facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Κατρούγκαλος: Οι μεταρρυθμίσεις βασίζονται στα ιδανικά μας και όχι σε εντολές άλλων

"Παρά τους αυστηρούς περιορισμούς που μας επιβάλλονται, οι μεταρρυθμίσεις μας βασίζονται στα ιδανικά μας και όχι σε διαταγές από έξω", τονίζει ο Έλληνας υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο φύλλο του Σαββατοκύριακου της αυστριακής εφημερίδας "Ντερ Στάνταρντ".

Στη συνέντευξη του ο Έλληνας υπουργός επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τις προσπάθειες που καταβάλλονται για το σπάσιμο της συμμαχίας που υπήρχε ανάμεσα σε ολιγάρχες, πολιτικούς, τράπεζες και ΜΜΕ, όπως επίσης τις προσπάθειες για την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά και το γεγονός πως η Ελλάδα υπήρξε η σκηνή ενός κοινωνικού πειράματος για μία ακραία μορφή νεοφιλελευθερισμού, όπως στη Χιλή επί δικτατορίας του Πινοτσέτ.

Απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς πως στην Ελλάδα οι μισθοί ήταν δυσανάλογα υψηλοί προς την παραγωγικότητα, παρατηρεί πως το ύψος του μισθού πότε δεν ήταν το πρόβλημα, ενώ είναι στατιστικά αποδεδειγμένο πως οι Έλληνες εργάζονται πολύ περισσότερο από τους κατοίκους οποιασδήποτε άλλης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, σήμερα η Ελλάδα έχει την πιο μορφωμένη από ποτέ άλλοτε γενιά νέων Ελλήνων, αλλά πολλοί καταφεύγουν στο εξωτερικό. Χρειάζεται, όπως λέει, ένα νέο οικονομικό μοντέλο, το παλιό έχει καταρρεύσει, ωστόσο η λύση δεν μπορεί να είναι η παραπέρα επιβάρυνση των φτωχών και της μεσαίας τάξης.

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνει πως, παρά το γεγονός ότι στην κυβέρνηση επιβάλλονται αυστηροί περιορισμοί, οι μεταρρυθμίσεις της βασίζονται στα ιδανικά της και όχι σε διαταγές από έξω και το καλύτερο παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατα ψηφισθείσα συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, όπου μείωσε τις συνταξιοδοτικές δαπάνες κατά 1%, όπως είχε συμφωνηθεί με τους πιστωτές, αλλά αντί να μειώσει τις συντάξεις κατέστησε δικαιότερο το σύστημα και ενοποίησε τις ρυθμίσεις για όλους τους ασφαλισμένους.

Ο ίδιος κάνει λόγο για το "παράδοξο", που συνιστά και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την κυβέρνηση, δηλαδή οι Έλληνες να αγαπούν τη χώρα τους αλλά να μισούν το κράτος, κάτι που οφείλεται κυρίως στο ότι στο παρελθόν το κράτος δε ήταν ουδέτερο, αλλά ήταν πελατειακό και υπήρχε μία συμμαχία ανάμεσα σε ολιγάρχες, σε πολιτικούς, σε τράπεζες, σε ΜΜΕ, και τώρα καταβάλλονται προσπάθειες για να σπάσει αυτό το αντιδημοκρατικό σύστημα.

Όμως, όπως παρατηρεί ο κ. Κατρούγκαλος, είναι δύσκολο να αλλάξει κανείς την νοοτροπία μέσα σε μόλις έναν χρόνο, γιατί πρόκειται για μία μακροπρόθεσμη διαδικασία, ενώ η κυβέρνηση καταπολεμά επίσης τη φοροδιαφυγή με μέτρα, που δεν αποσκοπούν μόνον στην είσπραξη εσόδων για το κράτος, αλλά στην αποκατάσταση της δικαιοσύνης.

Τα σκληρότερα μέτρα, τη φορολογική και τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση η κυβέρνηση εφάρμοσε ήδη κατά την πρώτη χρονιά της διακυβέρνησης της, αλλά οι καρποί τους δεν είναι ακόμη εμφανείς και αναμένεται ότι στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα υπάρξει και πάλι ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και μετά θα υποχωρήσει η απογοήτευση των ανθρώπων, ενώ μακροπρόθεσμα πολλά θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό, η Ελλάδα υπήρξε η σκηνή για ένα κοινωνικό πείραμα , στο πλαίσιο του οποίου επιδιώκονταν μία ακραία μορφή του νεοφιλελευθερισμού, όπως στη Χιλή του Πινοσέτ, ωστόσο το πείραμα απέτυχε και η θεραπεία ήταν πιο θανατηφόρα από την ασθένεια, και τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί ένα νέο πείραμα, που όμως είναι ένα κοινωνικό πείραμα.
Όπως σημειώνει ο ίδιος, για ένα κοινωνικό κράτος απαιτείται φυσικά μία δημοσιονομική σταθερότητα, όμως εκείνο που απειλεί σήμερα το κράτος πρόνοιας είναι η μεγάλη ανισότητα και τα "φορολογικά δώρα" στους πλούσιους, και σίγουρα σήμερα δεν παράγεται λιγότερος πλούτος από ό, τι παλιότερα, μόνον που αυτός δεν πηγαίνει στα μεσαία στρώματα και στους ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα.

Απαντώντας σε ερώτηση ως προς τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρατηρεί πως φυσικά υπάρχουν μεγάλες κοινωνικοπολιτικές διαφορές μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα ως προς τα δικαιώματα των μεταναστών, ωστόσο το αποφασιστικό ζήτημα αυτή την εποχή είναι η οικονομική και κοινωνική κατάσταση και εκείνο που ενώνει τους δύο κυβερνητικούς εταίρους είναι η αντίθεσή τους στη νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Τέλος, σε σχέση με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το Προσφυγικό, ο ίδιος επισημαίνει πως αυτή δεν είναι αξιόπιστη, ενώ, όπως παρατηρεί, σε αυτή την κρίση δεν υπάρχουν εθνικές απαντήσεις, αυτή μπορεί να λυθεί μόνον με αλληλεγγύη, και είναι τρομακτικό πως η συμφωνηθείσα κατανομή των προσφύγων στην ΕΕ δεν μπορεί να εφαρμοστεί μόνον εξαιτίας της άρνησης ορισμένων κρατών-μελών, όμως δεν μπορεί κανείς να φορτώνει όλο το βάρος στις χώρες που βρίσκονται στις πύλες της Ευρώπης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατρούγκαλος: Οι μεταρρυθμίσεις βασίζονται στα ιδανικά μας και όχι σε εντολές άλλων"

