facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Καταπέλτης για την Τουρκία η Κομισιόν: Δεν πληροί ούτε τους μισούς όρους για τις βίζες

Μόλις 35 από τις 72 προϋποθέσεις για την κατάργηση βίζας που της είχε αναθέσει η ΕΕ έχει καλύψει η Άγκυρα δέκα μόλις 10 μέρες προτού λήξει η προθεσμία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Marta Cygan, διευθύντρια της Κομισιόν για ζητήματα μετανάστευσης και εσωτερικών υποθέσεων, ανακοίνωσε στο Ευρωκοινοβούλιο ότι η Τουρκία έχει ικανοποιήσει πλήρως ή μερικώς τις μισές μόνο προϋποθέσεις που της είχαν τεθεί από την ΕΕ.

Παραδέχθηκε, ωστόσο ότι υπάρχει επιτάχυνση των διαδικασιών υιοθέτησης. Ωστόσο, τα περιθώρια στενεύουν για τη γειτονική χώρα αφού η προθεσμία για την εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων λήγει στις 30 Απριλίου και στις 4 Μαΐου η Κομισιόν θα πρέπει να ενημερώσει το Ευρωκοινοβούλιο για το εάν η Τουρκία πρόλαβε να καλύψει τις απαιτήσεις της ΕΕ.

Η κατάργηση της βίζας για την Τουρκία, ένα έθνος 79 εκατομμυρίων, αμφισβητείται από πολλά από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, παρόλο που οι Τούρκοι δεν θα επιτρέπεται να εργαστούν αλλά ούτε και να παραμείνουν περισσότερο από τρεις μήνες στην Ευρώπη.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταπέλτης για την Τουρκία η Κομισιόν: Δεν πληροί ούτε τους μισούς όρους για τις βίζες "

Τέλος εποχής για το ταμείο επικουρικής ασφάλισης των δημοσιογράφων

«Ταφόπλακα» στην επικουρική ασφάλιση και στο ταμείο περίθαλψης των δημοσιογράφων, βάζει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, το οποίο φέρει την υπογραφή του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου. Με το σχέδιο νόμου το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή, καταργείται μία και έξω το αγγελιόσημο, ο μοναδικός πόρος των Ταμείων, με συνέπεια να μπαίνει «λουκέτο» στον ΕΔΟΕΑΠ και να στερούν την επικουρική σύνταξη και την περίθαλψη των εκπροσώπων του Τύπου, οι οποίοι κατέβαλαν επί χρόνια τις εισφορές τους, δίχως την παραμικρή συμμετοχή του Κράτους. Παράλληλα, με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεσμεύονται τα αποθεματικά των Ταμείων, προκειμένου να στηριχθεί το νέο Ενιαίο Ταμείο ΕΦΚΑ, οι διατάξεις του οποίου κρίθηκαν ήδη αντισυνταγματικές από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
Συνάδελφοι,

Βάζουν λουκέτο στον ΕΔΟΕΑΠ, μας κόβουν ακόμη και την ασπιρίνη.

Κόβουν μια και έξω το αγγελιόσημο που είναι ο μοναδικός πόρος των Ταμείων μας επειδή η γραμμή τους είναι:

– Να σβήσουν τώρα τους δημοσιογράφους από τον χάρτη.

– Να κάνουν τις δημοσιογραφικές ενώσεις, σφραγίδα της πολιτικής τους.

– Να δημεύσουν και τα ρέστα από τα αποθεματικά των Ταμείων μας για να στήσουν το θνησιγενές Ενιαίο Ταμείο ΕΦΚΑ, που πριν μερικές ώρες, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι οι ιδρυτικές διατάξεις του, είναι ήδη αντισυνταγματικές!!!

Προηγήθηκε ένα πρώτο ξήλωμα του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στις μέρες του Στουρνάρα και με την Κυβέρνηση Σαμαρά, που πήραν μέτρα για να μπει η θηλιά και στον ΕΔΟΕΑΠ.

Οι απάνθρωπες επιλογές Κατρούγκαλου – Πετρόπουλου αναδεικνύουν ως…αριστερή πολιτική, τον ταξικό ρατσισμό, αφού εκτός των άλλων υπηρετούν ανοιχτά τα non papers της ασύδοτης εργοδοσίας (όπως αυτές εμφανίστηκαν από τον περασμένο Οκτώβριο στη Βουλή στη συζήτηση για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου) και εκτελούν, εν ψυχρώ, το δικαίωμα του κάθε συντάκτη στη ζωή, στην εργασία, την ελευθερία της έκφρασης και το υπέρτατο αγαθό της αλήθειας και της ενημέρωσης.

Πετάνε στο δρόμο τους άνεργους, τους απλήρωτους και τους συνταξιούχους, με αυτή την πολιτική, που τους στέλνει να καλύψουν τις ανάγκες τους στα σκουπίδια.

Με τον ΕΔΟΕΑΠ που κλείνουν, συμπληρώνουν το έγκλημα με το PSI, τη ληστεία με τα τοξικά ομόλογα, τις τελευταίες ανακεφαλαιοποιήσεις των Τραπεζών, τα κεφάλαια των Ασφαλιστικών Ταμείων και τις διαχειριστικές ανωμαλίες διοικήσεων του.

