facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Ψήφισαν τα πάντα -Πλην Κατριβάνου που είπε «Οχι» σε ξεπούλημα και κόφτη

Με τους 153 ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πέρασε από τη βουλή το πολυνομοσχέδιο που αλλάζει από αύριο τις ζωές όλων καθώς εισάγει νέους άγριους φόρους.

Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ο κόφτης πέρασαν με 152 ψήφους καθώς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου ψήφισε «Οχι» στα άρθρα του πολυνομοσχεδίου που αφορούν σε αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Κατριβάνου τις επόμενες ώρες, αναμένεται να υποβάλλει την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικό της μήνυμα έστειλε στον πρωθυπουργό και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά, η οποία μπορεί να ψήφισε «Ναι» αλλά με τη δεύτερη, καθώς κατά την πρώτη ανάγνωση του καταλόγου έλειπε από την αίθουσα της ολομέλειας.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψήφισαν τα πάντα -Πλην Κατριβάνου που είπε «Οχι» σε ξεπούλημα και κόφτη "

«Παλλαϊκός ξεσηκωμός»: Δείτε το πανό που ανήρτησε ο Λαφαζάνης στη Βουλή

«Τα νέα μνημονιακά μέτρα δεν θα περάσουν. Παλλαϊκός ξεσηκωμός για την ανατροπή» έγραφε το πανό που ανήρτησε στο προαύλιο της Βουλής μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη ο επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας» Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν από το ΠΑΜΕ, την ΑΔΕΔΥ, την ΛΑΕ, τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και από εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες συμμετείχαν περίπου 15.000 διαδηλωτές.

Μετά τη διάλυση των συγκεντρώσεων ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ακόμη ένα μέλος της Λαϊκής Ενότητας ανέβηκαν στο προαύλιο της Βουλής και ανήρτησαν πανό.



Διαβάστε Περισσότερα » "«Παλλαϊκός ξεσηκωμός»: Δείτε το πανό που ανήρτησε ο Λαφαζάνης στη Βουλή"

«Όχι» στα αναδρομικά του ΕΚΑΣ & το πάγωμα ειδικών μισθολογίων λέει τώρα η κυβέρνηση

Αποφασισμένη να μην ζητήσει αναδρομικά το ΕΚΑΣ και να μην παγώσει το ειδικό μισθολόγιο εμφανίζεται και επισήμως η κυβέρνηση.

Μιλώντας στην Βουλή ο πρωθυπουργός, δεσμεύθηκε πως δεν θα ζητηθούν αναδρομικά, χαρακτηρίζοντας «μεγάλη αδικία» μία τέτοια απαίτηση ενώ, λίγο αργότερα, προανήγγειλε πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στο «πάγωμα» του ειδικού μισθολογίου.

Νωρίτερα, μιλώντας στη Βουλή πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα νέα μέτρα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα μπορεί να καταθέσει τα ισοδύναμα μέτρα επί του προϋπολογισμού έως την τελευταία ημέρα του 2016.


Διαβάστε Περισσότερα » "«Όχι» στα αναδρομικά του ΕΚΑΣ & το πάγωμα ειδικών μισθολογίων λέει τώρα η κυβέρνηση "

Οκτακομματική βουλή (με ακροδεξιούς) στην Κύπρο

Τρία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στην Κύπρο: Το πρώτο είναι η πτώση των μεγάλων κομμάτων, το δεύτερο η οριακή είσοδος στη Βουλή του ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου) και το τρίτο η μεγάλη αποχή.

Συνολικά ψήφισαν 362.541 άτομα, ενώ η αποχή έφτασε στο 33.26%.

Τα αποτελέσματα των εκλογών:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΔΗ.ΣΥ) 30.69%
107.825 -3.7%

ΑΚΕΛ - ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 25.67%
90.206 -7.1%

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΔΗ.ΚΟ) 14.49%
50.923 -1.3%

ΕΔΕΚ ΚΙΝΗΜΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ 6.18%
21.730 -2.8%

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 6.01%
21.109 +6.0%

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 5.24%
18.424 +5.2%

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 4.81%
16.915 +2.6%

ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ( Ε.ΛΑ.Μ) 3.71%
13.041 +2.6%

ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΥΠΡΟΥ 1.16%
4.088 +1.2%

ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ 0.87%
3.072 +0.9%

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΑΙΑ 0.58%
2.033 +0.6%

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (Ο.Α.Δ) 0.28%
983 +0.3%

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 0.16%
561 +0.2%

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ 0.05%
187 +0.1%

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 0.04%
150 +0.0%

ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΟΥΚΑΣ 0.02%
66 +0.0%

ΑΓΓΕΛΗ ΑΝΤΩΝΗΣ 0.01%
46 +0.0%

ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΟΥΛΟΣ 0.01%
31 +0.0%

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το εκλογικό όριο μετά την πρόσφατη αλλαγή του εκλογικού νόμου από το 1,8% καθορίστηκε στο 3,6%.

