facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Ποιοι επιβαρύνονται και ποιοι κερδίζουν από τους νέους φόρους

Αλλάζει η ζωή εκατομμυρίων φορολογούμενων, εφόσον κλειδώσουν τα μέτρα που κατέθεσε η κυβέρνηση στους δανειστές. Το Μέγαρο Μαξίμου σε άτυπη ενημέρωση μιλά για μικρές επιβαρύνσεις ή και ελάφρυνση στην πλειοψηφία των πολιτών. Όπως όλα δείχνουν, οι φόροι θα αυξηθούν για όσους έχουν εισόδημα 10.000 ως 20.000 το χρόνο (δηλαδή και για μισθωτούς και συνταξιούχους των 700-800 ευρώ το μήνα) .
Αν και τίποτε δεν έχει κλείσει αναμένεται για τα εισοδήματααπό 10.000 έως 22.000 ευρώ το χρόνο, η επιβάρυνση κατά μέσο όρο να φτάσει τα 80 ευρώ.
 Με βάση την τελική πρόταση της κυβέρνησης για τις αυξήσεις στους φόρους εισοδήματος και την εισφορά αλληλεγγύης  (και βάσει των στοιχείων των δηλώσεων 2015 για τα εισοδήματα 2014), στην κυβέρνηση λένε πως:
- «το 99,8% των μισθωτών και συνταξιούχων θα έχει μείωση φόρου ή πολύ μικρή επιβάρυνση»! Αυτό όμως είναι θεωρητικά αδύνατον και το λένε για να καλύψουν την φοροκαταιγίδα που έρχεται, αφού τουλάχιστον το 30%-40% των φορολογουμένων παρέμενε ήδη αφορολόγητο και, λογικά λοιπόν, μειώσεις φόρων θα μπορούσε να δει, θεωρητικά, μόνον το υπόλοιπο 60%-70% των φορολογουμένων. Ακόμα και γινόταν πράξη η εξαγγελία για αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, τότε θα έμεναν αφορολόγητοι το 60% των φορολογουμένων, άρα δηλαδή θα ήταν λιγότεροι εκείνοι που θα έβλεπαν ελάφρυνση ή, έστω, μια κάποια επιβάρυνση.
 -  «ελάφρυνση θα δουν τα μεσαία εισοδήματα από 28.000 μέχρι 43.000 ευρώ. Έως και 400 ευρώ λιγότερα θα πληρώσουν μισθωτοί». Αυτό υποκρύπτει ενδεχομένως, αν ισχύσει, ότι στις τελικές προτάσεις της η κυβέρνηση δέχτηκε μικρότερη μείωση στην έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ, ενδεχομένως στα 2.000 αντί 1.900. Επιπλέον η μείωση κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος (που οδηγεί στον μηδενισμό της έκπτωσης στα 42.000 ευρώ) θα γίνεται με διαφορετικό τρόπο, ώστε σε κάποιες οριακές μόνον περιπτώσεις να προκύπτει τόσο μεγάλη μείωση του τελικού φόρου.
- «επιβάρυνση υπάρχει για τα μεγάλα εισοδήματα, πάνω από 50.000 ευρώ, έως και 5% τους εισοδήματός τους». Δηλαδή ακόμα και οικογένειες με τρία, πέντε ή περισσότερα παιδιά, που ζουν με μηνιαία εισοδήματα των 3.500 -4.000 ευρώ, θα θεωρούνται «ρετιρέ» και θα δουν την εφορία να βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους.
-Το 92% των φορολογουμένων μόνο από επιχειρηματική δραστηριότητα έως 32.000 ευρώ θα πληρώσει λιγότερο φόρο [μέχρι και 700 ευρώ λιγότερα!]. Υπάρχει, δηλαδή, σημαντική ελάφρυνση στα μικρά και μικρομεσαία εισοδήματα.
- Το 71% των φορολογουμένων με εισόδημα από επιχειρήσεις και μισθούς θα πληρώσει λιγότερο φόρο. Και σ’ αυτή την κατηγορία υπάρχει ελάφρυνση για τα χαμηλότερα εισοδήματα
Οι αλλαγές που σχεδιάζονται αναλυτικά:
Φορολογία εισοδήματος:
Εισόδημα
Συντελεστής
Έως 20.000
22%
20.000-30.000
29%
30.000-40.000
37%
40.000 και άνω
45%
Εισφορά αλληλεγγύης:
Εισόδημα
Κλίμακα Εισφοράς
Έως 12.000
0%
12.000-20.000
2,2%
20.000-30.000
5%
30.000-40.000
6,5%
40.000-65.000
7,5%
65.000-220.000
9%
220.000 και άνω
10%

