συμφωνεί με αυτήν την άποψη ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Καμμένος;» ερωτάνε οι δύο βουλευτές τονίζοντας ότι αν δεν υπάρξουν απαντήσεις το μήνυμα προς την Τουρκία θα είναι «αποθρασυνθείτε, δεν συμβαίνει τίποτα».

Η κοινή δήλωση της συντονίστριας Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών και του υπευθύνου του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Υποτιμάει τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και προσβάλλει τη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία του ΥΠΕΞ η χθεσινή δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη, για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία.

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνει ο κ. Ξυδάκης;

Δεν καταλαβαίνει ότι η σταδιακή μετατροπή της Αγίας Σοφίας από προστατευόμενο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε τέμενος είναι τεράστια προσβολή όχι μόνο προς τη Χριστιανοσύνη, αλλά και προς όλους όσοι υπερασπίζονται τις ατομικές και θρησκευτικές ελευθερίες.

Αναρωτιόμαστε:

Αυτή είναι η επίσημη θέση της Κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα;

Συμφωνεί με αυτήν την άποψη ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Καμμένος;

Περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις εντός της ημέρας διότι διαφορετικά το μήνυμα προς την Τουρκία θα είναι "αποθρασυνθείτε, δεν συμβαίνει τίποτα"!».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ κατά Ξυδάκη: Καταλαβαίνει ότι η μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τέμενος προσβάλλει τους Έλληνες;"

Οι μισοί οφειλέτες του ΙΚΑ έχασαν τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις έχουν χάσει οι μισοί από τους οφειλέτες του ΙΚΑ. Συγκεκριμένα, εκτός της ρύθμισης έχουν βγει 53.778 οφειλέτες του ΙΚΑ από τους συνολικά 113.239 που είχαν ενταχθεί για να εξοφλήσουν χρέη από απλήρωτες εισφορές ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τη στάση πληρωμών προς το ΙΚΑ ακόμη και από όσους είχαν δει ως «ευκαιρία» τις 100 δόσεις, αποτυπώνουν τα τελευταία στοιχεία του ΙΚΑ (Απρίλιος 2016) που δείχνουν ότι ένας στους δύο σταμάτησε οριστικά να πληρώνει, ενώ στη ρύθμιση έχουν παραμείνει μόνο 59.461 οφειλέτες για ποσό 1,5 δισ. ευρώ.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ, μειώνεται διαρκώς ο αριθμός των οφειλετών που ολοκληρώνει την αποπληρωμή των 100 δόσεων, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των οφειλετών που ρυθμίζουν τα χρέη τους σε 12 δόσεις -εντάσσονται στην «πάγια» ρύθμιση-, λόγω της απώλειας των 100 δόσεων.

Αλλά και στις 12 δόσεις καταγράφονται «απώλειες».

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι μισοί οφειλέτες του ΙΚΑ έχασαν τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις"

Ντομπρόβσκις: «Οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα θα μειωθούν μετά το 2018»

Ανοικτό ενδεχόμενο για χαμηλότερα ελληνικά πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 άφησε το πρωί της Τρίτης ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, o Βάλντις Ντομπρόβσκις τόνισε πως «σε ό,τι αφορά στον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, δεν είναι πρόθεση των δανειστών να παραμείνει στο 3,5% και για την περίοδο μετά το 2018. Το επιτόκιο αυτό θα μειωθεί σταδιακά, προκειμένου το δημόσιο χρέος να ακολουθήσει την πορεία που έχουμε προδιαγράψει».

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η αγορά των δανείων του ΔΝΤ και η αντικατάστασή τους από δάνεια με πιο χαμηλό επιτόκιο είναι μέσα στις αποφάσεις του Eurogroup, προσθέτοντας ότι η δόση των 7,5 δις ευρώ θα δοθεί μέσα στον Ιούνιο.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Ντομπρόβσκις: «Οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα θα μειωθούν μετά το 2018»"

«Μπαράζ» κινητοποιήσεων στον χώρο της Υγείας

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν, αύριο, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές και θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

Γιατροί και εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία, διεκδικώντας επαρκή χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα υγείας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Στην απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, χρηματοδότηση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια για τους νέους γιατρούς και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας διεκδικεί και η ΠΟΕΔΗΝ, κάνοντας λόγο για «30.000 κενές οργανικές θέσεις με 1 νοσηλεύτρια στη βάρδια σε κάθε κλινική των 40 ασθενών».

Η Ομοσπονδία αναφέρει, επίσης, ότι «τα νοσοκομεία εμφανίζουν σημαντικές ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα», με τις ληξιπρόθεσμές οφειλές να ανέρχονται στα 2 δισ. ευρώ.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει ανακοινώσει ότι οι δράσεις για τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει έξω από το Υπουργείο Υγείας, στις 11 το πρωί, θα ξεκινήσουν στις 08:30 με αποκλεισμό της οδού Αριστοτέλους.

