facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Χωρίς τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο την Πέμπτη η χώρα

Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος την Πέμπτη 9 Ιουνίου, λόγω της 24ωρης απεργίας των μηχανοδηγών του ΟΣΕ.

Οι μηχανοδηγοί αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ζητούν την άμεση πρόσληψη μηχανοδηγών για την κάλυψη των 200 και πλέον κενών οργανικών θέσεων στον κλάδο έλξης.

Επίσης, λόγω της απεργίας θα υπάρξουν ματαιώσεις και στα νυχτερινά δρομολόγια της προηγούμενης ημέρας (Τετάρτη 8 Ιουνίου).

«Την ώρα που σε όλες τις προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες, οι σιδηροδρομικές εταιρείες παραμένουν υπό Δημόσιο έλεγχο ή επανακρατικοποιούνται, η Ελληνική Κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αγνοώντας όλες τις φωνές που τονίζουν ότι αυτή η πράξη θα θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αλλά και την τιμολογιακή πολιτική για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ (ΠΕΠΕ).

Και προσθέτει:«την ίδια ακριβώς ώρα εκατομμύρια ευρώ χάνονται κάθε μήνα από την έλλειψη Μηχανοδηγών και την καθημερινή κατάργηση εμπορικών δρομολογίων.

Παρά τις διαβεβαιώσεις από κυβερνητικά στελέχη για προσλήψεις, αλλά και τις οικονομικές μελέτες που αποδεικνύουν ότι αυτές δεν θα έχουν κανένα οικονομικό κόστος, οι προσλήψεις δεν προχωρούν».

Τέλος, το Σωματείο των εργαζομένων αναφέρει πως το επόμενο διάστημα και εν όψει των δεσμευτικών προσφορών στις 22 Ιουνίου 2016, θα εντατικοποιήσει τις ενέργειές του ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο την Πέμπτη η χώρα "

Διέρρηξαν την υπηρεσία Εσόδων (νέο ΣΔΟΕ) κι έκλεψαν φακέλους φοροδιαφυγής

Διάρρηξη στο κτίριο της Υπηρεσίας Έρευνας και Διασφάλισης των Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), αυτής που συγκροτήθηκε μετά τη διάλυση του ΣΔΟΕ (γνωστής στους καταναλωτές κι επιχειρηματίες ως νέο ΣΔΟΕ), πραγματοποιήθηκε χθες τη νύχτα.

Άγνωστοι παραβίασαν την μπαλκονόπορτα του 1ου ορόφου, μπήκαν στο κτίριο και άδειασαν κυριολεκτικά μία ντουλάπα, στην οποία φυλάσσονταν φάκελοι με στοιχεία δεκάδων υποθέσεων φοροδιαφυγής, που ερευνούσαν υπάλληλοι του συγκεκριμένου τμήματος.

Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή το πρωί όταν άνοιξαν τα γραφεία. Κλήθηκε η αστυνομία και η σήμανση, η οποία πήρε δαχτυλικά αποτυπώματα, επιχειρώντας να διαλευκάνει την υπόθεση.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η ΥΕΔΔΕ βρίσκεται πάνω από ένα σουπερμάρκετ στην περιοχή του Γαλατσίου και από το 1986 που κατασκευάστηκε το ενοικιάζει αδιαλείπτως το υπουργείο Οικονομικών αρχικώς στην ΥΠΕΔΑ (Υπηρεσία Ελέγχου Διακινήσεως Αγαθών), στη συνέχεια στα ΠΕΚ (Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα), και τώρα στην ΥΕΔΔΕ, πάρ’ ότι δεν πληροί καμία απολύτως προδιαγραφή ασφαλείας.

Οι πόρτες και τα παράθυρα είναι κυριολεκτικά φτερό στον άνεμο, ενώ δεν υπάρχει ούτε αστυνομική φύλαξη, ημέρα και νύχτα, αλλά και ούτε ιδιωτική ασφάλεια.

Όπως προαναφέρθηκε η ΥΕΔΔΕ δημιουργήθηκε μετά τη διάσπαση του γνωστού μας ΣΔΟΕ. Στο κτίριο του παλιού ΣΔΟΕ (Πειραιώς και Χαμοστέρνας) παρέμειναν μόνο λίγοι υπάλληλοι και οι εισαγγελείς. Περισσότερο από το μισό παραμένει άδειο παρ’ότι διαθέτει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας αλλά και όλες τις τεχνικές προδιαγραφές.

Για το μισο-άδειο αυτό κτίριο του ΣΔΟΕ το υπουργείο Οικονομικών πληρώνει κάθε μήνα 70.000 ευρώ στον κ. Συγγελίδη, που είναι ο ιδιοκτήτης (και πρώην σύζυγος της τότε βουλευτού και υπουργού του ΠΑΣΟΚ Μιλένας Αποστολάκη).

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η ανέγερση κι αυτού του κτιρίου πραγματοποιήθηκε αφού πρώτα υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της τότε διοίκησης του ΣΔΟΕ και του κ. Συγγελίδη, που όριζε ότι θα στεγαστεί εκεί η υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα μέλος της διοίκησης είχε εντοπίσει άλλα δύο κτίρια που πληρούσαν τις προδιαγραφές και ήταν και πολύ φθηνότερα, όμως επελέγη η σύμβαση με τον κ. Συγγελίδη.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Διέρρηξαν την υπηρεσία Εσόδων (νέο ΣΔΟΕ) κι έκλεψαν φακέλους φοροδιαφυγής"

Παράταση 24 ωρών για την τελική έγκριση της δόσης

Το πρώτο πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ δόθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group, αφού η Έκθεση Συμμόρφωσης της Κομισιόν (compliance report) για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος κρίθηκε θετική επί της αρχής. Ωστόσο το EuroWorking Group απεφάνθη ότι για να γίνει η εκταμίευση η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει διευθετήσει μέχρι αύριο το μεσημέρι μία σειρά εκκρεμοτήτων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι εκκρεμότητες αφορούν στην ιδιωτικοποίηση του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό και τη μεταφορά του 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία πρέπει να έχουν ρυθμιστεί μέχρι αύριο.

Στο μεταξύ, μεταφέρονται για τον Σεπτέμβριο μία σειρά από άλλες εκκρεμότητες όπως η αναμόρφωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για μεγάλους καταναλωτές, η μεταρρύθμιση για την διοίκηση των τραπεζών, ο ΑΔΜΙΕ, εκκρεμότητες στο ασφαλιστικό αλλά και η μεταρρύθμιση της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας που είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.

Όταν αυτές οι εκκρεμότητες ολοκληρωθούν το EuroWorking Group θα μπορεί να εισηγηθεί την εκταμίευση και να τρέξουν οι διαδικασίες των εθνικών κοινοβουλίων. Εν συνεχεία, το ΔΣ του ESM θα κινήσει τις διαδικασίες εκταμίευσης.

Το επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ESM είναι προγραμματισμένο να γίνει κατά την διάρκεια του Eurogroup/Ecofin στις 16-17 Ιουνίου στο Λουξεμβούργου και η δόση αναμένεται να εκταμιευθεί αμέσως μετά και νωρίτερα από το Βρετανικό δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση 24 ωρών για την τελική έγκριση της δόσης"

Στις 24 Ιουλίου η πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση

Στις 24 Ιουλίου, ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στον ελληνικό λαό την πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, ανακοίνωσαν ο ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Π. Κουρουμπλής και ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος μετά από σύσκεψη στο Μαξίμου.

Θα προηγηθεί ευρεία διαβούλευση, καθώς απόφαση της κυβέρνησης είναι η πρόταση να τεθεί σε διακομματικό διάλογο, αλλά και σε διάλογο με την ίδια την κοινωνία. Ταυτόχρονα, ανοίγει ο διάλογος για την αλλαγή του του εκλογικού νόμου στη βάση της απλής αναλογικής.


Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 24 Ιουλίου η πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση"

«Έφυγε» από την ζωή η 17χρονη Νίκη Νικολόπουλου

«Έφυγε» σήμερα το απόγευμα από τη ζωή, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στην μονάδα εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, η 17χρονη Νίκη Νικολόπουλου, κόρη ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας και προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Νίκου Νικολόπουλου.

Η Νίκη Νικολοπούλου πριν από περίπου 10 ημέρες αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και αμέσως διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Εκεί, οι γιατροί διέγνωσαν πως η 17χρονη είχε υποστεί πνευμονικό οίδημα, εγκεφαλικό επεισόδιο και ανακοπή καρδιάς. Στην συνέχεια εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου σήμερα το απόγευμα κατέληξε.