Με βάση τα παραπάνω οι φορολογούμενοι με εισόδημα από 9.000 ως 27.000 ευρώ θα πληρώσουν επιπλέον φόρους από 8 ως 176 ευρώ το χρόνο. Όσοι έχουν εισόδημα από 28.000 ως 40.000 ευρώ θα πληρώσουν λιγότερους φόρους από 34 ως και 430 ευρώ, ενώ περίπου από 4 ως και 450 ευρώ είναι οι ελαφρύνεις για εισοδήματα από 51.000 ως 58.000 ευρώ το χρόνο.
 Αν και προκύπτουν λοιπόν και ελαφρύνσεις αυτές απευθύνονται σε μικρή μερίδα των φορολογούμενων καθώς η πλειοψηφία των ελλήνων σήμερα δηλώνει εισόδημα μέχρι 27.000 ευρώ το χρόνο.

Μπλοκάκι και μισθός

Όσοι εκτός από εισόδημα από μισθωτή εργασία έχουν εισόδημα και με μπλοκάκι θα επιβαρυνθούν εάν έχουν αθροιστικά εισόδημα από μισθούς και μπλοκάκι άνω των 21.000 ευρώ.

Ελεύθεροι επαγγελματίες

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται με την ίδια κλίμακα που φορολογούνται και οι μισθωτοί αλλά χωρίς την έκπτωση φόρου των 2.000 ευρώ. Η αλλαγή αυτή φέρνει φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα έως περίπου 32.000 ευρώ και επιβαρύνσεις για υψηλότερο εισόδημα.
Εισόδημα
Φόρος
Έως 12.000
15%
12.000-100.000
35%
100.000 και άνω
45%

enikonomia

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι επιβαρύνονται και ποιοι κερδίζουν από τους νέους φόρους"

Κατρούγκαλος: «Κλείδωσαν» τα ποσοστά αναπλήρωσης - «Ανοιχτές» οι επικουρικές

Οι επικουρικές συντάξεις παραμένουν το μεγάλο «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της συμφωνίας σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

«Όλο το πακέτο των επικουρικών παραμένει ανοιχτό, γιατί μας ζητούν πολύ μεγαλύτερες περικοπές από αυτές που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε. Αν δεν ήταν το θέμα των επικουρικών, η συμφωνία θα είχε κλείσει. Το ΔΝΤ θέλει αίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Παράλληλα, είπε ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης, βάσει των οποίων θα υπολογίζονται στο μέλλον οι νέες συντάξεις έχουν «κλειδώσει», ενώ σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα συνεχιστεί αύριο.

Αναφερόμενος στο «δίχτυ προστασίας» των 1.400 ευρώ είπε ότι «η ελληνική πλευρά μπορεί να είναι πιο ελαστική, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή».

Έχοντας απορρίψει την αύξηση, έστω και μικρή, των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του ενιαίου επικουρικού ταμείου, οι δανειστές ουσιαστικά ζητούν το δημοσιονομικό κενό των 700 εκατ. ευρώ να καλυφθεί από τις μειώσεις των καταβαλλόμενων επικουρικών συντάξεων.

Αυτό σημαίνει, όπως υπολογίζουν παράγοντες της ασφάλισης ότι η μείωση των επικουρικών μεσοσταθμικά θα αγγίξει το 21%-23%, οπότε καταρρίπτεται το πλέγμα προστασίας για τους συνταξιούχους με μηνιαίο εισόδημα έως 1400 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής).

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατρούγκαλος: «Κλείδωσαν» τα ποσοστά αναπλήρωσης - «Ανοιχτές» οι επικουρικές"

Αίσιο τέλος στη διαμαρτυρία προσφύγων στην εθνική Λάρισας-Τρικάλων

Αίσιο τέλος είχε η διαμαρτυρία των Σύρων προσφύγων οι οποίοι από χθες το απόγευμα είχαν κλείσει την Εθνική Οδό Λάρισας -Τρικάλων, στο ύψος του 17ου χλμ., ζητώντας να μεταφερθούν σε άλλο καταυλισμό από αυτόν του Κουτσόχερου - στον οποίο φιλοξενούνταν μέχρι χθες - λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν με τους Αφγανούς μετανάστες.

Το αίτημα τους εισακούστηκε από το κεντρικό Συντονιστικό Όργανο και στις πέντε το απόγευμα επιβιβάστηκαν σε 10 λεωφορεία οι 484 Σύροι προσφυγές που διαμαρτυρόταν και μεταφέρνονται σε καταυλισμό στην Πέτρα Ολύμπου.

