facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Κλιμακωτό αφορολόγητο από αποδείξεις ανάλογα με το εισόδημα

Έως την ψήφιση της διάταξης για τη σύνδεση του αφορολόγητου με τις πληρωμές μέσω καρτών οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις. Μετά την ψήφισή της θα ισχύσει το νέο σύστημα στο οποίο το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος θα χτίζεται με βάση το ύψος των πληρωμών μέσω καρτών που θα κάνουν οι φορολογούμενοι.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σχέδιο που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπει τη σύνδεση του αφορολόγητου ποσού με διαφορετικό ποσοστό δαπανών μέσω καρτών ανάλογα με το εισόδημα των φορολογούμενων. Η κλίμακωσή του εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται από 15% για τα χαμηλότερα εισοδήματα και θα φθάνει έως και 40% για τα υψηλά εισοδήματα.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν με την επιστροφή των Θεσμών για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης αναφορικά με την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

Στο υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζονται προκειμένου την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, με το άνοιγμα της ειδικής εφαρμογής στο ΤΑΧΙS net. Μέχρι τότε, θα έχουν προωθηθεί και οι διατάξεις που αφορούν τις διευκρινίσεις για τη δήλωση του Συμφώνου Συμβίωσης, καθώς και για την εξαίρεση των φοιτητών και των ανέργων με πολύ χαμηλό εισόδημα από τα τεκμήρια διαβίωσης.

Στόχος είναι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν προκειμένου από το Μάιο να ξεκινήσει η πληρωμή του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση. Το σχέδιο του υπουργείου προβλέπει την καταβολή του φόρου σε αριθμό μηνιαίων δόσεων αντί για τις τρεις διμηνιαίες που ίσχυε έως πέρυσι.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλιμακωτό αφορολόγητο από αποδείξεις ανάλογα με το εισόδημα"

Νέα πρόταση Κατρούγκαλου: Μαχαίρι σε συντάξεις πάνω από 1000€

Με τριπλό πλαφόν έρχονται οι μειώσεις στις συντάξεις. Το εναλλακτικό σχέδιο του υπουργείου Εργασίας που μπαίνει στο τραπέζι της σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, με στόχο να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση και να βγει ο λογαριασμός χωρίς οριζόντιες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, προβλέπει τρεις «κόφτες»: 

Δύο αυστηρά «ψαλίδια» στα ρετιρέ για υψηλές κύριες συντάξεις και για συνολικό εισόδημα συνταξιούχου, αλλά και ένα «φρένο» στα 1.000 ευρώ που θα λειτουργεί ως προστατευτικό δίχτυ για το νέο άθροισμα κύριας και επικουρικής.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος»





real
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα πρόταση Κατρούγκαλου: Μαχαίρι σε συντάξεις πάνω από 1000€"

Αναζητούνται άδεια σπίτια για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες

Διαμερίσματα άδεια, συγκεκριμένων προδιαγραφών τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες, αναζητούν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Χαρακτηριστή η περίπτωση της ΜΚΟ PRAKSIS (www.praksis.gr) η οποία δημοσιοποίησε πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους ιδιοκτήτες που διαθέτουν τέτοια σπίτια.

Βάζει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ενώ την ίδια ώρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, δίνει συμβουλές για το πώς θα πρέπει να γίνονται οι μισθώσεις και τι πρέπει να προσέχουν.

Αναλυτικά, η πρόσκληση της ΜΚΟ έχει ως εξής:


«Το Σωματείο PR.A.K.S.I.S στα πλαίσια του Προγράμματος «RELOCATION SCHEME AND EMERGENCY REPORT» αναζητά προς μίσθωση διαμερίσματα, μονοκατοικίες σε όλη την Αττική με προδιαγραφές φιλοξενίας από 4 έως 6 άτομα. Να είναι άνω των 60 τ.μ, σε καλή κατάσταση, άμεσα διαθέσιμα, χωρίς οφειλές σε ΔΕΚΟ και κληρονομικές εκκρεμότητες.

Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος, ιδιωτών - ιδιοκτητών, επαγγελματιών και εταιρειών διαμεσολάβησης θα υπάρξει επιτόπια εκτίμηση και αξιολόγηση από ειδικευμένη ομάδα της PR.A.K.S.I.S. προκειμένου να εισηγηθούν την μίσθωση των ακινήτων.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναζητούνται άδεια σπίτια για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες"

Μετακινείται τελικά ο Σφακιανάκης στη θέση του βοηθού επιτελάρχη

Νέα τροπή στην υπόθεση του Μανώλη Σφακιανάκη μετά την αποδοχή της προσφυγής του για ακύρωση της μετάθεσής του στον κλάδο διοικητικής υποστήριξης και ανθρώπινου δυναμικού του αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πριν από λίγο με νέα απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνου Τσουβάλα ο Μανώλης Σφακιανάκης μετακινείται στη θέση του βοηθούν επιτελάρχη και θα έχει την εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οποία θα τοποθετηθεί άλλος διευθυντής.

«Δεν ετέθη θέμα παραίτησης Τόσκα»

Από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται επίσης ότι δεν αληθεύουν οι φήμες που διέρρευσαν και δεν ετέθη θέμα παραίτησης του αν. υπουργού Νίκου Τόσκα.