Επίσχεση από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί ξεκινούν από αύριο επίσχεση εργασίας, κάτι που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους το αντίτιμο της επίσκεψης και θα διεκδικούν το ποσό που δικαιούνται, υποβάλλοντας το σχετικό παραστατικό στο Ταμείο τους.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ) ανακοίνωσε ότι «αποδέχθηκε με ενθουσιασμό από τις αρχές του έτους, την προσπάθεια της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ να οργανώσει πλήρη εκκαθάριση με έλεγχο στα παραστατικά για πρώτη φορά στα χρονικά του Οργανισμού, ώστε να αποπληρωθούν επιτέλους και οι υποχρεώσεις που αφορούσαν το 10% από το 2012».

Πρότεινε, όπως αναφέρει, τον έλεγχο της τριγωνικής συναλλαγής της συνταγογράφησης με εστίαση στη χρέωση του ΑΜΚΑ του ασθενούς, μέσα από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με απεριόριστο δικαίωμα κυρώσεων από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

«Η πρόταση αυτή δεν υιοθετήθηκε, αφήνοντας, μεταξύ άλλων, πολλά ερωτηματικά για την αδυναμία ανίχνευσης ασύδοτων επιχειρηματικών δράσεων στο χώρο της Υγείας» αναφέρει.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το νομικό πλαίσιο και η πρόσφατη υπουργική απόφαση του ελεγκτικού μηχανισμού, πέρα από την απαράδεκτη καθυστέρηση και στάση πληρωμών, εμπεριέχει αντισυνταγματικές διατάξεις που καταλογίζουν «αμάχητο τεκμήριο παραβατικότητας».

Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ εκτιμά ότι θίγει θεμελιώδη δικαιώματα των γιατρών, χωρίς ουσιαστικό δικαίωμα υπεράσπισης ή ατομικής έφεσης του όποιου αποτελέσματος, καθώς αυτό οδηγεί σε πάγωμα οποιασδήποτε πληρωμής.

Όσον αφορά τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, αναφέρει ότι « αρκείται σε προσβλητικές και συκοφαντικές δηλώσεις έναντι του θεμελιώδους δικαιώματος τους να διεκδικούν τα συμφωνηθέντα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "«Μπαράζ» κινητοποιήσεων στον χώρο της Υγείας"

Τέσσερις συλλήψεις για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση το πρωί της Τρίτης, σε μια εμπορική κι ιστορική συνοικία στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι τέσσερις ύποπτοι οδηγήθηκαν στην έδρα των υπηρεσιών ασφαλείας όπου ανακρίνονται, υπογραμμίζει το τουρκικό πρακτορείο χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, εκ των οποίων επτά αστυνομικοί, σε μια χώρα που έχει ήδη πληγεί από σειρά επιθέσεων που αποδίδονται στους τζιχαντιστές και τους κούρδους αντάρτες. Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν "έδειξε" ως υπεύθυνους τους κούρδους αντάρτες του PKK.

"Επτά αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση με παγιδευμένο όχημα που είχε στόχο αστυνομικούς των ειδικών μονάδων για την καταστολή των ταραχών", δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν μιλώντας σε δημοσιογράφους στον τόπο της επίθεσης, για την οποία ουδείς έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη.

Ο τρόπος που έγινε αυτή η επίθεση, που απ' ό,τι φαίνεται δεν είχε στόχο τους τουρίστες, ανταποκρίνεται σ' αυτόν του PKK, των κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk ο Μετέ Γιαράρ, ένας ειδικός σε θέματα ασφαλείας.

Ο πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Χασεκί όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες. Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του, "έδειξε" ως υπεύθυνους τους κούρδους αντάρτες του PKK. "Δεν είναι κάτι νέο το γεγονός ότι η τρομοκρατική οργάνωση (όπως αποκαλεί επισήμως η τουρκική κυβέρνηση το PKK) επεκτείνει τις επιθέσεις της στις πόλεις", δήλωσε προσθέτοντας πως η μάχη εναντίον των "τρομοκρατών" θα συνεχιστεί "μέχρι τέλους" και πως η επίθεση ήταν "ασυγχώρητη".

Τα εκρηκτικά πυροδοτήθηκαν από απόσταση σε ώρα αιχμής, γύρω στις 08:40 (ώρα Ελλάδας) κατά τη διέλευση ενός λεωφορείου που μετέφερε μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.
Η επίθεση σημειώθηκε τη δεύτερη ημέρα του Ραμαζανιού, του μουσουλμανικού μήνα νηστείας.