Ακολούθως συνεργία του δήμου Λαρισαίων καθάρισαν τον χώρο και η κυκλοφορία στην ΕΟ Λάρισας-Τρικάλων αποκαταστάθηκε.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αίσιο τέλος στη διαμαρτυρία προσφύγων στην εθνική Λάρισας-Τρικάλων"

Ξανθός: Απειλή για τη βιωσιμότητα του ΕΣΥ η μετανάστευση των επιστημόνων

Απειλή για τη βιωσιμότητα του ΕΣΥ χαρακτήρισε τη μετανάστευση των επιστημόνων ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, απευθύνοντας χαιρετισμό από το βήμα του Περιφερειακού Ιατρικού Συνεδρίου «Exploring ovel Medical Frontiers» που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Ξανθός προσέθεσε ότι γι’ αυτό τον λόγο και θα πρέπει να αναβαθμιστεί η ιατρική εκπαίδευση, ιδίως στο χώρο της ειδικότητας.

«Πρέπει να πείσουμε τους νέους γιατρούς ότι έχουν μέλλον στην Ελλάδα. Στην κατεύθυνση αυτή, έχει ξεκινήσει ένας δίαυλος επικοινωνίας του υπουργείου Υγείας με τις Ιατρικές Σχολές και τις πανεπιστημιακές κλινικές» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος στα προβλήματα του ΕΣΥ, ο κ. Ξανθός έθεσε τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα -όταν ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα αξιολόγησης- λέγοντας πως «έχει ανάγκη ο κόσμος για αξιόπιστη δημόσια περίθαλψη, προτεραιότητά μας όμως είναι η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, κάτι που δεν έγινε τα τελευταία χρόνια. Αυτό θα επιτευχθεί με την αναβάθμιση της ιατρικής εκπαίδευσης, των ερευνητικών εργαστηρίων και τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες».

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε και η υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδια για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το Συνέδριο αυτό είναι μια ξεκάθαρη δήλωση ότι η Ελλάδα, παρά τα προβλήματα, πρωτοστατεί στον ρόλο της για ένα λαμπρό μέλλον στο επίκεντρο του οποίου είναι ο άνθρωπος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξανθός: Απειλή για τη βιωσιμότητα του ΕΣΥ η μετανάστευση των επιστημόνων"

Προς αναθεώρηση η νομοθεσία για το ωράριο των φαρμακείων

Την δυνατότητα αναθεώρησης της νομοθεσίας που ρυθμίζει το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Ανδρέα Ξανθού σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Ο κ. Ξανθός αναφέρει επίσης ότι το διευρυμένο ωράριο έχει επιφέρει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, στην έγγραφη απάντησή του, με ημερομηνία 29 Μαρτίου 2016, ο υπουργός Υγείας απαντά σχετικά με τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων ότι «Παρά το γεγονός ότι, η εν λόγω ρύθμιση υιοθετήθηκε προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να αυξηθεί η πρόσβαση των καταναλωτών στα φαρμακεία και παράλληλα δύνανται να ωφεληθούν και οι φαρμακοποιοί μέσω της αύξησης του όγκου και του είδους των υπηρεσιών που προφέρουν, έχουν έκτοτε καταγραφεί συχνά αντίθετα αποτελέσματα».

Περαιτέρω, ο κ. Ξανθός απαντά στην κ. Χριστοφιλοπούλου ότι «προς τον σκοπό αυτό επεξεργαζόμαστε την αναθεώρηση της υφιστάμενης νομοθεσίας» την οποία θα αναλάβει Ομάδα Εργασίας που έχει ήδη συγκροτηθεί από τα τέλη του 2015.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πιέζει για τον καθορισμό ενός ενιαίου καθεστώτος λειτουργίας, που θα είναι αποδεκτό από όλους, καθώς όπως υποστηρίζει η απελευθέρωση του ωραρίου έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο πρόγραμμα των εφημεριών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής αυξάνονται διαρκώς τα αιτήματα φαρμακοποιών για εξαίρεσή τους από το πρόγραμμα των εφημεριών, λόγω του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων.

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Προς αναθεώρηση η νομοθεσία για το ωράριο των φαρμακείων"

"Από την Ελλάδα η υποκλοπή"

«Με την δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής συνομιλίας στελεχών του ΔΝΤ, η οποία έγινε όπως όλα δείχνουν από την Ελλάδα, ο έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να σπείρει διχόνοια μεταξύ του ΔΝΤ και των υπολοίπων θεσμών, γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα.



H οικονομική εφημερίδα επισημαίνει για την υπόθεση Wikileaks:

«Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να ξεφορτωθεί το ΔΝΤ για τον ίδιο λόγο, για τον οποίο το Βερολίνο επιθυμεί την παραμονή του στο ελληνικό πρόγραμμα: το Ταμείο εμμένει στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Με την δημοσιοποίηση της συνομιλίας ο Αλέξης Τσίπρας εξοργίζει την Κριστίν Λαγκάρντ και διακινδυνεύει την εύθραυστη σχέση του με την Άγκελα Μέρκελ. Ο έλληνας Πρωθυπουργός ωστόσο δεν δείχνει να ανησυχεί για τη νέα αναστάτωση που προκαλεί. Από την κόντρα με το ΔΝΤ ελπίζει σε εσωπολιτικά οφέλη, με δεδομένο ότι πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ περίπου κατά 8%.

