facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Άνοιξε το Taxis για τις δηλώσεις Ε1

Να μπουν στην ιστοσελίδα www.gsis.gr της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και να συμπληρώσουν την φορολογική του δήλωση μπορούν ήδη πλέον, από το βράδυ της Τρίτης, έξι εκατομμύρια φορολογούμενοι.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet άνοιξε τις πύλες της και κάνοντας χρήση των κωδικών εισόδου που έχουν προμηθευτεί, οι φορολογούμενοι θα βρουν προσυμπληρωμένα τα ποσά για τα εισοδήματα που έχουν εισπράξει κατά το 2015, τους φόρους που τους έχουν παρακρατηθεί, τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα που έχουν στην κατοχή τους κλπ.

Προϋπόθεση για όλα αυτά, είναι να οριστικοποιήσουν πρώτα τα προσωπικά τους στοιχεία που είναι καταχωρημένα στο taxis, στην πρώτη κάρτα που θα ανοίξει όταν πατήσουν την επιλογή για την συμπλήρωση του εντύπου Ε1. Μετά την οριστικοποίηση θα έχουν πρόσβαση και στην ειδική επιλογή για την Ενημέρωση Αποδοχών που έχει γίνει από τους εργοδότες και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Να σημειωθεί ότι με την οριστικοποίηση της δήλωσης εκδίδεται αυτόματα εκκαθαριστικό με την εξόφληση του φόρου σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, η πρώτη έως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη στο τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη στο τέλος Νοεμβρίου.

Σε πρώτη φάση όμως, για καμιά δεκαριά μέρες η υποβολή της δήλωσης δεν οδηγεί αυτομάτως και σε εκκαθάριση, όπως άλλες χρονιές. Θα γίνεται δηλαδή η συμπλήρωση, αλλά δεν θα προχωρά η εκκαθάριση, μέχρι έως ότου αποσαφηνιστεί αν θα διατηρηθεί ή θα αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων πληρωμής του φόρου που θα προκύψει.

Με το καλημέρα πάντως το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας καλεί σε αποχή τους λογιστές. «Με αφορμή το άνοιγμα της εφαρμογής του taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, από κοινού με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών των λογιστών – φοροτεχνικών, θα παραχωρήσει αύριο συνέντευξη τύπου, για το θέμα της αποχής των λογιστών από τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων και τους προγραμματισμένους αποκλεισμούς των εφοριών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιξε το Taxis για τις δηλώσεις Ε1"

Μέρκελ: Το ΔΝΤ θα μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα - Λαγκάρντ: Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα

Η Ελλάδα – δεδομένων και των πρόσφατων διαρροών – δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει θέμα στη συνάντηση μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγ. Μέρκελ και της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Καμία, όμως, εκ των δύο δεν εμφανίστηκε πρόθυμη να αποκαλύψει το πλήρες περιεχόμενο της συζήτησης για την Ελλάδα, ενώ δεχόμενες ερωτήσεις μετά το πέρας της συνάντησής τους, ήταν μάλλον φειδωλές στις δηλώσεις τους.

Απατώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, πρώτη τον λόγο έλαβε η κυρία Μέρκελ, ξεκαθαρίζοντας ότι για τη Γερμανία η παρουσία του ΔΝΤ είναι απαραίτητη.

«Η Γερμανία επιθυμεί να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Δεν είναι επιθυμία μόνο της Γερμανίας, είναι επιθυμία όλης της Ευρωζώνης. Αυτό που είναι απαραίτητο αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε θα πρέπει να ολοκληρωθεί, άλλωστε η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί γι' αυτό».

Παίρνοντας τον λόγο η κυρία Λαγκάρντ, παραδέχθηκε ότι «δεν έχουμε φθάσει ακόμη στο επίπεδο που θα θέλαμε. Αυτό που επιθυμούμε είναι η Ελλάδα να επιστρέψει σε υγιής ρυθμούς ανάπτυξης. Παραμένουμε σταθεροί στην απόφασή μας να στηρίξουμε την Ελλάδα»

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ: Το ΔΝΤ θα μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα - Λαγκάρντ: Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα"

Σκουρλέτης: Θα φορολογήσουμε το αέριο κίνησης

Μόνο τον αέρα δεν θα φορολογήσει η κυβέρνηση -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- καθώς ο κ Πάνος Σκουρλέτης επιβεβαίωσε σήμερα στη Βουλή πως δρομολογείται η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αέριο κίνησης.

Μιλώντας στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του κοινοβουλίου έσπευσε να διευκρινίσει πως η επιβολή του ΕΦΚ δεν αφορά το "αέριο γενικώς" αλλά πως "Αυτό το οποίο έχει ακουστεί και συζητιέται εξ όσων γνωρίζω, χωρίς να έχει τίποτα κλειδώσει αυτή τη στιγμή στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης είναι για Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο αέριο κίνησης".

Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τον υπουργό να επαναλάβει τις προθέσεις για μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

"Ανάλογα, λοιπόν, με την αποτελεσματικότητα αυτής της ρύθμισης (σ.σ 36 δόσεις) θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες μέσα στο 2016, στο τέλος δηλαδή αυτού του τριμήνου που θα ισχύσει αυτή η ρύθμιση, αν έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες να προβούμε έστω και σε μια μικρή μείωση των τιμών" είπε ο κ Σκουρλετης για να διευκρινίσει στη συνέχεια "Βεβαίως, πάντοτε με την προϋπόθεση ότι είναι αυτή η τάση των τιμών αερίου, πετρελαίου και με δεδομένο βέβαια, το οποίο μην το παραβλέπουμε, ότι η αγορά ενέργειας στην Ελλάδα είναι σε μια μεταβατική φάση και είναι δικαιολογημένο σε ένα βαθμό να δημιουργεί μια ανασφάλεια στην ίδια τη Δ.Ε.Η. και τη διοίκηση της"

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκουρλέτης: Θα φορολογήσουμε το αέριο κίνησης"

Και ο Τσίπρας μαζί με Βαρθολομαίο, Πάπα Φραγκίσκο και Ιερώνυμο στη Λέσβο

Την ιστορικής και εξαιρετικής σημασίας κοινή επίσκεψη στη Λέσβο, στις 14-15 Απριλίου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πάπα Φραγκίσκου, έπειτα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, χαιρετίζουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με την επικείμενη επίσκεψη, τόσο ο Πάπας όσο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης «επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά την αναγνώρισή τους στις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα -δημόσιες αρχές, κοινωνικές οργανώσεις και πολίτες- για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης με ανθρωπιά και αποτελεσματικότητα».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι «οι πνευματικοί ηγέτες της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με επανειλημμένες τους δηλώσεις και κηρύγματα όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουν αναδείξει την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης και έχουν καταφερθεί εναντίον των ξενοφοβικών και απάνθρωπων πολιτικών των κλειστών συνόρων. Κατά το πρόσφατο πασχαλινό του μήνυμα, μάλιστα, ο Ποντίφικας καταδίκασε αυτούς που αποτυγχάνουν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, καθώς βεβαίως και την τρομοκρατία, ενώ ευχήθηκε δρόμους ελπίδας για τη Συρία και τους δοκιμαζόμενους ανθρώπους της».

Και συνεχίζουν: «Πέραν της στάσης του στο προσφυγικό, ο Πάπας έχει εκφράσει επανειλημμένα την αλληλεγγύη του και στον ελληνικό λαό για τη δοκιμασία που περνά κατά τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, την οποία έχει ήδη μεταφέρει και στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Βατικανό».

«Η ελληνική κυβέρνηση θα καλωσορίσει τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως πολύτιμους υποστηρικτές και φίλους στον αγώνα για την ανακούφιση των προσφύγων και ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και τον Πάπα τη Λέσβο» καταλήγουν.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Και ο Τσίπρας μαζί με Βαρθολομαίο, Πάπα Φραγκίσκο και Ιερώνυμο στη Λέσβο"

Μηνυτήρια αναφορά για «φαγοπότι» στην κατασκευή των hotspots

Επείγουσα ποινική διερεύνηση για τα χρήματα που εισέπραξαν εταιρείες για την κατασκευή των hot-spots, ενώ τα έργα έγιναν από τις Ένοπλες Δυνάμεις, ζητεί με μηνυτήρια αναφορά του, από την Εισαγγελέα Εγκληματών Διαφθοράς Ελένη Ράικου, ο πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. Παναγιώτης Σταμάτης.

Ο κ. Σταμάτης στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σήμερα στην κυρία Ράικου κατά πάντως υπευθύνου, επικαλείται αλλά και προσκόμισε δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού «Πρώτου ΘΕΜΑΤΟΣ» και τις σχετικές καταγγελίες στην Βουλή (αλλά και στην ερώτησή του που κατέθεσε) ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σχετικά με τις δαπάνες και τις συνθήκες κατασκευής των hot-spots.

Ειδικότερα, γίνεται αναφορά για το hot spot της Χίου που ανέλαβε μια εταιρεία από την Αργυρούπολη έναντι 1.277.167 ευρώ, ενώ την έκταση (30 στρέμματα) την παραχώρησε ο δήμος και τα container ήταν δωρεάν εταιρείας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «τις υπόλοιπες εργασίες τις έκαναν φαντάροι. Στρατιώτες σκούπιζαν το χώρο. Στρατιώτες κουβαλούσαν κρεβάτια. Κρεβάτια είναι παρμένα από τις μονάδες τους».

