facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Το νέο καθεστώς εκτελωνισμού στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ

Αλλάζει ριζικά και το καθεστώς εκτελωνισμού των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από την 1η Ιουνίου και σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr καταργούνται οι προϋποθέσεις των Οδηγιών εκπομπών ρύπων, τα γνωστά Euro1,2,3,4,5 και 6 αλλά και το θέμα του «διπλού Τέλους Ταξινόμησης».

Ειδικότερα ο νέος τρόπος υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα θα είναι ίδιος και εκείνον που θα ισχύσει στα καινούρια αυτοκίνητα δηλαδή θα υπολογίζεται με βάση την Αξία Λιανικής προ Φόρων και τις εκπομπές ρύπων αλλά θα υπάρχουν και οι συντελεστές απομείωσης των τιμών ανάλογα με τον τύπο αμαξώματος αλλά και τα έτη κυκλοφορίας ων οχημάτων.

Οι συντελεστές απομείωσης των τιμών σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι οι ίδιοι με εκείνους που ισχύουν σήμερα και διαχωρίζονται σε πέντε κατηγορίες που περιλαμβάνουν 4Χ4, Hatchback (5θυρα-3θυρα), Σεντάν (4θυρα), Κάμπριο, Κουπέ-Ρόουντστερ και Οχήματα Πολλαπλών Χρήσεων (MPV). Η κάθε κατηγορία έχει διαφορετικούς συντελεστές μείωσης, ωστόσο τα σεντάν αυτοκίνητα λαμβάνουν τις υψηλότερες εκπτώσεις από τις υπόλοιπες κατηγορίες.
Ειδικότερα για το 1ο έτος κυκλοφορίας η μείωση της αξίας λόγω παλαιότητας ανέρχεται σε ένα σεντάν στο 25%.
Αντίστοιχα ένα σεντάν που έχει ήδη κυκλοφορήσει σε κάποιο άλλο κράτος - μέλος πριν από 5 χρόνια ο συντελεστής απομείωσης φθάνει στο 68% ενώ αν το εισαγόμενο σεντάν όχημα έχει κυκλοφορήσει πριν από 7 έτη τότε ο συντελεστής απομείωσης ανέρχεται σε 77%.

Στα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η απομείωση λόγω διανυθέντων χιλιομέτρων με συντελεστή 0,10 αντί 0,30 που ισχύει σήμερα.

Πάντως η απομείωση βάσει διανυθέντων χιλιομέτρων δεν πρέπει να ξεπερνά το 10% της αξίας ενώ η συνολική απομείωση (παλαιότητα και διανυθέντα χιλιόμετρα) δεν μπορεί να υπερβαίνει το 95%.

Το νέο καθεστώς φορολόγησης των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θεωρείται πιο δίκαιο ενώ παράλληλα το οικονομικό επιτελείο με το νέο τρόπο υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης αποφεύγει πιθανά πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω υπερφορολόγησης των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που πληρούν προηγούμενες οδηγίες ρύπων.

Επίσης το οικονομικό επιτελείο για να βάλει ένα τέλος στο γύρισμα των χιλιομέτρων εξετάζει να αναγράφονται στην 'Αδεια Κυκλοφορίας των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα χιλιόμετρα με τα οποία εκτελωνίστηκε το όχημα και να περιορίσει το φαινόμενο που χρησιμοποιούν πολλοί έμποροι για να εξαπατήσουν τους καταναλωτές.

Δηλαδή ότι χιλιόμετρα αναγράφει το Πιστοποιητικό Ταξινόμησης θα αναγράφει και η 1η 'Αδεια Κυκλοφορίας του οχήματος στην Ελλάδα.

Οι νέοι συντελεστές του Τέλους Ταξινόμησης στα ΙΧ:
- 4% για ΙΧ με Αξία Λιανικής έως 14.000 ευρώ 

- 8% για αυτοκίνητα με αξία από 14.001 έως και 17.000 ευρώ 

-16% για ΙΧ με Αξία Λιανικής από 17.001 έως 20.000 ευρώ 

- 24% για αυτοκίνητα με Αξίες από 20.001 έως 25.000 ευρώ 

- 32% για ΙΧ με Αξία Λιανικής άνω των 25.001 ευρώ.


Οι νέοι συντελεστές αύξηση ή μείωσης του Τέλους Ταξινόμησης λόγω εκπομπών ρύπων:
- Για ΙΧ με εκπομπές CO2 έως 100 γρ. προβλέπεται μείωση 5%. 

- Για ΙΧ με εκπομπές CO2 από 101 έως 120 γρ. δεν υπάρχει καμία μεταβολή. 

- Για ΙΧ με εκπομπές από 121 έως 140 γρ. προβλέπεται αύξηση 10%. 

- Για ΙΧ με εκπομπές από 141 έως 160 γρ. προβλέπεται αύξηση 20%. 

- Για ΙΧ με εκπομπές από 161έως 180 γρ. προβλέπεται αύξηση 30%. 

- Για ΙΧ με εκπομπές από 181 έως 200 γρ. προβλέπεται αύξηση 40%. 

- Για ΙΧ με εκπομπές από 201 έως 250 γρ. προβλέπεται αύξηση 60%.


Οι συντελεστές απομείωσης λόγω ηλικίας, αμαξώματος και διανυθέντων χιλιομέτρων που ισχύει σήμερα:



* Στον παραπάνω πίνακα θα πρέπει να αναφέρουμε πως η μέγιστη έκπτωση λόγω διανυθέντων χιλιομέτρων θα μειωθεί από το 30% στο 10%.

enikonomia


Διαβάστε Περισσότερα » "Το νέο καθεστώς εκτελωνισμού στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ"

Αποκάλυψη Handelsblatt: Ο Σόιμπλε δέχεται ελάφρυνση χρέους αλλά μετά τις γερμανικές εκλογές

Ανοιχτός σε ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, αλλά μόνο μετά τις γενικές εκλογές στη Γερμανία το δεύτερο εξάμηνο του 2017, εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη εμπιστευτική επιστολή που έχει στείλει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ στη Βουλή.

Στην επιστολή, το υπουργείο του κ. Σόιμπλε φέρεται να αναφέρει πως είναι διατεθειμένο να κάνει υποχωρήσεις απέναντι στις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για βαθιά αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μετά τις γερμανικές κάλπες.

Τονίζει δε πως η όποια ελάφρυνση θα γίνει δεκτή μόνο εφόσον η Αθήνα «εφαρμόσει πλήρως» όσα προβλέπει το Μνημόνιο, που λήγει το 2018.

Όπως μάλιστα επισημαίνει η «Handelsblatt», με τη μετάθεση της απόφασης για ελάφρυνση του χρέους για το 2018 ή αργότερα, ο κ. Σόιμπλε στην πράξη αποφεύγει την ανάγκη να θέσει το ζήτημα στην Ολομέλεια της Μπούντεσταγκ, καθώς χρειάζεται απλώς την έγκριση της επιτροπής προϋπολογισμού.

Στην επιστολή, το υπουργείο του κ. Σόιμπλε φέρεται να επαναλαμβάνει πως η συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα είναι «απαραίτητη», και υπόσχεται στους βουλευτές πως θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται πως το ΔΝΤ έχει διαμηνύσει ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο τρίτο Μνημόνιο, ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ, εάν οι Ευρωπαίοι δε δεχτούν βαθιά ελάφρυνση του χρέους που θα το καθιστά βιώσιμο σε βάθος χρόνου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal», το ΔΝΤ έχει προτείνει παράταση της περιόδου χάριτος πριν αρχίσει η αποπληρωμή των δανείων στήριξης ως το 2040. Παράλληλα, προτείνει επιμήκυνση της αποπληρωμής έως το 2080.

Παραπλήσιο ρεπορτάζ για τις προτάσεις του ΔΝΤ φιλοξενεί και η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, επισημαίνοντας όμως ότι ο κ. Σόιμπλε φαίνεται να απορρίπτει την εναλλακτική πρόταση για «κλείδωμα» του επιτοκίου των δανείων στήριξης στο χαμηλό 1,5%.

Εκπρόσωποι του κ. Σόιμπλε έχουν καταστήσει σαφές τις τελευταίες ημέρες ότι το Βερολίνο προτιμά μικρές παρεμβάσεις στο ελληνικό χρέος ως το 2018.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη Handelsblatt: Ο Σόιμπλε δέχεται ελάφρυνση χρέους αλλά μετά τις γερμανικές εκλογές "

Αναστασιάδης: Ο Βαρουφάκης θεωρούσε ότι μπορούσε να εκβιάσει

Με ιδιαίτερα επικριτικά λόγια μίλησε για το έργο του Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ που πρόκειται να μεταδοθεί σήμερα.

Όπως αναφέρεται στο skai.gr, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ «εθεωρούσε ότι μπορούσε να εκβιάσει... Η Ελλάδα πλήρωσε ένα κενό χρόνο» και συμπλήρωσε ότι «η περίοδος Βαρουφάκη ήταν μια ατυχής περίοδος ψευδαισθήσεων».

Ο πρόεδρος της Κύπρου εκφράζεται ιδιαίτερα προσεκτικά για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, ενώ εκφράζει την αντίθεσή του στην επιβολή υψηλών φορολογικών συντελεστών. «Οι φόροι είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη, μπορεί να οδηγήσουν και σε έξοδο εταιρειών από μια χώρα για να έχουν ευνοϊκότερο φορολογικό σύστημα» επισημαίνει.

Ο κ. Αναστασιάδης εκφράζεται θετικά για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, με την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα, καθώς θα ανοίξει και η συζήτηση για διευκολύνσεις στο ελληνικό χρέος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστασιάδης: Ο Βαρουφάκης θεωρούσε ότι μπορούσε να εκβιάσει"

Επεισόδια στην Ειδομένη: Πρόσφυγες συγκρούστηκαν με την αστυνομία

Μεγάλη ένταση επικράτησε την Τετάρτη το απόγευμα στον καταυλισμό της Ειδομένης, όταν μία ομάδα προσφύγων συγκρούστηκε με δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας. 