Ας σημειωθεί, ότι οι γονείς της Νίκης, έχουν αποφασίσει να δωρίσουν, προς μεταμόσχευση, τα ζωτικά όργανα της 17χρονης κόρης τους.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Τρίτη και ώρα 17:00 μ.μ. στον νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "«Έφυγε» από την ζωή η 17χρονη Νίκη Νικολόπουλου"

Βίντεο: Τούρκος ιμάμης διαβάζει το Κοράνι στην Αγιά Σοφιά

Σε μια κίνηση ιδιαίτερα προκλητική, που σόκαρε τον κόσμο του ορθόδοξου χριστιανισμού προχώρησε η Τουρκία, καθώς, υλοποίησε την εξαγγελία της και μετέτρεψε την Αγιά Σοφιά, σε τζαμί για όλη τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Κατά τις 29 μέρες που διαρκεί η μεγάλη αυτή μουσουλμανική γιορτή, θα μεταδίδεται ζωντανά από τον χώρο του ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αγία Σοφία – Χρόνος Ευλογίας», το οποίο θα περιλαμβάνει προσευχές και αναγνώσεις του Κορανίου και θα προβάλλεται το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Diyanet στις 2.00 τα ξημερώματα, στο πλαίσιο του «sahur» (πρωινή προσευχή και γεύμα πριν από την έναρξη της νηστείας) καθ' όλη τη διάρκεια της ιερής γιορτής των μουσουλμάνων, δηλ. από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Η εκπομπή, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Sabah θα περιλαμβάνει προσευχές, αναγνώσεις του Κορανίου αλλά και συζητήσεις με θέμα «την αδελφότητα στο Ισλάμ, την δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την φιλανθρωπία». Σε αυτό θα παρευρίσκονται κάθε μέρα διαφορετικοί καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένων ιστορικών και ιμάμηδων.

Απίστευτη δήλωση Ξυδάκη

Και όμως, ο αρμόδιος Έλληνας υπουργός Νίκος Ξυδάκης δεν το θεωρεί, όπως είπε, τραγικό...: «Δεν είναι τίποτα τραγικό, δεν είναι έλλειψη σεβασμού να διαβαστεί ένα θρησκευτικό κείμενο...Έλλειψη σεβασμού θα ήταν να γίνουν απρέπειες…».

Το υπουργείο Εξωτερικών έχει επί της ουσίας επιλέξει το ρόλο του παρατηρητή, αν όχι κάτι χειρότερο. Τόσο εμπρός στις προκλήσεις των Τούρκων που μετατρέπουν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, όσο και των Αλβανών που παραμονή της επίσκεψης του Νίκου Κοτζιά στα Τίρανα επαναφέρουν θέμα εμπολέμου και τσάμηδων και ενώ τους τελευταίους μήνες είναι σε εξέλιξη επιχείρηση υπαρπαγής περιουσιών των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου με την συνεργασία των κυβερνητικών αρχών, τηρεί σιγή.

Στην απόφαση των τουρκικών αρχών για προγραμματισμό ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγιάς Σοφιάς, που τη μετατρέπει ουσιαστικά σε τζαμί, όπως σημειώνει η ΝΔ, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε με διαρροή στην οποία κάνει λόγο για “έλλειψη σεβασμού έναντι θρησκευτικών μνημείων”. Σύμφωνα με την ίδια διαρροή «Η ανακοίνωση του τουρκικού κρατικού καναλιού ΤRΤ περί καθημερινής ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία, φαίνεται να έρχεται από μια άλλη εποχή”. Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν ακόμη ότι “Τυχόν τέτοιες ενέργειες είναι αναχρονιστικές και ακατανόητες και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού έναντι θρησκευτικών μνημείων που αποτελούν σύμβολα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς”.

Και μόνον μετά την έντονη αντίδραση από την αντιπολίτευση με καθυστέρηση, το ΥΠΕΞ έβγαλε ανανοίκωση στην οποία τονίζει:
«Καταδικάζουμε ως οπισθοδρομική την ανακοίνωση των τουρκικών Αρχών για τον προγραμματισμό της ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, επ’ ευκαιρία του Ραμαζανιού.

Εμμονές, που αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας, για μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι ακατανόητες και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα. Επιπλέον, τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες».

Αντιδράσεις από τη ΝΔ

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ η οποία με ανακοίνωση της αρμόδιας συντονίστριας Ντόρας Μπακογιάννη και του τομεάρχη Γιάννη Κεφαλογιάννη αφένος χαρακτηρίζει ιδιαίτερα σοβαρό το ζήτημα και αφετέρου ασκεί κριτική στην υποτονική αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών. Στην ανακοίνωση αναφέρεται: "Η Αγιά Σοφιά, διαχρονικό σύμβολο της ορθόδοξης εκκλησίας, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το αυταπόδεικτο αυτό γεγονός σεβάστηκαν ανεξαιρέτως όλες οι κυβερνήσεις του σύγχρονου τουρκικού κράτους, διατηρώντας την ως μουσείο. Η απόφαση των τουρκικών αρχών για προγραμματισμό ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγιάς Σοφιάς για τον επόμενο μήνα, την μετατρέπει ουσιαστικά σε τζαμί για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια. Αποτελεί ενέργεια προκλητική, ακατανόητη και δείγμα έλλειψης σεβασμού έναντι των ορθοδόξων χριστιανών ανά την υφήλιο και δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας". Η ανακοίνωση κλείνει με πυρά κατά του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών το οποίο καλούν να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες και να αφήσει στην άκρη τους άσκοπους λεονταρισμούς δια των κύκλων του. “Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για να αντιμετωπίζεται από το υπουργείο Εξωτερικών μέσω της τακτικής δεν δυσαρεστώ κανέναν, τους έχω όλους ικανοποιημένους”.


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο: Τούρκος ιμάμης διαβάζει το Κοράνι στην Αγιά Σοφιά"

Eρντογάν: H Γερμανία οφείλει να λογοδοτήσει πρώτη για το Ολοκαύτωμα

«Γερμανία στο ξαναλέω: Λογοδότησε πρώτα εσύ για το Ολοκαύτωμα, λογοδότησε εσύ πρώτα για την εξόντωση 100.000 ανθρώπων στη Ναμίμπια. Είσαι η τελευταία χώρα η οποία μπορεί να κατηγορήσει την Τουρκία για τη λεγόμενη γενοκτονία των Αρμενίων». Η αποστροφή αυτή της ομιλίας του Προέδρου του Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη αναπαράγεται σήμερα από όλο τον γερμανικό Τύπο. Φυσικά και θα βλάψει τις γερμανο-τουρκικές σχέσεις το ψήφισμα του γερμανικού κοινοβουλίου, συμπλήρωσε ο Ρ.Τ. Ερντογάν, αλλά δεν ανέφερε συγκεκριμένα πώς θα αντιδράσει.

H Τουρκία δεν έχει να κρύψει τίποτα στο θέμα αυτό, ανέφερε, επίσης, ο Ερντογάν, συμπληρώνοντας ότι τα τουρκικά αρχεία είναι στη διάθεση των επιστημόνων.
«Εάν βρείτε κάτι που να το επιβεβαιώνει τότε είμαστε πρόθυμοι να το εξετάσουμε. Η ιστορία μας δεν είναι η ιστορία μαζικών φόνων, η ιστορία μας είναι μια ιστορία ευσπλαχνίας. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ μας», είπε.
Αναφορά γίνεται επίσης στον γερμανικό Τύπο και στην επίθεση του Τούρκου Προέδρου κατά των Γερμανών βουλευτών τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι υπερψήφισαν την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων στο γερμανικό Κοινοβούλιο:
«Ορισμένοι θεωρούν ότι είναι Τούρκοι, αλλά τι είδους Τούρκοι είναι τέλος πάντων. Το αίμα τους πρέπει να εξεταστεί από αιματολογικό εργαστήριο. Το αίμα τους είναι χαλασμένο». Ο Ερντογάν τους κατηγόρησε μάλιστα ότι είναι το μακρύ χέρι του απαγορευμένου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στη Γερμανία. «Είναι ούτως ή άλλως γνωστό τίνος φερέφωνα είναι», είπε.
Χτες ο βουλευτής των πρασίνων Τσεμ Εσντεμίρ, ο οποίος πρωτοστάτησε στο να γίνει η ψηφοφορία για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων στο γερμανικό Κοινοβούλιο, έκανε λόγο σε συνέντευξή του στη κυριακάτικη Welt για απειλές εναντίον της ζωής του, καταγγελία την οποία ερευνά ήδη η Γερμανική Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος.
Η γερμανική αστυνομία έχει ήδη ενισχύσει τα μέτρα προστασίας γύρω από τα σπίτι του, όπως γράφει η Welt.
ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Eρντογάν: H Γερμανία οφείλει να λογοδοτήσει πρώτη για το Ολοκαύτωμα"

Απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη

Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη 8 Ιουνίου, παράλληλα με συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11.00 το πρωί.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές κατ’ εξακολούθηση από τις καταστροφικές πολιτικές που ασκούνται στο τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.


Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη"

Τι λένε Τριανταφυλλόπουλος, Καραμήτσος και Ολυμπιακός για τα βιβλία

Τα “βιβλία” που ακούγονται στις συνομιλίες του εκδότη Τάσου Καραμήτσου με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη δεν είναι “συναλλαγή” αλλά  μια φιλική συνομιλία του 2012 για να μπουν βιβλία ως προσφορές σε μια νέα -υπό έκδοση τότε- εφημερίδα-υποστηρίζει ο εκδότης του “Πρώτου Θέματος”. Πληροφορίες θέλουν συγγραφέας του βιβλίου να είναι γνωστός σεξολόγος. Αν είναι έτσι μάλλον τα βιβλία προορίζονταν για τον Καρανίκα (λόγω Μενεγάκη) και όχι για τον Τσίπρα όπως ακούγεται στις συνομιλίες.
karamitsosphoto
O εκδότης του Πρώτου Θέματος Τάσος Καραμήτσος απαντάει ως εξής:
«Μια φιλική συνομιλία του 2012 για να μπουν βιβλία ως προσφορές σε μια νέα -υπό έκδοση τότε- εφημερίδα, παρουσιάζεται με απίστευτη δόση φαντασίας σαν ύποπτη “συναλλαγή”. Είναι προφανές πως μόνο στο μυαλό του “ρεπόρτερ” αυτή η φιλική συμβολή, ενός ειδικού σε θέματα Τύπου για την εμπορική ενίσχυση μιας νέας εφημερίδας, θα μπορούσε να πάρει αυτή την “ερμηνεία”».
Makis-Triantafyllopoulos-700x435
H απάντηση του Mάκη Τριανταφυλλόπουλου στον Τάσο Καραμήτσο:
Αυτή είναι η απάντηση του κ. Καραμήτσου για τη συμμετοχή του στην επίμαχη συνομιλία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όπου εμπλέκεται το όνομα του πρωθυπουργού:
«Μια φιλική συνομιλία του 2012 για να μπουν βιβλία ως προσφορές σε μια νέα -υπό έκδοση τότε- εφημερίδα, παρουσιάζεται με απίστευτη δόση φαντασίας σαν ύποπτη “συναλλαγή”. Είναι προφανές πως μόνο στο μυαλό του “ρεπόρτερ” αυτή η φιλική συμβολή, ενός ειδικού σε θέματα Τύπου για την εμπορική ενίσχυση μιας νέας εφημερίδας, θα μπορούσε να πάρει αυτή την “ερμηνεία”».
Φαντάζομαι ότι κανένας δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του κ. Καραμήτσου σήμερα, μετά το δημοσίευμα της «Ζούγκλας» για πάρα πολλούς λόγους.
Συμβουλή προς τον πρώην συνεκδότη της πάλαι ποτέ ανεξάρτητης εφημερίδας μας. Να διατηρεί την ψυχραιμία του σε επίπεδα καθωσπρεπισμού τουλάχιστον. Δεν είναι ευγενές να υποτιμά με τόσο βάναυσο τρόπο την νοημοσύνη των πολιτών, πολλοί από τους οποίους θα είναι σίγουρα και αναγνώστες του.
Πρώτον γιατί με όσα διατείνεται «καρφώνει» τον συνομιλητή του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος αρκετό καιρό τώρα προσπαθεί να πείσει τους πάντες, ότι δεν έχει καμία σχέση με την συγκεκριμένη εφημερίδα.
Ο κόσμος δεν είναι μαλάκας! Δεν είναι δυνατόν ως εκ τούτου να έχουν όλοι αυτοί οι κύριοι την πολυτέλεια, να πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.
Μια φιλική συνομιλία για προσφορές, όπως υποστηρίζει, δε γίνεται με «γιατρούς» και απαιτήσεις που θα συζητηθούν αργότερα και το κυριότερο: Πως μπαίνει ο κ. Τσίπρας στη μέση;
Απ’ ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω βιβλία πουλούσε ο Άδωνις Γεωγιάδης. Ο κ. Τσίπρας έκανε τον μηχανικό.
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν.
Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το Θέμα:
373fcc82c883480c3f1482655c283ea4
Η ανακοίνωση
“Για άλλη μια φορά η αποσπασματική χρήση υποκλαπεισών τηλεφωνικών συνομιλιών από συγκεκριμένα κέντρα συμφερόντων καταλήγει σε σκόπιμη παραποίηση του περιεχομένου τους προκειμένου να κατασκευαστούν “παραμύθια για αγρίους” με πολλή λάσπη και ψέμματα. Η φαιδρότητα της ιστορίας δεν επιδέχεται καν διάψευσης, απλώς προκαλεί θυμηδία σε όποιον τη διαβάσει.
Η χρήση και αναπαραγωγή μάλιστα ηχητικού υλικού από ερευνώμενη δικογραφία εκθέτει τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν και χειρίζονται την υπόθεση και καταδεικνύει τη σκοπιμότητα της μεθοδευμένης άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου.
Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα προσφύγει για μια ακόμη φορά ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως έχει πράξει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν και έχει δικαιωθεί, προκειμένου να λογοδοτήσουν για μια ακόμη φορά ο κ. Αλαφούζος, ο κ. Θωμαίδης και ο “γνωστός” κ. Τριανταφυλλόπουλος”.
Makis-Triantafyllopoulos-700x435
Απάντηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο επίσημος Ολυμπιακός για το δημοσίευμα του zougla.gr, υπόσχομαι να υποστηρίζω φανατικά την ομάδα, χωρίς επιρροές από τις όποιες ποδοσφαιρικές προτιμήσεις μου κατά το παρελθόν.
Αντιλαμβάνομαι, ότι για μία ακόμα φορά ο ιστορικός σύλλογος, βρίσκεται στη δύσκολη θέση να κουβαλάει στην πλάτη αμαρτίες προέδρου του.
Δεν καταλαβαίνω γιατί μία δραστηριότητα του κ. Μαρινάκη άσχετη με το ποδόσφαιρο, πρέπει να εκδίδεται από τον επίσημο Ολυμπιακό.
ΚΙ επειδή η «Ζούγκλα» κυριαρχεί στο ιντερνετικό Champions League πετάει το γάντι στον κύριο Μαρινάκη για εκείνο το «γνωστός» που αφορά στο πρόσωπό μου και του προτείνει να περάσει στο παρασύνθημα.
Μετά από αυτά, μέσω της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας, θα φροντίσω να γίνει «πασίγνωστος». Από τον Πειραιά μέχρι το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Για ό,τι ακολουθήσει θα τον παρακαλέσω να απαντάει ως εφοπλιστής ή επιχειρηματίας ή φίλος του Καραμήτσου ή τέλος πάντων ως συλλέκτης βιβλίων και να μη βάζει στη μέση τον ιστορικό Ολυμπιακό και τους φιλάθλους του.
Ο Ολυμπιακός είναι παντοτινός. Οι πρόεδροι του έρχονται και παρέρχονται.
Ο φίλαθλος και πρώην ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.
kourdistoportocali
1988839



Διαβάστε Περισσότερα » "Τι λένε Τριανταφυλλόπουλος, Καραμήτσος και Ολυμπιακός για τα βιβλία"

Η κυβέρνηση ξεπούλησε τη φέτα και τις ελιές Καλαμών

Η κυβέρνηση αντί να θέσει βέτο, παρότι είχε τέτοιο δικαίωμα, προτίμησε να ξεπουλήσει κυριολεκτικά τη «Φέτα» και τις «ελιές Καλαμάτας» στην εμπορική συμφωνία της ΕΕ με τα 15 κράτη της Νοτίου Αφρικής (SADC) (συμφωνία ΣΟΕΣ ΕΕ-SADC).