Εκκωφαντικό «όχι» στο εγγυημένο βασικό εισόδημα είπαν οι Ελβετοί

Απέρριψαν μαζικά σήμερα οι Ελβετοί την θέσπιση ενός εγγυημένου βασικού εισοδήματος για όλους, μισθωτούς ή άνεργους, ένα σχέδιο μοναδικό στον κόσμο που πυροδότησε έντονες αντιπαραθέσεις στην χώρα.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, το 76,9% των ψηφοφόρων απέρριψαν το αμφιλεγόμενο αυτό σχέδιο.
Το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα ανήλθε σε 46%.
Στον αντίποδα, τα 2/3 των ψηφοφόρων ενέκριναν τα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου και του δικαιώματος της προεμφυτευτικής διάγνωσης.
Η πρόταση «για ένα εγγυημένο βασικό εισόδημα» (RBI), που υποβλήθηκε από μία οργάνωση η οποία δεν πρόσκειται σε κανένα κόμμα, κατάφερε να μαγνητίσει το ενδιαφέρον των πολιτών.
Βάσει της πρότασης, κάθε μήνα όλοι οι Ελβετοί και οι ξένοι που διαμένουν στην χώρα τουλάχιστον 5 χρόνια θα λαμβάνουν ένα ποσό ύψους 2.500 ελβετικών φράγκων (2.260 ευρώ) ανά ενήλικα, ο οποίος θα εργάζεται ή θα είναι άνεργος, και 650 ελβετικά φράγκα για κάθε ανήλικο.
Ο μέσος μισθός στην Ελβετία ανέρχεται σε 6000 ελβετικά φράγκα.
Όσο κι αν γενναιόδωρη ακούγεται, η ιδέα να μπορεί κανείς να λαμβάνει χρήματα χωρίς να ανταποδίδει έμοιαζε ασυμβίβαστη στα μάτια μιας μεγάλης πλειονότητας των Ελβετών, που προσδίδουν μεγάλη αξία στην εργασία.
Την πρωτοβουλία υποστήριξε μόνο το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων, ενώ η κυβέρνηση και τα άλλα πολιτικά κόμματα κατήγγειλαν ένα ουτοπικό και πολύ δαπανηρό σχέδιο.
«Οι Ελβετοί αποφάσισαν σήμερα με ρεαλιστικό τρόπο» σχολίασε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTS, ο πολιτικός αναλυτής Αντρέας Λάντνερ του πανεπιστημίου της Λωζάνης.
«Το να πληρώνεσαι χωρίς να εργάζεσαι, θα ήταν ένα μεγάλο βήμα. Η πρωτοβουλία δεν ήταν ξεκάθαρη, προοριζόταν κυρίως στο να τροφοδοτήσει μια συζήτηση».
Μονάχα ορισμένες κοινότητες στα καντόνια Ζουρά και Βω και ορισμένες συνοικίες της Γενεύης και της Ζυρίχης υποστήριξαν την πρόταση.
Παρά την αποτυχία του, οι διοργανωτές του δημοψηφίσματος γιόρτασαν αυτό που αποκάλεσαν τη δική τους «ημι-νίκη».
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι» δήλωσε στο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ATS ένας από τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας, ο Ραλφ Κουντιγκ.
Ο Σέρτζο Ρόσι, καθηγητής οικονομικών και μέλος της επιτροπής υπέρ του RBI προτιμά από την πλευρά του να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο.
«Ένας στους 5 πολίτες ψήφισε υπέρ του εγγυημένου βασικού εισοδήματος. Πρόκειται ήδη για μία επιτυχία» σχολίασε στο ATS. Για εκείνον το σημαντικό είναι ότι οι πολίτες άρχισαν να σκέφτονται αυτήν την ιδέα «η οποία θα πρέπει σύντομα ή αργότερα να εφαρμοστεί».
«Είναι ένα παλιό όνειρο, λίγο μαρξιστικό. Που σφύζει από αδιαμφισβήτητα όμορφα συναισθήματα αλλά χωρίς οικονομική μελέτη» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Χρηματοπιστωτικών Μελετών στη Γενεύη, Σαρλ Βιπλόζ, πριν από το δημοφήφισμα.
Μεταξύ των άλλων ζητημάτων που τέθηκαν υπό ψηφοφορία σήμερα βρίσκονται ιδίως την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου και το να επιτραπεί της προεμφυτευτικής διάγνωσης.
Δύο ψηφοφόροι στους τρεις (66,8%) τάχθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου που προτείνει να ολοκληρώνεται σε διάστημα 140 ημερών το ανώτερο οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου έναντι 400 που ισχύουν σήμερα.
Οι Ελβετοί είπαν επίσης ναι σε ποσοστό 62,4% στην προεμφυτευτική διάγνωση, μια τεχνική που επιτρέπει την επιλογή και κατάψυξη εμβρύων, όμως αποκλειστικά από ζευγάρια που είναι φορείς μιας σοβαρής κληρονομικής ασθένειας ή που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί διά της φυσικής οδού.
Οι πολέμιοι του νομοσχεδίου καταγγέλλουν έναν «νόμο της ευγονικής».
ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκκωφαντικό «όχι» στο εγγυημένο βασικό εισόδημα είπαν οι Ελβετοί"

Βουλή: Ζητείται άρση ασυλίας για 5 βουλευτές

Από τις Εισαγγελικές αρχές διαβιβάστηκαν στην Βουλή 5 δικογραφίες προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, του βουλευτή της ΝΔ 'Αδωνη Γεωργιάδη και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Ειδικότερα, η δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή για τον κ. Φίλη αφορά μήνυση που έχει καταθέσει ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας ότι δεν υπήρξε γενοκτονία Ποντίων, αλλά εθνοκάθαρση.

Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος ζήτησε την ποινική δίωξη του υπουργού Παιδείας για κατάφωρη παραβίαση διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου (4285/2014).

Η δεύτερη δικογραφία αφορά την μηνυτήρια αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σύμφωνα με την οποία 200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παραμένουν κλειστές με ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία δεν φρόντισε έγκαιρα για τη στελέχωσή τους.

Η τρίτη αφορά τη μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου Ηλία Σταύρου κατά του κ. Μιχαλολιάκου και του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη για συκοφαντική δυσφήμηση για όσα ψευδώς έχουν αναγραφεί στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής, κατά τους ισχυρισμούς του μηνυτή.

Ο Ηλίας Σταύρου υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος βουλευτής της. Τρεις μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, θέλησε να αποχωρήσει και τότε στην ιστοσελίδα της ΧΑ χαρακτηρίστηκε «ψυχανώμαλος» και «ψυχικά άρρωστος».

Η τελευταία δικογραφία αφορά την μηνυτήρια αφορά του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας κατά του κ. Γεωργιάδη με την τότε ιδιότητα του υπουργού Υγείας για τη διαθεσιμότητα οδηγών ασθενοφόρων, η οποία προκάλεσε ανησυχία λόγω της αδυναμίας κάλυψης των αναγκών αλλά προκάλεσε και φόβους για τον κίνδυνο υγείας των πολιτών.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Ζητείται άρση ασυλίας για 5 βουλευτές"

