facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Τούσκ: Συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα το συντομότερο δυνατόν

Να καταλήξουν σε συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα «πολύ σύντομα» κάλεσε τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας ο πρόεδρος Τουσκ δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της εν εξελίξει αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη.

Καλώ τους υπουργούς Οικονομικών να καταλήξουν σε συμφωνία πολύ σύντομα και ελπίζω πως ως το τέλος του Μαΐου, οπότε θα συναντηθούμε για τη Σύνοδο των G7 η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος θα έχει αξιολογηθεί θετικά. Θα ήθελα να ενθαρρύνω όλους τους υπουργούς και τους θεσμούς να διπλασιάσουν τις προσπάθειες τους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Τούσκ: Συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα το συντομότερο δυνατόν"

Moody's: Πιστωτικά αρνητική η καθυστέρηση της αξιολόγησης

Οι καθυστερήσεις στη ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι πιστωτικά αρνητικές για την Ελλάδα, επειδή αυξάνουν τον κίνδυνο μίας νέας συμπίεσης της ρευστότητας, καθυστερούν τη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ επιβαρύνουν την οικονομική εμπιστοσύνη, τονίζει o οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου, οι διαπραγματεύσεις για την πρώτη αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος βρίσκονται σε εξέλιξη από το Φεβρουάριο, αλλά η διαδικασία παραμένει ανοιχτή εξαιτίας των εντάσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, κυρίως το ΔΝΤ και την Κομισιόν.

Η Moody’s υπογραμμίζει ότι η επόμενη εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης θα πραγματοποιηθεί μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και, κατά συνέπεια, «οι παραπαίουσες διαπραγματεύσεις αυξάνουν τον κίνδυνο συμπίεσης της ρευστότητας».

Ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον αποπληρωμών ύψους 7,5 δισ. ευρώ από το Μάιο έως τον Δεκέμβριο και περίπου τα δύο τρίτα αυτών των υποχρεώσεων αφορούν το διάστημα Ιουνίου - Ιουλίου. Οι οφειλές προς τον ιδιωτικό τομέα είναι σχετικά περιορισμένες, όμως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πληρώνει σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ σε μισθούς και συντάξεις κάθε μήνα.

Παρόλα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες στη συλλογή των φόρων και, επιπλέον, η πολιτική αβεβαιότητα είναι και πάλι σε άνοδο.

Ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει ότι ο κυβερνών συνασπισμός του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ διαθέτει πλειοψηφία μόλις τριών εδρών στο κοινοβούλιο και ίσως αντιμετωπίσει δυσκολίες να «περάσει» τη νομοθεσία για το ασφαλιστικό και τις αυξήσεις φόρων.

Το κόμμα της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης, σημειώνει η Moody’s, υπό τη νέα ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, προηγείται στις δημοσκοπήσεις και θα μπορούσε να επιχειρήσει να υποχρεώσει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέες εκλογές.

Επιπλέον, η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος έχει γίνει πιο περίπλοκη εξαιτίας τόσο της προσφυγικής κρίσης, όσο και του δημοψηφίσματος στη Βρετανία «το οποίο απειλεί να καθυστερήσει την ελληνική αξιολόγηση μετά τον Ιούνιο».

Η Moody’s αξιολογεί προς τον παρόν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στο Caa3 με σταθερό outlook.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Moody's: Πιστωτικά αρνητική η καθυστέρηση της αξιολόγησης"

5 ρήτρες για «μαχαίρι» διαρκείας στις συντάξεις

Μειώσεις… δίχως τέλος θα φέρει σε εισοδήματα και συντάξεις η ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό από την Ολομέλεια της Βουλής που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, προκειμένου να εξοικονομηθούν 2,7 δισ. ευρώ σωρευτικά έως το τέλος του 2019.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσω του νομοσχεδίου προωθούνται πέντε ρήτρες που οδηγούν αυτόματα σε μειώσεις στα εισοδήματα νυν και μελλοντικών συνταξιούχων. Παράλληλα, άγνωστο παραμένει ποιοι από τους πόρους του ασφαλιστικού θα κοπούν σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν πιάσει τον στόχο της εξοικονόμησης του 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018. 