Προχωρούν σε σεισάχθεια, με μποναμά τα εκατομμύρια που οφείλουν οι ιδιοκτήτες εφημερίδων, περιοδικών, καναλιών, διαφημιστικών εταιρειών, γραφεία ισολογισμών, Τράπεζες και ΔΕΚΟ στο ΕΤΑΠ- ΜΜΕ και στον ΕΔΟΕΑΠ.

Οι άμεσες συνέπειες είναι:

– Δεκαοχτώμιση χιλιάδες ασφαλισμένοι με τις οικογένειές τους, μένουν από περίθαλψη, χωρίς γιατρό, χωρίς φάρμακα, χωρίς νοσοκομειακή φροντίδα.

– Άτομα με αναπηρία και ειδικά προβλήματα στερούνται τη νοσοκομειακή φροντίδα και υποστήριξη.

– Οι άνεργοι και οι απλήρωτοι συνάδελφοι χάνουν την τελευταία ελπίδα για φροντίδα και περίθαλψη.

– Οι συνταξιούχοι, μαζί με τη στέρηση της νοσοκομειακής και ιατρικής περίθαλψης, χάνουν και την επικούρηση.

– Οι εργαζόμενοι και όλοι οι δικαιούχοι του ΕΔΟΕΑΠ χάνουν τα λεφτά που έχουν πληρώσει έως τώρα και ούτε κουβέντα για εφάπαξ και σύνταξη.

Και ενώ το Ενιαίο – Ταμείο λαιμητόμος-, προβλέπεται να λειτουργήσει από 1/1/17, μόνο το αγγελιόσημο κόβεται αμέσως με το μαχαίρι (άρθρο 38 παρ. 9).

Η πολιτική αυτή «κουμπώνει» με τις συναλλαγές της Κυβέρνησης, που κουβεντιάζει, ξαφνικά, να κάνει τώρα πέντε τις τηλεοπτικές άδειες. Απλώς, μέσα στη συμφωνία είναι ευδιάκριτη τώρα και η δολοφονία της ενημέρωσης.

Συμπέρασμα:

1. Τα Ταμεία των δημοσιογράφων θα χρηματοδοτήσουν το νέο τηλεοπτικό και διαδικτυακό τοπίο που ετοιμάζει η Κυβέρνηση, μαζί με τα νέα τζάκια, που μπορεί να είναι και από υλικά κατεδάφισης.

2. Παραβιάζεται το Σύνταγμα (άρθρο 14 παρ. 2), αφού η ενημέρωση μπαίνει στο ψυγείο…

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος εποχής για το ταμείο επικουρικής ασφάλισης των δημοσιογράφων"

Ξαφνικά,μεταφέρουν τα αποθεματικά των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος

Με διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση μαζεύει τα αποθεματικά των ταμείων των νοσοκομείων και τα μεταφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να καλύψει άλλες ανάγκες του κράτους.

Με έγγραφο, που διέρρευσε δίνεται εντολή μεταφοράς των χρημάτων εντός της ημέρας στην ΤτΕ, κίνηση στηριζόμενη σε απόφαση και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015. Από την εντολή, όπως σημειώνει το έγγραφο, εξαιρούνται μόνο οι τα χρήματα που προορίζονται για τις ανάγκες του επόμενου 15ημέρου.

Τα χρήματα των νοσοκομείων διατίθενται για την κάλυψη βασικών αναγκών, όπως μισθοί του επικουρικού προσωπικού, αγορά υλικών και φαρμάκων.



iefimerida


Διαβάστε Περισσότερα » "Ξαφνικά,μεταφέρουν τα αποθεματικά των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος "

Καβγάς Βούτση-Κεγκέρογλου για τις συντάξεις των βουλευτών -Ο πρόεδρος της Βουλής δεν ήθελε να μειωθούν

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υπερασπίστηκε από το Κοινοβούλιο τη διάταξη που αφορά τις συντάξεις πρώην βουλευτών.

Μάλιστα έκανε λόγο για αντιπολιτευτικό και αντικοινοβουλευτικό ορυμαγδό που αναπτύσσεται και ο οποίος δεν στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία. Αμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου λέγοντας στον πρόεδρο της Βουλής «σταμάτα πια», ενώ ο Νίκος Βούτσης του απάντησε: «Σηκώνομαι να σας υπερασπίσω το παρελθόν σας και την πορεία σας την μεταπολιτευτική».

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε μιλήσει για πρώην βουλευτές που δεν έχουν που την κεφαλή κλίνε και θύμισε ότι οι βουλευτικές συντάξεις έχουν μειωθεί τα χρόνια της κρίσης από 40-60%. Η μείωση όπως είπε, φθάνει μέχρι και τα 1400 ευρώ ακόμη και για βουλευτές ή πρώην υπουργούς με 20 χρόνια θητείας.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Καβγάς Βούτση-Κεγκέρογλου για τις συντάξεις των βουλευτών -Ο πρόεδρος της Βουλής δεν ήθελε να μειωθούν "