Νίκος Αναστασιάδης: Υψηλό επίπεδο

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με γραπτή του δήλωση, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τον τρόπο οργάνωσης και διεξαγωγής των εκλογών, ενώ χαιρέτησε «το υψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού το οποίο επέδειξε  ο κυπριακός λαός». Παράλληλα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τονίζει πως το μεγάλο ποσοστό αποχής θα πρέπει να προβληματίσει όλους.

ΕΛΑΜ: Η Χρυσή Αυγή της Κύπρου
Το ΕΛΑΜ κατ΄’αφερε να μπει οριακά στη Βουλή με 3,7% ξεπερνώντας κατά 0,1% το εκλογικό όριο του 3,6%. Το αποτέλεσμα φαίνεται να προβληματίζει τα υπόλοιπα κόμματα που θεωρούν ότι πρόκειται για αντίδραση των ψηφοφόρων στα μέτρα που λήφθηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης.

Παραδοχή ήττας από το ΑΚΕΛ
Πήραμε τα μηνύματα του κόσμου, τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα και δεν μας ικανοποιούν, θα συνέλθουν πολύ σύντομα τα συλλογικά όργανα του κόμματος για εκτιμήσεις, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι πάντοτε είναι στη διάθεση των συλλογικών οργάνων ο ίδιος, και στο ΑΚΕΛ “κανείς δεν είναι αιχμάλωτος της καρέκλας”.

Δύο περίπου ώρες μετά το κλείσιμο των καλπών, ο Άντρος Κυπριανού ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που προέβη σε δηλώσεις για τις Βουλευτικές εκλογές, εκφράζοντας σεβασμό στην ετυμηγορία του κυπριακού λαού. “Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περιμέναμε και σίγουρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ και ο κυπριακός λαός γενικότερα, είναι προφανές ότι μας έστειλε ένα μήνυμα. Είναι επίσης προφανές ότι οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ δεν έχουν μετακινηθεί σε άλλα κόμματα. Εκείνο που έχει επηρεάσει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό το εκλογικό αποτέλεσμα του ΑΚΕΛ είναι το πολύ υψηλό ποσοστό της αποχής”. Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ, είπε, τα μηνύματα που έχουν στείλει “τα έχουμε πάρει. Είναι προφανές ότι πρέπει να βελτιωθούμε”. Να βελτιώσουν, όπως είπε, την επαφή του ΑΚΕΛ με τον κόσμο για να καταφέρουν να επαναφέρουν ξανά την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του ΑΚΕΛ.

Χρειάζεται να προβληματιστούμε πάρα πολύ σοβαρά για τους λόγους και τα αίτια που μας οδήγησαν στην υποχώρηση που είχαμε σήμερα, ανέφερε ο κ. Κυπριανού προαναγγέλοντας ότι τα συλλογικά όργανα του ΑΚΕΛ θα συνέλθουν πολύ σύντομα για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις και να πάρουν αποφάσεις για τις εξελίξεις που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα όσο και για την επόμενη ημέρα. Το αποτέλεσμα θα συζητηθεί με τη βάση του ΑΚΕΛ και με την κοινωνία, ανέφερε, λέγοντας ότι ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα το ΑΚΕΛ παραμένει ισχυρή πολιτική δύναμη, η μεγαλύτερη της αντιπολίτευσης και διαβεβαίωσε ότι “θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων της Κύπρου και του κυπριακού λαού, τόσο στο Κυπριακό, όσο και στα κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα”.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ευχαρίστησε τις εκατοντάδες των μελών και στελεχών που εργάστηκαν ακατάπαυστα τους τελευταίους μήνες και ιδιαίτερα εβδομάδες με ανιδιοτέλεια. Έχουμε να δώσουμε πολλούς αγώνες ακόμα και να είναι βέβαιοι ότι θα τους δώσουμε με αποτελεσματικότητα, ανέφερε εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι “το ΑΚΕΛ θα επανέλθει εκεί που πραγματικά του αξίζει. Είναι θέμα χρόνου. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι οι θέσεις που στηρίζουμε σε σημαντικότατα ζητήματα είναι προς όφελος της Κύπρου και του κυπριακού λαού”. Θα δώσουν τον αγώνα για να επανέλθει το ΑΚΕΛ εκεί που του αξίζει είπε, εκφράζοντας βεβαιότητα ότι “αυτά τα πισωγυρίσματα είναι προσωρινά”.