«Τζαμί» για όλη τη διάρκεια του Ραμαζανιού η Αγιά Σοφιά

Σε μια κίνηση ιδιαίτερα προκλητική, που σόκαρε τον κόσμο του ορθόδοξου χριστιανισμού προχώρησε η Τουρκία, καθώς, όπως δημοσίευσαν τα μέσα ενημέρωσης της γείτονος χώρας, η Αγιά Σοφιά, πρόκειται να μετατραπεί σε τζαμί για όλη τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Κατά τις 29 μέρες που διαρκεί η μεγάλη αυτή μουσουλμανική γιορτή, θα μεταδίδεται ζωντανά από τον χώρο του ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αγία Σοφία – Χρόνος Ευλογίας», το οποίο θα περιλαμβάνει προσευχές και αναγνώσεις του Κορανίου και θα προβάλλεται το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Diyanet στις 2.00 τα ξημερώματα, στο πλαίσιο του «sahur» (πρωινή προσευχή και γεύμα πριν από την έναρξη της νηστείας) καθ' όλη τη διάρκεια της ιερής γιορτής των μουσουλμάνων, δηλ. από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Η εκπομπή, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Sabah θα περιλαμβάνει προσευχές, αναγνώσεις του Κορανίου αλλά και συζητήσεις με θέμα «την αδελφότητα στο Ισλάμ, την δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την φιλανθρωπία». Σε αυτό θα παρευρίσκονται κάθε μέρα διαφορετικοί καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένων ιστορικών και ιμάμηδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα αυτή «πρόκληση» για την ορθοδοξία έρχεται στον απόηχο μίας μεγάλης συγκέντρωσης φανατικών μουσουλμάνων που έλαβε χώρα έξω από τον ιστορικό ναό, την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης την περασμένη εβδομάδα. Χιλιάδες φανατικοί μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία έξω από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη διαβάζοντας στίχους του Κορανίου και ζητώντας να μπορούν να προσευχηθούν στο εσωτερικό του ναού. «Ας σπάσουν οι αλυσίδες, να ανοίξει η Αγία Σοφία», φώναζε το πλήθος, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Το αίτημα αυτών των θρησκευτικών οργανώσεων φαίνεται πως υποστηρίζουν και κάποιοι πολιτικοί στην Τουρκία. Σύμφωνα με δήλωση που πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΑΚΡ, Σαμίλ Ταγιάρ, μετά το ψήφισμα του γερμανικού κοινοβουλίου για τη γενοκτονία των Αρμενίων, η Άγκυρα πρέπει (ως... αντίδραση) να ανοίξει την Αγιά Σοφιά για προσκύνημα. Ειδικότερα, ο βουλευτής με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο twitter, ανέφερε πως «εφόσον οι ΗΠΑ "αγκάλιασαν" το ΡΚΚ και την παράλληλη δομή, η Γερμανία υπέκυψε στο ψέμα της γενοκτονίας, η φιλία έμεινε στο ράφι. Σειρά έχουμε εμείς τώρα: η Αγία Σοφία πρέπει να ανοίξει στο προσκύνημα».

ΥΠΕΞ: «Έλλειψη σεβασμού»

«Η ανακοίνωση του τουρκικού κρατικού καναλιού ΤRΤ περί καθημερινής ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία, φαίνεται να έρχεται από μια άλλη εποχή», σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών.

«Τυχόν τέτοιες ενέργειες», προσθέτουν οι ίδιες πηγές, «είναι αναχρονιστικές και ακατανόητες και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού έναντι θρησκευτικών μνημείων, που αποτελούν σύμβολα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς».

ΝΔ: Να αφήσει τους λεονταρισμούς των "κύκλων" του, το ΥΠΕΞ

Ιδιαίτερα σοβαρό χαρακτηρίζουν την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία για τις επόμενες 30 ημέρες, όπως ανακοινώθηκε από την Τουρκία, οι υπεύθυνοι Εξωτερικών της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη και Γιάννης Κεφαλογιάννης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται από το ΥΠΕΞ μέσω της τακτικής «δεν δυσαρεστώ κανέναν, τους έχω όλους ικανοποιημένους».

Συγκεκριμένα, η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας και ο τομεάρχης Εξωτερικών τη Ν.Δ. καλούν «μετ' επιτάσεως το ΥΠΕΞ και προσωπικά τον υπουργό κ. Κοτζιά να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες και να αφήσει στην άκρη τους άσκοπους λεονταρισμούς δια "των κύκλων του υπουργείου" του».

«Η Αγιά Σοφιά, διαχρονικό σύμβολο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το αυταπόδεικτο αυτό γεγονός σεβάστηκαν ανεξαιρέτως όλες οι κυβερνήσεις του σύγχρονου τουρκικού κράτους, διατηρώντας την ως μουσείο», παρατηρούν.

Ακόμη, αναφέρουν ότι η απόφαση ανάγνωσης του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά «τη μετατρέπει ουσιαστικά σε τζαμί για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια» και συμπληρώνουν ότι αποτελεί «ενέργεια προκλητική, ακατανόητη και δείγμα έλλειψης σεβασμού έναντι των Ορθοδόξων Χριστιανών ανά την υφήλιο και δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "«Τζαμί» για όλη τη διάρκεια του Ραμαζανιού η Αγιά Σοφιά"

Μεταφέρονται στον Ελαιώνα τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων

«Πράσινο φως» άναψε το πακέτο Γιούνκερ στο σχέδιο μετεγκατάστασης των σταθμών ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων.

Οπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, οι δύο σταθμοί θα μεταφερθούν σε ενιαίο χώρο στον Ελαιώνα.

Το κόστος του έργου αναμένεται να «αγγίξει» τα 300 εκατ. ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το επιχειρηματικό σχέδιο, οι μελέτες κατασκευής, υλοποίησης και λειτουργίας του νέου Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για έναρξη των εργασιών την 1 Σεπτεμβρίου του 2017, με τις εγκαταστάσεις να γίνονται σε έκταση 66,4 στρεμμάτων που ανήκουν στην Αττικό Μετρό Α.Ε. Σε αυτό το χώρο έχει προβλεφθεί και η κατασκευή άλλων εγκαταστάσεων, όπως χώρων εστίασης, εμπορικών καταστημάτων, ξενοδοχειακή μονάδα, αλλά και χώροι πολιτισμού.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταφέρονται στον Ελαιώνα τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων "

Έτσι θα είναι οι νέες μας ταυτότητες - Πότε αλλάζουν και πόσο θα πληρώσουμε

Η διαδικασία για τις νέες ταυτότητες προβλέπει ότι οι επιτροπές που έχουν αναλάβει το έργο θα πρέπει να έχουν παραδώσει τους φακέλους με τις προτάσεις τους ως τα μέσα Ιουνίου, μετά θα ακολουθήσει ο σχετικός διαγωνισμός για τον ανάδοχο και ύστερα ως την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2017 θα ξεκινήσει η κυκλοφορία των νέων ταυτοτήτων, ουσιαστικά σε έναν χρόνο από τώρα όλες οι ταυτότητες θα αρχίσουν να αντικαθίστανται.

Οι νέες ταυτότητες θα περιέχουν μικροτσιπ στο οποίο σε πρώτη φάση θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά ενώ σε δεύτερη φάση ίσως περιλαμβάνουν και τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ κλπ έτσι ώστε η χρήση της να επεκταθεί και στις υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και στην εφορία, ίσως και στις τράπεζες.


Οι νέες ταυτότητες έρχονται καθώς υπάρχουν σφοδρές πιέσεις κυρίως από τις ΗΠΑ για αλλαγή των υπαρχόντων ταυτοτήτων οι οποίες πλαστογραφούνται εύκολα.

