facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών: Αποχή από την υποβολή δηλώσεων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδια Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών Ελλάδας σε συνεδρίασά της αποφάσισε την αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων από την ημέρα που ανοίξει το Τaxisnet.

Η αποχή θα είναι κυλιόμενη και σε πρώτη φάση δεκαπενθήμερη, μέχρι να ικανοποιηθούν τα παρακάτω αιτήματα:

1. Να εκδοθεί η εγκύκλιος σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2015.

2. Να εκδοθεί η εγκύκλιος σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2015.

3. Να εκδοθούν όλες οι οδηγίες σχετικά με την συμπλήρωση των εντύπων όλων των δηλώσεων φορολογικού έτους 2015.

4. Να ληφθεί μέριμνα ώστε το taxisnet να μπορεί να ανταποκρίνεται και να μην δημιουργεί προβλήματα και πολύωρη απασχόληση για την υποβολή μιας δήλωσης.

5. Να ανασταλεί για ένα έτος η εφαρμογή των Ε.Λ.Π. και να ισχύσουν από 01/01/2016.

6. Να απαλλαγούν οι πολύ μικρές και μικρές οντότητες από τις διατάξεις του άρθρου 18 των Ε.Λ.Π. (Ν.4308/2014) σχετικά με τους κανόνες επιμέτρησης, τις προσαρμογές των αξιών και την απόσβεση στην εκτιμωμένη ωφέλιμη ζωή, του άρθρου 19 σχετικά την επιμέτρηση των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων , εκτός αν είναι εταιρία επενδύσεων χαρτοφυλακίων , του άρθρου 20 § 6 σχετικά με την επιμέτρηση των αποθεμάτων , του άρθρου 21 σχετικά με την επιμέτρηση των προκαταβολών , του άρθρου 22 σχετικά με την επιμέτρηση των υποχρεώσεων, και του άρθρου 24 σχετικά με την επιμέτρηση στην εύλογη αξία .

7. Να εκδοθεί η εγκύκλιος σχετικά με τα Ε.Λ.Π. ώστε να προετοιμαστούν οι επιχειρήσεις για την εφαρμογή τους στο έτος 2016.

8. Να ρυθμιστεί το θέμα σχετικά με συγκεντρωτικές καταστάσεις, για τα έτη 2014 , 2015, 2016 , η περίοδος υποβολής να γίνει ετήσια και να μεγαλώσει σημαντικά το όριο των αποκλίσεων.

Τέλος η Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε. θα επιδιώξει να υπάρξει συμπόρευση με τις άλλες ομοσπονδίες και υπό την αιγίδα του Ο.Ε.Ε. όλος ο κλάδος από κοινού να δώσει ουσιαστική απάντηση στα διαρκή ψυχοφθόρα βασανιστήρια που τον υποβάλουν κάθε φορά.

enikonomia

Διαβάστε Περισσότερα » "Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών: Αποχή από την υποβολή δηλώσεων"

Die Welt: Έκρηξη βίας στην Ειδομένη αν παραμείνουν κλειστά τα σύνορα

Για τον κίνδυνο «να ξεσπάσει κύμα βίας αν παραμείνουν κλειστά τα σύνορα» κάνει λόγο σε ρεπορτάζ της, η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Το δημοσίευμα βασίζεται σε εσωτερική απόρρητη έκθεση της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας που φαίνεται ότι φοβάται βίαιες συγκρούσεις στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός προσφύγων, όσο αυτά παραμένουν κλειστά.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι οι απελπισμένοι πρόσφυγες θα προσπαθήσουν ξανά να περάσουν από τα σύνορα με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη βίας.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται πως είναι πιθανό μετά το Μάρτιο όταν και ο καιρός θα βελτιωθεί να υπάρξουν νέα προσφυγικά κύματα στο Αιγαίο.

Για το λόγο αυτό η Κομισιόν βιάζεται να στείλει στην Ελλάδα 2.400 αστυνομικούς και υπαλλήλους για βοήθεια.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Die Welt: Έκρηξη βίας στην Ειδομένη αν παραμείνουν κλειστά τα σύνορα"

Το Γερμανικό κρατίδιο της Θουριγγίας δηλώνει έτοιμο να παραλάβει 2.000 πρόσφυγες από την Ειδομένη

Έτοιμο να παραλάβει μέχρι και 2.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Ειδομένη, εμφανίζεται η τοπική κυβέρνηση του γερμανικού ομοσπονδιακού κρατιδίου της Θουριγγίας, σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού της τοπικής κυβέρνησης, Μπόντο Ράμελοφ.

Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Ράμελοφ υποστηρίζει ότι το κρατίδιο της πρώην ανατολικής Γερμανίας θα μπορούσε να παραλάβει «1.000 με 2.000 πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη, στην Ελλάδα και αναμένουν απελπισμένα βοήθεια». Επισήμανε, ωστόσο, ότι στην περίπτωση αυτή, η Θουριγγία θα χρειαστεί επιμελητειακή στήριξη από το ομοσπονδιακό κράτος.

«Μπορούμε να συμβάλουμε σε μια ευρωπαϊκή λύση» για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαβεβαιώνει ο Ράμελοφ που προέρχεται από το κόμμα Die Linke και είναι ο μοναδικός αριστερός πρωθυπουργός γερμανικού κρατιδίου, εξηγώντας ότι επί του παρόντος τα 7 από τα 10 κέντρα φιλοξενία προσφύγων στη Θουριγγία είναι άδεια. Η Γερμανία άνοιξε τις πύλες της σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο αιτούντες άσυλο πέρσι. Στις αρχές Σεπτεμβρίου μάλιστα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε αποφασίσει να δεχτεί όλους τους πρόσφυγες που είχαν μπλοκαριστεί στην Ουγγαρία. Έκτοτε όμως έλαβε μέτρα για να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Γερμανικό κρατίδιο της Θουριγγίας δηλώνει έτοιμο να παραλάβει 2.000 πρόσφυγες από την Ειδομένη"

Βίτσας: Σήμερα απορρίπτεται περί το 30% των αιτήσεων ασύλου

Τη δημιουργία ενός «μηχανισμού συντονισμού μεταξύ των περιφερειών, των δήμων, των ανθρωπιστικών οργανώσεων ώστε να έχει η Ελλάδα έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, για κάθε ενδεχόμενο», ανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αναφερόμενος στην προσφυγική - μεταναστευτική κρίση.

Σχολίασε εξάλλου ότι «δεν μπορεί η διαχείριση τέτοιων κρίσεων να βρίσκεται υπό την ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεων για μεγάλο διάστημα».

Ο κ. Βιτσας χαρακτήρισε λάθος η Ελλάδα να συνδέσει το προσφυγικό με την αξιολόγηση ή η Τουρκία με άλλα ζητήματα που την απασχολούν.

Κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το διεθνές δίκαιο όσον αφορά στον καθορισμό των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών. Μάλιστα ο υπουργός παρατήρησε ότι «το 2008, η Ελλάδα απέρριπτε το 99% των αιτημάτων ασύλου και χαρακτήρισε βελτίωση πως έχει περιοριστεί στο 75% το ποσοστό αυτό».

Παράλληλα επισήμανε ότι «πρέπει να καλλιεργηθεί η νοοτροπία και το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέψει μια ακριβοδίκαιη διαδικασία, γεγονός που σημαίνει πως σήμερα το ποσοστό απορρίψεων - αιτημάτων ασύλου - μπορεί να κυμαίνεται στο 30%».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε εκ νέου ενεργοποίηση της τουρκικής Ακτοφυλακής και αποτελεσματικότερη επίβλεψη από τη ΝΑΤΟϊκή δύναμη στο Αιγαίο.

«Σε πρακτικό επίπεδο η συμφωνία θα συγκρατήσει την προσφυγική ροή σε ένα μέγεθος διαχειρίσιμο για το μέγεθος και τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας μας. Η Τουρκία μπορεί να κάνει εύκολα αναχαίτιση στα τουρκικά παράλια, χωρίς να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων», ανέφερε σχετικά, ενώ επανέλαβε ότι ταυτόχρονα «πρέπει να συνεχίσουμε να διεκδικούμε να μην υπάρχουν κλειστά σύνορα στη βάση της Σύμβασης της Γενεύης».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίτσας: Σήμερα απορρίπτεται περί το 30% των αιτήσεων ασύλου "

Εξουδετέρωσαν υπαρχηγό του Ισλαμικού Κράτους οι ΗΠΑ

Ο δεύτερος στην ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιδρομής στη Συρία χθες.

Ο Αμερικάνος υπουργός Άμυνας, Άστον Κάρτερ, δήλωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ σκότωσαν τον Αμντέλ Ραχμάν αλ Καντουλί, ο οποίος θεωρείτο το νούμερο 2 του Ισλαμικού Κράτους, σημειώνοντας πως το γεγονός αυτό θα αποτελέσει "φρένο" για τις δραστηριότητες της οργάνωσης.