Απαντώντας σε ερώτηση για την απώλεια ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ σε συνδυασμό και με το μνημόνιο και την αντι-μνημονιακή πολιτική του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι θα δουν αυτά τα ζητήματα στα συλλογικά όργανα, σημειώνοντας ότι σε σύγκριση με το ποσοστό των Ευρωεκλογών η μείωση του ΔΗΣΥ είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που έχει το ΑΚΕΛ. Θα τα συζητήσουν όλα αυτά ψύχραιμα και συλλογικά και θα δώσουν την άποψή τους, πρόσθεσε.

Στην ερώτηση εάν η επόμενη ημέρα περιλαμβάνει και αλλαγές στην ηγεσία του κόμματος, ο Άντρος Κυπριανού αφού ανέφερε ότι ανέμενε αυτή την ερώτηση, είπε ότι “δεν είμαστε κόμμα αρχηγικό ούτε που αντιδρά συναισθηματικά”. Πάντοτε, είτε θετικά είτε αρνητικά είναι τα αποτελέσματα, η ηγεσία του κόμματος έχει το δικό της καθοριστικό ρόλο, πρόσθεσε απαντώντας σε άλλη ερώτηση. Ερωτηθείς εάν έχει προσωπικές ευθύνες ως ΓΓ, ο κ. Κυπριανού απάντησε: “καλά, γίνεται ο ηγέτης ενός κόμματος να μην έχει ευθύνη για ένα εκλογικό αποτέλεσμα;”. Ποιες είναι οι ευθύνες του καθενός θα τις δουν στα συλλογικά όργανα του κόμματος, πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την άνοδο των ποσοστών του ΕΛΑΜ σε συνάρτηση με την πτώση των ποσοστών του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “ελπίζω να μην μας πείτε ότι ευθυνόμαστε για την αύξηση των ποσοστών του ΕΛΑΜ. Είμαστε το μόνο πολιτικό κόμμα που εδώ και χρόνια αντιστέκεται σε αυτές τις ακραίες πολιτικές συμπεριφορές, εδώ και χρόνια. Άλλοι εκκόλαψαν αυτές τις συμπεριφορές, τις ανέχθηκαν και έδωσαν περιθώριο να αναπτυχθούν. Εμείς είμαστε πάντα και μόνιμα αντιμέτωποι με τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές”. Σε ερωτήσεις για την αύξηση του ορίου εισδοχής και κατά πόσο γύρισε μπούμερανγκ για τα μεγάλα κόμματα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι θα συζητηθούν όλα τα θέματα στα συλλογικά όργανα. Στην παρατήρηση ότι το ΑΚΕΛ σε συνεχόμενες εκλογικές διαδικασίες έχει μείωση ποσοστών και γιατί καθυστέρησαν τόσο πολύ να πάρουν τα μηνύματα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι θεωρεί πως πήραν τα μηνύματα και το τελευταίο διάστημα το ΑΚΕΛ τοποθετείται με πλήρη σαφήνεια σε όλα τα ζητήματα, Κυπριακό και τα άλλα πολιτικά ζητήματα που τίθενται ενώπιον του λαού και των κομμάτων. “Δεν είμαστε κόμμα που θα καθορίσει ο ένας ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν τα πράγματα εδώ που βρίσκονται”.

Ερωτηθείς εάν θα θέσει την παραίτησή του ενώπιον των οργάνων του ΑΚΕΛ, απάντησε ότι “ο Άντρος Κυπριανού είναι πάντοτε στη διάθεση των καθοδηγητικών σωμάτων του κόμματος. Πιστέψετέ με ότι στο ΑΚΕΛ κανένας δεν είναι αιχμάλωτος της καρέκλας”. Το τί θα πράξουν θα το αποφασίσουν συλλογικά, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι το ΑΚΕΛ θα κυμανθεί μεταξύ 15 και 16 εδρών. Σε ερωτήσεις για το αν θα διεκδικήσει το ΑΚΕΛ την Προεδρία της Βουλής και πώς θα αντιμετωπίσουν τους Βουλευτές του ΕΛΑΜ εάν μπει στη Βουλή, ο κ. Κυπριανού συνέστησε υπομονή μέχρι τα τελικά αποτελέσματα.