Αυτό αναφέρει ο Θανάσης Πετράκος, υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής της ΛΑΕ και πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας σε «Ανοιχτή επιστολή στους Έλληνες Βουλευτές και Ευρωβουλευτές». Γράφει αναλυτικά:

«Απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι δεν θέλει να προστατεύσει τα συμφέροντα των αγροτών , των κτηνοτρόφων, των τυποποιητών, των καταναλωτών και της εθνικής οικονομίας.
Είναι ανεπίτρεπτο μετά από αυτή την καταστροφική στάση τους:

1) Να ισχυρίζονται οι υπουργοί Εξωτερικών, και Αγροτικής Ανάπτυξης ότι «δεν μπορούσαν να θέσουν βέτο γιατί η συμφωνία είχε κλείσει από το 2014». Δυστυχώς ψεύδονται. Ο κανονισμός είναι σαφής . Μπορούν οι κυβερνήσεις να χρησιμοποιούν το όπλο του βέτο μέχρι και την τελευταία στιγμή .Διότι για να επικυρωθεί η συγκεκριμένη συμφωνία και κάθε εμπορική συμφωνία πρέπει να υπάρχει ομοφωνία στους κόλπους των κρατών – μελών της ΕΕ. Και βέβαια δεν μπορεί να συνεχίζει η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την απαράδεκτη και καταστροφική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Σαμαρά.
2) Για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ισχυρίζονται επίσης ότι “καταφέραμε να δεσμευθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αναθεώρηση της συμφωνίας, εντός της μεταβατικής περιόδου των 5 ετών, με σκοπό την πλήρη προστασία της φέτας, πριν αρχίσει να παγιώνεται μια κατάσταση αρνητική.” Δυστυχώς και αυτό δεν είναι αληθές διότι, σε κανένα σημείο του κειμένου της συμφωνίας SADC δεν υπάρχει αναφορά ότι δύναται να υπάρξει αναθεώρηση μετά το πέρας της πενταετίας, σχετικά με τους όρους για την εμπορική χρήση του ονόματος φέτα από τους παραγωγούς της Ν. Αφρικής. Για τις «ελιές Καλαμάτας» είναι ίδια και χειρότερα τα πράγματα διότι με βάση τη συμφωνία SADC, «η ονομασία Kalamon ή Kalamata μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται από τους παραγωγούς της Ν. Αφρικής σε παρόμοια προϊόντα».
Η καταστροφή θα είναι μεγάλη διότι σήμερα για την παραγωγή των 100.000 τόνων φέτας, εργάζονται άμεσα και έμμεσα 300.000 άτομα, σε 100.000 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις κατά βάση οικογενειακής μορφής Σήμερα η χώρα εξάγει φέτα αξίας 250 εκατ. ευρώ σε 35 χώρες και στις 5 ηπείρους. Αξία εξαγωγών η οποία έχει αυξηθεί κατά 73% την τελευταία δεκαετία και αποτελεί το 86% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών τυροκομικών προϊόντων.
Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Γραφείο Ο.Ε.Υ. Γιοχάνεσμπουργκ, πέρα από την ύπαρξη μιας και μόνο εισαγόμενης φέτας, και μάλιστα της ελληνικής «Δωδώνη», όλα ανεξαιρέτως τα παρεμφερή προϊόντα τύπου φέτας είναι αποκλειστικά παραγωγής Νότιας Αφρικής και το τραγικότερο είναι ότι σχεδόν όλα τα τοπικά προϊόντα παρασκευάζονται από αγελαδινό γάλα. Αυτό συνεπάγεται την απώλεια της ταυτότητας της φέτας από το παγκόσμιο ράφι καθώς η καταναλωτική αναγνώριση για το εθνικό προϊόν θα ατονήσει προς όφελος των λευκών τυριών και των μεγάλων γαλακτοπαραγωγών χωρών.
Για δε τις επιτραπέζιες ελιές η αξία των εξαγωγών αγγίζει τα 450 εκατ. Ευρώ. Η αρνητική εξέλιξη αυτή αναφέρει η Naftemporiki.gr «λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο κατά την οποία έξι αγορές (Ιταλία, Σλοβενία, Γαλλία, Δανία, Νορβηγία και Σουηδία) προχωρούν σε διακοπή των εμπορικών συνεργασιών για τη συγκεκριμένη ποικιλία με ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, εξαιτίας της σύγχυσης που επικρατεί αναφορικά με την ονομασία της επιτραπέζιας ποικιλίας και αυτή της Π.Ο.Π. «Ελιά Καλαμάτας» / P.D.O. Elia Kalamatas.».
Είναι τραγικό και συνάμα καταστροφικό, ενώ οι υπόλοιπες 27 χώρες προστάτεψαν στην επικείμενη συμφωνία με την Νότιο Αφρική, 251 Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης, η ελληνική κυβέρνηση να μην μπορεί να προστατεύσει τα δύο σημαντικότερα προϊόντα ΠΟΠ της χώρας μας.
Η επιλογή της κυβέρνησης να δεχτεί την απαράδεκτη αυτή συμφωνία και να μην θέσει βέτο για να μην χαλάσει την εικόνα του «καλού και πρόθυμου παιδιού» που επέλεξε είναι καταστροφική για την εθνική οικονομία διότι η εμπορική συμφωνία της ΕΕ με τη Νότια Αφρική (συμφωνία ΣΟΕΣ ΕΕ-SADC), αν εφαρμοστεί θα αποτελέσει Δούρειο Ίππο για τα ελληνικά συμφέροντα στις επικείμενες συμφωνίες ΕΕ με Καναδά αλλά και ΕΕ με ΗΠΑ (TTIP)..
Επειδή η κυβέρνηση επέλεξε να μην προστατεύσει τα συμφέροντα της εθνικής οικονομίας και των παραγωγών και τυποποιητών της «φέτας» και της «ελιάς Καλαμάτας»
Η «Λαϊκή Ενότητα» καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, αλλά και τους τυποποιητές και όλους όσους ασχολούνται με τα δύο αυτά προϊόντα, να κινητοποιηθούν και να ζητήσουν να έρθει άμεσα η συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή καλώντας όλους τους Έλληνες Βουλευτές να την καταψηφίσουν.
Τέλος, καλούμε όλους τους Έλληνες βουλευτές να ζητήσουν και αυτοί να έρθει τις επόμενη εβδομάδα η συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή δηλαδή πριν δημιουργήσει έννομα αποτελέσματα και να την καταψηφίσουν και οι 300.
Αυτή είναι στο και ένα η μόνη δυνατότητα που υπάρχει για να αποτραπεί η καταστροφή και να σωθούν και η «φέτα» και η« ελιά Καλαμάτας». Και για το τι θα κάνει και τι δεν θα κάνει θα κριθεί ο καθένας προσωπικά και όλοι φυσικά».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Η κυβέρνηση ξεπούλησε τη φέτα και τις ελιές Καλαμών "

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

Προβλήματα στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων, στη τροφοδοσία και μεταφορά αποσκευών κρουζιεροπλοίων, προκαλούν οι 48άωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, που συνεχίζονται για 12η ημέρα.

Την Τετάρτη το πρωί 8/6 οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Θέατρο και πορεία προς τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ενώ αύριο αντιπροσωπεία των εκπροσώπων των εργαζομένων θα έχουν νέα συνάντηση με τον υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα και εκπροσώπους συναρμόδιων υπουργείων.

Ο πρόεδρος των λιμενεργατών Νίκος Γεωργίου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι στη νέα σύμβαση παραχώρησης που αναμένεται να εγκριθεί την Παρασκευή 10 Ιουνίου από τη γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο νόμο 2688 για μετατροπή του ΟΛΠ από νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου σε ανώνυμη εταιρεία, ενώ δεν περιγράφεται πουθενά ο γενικός κανονισμός προσωπικού.

Αναφορικά με το άρθρο 12 της σύμβασης που επιτρέπει στο νέο ιδιοκτήτη του λιμανιού του Πειραιά να χρησιμοποιεί εργολάβους παρόχους υπηρεσιών ή άλλα τρίτα πρόσωπα προκειμένου να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, ο κ. Γεωργίου αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρξουν πρώτα διασφαλίσεις των υπαρχόντων εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης έναντι των εργολάβων.