Σκληρή επίθεση πρακτόρων ΟΠΑΠ κατά των 24 του διαδικτύου

Σφοδρή επίθεση κάνει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων του ΟΠΑΠ κατά των εταιρειών στοιχηματισμού του διαδικτύου. Με αφορμή τη διαβούλευση του φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο καταργεί το φόρο 0,05 ευρώ ανά στήλη στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ και αυξάνει τους συντελεστές για όλες τις εταιρείες, οι πράκτορες αναλύουν διεξοδικά τι πληρώνουν αυτοί και ο ΟΠΑΠ για φόρους, σε αντίθεση με τις ιντερνετικές εταιρείες στοιχηματισμού, που σύμφωνα με την ΠΟΕΠΠΠ φοροδιαφεύγουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΠΠΠ
Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ !!!
ΒΡΑΒΕΙΟ ΘΡΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΥ ΤΖΟΓΟΥ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ Μ.Μ.Ε ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ  ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΟΠΑΠ.
Κάθε όριο ξεπερνούν πλέον οι γνωστοί ιδιοκτήτες των Μαλτέζικων εταιρειών του διαδικτύου που έχουν σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά τους, μετατρέποντας ανεξέλεγκτη την ιντερνετική ελληνική αγορά τυχερών παιγνίων μέσω offshore εταιρειών με αφορολόγητους τζίρους δισεκατομμυρίων ευρώ που πηγαίνουν σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού χωρίς κανένα όφελος για το ελληνικό κράτος.
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε ότι συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης που ανήκουν σε Ιντερνετικές στοιχηματικές εταιρείες, έχουν επιδοθεί σε έναν ανηλεή πόλεμο λάσπης και παραπληροφόρησης της ελληνικής κοινής γνώμης, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και δημιουργώντας εντυπώσεις.
Χαρακτηριστική όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας είναι η περίπτωση σχετικής αρθρογραφίας που παρουσιάζεται σε site και εφημερίδα ιδιοκτητών Ιντερνετικής στοιχηματικής εταιρείας που έρχεται να μας «διαφωτίσει» για την φορολόγηση του ΟΠΑΠ και μας λένε για το τέλος των 5 λεπτών του ευρώ στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ  ότι πρέπει να παραμείνει, για χάρη της παιδείας και της κοινωνίας.
Από την αρχή, που άνοιξε το θέμα της νέας φορολόγησης των νόμιμων τυχερών παιχνιδιών, σαν ισοδύναμο στην συμφωνία με τους δανειστές, η ΠΟΕΠΠΠ έχει εξηγήσει με επιχειρήματα και αποδείξει με στοιχεία και αριθμούς ότι μια τέτοια απόφαση δεν θα έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα στην είσπραξη των εσόδων για την κυβέρνηση, και συνάμα θα επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα στις εισπράξεις μας, με συνέπεια ένας μεγάλος αριθμός πρακτορείων που είναι ήδη στο όριο και κάτω της βιωσιμότητας να αναγκαστεί να κλείσει.
Στα 4.500 πρακτορεία του ΟΠΑΠ απασχολούνται 20.000 εργαζόμενοι. Κάθε ένας από μας  πληρώνει φορολογία, από το πρώτο ευρώ 26% και δίνει προκαταβολή φόρου 100% στο κράτος. Πληρώνει τους εργαζόμενους και καταβάλει τις εισφορές στα ταμεία. Ακόμα, οι παίκτες πληρώνουν φόρο στα κέρδη τους, ο ΟΠΑΠ 30% στα μικτά έσοδα και τον εταιρικό φόρο. Με την επιβολή του ειδικού τέλους θα κλείσουν αμέσως τουλάχιστον 1.500 πρακτορεία, 6.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους και θα έχουμε προβλήματα εμείς και οι οικογένειες μας. Είναι σίγουρο ότι το Ελληνικό Κράτος θα χάσει μεγάλο μέρος από τα 700 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από φόρους που πληρώνει ο ΟΠΑΠ και οι πράκτορες. Πως θα συνεχίσουμε να δίνουμε 150 εκατομμύρια στο Κράτος με τα μαγαζιά κλειστά και τον κόσμο στο δρόμο;
Η ανεξάρτητη έκθεση διεθνούς ελεγκτικού οίκου –PWC- επιβεβαιώνει ότι το δημόσιο όχι μόνο δεν θα εισπράξει τα προϋπολογισθέντα από τον φόρο αλλά θα χάσει κι από πάνω, από την συνολική φορολογία ΟΠΑΠ-ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ εξαιτίας της κάθετης πτώσης του τζίρου στα παιχνίδια ΟΠΑΠ και υπολογίζει  ότι θα κλείσει τουλάχιστον το 1/3 των πρακτορείων ΟΠΑΠ.
Είναι αλήθεια ότι όταν σε κάποιο προϊόν αυξήσεις την τιμή πέφτουν οι πωλήσεις. Στο στοίχημα 5 λεπτά / στήλη, επιβάρυνση, σημαίνει 20% αύξηση!!! Και μάλιστα χωρίς να αυξάνεται η απόδοση κέρδους του πελάτη. Άρα, δεν θα πέσει δραματικά ο τζίρος του ΟΠΑΠ και των πρακτόρων; Δεν θα εισπράξει λιγότερα το δημόσιο; Σίγουρα ναι. Που θα στραφεί το παικτικό κοινό; ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ. Τι έσοδα θα πάρει από εκεί το δημόσιο; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΙΠΟΤΑ Η’ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΑΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ       ΟΠΑΠ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΤΟΥ.