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Οκτακομματική βουλή (με ακροδεξιούς) στην Κύπρο"

Και επισήμως, νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας ο Γιλντιρίμ -Ελαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλαβε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο νεοεκλεγείς αρχηγός του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Νωρίτερα, είχε υποβάλει την παραίτησή του στον Ερντογάν, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Δεν αποκλείεται απόψε να είναι γνωστό και το νέο υπουργικό συμβούλιο, αφού ο πρόεδρος Ερντογάν αύριο και μεθαύριο θα βρίσκεται όχι στην πρωτεύουσα, αλλά στην Κωνσταντινούπολη, για την ανθρωπιστική σύνοδο του ΟΗΕ.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Και επισήμως, νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας ο Γιλντιρίμ -Ελαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης "

Νέα κοροϊδία: Ψηφίζουν το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων αλλά υπόσχονται ισοδύναμα

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρα να ζήτησε χθες από πέντε υπουργούς του να καταθέσουν έως σήμερα προτάσεις ισοδυνάμων μέτρων ανά υπουργείο για τα ειδικά μισθολόγια, ωστόσο, εκείνοι δεν τα κατάφεραν και όπως φαίνεται, η κοροϊδία συνεχίζεται!

Η ουσία είναι ότι από 1.1.2017 έως τα τέλη του 2018 θα ισχύσει το διετές πάγωμα των ωριμάνσεων των ενστόλων, όπως φαίνεται και από το παρακάτω ντοκουμέντο, τη νομοτεχνική βελτίωση σχετικά με τα ειδικά μισθολόγια που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, δίνεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση μέχρι τις 31.12.2016 να καταθέσει ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην προχωρήσει το «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων από 1.1.2017 και για δυο χρόνια για ενστόλους, γιατρούς, δικαστικούς, διπλωμάτες κ.ά.



Σημειώνεται πως μετά τις αντιδράσεις από τους θιγόμενους, το βράδυ του Σαββάτου -σχεδόν 24 ώρες μετά την κατάθεση της τροπολογίας που προβλέπει αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ψάχνει... ισοδύναμα μέτρα για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το Μέγαρο Μαξίμου «ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία κλήθηκαν οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Εμπορικής Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας καθώς και οι Αναπληρωτές Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να καταθέσουν προτάσεις ισοδυνάμων μέτρων ανά υπουργείο, έναντι του παγώματος των αντίστοιχων ειδικών μισθολογίων».

Δείτε το ντοκουμέντο

protothema


Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα κοροϊδία: Ψηφίζουν το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων αλλά υπόσχονται ισοδύναμα"

Συνταξιοδότηση με τον παλιό νόμο για όσους εκπαιδευτικούς παραιτηθούν τώρα

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, έκανε δεκτή τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία εκπαιδευτικοί που παραιτούνται τώρα από την υπηρεσία τους να μπορούν να συνταξιοδοτούνται, σύμφωνα με το παλαιότερο συνταξιοδοτικό καθεστώς και όχι με τον νόμο που ψηφίσθηκε στις 12 Μαΐου.

Η τροπολογία αναφέρει ότι, οι εκπαιδευτικοί των οποίων η πράξη συνταξιοδότησής τους εκδίδεται την επομένη της λήξης του σχολικού έτους 2015-2016 (δηλαδή στις 31/8/2016), δεν υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος νόμου και ο χρόνος παραμονής τους στην υπηρεσία λογίζεται ως συντάξιμος.

Ο κ. Τσακαλώτος, εξέφρασε παράλληλα τη θετική προσέγγιση του υπουργείου στην πρόταση 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε νησιά κάτω των 300 μόνιμων κατοίκων.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνταξιοδότηση με τον παλιό νόμο για όσους εκπαιδευτικούς παραιτηθούν τώρα "

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι οι θεσμοί από την τροπολογία για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Την έντονη δυσαρέσκεια των θεσμών έχει προκαλέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που ιδιωτικοποιήθηκαν.

Η τροπολογία προβλέπει ότι το 20% των εσόδων από την λειτουργία των 14 αερολιμένων θα παραχωρείται στους κατά τόπους δήμους.