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews

          

real


Διαβάστε Περισσότερα » "5 ρήτρες για «μαχαίρι» διαρκείας στις συντάξεις"

DW: Στενεύουν τα περιθώρια για τον Τσίπρα

Στη δύσκολη θέση της Ελλάδας, παρά την αισιόδοξη ομιλία του έλληνα πρωθυπουργού για το Πάσχα, αναφέρεται η εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger. «Ήταν ένα χαρμόσυνο μήνυμα αυτό που μετέφερε στους συμπατριώτες του ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το Πάσχα. ‘Τα δύσκολα είναι πίσω μας, καλύτερες μέρες έρχονται'. Αυτό όμως μπορεί να ήταν περισσότερο ευχή. Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές δεν προχωρούν. Την ερχόμενη Δευτέρα θα συναντηθούν οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών σε μια έκτακτη σύνοδο για την Ελλάδα. Εάν δεν υπάρξει έστω μια προσέγγιση στα ανοιχτά θέματα, τότε τα περιθώρια για τον Τσίπρα στενεύουν- όπως και για την Ελλάδα».
Ένα δυσοίωνο μέλλον για την Ευρώπη διακρίνει ο σχολιαστής της εφημερίδας Handelsblatt σε σχετικό άρθρο, αναφερόμενος και στον ρόλο που συντελεί η Ελλάδα σε αυτό. «Μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες αυξάνεται συνεχώς η απαισιοδοξία για το μέλλον της Ευρώπης. Δημιουργείται η εντύπωση ότι η κρίση του ευρώ και της Ελλάδας, οι προσφυγικές ροές και η τρομοκρατία θα μπορούσαν να ανατινάξουν με την ευρεία έννοια την ευρωπαϊκή κοινότητα. Η άνοδος εθνικιστικών, δεξιών, δημαγωγικών κινημάτων σε σχεδόν όλα τα κράτη της ευρωζώνης, αλλά και ευρωπαϊκών χωρών όπως η Ελβετία, δεν είναι πια φαινόμενο που παρατηρείται στο περιθώριο αλλά στο επίκεντρο της κοινωνίας».
«Δεν υπάρχει σκάνδαλο»
Ο χώρος ανάγνωσης των εγγράφων ΤΤΙΡ στο Βερολίνο
Ο χώρος ανάγνωσης των εγγράφων ΤΤΙΡ στο Βερολίνο
Πολλοί σχολιαστές γράφουν σήμερα εκτενώς για τη δημοσίευση των μυστικών εγγράφων των διαπραγματεύσεων της διατλαντικής συμφωνίας TTIP. «Με τη δημοσίευση των εγγράφων για την πορεία των διαπραγματεύσεων της προγραμματισμένης συμφωνίας με τις ΗΠΑ, η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace κατάφερε ένα ισχυρό πλήγμα στις συζητήσεις που γίνονται. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με το περιεχόμενο των εγγράφων. Όλα τα αιτήματα είναι γνωστά. Και πρόκειται απλά για αιτήματα. Οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές. Αν το δει κανείς όμως ψύχραιμα, δεν υπάρχει λόγος γι' αυτή την αναστάτωση» υποστηρίζει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Η εφημερίδα Die Welt επισημαίνει σχετικά: «Τα έγγραφα δεν προσφέρονται για σκανδαλολογία. Σίγουρα η ΕΕ έχει συντελέσει στη δυσπιστία απέναντι στην ΤΤΙΡ, για πολύ καιρό δεν ήταν ξεκάθαρο το τι συζητείται στις διαπραγματεύσεις. Οι πολίτες όμως πρέπει να αποδεχθούν ότι οι διαπραγματεύσεις δεν είναι ποτέ τελείως ανοιχτές για το ευρύ το κοινό. Η πολιτική δεν πρέπει να αφήσει αυτό να την επηρεάσει. Διότι έτσι μπορεί να διακινδυνεύσει μια ιδέα που -ειδικά για τη Γερμανία- είναι μια εγγύηση για ευημερία».
Ελευθεροτυπία στη Γερμανία
3 Μαΐου - Παγκόσμια ημέρα της ελευθεροτυπίας
3 Μαΐου - Παγκόσμια ημέρα της ελευθεροτυπίας
Ανήμερα τη παγκόσμιας ημέρας της ελευθεροτυπίας μεγάλη μερίδα του τύπου δημοσιεύει σχετικά σχόλια. Συγκριμένα η Kieler Nachrichten γράφει: «Σήμερα, την παγκόσμια ημέρα της ελευθεροτυπίας, δεν θα πρέπει να κοιτάμε μόνο σε μακρινές χώρες. Στη Γερμανία αναπτύσσονται δυνάμεις όπως το ξενοφοβικό κίνημα Pegida ή το ακροδεξιό κόμμα AfD, που αν μπορούσαν θα διέλυαν αυτό που οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ως ‘δημοσιογραφία του ψεύδους'. Το μόνο πεδίο αλήθειας για τους εθνικιστές είναι τα δικά τους ιντερνετικά φόρουμ. Οι αντιρρήσεις πρέπει να μένουν εκτός, βολικές φήμες εξαπλώνονται γρήγορα, περίπλοκα θέματα απλά παραλείπονται. Έτσι δημιουργεί κανείς -οι Γερμανοί το γνωρίζουν αυτό- το κατάλληλο έδαφος για να φανατίσει τις μάζες».
dw