Και έρχονται τώρα οι διαπλεκόμενοι του τζόγου  να μας μιλήσουν για την ελληνική κοινωνία και την παιδεία. Τώρα τους έπιασε το ενδιαφέρον για την ελληνική κοινωνία και παιδεία.
Τόσα χρόνια οι ίδιοι τι έκαναν;
Πόσους φόρους απέδωσαν στο κράτος;
Πόσες θέσεις εργασίας δημιούργησαν;
Τι κάνανε αυτοί για την παιδεία και την κοινωνία τόσα χρόνια; ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ και ΧΡΕΗ.
Αλλά βέβαια, όταν ένας φόρος επιβάλλεται μόνο στα νόμιμα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, και δεν ακουμπά τη δικιά τους ανεξέλεγκτη δραστηριότητα, πολλά μπορούν να λένε  και να υποστηρίζουν εκ του ασφαλούς .
Η μάσκα όμως των διαπλεκόμενων  πέφτει! Γιατί από το ειδικό τέλος στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ ωφελούνται μόνο αυτοί και κανένας άλλος!
Ποια είναι η αλήθεια.
Πόσα έσοδα στα δημόσια ταμεία έχουν δώσει από το 2010 οι 24 Ιντερνετικές εταιρείες;
Την απάντηση δεν θα την δώσουμε εμείς. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στις 7 Ιανουαρίου σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή είπε «ο ΟΠΑΠ πληρώνει φόρο 750 εκατομμυρίων, αν δεν κάνω λάθος, κύριε Υπουργέ, την ίδια ώρα που το 2012 και το 2013, οι εν λόγω εταιρείες, δεν πλήρωσαν μία και το 2014, σύμφωνα με δήλωσή τους, πλήρωσαν κοντά στα 40.000 ευρώ. Είναι 750 εκατομμύρια από τη μία με 40.000 ευρώ  από την άλλη και ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!»
Στην απάντησή του ο ίδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Αλεξιάδης είπε: «Έχουμε το 30% που πληρώνουν οι εταιρείες σε αυτό που τους απομένει από τη συμμετοχή των παικτών, εάν αφαιρέσουμε τα κέρδη των παικτών. Έχουμε όμως και τον φόρο εισοδήματος των εταιρειών διαδικτυακού τζόγου και εκεί είναι το μεγάλο σκάνδαλο. Την ίδια στιγμή που ο Έλληνας πολίτης και οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγκάζονται να πληρώνουν τεράστια ποσά φόρου εισοδήματος θα σας πω ότι το 2012 φόρο εισοδήματος από αυτές τις είκοσι τέσσερις εταιρείες εισπράξαμε 31.179 ευρώ, το 2013 εισπράξαμε 5.179 ευρώ και το 2014 εισπράξαμε 27.366 ευρώ».
Συνεχίζοντας ο υπουργός σημειώνει ακόμη ότι «Τα προβλήματα που έχουμε εντοπίσει μέχρι στιγμής είναι ότι έχουμε διαδικτυακό τζόγο στην Ελλάδα που παρέχεται από εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε offshore δικαιοδοσίες, όπως η Νήσος Μαν και οι Ολλανδικές Αντίλλες και υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτούς που νομοθέτησαν αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα. Έχουν  συνάψει συμφωνίες  με άλλες εταιρείες στην Ελλάδα, προκειμένου να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μέσω των ιστοσελίδων τους. Έχουμε λήξη της ισχύος της νόμιμης άδειάς τους κατά τον χρόνο υπαγωγής τους στο μεταβατικό καθεστώς και γενικά χρησιμοποιούν άδειες που δεν έχουν εκδοθεί από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Τέλος, δεν κατέχουν άμεσα άδεια, αλλά χρησιμοποιούν άδεια που διαθέτει άλλη συνδεδεμένη εταιρεία».
Και έρχονται τώρα αυτοί   να μας μιλήσουν για την ελληνική κοινωνία και την παιδεία και να αρθρογραφούν στα site και τις εφημερίδες εναντίον του δικτύου των πρακτόρων ΟΠΑΠ.
Αυτοί που δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ για να μπουν στο μεταβατικό προσωρινό καθεστώς, όσο προσωρινό είναι ένα καθεστώς 5 ετών!!!
Αυτοί που έχουν την έδρα των εταιρειών τους στη Μάλτα.
Αυτοί που  φορολογούνται στην Ελλάδα βάσει των εσόδων που οι ίδιοι δηλώνουν.
Αυτοί που έχουν τους servers των  εταιρειών τους στο εξωτερικό και οι ελληνικές αρχές αδυνατούν να τους ελέγξουν.
Μιλούν αυτοί που τα χρήματά τους είναι σε ξένες τράπεζες.
Αυτοί που τώρα τους έπιασε η πρεμούρα να πάρουν νόμιμες άδειες με ψίχουλα!!!
Αυτοί που καλούνται τώρα να πληρώσουν φόρους και αντιδρούν με ψέματα και εντυπώσεις
Δεν μπορούν αυτοί να κουνούν το δάχτυλο στο μοναδικό νόμιμο δίκτυο των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, αυτοί που κατά κόρον αποδεδειγμένα φοροδιαφεύγουν.Αιδώς Αργείοι! Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.
Η ΠΟΕΠΠΠ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ 4.500 ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΟΠΑΠ = ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ  ΚΑΙ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ = ΟΠΑΠ
  