Πολλά ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα κατευθύνθηκαν προς τον τόπο της έκρηξης, ο οποίος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

Η σφοδρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στον σταθμό Βεζνέτσιλερ του τραμ, κοντά στα κύρια τουριστικά αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου, όπως το τέμενος Σουλεϊμανιγέ. Ο σταθμός του τραμ έκλεισε.

Η ζώνη αυτή βρίσκεται επίσης κοντά στο Μεγάλο Παζάρι και το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Οι εξετάσεις σ' αυτό το τελευταίο αναβλήθηκαν, ενώ το κτίριο του πανεπιστημίου υπέστη επίσης ζημιές. Ένα τέμενος της οθωμανικής περιόδου και μια εστία θηλέων υπέστησαν επίσης ζημιές.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου διαβεβαίωσε μετά την επίθεση πως "η Τουρκία θα συνεχίσει να μάχεται με αποτελεσματικότητα εναντίον των τρομοκρατών (του PKK) και του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος)".

"Βλέπουμε πώς αυτοί οι τρομοκράτες είναι ασυνείδητοι και βάζουν στόχο αθώους ανθρώπους στη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού", δήλωσε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Από την έκρηξη έσπασαν οι βιτρίνες των γειτονικών καταστημάτων και πολλά οχήματα υπέστησαν ζημιές.
"Ήταν σαν σεισμός", δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο CNN-Turk.
Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση καθώς και το λεωφορείο της αστυνομίας, το οποίο είχε στόχο, απανθρακώθηκαν από την έκρηξη που ακούσθηκε σε απόσταση χιλιομέτρων

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέσσερις συλλήψεις για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη"

Αντιδράσεις από τους Έλληνες κτηνοτρόφους για το ζήτημα της φέτας

Την παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, για το θέμα της φέτας, ζητά με σημερινή της ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).

«Η φέτα είναι ο πολιτισμός μας, η ιστορία μας, η ταυτότητα και η συνείδησή μας. Δεν πουλιέται. Δεν παραχωρείται. Ή ασκείς βέτο ή παίρνεις την άγουσα. Και εάν σε κρατήσει ο πρωθυπουργός της χώρας, θα είσαι έκπτωτος και αναξιόπιστος στη συνείδησή μας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΚ, επισημαίνοντας ότι ο κ. Αποστόλου «αποφεύγει τον διάλογο, ήδη έχουμε ζητήσει συνάντηση εδώ και εβδομάδες, και δυστυχώς αγνοεί το βάθος των προβλημάτων στον πρωτογενή τομέα».

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η ΠΕΚ χαιρετίζει και εκφράζει την ικανοποίησή της για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά για τη φέτα, ζητώντας ωστόσο «να πιέσει και ο ίδιος για την άσκηση του βέτο».

Επιπλέον, οι κτηνοτρόφοι στην ανακοίνωσή τους επαναλαμβάνουν το αίτημά τους για συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, «καθώς, εκτός από το θέμα της φέτας, θέλουμε να τον ενημερώσουμε και για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, αλλά και να του θέσουμε εκ νέου τις προτάσεις μας για την ανάπτυξη του κλάδου της κτηνοτροφίας».

Παράλληλα, με την ανακοίνωσή της η ΠΕΚ καλεί σε ετοιμότητα και εγρήγορση τον κόσμο της κτηνοτροφίας, αλλά και όλους τους Έλληνες προκειμένου «να αντιδράσουν δυναμικά στο θέμα της φέτας.

Γιατί η φέτα είναι η ψυχή μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Με την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και της Νοτίου Αφρικής, «επιτρέπεται στα υφιστάμενα τυριά της αγοράς της Ν. Αφρικής, τα οποία είναι παρασκευασμένα με τα ίδια υλικά όπως η ελληνική φέτα (70% πρόβειο γάλα, 30% κατσικίσιο), να ονομάζονται Φέτα Ν. Αφρικής».

Υπενθυμίζεται δε ότι μετά συνάντηση του Έλληνα υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον επίτροπο Γεωργίας της Ε.Ε., Φιλ Χόγκαν, πρόσφατα, ο τελευταίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, παραδέχτηκε ότι η εμπορική συμφωνία δεν προστατεύει την ελληνικότητα της φέτας, αλλά δεν μπορεί να «ανοίξει» εκ νέου το κείμενο της συμφωνίας.

Η δέσμευση που κατάφερε να αποσπάσει η ελληνική κυβέρνηση από τον επίτροπο Γεωργίας είναι ότι «κατά τη μεταβατική περίοδο των πέντε ετών από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνίας, θα αρχίσει η διαδικασία αναθεώρησης, με σκοπό να επιτύχει για όλες τις γεωγραφικές ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένης της φέτας, το ίδιο επίπεδο προστασίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδράσεις από τους Έλληνες κτηνοτρόφους για το ζήτημα της φέτας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news