Σε άλλο σημείο της μηνυτήριας αναφοράς ο κ. Σταμάτης αναφέρει:

«Ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε λόγο για μικροκομματική εκμετάλλευση του προσφυγικού προβλήματος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τις εταιρείες που επιλέχθηκαν για τη σίτιση των προσφύγων στα νησιά.

Πρόσφυγες στέλνονται κατά προτεραιότητα σε ξενοδοχεία κολλητών. Κολλητών της διακυβέρνησης εννοώ. Υπάρχουν καταγγελίες στην Αργολίδα και αλλού για ξενοδοχεία πολιτευτών των ΑΝΕΛ, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ποταμιού κατά τη συζήτηση για προσφυγικό νομοσχέδιο. «Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τολμούν και ρωτούν τον κ. Καμμένο, γιατί επιλέχθηκαν για τη σίτιση των προσφύγων στα νησιά, εταιρείες από την Αθήνα και όχι από τα νησιά» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης».

Ο πλωτάρχης ε.α. ζητεί από την κυρία Ραίκου «την άμεση και επείγουσα ποινική διερεύνηση του θέματος προκειμένου να ταυτοποιηθούν και εξατομικευτούν οι διαφαινόμενες ως τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις, να συνδεθούν με τους φυσικούς, ηθικούς αυτουργούς και άλλους συμμέτοχους και να υποστούν οι υπόλογοι την κατά νόμο τιμωρία τους».

Επιπρόσθετα δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής για «όλα τα αδικήματα που συρρέουν από τα μηνυόμενα, για την υποστήριξη της κατηγορίας και για χρηματική ικανοποίηση 44 ευρώ, λόγω ηθικής βλάβης επελθούσας σε εμένα από τις εν λόγω πράξεις».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μηνυτήρια αναφορά για «φαγοπότι» στην κατασκευή των hotspots"

Οι παιδίατροι εκπέμπουν SOS για μεταδοτικές ασθένειες στους πρόσφυγες

Το απόλυτο αλαλούμ που επικρατεί στους καταυλισμούς των προσφύγων σε όλη τη χώρα, σε ό,τι αφορά τις λοιμώδεις μεταδοτικές ασθένειες αλλά και την απόλυτη έλλειψη θωράκισης του προσφυγικού πληθυσμού μέσω του εμβολιασμού, αποτυπώνεται σε επιστολή των Ελλήνων παιδιάτρων.

Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία, ενόψει και της αύξησης της θερμοκρασίας και της εμφάνισης κουνουπιών, που ευνοούν κάποια λοιμώδη νοσήματα, και θέτουν δέκα ερωτήματα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τις μείζονες παραλείψεις της στο θέμα του εμβολιασμού και της υγειονομικής φροντίδας των προσφύγων.

«Μετά τα πρόσφατα κρούσματα ηπατίτιδας Α, με την ανάγκη για άμεσο εμβολιασμό των προσφύγων να παραμένει ευχολόγιο, με το χάος να επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά, στην Ειδομένη και αλλού, με πρόσφυγες που έχουν να πλυθούν για ημέρες, με συνθήκες διαμονής που δεν είναι ανθρώπινες, με διάφορες ΜΚΟ που κανείς δεν γνωρίζει αν είναι πιστοποιημένες ή περιπλανώμενοι διακινητές προσφύγων, διακαής και εύλογη είναι η έντονη ανησυχία μας για την Δημόσια Υγεία» αναφέρει σε επιστολή της προς το Υπουργείο Υγείας η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής.
Πλέον ανησυχητικό όλων, ωστόσο, εκτιμά η Ένωση ότι είναι το γεγονός ότι «υπάρχουν διάφορες ανακοινώσεις και αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας, που είναι αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους σε αρκετά σημεία»…

Δέκα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

1. Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων υπενθυμίζει στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό ότι στις 18-1-2016 απαντώντας στον Βουλευτή κ. Α. Φωκά, αναφέρει ότι «τα άτομα με παράτυπη είσοδο στη χώρα μας θα πρέπει να εμβολιάζονται με το εμβόλιο έναντι του ιού της πολιομυελίτιδας IPV ή OPV» και ότι «το Υπουργείο Υγείας με το αρ. πρωτ. 115985/ 13-12-2013 έγγραφο έχει προβεί και αναμένει εκτέλεση παραγγελίας από το Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ 1000 δόσεων OPV και 2000 δόσεων ενέσιμου εμβολίου IPV».
Επισημαίνουν ωστόσο ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με το Ινστιτούτο Παστέρ, ουδείς γνώριζε κάτι για το συγκεκριμένο έγγραφο γιατί ποτέ δεν τους είχε κοινοποιηθεί!
«Όπως μας είπαν, υπάρχουν αρκετά ενέσιμα εμβόλια (IPV) διαθέσιμα για την πολιομυελίτιδα. Ρωτήσαμε το Ινστιτούτο Παστέρ αν το Υπουργείο Υγείας έχει πάρει τα εμβόλια αυτά και αν έχει ξεκινήσει εμβολιασμό των προσφύγων, ή έστω αν τα έχει δεσμεύσει για μελλοντικό εμβολιασμό. Δυστυχώς η απάντηση ήταν αρνητική. Σε ερώτηση μας αν έχει γίνει νέα παραγγελία για εμβόλια εναντίον της πολιομυελίτιδας και πάλι η απάντηση ήταν αρνητική. Έστω και τώρα όμως κε Υπουργέ τι περιμένετε για να ξεκινήσετε τον εμβολιασμό τουλάχιστον για την πολιομυελίτιδα;» ρωτούν τον κ. Ξανθό.

2. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είχε συστήσει να ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός για σοβαρές λοιμώδεις ασθένειες όπως η πολιομυελίτιδα, η φυματίωση και η ιλαρά, εφιστώντας παράλληλα την προσοχή για τον εμβολιασμό και του υγειονομικού προσωπικού. Ωστόσο, τι ισχύει τελικά; Η πρόσφατη απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ή ο εμβολιασμός σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο που υπογράφει ο Υπουργός Υγείας με ημερομηνία 18/1/2016 και αρ. πρωτοκ. 89695; Και αν το κοινοποιηθέν στον κ. Φωκά έγγραφο δεν ισχύει τότε η παραγγελία των εμβολίων για την πολιομυελίτιδα τι νόημα είχε και για ποιον παραγγέλθηκαν 3000 εμβόλια;

3.Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το 35% των προσφύγων είναι παιδιά. Επομένως στους 50.000 περίπου πρόσφυγες που σήμερα είναι στην χώρα μας και πιθανόν να μείνουν, πάνω από 15.000 είναι παιδιά. Αν υποθέσουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι για να παραγγελθούν τα αντίστοιχα εμβόλια;

4. Γιατί δεν λήφθηκε υπ' όψη αυτό που συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στην ευθεία ερώτηση που του έγινε για τον εμβολιασμό των προσφύγων από την Ένωσή μας και την Ευρωπαϊκή Παιδιατρική Ακαδημία;

Την στιγμή μάλιστα που και εσείς αλλά και ο κ. Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας συμμετείχατε στο συνέδριο που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο στην Ρώμη για τους πρόσφυγες.

5. Έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να προκύψουν κρούσματα ηπατίτιδας-Α για να γίνει μερικός εμβολιασμός για το νόσημα αυτό και μάλιστα με εμβόλια που δώρισε στο Ελληνικό Δημόσιο η κ. Βαρδινογιάννη και μπράβο για την ευαισθησία της;

Προφανώς δεν το είχατε προβλέψει και δεν είχατε κανένα σχέδιο για την περίπτωση αυτή ούτε και είχατε προνοήσει να έχετε τα απαραίτητα εμβόλια. Είναι γνωστά όμως τα προβλήματα που προκύπτουν στους πρόχειρους προσφυγικούς καταυλισμούς με αυτές τις συνθήκες διαβίωσης.

6. Πότε θα εμβολιαστούν όλοι οι πρόσφυγες που κατακλύζουν την χώρα μας; Πότε θα πλυθούν; Πότε θα φάνε σωστό φαγητό; Ποιοί θα κάνουν τα εμβόλια στα παιδιά;
Αν αρχίσουν οι διάρροιες σε μεγάλη έκταση, αν οι ψείρες επικρατήσουν, αν τα περιστατικά ψώρας πολλαπλασιασθούν, αν με την άνοδο της θερμοκρασίας έλθουν τα κουνούπια με όσα αυτά μεταδίδουν, τί θα γίνει;

7. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με πρόσφατη εισήγησή της προτείνει τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού που εργάζεται στα κέντρα υγείας.

Γιατί όμως δεν είναι υποχρεωτικός; Έχει ξεκινήσει να γίνεται; Οι εμβολιασμοί καταγράφονται κάπου; Υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιείται;

8. Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών που προτείνει εμβολιασμό των παιδιών των προσφύγων με το τετραδύναμο (διφθερίτιδα-τέτανο-κοκίτη-πολιομυελίτιδα), ή σε έλλειψη αυτού με το πενταδύναμο, πού θα βρεθεί το τετραδύναμο εμβόλιοαφού ως γνωστό έχει έλλειψη η οποία από ότι φαίνεται δεν θα αποκατασταθεί σύντομα μέσα στο 2016;
Σημαντική έλλειψη έχει και το αντίστοιχο πενταδύναμο. Αν τελικά γίνουν εμβολιασμοί των παιδιών των προσφύγων με τα λίγα υπάρχοντα πενταδύναμα, θα μείνουν ανεμβολίαστα πολλά Ελληνόπουλα.