Λίγο μετά τις 20:00, περίπου 300 άτομα επιχείρησαν να μετακινήσουν ένα εγκαταλελειμμένο βαγόνι προς τους αστυνομικούς. Οι τελευταίοι αντέδρασαν με χρήση χημικών, διαλύοντας προσωρινά την ομάδα των προσφύγων. 

Η ένταση φάνηκε να κατευνάζεται. Στη συνέχεια όμως, τα 300 αυτά άτομα επανήλθαν και συνέχισαν να σπρώχνουν το βαγόνι προς τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να γίνει εκ νέου χρήση χημικών, ενώ οι πρόσφυγες πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς την αστυνομία. Σύμφωνα με μαρτυρίες, έγινε και περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης από αστυνομικούς.




protothema


Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στην Ειδομένη: Πρόσφυγες συγκρούστηκαν με την αστυνομία"

Βουλή: Χωρίς τον «κόφτη» κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο των 7.500 σελίδων

Κατατέθηκε, περί τις 22:00 το βράδυ, το πολυνομοσχέδιο-«τέρας» με τους έμμεσους φόρους ύψους 1,8 δισ. ευρώ στη Βουλή, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή.

Αρχικά, πηγές ανέφεραν ότι καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε το κείμενο να περιλαμβάνει και τον περίφημο «κόφτη» δημοσίων δαπανών, ωστόσο τελικά κατατέθηκε χωρίς αυτόν, ο οποίος θα έρθει αργότερα ως τροπολογία, πριν από την ψηφοφορία της Κυριακής.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι, στο σύνολό του, το πολυνομοσχέδιο θα αριθμεί περίπου 7.500 σελίδες!

Εξηγούν ωστόσο ότι η συντριπτική πλειοψηφία αφορά τις συμβάσεις παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και πως το «βασικό σώμα» του νομοσχεδίου με τους έμμεσους φόρους και τα «κόκκινα» δάνεια θα είναι περίπου 300 σελίδες.

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση των προωθούμενων διατάξεων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θα ξεκινήσει αύριο και θα συνεχιστεί την Παρασκευή, ενώ Σάββατο και Κυριακή θα γίνει η συζήτηση και ψήφισή τους στην Ολομέλεια.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Χωρίς τον «κόφτη» κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο των 7.500 σελίδων"

Κόβουν το ΕΚΑΣ από 90.000 συνταξιούχους και η Καρακώστα τους λέει και φοροφυγάδες! - ΒΙΝΤΕΟ

Δεν φτάνει που τους εμπαίζουν, τους υβρίζουν κι από πάνω! Ο λόγος γίνεται για τους περίπου 90.000 χαμηλοσυνταξιούχους, στους οποίους η κυβέρνηση αποφάσισε να κόψει το ΕΚΑΣ, ζητώντας τους παράλληλα να επιστρέψουν τα αχρεωσθήτως καταβληθέντα ποσά έως του ενός τρίτου της σύνταξης και η «πέτρα του σκανδάλου» είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα, η οποία ουσιαστικά αποκάλεσε τους ανθρώπους αυτούς... φοροφυγάδες!

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, η κυρία Καρακώστα κλήθηκε να αναφερθεί στην υπόθεση, λέγοντας ότι δικαίως καλούνται να επιστρέψουν το ΕΚΑΣ, γιατί δεν το δικαιούνται.

«Θα επιστρέψουν το ΕΚΑΣ αυτοί που δεν το δικαιούνται... Είναι παρά πολύς κόσμος που δεν δηλώνει τα πραγματικά του εισοδήματα και δεν το δικαιούνται... Καταλάβατε; Δεν το δικαιούνται...» ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής.

Ερωτηθείσα επανειλημμένα από τον δημοσιογράφο εάν οι άνθρωποι αυτοί είναι φοροφυγάδες, η κυρία Καρακώστα απάντησε θετικά, λέγοντας: «Ακριβώς, όσοι δεν το δικαιούνται.»

«Υπάρχουν παρά πολλοί δυστυχώς τέτοιοι άνθρωποι, οι οποίοι δυστυχώς έπαιρναν παρανόμως το ΕΚΑΣ, από αυτούς θα κοπεί και θα ζητηθεί να επιστραφεί» κατέληξε.



protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόβουν το ΕΚΑΣ από 90.000 συνταξιούχους και η Καρακώστα τους λέει και φοροφυγάδες! - ΒΙΝΤΕΟ"

Κανένα φάρμακο εκτός φαρμακείου επαναλαμβάνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Την πάγια θέση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, «κανένα φάρμακο εκτός φαρμακείου», υπογραμμίζει ο πρόεδρός του, Κωνσταντίνος Λουράντος, με αφορμή την διάθεση και εκτός φαρμακείων, 216 σκευασμάτων που ανήκουν στην υποκατηγορία «Γενικής Διάθεσης Φάρμακα» των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).

Η δημιουργία υποκατηγορίας ΜΗΣΥΦΑ «δεν διασφαλίζει τους κινδύνους από την ανεξέλεγκτη κατανάλωση αυτών των σκευασμάτων, διότι τα σούπερ μάρκετ δεν μπορούν να εκπληρώσουν το υγειονομικό έργο που επιτελούν τα φαρμακεία και οι φαρμακοποιοί», αναφέρει ο ΠΦΣ και επισημαίνει τους κινδύνους από την αντιμετώπιση των φαρμάκων ως απλά καταναλωτικά αγαθά.

«Για μια ακόμη φορά πλήττεται το μικρομεσαίο φαρμακείο από μνημονιακές επιταγές, που επιθυμούν διακαώς να ευνοήσουν τις μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΦΣ. Σημειώνεται επίσης, ότι το φαρμακείο και ο φαρμακοποιός αποτελούν τα μοναδικά εχέγγυα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση υπέκυψε στις εταιρείες και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιδιώκουν την πώληση μερίδας σκευασμάτων εκτός φαρμακείου προκειμένου να αυξήσουν τις τιμές , όπως έχει γίνει σε όσες χώρες υιοθέτησαν αυτό το μέτρο «ανταγωνισμού». Το μοντέλο Χατζηδάκη ακολουθείται πιστά και σήμερα, την ώρα που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - όπως η Σουηδία - ακολουθείται η αντίστροφη πορεία, δηλαδή η επιστροφή φαρμάκων στα φαρμακεία από τα σουπερ μάρκετ, μετά την διαπίστωση πολλών περιστατικών που οδήγησαν τους πολίτες στα νοσοκομεία», αναφέρει ο ΠΦΣ.

Όσον αφορά την «δήθεν διευκόλυνση της πρόσβασης των ασθενών», επαναλαμβάνει ότι 11.000 φαρμακεία βρίσκονται και στο πιο απομεμακρυσμένο σημείο της χώρας και οι φαρμακοποιοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όχι μόνο τις ώρες αιχμής αλλά και Σαββατοκύριακα και αργίες, με τις εφημερίες και τις διανυκτερεύσεις.

huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Κανένα φάρμακο εκτός φαρμακείου επαναλαμβάνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος"

Οικονομικό Επιμελητήριο: Προσφυγή στη δικαιοσύνη για το ασφαλιστικό

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος εναντίον του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Όπως αποφάσισε η διοίκηση του επιμελητηρίου, θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα «κατά των όσων προβλέπονται για τους οικονομολόγους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Η προσφυγή γίνεται, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη βάση του γεγονότος ότι ο νέος νόμος καθιερώνει ένα σύστημα μη αναδιανεμητικό, μη ανταποδοτικό, μη αναλογικό, αντιαναπτυξιακό, που διώχνει επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες από τη χώρα.

Επίσης, ο νέος τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών δημεύει τα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών, άρα παραβιάζει κατάφωρα το δικαίωμα της ιδιοκτησίας.

«Επιπλέον, για τα τέσσερα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, το νέο ταμείο είναι ενιαίο μόνο στα χαρτιά, αφού - με την εξαίρεση των οικονομολόγων από τις εκπτώσεις - δεν υπάρχουν ενιαίοι κανόνες, και, συνεπώς, παραβιάζεται η αρχή της ισονομίας και της ισότητας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικονομικό Επιμελητήριο: Προσφυγή στη δικαιοσύνη για το ασφαλιστικό"

Κοινότητα Ροβιών Εύβοιας: «Δεν θέλουμε τους πρόσφυγες στο χωριό μας»

Σφοδρή αντίδραση κατά της εγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή τους πραγματοποίησε η κοινότητα Ροβιών στην Εύβοια. Στις Ροβιές, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει νοικιάσει ξενοδοχείο όπου θα διέμεναν αιτούντες άσυλο αλλά οι κάτοικοι της ζητούν να μεταφερθούν μακριά από την περιοχή τους.

Σύμφωνα με τα πρακτικά του συμβουλίου της κοινότητας που συγκλήθηκε την Τετάρτη, αποφασίστηκαν ομόφωνα _ και κοινοποιήθηκαν στους αρμόδιους _ τα εξής: πρώτον, ότι η τοπική κοινότητα δεν επιθυμεί την εγκατάσταση προσφύγων στις Ροβιές η οποία «θα φέρει πλήγμα και κοινωνική αναστάτωση» και θα αποβεί «σε βάρος της τοπικής οικονομίας και ασφάλειας». Δεύτερον, η κοινότητα κάλεσε τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας στον οποίο ανήκει «να μεριμνήσει με κάθε τρόπο» ώστε να μην εγκατασταθούν πρόσφυγες στις Ροβιές.