Σε ότι αφορά την υπόθεση του κ. Σφακιανάκη πληροφορίες από το υπουργείο αναφέρουν ότι βρέθηκε τελικά αυτή η λύση και αποφασίστηκε να τοποθετηθεί βοηθός επιτελάρχη καθώς η επιτελάρχης αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη θα έχει διευρυμένες υποχρεώσεις αφού θα συνεχίσει να έχει ευθύνη για το προσφυγικό.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετακινείται τελικά ο Σφακιανάκης στη θέση του βοηθού επιτελάρχη"

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των ενστάσεων για τις μετεγγραφές φοιτητών

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των μετεγγραφών. Το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει όσους έχουν καταθέσει ένσταση-αίτηση θεραπείας επί του πίνακα δικαιουμένων μετεγγραφής, έτσι όπως είχε προκύψει από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων μετεγγραφής, ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων και μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της αίτησής τους, στην ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr, μέσω της ειδικής εφαρμογής μετεγγραφών transfer.it.minedu.gov.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται στην ειδική εφαρμογή με το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των ενστάσεων για τις μετεγγραφές φοιτητών"

Ντράγκι σε Κούλογλου: Είναι ευρέως αποδεκτό ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο

Ευρέως αποδεκτό στους ηγέτες της ευρωζώνης είναι το γεγονός ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, όπως παραδέχεται ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου.

Πιο συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι είναι ευρύτερα αποδεκτό πια ότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους, κάτι που οι ηγέτες της ευρωζώνης αναγνωρίζουν και είναι διατεθειμένοι να εξετάσουν πρόσθετα μέτρα μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω το θέμα στην ακρόασή μου ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 και οι ηγέτες της Ευρωζώνης σαφώς αναγνώρισαν αυτές τις ανησυχίες, ιδιαίτερα με το ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής στις 12 Ιουλίου 2015. Εξέφρασαν, επίσης, τη βούλησή τους να εξετάσουν, εάν είναι αναγκαίο, πιθανά πρόσθετα μέτρα για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους μετά μία επιτυχή πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα επιθυμητή»

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι σημειώνει επίσης σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ότι από την πλευρά της ΕΚΤ αυτή «θα ήταν ιδιαίτερα επιθυμητή, με δεδομένη την τεχνογνωσία του στον σχεδιασμό και την παρακολούθηση οικονομικών προγραμμάτων βοήθειας». Τονίζει πάντως, ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να μιλήσει εκ μέρους του ΔΝΤ όσον αφορά μία πιθανή μελλοντική συμμετοχή του στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντράγκι σε Κούλογλου: Είναι ευρέως αποδεκτό ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο"

Καϊλή: Καμία δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τα ελεύθερα ΜΜΕ

Στην «τάξη» που επιχειρεί να επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και σε ανάλογο περιστατικό που σημειώνεται στη Ρουμανία αναφέρθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξή της στην ρουμανική τηλεόραση, η επικεφαλής της Ελιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Εύα Καϊλή.

«Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει ποτέ από την ελευθερία του λόγου και για καμία δημοκρατία δεν είναι "πρόβλημα" τα ελεύθερα και αδέσμευτα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πολίτες και δημοσιογράφοι έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να διαφωνούν με τις κυβερνήσεις τους και να διατυπώνουν δημοσίως άφοβα την κριτική τους», δήλωσε η κυρία Καϊλή.

Η κα. Καϊλή με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, την Πολωνία αλλά και προσφάτως, την στοχοποίηση τοπικού τηλεοπτικού καναλιού από τη κυβέρνηση της Ρουμανίας, συνέχισε λέγοντας: «Δυστυχώς είναι δείγμα των καιρών η συστηματική εκδίωξη της ελευθεροτυπίας στην Ανατολική Ευρώπη και η απόπειρα ελέγχου ή φίμωσης των καναλιών και των δημοσιογράφων που αντιτίθενται στις κυβερνήσεις. Το είδαμε στην Πολωνία, το είδαμε στην Ουγγαρία, το ζούμε στη Ρουμανία. Φαίνεται ότι μία φασίζουσα νοοτροπία διαχέεται, τον κίνδυνο της οποίας δυστυχώς βιώνουμε και στην Ελλάδα, όταν αξιωματούχοι τις κυβέρνησης υποστηρίζουν επικίνδυνα την αντιδημοκρατική θέση που αντιτίθεται στις βασικές αξίες κ αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι τα ελεύθερα ΜΜΕ είναι κίνδυνος για τη Δημοκρατία, ή ότι πρέπει να "φιλτράρονται" οι πληροφορίες που μπαίνουν στο διαδίκτυο».

«Όπως αποδεικνύουν οι καθεστωτικές συμπεριφορές Εθνικολαϊκιστικών κυβερνήσεων ανατολικού τύπου, από την Ελλάδα ως την Πολωνία, που αντί να κυβερνούν λαούς λειτουργούν μάλλον σαν "μεγάλες σχολές μικρών τεχνασμάτων", καμία θεμελιώδης δημοκρατική ελευθερία δεν είναι δεδομένη. Τα ανεξάρτητα και μη εκβιαζόμενα ΜΜΕ είναι δημοκρατική αξία που πρέπει να προστατεύουμε ή και να κατακτάμε κάθε μέρα. Είναι ζήτημα μόνιμου αγώνα αξιοπρέπειας κάθε πολίτη αλλά και κάθε δημοσιογράφου», κατέληξε η Εύα Καϊλή.