Ο Αλέξης Τσίπρας παίζει σκληρό πόκερ και ρισκάρει πολλά. Επιβαρύνει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές με μια νέα αντιπαράθεση για ελάφρυνση του χρέους, την οποία, στην παρούσα φάση, δεν χρειάζεται η χώρα. Αντ΄ αυτού ο έλληνας πρωθυπουργός θα έπρεπε να συμβάλλει στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων έτσι ώστε να συνεχίσει η εκταμίευση των δόσεων. Τον Ιούλιο η Ελλάδα καλείται να αποπληρώσει 3,7 δις ευρώ. Χωρίς την βοήθεια των δανειστών η χώρα απειλείται με στάση πληρωμών».


zougla

Διαβάστε Περισσότερα » ""Από την Ελλάδα η υποκλοπή""

Επαναπροωθήσεις προσφύγων (από τα Σκόπια στην Ελλάδα)

Σε επαναπροωθήσεις προσφύγων στην Ελλάδα προχώρησαν το πρωί οι Σκοπιανές αρχές, αλλά δια της πλαγίας οδού, καθώς oι Ιρακινοί και Σύροι πρόσφυγες κατήγγειλαν ότι οι σκοπιανές αρχές απλώς σήκωσαν σημείο του φράχτη στα σύνορα και τους πέρασαν στο ελληνικό έδαφος, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στην Ειδομένη...

Όπως αναφέρουν οι 35 συνολικά Σύροι και Ιρακινοί, μεταξύ των οποίων 10 παιδιά, ενώ είχαν περάσει, εδώ και αρκετές ημέρες τα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ εγκλωβίστηκαν σε σερβικό έδαφος.

Οι σερβικές αρχές τους κορόιδεψαν, λέγοντάς τους ότι θα τους μεταφέρουν σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας, ενώ στην πραγματικότητα τους επαναπροώθησαν στα Σκόπια, με τις Σκοπιανές αρχές να τους «επαναπροωθούν» με τη σειρά τους στην Ελλάδα...

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι στην Ειδομένη, που δεν ξεπερνούν τους 120 με 140, είναι ανήσυχοι από το κλίμα που επικρατεί στον, πληθυσμού περίπου 4.5000 ανθρώπων προσφυγικό καταυλισμό, και αρχίζουν να προμηθεύονται με όπλα ζητώντας την εντονότερη παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή τους.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Επαναπροωθήσεις προσφύγων (από τα Σκόπια στην Ελλάδα)"

Υπό κατάληψη παραμένει η Εθνική οδός Λάρισας - Τρικάλων

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να παραμένει η Εθνική οδός Λάρισας-Τρικάλων, στο ύψος του 17ου χλμ, καθώς από χθες το απόγευμα έχουν «εγκατασταθεί» εκεί με τις αποσκευές τους περίπου 500 Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι αποχώρησαν από την ανοιχτή δομή φιλοξενίας που βρίσκεται στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» στο Κουτσόχερο, (συνολικά φιλοξενούνται 1.350 πρόσφυγες και μετανάστες), διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό, αλλά και συμβίωσης με τους Αφγανούς μετανάστες με τους οποίους δημιουργούνται συχνές εντάσεις.

Βασικό αίτημα των προσφύγων είναι να φύγουν από την περιοχή και να πάνε είτε σε άλλο καταυλισμό είτε στην Ειδομένη ελπίζοντας ότι θα ανοίξουν τα σύνορα.

Η Αστυνομία έχει εκτρέψει την κυκλοφορία των οχημάτων από χθες το βράδυ προτείνοντας εναλλακτικές διαδρομές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπό κατάληψη παραμένει η Εθνική οδός Λάρισας - Τρικάλων"

Μπαλαούρας: Χωρίς αλυτρωτικές διαθέσεις μπορούμε να ανεχτούμε το «Μακεδονία»

Στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων επανήλθε το Σάββατο μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, τονίζοντας ότι, υπό προϋποθέσεις, η κυβέρνηση θα μπορούσε να δεχθεί την ονομασία «Μακεδονία».

«Αν αφαιρέσουν τις αλυτρωτικές τους διαθέσεις, να φοράνε χλαμύδες και τέτοια όπως τα σχολίασα σε ανακοίνωσή μου, αφού έχει καθιερωθεί de facto η ονομασία ‘Μακεδονία’ μπορούμε να ανεχτούμε και να λέγονται ‘Μακεδονία’» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλαούρας.