Το «Βήμα» επικοινώνησε με τον σύμβουλο της κοινότητας Ροβιών Κωνσταντίνο Γεωργίου ο οποίος εξήγησε ότι οι περίπου 600 κάτοικοι της περιοχής δεν επιθυμούν την εγκατάσταση περίπου 80 προσφύγων στο ξενοδοχείο «καταρχήν, επειδή οι Ροβιές είναι τουριστικό μέρος». Τόνισε ότι ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας «είναι με το μέρος μας» και πως οι κάτοικοι σκοπεύουν να εξαντλήσουν όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να μην εγκατασταθούν οι πρόσφυγες.

Το «Βήμα» επικοινώνησε και με τον δήμαρχο Χρήστο Καλυβιώτη ο οποίος παρέπεμψε στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ «που πραγματοποιεί τις συμβάσεις με τα ξενοδοχεία» και πρόσθεσε: «Ο δήμαρχος μεταφέρει την άποψη της τοπικής κοινότητας». Κατέληξε ότι στόχος των παραπάνω είναι «οι αρμονικές σχέσεις μεταναστών και τοπικής κοινωνίας» όμως δεν απάντησε στο ερώτημα πώς θα αναπτυχθούν οι σχέσεις αυτές αν η τοπική κοινωνία απορρίπτει την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή.

Σε άλλη επικοινωνία μας, με τη δημοτική σύμβουλο Μαντουδίου, κυρία Ελπίδα Ψαρρού, μας είπε ότι «πρόφατα είχε γίνει δημοτικό συμβούλιο και είχε στείλει, στην πρόσκληση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, αρνητική απάντηση στη φιλοξενία προσφύγων λόγω έλλειψης κατάλληλων χώρων στην περιοχή». Πράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό της εάν «όντως είναι υγιείς και έχουν ελεγχθεί οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες».

Στο ξενοδοχείο που έχει νοικιάσει η Υπατη Αρμοστεία φιλοξενούνται Σύριοι, Ιρακινοί και Αφγανοί. Το παράδειγμα της κοινότητας των Ροβιών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με άλλα παραδείγματα, όπως του ηλικιωμένου ζευγαριού στην Ειδομένη, που φιλοξενεί οικογένειες προσφύγων στο σπίτι του, ή του ζευγαριού των ανέργων στην Αθήνα που φιλοξενεί μια πρόσφυγα με το μωρό της που ζούσαν στο λιμάνι του Πειραιά.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινότητα Ροβιών Εύβοιας: «Δεν θέλουμε τους πρόσφυγες στο χωριό μας»"

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε το πρωί της Τρίτης 17 Μαΐου η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κ. Σταυρούλα Τζατζανά.

Η μήνυση αφορά τις παραβιάσεις των διατάξεων του Π. Δ. 45/2008 Περί Υγιεινής και Ασφάλειας Αστυνομικών κατά την εργασία, που γίνονται σε βάρος των αστυνομικών που διατάσσεται η απόσπασή τους στην Ειδομένη, στην Λέσβο και στην Σάμο για την διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα (προηγούμενοι εμβολιασμοί, χορήγηση υγειονομικού υλικού για την προστασία τους από νοσήματα που μεταδίδονται με σταγονίδια ή αερογενώς).

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης αιτείται την διερεύνηση τέλεσης αδικημάτων του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτά της Έκθεσης, Παράβασης Καθήκοντος και της Απόπειρας Σωματικής Βλάβης τελούμενης δια παραλείψεως.

«Ο αγώνας για την προστασία των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των μελών μας, συνεχίζεται ακούραστα και αδιάλειπτα με κάθε πρόσφορο μέσο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Τζατζανά.

fonirodopis

Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης"

Ανήκουστο: Ο Ξηρός και οι «Πυρήνες της Φωτιάς» απείλησαν την πρόεδρο του δικαστηρίου: Θα σε χώσουμε κάτω από τη γη

Eνταση, απειλές και επιθέσεις στο πρόσωπο της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στο εδώλιο του οποίου κάθονται ο Χριστόδουλος Ξηρός και τα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» για το σχέδιο «Γοργοπόταμος».

Σχέδιο που αφορούσε στην ανατίναξη μέρος του τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο την απόδραση των καταδικασθέντων μελών της οργάνωσης.

Οι κατηγορούμενοι εξύβρισαν την πρόεδρο Ασημίνα Υφαντή, την απείλησαν και φέρονται να της πέταξαν πλαστικά διαχωριστικά. Μάλιστα σύμφωνα με τους παραβρισκόμενους φαίνεται να ακούστηκαν εκφράσεις που δεν μπορούν να ακούγονται μέσα σε αίθουσες δικαστηρίων, όπως «θα σε χώσουμε κάτω από τη γη.... δεν θα σε σώσουν ούτε δέκα μπάτσοι» κ.α

Η πρόεδρος φέρεται μάλιστα ότι έσκυψε κάτω από την έδρα για να αποφύγει τα «ιπτάμενα» αντικείμενα, ενώ ένας εκ των κατηγορουμένων κινήθηκε απειλητικά προς την έδρα για να «συγκρατηθεί» από τους παριστάμενους αστυνομικούς.

Η δίκη είχε ξεκινήσει πριν από 3 μήνες αλλά δεν έχει καταθέσει ούτε ένας μάρτυρας. Η ένταση υποβόσκει εδώ και καιρό, και ξεκίνησε όταν η πρόεδρος προσπάθησε να καταργήσει τους δικηγόρους υπεράσπισης οι οποίοι δεν είχαν άδεια από το Δικηγορικό Σύλλογο λόγω της αποχής και επιχείρησε να διορίσει άλλους, γεγονός μη αποδεκτό από τους κατηγορουμένους.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανήκουστο: Ο Ξηρός και οι «Πυρήνες της Φωτιάς» απείλησαν την πρόεδρο του δικαστηρίου: Θα σε χώσουμε κάτω από τη γη "

Κεγκέρογλου: Η κυβέρνηση να αποσύρει την απόφαση επιστροφής του ΕΚΑΣ

Να αποσύρει την «κοινωνικά ανάλγητη» - όπως την χαρακτηρίζει - απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει πίσω τα ΕΚΑΣ από χιλιάδες συνταξιούχους ζητά από τον πρωθυπουργό ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

«Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ήταν μια κορυφαία πολιτική επιλογή του ΠΑΣΟΚ για την στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων στο πλαίσιο του κοινωνικού κράτους που δημιούργησε» αναφέρει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να προσθέσει «Το ΕΚΑΣ έδωσε ανάσα ζωής σε 400.000 περίπου χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους και θεσπίστηκε με τους νόμους 2434/1996 και τον ν. 2453/1997.

Η Κυβέρνηση σας, αντί της 13ης σύνταξης που υποσχέθηκε, ως αντιπολίτευση στους συνταξιούχους κάτω των 700€, επέβαλλε από τον Σεπτέμβρη αύξηση των εισφορών για την παροχή υγείας και στη συνέχεια αποφάσισε την κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Συγκεκριμένα υπογράψατε ότι από τον Μάρτιο του 2016, ξεκινά η σταδιακή κατάργηση με την μείωση του αριθμού των δικαιούχων κατά 20%, δηλ. κατά 80.000 περίπου». Σημειώνει πως «με την αλλαγή των εισοδηματικών ορίων, την οποία αποφασίσατε, το Υπουργείο Εργασίας ζητά πίσω το ΕΚΑΣ έξι μηνών από χιλιάδες δικαιούχους, που δεν θεωρούνται πλέον από εσάς χαμηλοσυνταξιούχοι» και ρωτά τον πρωθυπουργό «τι σας οδήγησε στην κοινωνικά ανάλγητη απόφαση της κατάργησης του ΕΚΑΣ; Προτίθεστε, τουλάχιστον, να μεταθέσετε την εφαρμογή των νέων εισοδηματικών ορίων και να μην ζητήσετε πίσω τα ήδη καταβληθέντα στους χαμηλοσυνταξιούχους;

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κεγκέρογλου: Η κυβέρνηση να αποσύρει την απόφαση επιστροφής του ΕΚΑΣ"

Ποτάμι: €290.000 το μήνα κοστίζει το ενοίκιο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας!

Μπορεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας να βρίσκεται στον προθάλαμο της κατάρρευσης και τα νοσοκομεία να μην έχουν να προσφέρουν ούτε γάζες, ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να μισθώνει ιδιωτικά ακίνητα για την εγκατάσταση των υπηρεσιών του έναντι υπέρογκων ποσών.

Αυτό καταγγέλλει ο Κώστας Μπαργιώτας (Ποτάμι) αναφέροντας ως ενδεικτικό παράδειγμα την περίπτωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) για την στέγαση του οποίου το υπουργείο πληρώνει 290.916 ευρώ το μήνα και ζητώντας από τους Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη να καταθέσουν στην Βουλή αναλυτικά στοιχεία για τα ενοίκια που καταβάλλουν.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του Ποταμιού παρουσιάζει πρόσφατη απόφαση του γ.γ. του υπουργείου Πέτρου Γιαννουλάτου, με την οποία εγκρίνει τη δαπάνη ποσού 872.749,29 ευρώ σε βάρος του προϋπολογισμού του 2016 του Υπουργείου Υγείας για την καταβολή των μισθωμάτων που αναλογούν στο χρονικό διάστημα από 1-4-2016 έως 30-6-2016 για το ακίνητο επί της οδού Λ. Κηφισίας 37-39, όπου στεγάζεται το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Ο ίδιος δε υπενθυμίζει ότι από το 2015 ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, είχε δημόσια δεσμευτεί για μετεγκατάσταση του ΕΚΕΠΥ στο κτίριο όπου στεγάζεται το ΕΚΑΒ, επί της οδού Μεσογείων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποτάμι: €290.000 το μήνα κοστίζει το ενοίκιο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας!"