«Οι παραχωρησιούχοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι η εταιρεία ΟΛΠ δεν έκλεισε για να ανοίξει από το μηδέν. Πήραν μια εταιρεία που λειτουργεί και έχει συγκεκριμένους κανονισμούς και συμβάσεις εργασίας», ανέφερε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ"

Παρέμβαση εισαγγελέα για δωρεές υλικών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Περισσότεροι από 30 ασθενείς έκαναν -από τα τέλη του 2015 μέχρι σήμερα- δωρεές υλικών αξίας 500 έως 3.000 ευρώ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν άμεσα σε επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν οι ίδιοι.

Έπειτα από καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ παρενέβη ο εισαγγελέας, ενώ σήμερα το νοσοκομείο μπήκε στο μικροσκόπιο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ).

«Οι ασθενείς ή οι συγγενείς τους με διάφορους τρόπους, άγνωστους σε μας, κάνουν δωρεά χειρουργικών υλικών μέσα στο νοσοκομείο με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για άμεση επέμβαση στους ίδιους. Τα χρήματα είναι ενδεικτικά και κατά μέσο όρο γύρω στα 500 ευρώ, υπάρχουν όμως και υλικά όπως είναι απινιδωτές που το κόστος τους φτάνει στα 3.000. Δεν γνωρίζουμε αν παρέκαμπταν τη σειρά άλλων ασθενών. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να πάψουν οι διευθυντές των κλινικών να ετοιμάζουν τις λίστες των χειρουργείων και η λίστα των χειρουργείων να γίνεται από τη Διοίκηση του νοσοκομείου, ώστε να πάψουν πλέον ασθενείς να μπαίνουν από την πίσω πόρτα» επισήμανε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος τους Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός.

Το νοσοκομείο επισκέφτηκε το πρωί ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Στρατής Πλωμαρίτης, ο οποίος, αφού ενημερώθηκε για τις καταγγελίες, δήλωσε ότι κατά τις τρεις συναντήσεις που είχε με το Σωματείο Εργαζομένων ουδέποτε ενημερώθηκε γι αυτό το θέμα.

«Απ΄ ότι φαίνεται, το θέμα δεν "έσκασε" χτες στο νοσοκομείο. Ξέσπασε όμως χτες σαν είδηση, από την καταγγελία του Σωματείου των Εργαζομένων. Στο ΔΣ που πήρε τις αποφάσεις αυτές υπάρχει εκπρόσωπος των εργαζομένων που συμμετέχει και οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Μένει να το δούμε και αυτό, να τα δούμε όλα. Δεν συνιστά ούτε κατηγορία, ούτε τίποτα, αλλά επειδή ενημερώνουμε τον κόσμο, ό,τι πληροφόρηση έχουμε οφείλουμε να την καταθέσουμε να την έχουν υπόψη τους οι πολίτες, πως αυτό το θέμα δεν προέκυψε χτες» δήλωσε ο κ. Πλωμαρίτης ο οποίος χαρακτήρισε το γεγονός «παρεκκλίνουσα συμπεριφορά» στη λειτουργία του νοσοκομείου, συμπεριφορά που απέκτησε και θεσμικό χαρακτήρα από τη στιγμή που το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε αποδεκτές τις δωρεές κάποιων πολιτών για συγκεκριμένα άτομα.


«Πρόκειται δηλαδή για διαδικασία όπου ο ενδιαφερόμενος ο ασθενής ή το περιβάλλον του κάνανε μια δωρεά προς το νοσοκομείο ενός υλικού το οποίο χρησιμοποιούνταν γι’ αυτόν τον συγκεκριμένο ασθενή. Δεν πρόκειται για μια δωρεά προς το νοσοκομείο, πρόκειται για κάτι άλλο, πρόκειται ενδεχομένως και για παραβίαση της λίστας των ασθενών στο νοσοκομείο. Αυτά συνιστούν σοβαρό παράπτωμα και ήδη έχει μπει ο εισαγγελέας, έχει διατάξει ανάκριση και έχει αναθέσει σε ανακριτή να το διερευνήσει. Σήμερα ήταν εδώ και κλιμάκιο του ΣΕΥΥΠ, οι οποίοι έχουν εντολή και θα διερευνήσουν και αυτό το θέμα. Θα πρέπει να δούμε τη διαδρομή αυτών των δωρεών και τον τελικό τους αποδέκτη, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα υλικά έμπαιναν στο νοσοκομείο και χορηγούνταν μετά στους γιατρούς και στις κλινικές. Μπορεί να υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τη χρηματοδότησή τους, αλλά ό,τι και να υπάρχει αυτό είναι καταδικαστέο» πρόσθεσε ο κ. Πλωμαρίτης.

Επισήμανε ακόμη ότι αυτό που έγινε συνιστά παρανομία ανεξαρτήτως του ποσού της δωρεάς και του αριθμού των πολιτών που έκαναν τις δωρεές και ότι οι όποιες καταγγελίες είναι καλοδεχούμενες, προκειμένου να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν ευθύνες.

Ο νέος διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Τάσος Σπανός, ο οποίος δεν έχει ακόμη αναλάβει επισήμως καθήκοντα, δήλωσε ότι μόλις αναλάβει την ευθύνη της διοίκησης του νοσοκομείου θα διερευνήσει σε βάθος όλες τις διαδικασίες και τις ενέργειες . «Ελπίζω ότι η δικιά μας η διαδικασία μπορεί να είναι πιο σύντομη χρονικά από τη διαδικασία της Δικαιοσύνης και να βγάλουμε συμπεράσματα για πειθαρχικά αδικήματα» είπε ο κ. Σπανός.

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΧΕΠΑ, Αναστασία Πολίτου, ερωτηθείσα γιατί υπέγραψε την έγκριση αυτών των δωρεών εφόσον αυτό συνιστά παρανομία, απάντησε: «Οι δωρεές μέχρι τώρα στο ΔΣ ήταν κοινωνικού χαρακτήρα. Δηλαδή, επειδή τα νοσοκομεία έχουν φτάσει σε αυτή την κατάσταση, λόγω της υποχρηματοδότησης, οι συγγενείς ή οι ασθενείς δώριζαν σεντόνια, καρότσια, οτιδήποτε έχει κοινωνικό χαρακτήρα. Στα τελευταία 2-3 Διοικητικά Συμβούλια είχαμε πάνω από 20 θέματα που ήταν δωρεές ασθενών με τα υλικά τους για τους ίδιους. Ότι φτάσαμε να τα εγκρίνουμε είναι γιατί αυτά τα υλικά είχαν μπει πριν δύο μήνες στους ασθενείς κι έπρεπε να εγκριθούν για να μην τα πληρώσουν οι ασθενείς από την τσέπη τους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση εισαγγελέα για δωρεές υλικών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ"

Εμπλέκουν τον Τσίπρα σε υπόθεση σκοτεινής συναλλαγής

Εμπρηστικό το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας, μεταξύ του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Τάσου Καραμήτσου και του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. 
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους, εμπλέκεται ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ως αποδέκτης 30 τόμων «βιβλίων», για συναλλαγή της οποίας το περιεχόμενο παραμένει άγνωστο προς το παρόν. 
Συγκεκριμένα ο Τάσος Καραμήτσος καλεί τηλεφωνικώς τον Μαρινάκη και του ανακοινώνει, ότι τα τριάντα πρώτα «βιβλία» εκ μέρους του φίλου του «γιατρού» είναι έτοιμα προκειμένου να του τα αποστείλει για να δοθούν εκεί που πρέπει. 


Ο Μαρινάκης χωρίς καμία επιφύλαξη ρωτάει επί λέξη: «Τριάντα βιβλία για τον Τσίπρα;» κι αμέσως μετά αναφέρεται στην συναλλαγή, θέλοντας να πληροφορηθεί τις απαιτήσεις του αποστολέα των «βιβλίων». 

«Εντάξει θα τα πούμε αυτά μετά» είναι η απάντηση του εκδότη για να συνεχιστεί η κουβέντα.

Από το ύφος του διαλόγου που ακολουθεί, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο αναγνώστης, ότι τα περί βιβλίων είναι κώδικας όπως επίσης και ο όρος «γιατρός».