Το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρή επίθεση πρακτόρων ΟΠΑΠ κατά των 24 του διαδικτύου"

ΣΥΡΙΖΑ κατά Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου: Προσπαθούν να βγουν λάδι -Κόβουν και ράβουν σενάρια συνωμοσίας

Επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου εξαπολύει μέσω ανακοίνωσής του ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις δηλώσεις των πρώην υπουργών.

«Τα δύο πιο αναξιόπιστα πρόσωπα της υπόθεσης «λίστα Λαγκάρντ», ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Βενιζέλος, εξακολουθούν να χρωστάνε μια καθαρή απάντηση για το πώς, την ώρα που φόρτωναν τεράστια βάρη στους Έλληνες πολίτες, εξαφάνιζαν τις λίστες μαύρου χρήματος σε συρτάρια, για να καλύψουν συγγενικά τους πρόσωπα, κολλητούς τους φίλους και πολιτικούς τους συνεργάτες», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Αντί για αυτό, προσπαθούν να βγάλουν λάδι ο καθένας τον εαυτό του, κόβοντας και ράβοντας σενάρια συνωμοσίας. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ κατά Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου: Προσπαθούν να βγουν λάδι -Κόβουν και ράβουν σενάρια συνωμοσίας "

Ξαφνικά... συμφωνία σε φορολογικό, ασφαλιστικό και «κόκκινα δάνεια»!

Στο «παρά πέντε» του Eurogroup και δίχως να είναι γνωστό, προς το παρόν, σε ποιες υποχωρήσεις προχώρησε η ελληνική πλευρά, φαίνεται αίφνης ότι έκλεισαν ή βρίσκονται πολύ κοντά στο να κλείσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές -ήτοι, τα «κόκκινα δάνεια», το ασφαλιστικό, αλλά και το φορολογικό!

Οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης, αποχώρησαν περί τις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης από το Χίλτον, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το μόνο σημείο που εκκρεμεί, είναι το ύψος του αφορολόγητου, αλλά, σε κάθε περίπτωση, και εδώ η διαφορά είναι μικρή και εκτιμάται ότι θα ξεπεραστεί.

Εξερχόμενοι οι δύο υπουργοί απο το κεντρικό ξενοδοχείο που διεξάγονται οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δήλωσαν ότι υπάρχει σύγκλιση στα ανοιχτά ζητήματα με τους θεσμούς.

Παράλληλα, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι οι επικεφαλής του Κουαρτέτου δεν θα αποχωρήσουν από τη χώρα για το Eurogroup, φαίνεται ότι, μετά τις συγκλίσεις, θα αναχωρήσουν σήμερα.

Στο Eurogroup, που θα διεξαχθεί το πρωί της Παρασκευής στο Άμστερνταμ, αναμένεται να συμμετάσχει το οικονομικό επιτελείο, ενώ «σήμα» για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης φαίνεται ότι θα δώσει και η ανακοίνωση έκτακτου Eurogroup την επόμενη εβδομάδα.

Συμφωνία και για τις επικουρικές

Από την πλευρά του, συμφωνία με τους δανειστές, με βάση την ελληνική πρόταση για τις επικουρικές συντάξεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στο Χίλτον.

Όπως δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος και μεταδίδει το newmoney.gr, «κλείσαμε για τις επικουρικές, δέχθηκαν την πρότασή μας για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, μένουν μόνο περίπου 70 εκατ. ευρώ, για τα οποία πρέπει τα τεχνικά κλιμάκια να καταλήξουν σε συμφωνία».

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο ίδιος δεν θα έχει άλλη συνάντηση με τους δανειστές για το θέμα αυτό.

Όλα αυτά, όταν χθες μέχρι τα ξημερώματα δεν υπήρχε η εικόνα για τέτοια σημαντική πρόοδο και μάλιστα ο ίδιος ο υπουργός άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιδιώξει η ελληνική πλευρά πολιτική λύση στο Eurogroup.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή συνάντηση δεν κράτησε ούτε μία ώρα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξαφνικά... συμφωνία σε φορολογικό, ασφαλιστικό και «κόκκινα δάνεια»!"

Σκουρλέτης κατά ΤΑΙΠΕΔ: Εφαρμόζει το δικό του σχέδιο στις ιδιωτικοποιήσεις

«Σε αυτή την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τις ακραίες φωνές των δανειστών, έχει να αντιμετωπίσει και αυτούς στο εσωτερικό που ουσιαστικά την σιγοντάρουν. Την τρόικα εσωτερικού», σχολίασε για το ΤΑΙΠΕΔ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Real Fm.

«Δεν αναφέρομαι μόνο στους γνωστούς, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία», συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης, και συνέχισε: «αναφέρομαι και σε εξωθεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι υπονομεύουν αυτή τη συζήτηση. Για παράδειγμα στο δικό του σχέδιο που εφαρμόζει στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων το ΤΑΙΠΕΔ».