Ωστόσο, πηγές των θεσμών επισημαίνουν ότι έχουν έλλειψη ενημέρωσης για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς η κίνηση της ελληνικής πλευράς δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιδιαίτερα ενοχλημένοι οι θεσμοί από την τροπολογία για τα περιφερειακά αεροδρόμια "

Κατρούγκαλος: Ο πρωθυπουργός θα πει κάτι καλύτερο για το ΕΚΑΣ στη Βουλή

Σε προαναγγελία ότι ο πρωθυπουργός θα πει στη Βουλή πως δεν θα χρειαστεί οι δικαιούχοι να επιστρέψουν πίσω τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ, προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, επισημαίνοντας ότι «και ένα ευρώ να χάνει κάποιος πολίτης από το επίδομα, είναι πολύ κακό».

«Υπογράφω και με τα δύο χέρια μου ότι δεν είναι φοροφυγάδες οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ» είπε ο κ. Κατρούγκαλος και σημείωσε ότι ακόμα και χάνοντας το ΕΚΑΣ, διατηρείται το δικαίωμα των δικαιούχων για φθηνότερα φάρμακα. Αναφορικά με τις συντάξεις, ο υπουργός επισήμανε ότι οι χαμηλές θα ανέβουν στο τέλος του έτους, ενώ έκανε γνωστό ότι τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης θα καταβάλλονται με 20 χρόνια ασφάλισης.

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε, ότι από το Ιούλιο θα γίνουν οι «λίγες» -όπως τις χαρακτήρισε- μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις. «Δεν θα πέσουμε έξω. Δεν θα υπάρχει 'κόφτης' σε μισθούς και συντάξεις», υπογράμμισε.

«Βασικός κίνδυνος στην Ελλάδα είναι η φτώχεια των ανέργων των μονογονεϊκών οικογενειών και της παιδικής φτώχειας», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και τόνισε ότι, εφόσον από το επόμενο εξάμηνο υπάρξει επιστροφή στην Ανάπτυξη, το Ασφαλιστικό θα είναι βιώσιμο.

«Μέχρι το 2060 θα πάμε με αυτό το ασφαλιστικό μοντέλο» δήλωσε, τονίζοντας ότι «η γενιά των πενηντάρηδων επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο».

Για τη διαπραγμάτευση, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι το μυστικό είναι να έχεις θέσεις, ενώ σημείωσε ότι για τις ομαδικές απολύσεις το ΔΝΤ είναι απομονωμένο και υπογράμμισε «Δεν θα πάμε σε χειρότερο από αυτό του ευρωπαϊκού μοντέλου».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατρούγκαλος: Ο πρωθυπουργός θα πει κάτι καλύτερο για το ΕΚΑΣ στη Βουλή "

Απαγόρευση συγκεντρώσεων ή πορείας σε συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας

Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται σήμερα (Κυριακή), για λόγους δημόσιας ασφάλειας και τάξης, κατά το χρονικό διάστημα από τις 15:00 μέχρι και τις 24:00, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Αθήνας, που περικλείεται από τις εξής οδούς:

Αγίου Μελετίου (από τη συμβολή της με την 3ης Σεπτεμβρίου) - 3ης Σεπτεμβρίου - δεξιά Ιουλιανού - δεξιά Λιοσίων - δεξιά Αγίου Μελετίου (μέχρι τη συμβολή της με την 3ης Σεπτεμβρίου), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της συγκεκριμένης περιοχής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευση συγκεντρώσεων ή πορείας σε συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας"

Κύπρος: Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές

Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία για ανάδειξη των νέων μελών της κυπριακής Βουλής στα εκλογικά κέντρα στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Δικαίωμα ψήφου έχουν σχεδόν 543.000 εκλογείς.

Τις 56 έδρες διεκδικούν 12 κόμματα ή πολιτικοί σχηματισμοί και ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

Τα κόμματα και οι σχηματισμοί είναι:

ΑΚΕΛ - ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΔΗ.ΚΟ), ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΔΗ.ΣΥ), ΕΔΕΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ, ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΛΑ.Μ), ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΣΗΜΑΙΑ», ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ , ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (Ο.Α.Δ) ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ»

Ο Πρόεδρος της απελθούσας Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος άσκησε το εκλογικό δικαίωμά του στην Πάφο, κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για ανάδειξη της νέας Βουλής.