9. Εν τέλει υπάρχει κάποιο σοβαρό και οργανωμένο σχέδιο που υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας, όσον αφορά τον συστηματικό εμβολιασμό των παιδιών των προσφύγων και επομένως την διαφύλαξη της διασποράς επικίνδυνων λοιμωδών νοσημάτων στον Ελληνικό πληθυσμό, ή αυτό γίνεται τυχαία και ευκαιριακά από διαφόρους και είναι θέμα χρόνου για να δούμε να εμφανίζονται πολύ σοβαρά λοιμώδη νοσήματα που είχαν εξαφανιστεί από την χώρα μας όπως για παράδειγμα η πολιομυελίτιδα, η ιλαρά, ο κοκίτης κλπ;

10. Υπάρχει κάποιος λόγος που η Κρατική Παρουσία είναι τόσο περιορισμένη στους καταυλισμούς των προσφύγων και την θέση της έχουν πάρει οι αποκαλούμενες ΜΚΟ; Από που ελέγχονται οι ΜΚΟ αυτές; Λογοδοτούν κάπου ή κάνουν ό,τι θέλουν;

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι παιδίατροι εκπέμπουν SOS για μεταδοτικές ασθένειες στους πρόσφυγες"

Ματαιώνονται όλες οι πτήσεις την Πέμπτη - Απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια την Πέμπτη λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας, στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.

Η απεργία των ελεγκτών θα ξεκινήσει στις 0:01 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (Πέμπτης).
Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας οι εξυπηρετούμενες πτήσεις, όπως αναφέρεται από την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ορίζονται σε ΝΟΤΑΜ και αφορούν σε:
  •  Πτήσεις που υπερίπτανται του Athinai Fir Hellas Uir.
  •  Πτήσεις που μεταφέρουν αρχηγούς κρατών.
  •  Πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις.
  •  Πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης.
  •  Νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και πτήσεις αεροσκαφών Έρευνας και Διάσωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να επικοινωνεί με την αεροπορική εταιρεία.
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ματαιώνονται όλες οι πτήσεις την Πέμπτη - Απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας "

Eλέγχουν τέσσερις υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για πλουτισμό

Αδικαιολόγητη προσέλευση περιουσιακών στοιχείων προέκυψε για τέσσερις υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, σε 34 από αυτούς, απ’ την αρχή του έτους έως και την 31η Μαρτίου 2016.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, βρέθηκαν:

- ένας υπάλληλος (τελωνειακός) με απόκλιση 150.000 ευρώ,

- ένας υπάλληλος (τελωνειακός) μαζί με τη σύζυγό του υπάλληλο (δημοσιονομικό) με απόκλιση 92.000 ευρώ και

- ένας υπάλληλος (εφοριακός) με απόκλιση 86.000 ευρώ.

Τα σχετικά πορίσματα στάλθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για καταλογισμό υπέρ του Δημοσίου και στον εισαγγελέα, για ποινική αξιολόγηση.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Eλέγχουν τέσσερις υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για πλουτισμό"

Απεργούν οι δημοσιογράφοι την Πέμπτη

Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ προκήρυξε για την Πέμπτη 7 Απριλίου η ΕΣΗΕΑ. Οι δημοσιογράφοι θα συμμετέχουν μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. 
Η απεργία θα πραγματοποιηθεί από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης έως 06:00 της Παρασκευής. Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Θα υπάρξει δυνατότητα για δυο 15λεπτα απεργιακά δελτία. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Η ΕΣΗΕΑ συμμετέχει μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016 και καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση που γίνεται στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Η απεργία αρχίζει στις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου 2016 έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 8 Απριλίου 2016 και αφορά τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους που εργάζονται:
- Σε όλα  τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
- Στην ΕΡΤ, στο ΑΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.
Διεκδικούμε την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου και τη διασφάλιση των πόρων τους.
Απεργούμε μαζί με όλη την κοινωνία, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους απλήρωτους και τους συνταξιούχους, απέναντι στα μνημόνια που:
- Φτωχοποιούν την ελληνική κοινωνία.
- Ανατρέπουν ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
- Διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και προσπαθούν να χειραγωγήσουν την ενημέρωση.
3. Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.
Οι δημοσιογράφοι απαιτούμε:
- Κανόνες διαφάνειας στην αδειοδότηση και λειτουργία των ΜΜΕ και δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στη συγκέντρωση των ΜΜΕ, είτε αυτό εξυπηρετεί την πολιτική εξουσία είτε επιχειρηματικά συμφέροντα.
- Συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και της Ενημέρωσης.
Στη διάρκεια της απεργίας η ΕΣΗΕΑ σε συνεννόηση με την ΠΟΣΠΕΡΤ θα επιτρέψουν:
- Τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 12:15-12:30 το μεσημέρι.
- Τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00 - 20:15.
Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων έχουν τη δυνατότητα για απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), όπως και το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για ροή ειδήσεων σε αυτό το 15λεπτο.
Η κάλυψη των θεμάτων, η μετάδοση και οι αναρτήσεις θα γίνουν σε αυτά τα απεργιακά δελτία, ΜΟΝΟ από το απολύτως απαραίτητο συντακτικό και τεχνικό προσωπικό και από τους συναδέλφους, που καλύπτουν τα εργατικά θέματα.
Οι δημοσιογράφοι, που θα απασχοληθούν, θα αναγγελθούν στην απεργιακή επιτροπή της Ένωσης εκ των προτέρων, από τους εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ σε κάθε ΜΜΕ ή τους υπεύθυνους των δελτίων.
Η ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά ότι η αξιολόγηση γίνεται στους δρόμους, στα μπλόκα, στα συσσίτια, στα σύνορα και στα hot spots.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργούν οι δημοσιογράφοι την Πέμπτη"

Το Ποτάμι επιμένει στις καταγγελίες για το hot spot της Χίου

Η ανάθεση του έργου κατασκευής του hot spot της Χίου ανατέθηκε με αδιαφανή τρόπο σε εταιρεία που «συστηματικά παρανομεί» επιμένει το Ποτάμι, απορρίπτοντας την απάντηση που έδωσε για τις καταγγελίες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Αν κάποιος προσπαθεί να παρακάμψει τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, αυτός είναι ο ίδιος ο κ. Τόσκας, ο οποίος αντί να απαντήσει στους ερωτώντες βουλευτές του Ποταμιού και να καταθέσει τα έγγραφα που του ζητούν, επιλέγει να στείλει μια επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση. Ας μην κωλυσιεργεί, λοιπόν: περιμένουμε άμεσα την απάντησή του και τα αντίγραφα των τιμολογίων που εξέδωσε η ανάδοχος εταιρεία στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου για την δημιουργία hot spot στην Χίο» αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.

«Συγκεκριμένα, καλούμε τον κ. Τόσκα να πει στους Έλληνες φορολογούμενους αν κατακυρώθηκε το έργο σε μία εταιρεία η οποία δεν διατηρεί ιστοσελίδα, ούτε δημοσιεύει τους ισολογισμούς της, σε μια εταιρεία, δηλαδή, η οποία συστηματικά παρανομεί μην τηρώντας τις ελάχιστες υποχρεώσεις διαφάνειας.

»Ζητάμε μια πλήρη και τεκμηριωμένη απάντηση κι όχι μισές αλήθειες -οι οποίες είναι χειρότερες από ψέμα- σαν αυτές που αναφέρει στην επιστολή του προς τον κ. Βούτση: Αληθεύει, κ. Τόσκα, ότι η (όντως τεράστια, ασυνήθιστη και γι’ αυτό ύποπτη) έκπτωση 30,5% που έκανε η ανάδοχος εταιρεία, συνοδεύτηκε αμέσως μετά από νέα, πρόσθετη σύμβαση 423.183 ευρώ, με την ίδια εταιρεία, χωρίς διαγωνισμό, για την "έντεχνη εκτέλεση εργασιών" με αποτέλεσμα το έργο τελικώς να εκτελεστεί με σχεδόν μηδενική έκπτωση από τον αρχικό προϋπολογισμό;

»Αντί λοιπόν ο κ. Τόσκας να στέλνει επιστολές-εκθέσεις ιδεών, στο προεδρείο της Βουλής, απαιτούμε την άμεση αποστολή των αιτούμενων τιμολογίων και τη συμμόρφωσή του με τις προσήκουσες διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου» καταλήγει η ανακοίνωση.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Ποτάμι επιμένει στις καταγγελίες για το hot spot της Χίου"