Ο «γιατρός» και αποστολέας των «βιβλίων», με μεταφορέα τον κ. Καραμήτσο, παραλήπτη τον κ.
 Μαρινάκη και τελικό αποδέκτη τον κ. Τσίπρα, κατά τα λεγόμενα των δύο συνομιλητών, είναι το μοναδικό άτομο του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύπτεται, όπως επίσης δεν γίνονται γνωστά τα αιτήματα του «γιατρού», τα οποία όπως προκύπτει από τη συνομιλία πρόκειται να γνωστοποιηθούν αργότερα. Αντίθετα αποκαλύπτεται με άνεση το όνομα του παραλήπτη, ο οποίος σύμφωνα με όσα ακούγονται είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Πιο συγκρατημένος ο κ. Καραμήτσος κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης, παρ' όλη την οικειότητα μεταξύ των συνομιλητών, αποφεύγει να αναφερθεί στο όνομα του τελικού αποδέκτη του πακέτου των τριάντα «βιβλίων», κάτι που κάνει με μεγάλη άνεση ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος αφού αναφέρει το όνομα του κ. Τσίπρα, φαίνεται να γνωρίζει εκ των προτέρων τι πρόκειται να παραλάβει και για ποιον λόγο. Όταν μάλιστα ο εφοπλιστής λέει στον Καραμήτσο να μεταφέρει το πακέτο στο γραφείο του, ο τελευταίος επιλέγει ως ασφαλή λύση το σπίτι του εφοπλιστή, κάνοντας αναφορά και στη σύζυγό του Μαρινάκη: «Θα τα πάω εγώ στη Σούλα, σε μισή ώρα...».  

Σημειωτέον ότι η κουβέντα μεταξύ των δύο, που ως γνωστόν διατηρούν φιλική σχέση, ο Καραμήτσος είναι μόνιμος θαμώνας της σουίτας του κ. Μαρινάκη στο γήπεδο του Ολυμπιακού, γίνεται κατά τη διάρκεια του Ιουνίου του 2012, περίοδο κατά την οποία διεξήχθησαν εκλογές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καθίσταται ισχυρός, καταλαμβάνοντας τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ένα βήμα πριν από την εξουσία. 

Τον Απρίλιο του 2013 ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί τα γραφεία του 'Πρώτου Θέματος', η φωτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα: Από αριστερά, Τάσος Καραμήτσος, Πάνος Σκουρλέτης, Αλέξης Τσίπρας, Θέμος Αναστασιάδης
Τον Απρίλιο του 2013 ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί τα γραφεία του 'Πρώτου Θέματος', η φωτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα: Από αριστερά, Τάσος Καραμήτσος, Πάνος Σκουρλέτης, Αλέξης Τσίπρας, Θέμος Αναστασιάδης


Στη σουίτα του 'Γ. Καραϊσκάκης'
Στη σουίτα του 'Γ. Καραϊσκάκης'


Ακούστε τον διάλογο αυτούσιο, όπως κατεγράφη από τον περίφημο «υπερκοριό» της ΕΥΠ και περιήλθε σε γνώση μας.



Ακολουθεί απομαγνητοφωνημένη η συνομιλία:

Τάσος Καραμήτσος (Τ.Κ.)
Βαγγέλης Μαρινάκης (Β.Μ.)

Τ.Κ: Έλα
Β.Μ: Έλα τι γίνεται;
Τ.Κ: Καλά εσύ;
Β.Μ: Πώς πάει;
Τ.Κ: Κοιτάμε εδώ, το πως το λένε, κοιτάμε τι γίνεται εδώ, πανηγύρια γίνονται. Πανηγύρια γίνονται γενικώς με τον Τσίπρα, με το ένα με το άλλο κτλ.
Β.Μ: Τι έγινε;
Τ.Κ: Αυτά είναι 30 βιβλία αρχικά από το παιδί αυτό και μετά θα συνεχιστεί. 30 είναι όμως τώρα, θα σου τα στείλω αυτά τα 30 βιβλία, δεν είναι ok;
Β.Μ: 30 βιβλία για τον Τσίπρα;
Τ.Κ: Μμμ, όχι λέω ο γιατρός ο φίλος μου... 
Β.Μ: Α ναι, εντάξει ok. 
Τ.Κ: Ξέρεις αυτό το πράγμα, έχει μια ροή αυτός, 30 βιβλία, 40, 50.
Β.Μ: Και πες μου τι θέλει.
Τ.Κ: Εντάξει θα σας τα πούμε μετά αυτά, αλλά τώρα που να τα στείλω, που τα' χω;
Β.Μ: Ας έρθουν επάνω λοιπόν εδώ πέρα στο γραφείο.
Τ.Κ: Στο γραφείο;
Β.Μ: Στο σπίτι;
Τ.Κ: Στο σπίτι άμα τα δώσω στη Σούλα δηλαδή πειράζει;
Β.Μ: Ναι, ναι, όχι, όχι, δεν πειράζει. Στο σπίτι μου.
Τ.Κ: Εγώ θα τα πάω στη Σούλα σε μισή ώρα.
Β.Μ: Ναι, ναι, τι άλλο εσύ;
Τ.Κ: Ε τίποτα εδώ. 
Β.Μ: Το βράδυ που θα είσαι;
Τ.Κ: Εδώ θα πάω κοντά, θα είμαι σε ένα επαγγελματικό, σφύρα μου, θα τελειώσω από 'κει.
Β.Μ: Εντάξει;
Τ.Κ: Εντάξει ok. Έγινε. 

ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ

Απορία πρώτη: Τι περιέχουν οι 30 τόμοι βιβλίων; Το Κεφάλαιο του Μαρξ αποκλείεται. Αυτό συμπεριλαμβάνεται σε έναν, την Επιτομή από τον Καρλ Κάουτσκι ή το πολύ τρεις τόμους από ότι γνωρίζουμε. Όταν μάλιστα πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλοι τόμοι (30,40,50,) δυσκολευόμαστε να φανταστούμε ποιό είναι το μεγάλο λογοτεχνικό έργο που επρόκειτο να αποσταλεί στον κ. Τσίπρα.

Απορία δεύτερη: Για ποιό λόγο όλο αυτό το αλισβερίσι; Τα βιβλία δεν αποστέλλονται συνωμοτικά μέσω τρίτων ατόμων, αλλά ευθέως μέσω του εκδοτικού οίκου ή κάποιου κούριερ και χωρίς αιτήματα. 

Απορία τρίτη: Γνώριζε ο σημερινός πρωθυπουργός, τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την διαδικασία αποστολής ναι ή όχι; 

Μας είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι γνώριζε, γιατί αυτό σημαίνει άμεση διαπλοκή πριν ακόμα καταλάβει την εξουσία, εφ' όσον βέβαια επρόκειτο περί άλλων αντικειμένων ενθυλακωμένων εντός των σελίδων των τόμων...
Εάν υποθέσουμε ότι δεν γνώριζε, ποιος ήταν ο πραγματικός αποδέκτης, ο οποίος εν ονόματι του παρελάμβανε τους τόμους από τον "γιατρό" με μεταφορέα τον κ. Καραμήτσο και αποδέκτη τον κ. Μαρινάκη; Είναι γνωστό τοις πάσι ότι εκείνη την περίοδο κυκλοφορούσαν αρκετοί "γιατροί" με ανοικτές δικαστικές υποθέσεις έτοιμοι να προσφέρουν γη και ύδωρ, όχι μόνον... βιβλιοθήκες.

Απορία τέταρτη: Πώς αυτή η ιστορία έμεινε στα συρτάρια της ΕΥΠ επί εποχής Αντώνη Σαμαρά και πώς δεν μπήκε στην διαδικασία δικαστικής διερεύνησης, εφόσον σύμφωνα με πληροφορίες μας, βρέθηκε στα χέρια του εισαγγελέα Αριστείδη Κορρέα με προϊστάμενο τον Ισίδωρο Ντογιάκο; 

Μία και μόνη δημοσίευση θα ήταν αρκετή εκείνη την εποχή από τον Τύπο για να στείλει στα αζήτητα τον κ.Τσίπρα και τον ΣYΡΙΖΑ.

Μετά από όλα αυτά και όσα πρόκειται να ακολουθήσουν, καθίσταται περισσότερο από επιτακτικό η
 κυβέρνηση και ειδικά ο πρωθυπουργός, του οποίου το όνομα εμπλέκεται ευθέως να αντιδράσουν άμεσα. 

Για να μάθουμε επιτέλους τι περιείχαν τόσοι τόμοι βιβλίων, ποιος ήταν ο τελικός αποδέκτης, ποιος είναι ο «γιατρός» αποστολέας και για ποιον λόγο.

Σε περίοδο σκληρής λιτότητας, στέρησης και οικονομικής διάλυσης του τόπου είναι αδιανόητο να κυκλοφορούν τέτοια «βιβλία» με τόση άνεση και να μην αντιδρά κανείς.