Και εκτός φαρμακείων η διάθεση 216 ΜΗΣΥΦΑ

Την δημιουργία της υποκατηγορίας «Γενικής Διάθεσης Φάρμακα» (ΓΕΔΙΦΑ) των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), η οποία θα περιλαμβάνει σκευάσματα που δεν θα διατίθενται αποκλειστικά από τα φαρμακεία, προβλέπει διάταξη του υπουργείου Υγείας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

O κατάλογος των ΓΕΔΙΦΑ περιλαμβάνει 216 από τα συνολικά 1.582 ΜΗΣΥΦΑ, ποσοστό 13% που θα μπορούν να διατίθενται και εκτός φαρμακείων.
Τα συγκεκριμένα σκευάσματα θα πληρούν αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις, έτσι ώστε η εύκολη πρόσβαση να μη θέτει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η δημιουργία της υποκατηγορίας των ΓΕΔΙΦΑ αποτελεί μέρος της συμφωνίας του περασμένου Αυγούστου με τους «θεσμούς». Στον ΕΟΦ συγκροτήθηκε άμεσα ειδική Επιστημονική Επιτροπή -με τη συμμετοχή του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου- η οποία στο διάστημα που μεσολάβησε πραγματοποίησε σειρά συνεδριάσεων με σκοπό την εισαγωγή αυστηρών κριτηρίων για την κατάρτιση του σχετικού υποκαταλόγου, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Τα φάρμακα που θα κατατάσσονται στην υποκατηγορία ΓΕΔΙΦΑ θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1 Να είναι ήδη ενταγμένα στην κατηγορία των ΜΗΣΥΦΑ χωρίς να συντρέχουν νεότερα επιστημονικά δεδομένα για την επανεξέταση της κατάταξής τους, ως συνταγογραφούμενα.
2 Να είναι φάρμακα που να αντιμετωπίζουν συμπτώματα εύκολης αυτοδιάγνωσης και αντιμετώπισης, τα οποία είναι προφανή και δεν συγχέονται με συμπτώματα άλλης νόσου.
3 Η οδηγία του δοσολογικού σχήματος να είναι απλή.
4 Οι αλληλεπιδράσεις τους με άλλες συχνά χορηγούμενες θεραπείες να είναι ελάχιστες και, εφόσον υπάρχουν, να είναι χαμηλού κινδύνου.
5 Να μη χρειάζονται ιδιαίτερες συνθήκες φύλαξης και διακίνησης.
6 Οι συσκευασίες τους να είναι μικρές και, σε συνδυασμό με την περιεκτικότητα, η συνολική ποσότητα του φαρμάκου να μη ξεπερνά δόση που να μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του λήπτη.
7 Να μην υπάρχουν έγκριτες και τεκμηριωμένες ενδείξεις για σοβαρούς κινδύνους από τη μακροχρόνια χρήση τους από τη δημοσιευμένη βιβλιογραφία σε επιστημονικά περιοδικά που διαθέτουν κριτική επιτροπή αξιολόγησης.

Εφ’ όσον συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, τα ΓΕΔΙΦΑ θα διατίθενται από σημεία πώλησης -πλην των φαρμακείων- τα οποία θα καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Υγείας. Επίσης, με υπουργική απόφαση που θα εκδίδεται μετά από πρόταση του ΔΣ του ΕΟΦ, θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες της διαδικασίας κατάταξης των φαρμάκων στην υποκατηγορία ΓΕΔΙΦΑ, η επισήμανση, οι συνθήκες και οι όροι ασφαλούς φύλαξης, διακίνησης και διάθεσής τους, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Και εκτός φαρμακείων η διάθεση 216 ΜΗΣΥΦΑ"

Έληξε η απεργία πείνας προσφύγων στο Σχιστό

Έληξε η διήμερη απεργία πείνας προσφύγων που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας του Σχιστού.

Στην απεργία συμμετείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, «λίγες δεκάδες» πρόσφυγες, οι οποίοι ανήρτησαν στον χώρο πανό, με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα.

Ωστόσο, η διανομή του φαγητού γίνεται από το βράδυ της Τρίτης κανονικά.


Διαβάστε Περισσότερα » "Έληξε η απεργία πείνας προσφύγων στο Σχιστό"

Ολιγόωρες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών από την Πέμπτη

Ολιγόωρες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στη νέα εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών από τις 18.00 το απόγευμα της Πέμπτης 19 Μαΐου έως το αργότερο τις 06.00 το πρωί της επόμενης μέρας στον κόμβο της Ακράτας (ΧΘ 149).

Κατά τη διάρκειά τους θα είναι αποκλεισμένος ο κλάδος εξόδου από Πάτρα προς Ακράτα και εισόδου από Ακράτα προς Αθήνα και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τον προηγούμενο κόμβο (Καλαβρύτων, ΧΘ 159) ή τον επόμενο κόμβο (Δερβενίου, ΧΘ 142), όπως φαίνεται στο ακόλουθο σχηματικό διάγραμμα.

Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατεδάφισης κάτω διαβάσεων της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή του κόμβου Ακράτας από τον αρμόδιο κατασκευαστή της ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ (ΜΕΤΚΑ).

Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από τις εν λόγω περιοχές.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολιγόωρες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών από την Πέμπτη"

Καμμένος: Θα εφαρμόσουμε την απόφαση ΣτΕ για τους ένστολους

Να σταματήσει τις προκλήσεις ζήτησε από την Τουρκία ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, καλώντας εκ νέου τη γείτονα χώρα να αντιληφθεί ότι οι προκλητικές συμπεριφορές της δημιουργούν πρόβλημα και στην ίδια, δεν βοηθούν στη βελτίωση των σχέσεων και προειδοποιώντας ξανά για τον κίνδυνο ατυχήματος.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την έξαρση των προκλήσεων και πως οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αναχαιτίζοντας ό,τι εισέρχεται στο FIR Αθηνών κατά παράβαση των διεθνών κανόνων και ακολουθώντας τα προβλεπόμενα όσον αφορά στις παραβάσεις των κανόνων ναυσιπλοίας. Υλοποιούνται οι σχεδιασμοί της στρατιωτικής ηγεσίας, σημείωσε.

Εξάλλου ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά, δια του υπουργείου Εξωτερικών, ενημερώνει τους συμμάχους και τα κράτη μέλη του ΟΗΕ για την τουρκική συμπεριφορά και τις ελληνικές θέσεις, οι οποίες, όπως είπε, γίνονται περισσότερο αντιληπτές, καθώς οι συμμαχικές χώρες έχουν "ιδία εικόνα" αυτής ένεκα της παρουσίας τους στο Αιγαίο, στο πλαίσιο της αποστολής για τη διακοπή των δρόμων που χρησιμοποιούν οι διακινητές προσφύγων-μεταναστών.

Επίσης είπε ότι και ο ίδιος ενημερώνει τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ και τους υπουργούς Άμυνας της ΕΕ, σημειώνοντας ότι και με τον Τούρκο ομόλογό του προτιμά να συνομιλεί σε αυτό το επίπεδο, καθόσον, όπως είπε, εκτιμά ότι μία προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία τους δεν θα ωφελούσε. Οι αρχηγοί ΓΕΑ και ΓΕΕΘΑ επικοινωνούν με τους Τούρκους ομολόγους τους κατόπιν σχετικών οδηγιών, συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στους ισχυρισμούς της Τουρκίας περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, ο κ. Καμμένος ήταν σαφής: η συνθήκη της Λοζάνης είναι ξεκάθαρη.

Στη Θράκη υπάρχει θρησκευτική μειονότητα και δεν υπάρχει θέμα ανατροπής της Συνθήκης από κάποιον «γραφειοκράτη» τόνισε.

Όσον αφορά στο πιθανολογούμενο αίτημα της Τουρκίας να σταματήσει η ΝΑΤΟϊκή αποστολή στο Αιγαίο, ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι παρά τις ενστάσεις των Τούρκων αξιωματικών η σχετική συμφωνία λειτούργησε, οδηγώντας σε δραστική μείωση τη ροή των προσφύγων-μεταναστών προς τα νησιά.

Είναι θέμα εξωτερικής πολιτικής άλλης χώρας, στο οποίο δεν θα υπεισέλθω, συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους μισθούς των στρατιωτικών ο υπουργός επανέλαβε ότι αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης η άμεση υλοποίηση τους. «Οφείλουμε να τις εφαρμόσουμε και θα τις εφαρμόσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρατήρησε δε ότι το υπουργείο δεν παρέστη στη δικαστική διαδικασία. Παράλληλα υπενθύμισε ότι τα χρήματα έχουν διασφαλισθεί από κωδικούς εξοπλιστικών προγραμμάτων και παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών.

Άλλωστε, προσέθεσε, η Ελλάδα μετά την απόφαση της 24ης Μαΐου κινείται με άλλους ρυθμούς με άλλες δυνατότητες. Περαιτέρω εκτίμησε ότι ο δημοσιονομικός "κόφτης" δεν θα εφαρμοσθεί ποτέ.

Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, για τις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων που διοργανώνει το υπουργείο το πενθήμερο από 17 έως 22 Μαΐου στην Αθήνα.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος: Θα εφαρμόσουμε την απόφαση ΣτΕ για τους ένστολους"

Στο ευρωκοινοβούλιο φέρνει η Μαρία Σπυράκη τις καταγγελίες για τον πρώην πρεσβευτή της Βενεζουέλας

Στο Ευρωκοινοβούλιο φέρνει η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. Μαρία Σπυράκη την υπόθεση των καταγγελιών υπαλλήλων της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα για σεξουαλική παρενόχληση.