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Καϊλή: Καμία δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τα ελεύθερα ΜΜΕ"

Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Δεν ψηφίζω το ασφαλιστικό

Το ασφαλιστικό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στην πρώτη τους συνάντηση, σήμερα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την θέση του κατά της ασφαλιστικής πρότασης της κυβέρνησης. Επιπλέον είπε ότι δεν δέχεται να υπάρχουν δύο κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες - στα εύκολα η κυβέρνηση να προχωρά μόνη της, όπως στο παράλληλο πρόγραμμα - και στα δύσκολα να βασίζεται στα άλλα κόμματα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυξε την πάγια θέση του για το προσφυγικό στην καγκελάριο, η οποία από την πλευρά της είπε ότι είναι θετικό για την χώρα ότι δεν ασκείται αντιπολίτευση στο ζήτημα αυτό. Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη σημείωναν επίσης ότι η Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησε με την ελληνική θέση κατά του κλεισίματος των συνόρων στη διάρκεια της Συνόδου του ΕΛΚ, όταν υπήρξε αντιπαράθεση του προέδρου της ΝΔ με τον αντικαγκελάριο της Αυστρίας, Ράινχολτ Μιτερλένερ.

Τέλος έλεγαν ότι η Άνγκελα Μέρκελ ήθελε να τον ακούσει και πρόσθεταν ότι τόσο από την Γερμανίδα καγκελάριο όσο και από τους άλλους ηγέτες, έχει γίνει θετικά δεκτή η τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ ότι δεν θα λαϊκίσει και ότι με τον ίδιο τρόπο που μιλά στο εξωτερικό μιλά και μέσα στην χώρα.

Στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον τέως πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ. Η συνάντηση, επίσης στο περιθώριο της Συνόδου, διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

Στις συναντήσεις που είχε την Τετάρτη, με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και με τον αρμόδιο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, τις συζητήσεις μονοπώλησαν οι εξελίξεις στο προσφυγικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι θεωρεί το προσφυγικό εθνικό θέμα, το οποίο όπως είπε μετά την συνάντησή του με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο «δεν θα μετατρέψουμε σε πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει πέντε βασικά σημεία:

Πρώτον, ότι το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και δεν λύνεται δίχως την αλληλεγγύη όλων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεύτερον, ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της πρωτοφανούς κρίσης και ότι μετά την αδράνεια και τα λάθη της πρώτης περιόδου, τις τελευταίες εβδομάδες έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος στην κατεύθυνση της υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.

Τρίτον, ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά και ότι το κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας θα πρέπει να μείνει εκτός οποιασδήποτε συζήτησης γίνεται στην ΕΕ.

Τέταρτον, ότι και η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, όσον αφορά κυρίως το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων, το οποίο πολλές χώρες μέλη αρνούνται να εφαρμόσουν.

Πέμπτον, ότι κλειδί στην αντιμετώπιση του ζητήματος είναι η Τουρκία, η οποία πρέπει να κάνει και εκείνη ό,τι της αναλογεί στην αναχαίτιση των προσφυγικών ροών και στην αντιμετώπιση των παράνομων διακινητών που αναπτύσσονται με την ανοχή της.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Δεν ψηφίζω το ασφαλιστικό"

Επιμένει στο ημερήσιο όριο προσφύγων η Αυστρία

Η Αυστρία σκοπεύει να εφαρμόσει το σχέδιο που προβλέπει ημερήσιο όριο προσφύγων, όπως δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο ο καγκελάριος της χώρας Βέρνερ Φάιμαν.

«Πολιτικά, λέω ότι θα το εφαρμόσουμε. Η Σουηδία και η Γερμανία θα πρέπει να μιλήσουν από μόνες τους αλλά είναι αδιανόητο για την Αυστρία να παίρνει τους αιτούντες άσυλο απ' όλη την Ευρώπη» δήλωσε ο κ. Φάιμαν, και συνέχισε: «Μετά από 100.000 πρόσφυγες δεν μπορούμε να πούμε στον αυστριακό λαό ότι θα συνεχίσουμε έτσι».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Αυστρία δέχεται έως και 14.000 πρόσφυγες ημερησίως. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προειδοποίησε σήμερα την Αυστρία ότι ένα τέτοιο σχέδιο αντιβαίνει στην νομοθεσία της Ε.Ε.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιμένει στο ημερήσιο όριο προσφύγων η Αυστρία"

Τσίπρας σε Τσέχο πρωθυπουργό: Μη φιλική ενέργεια να στέλνετε στρατό στα σύνορά μας

«Είναι μη φιλική ενέργεια το να στέλνετε στρατό ή χωροφυλακή στα σύνορά μας».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Τσέχο πρωθυπουργό, Μπόχουσλαβ Σόμποτκα, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του το απόγευμα της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής.

Ο κ. Σόμποτκα απάντησε στις δηλώσεις Τσίπρας, λέγοντας πως η Τσεχία θα βοηθήσει την Ελλάδα.

«Θα βοηθήσουμε όλους κι εσάς», είπε κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, με τον κ. Τσίπρα να απαντά πως η Ελλάδα αδυνατεί να υλοποιήσει οτιδήποτε αντίθετο με το διεθνές δίκαιο.