«Το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο είναι ένας μάνατζερ ιδιωτικοποιήσεων, αυτών που έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές, ουσιαστικά διεκδικεί έναν πολιτικό ρόλο, το βλέπετε από τον πολυσχιδή και πολυπράγμονα κύριο Πιτσιόρλα, ο οποίος κατά τη γνώμη μου κινείται με ένα σχέδιο έξω από αυτό της κυβέρνησης. Και επειδή δεν έχει αξία αυτά να τα λέω μόνο στο ραδιόφωνο, προσωπικά στην επόμενη συνεδρίαση κυβερνητικών οργάνων, την Δευτέρα μπορεί να γίνει ΚΥΣΟΙΠ, θα θέσω αυτό το ζήτημα. Δεν μπορεί δηλαδή, όταν εμείς συζητάμε για το νέο ταμείο αξιοποίησης, το οποίο διαφοροποιείται από την μέχρι τώρα πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, όπως την υλοποιούσε το ΤΑΙΠΕΔ επί Σαμαρά, να έρχεται το ΤΑΙΠΕΔ και να κινείται αυτονόμως», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Στη συνέχεια είπε: «Στην επόμενη συνεδρίαση των κυβερνητικών οργάνων θα θέσω αυτό το ζήτημα».

Ο υπουργός σχολιάζοντας την επισήμανση ότι ο κ. Πιτσιόρλας είναι επιλογή του Πρωθυπουργού απάντησε: «Γίνονται και λάθη στις επιλογές. Αλλά εμένα με ενδιαφέρει η ουσία».

Τέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε λόγο για διαρροές από το ΤΑΙΠΕΔ για μέλη της κυβέρνησης.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκουρλέτης κατά ΤΑΙΠΕΔ: Εφαρμόζει το δικό του σχέδιο στις ιδιωτικοποιήσεις"

Άναψε η Oλυμπιακή Φλόγα για το Ρίο

Η Ολυμπιακή Φλόγα άρχισε το ταξίδι της στην μακρινή Βραζιλία και συγκεκριμένα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, την πόλη που φιλοξενεί τους 31ους Ολυμπιακούς αγώνες, 120 χρόνια από την αναβίωσή τους, στέλνοντας παράλληλα ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης, ένα κάλεσμα για παγκόσμια συναδέλφωση.

Η Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016» άναψε σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Το ιερό Φως του Ολυμπισμού «γεννήθηκε» στα χέρια της Πρωθιέρειας Κατερίνας Λέχου που μεταλαμπάδευσε την Φλόγα στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια.

O Λευτέρης Πετρούνιας και η Κατερίνα Λέχου



Επόμενος Λαμπαδηδρόμος ο πρώην παίκτης του βόλεϊ, Ζιοβάνι Γκάβιο, εκπροσωπώντας την Βραζιλία.

Το χορευτικό μέρος της Τελετής που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, είχε εμπνευστεί η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου σε μουσική του Γιάννη Ψειμάδα και το εκτέλεσαν οι 29 Ιέρειες, ενώ θα υπάρχουν και 13 χορευτές αλλά και τέσσερις κορασίδες.

Δείτε το βίντεο

 
Η φλόγα θα ταξιδεύει επί επτά ημέρες στην Ελλάδα και θα φτάσει στις 27 Απριλίου στο Παναθηναϊκό στάδιο όπου σε ειδική τελετή θα παραδοθεί σε αντιπροσωπεία της διοργανώτριας χώρας. Από την Ελλάδα το παγκόσμιο μήνυμα της ειρήνης, της συναδέλφωσης, της αλληλεγγύης, εκπέμπεται στην Οικουμένη.

Δείτε φωτογραφίες από τις πρόβες








protothema


Διαβάστε Περισσότερα » "Άναψε η Oλυμπιακή Φλόγα για το Ρίο"

Το τελευταίο αντίο στον Γεράσιμο Αρσένη

Το τελευταίο αντίο είπαν η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια, συγγενείς, φίλοι και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στον Γεράσιμο Αρσένη. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι.

Τραγικές φιγούρες η γυναίκα του Λούκα Κατσέλη και τα παιδιά του Διονύσης και Έφη, Ανδρέας και Χριστίνα, Αμαλία, Δημήτρης και Μελιάνα.

Η σχέση του Γεράσιμου Αρσένη με τη Λούκα Κατσέλη καρμική, με εκείνη στο παρελθόν να έχει αναφερθεί στην ιδιαίτερη γοητεία που άσκησε πάνω της, από την πρώτη στιγμή γνωριμίας τους και που λίγο αργότερα η «δίψα» τους για την πολιτική τους ένωσε για... πάντα με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο το 1985, την πρώτη χρονιά στην ουσία που επετράπη ο πολιτικός γάμος και ο Ανδρέας Παπανδρέου, με την τότε σύζυγό του Μαργαρίτα, είχε υπογράψει ως μάρτυρας του γάμου.

Επίμονος, ο Γεράσιμος Αρσένης υπερασπίστηκε με πάθος τις απόψεις του παρά τις αντιδράσεις από εξεγερμένους νεολαίους σχετικά με τις προτάσεις του για μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Παιδείας. Πολλοί είναι αυτοί που θυμούνται το περιβόητο «κάτσε καλά Γεράσιμε» που ακουγόταν σε πορείες και καταλήψεις εκείνης της εποχής.