Ειδικότερα η κυρία Σπυράκη απευθύνεται στην Ύπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι και τη ρωτά τι προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για αξιωματούχους Τρίτων Χωρών στην περίπτωση που στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Παράλληλα, η Ευρωβουλευτής, θέτει και το ζήτημα των αρχών της Ε.Ε. και επικαλούμενη την επιστολή του πρωθυπουργού, όπως την δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα», ζητά να μάθει αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διακρίνει παραβίαση των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ολόκληρη η ερώτηση της Μαρίας Σπυράκη έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με καταγγελίες, που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα ‘’Πρώτο Θέμα’’, ο πρώην πρέσβης της Βενεζουέλας την περίοδο 2012 – 2013 παρενοχλούσε γυναίκες υπαλλήλους, έκανε χρήση βίας, και φέρεται να αποπειράθηκε να βιάσει μία από τις εργαζόμενες. Αφού τα θύματα κατήγγειλαν το ζήτημα στην Κυβέρνηση της Βενεζουέλας, ο πρώην πρέσβης τα απείλησε πως σε περίπτωση νέας καταγγελίας θα απολύονταν.

Σε επιστολή του, από το 2013, ο σημερινός Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Τσίπρας, προτρέπει τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας να παρέμβει άμεσα ώστε να συγκαλυφθεί το άνω θέμα, καθώς η δημοσιοποίηση του θα εξέθετε την ‘’Αριστερά’’.

Ειδικά, ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του προς τον κ. Μαδούρο αναφέρει: ‘’…Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα’’.

Μετά την αντικατάσταση του Πρέσβη το 2013, τέσσερις από τις πέντε υπαλλήλους που είχαν πέσει θύματα παρενόχλησης, απολύθηκαν αναιτιολόγητα το φθινόπωρο του 2015.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Α. Τι προβλέπεται για διπλωμάτες τρίτων χωρών που εργάζονται σε ευρωπαϊκό έδαφος στην περίπτωση που στοιχειοθετηθεί το αδίκημα;
Β. Διακρίνει η Επιτροπή παραβίαση των αρχών της Ε.Ε. στην επιστολή του κ. Τσίπρα;».

huffingtonpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ευρωκοινοβούλιο φέρνει η Μαρία Σπυράκη τις καταγγελίες για τον πρώην πρεσβευτή της Βενεζουέλας"

Ο ερωτύλος πρέσβης ζητούσε γυμνός να του κάνουν μασάζ

Ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλούν οι μαρτυρίες των γυναικών που έπεσαν θύματα βάναυσης σεξουαλικής παρενόχλησης από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες. «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης (σ.σ.με μαθητές!) δεν σταμάτησε να με χαϊδεύει», περιγράφει μία υπάλληλος. «Ηρθε κι έπιασε τα οπίσθιά μου», αναφέρει μια δεύτερη και περιγράφει πώς κατάφερε να γλιτώσει από το βιασμό...

Ο πρέσβης που απομακρύνθηκε από την Ελλάδα μετά από επιστολή -παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Νικολάς Μαδούρο, με επίκληση της προστασίας του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς», όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες των θυμάτων του δεν έχανε ευκαιρία να εκδηλώνει τις αρρωστημένες ορέξεις του στις εργαζόμενες στην πρεσβεία. Η υπόθεση που αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα, ενώ η ΝΔ φέρνει το ζήτημα στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον πρωθυπουργό γυναίκες βουλευτές του κόμματος.
Δείτε τις μαρτυρίες πέντε γυναικών που έπεσαν θύματα του ερωτύλου πρέσβη:

Καταγγελία 1: Κόρης πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ
«Μου χάιδευε τα οπίσθια και το μπούτι»


Σε μια άλλη επιστολή, που φέρεται έχει συντάξει Ελληνίδα υπάλληλος και κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρονται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση του Βενεζουελάνου πρέσβη. «Πάντα όταν μπαίνω στο γραφείο του με θέλει δίπλα του, πάντα με φιλάει στα μάγουλα και μου χαϊδεύει τα οπίσθια και την πλάτη. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο δημαρχείο της Πεύκης, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2013, ο πρέσβης μού χάιδευε το μπούτι. Μετά στο αυτοκίνητο μου είπε ότι πρέπει να φοράω μίνι φούστα για να φαίνομαι περισσότερο γυναίκα. Μια μέρα, τον ίδιο μήνα, εκείνος είχε μια συνάντηση με μαθητές που είχαν πάει για να μάθουν πληροφορίες για τη Βενεζουέλα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεν σταμάτησε να με χαϊδεύει. Δεν μπορούσα να αντιδράσω μπροστά στους μαθητές. Οταν αντιδρούσα μου έλεγε ότι αν ήθελε μπορούσε να έχει πέντε Κινέζους να δουλεύουν στη θέση μας στην πρεσβεία».

Καταγγελία 2:
«Μου ζήτησε γυμνός να του κάνω μασάζ»


Μία από τις υπαλλήλους περιγράφει την απόπειρα βιασμού της και πώς πάλεψε μαζί του και κατάφερε να γλιτώσει. «Ηρθε και έπιασε τα οπίσθιά μου. Αιφνιδιάζομαι, είναι η αλήθεια. Πέρασαν λίγες μέρες χωρίς να συμβεί κάτι παράξενο. Εκανα λάθος, σκέφτομαι, και ησύχασα. Μέγα λάθος! Επιστρέφοντας από τη δουλειά το μεσημέρι, με καλεί στην κρεβατοκάμαρα. Ηταν γυμνός από τη μέση και πάνω, επιδεικνύοντας τη σωματική ρώμη του. Μου ζήτησε να του κάνω μασάζ και επειδή αυτό υπερβαίνει τα καθήκοντά μου, φυσικά αρνήθηκα. Δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα και με διέταξε να τον φιλήσω τραβώντας με με βία από τα χέρια. Αρχισα να αρνούμαι μεγαλόφωνα και προσπάθησα να ξεφύγω. Μετά από αυτό το γεγονός σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να μείνω μόνη στο σπίτι με τον πρέσβη, ο οποίος δεν λογάριασε κανένα ηθικό ή λογικό παράγοντα, ούτε την επαγγελματική του ιδιότητα για να με παρενοχλήσει σεξουαλικά. Του ζήτησα να ξεκαθαρίσουμε τους ρόλους μας στην επαγγελματική μας σχέση. Εκείνος μου είπε στα αγγλικά: «I want you for sex!» («Σε θέλω για σεξ!»)

Καταγγελία 3
«Εσύ τώρα είσαι υγρή ή στεγνή;»


Μια άλλη υπάλληλος αναφέρει: «Στις 7 Νοεμβρίου έλαβα ένα μήνυμα από τον πρέσβη που έλεγε: “Κάτσε φρόνιμα με τον πρέσβη”. Μια μέρα έβαλε το χέρι του μέσα από τη ζακέτα μου και μου χάιδευε την πλάτη και μια άλλη φορά μού χάιδευε τα μπούτια. Μια μέρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος Ελληνικών που έκανε, με ρώτησε: “Εσύ τώρα είσαι υγρή ή στεγνή;”, κάτι που με ενόχλησε ιδιαίτερα και με προσέβαλε. Τόσο σε εμένα όσο και στις άλλες συναδέλφους μου πάντα αναφέρει ότι ο μισθός μας είναι πολύ υψηλός και ότι πρέπει να λάβει μέτρα».

Καταγγελία 4
«Ασκούσε φυσική σεξουαλική βία»


Σε άλλη επιστολή εργαζόμενης αναφέρεται: «Ο πρέσβης Φρανκλίν Γκονσάλες μάς έχει βλάψει προσωπικά, έχει φθάσει στο σημείο να ασκήσει φυσική σεξουαλική βία. Η σιωπή μας δεν σβήνει τις συνέπειες που προβλέπουν οι νόμοι για εκείνους που προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις αλλά και για εκείνους που τους καλύπτουν. Ο Φρανκλίν Γκονσάλες ανέφερε ότι έχει τη στήριξη του υφυπουργού Πόρας, ο οποίος του είπε να γυρίσει στην πρεσβεία σαν να μην έχει συμβεί τίποτα». Επιπλέον, διευκρινίζει ότι μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχουν καταγγείλει το γεγονός στην Αστυνομία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει ατιμωρησία και συνεχίζει: «Το μοναδικό που απαιτούμε είναι σεβασμός, δικαιοσύνη, τα δικαιώματά μας, ισότητα και προστασία από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας απέναντι σε γυναίκες εργαζόμενες. Δεν θέλουμε να το πάμε πιο πέρα το θέμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απεμπολούμε τα δικαιώματά μας, πολλές από εμάς δουλεύουμε πολλά χρόνια στην πρεσβεία και ποτέ κανένας δεν μας είχε βλάψει με τέτοιο τρόπο».

Καταγγελία 5
«Μου έλεγε κάτσε φρόνιμα και μου χάιδευε την κοιλιά»


Μία άλλη υπάλληλος της πρεσβείας αναφέρει στο περιεχόμενο της καταγγελίας της απευθυνόμενη στο Νικολάς Μαδούρο: «Ο πρέσβης Φρανκλίν Γκονσάλες με φίλησε δυο φορές στα μάτια και μια φορά στα χείλη (με τα χέρια του έπιασε τα μάγουλά μου και με φίλησε στα χείλη) και στις 28 Δεκεμβρίου του 2012 προσπάθησε να με ξαναφιλήσει αλλά αντιστάθηκα. Του υπενθύμισα ότι είμαι μια παντρεμένη γυναίκα και ότι επίσης και εκείνος ήταν παντρεμένος και ότι δεν έπρεπε να το κάνει αυτό και μου απάντησε: «Μη ξεχνάς ότι είμαι 100% Βενεζουελάνος». Μου έστελνε μηνύματα στο κινητό μου με περιεχόμενο που δεν αρμόζει σε έναν μορφωμένο άνθρωπο και μου χάιδευε την κοιλιά. Στο τέλος μού έλεγε συνεχώς «κάτσε φρόνιμα», γεγονός που μου προκάλεσε μεγάλο άγχος. Αυτό το πρόβλημα σεξουαλικής και εργασιακής παρενόχλησης υφίστανται ακόμη τρεις γυναίκες συνάδελφοί μου, ελληνικής υπηκοότητας, που αποφάσισαν να μιλήσουν για τους φόβους τους και την ανασφάλεια που νιώθουν. Φοβόμαστε και απευθυνόμαστε σε εσάς για να σταματήσει αυτή η σεξουαλική παρενόχληση. Η κατάσταση αυτή μας έχει προκαλέσει πανικό, συμπτώματα πίεσης, απόγνωση, ανασφάλεια, έλλειψη συγκέντρωσης, εργασιακό στρες κ.λπ.».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ερωτύλος πρέσβης ζητούσε γυμνός να του κάνουν μασάζ"

Κυβέρνηση: Ο ΥΠΟΙΚ και όχι ο «κόφτης» θα αποφασίζει τις περικοπές -Δεν θα γίνονται αυτόματα


Στην κυβέρνηση τρέχουν να προλάβουν προκειμένου να εντάξουν στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί και τον «κόφτη».