«Αν θέλετε να τους πνιγούμε, ξεχάστε το», είπε ο κ. Τσίπρας στον Τσέχο ομόλογό του και ζήτησε να δοθεί το περιθώριο να εφαρμοστεί η αποφασισμένη, συμφωνημένη ευρωπαϊκή πολιτική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του Τσέχου πρωθυπουργού.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας σε Τσέχο πρωθυπουργό: Μη φιλική ενέργεια να στέλνετε στρατό στα σύνορά μας"

Υπ. Οικονομίας: Ανυπόστατα τα περί αναδρομικής έκτακτης εισφοράς

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί επιβολής αναδρομικής έκτακτης εισφοράς το υπ. Οικονομίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

«Τα δημοσιεύματα σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη σε τηλεοπτικό σταθμό περί επιβεβαίωσης ή ανοιχτού ενδεχόμενου των όσων αναφέρει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ για αναδρομική έκτακτη εισφορά στη φορολογία εισοδήματος είναι, φυσικά, εντελώς ανυπόστατα και παραπλανητικά και δεν προκύπτουν από τη συνέντευξη».

Αυτό σχολίασαν, πριν από λίγο, κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας και σημείωσαν: «Όπως τόνισε ο υπουργός, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα ούτε, επίσης, υπάρχουν σκέψεις για αναδρομικά».

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Οικονομίας: Ανυπόστατα τα περί αναδρομικής έκτακτης εισφοράς"

Θέμα περικοπής σημερινών συντάξεων θέτει ο Ντάισελμπλουμ

Θέμα περικοπών των σημερινών συντάξεων έθεσε, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, εμφανιζόμενος παράλληλα αρνητικός στις εναλλακτικές λύσεις που προτείνει η κυβέρνηση.

Όπως είπε, το βασικό θέμα της διαπραγμάτευσης είναι το πόσο μεγάλο βάρος θα επωμισθούν οι «σημερινοί συνταξιούχοι», προσθέτοντας με νόημα ότι λύσεις που βασίζονται στην αύξηση της φορολόγησης – όπως προτείνει η Αθήνα – θα έβλαπταν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Δεν διευκρίνισε αν αναφέρεται σε κύριες συντάξεις, επικουρικές, ή και στις δύο κατηγορίες.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε ότι το δημοσιονομικό κενό στις προτάσεις της Αθήνας για το ασφαλιστικό επικεντρώνεται στα αμέσως επόμενα χρόνια, κι όχι σε βάθος δεκαετιών.


«Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει μία σοβαρή πρόταση» που «φαίνεται να είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα», όμως έχει «σοβαρά ζητήματα» και «δημοσιονομικά κενά» στα «ερχόμενα χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ συνέδεσε άμεσα την επιτυχία της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης με τη συζήτηση για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, επισημαίνοντας ότι ο «δημοσιονομικός δρόμος» και ειδικά οι επιπτώσεις των συντάξεων είναι βαρύνουσας σημασίας.

Ο πρόεδρος του Eurogroup αναγνώρισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η πρώτη αξιολόγηση, δηλώνοντας ότι συμμερίζεται πλήρως την αίσθηση του κατ’ επείγοντος που επικρατεί στην Αθήνα.

Παρά ταύτα, απέφυγε να κάνει κάποια δήλωση για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ή πότε θα επιτρέψουν οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Θέμα περικοπής σημερινών συντάξεων θέτει ο Ντάισελμπλουμ"

Αξιώσεις στην ΕΕ εγείρει η Βουλγαρία για τον αποκλεισμό των συνόρων

Η Βουλγαρία θα εγείρει αξιώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις οικονομικές ζημιές που αποτελούν απόρροια του αποκλεισμού των ελληνοβουλγαρικών συνόρων από Έλληνες αγρότες, δήλωσε, σήμερα, από τη Φιλιππούπολη ο υπουργός Οικονομίας της Βουλγαρίας, Μπόζινταρ Λουκάρσκι.

Οι αποκλεισμοί εκατέρωθεν των συνόρων θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες, που δεν θα περιορίζονται στο πεδίο της εφοδιαστικής αλυσίδας και των μεταφορών, αλλά θα επεκταθούν και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, δήλωσε ο κ. Λουκάρσκι.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του από τα Κούλατα, ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών, Ιβάιλο Μόσκοφσκι, είχε αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι η βουλγαρική πλευρά υφίσταται, καθημερινά, απώλειες της τάξης των 300.000-400.000 ευρώ εξαιτίας του αποκλεισμού των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Αξιώσεις στην ΕΕ εγείρει η Βουλγαρία για τον αποκλεισμό των συνόρων"

Άλλοι δύο νεκροί από τη γρίπη το τελευταίο 24ωρο

Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, λόγω της γρίπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των θυμάτων γρίπης ανέρχεται πλέον στα 110.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η καταγραφή σοβαρών περιστατικών γρίπης για τα οποία κρίνεται αναγκαία η νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Σήμερα, 111 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε νοσοκομεία, έχοντας εμφανίσει βαριές επιπλοκές από τη γρίπη.