Ο ίδιος πριν από λίγο καιρό στο πλαίσιο παρουσίασης του βιβλίου του είχε αναφερθεί σε αυτήν την περίοδο και είχε με νόημα πει ότι ίσως και τα πράγματα να ήταν καλύτερα στην πολιτική ζωή αν τελικά γίνονταν πριν από πολλά χρόνια ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

Στην κηδεία του έδωσε το παρών πλήθος κόσμου τόσο από την πολιτική όσο και την από καλλιτεχνική ελίτ της χώρας. Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος εκφώνησε επικήδειο, όπως ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγέρος και ο πρόεδρος της κυπριακής βουλής των αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου. Μεταξύ άλλων στο τελευταίο αντίο στον Γεράσιμο Αρσένη βρέθηκαν ο Κώστας Σημίτης, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Φώφη Γεννηματά και πολλά μέλη της κυβέρνησης Τσίπρα όπως η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.


Διαβάστε Περισσότερα » "Το τελευταίο αντίο στον Γεράσιμο Αρσένη"

Δείτε πόσο φόρο θα πληρώσετε με τη νέα φορολογική κλίμακα - Αναλυτικοί πίνακες

Περισσότερο φόρο θα πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι που δηλώνουν ετήσια εισοδήματα από 9.100 έως και 27.000 ευρώ ή πάνω από 43.000 ευρώ, αυτοαπασχολούμενοι με ετήσια καθαρά κέρδη άνω των 32.000 ευρώ, αγρότες με εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ και ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων, μετά τις αλλαγές στις κλίμακες φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση.
Με βάση τα σχέδια της κυβέρνησης, όσοι εργαζόμενοι δηλώνουν ετήσια εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις πάνω από 9.090 και μέχρι 27.000 ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν επιπλέον φόρους έως και 176 ευρώ το χρόνο για τα εισοδήματά τους αυτά, ενώ οι υψηλόμισθοι με ετήσιες αποδοχές άνω των 43.000 ευρώ και μέχρι 100.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρους από 100 έως και 3.851 ευρώ το χρόνο.
Εξάλλου, για όσους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 32.000 ευρώ και μέχρι 100.000 ευρώ αναμένεται να προκύψουν αυξήσεις φορολογικών επιβαρύνσεων από 350 μέχρι 8.851 ευρώ το χρόνο.

Εισοδήματα από ακίνητα

Για τους φορολογούμενους που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα (ενοίκια κ.λπ.) μέχρι 12.000 ευρώ το χρόνο, οι αλλαγές τις οποίες προβλέπει το νομοσχέδιο αναμένεται να προκαλέσουν αύξηση του συνολικού φορολογικού βάρους έως και 520 ευρώ το χρόνο.
Όσοι φορολογούμενοι αποκτούν εισοδήματα από ακίνητη περιουσία πάνω από 12.000 ευρώ και μέχρι 35.000 ευρώ το χρόνο θα πληρώσουν επιπλέον φόρους από 451 έως και 1.341 ευρώ το χρόνο, ενώ οι φορολογούμενοι με ετήσια εισοδήματα άνω των 35.000 ευρώ από ενοίκια θα πληρώνουν φόρους αυξημένους κατά ποσά άνω των 2.000 ευρώ το χρόνο.

Αγρότες

Επίσης για όσους αγρότες δηλώνουν ετησίως πάνω από 20.000 ευρώ προκύπτουν σημαντικές αυξήσεις φορολογικών επιβαρύνσεων.

Οι κερδισμένοι

Από την άλλη πλευρά, οι προωθούμενες αλλαγές στο φορολογικό θα φέρουν μειώσεις επιβαρύνσεων κατά 76 έως και 399 ευρώ το χρόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με ετήσια εισοδήματα από 28.000 έως 43.000 ευρώ, κατά 200 έως και 764 ευρώ το χρόνο για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες με ετήσια εισοδήματα μέχρι 32.000 ευρώ και από 164 έως 1.010 ευρώ για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με ετήσια εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ.

Οι αλλαγές

Θα εφαρμόζεται μία φορολογική κλίμακα ίδια και ενιαία για όλες τις κατηγορίες εισοδημάτων από μισθούς, συντάξεις, αγροτικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες. Δηλαδή όλα τα εισοδήματα από αυτές τις πηγές θα πάψουν να φορολογούνται αυτοτελώς, με ξεχωριστές κλίμακες, και θα φορολογούνται αθροιστικά με μια ενιαία κλίμακα.
Στη νέα αυτή κλίμακα, ο κατώτατος συντελεστής φόρου θα ανέρχεται στο 22% και θα επιβάλλεται μέχρι το επίπεδο ετησίου εισοδήματος των 20.000 ευρώ. Πάνω από το επίπεδο ετησίου εισοδήματος των 20.000 ευρώ και μέχρι τα 30.000 ευρώ θα επιβάλλεται συντελεστής φόρου 29%, ενώ πάνω από τα 30.000 και μέχρι τα 40.000 ευρώ θα επιβάλλεται συντελεστής φόρου 37%.
Για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος άνω των 40.000 ευρώ προβλέπεται συντελεστής φόρου 45%.

ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΕτήσιοΓια το έτος 2015 με τις ισχύουσες κλίμακεςΓια το έτος 2016 με τις νέες κλίμακες 
εισόδημαΦόροςΕισφοράΣύνολοΦόροςΕισφοράΣύνολοΔιαφορά 
 εισοδήματοςαλληλεγγύης εισοδήματοςαλληλεγγύης  
9.0000000000
10.00010001002000200100
15.0001.2001051.3051.300661.36661
17.0001.6401191.7591.7401101.85091
20.0002.3001402.4402.4001762.576136
25.0003.8003504.1503.9004264.326176
27.0004.6403785.0184.5005265.0268
28.0005.0603925.4524.8005765.376-76
30.0005.9004206.3205.4006766.076-244
35.0008.0007008.7007.3001.0018.301-399
40.00010.10080010.9009.2001.32610.526-374
45.00012.20090013.10011.5001.70113.201101
50.00014.3001.00015.30013.8002.07615.876576
60.00018.5002.40020.90018.4002.82621.226326
70.00022.7002.80025.50023.0003.65126.6511.151
80.00026.9003.20030.10027.6004.55132.1512.051
90.00031.1003.60034.70032.2005.45137.6512.951
100.00035.3006.00041.30036.8006.35143.1513.851
ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
ΕτήσιοΓια το έτος 2015 με τις ισχύουσες κλίμακεςΓια το έτος 2016 με τις νέες κλίμακες 
εισόδημαΦόροςΕισφοράΣύνολοΦόροςΕισφοράΣύνολοΔιαφορά 
 εισοδήματοςαλληλεγγύηςεπιβαρυνσεωνεισοδήματοςαλληλεγγύηςεπιβαρυνσεων 
5.0001.30001.3001.10001.100-200
6.0001.56001.5601.32001.320-240
8.0002.08002.0801.76001.760-320
10.0002.60002.6002.20002.200-400
11.0002.86002.8602.42002.420-440
12.0003.12003.1202.64002.640-480
13.0003.380913.4712.860222.882-589
14.0003.640983.7383.080443.124-614
15.0003.9001054.0053.300663.366-639
16.0004.1601124.2723.520883.608-664
17.0004.4201194.5393.7401103.850-689
18.0004.6801264.8063.9601324.092-714
19.0004.9401335.0734.1801544.334-739
20.0005.2001405.3404.4001764.576-764
25.0006.5003506.8505.8504266.276-574
30.0007.8004208.2207.3006767.976-244
35.0009.1007009.8009.1501.00110.151351
40.00010.40080011.20011.0001.32612.3261.126
45.00011.70090012.60013.2501.65114.9012.301
50.00013.0001.00014.00015.5002.02617.5263.526
60.00016.3002.40018.70020.0002.82622.8264.126
70.00019.6002.80022.40024.5003.65128.1515.751
80.00022.9003.20026.10029.0004.55133.5517.451
90.00026.2003.60029.80033.5005.45138.9519.151
100.00029.5006.00035.50038.0006.35144.3518.851
ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕτήσιοΓια το έτος 2015 με τις ισχύουσες κλίμακεςΓια το έτος 2016 με τις νέες κλίμακες 
εισόδημαΦόροςΕισφοράΣύνολοΦόροςΕισφοράΣύνολοΔιαφορά 
 εισοδήματοςαλληλεγγύηςεπιβαρυνσεωνεισοδήματοςαλληλεγγύηςεπιβαρυνσεων
5.0006500650000-650
6.0007800780000-780
8.000104001.040000-1.040
10.000130001.3002000200-1.100
11.000143001.4304200420-1.010
12.000156001.5606400640-920
13.0001690911.78186022882-899
14.0001820981.9181.080441.124-794
15.00019501052.0551.300661.366-689
16.00020801122.1921.520881.608-584
17.00022101192.3291.7401101.850-479
18.00023401262.4661.9601322.092-374
19.00024701332.6032.1801542.334-269
20.00026001402.7402.4001762.576-164
25.00032503503.6003.9004264.326726
30.00039004204.3205.4006766.0761.756
35.00045507005.2507.30010018.3013.051
40.00052008006.0009.200132610.5264.526
45.00058509006.75011.500165113.1516.401
50.00065001.0007.50013.800202615.8268.326
ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΤΑ
ΕτήσιοΓια το έτος 2015 με τις ισχύουσες κλίμακεςΓια το έτος 2016 με τις νέες κλίμακες 
ΕισόδημαΦόροςΕισφοράΣύνολοΦόροςΕισφοράΣύνολοΔιαφορά 
 εισοδήματοςαλληλεγγύης εισοδήματοςαλληλεγγύης  
5.00066006609000900240
6.0008800880120001200320
8.000110001.100150001500400
10.000121001.210165001650440
11.000132001.320180001800480
12.000143001.430195001950520
13.0001980912.0712500222522451
14.0002310982.4082850442894486
15.00026401052.7453200663266521
16.00029701123.0823550883638556
17.00033001193.41939001104010591
18.00036301263.75642501324382626
19.00039601334.09346001544754661
20.00056101405.75063501766526776
25.00072603507.61081004268526916
30.00089104209.3309850676105261.196
35.0001056070011.260116001001126011.341
40.0001221080013.010143501326156762.666
45.0001386090014.760166001651182513.491
50.000139701.00014.970183502026203765.406
 money-money


Διαβάστε Περισσότερα » "Δείτε πόσο φόρο θα πληρώσετε με τη νέα φορολογική κλίμακα - Αναλυτικοί πίνακες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news