Το κόστος της αλλαγής για τους πολίτες εκτιμάται ότι θα είναι 10 ευρώ για την πληρωμή του αντίστοιχου παραβόλου. Στο κράτος υπολογίζεται ότι οι ταυτότητες αυτές θα κοστίσουν περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

dikaiologitika

Διαβάστε Περισσότερα » "Έτσι θα είναι οι νέες μας ταυτότητες - Πότε αλλάζουν και πόσο θα πληρώσουμε"

Ερχεται «ψαλίδι» σε 13ο-14ο μισθό και στον ιδιωτικό τομέα

Με νέες περικοπές αναμένεται να έρθουν αντιμέτωποι χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα από το φθινόπωρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές απαιτούν ουσιαστικά την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και του επιδόματος αδείας.  
Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης βρίσκονται:
  • Η μείωση του ετήσιου εργατικού κόστους με την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Πάντως, με στόχο να μην υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις από τους εργαζομένους, προτείνεται τα μέτρα να ισχύσουν μόνο για τους νεοπροσλαμβανόμενους, ενώ για τους ήδη εργαζόμενους το ποσό των δύο μισθών να επιμερισθεί στους υπόλοιπους 12 μήνες.
  • Η αλλαγή στο καθεστώς προστασίας των συνδικαλιστών και η μείωση των αδειών που δικαιούνται. Πλέον, οι συνδικαλιστές θα είναι δυνατό να απολύονται σε περιπτώσεις ποινικών αδικημάτων ή απιστίας ή μετά από μακρά απουσία από την εργασία τους. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το ερώτημα της απόλυσης συνδικαλιστή τίθεται σε ειδική επιτροπή η οποία καλείται να εξετάσει αν συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι που αναφέρονται ρητά στον συνδικαλιστικό νόμο.
  • Η μείωση των ημερών συνδικαλιστικής άδειας και των ατόμων που τις δικαιούνται. Σήμερα αναφέρονται ρητά οι άδειες που δικαιούνται οι συνδικαλιστές ανάλογα με τη θέση τους. Ξεκινούν από πέντε μέρες τον μήνα και φθάνουν ως το σύνολο της θητείας τους.
  • Αλλαγές αναμένονται και στην οργάνωση και δομή των συνδικάτων, όπως και στον τρόπο χρηματοδότησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
  • Ομαδικές απολύσεις. Αρση των περιορισμών των ομαδικών απολύσεων για μεγάλες επιχειρήσεις. Πρόκειται για ένα μέτρο που οι δανειστές εκτιμούν πως θα βοηθήσει στην αναδιάρθρωση των τραπεζών, καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 150 ατόμων. Το ισχύον καθεστώς ομαδικών απολύσεων προβλέπει: κανένα περιορισμό σε επιχειρήσεις με λιγότερα από 20 άτομα, ως 6 εργαζόμενοι τον μήνα για επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις που απασχολούν 20 ως 150 άτομα και το 5% του προσωπικού (και ως 30 εργαζόμενοι μηνιαίως) για επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις που απασχολούν πάνω από 150 εργαζόμενους.
  • Λοκ άουτ. Στο τραπέζι έχει πέσει και το λοκ άουτ, δηλαδή το κλείσιμο της επιχείρησης σε περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων. Το «δικαίωμα της ανταπεργίας» είχε καταργηθεί με τον νόμο 1264/82. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, πάντως, τονζίουν ότι η ανταπεργία δεν εφαρμόζεται πουθενά στην Ευρώπη και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένα λόγος να αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς απαγόρευσης.
  • Αποζημιώσεις. Σημαντικό ζήτημα είναι και το ύψος των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης, το οποίο θεωρείται ακόμη υψηλό και, κατά τους δανειστές, περιορίζει την κινητικότητα της εργασίας.
Oλα τα παραπάνω η κυβέρνηση θα τα βρει μπροστά της περίπου ως «προαπαιτούμενα» προκειμένου να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 
Πάντως, οι θεσμοί -και ειδικά το ΔΝΤ- εξακολουθούν να θέτουν εμμέσως θέμα επανεξέτασης και των μισθών του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, στις διαπραγματεύσεις των προηγούμενων μηνών έθεταν συνεχώς το θέμα του περιορισμού του μισθολογικού κόστους και ειδικότερα να μην υπάρχουν «αυτόματες» αυξήσεις με τη μορφή ωριμάνσεων των μισθών.
Επίσης, όσον αφορά πάντα το Δημόσιο, ένα θέμα που αναμένεται να πέσει στο τραπέζι μετά το καλοκαίρι είναι και η συνεχής κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, θέμα πάντως για το οποίο κυβέρνηση και δανειστές έχουν διαφορετικές απόψεις.
iefimerida


Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχεται «ψαλίδι» σε 13ο-14ο μισθό και στον ιδιωτικό τομέα "

Λέσβος: 6.000 εγκλωβισμένοι μετανάστες προσπαθούν να αποδράσουν με κάθε τρόπο

Περισσότεροι από 6.000 μετανάστες, που εισήλθαν παράτυπα στη Λέσβο μετά τις 20 Μαρτίου (οπότε τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας) βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποδράσουν, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τον τελικό προορισμό τους.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο lesvosnews.gr, οι πιο πολλοί από αυτούς, έχουν πάρει στα χέρια τους έγγραφο που αναστέλλει επ’ αόριστον την απέλασή τους, μέχρι να εκδοθεί η οριστική απόφαση για τη χορήγηση ή όχι πολιτικού ασύλου.

Ωστόσο μέχρι τώρα και σχεδόν τρεις μήνες μετά την εφαρμογή της συμφωνίας, μόνο μία οριστική απόφαση για την απέλαση ενός 46χρονου Σύριου έχει εκδοθεί κι αυτή δεν μπορεί να εκτελεστεί, διότι ο παράτυπος μετανάστης έχει αποφυλακιστεί και έχει γίνει καπνός.

Έτσι οι εγκλωβισμένοι μετανάστες προσπαθούν να φύγουν από τη Λέσβο κυρίως κρυμμένοι σε νταλίκες και φορτηγά που ταξιδεύουν προς Πειραιά.

Οι αρχές ασφαλείας διενεργούν εξονυχιστικούς ελέγχους και καθημερινά βρίσκουν μέσα σε φορτηγά και νταλίκες μετανάστες οι οποίοι μερικές φορές παραμένουν εκεί κρυμμένοι ακόμα και μία εβδομάδα μέχρι να ταξιδέψουν τα φορτία προς τον Πειραιά.

Δείτε στο σχετικό βίντεο που δημοσιεύει ο ιστότοπος τους με τους ελέγχους που πραγματοποιούνται καθημερινά και τις συλλήψεις που έγιναν σήμερα το πρωί.



lesvosnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: 6.000 εγκλωβισμένοι μετανάστες προσπαθούν να αποδράσουν με κάθε τρόπο"

Δημοσκόπηση Palmos: Το 67% συμφωνεί με την απαγόρευση συμμετοχής των πολιτικών σε offshore