Συνολικά, από την αρχή του έτους έχουν εισαχθεί και νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 340 ασθενείς, με το 1/3 αυτών να έχουν χάσει τη μάχη για τη ζωή.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Άλλοι δύο νεκροί από τη γρίπη το τελευταίο 24ωρο"

Παράταση ως τις 4 Μαΐου για υπαγωγή στο Νόμο Κατσέλη

Παρατείνεται έως τις 4 Μαΐου 2016 η προθεσμία για την επικαιροποίηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών για υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 3869/2010, η οποία έληγε στις 19 Φεβρουαρίου 2016, σύμφωνα το άρθρο τρίτο του Ν. 4366/2016 (ΦΕΚ Α' 18/15-2-2016).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωσή του, η εν λόγω διάταξη αφορά στην υποχρέωση των δανειοληπτών των όποιων η κύρια αίτηση εκκρεμούσε στις 19 Αυγούστου του 2015 και δεν προσδιορίστηκε η συζήτηση της αίτησής τους μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2016.

Η παράταση αυτή δόθηκε λόγω του όγκου των αιτημάτων προς τα τραπεζικά ιδρύματα για χορήγηση των βεβαιώσεων οφειλών στους δανειολήπτες και της αδυναμίας των τραπεζικών ιδρυμάτων να τα διεκπεραιώσουν εγκαίρως.

Επιπλέον, όσον αφορά τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν μεταγενέστερα, επειδή για τον ίδιο λόγο υπήρχε κίνδυνος να εκπνεύσει η επιπρόσθετη προθεσμία του ενός μηνός που μπορούν να χορηγήσουν τα κατά τόπους Ειρηνοδικεία για υποβολή τυχόν ελλειπόντων δικαιολογητικών δυνάμει του γ΄ εδαφίου της παρ 4. του αρ. 4 του Ν. 3869/2010, η δυνάμενη να χορηγηθεί προθεσμία επιμηκύνθηκε σε δύο μήνες.

ethnos
>
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση ως τις 4 Μαΐου για υπαγωγή στο Νόμο Κατσέλη"

Σύλλογος των Αθηναίων: Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Την προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου για τα Γλυπτά της Ακρόπολης, γνωστοποίησε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε στα γραφεία του στην Πλάκα ο ιστορικός «Σύλλογος των Αθηναίων», ο οποίος συμπληρώνει φέτος 120 χρόνια λειτουργίας (1895-2015).

Σύμφωνα με τον Σύλλογο (μεταξύ των σκοπών του βάσει του Καταστατικού του περιλαμβάνεται και «η φροντίς διασώσεως και συντηρήσεως των με την ιστορία των Αθηνών συνδεομένων μνημείων, έργων τέχνης κ.λπ.».), η πρωτοβουλία για την προσφυγή πάρθηκε όταν το ΔΣ ενημερώθηκε για την αρνητική απάντηση του Ηνωμένου Βασιλείου να προσέλθει σε διαδικασία διαμεσολαβήσεως, στο πλαίσιο της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO για την Προώθηση της Επιστροφής Πολιτισμικών Αγαθών στην Χώρα Προελεύσεως.

«Ο λόγος για τον οποίο σήμερα δημοσιοποιούμε τις ενέργειές μας, οφείλεται στο ότι η προσφυγή μας, όχι μόνο δεν απορρίφθηκε αλλά πρωτοκολλήθηκε και ζητήθηκαν πρόσφατα από το δικαστήριο και διευκρινίσεις, πράγμα που προοιωνίζει ότι θα φτάσει και στο ακροατήριο», δήλωσε το μέλος του ΔΣ Στρατής Στρατήγης, στον οποίο ανατέθηκε, εκτός από την παρακολούθηση του νομικού μέρους, και ο συντονισμός των ενεργειών και επαφών που θα χρειασθούν εντός κι εκτός Ελλάδας. «Ο σύλλογός μας δεν έπαψε όλα αυτά τα χρόνια να παρακολουθεί το θέμα. Όταν αντελήφθη τον Μάρτιο του 2015 ότι η τελευταία τελική άρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να προσέλθει ακόμη και στη διαδικασία διαμεσολαβήσεως, στο πλαίσιο της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO για την Προώθηση της Επιστροφής Πολιτισμικών Αγαθών στην Χώρα προελεύσεως των, απεφάσισε ότι του δινόταν η ευκαιρία να προσφύγει εμπρόθεσμα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στο Στρασβούργο, ως ιδιωτικό Σωματείο ανεξάρτητα από το Κράτος», ενημέρωσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι από την προσφυγή δεν επηρεάζεται το δικαίωμα της Ελληνικής Πολιτείας να προσφύγει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και σε Διεθνή ή εθνικά Δικαστήρια.

«Εξάλλου το θέμα της ανάκτησης συληθέντων με απόσπαση λόγω κλοπής αρχιτεκτονικών στοιχείων από αναγνωρισμένα από την UNESCO Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, είναι υπό εξέλιξη. Συμφέρει συνεπώς την χώρα μας να κρατηθεί σε επίπεδο παγκόσμιας κοινής γνώμης το θέμα ζωντανό και η περιοδική του επικαιροποίηση με κατάλληλες ενέργειες», συμπλήρωσε.