Πολύ περισσότερο ο πρωθυπουργός, ο οποίος δηλώνει -και πολύ σωστά- ότι δεν πρόκειται να δεχθεί μύγα στο σπαθί του, προκειμένου να διατηρήσει ακέραιο το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, έναντι των αμαρτωλών διακυβερνήσεων που προηγήθηκαν. 

Εδώ και τώρα...

Υ.Γ. Ευνόητο, ότι για λόγους δεοντολογίας ενημερώθηκαν οι άμεσα εμπλεκόμενοι.


zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπλέκουν τον Τσίπρα σε υπόθεση σκοτεινής συναλλαγής"

Aλλαγές στις δομές και το προσωπικό του Δημοσίου

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο τομέα, ετοιμάζει το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σύμφωνα με το «Έθνος» ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκης έχει αποστείλει οδηγίες προς τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων για την διαμόρφωση των νέων οργανισμών στα υπουργεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους εποπτευόμενους φορείς.

Το Yπουργείο θέλει να έχει πλήρη εικόνα για το πλεονάζον προσωπικό και των δομών που έχουν κενά, προκειμένου από τις αρχές του 2017 να ξεκινήσει η εφαρμογή της εθελοντικής κινητικότητας.

Στόχος είναι να αρχίσουν να αλλάζουν όλα από 1η Ιανουαρίου 2017, καθώς όλες οι νομοθετικές παρεμβάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2016.

Τα νέα οργανογράμματα θα επιφέρουν μειώσεις οργανικών δομών, καταργήσεις και συγχωνεύσεις νομικών προσώπων ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου. Ο περιορισμός των δομών θα πραγματοποιηθεί χωρίς απολύσεις αλλά με αποσπάσεις και μετατάξεις μέσω προκήρυξης των κενών θέσεων και εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων που θα μοριοδοτηθούν.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεν πρόκειται να υπάρξουν υποχρεωτικές μετακινήσεις για την κάλυψη των κενών. Ακόμη κι αν διαπιστωθεί πλεονάζον προσωπικό, θα δίνεται η δυνατότητα μετεκπαίδευσης και στη συνέχεια μετακίνησης μέσα στα όρια του δήμου που εργάζεται ο υπάλληλος.

Παράλληλα το υπουργείο προετοιμάζει αλλαγές με συγχώνευση και κατάργηση ειδικοτήτων και κλάδων των υπαλλήλων του Δημοσίου για την διευκόλυνση της κινητικότητας.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Aλλαγές στις δομές και το προσωπικό του Δημοσίου"

Φίλης-Λιάκος προτείνουν δίδακτρα στα πανεπιστήμια -Η ασύλληπτη πρόταση για κοινωνική εργασία μαθητών

Μετά την πρόταση οι γονείς να μην αποκαλούν τα παιδιά τους «βασιλόπουλο» και «πριγκίπισσα», το υπουργείο Παιδείας προωθεί τις μεγάλες τομές στην εκπαίδευση και με άλλες πρωτάκουστες προτάσεις που απειλούν κεκτημένα δεκαετιών. 
Δίδακτρα στα πανεπιστήμια 
«Το κράτος θα πρέπει να κοστολογήσει τις σπουδές και να δώσει τη δυνατότητα να σπουδάσουν δωρεάν στα ΑΕΙ τόσοι όσοι κρίνονται αναγκαίοι για τη μελλοντική κοινωνία», αναφέρεται απερίφραστα στα «Πορίσματα του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία»,  ανοίγοντας ουσιαστικά παράθυρο για επιβολή διδάκτρων στα πανεπιστήμια της χώρας για όσους δεν... κρίνονται αναγκαίοι για τη μελλοντική κοινωνία. Εκφραση εντελώς απαράδεκτη ακόμη και σε επίπεδο φρασεολογίας, πόσο μάλλον όταν διατυπώνεται σε ένα κείμενο-πρόταση για την αναμόρφωση της Παιδείας. 
Η πρόταση αυτή, που ανέδειξε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ενδεχομένως να κρύβει επιβολή διδάκτρων με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια η οποία σε κάθε περίπτωση και όποιος και να αφορά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προεκλογική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που εισηγούνταν την αποδέσμευση της απόκτησης του απολυτηρίου λυκείου από την είσοδο στα πανεπιστήμια, την ελεύθερη πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση και τη μετεξέλιξή της σε ελεύθερη είσοδο σε σχολές χαμηλής ζήτησης. Ο κ. Λιάκος πάντως προτείνει η προεκλογική αυτή δέσμευση Τσίπρα να αφορά μόνο όσους κρίνονται «αναγκαίοι για την κοινωνία». 
Μαθητές-κοινωνικοί εργάτες
Και τα «διαμάντια» στις προτάσεις για την αναμόρφωση της Δημόσιας Παιδείας δεν σταματούν εκεί. Μέσα στο πολυσέλιδο πόρισμα Λιάκου περιλαμβάνεται και η ασύλληπτη πρόταση περί «κοινωνικής εργασίας» των μαθητών. Πιθανώς η έμπνευση γι’ αυτή την πρόταση προήλθε από τα «προωθημένα» προγράμματα που εφαρμόζονταν στη Ρουμανία.
Το πόρισμα Λιάκου προτείνει Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας για τους μαθητές λυκείου. Οπως εξηγεί, το «Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας για τους μαθητές λυκείου περιλαμβάνει δράσεις όπως η προσφορά εργασίας σε μια δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα της ειδικής αγωγής, των προσφυγικών ομάδων, η βοήθεια σε κατ’ οίκον προγράμματα για ηλικιωμένους, τραυματίες κ.λπ., σε προγράμματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος όπως η αναδάσωση και καθαριότητα του σχολείου ή κοινών χώρων και άλλες παρόμοιες δράσεις. Ο συντονισμός των προγραμμάτων αυτών θα γίνεται από εκπαιδευτικούς του σχολείου, οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη της παρακολούθησης της πορείας των μαθητών, αλλά και της υποστήριξής τους όπου χρειαστεί». 
Ο μαθητής, μάλιστα, που θα προσφέρει «οικειοθελώς» κοινωνικό έργο, θα αξιολογείται με κανονική βαθμολόγηση.
iefimerida


Διαβάστε Περισσότερα » "Φίλης-Λιάκος προτείνουν δίδακτρα στα πανεπιστήμια -Η ασύλληπτη πρόταση για κοινωνική εργασία μαθητών "