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της«Palmos Analysis«, η οποία έγινε για λογαριασμό του altsantiri.gr, τόσο σε ό,τι αφορά στην τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, η οποία απαγορεύει τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εταιρείες που έχουν την έδρα τους εκτός Ελλάδας, όσο και για την απόφαση της ΚΟ της ΝΔ να αποχωρήσει από τη συζήτηση πριν την έναρξη της σχετικής ψηφοφορίας στη Βουλή.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των ερωτηθέντων αναφορικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών, που φέρνει κάθε τόσο στην επιφάνεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και αρκετά ακόμα μέλη της αντιπολίτευσης…
Αναλυτικά:
– Το 67% των ερωτηθέντων συμφωνούν με την πλήρη απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός Ελλάδος, που αποφάσισε η κυβέρνηση. Με την εν λόγω απόφαση συμφωνεί και το 67% των Νεοδημοκρατών, ενώ αντίθετοι είναι λιγότεροι από τρεις στους δέκα (28%).
– Επτά στους δέκα (70%) Έλληνες διαφωνούν και με την επιλογή της ΝΔ να αποχωρήσει από τη συζήτηση στη Βουλή για την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός Ελλάδος. Με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη διαφωνεί και το 52% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας (συμφωνεί μόνο το 38%)!
– Το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η ΚΟ της ΝΔ αποχώρησε από τη Βουλή επειδή θέλει να προστατεύσει στελέχη και πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε εταιρείες με έδρα εκτός Ελλάδος. Το ίδιο πιστεύουν και 3 στους 10 (30%) Νεοδημοκράτες (σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τους Νεοδημοκράτες που πείστηκαν από την εξήγηση της ΝΔ). Μόνο 9% των Ελλήνων πείστηκε από το επιχείρημα της ΝΔ ότι η ρύθμιση είναι αντισυνταγματική.
– Περισσότεροι από τους μισούς (57%) ερωτηθέντες απορρίπτουν το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για διενέργεια εκλογών, ειδικά τώρα που η κυβέρνηση κατάφερε να κλείσει την αξιολόγηση. Αντίθετα,μόλις το 36% θέλει εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, ότι καιτέσσερις στους δέκα Νεοδημοκράτες δεν θέλουν εκλογές!
Η Πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας «Palmos Analysis» για λογαριασμό του altsantiri.gr, διενεργήθηκε την περίοδο 3-4 Ιουνίου,δηλαδή 2 και 3 μέρες αντίστοιχα μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας με 190 «Ναι». Στην έρευνα έλαβαν μέρος 1.014 ψηφοφόροι με αναλογική κατανομή στους Νομούς της χώρας, με βάση τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους.
Αναλυτικά:
a%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CC%81_%CE%95%CC%81%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1_%CE%99%CE%BF%CF%85%CC%81%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82_2016_altsantiri2cdefghija
Οι offshore και το offside
Του Πασχάλη – Αλέξανδρου Τεμεκενίδη, διευθυντής ερευνών της εταιρείας Palmos Analysis (temekenidis@palmosanalysis.gr)
Η κοινοβουλευτική μάχη για τις offshore των πολιτικών προσώπων που διεξήχθη την εβδομάδα που μας πέρασε, έκρυβε τελικά εκπλήξεις και παγίδες. Η Κυβέρνηση φάνηκε να αντιλαμβάνεται άμεσα τον αντίκτυπο που είχε στην κοινή γνώμη η αρχικά ψηφισθείσα ρύθμιση, που άφηνε ανοικτό το παράθυρο για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρείες (έστω και υπό προϋποθέσεις) και έσπευσε να επιβάλει συνολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων και συγγενών τους σε εταιρείες του εξωτερικού.
0a7fc8c04fb65135f92b16c902397c4dΌπως προκύπτει από την έρευνα, αυτό συνάδει με την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας (67%) της κοινής γνώμης (και μάλιστα με αντίστοιχα ποσοστά τόσο στη βάση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ όσο και σ’ αυτή των ψηφοφόρων της ΝΔ), ανεξαρτήτως των νομικών θεμάτων που ενδεχομένως να προκύπτουν, όπως υποστηρίζεται από διάφορες πλευρές.
Και ενώ η Κυβέρνηση φαινόταν να έχει δυσκολία να πείσει για την αλλαγή θέσης, ήρθε η ΝΔ να την βγάλει από τη δύσκολη θέση: η αποχώρηση από την Βουλή και η μη ψήφιση της σχετικής τροπολογίας – την οποία μάλιστα υπερψήφισε και σχεδόν σύσσωμη η υπόλοιπη αντιπολίτευση –  χαρακτηρίζεται ως «λάθος» από περίπου 7 στους 10 ψηφοφόρους (μεταξύ των οποίων και περίπου οι μισοί ψηφοφόροι της ΝΔ), ενώ οι λόγοι που επικαλέστηκε η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έπεισαν, καθώς το 61% των ερωτώμενων (μεταξύ των οποίων και το 30% των ψηφοφόρων της ΝΔ) θεωρούν ότι η κίνηση αυτή είχε ως κίνητρο την προστασία πολιτικών προσώπων που συμμετέχουν σε εταιρείες στο εξωτερικό. Άλλωστε η εποχή χαρακτηρίζεται από την καθολική καχυποψία των ψηφοφόρων για κάθε ενέργεια των κομμάτων και στο συγκεκριμένο θέμα η επιλογή της ΝΔ, ανεξαρτήτως των πραγματικών προθέσεων, απλά εντείνει την ένταση των θεωριών συνομωσίας…
Μέσα στο κλίμα αυτό και με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο προσκήνιο, η πλειοψηφία (57%) του εκλογικού σώματος προκρίνει την ηρεμία και την πολιτική σταθερότητα από μια νέα εκλογική διαδικασία, αν και το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες δεν είναι αμελητέο (36%).
altsantiri


Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Palmos: Το 67% συμφωνεί με την απαγόρευση συμμετοχής των πολιτικών σε offshore"

ΥΠΕΞ: Έλλειψη σεβασμού η ανάγνωση του κορανίου στην Αγία Σοφία

«Έλλειψη σεβασμού έναντι θρησκευτικών μνημείων», χαρακτηρίζουν κύκλοι του ΥΠΕΞ τυχόν ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία.

«Η ανακοίνωση του τουρκικού κρατικού καναλιού ΤRΤ περί καθημερινής ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία, φαίνεται να έρχεται από μια άλλη εποχή», σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τον προγραμματισμό ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, η οποία θα προβάλλεται καθημερινά κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος πριν από την έναρξη της νηστείας (sahur) επί ένα μήνα, καθ’όλη τη διάρκεια του Ραμαζανιού από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουλίου.

«Τυχόν τέτοιες ενέργειες», προσθέτουν οι ίδιες πηγές, «είναι αναχρονιστικές και ακατανόητες και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού έναντι θρησκευτικών μνημείων που αποτελούν σύμβολα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς».

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, το εν λόγω πρόγραμμα θα περιλαμβάνει προσευχές, αναγνώσεις του Κορανίου αλλά και συζητήσεις με θέμα «την αδελφότητα στο Ισλάμ, την δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την φιλανθρωπία». Σε αυτό θα παρευρίσκονται κάθε μέρα διαφορετικοί καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένων ιστορικών και ιμάμηδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα αυτή «πρόκληση» για την ορθοδοξία έρχεται στον απόηχο μίας μεγάλης συγκέντρωσης φανατικών μουσουλμάνων που έλαβε χώρα έξω από τον ιστορικό ναό, την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης την περασμένη εβδομάδα. Χιλιάδες φανατικοί μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία έξω από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη διαβάζοντας στίχους του Κορανίου και ζητώντας να μπορούν να προσευχηθούν στο εσωτερικό του ναού. «Ας σπάσουν οι αλυσίδες, να ανοίξει η Αγία Σοφία», φώναζε το πλήθος, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Το αίτημα αυτών των θρησκευτικών οργανώσεων φαίνεται πως υποστηρίζουν και κάποιοι πολιτικοί στην Τουρκία. Σύμφωνα με δήλωση που πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΑΚΡ, Σαμίλ Ταγιάρ, μετά το ψήφισμα του γερμανικού κοινοβουλίου για τη γενοκτονία των Αρμενίων, η Άγκυρα πρέπει (ως... αντίδραση) να ανοίξει την Αγιά Σοφιά για προσκύνημα. Ειδικότερα, ο βουλευτής με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο twitter, ανέφερε πως «εφόσον οι ΗΠΑ "αγκάλιασαν" το ΡΚΚ και την παράλληλη δομή, η Γερμανία υπέκυψε στο ψέμα της γενοκτονίας, η φιλία έμεινε στο ράφι. Σειρά έχουμε εμείς τώρα: η Αγία Σοφία πρέπει να ανοίξει στο προσκύνημα».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ: Έλλειψη σεβασμού η ανάγνωση του κορανίου στην Αγία Σοφία"

Κουρουμπλής: Υπάρχουν σκέψεις για απλή αναλογική και σπάσιμο περιφερειών

Εν μέσω δημοσιευμάτων και πληροφοριών που θέλουν το Μέγαρο Μαξίμου να σχεδιάζει ανάταξη του πολιτικού κλίματος μετά τα πρωτοφανή μέτρα που ψηφίστηκαν από τη Βουλή, αλλά και της πιθανολογούμενης συνταγματικής αναθεώρησης, ο υπουργός των Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι στο υπουργείο και στην κυβέρνηση υπάρχουν μόνο σκέψεις για το εκλογικό σύστημα, ακόμα που παίρνουν τη μορφή προτάσεων.