«Εγώ Σκόπια τα λέω... Δήλωσα, και πιστεύω, ότι είμαστε υπέρ της σύνθετης ονομασίας και αυτή είναι και η γραμμή του κόμματος, η διπλή ονομασία, είπα όμως ότι η πραγματικότητα -δυστυχώς- είναι ότι χάσαμε πολύτιμο χρόνο... Όταν πήγε να κάνει κάτι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων, και από την Εκκλησία και από το Σαμαρά και από το κόμμα του... Ο Σαμαράς δεν αποδέχθηκε την πρόταση Πινέιρο, με την οποία τώρα θα ησυχάσει, και τώρα πηγαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Βρούτσης σε fora με την ονομασία να λέει φαρδιά πλατιά το όνομα ‘Μακεδονία’» ανέφερε χαρακτηριστικά

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση. «Υπονομεύετε την εθνική προσπάθεια να λέτε σήμερα τα Σκόπια ‘Μακεδονία’ επιμένετε» τόνισε.

«Η έμμονη του Μπαλαούρα είναι ντροπή και δεν είναι προσωπική του θέση είναι και θέση του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε νωρίτερα ο πρώην υπουργός Εργασίας.

«Ποτέ δεν συνέβη να πάω σε fora και να υπάρχει ταμπέλα με την ονομασία ‘Μακεδονία’» πρόσθεσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Yπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του Μάκη Μπαλαούρα για την ονομασία είχαν προκαλέσει την ενόχληση του Μαξίμου.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαλαούρας: Χωρίς αλυτρωτικές διαθέσεις μπορούμε να ανεχτούμε το «Μακεδονία» "

Οι παρακρατικοί είχαν συλληφθεί πολλές φορές

Οι παρακρατικοί του Ρουβίκωνα με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούν ελεύθεροι να σπάνε να καταστρέφουν και να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές εργαζομένων.Στην επίθεση το πρωί της Παρασκευής στο «Πρώτο Θέμα» συμμετείχαν 11 μέλη της οργάνωσης με έξι μηχανάκια. Δύο από αυτούς συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα στη Νέα Φιλαδέλφεια να πίνουν αμέριμνοι τον καφέ τους. Είναι γνωστά πρόσωπα, φορτωμένα και με άλλες δικογραφίες στην πλάτη, για παράνομη βία και διακεκριμένες φθορές κατ΄ εξακολούθηση. Είχαν συμμετοχή στην καταδρομική επίθεση στον Τειρεσία τον περασμένο Δεκέμβριο, στο «ντου» στο Χίλτον, σε επεισόδια σε βάρος αστυνομικών και σε επίθεση κατά των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Αυτή την ώρα δικάζονται στο αυτόφωρο τριμελές.

Και όμως αν και είχαν συλληφθεί αρκετές φορές, αφήνονταν ελεύθεροι και συνέχιζαν τη δράση τους, διαλύοντας, καταστρέφοντας και σπέρνοντας τον πανικό σε εργαζόμενους. Και αν οι ίδιοι διατείνονται πως ο σκοπός των καταδρομικού τύπου επιθέσεων έχει να κάνει με την πρόκληση υλικών ζημιών  και τη διαμαρτυρία, κανένας ωστόσο δεν μπορεί να εγγυηθεί πως ένας εργαζόμενος ο οποίος δέχεται τα θραύσματα από τις χοντρές τζαμαρίες δεν θα πληγεί θανάσιμα, μια έγκυος δεν θα κινδυνέψει να αποβάλει ή ένας καρδιοπαθής να χάσει τη ζωή του από το ισχυρό σοκ και τον τρόμο που προκαλούν τέτοιου είδους “επιχειρήσεις”. 

Δείτε βίντεο: Η επίθεση των κουκουλοφόρων στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

Τελικά οι «ακτιβιστές του Ρουβικωνα» βανδαλίζουν και τρομοκρατούν, θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και όμως έχουν την άνεση να μπαινοβγαίνουν στα αστυνομικά τμήματα και τις εισαγγελίες, να αφήνονται ελεύθεροι να συνεχίσουν τη δράση τους. Να βγάζουν ανακοινώσεις για τα κατορθώματα τους, να απειλούν και να «επισκέπτονται» με επιχειρήσεις καταδρομικού τύπου, όποιον δεν τους είναι αρεστός αδιαφορώντας φυσικά για τις συνέπειες του νόμου αφού γνωρίζουν άλλωστε ότι είναι στο απυρόβλητο. 