Εξώδικο του δημάρχου Χίου στον Γ. Μουζάλα για το hot spot

Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της και να διασφαλίσει την σωστή λειτουργία του hot spot της ΒΙΑΛ ως κέντρου πρώτης υποδοχής κι όχι ως κέντρου κλειστής κράτησης προσφύγων και μεταναστών, καλεί – μεταξύ άλλων – ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς με εξώδικό του τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα.
Ο κ. Βουρνούς, αφού αναφέρεται επί μακρόν στις ενέργειες και παραλείψεις του ελληνικού Δημοσίου, που καταδεικνύουν την αθέτηση των όρων παραχώρησης από τον δήμο Χίου του ακινήτου της ΒΙΑΛ, θέτει προθεσμία μιάς εβδομάδος ώστε να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες συμμόρφωσης στα συμπεφωνημένα, σε διαφορετική δε περίπτωση επιφυλάσσεται ο δήμος Χίου να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του, εννοώντας – προφανώς – την καταγγελία της σύμβασης.
Το εξώδικο, το οποίο εδώ και αρκετές ημέρες είχε προαναγγείλει η δημοτική αρχή, εστάλη την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, μετά και τις ραγδαίες εξελίξεις και συγκεκριμένα την αναχώρηση μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών από την ΒΙΑΛ και την εγκατάστασή τους στον χώρο του λιμανιού, καθώς και την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ σε κατοίκους των Ταμπάκικων, το βράδυ της Κυριακής.
Ο δήμαρχος Χίου εκτός από το κεντρικό θέμα της ΒΙΑΛ θέτει και γενικότερα ζητήματα της διαχείρισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού στη Χίο, κατηγορώντας μάλιστα ευθέως την κυβέρνηση ότι «προφανώς δεν έχετε την ικανότητα να ανταποκριθείτε σε τέτοιες καταστάσεις».
vial 057
Τι ζητά ο δήμος Χίου από την κυβέρνηση
Στο εξώδικο ο δήμαρχος Χίου καλεί το ελληνικό Δημόσιο, εκπροσωπούμενο από τον κ. Μουζάλα:
– Όπως λάβετε όλα τα αναγκαία μέτρα για ορθή και ασφαλή λειτουργία του hot spot ως κέντρου πρώτης υποδοχής και όχι ως κέντρου κράτησης.
– Όπως προβείτε στην πλήρη εκμετάλλευση του χώρου που σας έχει παραχωρηθεί στην ΒΙΑΛ, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού τα οποία οδήγησαν σε συγκρούσεις και επεισόδια.
– Όπως τηρήσετε πιστά την μεταξύ μας σύμβαση.
– Όπως προβείτε άμεσα, εντός 24 ωρών, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια και προστασία των κατοίκων της Χίου από την παραμονή δυσανάλογα μεγάλου αριθμού μεταναστών – προσφύγων στο νησί μας και στην εξασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών διαβίωσης στο hot spot.
– Όπως προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επισκευή των ζημιών που έχουν προκληθεί στη δομή της ΒΙΑΛ και να εξασφαλίσετε το ίδιο για τις φθορές που θα γίνουν στο μέλλον.
astraparis

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξώδικο του δημάρχου Χίου στον Γ. Μουζάλα για το hot spot"

Αναβάλλεται μέχρι την Παρασκευή η επιχείρηση επαναπροώθησης

Η Ελλάδα ανέβαλε ως την Παρασκευή την επαναπροώθηση της επόμενης ομάδας μεταναστών στην Τουρκία, βάσει της συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Άγκυρα, δήλωσε σήμερα Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας πως δεν αναμένεται να υπάρξει επανεισδοχή άλλων μεταναστών στη χώρα του μέχρι τότε.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβάλλεται μέχρι την Παρασκευή η επιχείρηση επαναπροώθησης"

Μαξίμου: Όταν τα «Νέα» διαψεύδουν τα «Νέα»


Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και της εφημερίδας «Τα Νέα», με αφορμή δημοσίευμα το οποίο υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέκρυψε στο πόθεν έσχες συμμετοχή του σε εταιρεία έως το 2010.
Συγκεκριμένα, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους, τα «Νέα» έδωσαν νωρίτερα στη δημοσιότητα τη δήλωση «πόθεν έσχες» του Αλέξη Τσίπρα για το έτος 2010, από την οποία, όπως αναφέρουν, «προκύπτει σαφώς ότι δεν έχει δηλωθεί η εταιρεία στο Πόθεν Έσχες».
Απαντώντας στις κατηγορίες , το μέγαρο Μαξίμου υπενθύμισε δημοσίευμα της εφημερίδας από το Σεπτέμβριο του 2010 για τα «πόθεν έσχες» πολιτικών, στο οποίο ο πρωθυπουργός εμφανίζεται το 2008 μέτοχος της επίμαχης εταιρίας, δηλώνοντας ωστόσο ότι έχει ήδη (το 2010) αποχωρήσει.
Επίσης, με εμφανή ειρωνική διάθεση, παράγοντες του Μαξίμου έδωσαν σε ψηφιακή μορφή και το κείμενο των «Νέων» από το 2010, ώστε να είναι διαθέσιμο όπως λένε, ‘’σε περίπτωση που παρουσιαστεί συμπωματικά κάποιο τεχνικό πρόβλημα στην ιστοσελίδα των «Νέων».’’
Το αρχικό δημοσίευμα των «Νέων» και η πρώτη απάντηση Μαξίμου
Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες συμμετοχή του σε εταιρεία έως το 2010.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και εταιρείες στην οποία μετείχαν ως εταίροι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Επικρατείας. Όπως υποστηρίζει το άρθρο, η εταιρεία συνεστήθη το 2007 και λύθηκε στο τέλος του 2015.
Το μέγαρο Μαξίμου απάντησε με σφοδρότητα χαρακτηρίζοντας «άνθρακα» τον θησαυρό, καθώς ανάλογα δημοσιεύματα έχουν υπάρξει και στο παρελθόν.
Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, έγινε λόγος για την «παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας», ενώ παράλληλα τονίστηκε ότι στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του, ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία.
topontiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαξίμου: Όταν τα «Νέα» διαψεύδουν τα «Νέα»"

Δήμαρχος Χίου: Δεν «χάθηκαν» 100 μετανάστες

«Από όσο γνωρίζω δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός να γίνει σήμερα επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία» σημείωσε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Ο δήμαρχος Χίου δεν επιβεβαίωσε το δημοσίευμα ότι περίπου 100 μετανάστες που επρόκειτο να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία «χάθηκαν» στους δρόμους του νησιού.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμαρχος Χίου: Δεν «χάθηκαν» 100 μετανάστες"

Δείτε το φυλλάδιο που αποτρέπει τους πρόσφυγες από το να εγκαταλείψουν τον Πειραιά

Στο έλεος κάποιων επιτήδειων «μπλοκάρουν» οι προσπάθειες των Αρχών να πείσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να εγκαταλείψουν το λιμάνι του Πειραιά και να επιβιβαστούν σε πούλμαν που θα τους μεταφέρουν σε ασφαλείς δομές.

Όπως έγραφε και χθες το protothema.gr άτομα που φέρονται ως μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) προτρέπουν πρόσφυγες και μετανάστες να μην επιβιβαστούν στα λεωφορεία και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες τα πούλμαν να φεύγουν άδεια και η κατάσταση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας να παραμένει τραγική.

Όπως φαίνεται και σε φυλλάδιο, γραμμένο στα αγγλικά, που μοίρασαν σήμερα μέλη ανύπαρκτης ΜΚΟ προς τους ανθρώπους αυτούς, ενώ οι κρατικές υπηρεσίες τους διαβεβαιώνουν για την ασφάλειά τους, εκείνοι τους «ξεσηκώνουν», υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως υπάρχει κίνδυνος η αίτησή τους για άσυλο να οδηγήσει στην φυλάκιση και στην απέλαση!

Χαρακτηριστική της αυθαιρεσίας μέλη ΜΚΟ, η χθεσινή δήλωση του οδηγού ενός εκ των τριών λεωφορείων που βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας στην πύλη Ε2. «Ερχόμαστε κάθε μέρα εδώ, καθόμαστε 8-9 ώρες και προσπαθούμε να φορτώσουμε. Προσπαθούν από το λιμάνι να οργανωθούν και υπάρχουν καποιοι από τις ΜΚΟ που τους κοροϊδεύουν. Έχουν κάποιες λίστες που καταγράφουν τα ονόματά τους και τους λένε μη φύγετε από εδώ, μην πάτε στα hotspots», τόνισε.

Προβλήματα από τη δράση ΜΚΟ στο λιμάνι του Πειραιά ουσιαστικά παραδέχτηκε τη Δευτέρα και ο γγ του υπουργείου Ναυτιλίας, Γιάννης Ταφίλης, ο οποίος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, τόνισε πως «αυτό που έχει διαπιστωθεί είναι πως παράλληλα με το επίσημο ρεύμα πληροφόρησης που έχει ενεργοποιήσει η κρατική μηχανή υπάρχει κι ένα ρεύμα παραπληροφόρησης».

Όπως εξήγησε «μπορεί να ακούγονται πράγματα μέχρι και ότι εκεί που σας πάνε είναι φυλακές, πράγματα που δεν ισχύουν φυσικά». Μάλιστα, στην ερώτηση του protothema.gr εάν θα υπάρξει έλεγχος των ΜΚΟ, μέλη των οποίων ακόμη και σε άνδρες του λιμενικού είπαν «φύγετε, εμείς κάνουμε κουμάντο εδώ», ο κ. Ταφίλης σχολίασε τα εξής: «Εάν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα σε λίγες ημέρες δε θα υπάρχει πλέον η δομή, δε θα υπάρχει κόσμος κι όποτε η δραστηριότητα αυτή δε θα υπάρξει».

Δείτε παρακάτω το φυλλάδιο γραμμένο στα αγγλικά


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δείτε το φυλλάδιο που αποτρέπει τους πρόσφυγες από το να εγκαταλείψουν τον Πειραιά"

Σταθάκης: Παραπλανητικά τα δημοσιεύματα περί «ανατροπής στη θέση μας για το χρέος»

«Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης τα «παραπλανητικά», όπως τα χαρακτηρίζει δημοσιεύματα περί «ανατροπής στη θέση της κυβέρνησης για το χρέος».

Όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα Reuters που σημείωνε ότι ο Έλληνας υπουργός από το βήμα του Ελληνο-Γερμανικούό Business Forum «Restoring Confidence and Navigation for new trade, investment and startups» του Economist, είπε ότι το χρέος είναι βιώσιμο μέχρι το 2022 και ότι από εκεί και πέρα θα πρέπει να ξανασυζητηθεί το θέμα.