"Εξουδετερώνουμε συστηματικά τον κύκλο των ηγετών του Ισλαμικού Κράτους και ο αμερικανικός στρατός σκότωσε αρκετούς βασικούς τρομοκράτες της οργάνωσης αυτή την εβδομάδα, μεταξύ των οποίων και ο Χατζί Ιμάν (ψευδώνυμο του Αμντέλ Ραχμάν αλ Καντουλί), ο οποίος ήταν ένας από τους βασικούς αρχηγούς του Ισλαμικού Κράτους, ενεργούσε ως υπουργός Οικονομικών και ήταν υπεύθυνος για πολλές εξωτερικές συνωμοσίες", σημείωσε ο κ. Κάρτερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, και πρόσθεσε πως η εξουδετέρωση του "θα φρενάρει τις δυνατότητες του Ισλαμικού Κράτους να διεξάγει επιχειρήσεις στο Ιράκ, στη Συρία και στο εξωτερικό".

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξουδετέρωσαν υπαρχηγό του Ισλαμικού Κράτους οι ΗΠΑ"

Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε την Παλμύρα: Οι πρώτες εικόνες από την ιστορική πόλη [Βίντεο]

Ο στρατός του Μπασάρ αλ Άσαντ ανακατέλαβε την πόλη της Παλμύρας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Συρίας.

Υπενθυμίζεται πως οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είχαν καταλάβει την Παλμύρα τον Μάιο του 2015 και είχαν επιδοθεί σε μαζικές καταστροφές των ιστορικών μνημείων της πόλης, που αποτελεί μια μοναδική παγκόσμια κληρονομία.



Ρωσικό drone κατέγραψε τις πρώτες εικόνες από την Παλμύρα:


tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε την Παλμύρα: Οι πρώτες εικόνες από την ιστορική πόλη [Βίντεο]"