Διαβάστε Περισσότερα » "DW: Στενεύουν τα περιθώρια για τον Τσίπρα"

Απογοητευμένος από τον βραδύ ρυθμό των επανεγκαταστάσεων ο Δ. Αβραμόπουλος

Απογοητευμένος από τον βραδύ ρυθμό των επανεγκαταστάσεων δηλώνει ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Η απόφαση να πραγματοποιηθούν επανεγκαταστάσεις είναι δεσμευτική και τα κράτη-μέλη έχουν ηθική υποχρέωση να το πράξουν. Προς το παρόν δεν προχωρήσαμε σε νομικού χαρακτήρα βήματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα βήματα αυτά δεν θα γίνουν» τόνισε.

Σε συνέντευξή του στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τον αργό ρυθμό των επανεγκαταστάσεων και για την έλλειψη πολιτικής βούλησης.

«Η διαχείριση του προσφυγικού δεν ανήκει μόνον σε Ιταλία και Ελλάδα», υπογραμμίζει παράλληλα ο k. Αβραμόπουλος, ενώ σχετικά με τη μέχρι τώρα πορεία των επανεγκαταστάσεων, τέλος, δήλωσε:

«Μέχρι τώρα είναι 1.441 τα άτομα που επανεγκαταστάθηκαν από Ιταλία και Ελλάδα. Εξ αυτών, 565 μόνον από την Ιταλία. Τώρα που οι αφίξεις στην Ιταλία αυξάνονται και πάλι, ο αριθμός των επανεγκαταστάσεων πρέπει να μεγαλώσει, αν θέλουμε να αποφύγουμε να δημιουργηθεί πρόβλημα στη χώρα».

Σε ό,τι αφορά τη Συνθήκη του Σένγκεν, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πρόσθεσε: «Το Σένγκεν δεν πεθαίνει. Αντιθέτως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποιεί κάθε δυνατή προσπάθεια για επιστροφή στην ομαλότητα, όπως αναφέρεται και στον οδικό χάρτη "Βack to Schengen". Για να επιτελεσθεί πρόοδος, όμως, χρειάζονται ενδιάμεσα βήματα. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μια νύχτα, πρέπει να εξασφαλίσουμε μια βαθμιαία διαδικασία, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιτραπούν προσωρινοί, έκτακτοι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα».

Ο αρμόδιος επίτροπος δηλώνει επίσης ότι η ιδέα του ιταλού υπουργού Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, να δημιουργηθούν πλωτά hot spots είναι ενδιαφέρουσα και πρέπει να τύχει εμβάθυνσης, αλλά απαιτείται να εξακριβωθούν και διάφορες νομικές, τεχνικές και οικονομικού χαρακτήρα πτυχές οι οποίες συνδέονται με την εφαρμογή της.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Απογοητευμένος από τον βραδύ ρυθμό των επανεγκαταστάσεων ο Δ. Αβραμόπουλος"

Τα πάνω κάτω σε Γυμνάσιο και Λύκειο: Προτάσεις για κατάργηση εξετάσεων και βαθμών -Θα μειωθούν και τα διαλείμματα

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διάλογος για τις αλλαγές στην Παιδεία και οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω σε Γυμνάσιο και Λύκειο.