Τάχθηκε υπέρ του σπασίματος των περιφερειών ώστε καμία σε όλη τη χώρα να μην εκλέγει πάνω από 10 βουλευτές, αλλά και της διατήρησης του ορίου εισόδου στη Βουλή στο 3%.

Για την απλή αναλογική είπε ότι πρόκειται για ένα σύστημα που η Αριστέρα πάντα θεωρούσε ότι δίνει πραγματική έκφραση στις εκλογές ενώ για το μπόνους των εδρών τόνισε ότι η μία επιλογή είναι να μην υπάρχει καθόλου και η άλλη να δίνεται μόνο εάν κόμμα ή ένας συνασπισμός κομμάτων λάβουν ποσοστό 40%-42%. Ερωτηθείς πάντως για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού από τον πρωθυπουργό, απάντησε ότι δεν έχει καμία πληροφόρηση.

Σε κάθε περίπτωση, κυβέρνηση φέρεται να επεξεργάζεται τις τελικές της προτάσεις, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση να έχει ήδη παρουσιάσει το δικό της προσχέδιο.
Σύμφωνα με τον κυριακάτικο Τύπο, ο πρωθυπουργός εξετάζει "φόρμουλα" για άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη βάση, ενώ κυβερνητικά στελέχη του έχουν προτείνει να υιοθετήσει το πάγιο αίτημα της Αριστεράς για εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής και όχι το αίτημα για μείωση του μπόνους για το πρώτο κόμμα από τις 50 στις 30 έδρες.
Η ΝΔ πάντως έχει δηλώσει ότι δεν θα υπερψηφίσει νέο εκλογικό νόμο από την παρούσα Βουλή έχοντας μάλιστα πιέσει και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να ακολουθήσουν αυτή τη γραμμή.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "Κουρουμπλής: Υπάρχουν σκέψεις για απλή αναλογική και σπάσιμο περιφερειών"

Μήνυση από τη Λαϊκή Ενότητα για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση

Μήνυση πρόκειται να καταθέσει τη Δευτέρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, για το «μέγα σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματός του η κίνηση αυτή κρίνεται αναγκαία αφού «οι τράπεζες πέρασαν με εξοργιστικά χαριστικές και σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις και σε εξευτελιστικές τιμές, σε ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας:

«Ο Παναγ. Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε., μαζί με τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της παράταξης, θα καταθέσουν τη Δευτέρα 6/6, στις 10:30 π.μ., προσωπικά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών (κτίριο 16 – πρώην Σχολή Ευελπίδων), μηνυτήρια αναφορά για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αλλά και των προηγούμενων ανακεφαλαιοποιήσεων τους.

Όπως επανειλημμένα έχει καταγγείλει η ΛΑ.Ε. και προσωπικά ο Παναγ. Λαφαζάνης, με την πρόσφατη τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι τράπεζες πέρασαν με εξοργιστικά χαριστικές και σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις και σε εξευτελιστικές τιμές, σε ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια, ενώ το ελληνικό δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι μικρομέτοχοι και μικρο ομολογιούχοι των τραπεζών υπέστησαν πρωτοφανείς ζημιές πολλών δεκάδων δισ. ευρώ.

Η μηνυτήρια αναφορά της ΛΑ.Ε. θα στρέφεται κατά του ΤΧΣ, της Διοίκησης της ΤτΕ, των Διοικήσεων των Τραπεζών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και κατά παντός άλλου συνεργού και συμμέτοχου στο σκάνδαλο, που θα αποκαλυφθεί από τη διερεύνησή του».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση από τη Λαϊκή Ενότητα για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση"

Κάλπες στην Ελβετία για το «βασικό εισόδημα για όλους»

Πώς θα ήταν να παίρνει ο καθένας στην Ελβετία, είτε εργάζεται είτε όχι, 2.500 φράγκα (περίπου 2.300 ευρώ) το μήνα από τον κρατικό προϋπολογισμό; Οι Ελβετοί καλούνται στην κάλπη για να αποφασίσουν αν θα δοκιμάσουν την εισαγωγή βασικού εισοδήματος.

Οι δημοσκοπήσεις δεν δίνουν μεγάλες πιθανότητες στο μέτρο να περάσει, έστω κι αν το κόστος ζωής για όλους στην Ελβετία (εργαζόμενους ή μη) είναι υψηλότατο.

Στην τελευταία δημοσκόπηση του gfs.bern, το 71% προτίθετο να ψηφίσει «όχι» στην πρόταση η οποία είχε υποβληθεί από μη κομματική ομάδα ενώ τα περισσότερα μεγάλα κόμματα ζητούν να απορριφθεί.

Το γεγονός αυτός δεν προκαλεί έκπληξη αν θυμηθεί κανείς ότι το 2012, οι Ελβετοί είχαν ήδη αρνηθεί να αυξηθούν οι ημέρες αδείας των εργαζομένων από τέσσερις σε έξι εβδομάδες, φοβούμενοι μείωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Η πρωτοβουλία «Για ένα άνευ όρων βασικό εισόδημα» (RBI) προτείνει την καταβολή επιδόματος κάθε μήνα σε όλους τους Ελβετούς και τους ξένους που ζουν στη χώρα, είτε έχουν δουλειά είτε δεν έχουν.

Το ποσό του εισοδήματος μένει να καθοριστεί, αλλά η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία προτείνει τη χορήγηση 2.500 φράγκων (2.260 ευρώ) ανά ενήλικα και 650 φράγκα για κάθε ανήλικο. Ακόμη κι αν το ενδεχόμενο βασικό εισόδημα έφτανε σε αυτά τα επίπεδα, για τα ελβετικά δεδομένα μετά βίας θα αρκούσε για να μείνει πάνω από το όριο φτώχειας κάποιος χωρίς άλλη πηγή εισοδήματος.

Υπολογίζεται ότι το μέτρο θα στοίχιζε στα κρατικά ταμεία περίπου 25 δισ. φράγκα, που θα καλύπτονταν από νέους φόρους.

«Είναι ένα όνειρο που υπάρχει εδώ και καιρό» αλλά που έχει γίνει «αναγκαιότητα» απέναντι στη μεγάλη ανεργία που προκαλείται από την αύξηση της αυτοματοποίησης, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μέλος της πρωτοβουλίας, ο Ραλφ Κούντινγκ.

Η κυβέρνηση και τα περισσότερα πολιτικά κόμματα απορρίπτουν την πρόταση ως ουτοπική και πανάκριβη: «Είναι ένα παλιό όνειρο, λίγο μαρξιστικό. Γεμάτο καλά και ειλικρινή συναισθήματα, αλλά χωρίς οικονομική σκέψη» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Νομισματικών και Τραπεζικών Σπουδών στη Γενεύη, Σαρλ Βιπλόζ. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν η σχέση μεταξύ αμοιβής και εργασίας κοπεί, «οι άνθρωποι θα κάνουν λιγότερα».