Ερχονται έξτρα φόροι για όλους με εισόδημα πάνω από 9.100 ευρώ

Μετά από έξι χρόνια απανωτών φορολογικών επιβαρύνσεων, εκατομμύρια νοικοκυριά θα βρεθούν για άλλη μια φορά αντιμέτωπα με μια νέα φοροκαταιγίδα που θα πλήξει τα εισοδήματά τους και θα έχει αρνητικές συνέπειες στην κατανάλωση.
Η κυβέρνηση, στην προσπάθεια να καλύψει το δημοσιονομικό κενό ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018, επεξεργάζεται ένα κοκτέιλ φοροεισπρακτικών μέτρων που περιλαμβάνει:
  • ανατροπές στη φορολογία εισοδήματος με «ψαλίδισμα» του έμμεσου αφορολογήτου ορίου στις 9.100 ευρώ και νέες φορολογικές κλίμακες,
  • αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ντίζελ ο οποίος εξισώνεται με τον ΕΦΚ στη βενζίνη,
  • αύξηση της φορολογίας στα εισοδήματα από ακίνητα,
  • αύξηση του φόρου ακινήτου για τους έχοντες μεσαία και μεγάλη ακίνητη περιουσία,
  • αύξηση του φόρου στα μερίσματα από 10% σε 15%.
  • επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση,
  • αύξηση του τέλους κινητής τηλεφωνίας.
Ολες οι προτάσεις
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, οι οποίοι επιστρέφουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου, βρίσκονται όλες οι κυβερνητικές προτάσεις με την κυβέρνηση να επιδιώκει να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις 22 Απριλίου.
Στο φορολογικό «μέτωπο» έμφαση δίνεται στις αλλαγές στη φορολογία των εισοδημάτων.
Η τελευταία πρόταση της κυβέρνησης φέρνει επιβαρύνσεις για όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους με εξαίρεση όσους καλύπτονται από το νέο έμμεσο αφορολόγητο των 9.100 ευρώ, τους φορολογούμενους με μεσαία και υψηλά εισοδήματα που προέρχονται από μισθωτές υπηρεσίες και «μπλοκάκι», όσους εισπράττουν ενοίκια και τους ελεύθερους επαγγελματίες με μεσαία προς υψηλά εισοδήματα.
Στην άλλη πλευρά
Στον αντίποδα, κερδισμένη των σχεδιαζόμενων φορολογικών αλλαγών βρίσκεται η πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, που δηλώνει εισοδήματα έως 40.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το τελευταία κυβερνητική πρόταση:
1 Αφορολόγητο: Το έμμεσο αφορολόγητο διαμορφώνεται στα 9.100 ευρώ με έκπτωση φόρου στα 2.000 ευρώ (από 2.100) την οποία δικαιούνται αυτούσια όσοι έχουν εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.
Στη συνέχεια για κάθε 1.000 ευρώ αύξησης εισοδήματος, η έκπτωση φόρου μειώνεται κατά 100 ευρώ και εξαλείφεται στην περιοχή των 40.000 ευρώ.
Η διατήρηση της έκπτωσης φόρου και του έμμεσου αφορολογήτου αποτελεί βασική διαφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΔΝΤ. Το Ταμείο έχει ζητήσει μειωμένο αφορολόγητο στις 7.000 ευρώ, το οποίο όμως θα το δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί- συνταξιούχοι ανεξαρτήτως εισοδήματος.
2 Κλίμακα: Η φορολογική κλίμακα των φυσικών προσώπων προβλέπει τέσσερα κλιμάκια με συντελεστές που ξεκινούν από 22% για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και ανώτατο συντελεστή 45% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα:
  • 22% για τα πρώτα 20.000 ευρώ εισοδήματος.
  • 29% για τα επόμενα 10.000 ευρώ (από 20.001 έως και 30.000 ευρώ).
  • 37% για το επόμενο εισοδηματικό κλιμάκιο των 10.000 ευρώ (από 30.001 έως και 40.000 ευρώ)
  • 45% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.
3 Ειδική εισφορά: Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που επιβάλλεται στους έχοντες ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Η ειδική εισφορά, η οποία έχει αποκτήσει πλέον μόνιμο χαρακτήρα, δεν θα υπολογίζεται στο σύνολο του εισοδήματος όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά κινείται στη φιλοσοφία της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος, χωρίς όμως να υπάρχει αφορολόγητο όριο. Με τον «μικρό» συντελεστή να διαμορφώνεται στα 2,2% για εισοδήματα από 12.001 έως 20.000 και τον ανώτατο συντελεστή στο 10% (από 8% σήμερα) για εισοδήματα άνω των 220.000 ευρώ η νέα κλίμακα της εισφορά αλληλεγγύης διαμορφώνεται ως εξής:
  • 2,2% για εισόδημα από 12.001 έως 20.000 ευρώ
  • 5% από 20.001 έως 30.000 ευρώ
  • 6,5% από 30.001-40.000 ευρώ
  • 7,5% από 40.001 έως και 65.000 ευρώ
  • 9% από 65.001 έως και 220.000 ευρώ
  • 10% από 220.001 ευρώ και πάνω
Έξτρα φόροι για μισθωτούς - συνταξιούχους
Οι κυβερνητικές προτάσεις για τη νέα φορολογική κλίμακα σε συνδυασμό με τη νέα εισφορά αλληλεγγύης οδηγούν σε επιβαρύνσεις για όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους με εισοδήματα άνω των 9.100 ευρώ. Οι επιβαρύνσεις είναι μικρές και κυμαίνονται από 31 έως 100 ευρώ για τους έχοντες εισοδήματα από 10.000 ευρώ έως 17.000 ευρώ. Από τα εισοδήματα των 18.000 ευρώ και πάνω αρχίζουν οι μεγαλύτερες επιβαρύνσεις. Το φορολογικό βάρος θα σηκώσουν κυρίως οι φορολογούμενοι με μεσαία εισοδήματα.
Οι έχοντες εισοδήματα 25.000 ευρώ θα δουν τη συνολική φορολογική τους επιβάρυνση (φόρος εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης) να αυξάνεται κατά 625 ευρώ, στα 30.000 ευρώ ο συνολικός φόρος φουσκώνει κατά 856 ευρώ, στις 35.000 ευρώ η πρόσθετη επιβάρυνση φθάνει τα 951 ευρώ και για τους έχοντες εισοδήματα 40.000 ευρώ ο έξτρα συνολικός φόρος εκτοξεύεται στα 1.428 ευρώ. Σε όσους δηλώνουν εισόδημα 50.000 ευρώ ο επιπλέον φόρος εισοδήματος και η εισφορά αλληλεγγύης φθάνει τα 2.226 ευρώ.
imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχονται έξτρα φόροι για όλους με εισόδημα πάνω από 9.100 ευρώ"

Συνεχίζουν τη διαμαρτυρία οι πρόσφυγες στο άγαλμα του Βενιζέλου

Στην πλατεία στο άγαλμα του Βενιζέλου παραμένουν και σήμερα περίπου πενήντα πρόσφυγες από το κέντρο φιλοξενίας Διαβατών, οι οποίοι έκαναν πορεία χθες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των συνόρων και τις συνθήκες διαβίωσης στα Διαβατά.