Μεταξύ άλλων προτείνεται η κατάργηση βαθμών και εξετάσεων. Τα μαθήματα θα γίνουν λιγότερα, ενώ από τις περικοπές δεν γλιτώνουν ούτε τα διαλείμματα. Ο Αντώνης Λιάκος, πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, προτείνει -μεταξύ άλλων- αναπροσαρμογή του ωρολόγιου προγράμματος με λιγότερα διαλείμματα και λιγότερα μαθήματα, ερευνητικές εργασίες αντί εξετάσεων, περιγραφική αξιολόγηση αντί βαθμών, προσαρμογή των σχολείων στις τοπικές συνθήκες, εισαγωγή στα ΑΕΙ με ισχυρό απολυτήριο ενός ανανεωμένου διετούς λυκείου.
Υπενθυμίζεται πως μία από τις προτάσεις είναι το Γυμνάσιο να είναι 4ετούς διάρκειας και το Λύκειο διετούς.

Οι προτάσεις της Επιτροπής Διαλόγου για την Παιδεία
1. Αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης της εκπαίδευσης και αναζήτηση νέων εργαλείων.
2. Εθνικό Σχολικό Πρόγραμμα Σπουδών: διαφοροποίηση αναλόγως των τοπικών ιδιαιτεροτήτων και αναγκών.
3. «Ανοικτά» σχολεία με ενεργούς εκπαιδευτικούς που θα έχουν δυνατότητα παρέμβασης και συνδιαμόρφωσης της διδακτικής διαδικασίας και των μαθημάτων διδασκαλίας.
4. Μείωση διδασκόμενης ύλης και αντικατάσταση της βαθμολογίας ως και το Γυμνάσιο με περιγραφική αξιολόγηση των μαθητών.
5. Ενιαίος τύπος ολοήμερου Δημοτικού και προσαρμογή στις τοπικές συνθήκες.
6. Χρήση των σχολείων τις απογευματινές ώρες για δραστηριότητες σε συνεργασία με τους δήμους και «βάφτιση» σχολείων για συμβολικούς λόγους.
7. Κατάργηση αλλεπάλληλων εξετάσεων στο Γυμνάσιο και αντικατάστασή τους με projects - εργασίες.
8. Ενοποίηση κατευθύνσεων μαθημάτων.
9. Απελευθέρωση των Τμημάτων χαμηλής ζήτησης από τις πανελλαδικές εξετάσεις.
10. Τετραετές Γυμνάσιο και διετές Λύκειο που θα δίνει ισχυρό απολυτήριο για την εισαγωγή σε τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης όπου υπάρχουν κενές θέσεις ή δεν είναι υψηλού ενδιαφέροντος.
11. Διατήρηση πανελλαδικών εξετάσεων με τη μορφή που έχουν σήμερα στις σχολές υψηλής ζήτησης.
12. Δυνατότητα τα ΑΕΙ να εξασφαλίσουν πόρους για τη χρηματοδότησή τους σε συνεργασία με φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, του εσωτερικού και του εξωτερικού.
13. Δωρεάν ακαδημαϊκά/ερευνητικά μεταπτυχιακά προγράμματα και δίδακτρα στα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης και ανάπτυξης.
14. Επανέρχονται τα 4ετή αναπτυξιακά συμβόλαια μεταξύ ΑΕΙ και Πολιτείας.
15. Ενιαίος χώρος ΑΕΙ - ερευνητικά κέντρα και δημιουργία Εθνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα πάνω κάτω σε Γυμνάσιο και Λύκειο: Προτάσεις για κατάργηση εξετάσεων και βαθμών -Θα μειωθούν και τα διαλείμματα "

Μητρόπουλος: «Εννιά φορές πάνω ο λογαριασμός του ασφαλιστικού από το email Χαρδούβελλη»

Στην παραδοχή πως η ασφαλιστική μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου επιφυλάσσει για τους πολίτες εννέα φορές μεγαλύτερο λογαριασμό από το email Χαρδούβελλη προχώρησε σήμερα στην εκπομπή "Οι Αταίριαστοι" στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητροπουλος.