Διευκρινίζοντας το τι ακριβώς είπε, το γραφείο του Γιώργου Σταθάκη αναφέρει ότι ο υπουργός δήλωσε από το Βερολίνο: «Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να κλείσει και το ζήτημα της βιωσιμότητας του μακροχρόνιου χρέους της Ελλάδας. Διαφορετικά θα καταστεί δυσχερής η προσέλκυση μακροχρόνιων επενδύσεων στη χώρα. Επιπλέον, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αναμένεται να κλείσει στις 22 Απριλίου και ότι αμέσως μετά θα ψηφίσει η Βουλή την ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση».

Με αφορμή τα δημοσιεύματα, που είδαν το φως της δημοσιότητας νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος είχε κάνει το εξής σχόλιο:

«Είναι παρωδία, είναι επικίνδυνη, πρέπει να φύγει η κυβέρνηση. Ο κ. Σταθάκης από το Βερολίνο υποστήριξε ότι το χρέος είναι βιώσιμο έως το 2022, ωστόσο, νωρίτερα τη Δευτέρα ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και χρειάζεται κούρεμα. Ακόμα και για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αυτή η κυβέρνηση δεν ξέρει ούτε τι λέει, ούτε τι θέλει, ούτε τι κάνει».

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταθάκης: Παραπλανητικά τα δημοσιεύματα περί «ανατροπής στη θέση μας για το χρέος»"

Επιστολή κρατουμένων του Κορυδαλλού προς τον υπουργό Δικαιοσύνης

Με επιστολή τους στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, οι κρατούμενοι του Κορυδαλλού καταγγέλλουν τις συνθήκες κράτησης των ιδίων αλλά και έτερων φυλακισμένων σε άλλες φυλακές, λέγοντας ότι, παρά τις εξαγγελίες του υπουργού, στην πραγματικότητα η κατάσταση στα ελληνικά σωφρονιστικά ιδρύματα παραμένει η ίδια.

Οι κρατούμενοι κάνουν λόγο για «κινήσεις εντυπωσιασμού» εκ μέρους του υπουργείου, οι οποίες δεν έχουν αντίκρισμα στην καθημερινότητά τους.

Διαβάστε την επιστολή:




zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή κρατουμένων του Κορυδαλλού προς τον υπουργό Δικαιοσύνης"

Μπαλαούρας: Έπρεπε να είχαμε επιβάλει capital controls από τον Μάρτιο

Υπέρ της άποψης ότι η κυβέρνηση έπρεπε να είχε επιβάλει μόνη της capital controls από τον περασμένο Μάρτιο όταν «βλέπαμε ότι οδεύαμε σε οικονομική ασφυξία» εξέφρασε ο Μάκης Μπαλαούρας.

«Οι δανειστές είναι αδίσακτοι. Θέλει το ΔΝΤ να προκαλέσει πιστωτικό γεγονός. Το ζήσαμε τον Ιούλιο και εδώ είναι μια απάντηση ότι τα capital controls έγιναν από εμάς. Αυτό έγινε κατά παράβαση από το καταστατικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Εγώ έχω την άποψη ότι έπρεπε να το κάνουμε από τον Μάρτιο. Τότε είχαμε τα πρώτα μηνύματα της πιστωτικής ασφυξίας όταν ψάχναμε λεφτά για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Ο κοσμάκης δεν ήταν χαζός σκεφτόταν ότι θα μας κάνουμε ένα "τσακ" στις καταθέσεις» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Focus FM.

Μιλώντας για την παρουσία του ΔΝΤ στην Ευρώπη ο κ. Μπαλαούρας υποστήριξε ότι «εκβιάζει τη Γερμανία προκειμένου να δείξει ότι είναι απαραίτητο για να θεραπεύσει, δηλαδή να καταστρέψει, και άλλες οικονμίας. Δεν το θέλουμε, δεν το θέλαμε, δεν ήταν απαραίτητο. Εμείς λεμε ότι μας αρέσει να φύγει. Αλλά αν μείνει, να μείνει στη συμφωνία χωρίς ούτε ένα "και" από τη συμφωνία».

Κατάληξε τέλος ότι «έχω πει σε όλους και δυνατά ότι η συμφωνία δεν μας αρέσει είναι υφεσιακή και ισοπεδωτική και άδικη. Παρόλα αυτά για να πάμε σε μια κατάσταση κανονικότητας την τηρούμε κατά γράμμα».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαλαούρας: Έπρεπε να είχαμε επιβάλει capital controls από τον Μάρτιο"

ΟΗΕ: Κατά λάθος επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Τουρκία

Σε κατά λάθος επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Τουρκία ενδέχεται να προχώρησαν χθες Δευτέρα οι ελληνικές αρχές όπως αναφέρει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Guardian.

«Η αστυνομία ‘ξέχασε’ να επεξεργαστεί τις αιτήσεις ασύλου δεκατριών, από τους συνολικά 202 ανθρώπους, που εστάλησαν πίσω στη γειτονική χώρα» αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη σχετική δήλωση του διευθυντή του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Vincent Cochetel.

«Αν αυτό αποδειχθεί, θα υπονόμευε το επιχείρημα της ΕΕ ότι η συμφωνία απέλασης, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην εκδίωξη όλων σχεδόν των αιτούντων άσυλο οι οποίοι έφθασαν στην Ελλάδα μετά τις 20 Μαρτίου, είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο» σχολιάζει η Guardian.

Όπως ανέφερε ο κ. Cochetel στη βρετανική εφημερίδα, οι δεκατρείς μετανάστες, από το Αφγανιστάν και το Κογκό, οι οποίοι έφτασαν στη Χίο μετά τις 20 Μαρτίου δεν είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν επισήμως αίτηση ασύλου λόγω του διοικητικού χάρους που επικρατεί στο νησί.

Από την πλευρά της, η αστυνομία της Χίου αρνήθηκε ότι υπήρξαν περιπτώσεις μεταναστών που μεταφέρθηκαν στην Τουρκία παρά τη θέλησή τους.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΗΕ: Κατά λάθος επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Τουρκία"

Καταγγελίες εργαζομένων κατά του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Την «εκβιαστική» απόλυση συναδέλφου τους , γιατί αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση παροχής υπηρεσιών «με πρωτοφανείς καταχρηστικούς όρους», καταγγέλλει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Ολόκληρη η καταγγελία:

Την Παρασκευή 1/4/2016, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ εκβιαστικά απέλυσε συνάδελφο, εργαζόμενη επί 4 χρόνια στην εταιρεία BIOSAR του ομίλου, γιατί αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση παροχής υπηρεσιών με πρωτοφανείς καταχρηστικούς όρους. Οι όροι της συγκεκριμένης σύμβασης που η εταιρεία εκβιαστικά έχει ζητήσει να υπογράψουν και άλλοι εργαζόμενοί της, συνιστά πρόκληση για κάθε εργαζόμενο και «αιτία πολέμου» για το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και συνολικά για το εργατικό κίνημα.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ:

1) Επιχειρεί να εισάγει το Αγγλικό Εμπορικό(!!) Δίκαιο στις συμβάσεις των εργαζόμενων μηχανικών με Μπλοκάκι (ΔΠΥ) στον Όμιλο. Χρησιμοποιεί ως πρόφαση το ότι η εταιρεία του ομίλου, από την οποία μισθοδοτείται, τόσο η απολυμένη όσο και οι υπόλοιποι μηχανικοί με Μπλοκάκι, έχει έδρα το Λονδίνο.

2) Ζητά από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι δε θα πληρώνονται σε περίπτωση απουσίας λόγω ασθένειας ή τραυματισμού. Όποιος αρρωσταίνει για αθροιστικά πάνω από 15 μέρες/Έτος απολύεται. Δίνουν την «εναλλακτική» στον ασθενή εργαζόμενο να διορίσει έναν αναπληρωτή για να κρατήσει ανοικτή τη θέση εργασίας του στον όμιλο μέχρι να επιστρέψει στη δουλειά. Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ επιδιώκει να μας επιστρέψει σε εργασιακό καθεστώς 19ου αιώνα.

3) Υποχρεώνουν το μισθωτό με ΔΠΥ να κοινοποιεί στην εργοδοσία για επεξεργασία οποιαδήποτε «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα», δηλαδή πληροφορίες σχετικά με την σωματική ή ψυχική υγεία ή κατάστασή του προκειμένου να παρακολουθείται η απουσία του λόγω ασθένειας.

4) Ζητά από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι εφόσον χρειαστεί να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για δουλειά της εταιρείας θα αναλάβουν τα έξοδα για ασφάλιση Υγείας, εμβολιασμούς και μεταναστευτικές απαιτήσεις (βλ. βίζα). Ο εργαζόμενος είναι υποχρεωμένος να παρέχει τις υπηρεσίες του σε οποιοδήποτε μέρος στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

5) Ζητά εκβιαστικά από τον μισθωτό τεχνικό να υπογράψει ρητή «δήλωση» ότι δε θεωρεί τον εαυτό του υπάλληλο του ομίλου.

6) Υποχρεώνει τον εργαζόμενο να συνάψει συμβόλαιο με Ασφαλιστική εταιρεία για ασφάλιση της μελετητικής του δουλειάς ώστε να αποζημιώσει την ΕΛΛΑΚΤΩΡ για οποιαδήποτε «απώλεια, ευθύνη, έξοδα (συμπεριλαμβανομένων των εύλογων δικαστικών εξόδων), ζημίες ή δαπάνες που προκύπτουν» κατά την άσκηση των εργασιακών καθηκόντων του. Ουσιαστικά επιδιώκει να εκμηδενίσει το επιχειρηματικό της ρίσκο καλύπτοντας όποιες πιθανές αστικές ευθύνες της με χρήματα των υπαλλήλων της.