«Ηθικοί είναι οι λόγοι που κινούν τους μηχανισμούς του συλλόγου μας, που σπανίως επεμβαίνει στα κοινά, τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο», ανέφερε από την πλευρά του ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς, Πρόεδρος του «Συλλόγου των Αθηναίων», που συμπλήρωσε: «Προβληματιστήκαμε, διότι υπήρχαν χρονικά όρια στη δυνατότητα κατάθεσης της προσφυγής μας και οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Φανταζόμαστε τόσο τη διαχείριση μιας επιθυμητής νίκης όσο και μιας απόρριψης. Αν δεν κερδίσουμε; Εννοείται πως εξετάσαμε όλα τα ενδεχόμενα και μπορούμε με βεβαιότητα πλέον να αποφανθούμε πως ακόμη και σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα προκύψει αντίκτυπος για την πατρίδα. Αντιθέτως, θα κληροδοτήσουμε στους επόμενους που θα αποφασίσουν να κινηθούν τεχνογνωσία και μία μακρά αλυσίδα συνεργασίας με όλους σχεδόν τους επιστημονικούς κλάδους, οργανωμένες ομάδες πολιτών στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «στη μάχη πάμε για να κερδίσουμε» και ενημερώνοντας για μια σειρά δράσεων που θα αναπτύσσονται σταδιακά και θα συστήνονται στο ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινό, όπως συζητήσεις, δημιουργία ντοκιμαντέρ με οπτικοακουστικό έργο που θα περιλαμβάνει αδημοσίευτα και πρωτότυπα στοιχεία, εκπόνηση εξειδικευμένων, κυρίως αρχαιολογικών και ιστορικών, μελετών.

Είναι η πρώτη φορά που η υπόθεση αυτή οδηγείται ενώπιον μιας δικαστικής ή άλλης αρχής που θα μπορούσε να λάβει μια τελική απόφαση με βάση το δίκαιο, ενώ, όπως έγινε γνωστό από τον Νομικό Παραστάτη Βασίλειο Σωτηρόπουλο, η προσφυγή πραγματοποιήθηκε «στο μοναδικό διακρατικό δικαστήριο στο οποίο μπορεί να προσφύγει ένας σύλλογος».

Ο ίδιος τόνισε εξάλλου ότι «στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχουν προσφύγει μια σειρά από σύλλογοι, διεκδικώντας δικαιώματα που σχετίζονται με την ιστορία των προγόνων των μελών τους. Ο Σύλλογος των Αθηναίων είναι η πρώτη συλλογικότητα που ιδρύθηκε στην ελεύθερη Αθήνα το 1895, από τους απογόνους των ανθρώπων που ζούσαν σε αυτή την πόλη πριν από την Επανάσταση του 1821. Είναι λοιπόν κατά τεκμήριο μια οντότητα, μη κρατική, που αποτελείται από απογόνους των Αθηναίων που ζούσαν στην πόλη την περίοδο του βανδαλισμού του Παρθενώνα και της αφαίρεσης των Γλυπτών από τον Λόρδο Έλγιν και το συνεργείο του. Επομένως, εκτός από την Ελληνική Δημοκρατία, ο Σύλλογος των Αθηναίων είναι ένα υποκείμενο δικαίου που νομιμοποιείται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επικαλούμενο παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων», σημείωσε.

Η προσφυγή στρέφεται κατά της απόφασης της Βρετανίας για τη διακράτηση των Γλυπτών, διότι, σύμφωνα με τα 'Αρθρα 8, 9, 10, 13 της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το άρθρο 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου αυτής παραβιάζει τα εξής δικαιώματα: Την υποχρέωση σεβασμού της πολιτισμικής ταυτότητος, ως διάσταση του δικαιώματος σεβασμού της ιδιωτικής ζωής, τα δικαιώματα σεβασμού της πολιτισμικής συνειδήσεως και απολαύσεως του μνημείου ως ενιαίου και αδιαίρετου κοινόχρηστου αγαθού, το δικαίωμα προσβάσεως στην πολιτισμική πληροφόρηση, ως ειδικότερη διάσταση της ελευθερίας της εκφράσεως, καθώς και το δικαίωμα σε αποτελεσματικό ένδικο μέσο.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλλογος των Αθηναίων: Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα"

Παρέμβαση Βούτση για το πρωτοφανές επεισόδιο με βουλευτές της ΧΑ

Ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, απευθύνει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, προκειμένου να διερευνηθούν οι νομικές δυνατότητες για την αντιμετώπιση φαινομένων - όπως αυτά που διαδραματίστηκαν στην Επιτροπή της Βουλής με τους βουλευτές της ΧΑ.

Παράλληλα, εξετάζεται και η δυνατότητα προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή απόρρητη συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, στην οποία σημειώθηκαν έκτροπα από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, διαπιστώθηκε ότι έγινε παράνομη μαγνητοσκόπηση της συνεδρίασης, αποσπάσματα της οποίας προβλήθηκαν σε ΜΜΕ.

Νωρίτερα, είχε ζητήσει την παρέμβαση Βούτση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδ.Κωνσταντινόπουλος.

Ο Κ. Κωνσταντινόπουλος σε κείμενό του με τίτλο «Υποκλοπή και παράνομη δημοσίευση της από 17-02-2016 απόρρητης συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων», αναφέρει:

«Χθες (17.2.16) γίναμε όλοι θεατές της θεσμικά απαράδεκτης, ηθικά καταδικαστέας και έκνομης συμπεριφοράς των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κ.κ. Χρήστου Παππά και Ηλία Κασιδιάρη, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων, με τον χυδαίο χλευασμό από τους δύο βουλευτές σε βάρος των επιτελών των Ενόπλων Δυνάμεων, που υποκριτικά οι ίδιοι 'στηρίζουν'».