Μητσοτάκης: Οχι στην κατάργηση 13ου και 14ου μισθού -Οχι άλλες μειώσεις

«Τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά σε ένα νέο τραγικό αδιέξοδο».
Αυτό προέβλεψε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ενώ τάχθηκε κατά της περικοπής του 13ου και 14ου μισθού αλλά υπέρ της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου.
Η επόμενη κυβέρνηση θα έχει μια τελευταία ευκαιρία να βάλει τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά επισήμανε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα επιχειρήσω να συγκροτήσω μια κυβέρνηση των καλύτερων, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος στην κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού. «Εγώ δεν βάζω καν στο τραπέζι τέτοιο θέμα, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι δεν ανακτάται έτσι η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. «Η ουσία είναι να μην μειωθεί το συνολικό ετήσιο εισόδημα των εργαζομένων» σημείωσε.
Όπως τόνισε, η χώρα δεν αντέχει άλλες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, καθώς οι μισθοί είναι ήδη χαμηλοί. «Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στον συνδικαλιστικό νόμο του 1982, που πρέπει βεβαίως να αλλάξει, και λόγω εσωτερικών κυβερνητικών διάφορων δεν προχωρήσαμε» είπε.
«Δεν μπορεί να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ»
«Δεν μπορεί να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, δεν θα πω αυτά που έλεγε ο Τσίπρας, και μας τον φόρεσε μέχρι το 2031... Μπορεί σταδιακά να μειωθεί γιατί είναι πολύ υψηλός σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους» διευκρίνισε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ προειδοποίησε ότι οι πολίτες δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη τα κυβερνητικά μέτρα με αυξήσεις φόρων και περικοπές. «Από το Σεπτέμβριο θα βρεθούμε ενώπιον τραγικού αδιέξοδου. Το πολιτικό τοπίο από το Σεπτέμβριο και μετά θα είναι διαφορετικό» εκτίμησε.
Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι εξαιτίας της αύξησης των φορολογικών συντελεστών θα ενισχυθεί η μαύρη οικονομία, ενώ δεν θα έρθουν νέες επενδύσεις. «Με μια κυβέρνηση που αντιπαλεύεται την επιχειρηματικότητα, με τράπεζες που δεν παρέχουν ρευστότητα, θα οδηγηθούμε με βεβαιότητα σε μαρασμό... Έχουμε αποεπένδυση στην Ελλάδα, δεν μπορούμε να συντηρήσουμε ούτε τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας... Για να βγει από την κρίση η Ελλάδα χρειάζεται 100 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεις» παρατήρησε.
«Πιάστηκε με την οφσορ στην πλάτη η κυβέρνηση»
Όσον αφορά τις οφσόρ και την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Βουλή στη σχετική συζήτηση, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι «ακούω την κριτική, και αναλαμβάνω και την ευθύνη, αλλά η ουσία του θέματος είναι ότι η κυβέρνηση ‘‘καθάρισε’’ υπουργούς και βουλευτές με οφσορ και μετά έφερε νέο νόμο».
«Πιάστηκε με την οφσορ στην πλάτη η κυβέρνηση, και μετά νομοθετεί το άκρως αντίθετο να μην επιτρέπεται η επιχειρηματική δραστηριότητα... Είναι αντισυνταγματικό, παράλογο και αντιβαίνει τους κανόνες ΕΕ» τόνισε. «Αν η κόρη μου φτιάξει startup επιχείρηση, πρέπει να πάω φυλακή ή να παραιτηθώ. «Είναι τόσο εσωστρεφές αυτό που έκανε... Δημιουργεί κοινοβούλιο κατ’ εικόνα και ομοίωση της μετριότητας που προβάλλει η κυβέρνηση» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας «ποιος σοβαρός άνθρωπος θα έρθει στην πολιτική με τέτοια ασυμβίβαστα». Όπως εκτίμησε, ο νόμος θα καταπέσει.
«Η Ελλάδα έχει μπει σε καραντίνα»
Με αφορμή και τον δημοσιονομικό κόφτη, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει πέσει στα βαθιά νερά της δικιάς του ανυποληψίας. «Η Ελλάδα έχει μπει σε ιδιότυπη υγειονομική ζώνη από πλευράς Ευρώπης... Οι Ευρωπαίοι μετέθεσαν το πρόβλημα για το μέλλον συνειδητά λόγω Brexit και άλλων προβλημάτων. Ο Τσίπρας αδυνατεί να διαπραγματευτεί ουσιαστική λύση λόγω αναξιοπιστίας» σχολίασε, συμπληρώνοντας πως «άλλο είναι να ψηφίζεις άλλο να εφαρμόζεις νόμους.
Εξάλλου, με αφορμή και τη στάση της κυβέρνησης έναντι της Παιδείας έκανε λόγο για «αριστερό εξισωτισμό, λογική ήσσονος προσπάθειας και νομιμοποίηση αριστερής μετριότητας».
«Ο Τσίπρας είναι πάντα δέσμιος των ‘‘53’’ και των άλλων αριστερών συνιστωσών, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει» εκτίμησε.
«Πρώτα αξιοπιστία μετά τα πρωτογενή»
Στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ είναι αφού γίνουν μεταρρυθμίσεις και κερδίσουμε ως χώρα σε αξιοπιστία να διαπραγματευτεί πρωτογενές πλεόνασμα 2%. «Είναι αδύνατο επί 10 χρόνια να παράγουμε 4% πρωτογενή πλεονάσματα... δεν υπάρχει δέσμευση για το χρέος. η ρύθμιση για το χρέος έχει μετατεθεί για μετά το 2017, μετά τις γερμανικές εκλογές» είπε.
Δήλωσε ακόμη ότι πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η προσέλκυση επενδύσεων με μείωση φορολογικών συντελεστών. Θέλω ισχυρό, αλλά όχι σπάταλο κράτος, με δημόσιους υπαλλήλους υπερήφανους για τη δουλειά τους υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγγειλε και σχέδιο για μείωση φορολογικών συντελεστών με περικοπή δημοσίων δαπανών, που θα παρουσιαστεί εντός των επόμενων μηνών, αλλά χωρίς απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που έτσι κι αλλιώς συνταγματικά δεν μπορούν να γίνουν. «Πρέπει να κλείσουν οργανισμοί και να μετακινείται το προσωπικό όπου είναι απαραίτητο για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά» επισήμανε, αποσαφηνίζοντας πως «η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών είναι στον πυρήνα της δικής μας πρότασης».
«Θέτουν θέμα εκλογικού νόμου γιατί θα χάσουν»
Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η συζήτηση ανοίγει γιατί βλέπουν ότι θα χάσουν τις εκλογές... Τα ίδια έκανε και ο Κουτσόγιωργας το '89».
«Η συζήτηση για το πολιτικό σύστημα πρέπει να γίνει συνολικά και σε αυτό να ενταχθεί και ο εκλογικός νόμος» τόνισε.
«Η χώρα χρειάζεται τολμηρή συνταγματική αλλαγή. Είμαι κατά της απλής αναλογικής, πιστεύω στην ενισχυμένη αναλογική και κόμματα που ξεπερνούν συγκεκριμένο ποσοστό πρέπει να κυβερνούν αυτοδύναμα» παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Δεν μπορείς να δίνεις μπόνους σε κάποιους που εκδηλώνουν πρόθεση συνεργασίας» ανέφερε δε.
Η ΝΔ, εξήγησε, προτείνει την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με πρόωρες εκλογές, πενταετή θητεία για κυβέρνηση, περισσότερες αρμοδιότητες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά όχι άμεση εκλογή του. Οι θέσεις της ΝΔ για το Σύνταγμα θα γίνουν γνωστές μέχρι το Σεπτέμβριο ανακοίνωσε.
Για τη Νέα Δημοκρατία
Σχετικά με εσωκομματικά θέματα, σημείωσε ότι παρέλαβε τη ΝΔ «που είχε χάσει με 7 μονάδες τις εκλογές και τώρα η ΝΔ είναι 8-10 μονάδες μπροστά» και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε σε στρατηγικό αδιέξοδο, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Δεν θα επιτρέψω φωνές λαϊκισμού. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα, που ενσωματώνει απόψεις. Ένα πράγμα όμως δεν θα ανεχθώ, τον λαϊκισμό και τον κρατισμό».
«Θέλουμε νέους ανθρώπους»
Με αφορμή συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά, που έκανε αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα που μπορούν να ενταχθούν στη ΝΔ εκφράζοντας μεταρρυθμιστικό στίγμα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι κάθε στέλεχος της ΝΔ έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του, πόσω μάλλον ένας πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός. Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι «εγώ δεν μπαίνω σε ονοματολογία (...) με ενδιαφέρει περισσότερο η προσέλκυση νέων ανθρώπων παρά οι μεταγραφές και ειδικά οι μεταγραφές εν ενεργεία βουλευτών από άλλα κόμματα.»
iefimerida


Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Οχι στην κατάργηση 13ου και 14ου μισθού -Οχι άλλες μειώσεις "

Με δεμένα χέρια στο υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο


Με δεμένα τα χέρια έξω από το υπουργείο Υγείας είναι από το πρωί οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δρομοκαΐτειο», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την υποχρηματοδότηση του ιδρύματος.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν διαμαρτυρία,  καθώς είναι τουλάχιστον πέντε μήνες απλήρωτοι, ενώ σε αυτοσχέδιο πανό με ιατρικές μπλούζες, γράφουν «πεινάμε». 

Σύμφωνα με το σωματείο Εργαζομένων, το νοσοκομείο βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και οι εργαζόμενοι στα όρια της εξαθλίωσης και «ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι η έλλειψη όχι μόνο υγειονομικού υλικού, αλλά και βασικών ειδών».




Τα χρήματα δε φτάνουν τονίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων. «Πρέπει να επιλέξουμε, ή θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι ή θα έχουν φαγητό οι τρόφιμοι», λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

Παράλληλα καταγγέλλει εργασιακό Μεσαίωνα, καθώς όπως σημειώνει «αν μια καθαρίστρια αρρωστήσει, πληρώνει από την τσέπη της την αντικατάστασή της», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.  

Δείτε βίντεο: "Πεινάμε" φώναξαν δεμένοι οι εργαζόμενοι καθαριότητας στο Δρομοκαΐτειο







protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Με δεμένα χέρια στο υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news