Οι πρόσφυγες πέρασαν την παγωμένη νύχτα σε αντίσκηνα που έχουν στήσει στην πλατεία. Στο πλευρό τους βρίσκονται μέλη της Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και τον Φασισμό (ΚΕΡΦΑ) που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζουν τη διαμαρτυρία οι πρόσφυγες στο άγαλμα του Βενιζέλου"

Απόφαση - σταθμός του ΣτΕ: «Όχι» σε νέες μειώσεις συντάξεων

«Ναι» στην κατάργηση των προνομιακών επικουρικών συντάξεων που έπαιρναν επί χρόνια οι συνδικαλιστές (και οι κληρονόμοι τους) λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ ταυτόχρονα με απόφαση – σταθμό βάζει τις «κόκκινες γραμμές» για τυχόν νέες περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων, ξεκαθαρίζοντας τη συνταγματική υποχρέωση του κράτους για επαρκή χρηματοδότηση του όλου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης (κύριων και επικουρικών) αλλά και την υποχρέωση επαναφοράς των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) στα επίπεδα που ίσχυαν πριν από τον Ν. 4093/12.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», σε σχετική «πιλοτική δίκη» το ΣτΕ έκρινε κατ’ αρχάς συνταγματικά ανεκτή τη διακοπή καταβολής επικουρικής σύνταξης στους συνδικαλιστές, που χορηγούνταν λόγω της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας ( στους ίδιους ή σε δικαιούχους μέλη των οικογενειών τους) πέραν της όποιας κύριας και επικουρικής σύνταξης ελάμβαναν λόγω της εργασιακής απασχόλησής τους.

Ταυτόχρονα, όμως, το ΣτΕ προχωρώντας σε ερμηνεία σωρείας συνταγματικών και διεθνών κανόνων, εμμέσως πλην σαφώς «χτυπά καμπανάκι» για τυχόν νέες περικοπές συντάξεων, καθώς ναι μεν επιτρέπονται μειώσεις σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, αλλά όχι απεριόριστα, γιατί δεν μπορούν να θίγουν την αξιοπρεπή διαβίωση και το όριο θυσίας των θιγόμενων συνταξιούχων.

Το ΣτΕ υπογραμμίζει ως συνταγματική υποχρέωση την εξασφάλιση στους συνταξιούχους «ικανοποιητικού επιπέδου διαβίωσης όσο το δυνατόν εγγύτερα προς εκείνο που είχαν κατακτήσει στη διάρκεια του εργασιακού βίου» και την κρατική μέριμνα για τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών φορέων, την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους, με προστασία και αξιοποίηση της περιουσίας τους, χάριν και των επερχόμενων γενεών.

Ουσιαστικά παγιώνεται η πρόσφατη νομολογία, που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές (των Ν. 4051 και Ν. 4093/12 για σχεδόν όλες τις κατηγορίες συνταξιούχων, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ειδικών μισθολογίων), καθώς το ΣτΕ θεωρεί αυτονόητη την υποχρεωτική επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Απόφαση - σταθμός του ΣτΕ: «Όχι» σε νέες μειώσεις συντάξεων"

Εν αναμονή της εκκένωσης της Ειδομένης

Αναχώρησε νωρίς το απόγευμα για τη Βέροια το πρώτο από τα 20 λεωφορεία που έφτασαν στην Ειδομένη με σκοπό να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας.

Την ίδια ώρα, η ομάδα προσφύγων που εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα, προσπάθησε με συνθήματα να αποτρέψει αυτούς που έφευγαν.

Νωρίτερα, είχαν πραγματοποιήσει σιωπηρή διαμαρτυρία για περίπου μισή ώρα.

Μια ακόμη ομάδα προσφύγων ενημερώθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προκειμένου να καταγραφούν οι ενδιαφερόμενοι.

Μία νεαρή Σύρια, η Ντόχα, η οποία βρίσκεται εδώ και 39 ημέρες στην Ειδομένη, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι συνθήκες στον καταυλισμό έχουν καταστεί ανυπόφορες και θέλει να δώσει την ευκαιρία στο παιδί της να ζήσει καλύτερα για όσο διάστημα χρειαστεί να περιμένουν στην Ελλάδα έως ότου μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Εν αναμονή της εκκένωσης της Ειδομένης"

Ανάπηροι στον Παυλόπουλο: «Μη μας πετάτε σαν λεμονόκουπες» [βίντεο]

Λίγο μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα, ο Προκόπης Παυλόπουλος κατευθύνθηκε προς τους αναπήρους πολέμου για να τους χαιρετήσει. Εκεί τον περίμενε ένα απρόοπτο.