Τους τελευταίους μήνες αναβαθμίζουν επικίνδυνα τη δράση τους και δεν μπαίνουν φυλακή παρά το μπαράζ των καταστροφικών ενεργειών χάρη στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο. Τι έκανε; Άλλαξε τον περίφημο κουκουλονόμο και μετέτρεψε σε πλημμελήματα τα κακουργήματα που διαπράττονται όταν ο δράστης φοράει κουκούλα καταργώντας στην ουσία, όλες τις επιβαρυντικές διατάξεις που θα μπορούσαν να στείλουν στη φυλακή τους κουκουλοφόρους και τη δράση τους. Όπως λένε νομικοί, όσες κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και να συγκεντρώσουν, όσα χρόνια ποινής και αν φορτωθούν στην πλάτη, οι ποινές δεν συναθροίζονται και έτσι δεν πάνε ποτέ στη φυλακή. 

Και αναρωτιέται κανείς: Οι εισαγγελικές αρχές τι κάνουν; Για ποιον λόγο δεν παρεμβαίνουν; Πώς γίνεται σε ένα ευνομούμενο κράτος μπαχαλάκηδες που μάλιστα είναι γνωστοί και έχουν συλληφθεί να αφήνονται ελεύθεροι θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές; Τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση;


Η ιστορία της ομάδας
Η ομάδα των περίπου 30 ατόμων που πρωτοεμφανίζονται στις 22 Μαρτίου του 2004, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για ακτιβιστικές ενέργειες και συμβολικές καταλήψεις αποτέλεσε τη βάση για τη μετεξέλιξη της ομάδας “Ρουβίκωνας”. Είναι χαρακτηριστικό ότι η δράση της αναβαθμίζεται και οι ακτιβιστές  από τον περασμένο Απρίλιο μεταλλάσσονται σε σκληρή καταδρομική ομάδα που σε κάθε της χτύπημα τα κάνει γυαλιά-καρφιά θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων. Φυσικά, δεν είναι μόνο η ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η περίεργη αλλαγή νόμου από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο που ουσιαστικά ρίχνει στα «μαλακά» τους κουκουλοφόρους. Και αυτό γιατί, στις 14 Απριλίου του 2015, ο κ. Παρασκευόπουλος, μέσα στο νόμο για τις φυλακές, περνάει μια τροπολογία στον νόμο για την κουκούλα. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κάνει δεκτό το σκεπτικό δύο τροπολογιών που κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έχει να κάνει με το λεγόμενο «κουκουλονόμο». Με απλά λόγια η κάλυψη του προσώπου και η χρήση της κουκούλας,καταργείται από κακούργημα σε πλημμέλημα εκτός από τις περιπτώσεις εγκλήματος και ληστείας. 

Σιγά, σιγά οι Ρουβίκωνες αρχιζουν να κλιμακώνουν τη δράση τους. Τα χτυπήματα αρχίζουν να κλιμακώνονται. Στις 3 Απριλίου 2015, μπουκάρουν στο προαύλιο του ελληνικού κοινοβουλίου και δύο ημέρες αργότερα επισκέπτονται το σπίτι του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Στις 14 Σεπτεμβρίου, γίνεται η πρώτη «αναβαθμισμένη» επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ με εκτεταμένες φθορές. Μια άγρια ενέργεια η οποία μάλιστα κατεγράφη λεπτό προς λεπτό σε βίντεο και ανέβηκε στο διαδίκτυο. Συλλαμβάνονται τέσσερα άτομα αλλά για πλημμελήματα και έτσι αφήνονται ελεύθεροι. Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, εισβάλλουν στα γραφεία των ΑΝΕΛ στη Συγγρού. Συλλαμβάνονται 19 άτομα αλλά αφήνονται και αυτοί ελεύθεροι... Στις 16 Δεκεμβρίου, κάνουν γυαλιά – καρφιά τα γραφεία του ΤΕΙΡΕΣΙΑ και η Αστυνομία πιάνει επτά από τους καταστροφείς. Και αυτοί ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα. Στις 23 Φεβρουαρίου του 2016 εισβάλλουν στο studio της ΕΡΤ. Συλλαμβάνονται και οδηγούνται στον εισαγγελέα 22 από τους εισβολείς-καταληψίες. Και οι παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις επιθέσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες όπως επίσης και οι συλλήψεις μελών από την αντιεξουσιαστική ομάδα του Ρουβίκωνα. Κοινός παρονομαστής, οι περισσότεροι έχουν συλληφθεί δύο και τρεις φορές όμως αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, αφήνονται ελεύθεροι μέχρι να οριστεί δικάσιμος.