Ο κ. Μητρόπουλος, με τη δήλωσή του αυτή για πρώτη φορά επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης πως η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που πρότεινε η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν σαφώς ευνοϊκότερη από αυτήν που προωθείται τώρα.

Να θυμίσουμε πως την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα ο τέως υπουργός Εργασίας και νυν βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης είχε υποστηρίξει πως ο λογαριασμός του ασφαλιστικού θα είναι έως και δέκα φορές μεγαλύτερος, δήλωση που επιβεβαιώνεται πλέον από το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητρόπουλος: «Εννιά φορές πάνω ο λογαριασμός του ασφαλιστικού από το email Χαρδούβελλη»"

Η Τουρκία καταργεί τη βίζα για τους Κύπριους αλλά...

Οι Ελληνοκύπριοι δεν θα χρειάζονται πλέον θεώρηση εισόδου (βίζα) για να επισκέπτονται την Τουρκία, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για την απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου, όμως αυτό δεν ισοδυναμεί με αναγνώριση της Κύπρου εκ μέρους της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα Τούρκος αξιωματούχος.

Το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου για τους πολίτες της ΕΕ μόλις η ΕΕ άρει την υποχρέωση των Τούρκων να έχουν θεώρηση εισόδου όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ, σύμφωνα με μια απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η κίνηση αυτή γίνεται για να ικανοποιηθεί ένα από τα 72 κριτήρια που έχουν θέσει στην Τουρκία οι Βρυξέλλες.

Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία θα ισχύει και για τους Ελληνοκυπρίους. «Αυτό δεν σημαίνει την αναγνώριση της Κύπρου. Αν η ΕΕ καταργήσει τις βίζες για τους τούρκους πολίτες, τότε θα καταργήσουμε κι εμείς την βίζα για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ», δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Αυτή τη στιγμή, οι Ελληνοκύπριοι μπορούν ήδη να ταξιδεύουν στην Τουρκία, όμως εκδίδουμε τη θεώρηση εισόδου τους σ' ένα χωριστό χαρτί. Μ' αυτή τη νέα ρύθμιση δεν θα χρειάζονται βίζα», διευκρίνισε.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία καταργεί τη βίζα για τους Κύπριους αλλά..."

Επιμένει η Αυλωνίτου (ΣΥΡΙΖΑ): Το ΔΝΤ είχε χάσει το κύρος του και το αναβαθμίσαμε!

Αμετανόητη στις θέσεις της για το ΔΝΤ εμφανίστηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κυρία Αυλωνίτου δήλωσε -μεταξύ άλλων- ότι «το 2010 το ΔΝΤ είχε χάσει κάθε κύρος και εμείς το αναβαθμίσαμε».

«Το ΔΝΤ ήταν ανυπόλητο, είχε χάσει κάθε κύρος. Το έφερε το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου στην Ευρώπη το 2010. Εμείς δεν το θέλαμε. Μας το επέβαλαν», είπε.

Και πρόσθεσε: «Το ΔΝΤ δεν χρειάζεται πλέον γιατί η Ευρώπη έχει τον μηχανισμό να μας δανείσει. Στην Ελλάδα διασώθηκε η υπόληψή του. Αυτή τη στιγμή δεν είναι αναγκαίο στην Ευρώπη. Ο κ. Σόιμπλε το θέλει. Του δώσαμε κύρος και το αναβαθμίσαμε!».

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Αυλωνίτου πριν από λίγες ημέρες, μιλώντας στο MEGA, είχε δηλώσει: «Κοιτάξτε, παίζονται παιχνίδια. Το ΔΝΤ, το οποίο το σώσαμε. Η Ελλάδα το έσωσε, ήταν χρεοκοπημένο και μπαίνοντας στο ελληνικό πρόγραμμα, να πω ότι δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ από το 2013».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιμένει η Αυλωνίτου (ΣΥΡΙΖΑ): Το ΔΝΤ είχε χάσει το κύρος του και το αναβαθμίσαμε! "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news