Και συνεχίζει: «Οι δύο βουλευτές εκστόμισαν ύβρεις και προσβολές ανήκουστες για τα κοινοβουλευτικά ήθη, ενώ παράλληλα μαγνητοσκοπούσαν παρανόμως, με τα κινητά τους τηλέφωνα, τη συνεδρίαση και τα τεκταινόμενα εντός αυτής, παρόλο που είχε αποφασιστεί να παραμείνει απόρρητη και να μην μεταδοθεί ούτε από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής, ακριβώς επειδή έγινε ενημέρωση για ζητήματα εθνικής ασφάλειας και σημασίας. Εν συνεχεία, είχαν το θράσος και να δημοσιοποιήσουν την υποκλαπείσα συνεδρίαση. Ενώ προσποιούνται τους 'πατριώτες', δεν διστάζουν να διακινδυνεύσουν την δημοσίευση ζητημάτων εθνικής ασφάλειας που πιθανόν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε βάρος της πατρίδας μας».

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινόπουλο, «πέραν των πειθαρχικών κυρώσεων, η επιβολή των οποίων ξεκίνησε αυτοστιγμεί, εγείρεται το ερώτημα αν οι ενέργειές τους αυτές επισύρουν και ποινικές συνέπειες, ή άλλες νόμιμες επιπτώσεις για τους δύο βουλευτές, οι οποίοι επιδεικνύουν απολύτως ανάρμοστη και έκνομη συμπεριφορά εντός του κοινοβουλίου, εκ προθέσεως και κατ’ εξακολούθηση».

Βίτσας: Παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Την ανάγκη παρέμβασης της Δικαιοσύνης για «να ελέγξει αν υπάρχουν παράνομες πράξεις», από τη μετάδοση τμημάτων της χθεσινής διαβαθμισμένης συνεδρίασης της επιτροπής Εξωτερικών και 'Άμυνας της Βουλής, λόγω της συζήτησης επί απορρήτων εγγράφων, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στον Alpha 9,89.

«Το θέμα δεν είναι τα κινητά τηλέφωνα, αλλά ότι συνεδριάζει μια Επιτροπή υπό αυτούς τους όρους. Υπάρχει το Σύνταγμα. Υπάρχουν και οι νόμοι οι οποίοι δεν πρέπει να παραβιάζονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΔΟΛ

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση Βούτση για το πρωτοφανές επεισόδιο με βουλευτές της ΧΑ"

Περίπου 28 ευρώ την ημέρα «στοιχίζει» κάθε κρατούμενος στην Ελλάδα

Μόλις 28,18 ευρώ είναι το ημερήσιο ποσό που διατίθεται από το κράτος για κάθε κρατούμενο. Οι αριθμοί είναι θλιβεροί και αποδεικνύουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι κρατούμενοι στις φυλακές, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη επαναπροσδιορισμού από την Πολιτεία των δαπανών για το σωφρονιστικό σύστημα.

Για πρώτη φορά, τα οικονομικά μεγέθη των φυλακών καταγράφηκαν σε έκθεση που συνέταξε ομάδα εργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αποκαλύπτοντας τα χρήματα που στοιχίζει στον Έλληνα φορολογούμενο ο κάθε κρατούμενος. Κρατούμενος σε ετήσια βάση. Όπως προκύπτει από τη μελέτη αυτή, για κάθε κρατούμενο το κόστος ανά έτος είναι 10.287,49 ευρώ, ενώ το ημερήσιο κόστος εγκλεισμού υπολογίζεται σε τουλάχιστον 28,18 ευρώ, στοιχείο που κατατάσσει τη χώρα μας στις τελευταίες θέσεις των ευρωπαϊκών χωρών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κύπρος δαπανά υπερδιπλάσιο ποσό, ενώ η Σουηδία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 317 ευρώ μέση ημερήσια δαπάνη για κάθε κρατούμενο. Ακολουθεί η Νορβηγία με 283 ευρώ, ενώ μικρότερη δαπάνη από την Ελλάδα έχουν χώρες όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Τουρκία, η Αλβανία.

«Η φυλάκιση κοστίζει» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη αναμόρφωσης του ποινικού κώδικα αλλά και επανεκτίμησης των οικονομικών δεδομένων, με δεδομένη τη βαθιά οικονομική κρίση αλλά και τη μείωση των ποσών του προϋπολογισμού για τα σωφρονιστικά καταστήματα τα τελευταία χρόνια. Όπως διευκρίνισε ωστόσο ο κ. Παρασκευόπουλος, παρά το γεγονός ότι το κόστος λειτουργίας των φυλακών είναι εξαιρετικά χαμηλό, υπάρχουν τομείς όπου εξακολουθεί να διαπιστώνεται σπατάλη πόρων, την ώρα που είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η διατήρηση ισορροπίας μεταξύ ασφάλειας και ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των φυλακών Μαλανδρίνου, οι οποίες λειτουργούν εδώ και 15 χρόνια, με το κόστος για τη μεταφορά λυμάτων με βυτιοφόρα να κοστίζει 1 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο.

«Έχουμε χτίσει άλλη μια φυλακή όλα αυτά τα χρόνια» είπε ο υπουργός.

«Θα πρέπει να υπάρχει ένα ανεξάρτητο μάτι για τον έλεγχο των δαπανών» τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η θέσπιση επιτροπών από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη διενέργεια των ελέγχων, τηρώντας απαρέγκλιτα «τους όρους ανθρωπιάς και ρεαλισμού».