Ενας ανάπηρος πολέμου από τη Νέδα Μεσσηνίας έπιασε διάλογο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Εμείς, οι ανάπηροι, τα θύματα, πρέπει να πάμε στο υπουργείο Αμύνης. Μη μας πετάτε σαν λεμονόκουπες!».

Ο κ. Παυλόπουλος απάντησε: «Καθόλου. Σας τιμούμε και σας τιμά το έθνος ολόκληρο».

Δείτε τον διάλογο ανάμεσά τους:


iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάπηροι στον Παυλόπουλο: «Μη μας πετάτε σαν λεμονόκουπες» [βίντεο] "

Επίθεση Τσακαλώτου στο ΔΝΤ! - Βάλτε νερό στο κρασί σας! - Σεβαστείτε τα κεκτημένα μιας χώρας

Να σεβαστούν τα κοινωνικά κεκτημένα μιας ευρωπαϊκής χώρας συστήνει στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» τονίζοντας ότι στο Eurogroup της 22ας Απριλίου πρέπει να συζητηθεί το συνολικό πακέτο: αξιολόγηση και χρέος.

Άλλωστε, την ενημέρωση αυτήν, ότι δηλαδή θα συζητηθεί τον Απρίλη το χρέος, σημειώνει ο υπουργός, έκανε προς τους υπουργούς Οικονομικών ο ίδιος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Εκτιμά ότι η πρώτη αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα διότι έχει αλλάξει το κλίμα «σε σχέση με το καλοκαίρι και πιο πολλοί παίκτες ψάχνουν να βρεθούν λύσεις παρά να βάλουν εμπόδια».
Ωστόσο αντικρούει την άποψη ότι κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το αίσιο τέλος της αξιολόγησης, «όταν την ίδια στιγμή εξελίσσονται συγκρούσεις που αφορούν την μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων». Αποδέχεται ως μέρος του προβλήματος τη μάχη ενάντια στη λιτότητα και τις ανισότητες προσθέτοντας ότι «η λύση δεν μπορεί να είναι άλλη από την ειρήνη, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη».

Ο κ. Τσακαλώτος, καταλογίζει σε ορισμένα μέλη του ΔΝΤ απουσία «μέριμνας για κοινωνική δικαιοσύνη και κατανόησης για τη διπλή κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα όταν ζητούν μεγάλο μέρος της αναπροσαρμογής του φόρου εισοδήματος να έρθει μέσα από τη μείωση του αφορολόγητου». Αναγνωρίζει την έλλειψη ταυτόσημης άποψης στο ΔΝΤ «όπως και σε άλλους θεσμούς», όπως σημειώνει και απορρίπτει την πιθανότητα ρήξης με το ΔΝΤ. Αναφορικά με την ανατροπή των κεκτημένων που επιχειρείται, ο υπουργός συνιστά στο ΔΝΤ να «βάλει νερό στο κρασί του», επισημαίνοντας ότι «οι εργασιακές σχέσεις είναι μια από αυτές τις κατακτήσεις και δεν είναι δυνατόν μια ευρωπαϊκή χώρα να στοχεύει στο χειρότερο καθεστώς συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Αναφέρεται στη σθεναρή στάση της κυβέρνησης να μην περικοπούν οι κύριες συντάξεις και στην αναγκαιότητα επίσπευσης του κλεισίματος της αξιολόγησης και δηλώνει: «Η πρόταση μας που φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι άκρως προοδευτική. Δεν επιβαρύνει καθόλου τους φτωχούς και τα μεσαία στρώματα θα έχουν ελαφρύνσεις».

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση Τσακαλώτου στο ΔΝΤ! - Βάλτε νερό στο κρασί σας! - Σεβαστείτε τα κεκτημένα μιας χώρας"

«Φακέλωμα» των επιβατών σε πτήσεις - Ελεγχος σε social media

Την ταχεία ολοκλήρωση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ζητούν με κοινή δήλωσή τους οι 28 υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. που συνεδρίαζαν εκτάκτως την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες.

Στην κοινή δήλωσή τους υπογραμμίζουν την αποφασιστικότητα των χωρών της Ε.Ε. να αγωνιστούν από κοινού κατά της τρομοκρατίας, διατηρώντας τις ευρωπαϊκές αξίες, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι η επίθεση στις Βρυξέλλες στρέφεται «κατά της ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας μας».