7) Ο εργαζόμενος δεν θα μπορεί να βρει το δίκιο του, αφού θα πρέπει να προσφύγει στα δικαστήρια της Αγγλίας ή της Ουαλίας!!

Στην πράξη η εργοδοσία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ επιχειρεί να κατοχυρώσει επιθετικά και με τη μορφή γραπτής σύμβασης όσα μέχρι στιγμής αποτελούσαν «γκρίζες ζώνες» σε σχέση με το καθεστώς εργασίας με το μπλοκάκι. Κάνει το πρώτο βήμα για να μαυρίσει τους όρους εργασίας των μισθωτών τεχνικών στον κλάδο.

Ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ - ηγέτης στον κλάδο των κατασκευών - αναλαμβάνει ως «ανάδοχος» να ηγηθεί στην επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στις εργασιακές σχέσεις και τα εργατικά δικαιώματα. Εφόσον περάσει αυτό το σχέδιο θα αποτελέσει πρότυπο για όλο τον κλάδο και θα γενικευτεί στη συνέχεια.

Η σύμβαση αυτή και οι όροι της συνοψίζουν με τον πιο κραυγαλέο τρόπο το εφιαλτικό μέλλον των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που επιδιώκει να επιβάλλει το κεφάλαιο και η Ε.Ε., με τη στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των διαδοχικών κυβερνήσεων που έχουν στην υπηρεσία τους.

Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, οι υπόλοιποι κατασκευαστικοί όμιλοι και συνολικά το κεφάλαιο στον κατασκευαστικό κλάδο, στη διάρκεια της τελευταίας 15ετίας μετέτρεψαν το «μπλοκάκι» στο βασικό τους όπλο για να συγκαλύπτουν σχέσεις εξαρτημένης μισθωτής εργασίας, στην κύρια μορφή σύμβασης εργασίας για τους μισθωτούς μηχανικούς και τεχνικούς. Η αστική πολιτική σχεδιάζει να το γενικεύσει τα ερχόμενα χρόνια και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Πρόσφατο παράδειγμα η κυβερνητική ρύθμιση για εργασία στο Δημόσιο, προσωπικού Καθαριότητας με ΔΠΥ.

Είναι ώρα μάχης!

Καμία απόλυση, κανένας εκβιασμός, καμία χειροτέρευση των όρων εργασίας μας δε θα μείνει αναπάντητη.

- Η εργοδοσία να αποσύρει ΤΩΡΑ το επαίσχυντο συμφωνητικό. Κανείς εργαζόμενος να μην υπογράψει ίδιο ή παρόμοιο συμφωνητικό.
- Άμεση ανάκληση της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσης της συναδέλφου.
- Κατάργηση του άθλιου καθεστώτος πληρωμής με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.
- Μείωση των ωρών εργασίας (35ωρο, 5νθημερο, 7ωρο).
- Ίδιες συμβάσεις με ίσα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους

Κατάργηση όλων των μνημονίων και των αντεργατικών νόμων

Προχωράμε ενάντια σε κεφάλαιο – ΕΕ- κυβέρνηση με τη σημαία των αναγκών μας.

Στο δρόμο θα κριθεί το δίκιο μας!

Καλούμε

- Την Τρίτη 5 Απρίλη σε στάση εργασίας τις τρείς πρώτες ώρες του ωραρίου. Συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (Ερμού25, Νέα Κηφισιά- Εθνική Οδός Αθηνών –Λαμίας, Κόμβος Ολυμπιακού Χωριού) στις 7:30 πμ.
- Στάση εργασίας 9-12 πμ την Πέμπτη 7 Απρίλη (μέρα γενικής απεργίας στο δημόσιο) και συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας στις 9.30 πμ.
- Στην κινητοποίηση του κλάδου των κατασκευών την Πέμπτη 7 Απρίλη στην πλ. Κάνιγγος, στις 19:00, με πορεία στο Υπουργείο Εργασίας.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελίες εργαζομένων κατά του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ"

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την επίσκεψη Βαρθολομαίου-Φραγκίσκου στη Λέσβο

Ανακοινωθέν για την επικείμενη κοινή επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στο επίσημο ανακοινωθέν γίνεται λόγος το ανύστακτο ενδιαφέρον και η ανησυχία του κέντρου της Ορθοδοξίας και προσωπικά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τις αιματηρές πολεμικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, που έχουν ως αποτέλεσμα και τις διώξεις των Χριστιανών από την περιοχή, ενώ επαναλαμβάνεται η αγωνία του προκαθήμενου της Ορθοδοξίας για το μείζον προσφυγικό ζήτημα που έχει προκύψει από το συνεχιζόμενο εδώ και χρόνια πολεμικό κλίμα που επικρατεί στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επιβεβαιώνει τη μετάβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Λέσβο από κοινού με τον Πάπα της Ρώμης και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών υπογραμμίζοντας την αδήριτη ανάγκη να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για το προσφυγικό ζήτημα.

Διαβεβαιώνει, τέλος, ότι «η κίνηση αυτή και πρωτοβουλία των Θρησκευτικών Ηγετών θα επιστηρίξει και ενισχύσει τους χιλιάδες δοκιμαζόμενους πρόσφυγες και θα εμπνεύσει την ανάληψη ανάλογων πρωτοβουλιών για την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων και την αντιμετώπιση του μείζονος προσφυγικού ζητήματος.


Διαβάστε αναλυτικά το ανακοινωθέν:

Ανακοινούται ότι κατά το τελευταίον διάστημα, το Οικουμενικόν Πατριαρχείον και προσωπικώς η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, παρακολουθούν αγρύπνως τας εξελίξεις και τας πολεμικάς συγκρούσεις εις την ευρυτέραν περιοχήν της Μέσης Ανατολής και τας εκεί διώξεις των Χριστιανών. Ούτως, η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης έχει εκφράσει παντοιοτρόπως μέχρι σήμερον την αγωνίαν Αυτού διά το μέγα θέμα του κύματος προσφύγων. Εν τω πνεύματι τούτω, επεκοινώνησε δι᾿ εκπροσώπου Αυτού μετά της Αυτού Αγιότητος του Πάπα Φραγκίσκου κατά μήνα Φεβρουάριον, την δε 30ην Μαρτίου απηύθυνε προς Αυτόν σχετικόν Γράμμα.

Εν τω πλαισίω του εγνωσμένου τούτου ενδιαφέροντος και της από κοινού αγωνίας των Θρησκευτικών Ηγετών και της επιτακτικής ανάγκης αναλήψεως κοινής πρωτοβουλίας και δράσεων αυτών προς ευαισθητοποίησιν της διεθνούς κοινής γνώμης και των αρμοδίων Οργάνων και φορέων, η Α. Αγιότης ο Πάπας Ρώμης Φραγκίσκος, η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος και η Α. Μακαριότης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθούν λίαν προσεχώς την Νήσον της Λέσβου, προς επικοινωνίαν και επιστήριξιν των εκείσε ευρισκομένων προσφύγων.

Η κίνησις και πρωτοβουλία αύτη των Θρησκευτικών Ηγετών θα επιστηρίξη και ενισχύση τας χιλιάδας των δοκιμαζομένων προσφύγων και θα εμπνεύση την ανάληψιν καταλλήλων πρωτοβουλιών διά την προστασίαν των εμπεριστάτων Χριστιανικών Κοινοτήτων και την ορθήν αντιμετώπισιν του μείζονος προσφυγικού θέματος.


Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 5η Απριλίου 2016

Εκ της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την επίσκεψη Βαρθολομαίου-Φραγκίσκου στη Λέσβο"

Ο Ρέγκλινγκ βλέπει συμφωνία για την αξιολόγηση στις αρχές Μαΐου

Στις αρχές του Μαΐου βλέπει να ολοκληρώνεται η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Οι διεθνείς πιστωτές ενδέχεται να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση των ελληνικών μεταρρυθμίσεων, που απαιτούνται για να ξεμπλοκάρει η δόση για την Αθήνα και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ελάφρυνση του χρέους, στις αρχές Μαΐου», σήλωσε σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο ο επικεφαλής του ESM.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε επίσης πως η ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις είναι πιθανότατα η πιο «αδύναμη» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ρέγκλινγκ βλέπει συμφωνία για την αξιολόγηση στις αρχές Μαΐου"

Πανούσης: Με το προσφυγικό η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο

Την άποψη ότι λόγω της προσφυγικής κρίσης έχουν ανοίξει όλες οι πληγές του παρελθόντος «και σε εθνικό επίπεδο μπορεί να έχουμε συνέπειες» εξέφρασε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης εξηγώντας με σημερινές του δηλώσεις ότι «οι γείτονές μας βρίσκουν ευκαιρίες με αφορμή το προσφυγικό να ανοίξουν όλα τα θέματα. Οι Σκοπιανοί, για παράδειγμα, λενε ότι εμείς είμαστε τα σύνορα της Ευρώπης».

Όσον αφορά το τι προηγήθηκε ο κ. Πανούσης είπε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης: πρώτη φάση αιφνιδιασμός, δεύτερη ευχολόγιο, τρίτη φάση συσχέτιση με την αξιολόγηση και τέταρτη θέση χάος.