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη εισάγεται στη Βουλή, με τη διαδικασία του επείγοντος, το πολυνομοσχέδιο με τους φόρους και τις επιβαρύνσεις «φωτιά» προκειμένου να γίνει ένα σημαντικό βήμα για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Ωστόσο μετά την εμπλοκή που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε κυβέρνηση και δανειστές για τους κωδικούς που θα καθόριζαν τις αυτόματες περικοπές που θα ενεργοποιούσε ο «κοφτής», η κυβέρνηση σχεδίαζε να περάσει τον μηχανισμό με τροπολογία την επόμενη εβδομάδα. Σήμερα όμως όπως προέκυψε από τα λεγόμενα υπουργών στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ο «κόφτης» να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Κυριακή.

Ο ΥΠΟΙΚ θα αποφασίζει πού θα γίνουν περικοπές
Σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή των δανειστών είναι αυτή της κυβέρνησης, αφού από το Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν πως στο μηχανισμό του κόφτη δεν θα μπουν συγκεκριμένοι κωδικοί που θα ενεργοποιούν αυτόματα περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές σε περίπτωση που διαπιστωθεί δημοσιονομικό κενό δεν θα ενεργοποιείται άμεσα ο αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης. Ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών θα έχει ένα χρονικό περιθώριο ενός μήνα προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες παρεμβάσεις για να κλείσει το κενό. Μάλιστα από την κυβέρνηση επιμένουν πως ο ΥΠΟΙΚ θα μπορεί να προσδιορίζει τους κωδικούς, οι οποίοι θα ενεργοποιούν περικοπές.

Η κυβέρνηση δεν λέει τι θα συμβεί αν περάσει ο μήνας και δεν ληφθούν μέτρα
Ωστόσο αν περάσει ο ένας μήνας και δεν έχουν προσδιοριστεί οι τομείς από όπου θα γίνονται περικοπές, τότε θα ενεργοποιείται αυτόματα ο κόφτης. Από την κυβέρνηση όμως δεν διευκρινίζουν αν οι δανειστές ζητούν να υπάρχει μία λίστα κωδικών για συγκεκριμένες περικοπές στην περίπτωση που ενεργοποιηθεί ο κόφτης ή αν θα γίνονται αυτομάτως οριζόντιες περικοπές στις δαπάνες.

Οι δανειστές επιμένουν για αυτόματη και άμεση περικοπή δαπανών
Υπενθυμίζεται πως οι δανειστές -και δη το ΔΝΤ- επιμένουν να περιγράφονται ευκρινώς και από τώρα τα πεδία των δαπανών από τα οποία θα γίνεται κατά προτεραιότητα η περικοπή δαπανών. Αυτή ακριβώς φαίνεται ότι είναι και η αιτία που υπήρξε εμπλοκή με τον κόφτη και οδήγησε την κυβέρνηση στο να καθυστερήσει την κατάθεση των διατάξεων για τον μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης. Στην κατεύθυνση αυτή, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωνε νωρίτερα πως έχει κλείσει το πακέτο, αλλά υπάρχουν εκκρεμότητες με τον μηχανισμό περικοπών.

Οι φόροι είναι κατανεμημένοι σε τρία χρόνια
Στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ οι υπουργοί της κυβέρνησης ενημέρωσαν τους βουλευτές για το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί και αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή. Οι κκ Ευκλέιδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης, Γιώργος Σταθάκης, Γιάννης Τσιρώνης και Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας στους βουλευτές διευκρίνισαν πως οι φόροι που θα ψηφιστούν και προβλέπονταν από τη συμφωνία και Μνημόνιο του περασμένου καλοκαιριού είναι κατανεμημένοι σε βάθος τριετίες. Τόνισαν ότι πάρα τις δυσκολίες και τις φορολογικές πιέσεις που έχει το πολυνομοσχέδιο, η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη πως θα βοηθήσει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
Μάλιστα υποστήριξαν πως στόχος της κυβέρνησης είναι να τρέξει μέσα στο καλοκαίρι όλα τα νομοσχέδια προκειμένου να αποδώσουν το γρηγορότερο δυνατό, ώστε στοπ τέλος του έτους να μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί κάποιους φόρους.

Επίθεση στη ΝΔ για το χρέος
Από την ενημέρωση φυσικά οι υπουργοί δεν παρέλειψαν να κάνουν αναφορές και στο ζήτημα του χρέους, αλλά και να επιτεθούν στη ΝΔ. «Θωρούμε ότι αν έχουμε μια καλή διευθέτηση στο ζήτημα τους χρέους, τότε είναι ορατό από το 2017 να επιστρέψουμε στις αγορές», ανέφεραν χαρακτηριστικά. Παράλληλα επιτέθηκαν στην αξιωματική αντιπολίτευση «θεωρούμε ότι η ΝΔ έχει εκτεθεί από τη στάση της την τελευταία περίοδο, αλλά και από την εμμονή της να ζητά εκλογές. Εμείς την καλούμε έστω και στο και πέντε να υποστηρίξει την εθνική προσπάθεια στα μείζονα όπως στο θέμα του χρέους και να μην την υπονομεύει.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυβέρνηση: Ο ΥΠΟΙΚ και όχι ο «κόφτης» θα αποφασίζει τις περικοπές -Δεν θα γίνονται αυτόματα "

Η ΕΕ αναβάλλει τη λήψη μέτρων σε Ισπανία και Πορτογαλία για τα ελλείμματά τους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέβαλε τη λήψη μέτρων σε βάρος της Ισπανίας και της Πορτογαλίας για τα υπερβολικά δημοσιονομικά τους ελλείμματα για μετά τις βουλευτικές εκλογές της Ισπανίας στις 26 Ιουνίου, κάνοντας ουσιαστικά μια πολιτική χάρη στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Η Επιτροπή αναμενόταν σήμερα να αποφασίσει αν θα συνιστούσε ή όχι την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Μαδρίτης και της Λισαβόνας για την κατ’ επανάληψη παραβίαση του ορίου του 3% του ΑΕΠ που έχει ορίσει η ΕΕ για το έλλειμμα, στην πρώτη επιβολή τέτοιου είδους κυρώσεων, αν και η κίνηση αυτή θα ήταν μάλλον απλά συμβολική.

Αντ’ αυτού, η Κομισιόν κάλεσε την Ισπανία και την Πορτογαλία να λάβουν περαιτέρω μέτρα για να μειώσουν τα ελλείμματά τους φέτος και τον επόμενο χρόνο και δήλωσε ότι θα επανεξετάσει τη κατάσταση και των δύο χωρών στις αρχές Ιουλίου.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Κομισιόν δεν θεώρησε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή οικονομικά και πολιτικά για τη λήψη μέτρων, επικαλούμενος μεταξύ άλλων τις ισπανικές εκλογές.

«Προτείνουμε νέες προθεσμίες για τις δύο χώρες για να διορθώσουν τα υπερβολικά τους ελλείμματα», δήλωσε. «Προτείνουμε η κάθε χώρα να λάβει έναν επιπλέον χρόνο και μόνο έναν επιπλέον χρόνο. Η νέα προθεσμία για την Πορτογαλία θα είναι το 2016 και για την Ισπανία το 2017».

Η Κομισιόν είπε επίσης ότι η Ιταλία, το Βέλγιο και η Φινλανδία συμμορφώνονται με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ για τα επίπεδα του ελλείμματος, αλλά πρόσθεσε ότι θα επανεξετάσει την αξιολόγησή της για την Ιταλία τον Νοέμβριο.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΕ αναβάλλει τη λήψη μέτρων σε Ισπανία και Πορτογαλία για τα ελλείμματά τους"

Σε 12 μηνιαίες δόσεις η επιστροφή του ΕΚΑΣ - Ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια

Σε διευκρινίσεις για την καταβολή του ΕΚΑΣ προχώρησε το υπουργείο Εργασίας, αναφέροντας ότι το επίδομα αποτελεί προνοιακή και όχι συνταξιοδοτική παροχή, η οποία δίνεται, έπειτα από έλεγχο πόρων και επανακαθορίζεται, ετησίως, ανάλογα με τα εισοδήματα των δικαιούχων. Σημειώνει πως πρόκειται για μια πάγια διαδικασία που θα εφαρμοστεί και φέτος και καταγγέλλει τα «τρομολαγνικά δημοσιεύματα» σε «προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες». Διαβάστε ποια είναι τα νέα εισοδηματικά κριτήρια βάσει του νέου ασφαλιστικού.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο επανακαθορισμός γίνεται κάθε Ιούνιο, κατόπιν επεξεργασίας των φορολογικών δηλώσεων. Σε περίπτωση που έχουν καταβληθεί επιδόματα σε πρώην δικαιούχους που έχουν υπερβεί τα εισοδηματικά κριτήρια, σύμφωνα με το υπουργείο, αυτά επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

«Η ίδια πάγια διαδικασία θα εφαρμοστεί και εφέτος» σημειώνει το υπουργείο, υπογραμμίζοντας ότι η επιστροφή θα γίνει σε 12 μηνιαίες δόσεις με ισόποσο συμψηφιστικό υπολογισμό της σύνταξης.