Συγκεκριμένα, τονίζουν την ανάγκη να υιοθετηθεί η οδηγία για τη δημιουργία ενός αρχείου με τα προσωπικά δεδομένα όλων των επιβατών αεροπορικών εταιρειών (PNR) εντός του Απριλίου και να εφαρμοστεί κατεπειγόντως.

Επιπλέον ζητούν την ταχεία ολοκλήρωση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σε ό,τι αφορά τους συστηματικούς ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα του Σένγκεν, τον έλεγχο κατοχής οπλοπολυβόλων, την επέκταση του Συστήματος Ευρωπαϊκού Ποινικού Μητρώου (ECRIS) στους υπηκόους τρίτων χωρών, την εφαρμογή του σχεδίου δράσης για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, την καταπολέμηση της απάτης εγγράφων, την πλήρη εφαρμογή των κανόνων της Ε.Ε. για τις πρόδρομες ουσίες εκρηκτικών υλών και την περαιτέρω συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας και των χωρών της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης, Κόεν Γκενς υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού των συστημάτων πληροφοριών, όπως π.χ. το σύστημα Σένγκεν και η βάση δεδομένων της Interpol. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να ανταλλάσσονται πληροφορίες μεταξύ των δικαστικών αρχών των κρατών-μελών και των μυστικών υπηρεσιών.

«Είναι σημαντικός ο κοινός αγώνας για το άνοιγμα του Διαδικτύου, σχετικά με τις επικοινωνίες που δεν είναι οι “κλασικές”, καθώς κι η επικοινωνία μέσω Skype», είπε ο Χενς επισημαίνοντας πως η τρομοκρατία δεν γνωρίζει σύνορα.

Ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε, από την πλευρά του ότι η Επιτροπή έχει λάβει πολλές πρωτοβουλίες στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, όμως υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης, συντονισμού και έλλειψη εμπιστοσύνης. Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να βελτιωθεί η ανταλλαγή πληροφοριών και να εφαρμοστούν όσα συμφωνήθηκαν μετά τις προηγούμενες τρομοκρατικές επιθέσεις. Ως προς την ανταλλαγή πληροφοριών, ανέφερε ότι έχει τεθεί σε λειτουργία το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας στην Europol και έχουν εξασφαλισθεί πρόσθετοι πόροι για αυτό.

«Ήρθε η ώρα για τις ευρωπαϊκές χώρες να μοιραστούν περισσότερα στοιχεία, ώστε να χτιστεί ο βασικός κορμός του αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας. Χρειάζεται να μιλάμε μεταξύ μας, καθώς και τα συστήματα πρέπει να επικοινωνούν. Σε δύο εβδομάδες θα παρουσιάσω συγκεκριμένες ιδέες για την καλύτερη χρήση και επικοινωνία ανάμεσα στα συστήματα», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Στη συνέχεια επισήμανε πως δεν επιτρέπεται να αφήνουμε τους τρομοκράτες να αγοράζουν τόσο εύκολα υλικά για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

«Υπάρχουν κανονισμοί για τα εκρηκτικά, γιατί δεν εφαρμόζονται;», διερωτήθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος ενώ συμπλήρωσε πως το σύστημα πληροφοριών της Σένγκεν, της Ιντερπολ, το σύστημα για τα ταξιδιωτικά έγγραφα που έχουν χαθεί ή κλαπεί έχουν κενά και πρόσθεσε πως η συνεργασία με εταιρίες Διαδικτύου είναι σημαντική.

Όσο για την περίπτωση της απέλασης του βομβιστή του αεροδρομίου Ζάβεντεμ, Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι, από την Τουρκία το περασμένο καλοκαίρι, ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε: «Δεν λέω ότι η πρεσβεία δεν είχε ενημερωθεί ότι ένας υπήκοος είχε συλληφθεί. Ήταν μία επίσημη επικοινωνία και δεν λάβαμε περαιτέρω ενημέρωση μέχρι τέλη του Ιουνίου. Στις 13 Ιουλίου απελάθηκε δίχως νεότερη ενημέρωση και χωρίς να ενημερωθούμε ότι επρόκειτο να απελαθεί. Μάθαμε ότι είχε συλληφθεί στα σύνορα της Συρίας, αλλά τίποτα παραπάνω».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Φακέλωμα» των επιβατών σε πτήσεις - Ελεγχος σε social media"

Eτοιμη η δωρεά Νιάρχου στο Φάληρο, ψάχνουν τα λεφτά στο υπουργείο Οικονομίας για να λειτουργήσει

Μπορεί η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου στο Φαληρικό όρμο να αποτελεί ένα μοναδικό έργο για την ελληνική κοινωνία, όμως η ολοκλήρωση και η παράδοση της σπουδαίας κοιτίδας πολιτισμού και ψυχαγωγίας με την Λυρική σκηνή, την Εθνική βιβλιοθήκη και το Πάρκο "Σταύρος Νιάρχος" δημιουργούν ένα μεγάλο πονοκέφαλο στο ελληνικό δημόσιο.