32 και 37 ετών οι συλληφθέντες
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 32 και 37 ετών - ο πρώτος έμενε στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο δεύτερος στο Περιστέρι - σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της παράνομης βίας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της απείθειας και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Και οι δύο είχαν προσαχθεί αρκετές φορές για επιθέσεις του Ρουβίκωνα. Συγκεκριμένα και οι δύο είχαν συμμετάσχει και προσαχθεί στην επίθεση κατά του Τειρεσία τον περασμένο Δεκέμβριο, στην επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής τον Ιανουάριο, σε επεισόδια με αστυνομικούς στην πλατεία Συνταγμάτος τον Ιούνιο του 2015.

Ο 37χρονος είχε συμμετάσχει και στο «ντου» στο Ξενοδοχείο Χίλτον τον φετινό Μάρτιο.

Στους δύο άνδρες με αρχικά Π.Ν. και Χ.Ν. είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισής τους στο ΑΤ της περιοχής διαμονής τους.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

Πρωινές ώρες χθες (8-4-2016), ομάδα ατόμων που επέβαινε σε μοτοσυκλέτες και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, μετέβη στις εγκαταστάσεις εφημερίδας στο Μαρούσι και προκάλεσε φθορές στο κτίριο καθώς και σε παρακείμενα οχήματα.

Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) εντόπισαν στη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 32 και 37 ετών, να επιβαίνουν σε μοτοσυκλέτα, τους ακινητοποίησαν και τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Από την αστυνομική έρευνα και από το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό εξακριβώθηκε ότι οι δύο ανωτέρω συμμετείχαν στην ομάδα που προκάλεσε τις φθορές στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κράνος μοτοσικλετιστή, κουκούλα τύπου full face , δύο ζευγάρια γάντια, περιλαίμιο και μπουφάν.

Σε βάρος των παραπάνω συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της παράνομης βίας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της απείθειας και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι παρακρατικοί είχαν συλληφθεί πολλές φορές"

Ηλεκτροσόκ

Αντιμέτωπη με νέες απαιτήσεις των δανειστών βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς η επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα μετά το ταξίδι-αστραπή στις έδρες των θεσμών, συνοδεύεται από σειρά πιέσεων για περικοπές δαπανών και αύξηση του φόρου στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών συνεχίζουν να μην πείθονται από τα στοιχεία που παρουσιάζει το οικονομικό επιτελείο για τα πρωτογενή πλεονάσματα και τα αποτελέσματα των δημοσιονομικών μέτρων που εμπεριέχονται στη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, ζητώντας μεταξύ άλλων αυξήσεις του ΦΠΑ σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ. Επιπλέον, ασκούν πιέσεις για άνοδο του χαμηλού συντελεστή σε βιβλία, εφημερίδες και «ψαλίδι» στους μισθούς του Δημοσίου.

Παράλληλα, στο τραπέζι έχει πέσει και πρόταση για τη συμπίεση του αφορολόγητου στα 8.182 ευρώ (από 9.090 που συμφωνήθηκε αρχικά), εξέλιξη που θα συνοδεύεται από νέες φορολογικές επιβαρύνσεις σε πολλά ελληνικά νοικοκυριά.


Επίσης, το κουαρτέτο ζητεί:

  • αυξήσεις και νέους έμμεσους φόρους σε κινητή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση,
  • απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων έως τον Σεπτέμβριο του 2016,
  • περικοπές των προνομιακών επιδομάτων,
  • ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις και
  • νέες παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια, με «πάγωμα» μπόνους και προαγωγών.

Η Αθήνα αντιπροτείνει αυξήσεις φορολογικών επιβαρύνσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους που εμφανίζουν ετήσιο εισόδημα από 10.000 έως 22.000 ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα επιβαρυνθούν:

α) υπάλληλοι στον Ιδιωτικό Τομέα με μισθό από 710 έως 1.570 ευρώ,
β) εργαζόμενοι στο Δημόσιο και συνταξιούχοι που λαμβάνουν μηνιαίως από 833 έως 1.833 ευρώ.


 Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο προτείνει επιπλέον φόρο σε:

- μισθωτούς που δηλώνουν ετησίως περισσότερα από 50.000 ευρώ και
- ελεύθερους επαγγελματίες με καθαρά κέρδη άνω των 32.000 ευρώ κάθε χρόνο.


«Αγκάθι» επικουρικές και κόκκινα δάνεια

Όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης, παραμένει το χάσμα στο φλέγον ζήτημα των επικουρικών συντάξεων.

Οι θεσμοί επιμένουν στην άμεση ενεργοποίηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, κάτι το οποίο δεν δέχεται η κυβέρνηση καθώς οδηγεί -λόγω των ελλειμμάτων στα ταμεία- σε σημαντικές μειώσεις. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος έχει συνάντηση σήμερα το μεσημέρι με το κουαρτέτο των θεσμών.