«Εδώ έχουμε ζήτημα Αιγαίου. Ήταν μια θάλασσα ελληνική, τώρα όμως έχουμε συνδιαχείριση. Έχουμε ΝΑΤΟ, FRONTEX, Γάλλους κ.α.» συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Πανούσης.

Ο πρώην υπουργός επέμεινε ότι «ήταν λάθος η εκτίμηση των 77.000 προσφύγων κάθε χρόνο» όπως λάθος ήταν και το «ότι δεν θα κλείσουν τα σύνορα». «Μπορούν να διορθώσουν αυτά τα λάθη; Δεν ξέρω αν μπορούν. Φτιάχνεται μια νέα γεωστρατηγική» συνέχισε ο κ. Πανούσης υποστηρίζοντας ότι «στην Ευρώπη είναι κοινή άποψη ότι στην Ελλάδα θα γίνει το παρκάρισμα».

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τους υπαίθριους καταυλισμούς σε Ειδομένη και Πειραιά ο κ. Πανούσης σχολίασε ότι «δεν μπορεί να λες ότι υπάρχουν χώροι μέσα στην επικράτεια όπου κάποιοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Είμαι εναντίον της βίας, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι αυτοί οι άνθρωποι μπήκαν σε ένα κράτος με σύνταγμα και νόμους».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανούσης: Με το προσφυγικό η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο"

Βουλή: «Όχι» στο αίτημα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για κλήση της ΕΥΠ για WikiLeaks

Άκαιρο χαρακτήρισε η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, το αίτημα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κληθούν ΕΥΠ, ΑΔΑΕ και Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στην Επιτροπή, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας από τον ιστότοπο Wikileaks, σχετικά με υποκλοπές διαλόγων που είχαν ο κ. Τόμσεν και η κ. Βελκουλέσκου σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα.

«Όταν τελειώσουμε το έργο μας θα κρίνουμε από τις εξελίξεις τι θα κάνουμε» ανέφερε η κ. Χριστοδουλοπούλου, επιμένοντας στην ανάγκη να συνεχίσει η Επιτροπή για να ολοκληρώσει το έργο της σχετικά με τα θέματα της Δικαιοσύνης, για τα οποία έχουν κληθεί, εκ νέου, προκειμένου να ενημερώσουν, ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Το θέμα έθεσε στην αρχή της συνεδρίασης της Επιτροπής ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο η χώρα μας να εμφανίζεται ότι παραβιάζει αρχές διεθνούς δικαίου και ότι δεν υπάρχουν οι εγγυήσεις μίας ευνομούμενης Πολιτείας. Πρόσθεσε, δε, ότι η Βουλή πρέπει να στείλει ένα καθαρό μήνυμα πως είμαστε ένα κράτος δικαίου που προστατεύει και την ιδιωτική ζωή και το απόρρητο των επικοινωνιών.

Με το αίτημα του κ. Βενιζέλου συντάχθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης, επισημαίνοντας ότι από όπου και εάν έγινε η υποκλοπή, η ΕΥΠ έπρεπε να γνωρίζει, διαφορετικά δίνουμε την εντύπωση ότι δεν είμαστε ευνομούμενη Πολιτεία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας, κατηγόρησε τα δύο κόμματα ότι θέλουν «να πετάξουν τη μπάλα στην κερκίδα», την ίδια ώρα που δεν λένε τίποτα για τις αφόρητες πιέσεις που ασκούνται σε βάρος της χώρας μας, λίγο πριν την αξιολόγηση. «Είναι προσχηματικά όλα τα άλλα που λέγονται για να δημιουργούν θόρυβο. Δεν είναι αυτήν τη στιγμή απαραίτητο να ασχοληθεί η Επιτροπή με το θέμα. Αν στην πορεία προκύψει κάτι θα το δούμε» συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, υποστήριξε ότι η όλη συζήτηση στην Επιτροπή για υποκλοπές δεν θα έχει περιεχόμενο, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει υποταχθεί στο ΔΝΤ.

«Δεν νομίζουμε ότι έχει νόημα να τρώμε τον χρόνο μας για πράγματα που δεν βρίσκεις, ούτως ή άλλως, άκρη» επεσήμανε εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής του κόμματος, Θ. Παφίλης.

Ο κ. Βενιζέλος αντέτεινε ότι υπάρχουν σχόλια στον διεθνή Τύπο, που κατηγορούν την Ελλάδα για υποκλοπές αλλά και ευθέως, η ίδια η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κατηγορεί στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό την ελληνική κυβέρνηση, επιμένοντας ότι η Επιτροπή πρέπει να ασχοληθεί για να δώσει σαφή απάντηση ότι η Ελλάδα είναι ευνομούμενο κράτος.

Η πρόεδρος της Επιτροπής αντέκρουσε το επιχείρημα του κ. Βενιζέλου, σημειώνοντας ότι η κ. Λαγκάρντ ζει στην Αμερική, στη χώρα των Wikileaks, και δεν θα μπορούσε να τολμήσει να πει για τη χώρα μας ότι παρακολουθεί συνομιλίες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: «Όχι» στο αίτημα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για κλήση της ΕΥΠ για WikiLeaks"

Ποτάμι: 63 μετακλητοί στο Μέγαρο Μαξίμου, συν ο Καρανίκας!

Στοιχεία «αυτοκάρφωμα» για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων που απασχολούνται στο γραφείο του πρωθυπουργού διαβίβασε στη Βουλή το Μέγαρο Μαξίμου προς απάντηση σχετικού ερωτήματος του κ Γιώργου Μαυρωτά (Ποτάμι).

Σύμφωνα με τα στοιχεία προκύπτει ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί περιορισμός των προβλεπόμενων θέσεων μετακλητών ενώ και ο αριθμός των υπηρετούντων είναι αντίστοιχος με αυτόν που τοποθετούσαν και οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί.

Συγκεκριμένα, ο προβλεπόμενος αριθμός στη γενική γραμματεία του πρωθυπουργού ανέρχεται σε 88, όσους δηλαδή προέβλεπε το οργανόγραμμα του 2013 μετά τις περικοπές που είχε πραγματοποιήσει η τότε κυβέρνηση Σαμαρά.

Ειδικότερα, σήμερα στη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού υπηρετούν 64 υπάλληλοι (προϊστάμενοι γραφείων, ειδικοί σύμβουλοι και μετακλητοί) εκ των οποίων οι 8 υπηρετούν σε θέσεις προϊσταμένων, 35 σε θέσεις ειδικών συμβούλων-συνεργατών και 21 σε θέσεις μετακλητών. Επίσης, οι 20 από τους 64 είναι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι.
Το 2013 στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού υπηρετούσαν 68 υπάλληλοι (ειδικοί συνεργάτες, μετακλητοί και αποσπασμένοι).

Εταιρία «φάντασμα»

Εκτός αυτών, από τα στοιχεία που διαβίβασε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην Βουλή προκύπτει πως το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησε σε υπογραφή σύμβασης με εταιρία «φάντασμα» για παροχή ειδικών υπηρεσιών στα social media. Η εν λόγω εταιρία που εμφανίζεται ως ειδική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαθέτει «προφίλ» μόνο στο LinkledIn με μόλις 2 ακόλουθους.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαυρωτάς «η ανάδοχος εταιρεία είναι η ENGAGE INFLUENCE LTD, η οποία εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο (στο Μπέρμιγχαμ όμως κι όχι στο Κάρντιφ, όπως λανθασμένα αναφέρεται στη σύμβαση) και φέρεται να απασχολεί ένα (1) άτομο, που είναι και διευθύντρια της εταιρείας. Θα έχει ως έργο την παροχή ειδικών συμβουλευτικών υπηρεσιών στα social media. Το μόνο περίεργο είναι ότι η εν λόγω εταιρεία δεν διαθέτει ούτε ιστοσελίδα, ούτε σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκτός από το LinkledIn με 2 μόνο followers! Από τη σύμβαση είναι φανερό ότι πρόκειται για μια οιονεί πρόσληψη συμβούλου για 5 μήνες με μηνιαίο μισθό 1800 ευρώ με αποστολή (;) την προώθηση μέσω των social media των κυβερνητικών θέσεων. Μέσω ποιου λογαριασμού άραγε θα γίνεται αυτό και στη βάση ποιας προϋπηρεσίας; Εκτός, βέβαια, κι αν αναλάβει κάποιον ανώνυμο λογαριασμό από αυτούς που συνήθως επιτίθενται σε όσους κάνουν κριτική στην κυβέρνηση».

«Εκτός των άλλων, παραμένει αναπάντητο με ποιον τρόπο και διαδικασία επελέγη η εν λόγω εταιρεία και όχι κάποια άλλη. Κρίθηκε άραγε ως η έχουσα την μεγαλύτερη εμπειρία ή το χαμηλότερο κόστος; Έγινε κάποιος διαγωνισμός ή έστω, δόθηκαν άλλες προσφορές ή ήταν κι εδώ απευθείας ανάθεση;» συνεχίζει ο βουλευτής και προσθέτει «Ανεξαρτήτως, όμως, των διαδικασιών, εμείς στο Ποτάμι θεωρούμε ότι η δημιουργία συμβάσεων σε ημέτερους είναι ένας άλλος τρόπος κεκαλυμμένων «προσλήψεων» μετά τον θόρυβο που έγινε από την πρόσληψη ημέτερων μετακλητών υπαλλήλων. «Άλλαξε, δηλαδή, ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Τέλος, η εμμονή που - όπως φαίνεται κι από τη συγκεκριμένη περίπτωση - δείχνει η κυβέρνηση στην επικοινωνία αντί για την ουσία, μπορεί να φτιάχνει ωραία πρωτοσέλιδα, αλλά δυστυχώς δεν λύνει τα προβλήματα της χώρας, που πυκνώνουν μέρα με τη μέρα και η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για το πώς θα τα διαχειρισθεί κι όχι πώς θα τα λύσει».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποτάμι: 63 μετακλητοί στο Μέγαρο Μαξίμου, συν ο Καρανίκας!"