Ο λόγος είναι η εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για να λειτουργήσει και να συντηρείται καθώς η δαπάνη του Ιδρύματος ολοκληρώνεται με την παράδοση του έργου, τμήματα του οποίου θα ξεκινήσουν να δίνονται τέλος του μήνα.

Χθες αναρτήθηκε στην Διαύγεια απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, με την οποία συστήνεται ομάδα εργασίας που συγκροτείται από υπηρεσιακούς παράγοντες και θα αναλάβει να καταρτίσει τον προϋπολογισμό του έργου και να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Μολονότι στο παρελθόν στελέχη του Ιδρύματος είχαν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο συνέχισης της χρηματοδότησης του έργου και μετά την παράδοσή του, στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν την επόμενη μέρα, με βάση την σύμβαση δωρεάς μεταξύ του Κοινωφελούς Ιδρύματος και του Ελληνικού δημοσίου που περιλαμβάνεται στο νόμο 3758 του 2009.

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού είχε ολοκληρωθεί το 90% της βιβλιοθήκης και το 85% της όπερας και είχαν ολοκληρωθεί επίσης η κατασκευή του στεγάστρου και του υδάτινου καναλιού, του κτιρίου στάθμευσης και του λόφου.

Με το πέρας των έργων θα ξεκινήσει η μετακόμιση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης ώστε να λειτουργήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017.

Από τα μέσα Ιανουαρίου έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός όλων των βιβλίων της εθνικής βιβλιοθήκης που θα μεταφερθούν στη νέα τους κατοικία στο Φάληρο. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε εννέα μήνες.

newmoney



Διαβάστε Περισσότερα » "Eτοιμη η δωρεά Νιάρχου στο Φάληρο, ψάχνουν τα λεφτά στο υπουργείο Οικονομίας για να λειτουργήσει"

Στους 49.560 οι πρόσφυγες στην επικράτεια

Σύμφωνα με την ως τώρα συνοπτική κατάσταση των προσφυγικών ροών, 49.560 πρόσφυγες βρίσκονται μέχρι στιγμής στην ελληνική επικράτεια, με τον μεγαλύτερο αριθμό να διαμένει στη βόρεια Ελλάδα (28.061).

Στα νησιά κατεγράφησαν 4.680 άτομα, με το κύριο όγκο να είναι στη Λέσβο (2.465), ενώ ως τις 7:30 το πρωί είχαν σημειωθεί 161 νέες αφίξεις.

Στην Αττική διαμένουν 13.872 άτομα (τα περισσότερα στο λιμάνι του Πειραιά 5.008) και στην Κεντρική Ελλάδα 2.947, εκ των οποίων 1.402 στη Λάρισα.

Όσον αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, στην Ειδομένη βρίσκονται εντός του καταυλισμού 12.000 άνθρωποι, ενώ στο Χέρσο του Κιλκίς φιλοξενούνται 3.900 και στο Πολύκαστρο 3.515.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Στους 49.560 οι πρόσφυγες στην επικράτεια"

Θεσσαλονίκη: Ένοικος κρέμασε τουρκική σημαία

Στο... πόδι βρέθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στη Θεσσαλονίκη οι κάτοικοι της οποίας αντίκρυσαν μια Τούρκικη σημαία να ανεμίζει σε μπαλκόνι παραμονή της 25ης Μαρτίου

Πρόκειται για διαμέρισμα επί της οδού Β. Όλγας ο ένοικος του οποίου κρέμασε στο μπαλκόνι την σημαία με την ημισέληνο ανάμεσα στις ελληνικές που είχαν τοποθετήσει οι γείτονες του στα υπόλοιπα

Κάποιοι από τους γείτονες όπως αναφέρει το seleo.gr, ενοχλημένοι ειδοποίησαν την αστυνομία και τελικά μετά από συστάσεις στον ένοικο αφαίρεσε τη σημαία από το μπαλκόνι.




Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ένοικος κρέμασε τουρκική σημαία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news