«Όσα τρομολαγνικά γράφτηκαν περί δήθεν δέσμευσης του ενός τρίτου της σύνταξης για το συμψηφισμό δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και διαδίδονται αποκλειστικά και μόνο για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες» προσθέτει.

Τα κριτήρια

Τα εισοδηματικά κριτήρια βάσει του νέου ασφαλιστικού για την καταβολή του επιδόματος διαμορφώνονται ως εξής:

*230 ευρώ το μήνα ΕΚΑΣ για εισόδημα μέχρι 7.216 ευρώ (αντί των 7.715,65 ευρώ).

*172,50 ευρώ ΕΚΑΣ για εισόδημα από 7.216,01 ευρώ μέχρι 7.518 ευρώ (αντί των 7.715,66 μέχρι 8.018,26 ευρώ).

*115 ευρώ ΕΚΑΣ για εισόδημα από 7.518,01 ευρώ μέχρι 7.720 ευρώ (αντί 8.018,27 μέχρι 8.219,93 ευρώ).

*57,50 ευρώ ΕΚΑΣ για εισόδημα από 7.720,01 ευρώ μέχρι 7.972 ευρώ (αντί των 8.219,94 μέχρι 8.472,09 ευρώ.

*Καταργείται το ΕΚΑΣ των 30 ευρώ για όσους είχαν ατομικό εισόδημα από συντάξεις από 8.472,10 μέχρι 9.200,00 ευρώ και οικογενειακό έως 13.500 ευρώ.

tvxs


Διαβάστε Περισσότερα » "Σε 12 μηνιαίες δόσεις η επιστροφή του ΕΚΑΣ - Ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια"

Φράκτες ετοιμάζει η Βουλγαρία στα σύνορα με Ελλάδα - Τουρκία

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας σχεδιάζει να ανοίξει τάφρους και να υψώσει φράκτες στα σύνορά της με την Ελλάδα και την Τουρκία για να εμποδίσει πρόσφυγες και μετανάστες που διαφεύγουν από τις πολεμικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή να εισέλθουν στο έδαφός της, αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild».

Σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Kοινής Aνάλυσης και Στρατηγικής της Παράτυπης Μετανάστευσης (GASIM), «εξαιτίας των μέτρων τα οποία έχουν ληφθεί στο Αιγαίο, οι παράνομοι διακινητές μεταναστών εστιάζουν περισσότερο στον διάδρομο από την Τουρκία προς τη Βουλγαρία και προς τη Δυτική Ευρώπη». Εκεί «δραστηριοποιούνται ενεργά ανάλογα δίκτυα διακίνησης εδώ και χρόνια», σύμφωνα με την έκθεση.

Οι αριθμοί των προσφύγων και μεταναστών προς τη Βουλγαρία παραπέμπουν σε σημαντικά «κενά ελέγχου κατά την είσοδο» στη χώρα και σε έντονες «δραστηριότητες διακινητών», όπως αναφέρει η έκθεση, στην οποία επίσης τονίζεται ότι ιδίως λόγω της οικονομικής αδυναμίας της χώρας υφίσταται ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος «να επιβαρυνθεί υπέρμετρα» η βουλγαρική αστυνομία, η οποία έχει ήδη ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά μέσα.

Η βουλγαρική κυβέρνηση εξετάζει, σύμφωνα με την έκθεση του GASIM, «την κατασκευή ενός φράκτη στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα», έστω και τμηματικά. Επιπλέον, υπάρχει η σκέψη να κατασκευαστούν και άλλοι φράκτες στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα έως το καλοκαίρι του 2016. Πρόκειται για μια επέκταση συνολικού μήκους 160 χιλιομέτρων .

Κατά την «Bild», τα σχεδιαζόμενα μέτρα είναι αποτέλεσμα των έντονων αντιδράσεων Βουλγάρων πολιτών στα σύνορα.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Φράκτες ετοιμάζει η Βουλγαρία στα σύνορα με Ελλάδα - Τουρκία"

Το ΦΕΚ για το ωρολόγιο πρόγραμμα του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1324 τΒ 11-5-2016) η Υπουργική Απόφαση για το ωρολόγιο πρόγραμμα του ενιαίου τύπου Ολοήμερου Δημοτικού σχολείου που θα ισχύσει από το επόμενο σχολικό έτος.

Διαβάστε αναλυτικά το ΦΕΚ

Από το επόμενο σχολικό έτος θα επέλθουν αλλαγές στα ωράρια και τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών σχολείων. Το υπουργείο Παιδείας, μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής προχωρά στην εφαρμογή ενός νέου, ενιαίου τύπου ολοήμερου δημοτικού σχολείου.

Έτσι, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, τα δημοτικά όλης της χώρας θα υπάγονται σε έναν τύπο σχολείου, με ενιαίο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα και λειτουργία προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, θα γίνεται ενιαία παροχή κοινών γνωστικών και διδακτικών αντικειμένων σε όλους τους τύπους δημοτικών σχολείων της χώρας από 4/θέσια και πάνω, θα ενοποιηθούν τα Εβδομαδιαία Ωρολόγια Προγράμματα, ύστερα από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ενώ η λήξη του υποχρεωτικού προγράμματος θα γενικευτεί για όλες τις τάξεις στις 13:15.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει την κατάργηση των «κλασικών» δημοτικών σχολείων, αλλά και των δημοτικών που μέχρι σήμερα υπάγονται στο Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος, στον νέο τύπο δημοτικού σχολείου, η έναρξή του ορίζεται στις 13:15 και η λήξη του στις 16:00.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΦΕΚ για το ωρολόγιο πρόγραμμα του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου"

Μεγάλες ανατροπές στην Παιδεία: Όλο το πόρισμα-εισήγηση

Μεγάλες αλλαγές που αφορούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης προβλέπονται από το πόρισμα-εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Οι προτάσεις αφορούν μεταξύ άλλων σε μείωση της διδακτέας ύλης, αλλαγές στις εξετάσεις, ενίσχυση του ρόλου των εκπαιδευτικών κ.ά.

Στο σχετικό κείμενο, το οποίο περιλαμβάνει ένα πακέτο 83 «συμπτυγμένων» προτάσεων, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Oι εξαντλητικοί ρυθμοί διδασκαλίας και μάθησης που επιβάλλονται σήμερα για την κάλυψη της υπερφορτωμένης ύλης των σχολικών εγχειριδίων δεν επιτρέπουν τη σε βάθος προσέγγιση της σχολικής γνώσης [...] Σημαντικές είναι τέλος οι επιπτώσεις της υπερφορτωμένης ύλης των σχολικών εγχειριδίων στην ενίσχυση της παραπαιδείας».

Εκτός από τη μείωση της ύλης, η Επιτροπή, υπό την προεδρία του πανεπιστημιακού Κ. Γαβρόγλου, προτείνει την ενίσχυση του ρόλου των συλλόγων διδασκόντων στη διοίκηση των σχολικών μονάδων, την καθιέρωση της πιστοποίησης της γλωσσομάθειας στο σχολείο, την πρόβλεψη ειδικών χώρων στα σχολεία για μαθήματα τέχνης.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πόρισμα

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλες ανατροπές στην Παιδεία: Όλο το πόρισμα-εισήγηση"

Handelsblatt: Ο Τσακαλώτος έχει φαντασία, επινοεί φόρους

«Το μόνο για το οποίο δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι για έλλειψη φαντασίας», επισημαίνει η γερμανική Handelsblatt.

Αναφερόμενη τόσο την προηγούμενη ψηφοφορία στη Βουλή για το Ασφαλιστικό-Φορολογικό όσο και σε αυτή της ερχόμενης Κυριακής για το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα, η γερμανική εφημερίδα ανάφερει ότι προϊόντα και υπηρεσίες γίνονται ακριβότερα για τους Ελληνες, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας συμπιέζει ακόμη περισσότερο τους φορολογουμένους.

Μάλιστα, η Handelsblatt αναφέρεται ονομαστικά σε ορισμένους φόρους, όπως η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα που θα κάνει τη βενζίνη ακριβότερη κατά 5 με 8 λεπτά το λίτρο, αλλά και τις αυξήσεις σε τσιγάρα, ποτά και κινητά για τα οποία όπως λέει «οι Ελληνες πρέπει να βάλουν βαθύτερα την τσέπη τους».

«Για το μόνο που δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι για έλλειψη φαντασίας. Επινόησε τουλάχιστον πέντε. Ετσι, τώρα θα μπει φόρος στη συνδρομητική τηλεόραση, ενώ φόρος θα μπει και στους τουρίστες, καθώς μπαίνει τέλος διανυκτέρευσης 2 με 4 ευρώ τη βραδιά», καταλήγει το δημοσίευμα.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Handelsblatt: Ο Τσακαλώτος έχει φαντασία, επινοεί φόρους"

Στις 23 Μαΐου η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η προσφυγική κρίση, η πορεία υλοποίησης της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας αλλά και οι διμερείς σχέσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο του τετ α τετ μεταξύ του Τούρκου προέδρου και του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Μαΐου.


Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 23 Μαΐου η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν"

Συλλαλητήριο την Κυριακή από το ΠΑΜΕ

Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Κυριακή 22 Μαΐου στις 5.30 το απόγευμα στην Ομόνοια ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τον "αυτόματο κόφτη" και τους έμμεσους φόρους. Το ΠΑΜΕ κάνει κάλεσμα στους εργαζόμενους κάθε κλάδου, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις σωματειακές επιτροπές, τους νέους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, να μη δεχτούν τη "νέα εξαθλίωση".