Άλλα θέματα που τίθενται επίσης στην κρίση των ψηφοφόρων είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και η έγκριση της προεμφυτευτικής διάγνωσης.

Όσον αφορά το άσυλο, ο νέος νόμος προτείνει την επιτάχυνση των διαδικασιών, μεγάλο μέρος των οποίων θα πρέπει να ολοκληρώνεται το πολύ σε 140 ημέρες. Η πρόταση υποστηρίζεται από το 60% των ψηφοφόρων, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της gfs.bern.

Οι πολέμιοι της πρότασης καταγγέλλουν την παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας σε μετανάστες, ενώ οι Ελβετοί δεν τη δικαιούνται, και την απλούστευση της διαδικασίας έγκρισης για να ανοίξουν ομοσπονδιακά κέντρα ασύλου.

Οι Ελβετοί θα πρέπει επίσης να αποφανθούν αν δέχονται ή όχι την προεμφυτευτική διάγνωση (DPI), μέθοδο που επιτρέπει την επιλογή και την κατάψυξη εμβρύων - αλλά μόνο για εκείνα τα ζευγάρια που είναι φορείς σοβαρής κληρονομικής νόσου ή που δεν μπορούν φυσιολογικά να αποκτήσουν παιδιά.

Σύμφωνα με έρευνα του ομίλου μέσων ενημέρωσης Tamedia, το 55% των ερωτηθέντων υποστηρίζει την πρόταση. Αν γίνει δεκτή, δώδεκα έμβρυα (σήμερα ο νόμος επιτρέπει τρία) θα μπορούν να αναπτυχθούν με επεξεργασία ενώ αυτά που δεν θα εμφυτευθούν αμέσως, θα μπορούν στο εξής να καταψύχονται.

Οι πολέμιοι της πρότασης υποστηρίζουν πως πρόκειται για «ευγονικό νόμο».

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάλπες στην Ελβετία για το «βασικό εισόδημα για όλους»"

Α. Γκουρία: «Κάντε μεταρρυθμίσεις αν θέλετε φθηνά προϊόντα»

«Για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και στην αγορά προϊόντων» τονίζει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Άνχελ Γκουρία.

Ο κ. Γκουρία επισημαίνει ότι η εφαρμογή των σημαντικότερων μεταρρυθμίσεων στην αγορά αγαθών μπορεί να τονώσει το πραγματικό ΑΕΠ κατά 4,4% μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Την ίδια στιγμή, η άρση των υπερβολικών ρυθμιστικών κανόνων, που λειτουργούν ως εμπόδια στο «επιχειρείν» και κρατούν ψηλά τις τιμές, μπορεί να αυξήσει τον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων κατά 5 δις ευρώ ετησίως, σημειώνει ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ.

Παράλληλα, τονίζει ότι το άνοιγμα της αγοράς σε κομβικούς τομείς της οικονομίας, όπως η ενέργεια και οι μεταφορές, μπορεί να καταστήσει την Ελλάδα πιο θελκτική για άμεσες ξένες επενδύσεις και να αυξήσει τις εξαγωγές, με άμεσα οφέλη τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αύξηση του εισοδήματος των νοικοκυριών.

«Η Ελλάδα οφείλει να εξασφαλίσει ίσες ευκαιρίες, να αυξήσει τον ανταγωνισμό και να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα. Για να το πετύχει αυτό, είναι απαραίτητο να μειώσει τη δράση των μονοπωλίων ή των ολιγοπωλίων, τον όγκο των ρυθμίσεων καθώς και τις αδυναμίες της Δημόσιας Διοίκησης» προσθέτει ο κ. Γκουρία.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Α. Γκουρία: «Κάντε μεταρρυθμίσεις αν θέλετε φθηνά προϊόντα»"

Εξαρθρώθηκε οργάνωση διακίνησης όπλων, με εμπλοκή αστυνομικών -Βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο [εικόνες]