Την ίδια στιγμή, άλυτο παραμένει το πρόβλημα με τον τρόπο διαχείρισης των κόκκινων δανείων, ζήτημα που επηρεάζει μεταξύ άλλων και το χαρτοφυλάκιο των συστημικών τραπεζών, εμποδίζοντας μεταξύ άλλων την προσέλκυση νέων κεφαλαίων, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς.


zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτροσόκ"

Απλήρωτοι οι δικαιούχοι του ΟΑΕΔ, λόγω τεχνικού προβλήματος

Δεν πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή οι εβδομαδιαίες πληρωμές ανεργίας, λόγω τεχνικού προβλήματος, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, καταβάλλονται προσπάθειες να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές τη Δευτέρα 11 Απριλίου.

Όπως επισημαίνει, εντός του Σαββατοκύριακου, θα υπάρξει ενημέρωση για την πληρωμή των παροχών ανεργίας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Απλήρωτοι οι δικαιούχοι του ΟΑΕΔ, λόγω τεχνικού προβλήματος"

Κατάσχεση πρώτης κατοικίας ζευγαριού ηλικιωμένων συνταξιούχων λόγω ΕΝΦΙΑ!

Όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο, το ζευγάρι ηλικιωμένων, 86 και 82 ετών, έλαβε κατασχετήριο κατοικίας καθώς δεν μπορούσε να πληρώσει το φόρο του ΕΝΦΙΑ. Το σπίτι είχε κληρονομηθεί από τους γονείς της συζύγου.

Μονάχα ο φόρος του 2015 άγγιξε τις 30.000 ευρώ ενώ όπως αποκάλυψε το ζευγάρι στην κάμερα της εκπομπής, το ετήσιο εισόδημα από τις συντάξεις που λαμβάνουν, δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Ο σύζυγος κατάφερε να μπει στην ρύθμιση των 100 δόσεων για το διακανονισμό του χρέους, ωστόσο αδυνατούσε να πληρώνει τη δόση των 1.700 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ. Ένας φόρος ο οποίος συνολικά έφτασε το ποσό των 198.000 ευρώ!

Το ζευγάρι προσπάθησε να πουλήσει το σπίτι, κάτι που δεν κατάφερε, ενώ έφτασαν μέχρι και στο σημείο να πουλήσουν κοσμήματα και έπιπλα για να αντεπεξέλθουν οικονομικά!

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο μοναδικός λόγος που η κατοικία παραμένει στους κατόχους της, είναι η... αποχή των δικηγόρων!


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάσχεση πρώτης κατοικίας ζευγαριού ηλικιωμένων συνταξιούχων λόγω ΕΝΦΙΑ!"

Σε 4.550 ανέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

Σε 4.550 ανέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που παραμένουν φιλοξενούμενοι σε δύο επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ δύο τουριστικά λεωφορεία με 114 ανθρώπους αναχώρησαν χθες για τον Αγ.Ανδρέα Ατττικής και το Κουτσόχερο Λάρισας.

Σύμφωνα με το λιμενικό, άλλα 65 πρόσωπα προωθήθηκαν στον Αγ.Αντρέα, ενώ επιπλέον 49 σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στη Λάρισα.

Το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star 2 από τα Δωδεκάνησα μεταφέροντας δύο μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω, ενώ το μεσημέρι αναμένεται και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star paros με 17 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Ρόδο.

Από τη Δευτέρα το υπουργείο Ναυτιλίας θα αρχίσει να διανέμει ενημερωτικό φυλλάδιο προς τους πρόσφυγες και μετανάστες σε 4 γλώσσες (αραβικά, φαρσί, ελληνικά και αγγλικά) σε μια προσπάθεια να πείσει τους ανθρώπους αυτούς να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε 4.550 ανέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά"

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο: Ναυάγιο με 5 νεκρούς πρόσφυγες

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου για τον εντοπισμό αγνοουμένων μεταναστών και προσφύγων, μετά την ανατροπή λέμβου με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων, που είχε ως αποτέλεσμα ένα παιδί να καταλήξει στη διάρκεια της επιχείρηση περισυλλογής και να εντοπιστούν οι σοροί τεσσάρων γυναικών.

Έως τώρα έχουν διασωθεί πέντε άτομα, δύο γυναίκες, δύο άντρες και ένα παιδί ενώ, από σκάφος της frontex και πλωτό του λιμενικού οι έρευνες συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή με τη συνδρομή ελικοπτέρου.

Οι διασωθέντες είχαν δηλώσει αρχικά ότι στη λέμβο επέβαιναν περίπου 10 άτομα.


Real.gr ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΑΜΟΣ από realmedialive 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real


Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα τραγωδία στο Αιγαίο: Ναυάγιο με 5 νεκρούς πρόσφυγες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news