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ "στο νέο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση, περιλαμβάνεται ο αυτόματος κόφτης δηλαδή ένα αυτόματος μπαλτάς που θα κόβει και θα μειώνει μισθούς και συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα θα προκαλεί αυτόματες περικοπές σε κονδύλια προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους δήμους και άλλους φορείς της Τοπικής Διοίκησης, όταν θα διαπιστώνεται πως δεν πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι των κρατικών προϋπολογισμών και του μνημονίου. Η κυβέρνηση λέει ψέματα, φέρνει νέο, 4ο μνημόνιο. Την ίδια στιγμή γενικεύουν τη φοροεπέλαση παντού:

* Αυξάνουν τον ΦΠΑ από το 23% στο 24%, εξέλιξη που θα επιφέρει νέες μαζικές αυξήσεις σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

* Αυξάνουν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που επιβάλλονται στη βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο υγραέριο, στο φυσικό αέριο και στην κηροζίνη με εφαρμογή από 1η Ιούνη.

* Σχεδιάζουν να επιβάλουν νέους ειδικούς φόρους στη σταθερή τηλεφωνία, στη συνδρομητική τηλεόραση, στα τσιγάρα, στα τέλη των αυτοκίνητων, στον καφέ, στα ποτά". Η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, όπως σημειώνεται, είναι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλαλητήριο την Κυριακή από το ΠΑΜΕ"

ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο την Κυριακή

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ την Κυριακή 22 Μαΐου στις 5. 30 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στο νέο Πολυνομοσχέδιο που θα τεθεί την ίδια μέρα προς ψήφιση στη Βουλή.

Η Ομοσπονδία ζητεί «να μην περάσει το νέο βάρβαρο πακέτο μνημονιακών μέτρων, να μην περάσει ο αυτόματος κόφτης μισθών και συντάξεων και να αποτραπεί η φοροεπιδρομή».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο σε κινητοποιήσεις και να βρεθούν την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος να μην περάσει το Πολυνομοσχέδιο:

«Με το νέο νομοσχέδιο επιβάλλονται πρόσθετοι έμμεσοι φόροι ύψους 1,8 δισ. ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, παράλληλα με τους νέους άμεσους φόρους στο εισόδημα ύψους 1,8 δισ. που επιβλήθηκαν πρόσφατα, σε μισθωτούς, συνταξιούχους και άλλα λαϊκά στρώματα. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την πολιτική λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και της δημόσιας περιουσίας, την πολιτική φτωχοποίησης του λαού. Αγωνίζεται για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ και κεφαλαίου».

real

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο την Κυριακή"

Παρέμβαση του υπ. Οικονομικών μετά το μπάχαλο στο Taxis

Την παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε το μπάχαλο με το Taxis, που από τεχνικό λάθος φορολογούσε ανέργους, φοιτητές και περιστασιακά εργαζόμενους ως επιχειρηματίες.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, θα προχωρήσει σε επανεκκαθάριση στις περιπτώσεις εκείνες των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν πριν ενσωματωθούν στο σύστημα εκκαθάρισης οι απαλλακτικές διατάξεις που αφορούν τους μισθωτούς με μπλοκάκι και άλλους φορολογούμενους με πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι στις δηλώσεις αυτές εμφανίστηκε αυξημένος φόρος γιατί υπήρξε καθυστέρηση στην εφαρμογή στο σύστημα TAXIS της διάταξης με την οποία οι μισθωτοί με μπλοκάκι θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα των μισθωτών και όχι ως ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως και φορολογούμενοι με πολύ χαμηλά εισοδήματα (ενοίκια κτλ).

Για τον λόγο αυτόν, η αρχική εκκαθάριση των δηλώσεών τους έδειξε αυξημένο φόρο όπως και υποχρέωση προκαταβολής φόρου εισοδήματος καθώς φορολογήθηκαν με τις διατάξεις που ισχύουν για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αποδίδουν το πρόβλημα αυτό σε λόγους καθυστέρησης στην εφαρμογή των διατάξεων και καθησυχάζουν τους φορολογούμενους ότι θα αποκατασταθεί με νέα εκκαθάριση που θα πραγματοποιηθεί.

tvxs

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση του υπ. Οικονομικών μετά το μπάχαλο στο Taxis"

Φάμελλος: Δική μας πρόταση ο δημοσιονομικός «κόφτης»

Πρόταση της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, ο δημοσιονομικός κόφτης.

«Ο λεγόμενος δημοσιονομικός κόφτης είναι δική μας πρόταση για να μην υπάρξουν νομοθετημένα μέτρα», υποστήριξε ο κ. Φάμελλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM. Τόνισε ότι «ο βαθμός συνέπειας των κομμάτων της αντιπολίτευσης έναντι αυτών που ψήφισαν τον Αύγουστο μέλλει να αποδειχθεί», ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «λειτουργεί πολιτικά ως εκκρεμές».

Ο κ. Φάμελος υπεραμύνθηκε του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων λέγοντας ότι «αυτό αξιοποιεί και δεν θα ξεπουλάει την δημόσια περιουσία» ενώ για τη ρύθμιση σχετικά με την πρώτη κατοικία είπε πως «θα προφυλαχθεί και δεν θεωρεί ότι κανείς μπορεί να αρνηθεί στη Βουλή να στηρίξει αυτή την διάταξη».

Υποστήριξε ότι «όλα όσα λέγονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια οφείλονταν και λέγονταν υπό το βάρος της μέγγενης της διαπραγμάτευσης».

Χαρακτήρισε ότι «η εξαγορά χρέους από τον ESM είναι σοβαρή πρόταση όπως και αυτή του ΔΝΤ». «Όλα τα εργαλεία τα συζητάμε», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας παράλληλα ότι «το σημαντικότερο με τον αγωγό ΤΑΡ είναι ότι εισάγει την Ελλάδα στον γεωπολιτικό χάρτη».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Φάμελλος: Δική μας πρόταση ο δημοσιονομικός «κόφτης»"

Σόιμπλε: Με μένα δεν θα υπάρχει «πάγωμα» επιτοκίων για την Ελλάδα

Σύμφωνα με τη εφημερίδα Süddeutsche Zeitung το ΔΝΤ προτείνει να σταματήσει η Ελλάδα την αποπληρωμή δανείων μέχρι το 2040 ή να παγώσει τα επιτόκια, συναντά ωστόσο την αντίδραση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Επικαλούμενη πηγές από «διαπραγματευτικούς κύκλους» στην Ουάσιγκτον, η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προτείνει να αποπληρωθούν σταδιακά, από το 2040 μέχρι το 2060, τα δάνεια συνολικού ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα από τους ευρωπαίους δανειστές της, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της. Κατ΄αυτόν τον τρόπο, φέρεται να εκτιμά το ΔΝΤ, η συνολική εξυπηρέτηση του χρέους θα περιοριζόταν σταθερά σε ποσοστό κάτω του 15% του ελληνικού ΑΕΠ.
Ως εναλλακτική λύση, τονίζει η SZ, το Ταμείο προτείνει στους Ευρωπαίους να «παγώσουν» τα επιτόκια για τα ελληνικά δάνεια στα σημερινά επίπεδα του 1,5%. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ανόδου των επιτοκίων, τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα αναλάβουν να καλύψουν τη διαφορά, πληρώνοντας το απαραίτητο ποσό στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Σε κάθε περίπτωση, τα ΔΝΤ επιμένει στην απαίτησή του να υλοποιηθούν οι όποιες διευκολύνσεις για την αποπληρωμή των δανείων στη διάρκεια του τρέχοντος προγράμματος, δηλαδή μέχρι το 2018. Μέχρι στιγμής πάντως, το ίδιο το Ταμείο δεν συμμετέχει στο τρίτο μνημόνιο των 86 δις που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι του 2015.
«Όχι με μένα» δηλώνει ο Σόιμπλε
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν φαίνεται να αποδέχεται τις προτάσεις του ΔΝΤ
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν φαίνεται να αποδέχεται τις προτάσεις του ΔΝΤ
H Süddeutsche Zeitung εκτιμά ότι οι προτάσεις του ΔΝΤ προσκρούουν κυρίως στην αντίδραση της Γερμανίας. Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να έχει δηλώσει ότι δεν αποδέχεται «πάγωμα» των επιτοκίων για την Ελλάδα και ότι «με αυτόν δεν πρόκειται να υπάρξει» μία τέτοια εξέλιξη. Ο Σόιμπλε έχει τονίσει επανειλημμένα ότι δεν πρόκειται να ζητήσει από το γερμανικό κοινοβούλιο μία αλλαγή του προγράμματος που με τόσο κόπο είχε συμφωνηθεί το περασμένο καλοκαίρι. «Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι απλώς διατεθειμένος να προβεί σε μικρότερες αλλαγές στα πλαίσια του προγράμματος που έχει ήδη συμφωνηθεί» αναφέρει η εφημερίδα του Μονάχου.
Ανεξάρτητα πάντως από την αντιπαράθεση για το χρέος «οι υπουργοί Οικονομικών (της ευρωζώνης) θέλουν να δώσουν το πράσινο φως για την επόμενη δόση προς την Αθήνα στην προσεχή συνάντησή τους στις 24 Μαίου». Προϋπόθεση για αυτό παραμένει πάντως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η ίδρυση ενός νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων υπό τον έλεγχο των πιστωτών, καθώς και η θέσπιση του «αυτόματου κόφτη δαπανών» που αφορά μισθούς, συντάξεις και λοιπές δαπάνες στον δημόσιο τομέα, επισημαίνει η Süddeutsche Zeitung. Σημειώνει μάλιστα, ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει τα σχετικά νομοσχέδια πριν εκταμιευθεί η επόμενη δόση.
dw


Διαβάστε Περισσότερα » "Σόιμπλε: Με μένα δεν θα υπάρχει «πάγωμα» επιτοκίων για την Ελλάδα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news