Δεκάδες όπλα και χιλιάδες φυσίγγια κατασχέθηκαν στην τεράστια αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, με συμμετοχή Ειδικών Φρουρών και δράση στην Κρήτη και την Αττική.
Η εγκληματική οργάνωση, συστηματικά από το 2007, εισήγαγε, διακινούσε και εμπορευόταν όπλα και πυρομαχικά. Τα μέλη της, αφού προμηθεύονταν μη λειτουργικά όπλα- πολλά από αυτά από την Αυστρία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ- τα μετέτρεπαν σε ενεργά και τα πουλούσαν σε τιμή χαμηλότερη της εμπορικής τους αξίας.
Ηδη συνελήφθησαν 18 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, ανάμεσά τους και δύο Ειδικοί Φρουροί, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται άλλα 28 άτομα μεταξύ των οποίων και άλλοι δύο Ειδικοί Φρουροί.
Η αστυνομική επιχείρηση εξελίχθηκε από το πρωί του Σαββάτου και έγιναν 18 συλλήψεις σε περιοχές των Χανίων και την Κομοτηνή, ατόμων από 27 έως 59 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται Ειδικός Φρουρός και Αρχιφύλακας, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Κρήτης καθώς και Ειδικός Φρουρός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα 28 άτομα, τα οποία βαρύνονται με συναφείς κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και δύο Ειδικοί Φρουροί που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Κρήτης.
Πώς δρούσε η οργάνωση
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ειδικεύονταν στην εμπορία όπλων και πυρομαχικών. Προμηθεύονταν από χώρες του εξωτερικού, διαμέσου εταιρειών ταχυμεταφορών, μη λειτουργικά όπλα ή τμήματα όπλων και αφού τα τροποποιούσαν και τα μετέτρεπαν σε ενεργά, τα διοχέτευαν στην εγχώρια αγορά, σε χαμηλότερη τιμή (πέραν της μισής) της εμπορικής τους αξίας.
Ηγετικό ρόλο είχε ένας 31χρονος, που συνελήφθη, ο οποίος λάμβανε τις βασικές αποφάσεις για την οργάνωση, τη συμμετοχή και το συντονισμό των μελών της οργάνωσης και ήταν επιφορτισμένος με τη διενέργεια, σε αρχικό στάδιο της παραγγελίας από χώρες του εξωτερικού συγκεκριμένων τύπων μη λειτουργικών όπλων από κοινού με άλλα δύο μέλη της οργάνωσης.
Τα μέλη της οργάνωσης λειτουργούσαν με διακριτούς ρόλους στις επιμέρους δραστηριότητές της, που αφορούσαν ειδικότερα, στην απόκρυψη των όπλων και των πυρομαχικών, την μεταποίηση και τροποποίηση τους σε λειτουργικά, το δειγματισμό τους σε υποψήφιους αγοραστές, τη μεταφορά τους και τη περαιτέρω προώθηση, διακίνηση και πώλησή τους σε περιοχές κυρίως της Κρήτης και της Αττικής.
Μέλη της οργάνωσης που είχαν την ιδιότητα του οπλοπώλη και του οπλουργού αντίστοιχα, λόγω των ειδικών τους γνώσεων υποστήριζαν τη διαδικασία. Συγκεκριμένα ο οπλουργός μετέτρεπε τα όπλα σε λειτουργικά, όμοια με τα εργοστασιακά ιδίου τύπου, ώστε να μην γίνεται αντιληπτή η διαφορά από τους τελικούς αποδέκτες – αγοραστές.
Άλλα μέλη της οργάνωσης, αναλάμβαναν την περαιτέρω διάθεση - πώληση των όπλων αυτών, ενώ επιπλέον υποστήριζαν τη διακίνηση – διαμεσολάβηση και εμπορία όπλων - πυρομαχικών, που κατείχαν παράνομα τρίτα πρόσωπα- άσχετα με την οργάνωση, καθώς και φυσιγγίων, τα οποία αποκτούσαν νόμιμα στο πλαίσιο λειτουργίας σκοπευτικού συλλόγου.
Πιο αναλυτικά, μέλος της οργάνωσης με την ιδιότητα του Προέδρου Τοπικού Σκοπευτικού Συλλόγου της Κρήτης, προμήθευε την οργάνωση με φυσίγγια, τα οποία διοχετεύονταν στην εγχώρια αγορά. Τα φυσίγγια προέρχονταν από μη αναλωθέντα κατά τη διαδικασία των αγώνων – ασκήσεων σκοποβολής, ενώ επιπλέον ο ίδιος συμμετείχε ή διαμεσολαβούσε και στη διαδικασία της εμπορίας.
Ο παραπάνω, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή του και τη λειτουργία της ως άνω εγκληματικής οργάνωσης, είχε ενωθεί με άλλα τρία μέλη της, με σκοπό την επιπλέον παράνομη διάθεση και πώληση φυσιγγίων σε ενδιαφερόμενους αγοραστές, αποκομίζοντας έτσι πρόσθετο οικονομικό όφελος.
Η εγκληματική οργάνωση προμηθεύονταν, μεταξύ άλλων, όπλα από εταιρείες που εδρεύουν στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αστυνομικής συνεργασίας, διαπιστώθηκε ότι μια από τις εταιρείες αυτές πραγματοποιούσε παράνομες εξαγωγές μη λειτουργικών όπλων σε ιδιώτες και όχι σε εμπορικούς επαγγελματίες του είδους, ενώ προϊόντα της εταιρείας είχαν κατασχεθεί από τις αστυνομικές Αρχές σε έξι περιπτώσεις (τουλάχιστον 225 όπλα και περισσότερα από 150.000 φυσίγγια.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση παρήγγειλε μέσω διαδικτύου και προμηθεύτηκε από το εξωτερικό (Αυστρία, Γερμανία, Αμερική), μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών, τουλάχιστον τριάντα μη λειτουργικά πυροβόλα όπλα και άγνωστο αριθμό ανταλλακτικών ειδών οπλισμού, τα οποία εισήχθησαν στην Ελλάδα σε δύο διαφορετικά χρονικά διαστήματα.
Από αυτά, τουλάχιστον 13 όπλα εισήχθησαν το Μάρτιο του 2016 και αφού υπέστησαν τροποποίηση, διοχετεύτηκαν σε αγοραστές – κατηγορούμενους στους νομούς Χανίων και Αττικής, ενώ τα υπόλοιπα 17 κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στις 18 Απριλίου στα Χανιά, πριν παραληφθούν από τα μέλη της οργάνωσης για την περαιτέρω προώθησή τους στη αγορά.
Επιπλέον, διακινήθηκαν ή διαπραγματεύτηκαν προς πώληση από τα μέλη της οργάνωσης τουλάχιστον άλλα 13 όπλα, τα οποία κατέχονταν ήδη παρανόμως από άσχετα με την οργάνωση πρόσωπα.
Η έρευνα στο επίπεδο αυτό συνεχίζεται προκειμένου να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των όπλων και φυσιγγίων που διακίνησε παράνομα η εγκληματική οργάνωση.
Αναφορικά με τη τιμή πώλησης των όπλων, αποτελούσε -κατά περίπτωση -αντικείμενο ελεύθερης διαπραγμάτευσης, μεταξύ των μελών της οργάνωσης και των υποψήφιων αγοραστών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχική τιμή αγοράς προστίθεντο η αμοιβή του οπλουργού για την εργασία μεταποίησης, καθώς και το παράνομο οικονομικό όφελος που προορίζονταν, τόσο για τα μέλη του λειτουργικού πυρήνα της οργάνωσης, όσο και για κάθε μέλος που διαμεσολαβούσε στην εμπορία.
Αποτέλεσμα ήταν η τελική αξία των όπλων να αυξάνεται στο μέγιστο σε σχέση με την αρχική τιμή αγοράς. Έτσι η εγκληματική οργάνωση εξασφάλιζε στα μέλη της το μέγιστο οικονομικό όφελος και ως εκ τούτου αποτελούσε ένα επιπλέον κίνητρο για ένταξη νέων μελών στη δομή και λειτουργία της, αλλά και στη περαιτέρω δραστηριοποίηση τους στην ανεύρεση υποψήφιων αγοραστών.
Επιπρόσθετα, οι δύο συλληφθέντες Ειδικοί Φρουροί διακριβώθηκαν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και όπως προέκυψε από την έρευνα η εμπλοκή τους σε υπόθεση διακίνησης οπλισμού, για την οποία είχαν συλληφθεί στις 4 Απριλίου από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εγκληματικής οργάνωσης.
Ο συλληφθείς Αρχιφύλακας και οι υπόλοιποι δύο Ειδικοί Φρουροί που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία δεν ταυτοποιούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά εμπλέκονται σε επιμέρους πράξεις και προπαρασκευαστικές ενέργειες.
Στο πλαίσιο των ερευνών, στα σπίτια των μελών της οργάνωσης και άλλους χώρους που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
45 πιστόλια
9 πολεμικά τυφέκια
3 χειροβομβίδες
22 καραμπίνες-κυνηγετικά
11 αεροβόλα
22.863 φυσίγγια πιστολιών-περιστρόφων
3.444 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου
65 γεμιστήρες
1.637 κυνηγετικά φυσίγγια
89 εξαρτήματα όπλων
9 μαχαίρια
6 κροτίδες
135 γραμμάρια πυρίτιδα και 24 γραμμάρια δυναμίτιδα
3 φιτίλια
30 πυροκροτητές
Teizer
χειροπέδες
σπρέι πιπεριού
93 κάλυκες
Σε χώρο που ανήκει σε ένα από τους συλληφθέντες - μέλος της εγκληματικής οργάνωσης εντοπίστηκε αποθήκη, την οποία είχε μετατρέψει σε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο, με κατάλληλα εργαλεία και μηχανήματα για εξειδικευμένες εργασίες τροποποίησης, επισκευής, συναρμολόγησης, και λοιπές εργασίες επί πυροβόλων όπλων.
Επίσης σε έρευνα σε οικία του συλληφθέντα Αρχιφύλακα βρέθηκε και κατασχέθηκε περίστροφο, το οποίο κατείχε νόμιμα ως ιδιωτικό όπλο και για το οποίο είχε δηλώσει ψευδώς κλοπή.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκε η παράλληλη δράση που είχε αναπτύξει ένας από τους συλληφθέντες - μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Ιούνιο 2012 έως τον Σεπτέμβριο 2014, στη διάπραξη εμπρησμών, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και απόπειρας εκβίασης σε βάρος επιχειρηματιών και ενός ιδιώτη του νομού Χανίων.
iefimerida


Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε οργάνωση διακίνησης όπλων, με εμπλοκή αστυνομικών -Βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο [εικόνες] "

Στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ τη Δευτέρα

Στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί, αντιδρώντας στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερΤαμείο Ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και στην καθυστέρηση της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Οι στάσεις εργασίας θα επαναληφθούν την ερχόμενη Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι έως τις τέσσερις το απόγευμα και την Παρασκευή από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ τη Δευτέρα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news