Ασκώντας το εκλογικό μας δικαίωμα, τόνισε: «δεν πρέπει να ξεχνάμε την σκλαβωμένη πατρίδα μας και το υπέρτατο χρέος να αγωνιστούμε για τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές "

EgyptAir: Σε ένα μήνα η έκθεση για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου

Η προκαταρκτική έκθεση για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου της EgyptAir θα παρουσιαστεί σε ένα μήνα, δήλωσε ο επικεφαλής της οµάδας ερευνών, σύμφωνα με την αιγυπτιακή κρατική εφημερίδα Al-Ahram.

Ο Αϊμάν αλ Μοκάντεμ, επικεφαλής του τμήματος ερευνών αεροπορικών ατυχημάτων, δήλωσε πως η έκθεση «θα δημοσιευτεί σε ένα μήνα…και θα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που θα έχουν συγκεντρωθεί έως την ημερομηνία της δημοσίευσης της».

Στο μεταξύ αιγύπτιοι ερευνητές που εξετάζουν τη συντριβή του αεροπλάνου της EgyptAir στη Μεσόγειο δήλωσαν εχθές Σάββατο ότι αναλύουν τα δεδομένα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται σήματα που εστάλησαν από το αεροσκάφος, ωστόσο τόνισαν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να καταλήξουν σε συμπεράσματα.

Σε ανακοίνωσή τους, οι ερευνητές αναφέρουν ότι εξετάζουν υλικό από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, έγγραφα με στοιχεία του αεροσκάφους και του πληρώματος, καθώς συστήματα διαχείρισης αεροπορικών δεδομένων AIRMAN και ACARS.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς να διατυπώσουμε κρίσεις ή αποφάσεις βάσει μίας και μόνο πηγής πληροφόρησης, όπως τα μηνύματα ACARS, τα οποία είναι σήματα ή δείκτες που μπορεί να έχουν διαφορετικές αιτίες (και) άρα απαιτούν περαιτέρω ανάλυση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "EgyptAir: Σε ένα μήνα η έκθεση για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου"

Σε εκκρεμότητα 300.000 υποθέσεις λόγω της αποχής των δικηγόρων

Η πολύμηνη αποχή των δικηγόρων έχει ως αποτέλεσμα να μένουν αδίκαστες περίπου 300.000 υποθέσεις.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», πρόκειται για χιλιάδες υποθέσεις ποινικών αδικημάτων, διατροφών και επιμέλειας παιδιών, μισθώσεων ακινήτων, λύσεων συμβάσεων από εμπορικές ή άλλες συναλλαγές, οι οποίες εκκρεμούν από τις αρχές του έτους, όταν ξεκίνησε η αποχή των δικηγόρων που αντιδρούν στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν το λιγότερο επτά έως δέκα έτη για να δικαστεί το σύνολο των υποθέσεων που αναβάλλονται τους τελευταίους μήνες και αρμόδιοι δικαστές εκτιμούν ως μόνη λύση την παραγραφή κάποιων υποθέσεων.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε εκκρεμότητα 300.000 υποθέσεις λόγω της αποχής των δικηγόρων "

Στα τέλη του έτους η διαχείριση των 14 αεροδρομίων στη Fraport

«Σηκώνει τα μανίκια» για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας η γερμανική Fraport.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η παραχώρηση των αεροδρομίων της χώρας αποτελεί προτεραιότητα για την ίδια, καθώς και ότι το επόμενο διάστημα δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια σημαντική μεταβολή στα περιουσιακά της στοιχεία.

«Πέρα από τη συμφωνία για την Ελλάδα, δεν υπάρχουν άλλες σημαντικές εξαγορές ή διαθέσεις περιουσιακών στοιχείων στο ορατό μέλλον» αναφέρει η ετήσια οικονομική έκθεση για το 2015 που διανεμήθηκε χθες στους μετόχους της επιχείρησης.

Μιλώντας στους μετόχους της εταιρείας, ο επικεφαλής της Fraport, δρ Στέφαν Σούλτε, εκτίμησε ότι η εταιρεία του θα αναλάβει τη διαχείριση των αεροδρομίων στο τέλος του 2016 και πως η συμφωνία αυτή πολύ λίγο θα επηρεάσει τα αποτελέσματα της φετινής χρονιάς.

Αντίθετα, θα επηρεαστούν τα αποτελέσματα του 2017, καθώς τα έσοδα εκτιμήθηκαν λίγο πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ. Επίσης η εταιρεία αναφέρει ότι θα απαιτήσει για την ολοκλήρωση της επένδυσης κεφάλαια ύψους 1,1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 900 εκατ. μάλλον θα προέλθουν από δανεισμό.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα τέλη του έτους η διαχείριση των 14 αεροδρομίων στη Fraport"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news