Καθιστική διαμαρτυρία μεταναστών στην είσοδο του hot spot στη Μόρια

Περίπου 100 μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, που βρίσκονται υπό περιορισμό στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο, έχουν καταλάβει τον χώρο της εισόδου στο χοτ σποτ και πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία.

Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας χαρτόνια όπου έχουν γράψει τα αιτήματά τους, ζητούν να απελευθερωθούν και να μην απελαθούν στην Τουρκία σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καθιστική διαμαρτυρία μεταναστών στην είσοδο του hot spot στη Μόρια"

Βερολίνο: Αναγκαίο το ΔΝΤ στα προγράμματα διάσωσης

«Αναγκαίο μέρος» των προγραμμάτων διάσωσης χαρακτήρισε το ΔΝΤ, ο επικεφαλής της κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Bundesbank, Γιάνς Βάιντμαν.

Σε ομιλία του στην Φρανκφούρτη, είπε επίσης ότι το περιθώριο για περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή «είναι πλέον, περιορισμένο».

Αναφορικά με την παγκόσμια οικονομία, εκτίμησε ότι οι προοπτικές της ανάπτυξης θα βελτιωθούν μόνο μέσω των μεταρρυθμίσεων.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Βερολίνο: Αναγκαίο το ΔΝΤ στα προγράμματα διάσωσης"

Βουλή: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την έρευνα για τα Wikileaks

Mε ένταση για την πρόσφατη αποκάλυψη των Wikileaks για την υποκλοπή της συνομιλίας των υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ ξεκίνησε η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας καθώς η πρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να δεχθούν το αίτημα της αντιπολίτευσης για έρευνα αναφορικά με την «πατρότητα» του κοριού.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξήγησε ότι «το θέμα έχει προκύψει εξ αντικειμένου. Υπάρχει η επιστολή Λαγκάρντ που κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για παρακολουθήσεις. Προτείνουμε να ελέγξουμε την υπόθεση για να δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι ευνομούμενο κράτος και σέβεται τις εγγυητικές ρήτρες» και παράλληλα πρότεινε να κληθεί το προεδρείο της ΑΔΑΕ προκειμένου να ερευνηθεί η υπόθεση.

Επιπροσθέτως, ο Γιάννης Τραγάκης από τη Νέα Δημοκρατία υποστήριξε ότι η υποκλοπή «η ΑΔΑΕ είναι υποχρεωμένη να γνωρίζει από πού έγινε η υποκλοπή».

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν ότι η ουσία της υπόθεσης δεν αφορά το ποιος έκανε την υποκλοπή αλλά το περιεχόμενο του διαλόγου, δηλαδή το προϊόν της υποκλοπής. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Γκιόλιας είπε ότι «τα wikileaks έχουν δράσει και στις ΗΠΑ» ενώ σχολίασε για την πρόταση της αντιπολίτευσης ότι είναι «εύσχημος τρόπος για να πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα». Συνέχισε, δε, λέγοντας ότι από το υποκλαπέν υλικό καθίσταται «σαφές ότι ασκούνται πιέσεις την ώρα που είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε την συμφωνία. Κι εμείς εδώ ακούμε φωνές να λένε για το πώς, που και πότε. Δεν ακουσα σε αυτή την φάση να λένε οι της αντιπολίτευσης ότι υπάρχουν κάποιοι που ασκούν αφόρητες πιέσεις στην χώρα μας. Προσχηματικά όλα τα άλλα. Δεν είναι απαραίτητο να ερευνήσουμε κάτι σε αυτή την φάση».

Επίσης, η κυρία Χριστοδουλοπούλου είπε ότι «αυτή την στιγμή κανείς δεν έχει κατηγορήσει την χώρα για υποκλοπές». Όταν όμως της υπενθύμισαν την επιστολή της κυρίας Λαγκάρντ υποστήριξε ότι «η κυρία Λαγκάρντ ζει στις ΗΠΑ που τα wikileaks τα έχουν βγάλει όλα. Πως θα κατηγορήσει την χώρα μας; Δεν μπορώ να καλέσω ανθρώπους και μηχανισμούς χωρίς να έχω οποιοδήποτε στοιχείο σύνδεσης. Σε μια δορυφορική εποχή είναι δυνατόν να αναρωτιέστε ποιος παρακολουθεί;».

Επανερχόμενος ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «αντί οι βουλευτές της συμπολίτευσης να συμφωνήσουν για την έρευνα, αρνούνται με αποτέλεσμα να δίνεται η εντύπωση ότι σχεδόν επιχαίρουμε για όσα έγιναν. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε λόγος ουσίας – μιλήσατε για πιέσεις – να οδηγεί σε παραβίαση των εγγυήσεων. Είναι κωμικό το επιχείρημα. Από την συνομιλία δεν προκύπτει τίποτα που δεν γνωρίζουμε, που δεν γνώριζε η κυβέρνηση όταν καλούσε το ΔΝΤ να υπογράψει το πρόγραμμα. Τραγικό φαινόμενο οπισθοχώρησης».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την έρευνα για τα Wikileaks"

Σταθάκης: «Βιώσιμο μέχρι το 2022 το ελληνικό χρέος»

Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο μέχρι το 2022, μετά από αυτό θα χρειαστούν νέες συζητήσεις, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ελληνο-γερμανικό Business Forum «Restoring Confidence and Navigation for new trade, investment and startups» του Economist που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.

«Μέχρι το 2022, το χρέος... είναι βιώσιμο... Αλλά μετά θα χρειαστούμε νέο γύρο συζητήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως «βλέπει» ισχυρή κυκλική ανάπτυξη αυτήν τη στιγμή, ενώ εκτίμησε πως το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα βελτιώνεται μέρα με τη μέρα και θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη το β’ εξάμηνο.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, είπε πως οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό θα περάσουν από τη Βουλή χωρίς μεγάλα προβλήματα, επισημαίνοντας πως τα σχετικά νομοσχέδια θα πάνε στη Βουλή αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, που αναμένεται στις 22 Απριλίου.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταθάκης: «Βιώσιμο μέχρι το 2022 το ελληνικό χρέος»"

Χίος: Με μηνύσεις απαντούν οι κάτοικοι στο ξύλο από τα ΜΑΤ

Μηνυτήρια αναφορά για υπέρβαση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος κατέθεσαν οι κάτοικοι της Χίου για τον άγριο ξυλοδαρμό τους από τα ΜΑΤ, δια μέσου του δικηγόρου και πρώην δικαστή Δημήτριου Καλουτά.

Σύμφωνα με τον συνήγορο των κατοίκων, οι αγανακτισμένοι πολίτες της περιοχής τον κάλεσαν στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβάλει την μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση του βίαιου ξυλοδαρμού τους από δυνάμεις των ΜΑΤ.

«Οι άνθρωποι με κάλεσαν στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο να υποβάλω και να ενημερώσω την εισαγγελία, το αστυνομικό τμήμα και την ασφάλεια της Χίου, για να υποβάλω την έγκλησή τους για υπέρβαση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος κατά των υπαιτίων αρχών και συγκεκριμένα εναντίων αυτών των ενστόλων οι οποίοι δημιούργησαν βίαια επεισόδια σε αγανακτισμένο κόσμο», ανέφερε.

Ο κ. Καλουτάς υπογράμμισε πως κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί στα πλαίσια της νομιμότητας και ειδικά εάν έχει καταπατηθεί η περιουσία του, ενώ τονίζει πως ο χώρος στον οποίο μεταφέρουν τους πρόσφυγες έγινε δωρεά από έναν εξ αδιαίρετου συνιδιοκτήτη ο οποίος δεν κατοικεί στην περιοχή.

«Η αγανάκτηση τους ήταν, διότι μπήκαν οι πρόσφυγες στην περιουσία τους, μπήκαν στην ιδιοκτησία τους. Η δωρεά μεν ενός χώρου για να διαμένουν έγινε από έναν συνιδιοκτήτη εξ αδιαιρέτου, αλλά οι υπόλοιποι δεν μπορούν να υποχρεωθούν για τις οποιεσδήποτε δικαιοπραξίες και χαριστικές μάλιστα, του εξ αδιαιρέτου ιδιοκτήτου ο οποίος δεν κατοικεί και στην περιοχή» δήλωσε.

Τέλος ο συνήγορος των αγανακτισμένων κατοίκων της Χίου τόνισε πως οι τρεις από τους πέντε εντολείς του βρίσκονται ακόμα στο νοσοκομείο.

«Για την παράβαση καθήκοντος, για την υπέρβαση εξουσίας και για το προκείμενο θέμα της βιαιοπραγίας και αυτούς που έδωσαν την εντολή, αυτούς θα τους βρει η Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου και στην συνέχεια ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χίου. Οι εντολείς μου είναι πέντε εκ των οποίων οι τρεις εξ αυτών είναι ακόμα στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου», κατέληξε.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χίος: Με μηνύσεις απαντούν οι κάτοικοι στο ξύλο από τα ΜΑΤ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news