Την ίδια ώρα, πάντως, η κατάσταση στις φυλακές έχει οδηγήσει τη χώρα μας πολλές φορές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο έχει καταδικάσει 16 (!) φορές την Ελλάδα επιβάλλοντάς της πρόστιμα την τελευταία πενταετία που ανέρχονται σε 1.646.000 ευρώ.

Όπως τόνισε ο υπουργός, αν και ο αριθμός των κρατουμένων έχει μειωθεί σε περίπου 9.500 από 11.500, ξεπερνά και πάλι κατά πολύ τις 7.000, που είναι το ανώτατο όριο χωρητικότητας των φυλακών.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη, μόνο τρία άτομα έχουν κάνει χρήση της δυνατότητας να χρησιμοποιούν το βραχιολάκι, παρά την προσπάθεια που έχει καταβάλει το υπουργείο «διαφημίζοντας» αυτήν τη δυνατότητα.

Παράλληλα, είναι σε φάση υλοποίησης το προεδρικό διάταγμα που αφορά στη διασύνδεση των νοσοκομείων με το ΕΣΥ, σε μια προσπάθεια οι ασθενείς κρατούμενοι από διάφορες φυλακές της χώρας να εξυπηρετούνται σε κοντινά νοσοκομεία και να έχουν τις ίδιες παροχές με όλους τους άλλους πολίτες.

Επιτακτική, πάντως, είναι η ανάγκη, όπως παρατήρησε ο υπουργός, πρόσληψης προσωπικού και για τον λόγο αυτόν ήδη έχει γίνει συμφωνία με τον αρμόδιο υπουργό Δημόσιας Διοίκησης Χ. Βερναρδάκη για την πρόσληψη 1.100 ατόμων.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Περίπου 28 ευρώ την ημέρα «στοιχίζει» κάθε κρατούμενος στην Ελλάδα"

Προβληματική και ενάντια στα συμφέροντα της χώρας η έκθεση της Φλωρεντίας

Προβληματική, και ενάντια στα συμφέροντα της χώρας, είναι η έρευνα του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας που ορίζει σε τέσσερις τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών σύμφωνα με τον κορυφαίο καθηγητή Πληροφορικής του ΜΙΤ Μιχάλη Μπλέτσα.

Ο κ. Μπλέτσας σημειώνει ότι η τεχνική μελέτη απευθύνεται στο παρελθόν, σε μια σειρά απο σημεία της η επίμαχη έκθεση έχει προβληματική τεχνική ανάλυση και είναι ενάντια στα συμφέροντα της χώρας, καθώς γειτονικές χώρες όπως η Αλβανία η Βουλγαρία και η Ιταλία εκμεταλλεύονται την κατοχύρωση δικαιώματος χρήσης συχνοτήτων χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες.

Παράλληλα, ο κ. Μπλέτσας δηλώνει ότι αδυνατεί να κατανοήσει πως ενώ η κυβέρνηση είχε προϋπολογίσει έσοδα 300 εκατομμύρια ευρώ η τιμή εκκίνησης ορίζεται για τις 4οις άδειες απο μισό έως 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την έρευνα Μπλέτσα ο Ευάγγελος Βενιζέλος με ερώτηση του στον Νίκο Παππά τονίζει: «αν οι υπολογισμοί της μελέτης για την τιμή εκκίνησης δεν ευσταθούν κατά ποια λογική η μελέτη του Ιδρύματος της Φλωρεντίας είναι έγκυρη και δεσμευτική για την κυβέρνηση, ως προς τον αριθμό των αδειών αλλά όχι ως προς την τιμή εκκίνησης».

«Ενδόμυχος πόθος του Παππά η ΥΕΝΕΔ»

Για «εξουσιαστικές φαντασιώσεις» κατηγόρησε τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράστασης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

«Ενδόμυχος πόθος του Νίκου Παππά είναι να ζει στον ‘ευτυχισμένο’ κόσμο η ΥΕΝΕΔ και αυτός να είναι ο Γεωργαλάς (σ.σ ΓΓ Τύπου επί Χούντας)» ανέφερε.

Η δήλωση του κ. Παπαθεοδώρου προκάλεσε την αντίδραση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας: «Οι αναφορές στις μαύρες σελίδες του χουντικού παρελθόντος στη χώρα μας εκπλήσσουν αρνητικά», σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Θυμίζουμε ότι ο ίδιος είχε υπερψηφίσει πολλές από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, το οποίο υποκρίνεται ότι μόλις ανακάλυψε», προσθέτει η ΓΓ αναφερόμενη στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προσθέτοντας: «Εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι τέτοιου τύπου ακρότητες δεν εκφράζουν το χώρο που εκπροσωπεί στη βουλή ο κ. Παπαθεοδώρου».

Εξάλλου στην ίδια ανακοίνωση η ΓΓ υπερασπίζεται τη ρύθμιση λέγοντας:
«Η ρύθμιση που φέρνει ο νόμος καταργεί το αδιαφανές καθεστώς παράλληλης απασχόλησης των δημοσιογράφων που εργάζονται στο δημόσιο, το οποίο πρέπει να σταματήσει».

Ερώτηση Αμυρά για την έκθεση

Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, προκειμένου να εκπονήσει μελέτη σχετικά με τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, που μπορούν να εκδοθούν στην Ελλάδα, πόσο κόστισε και ποιος αποφάσισε να ανατεθεί στη συγκεκριμένη Σχολή η μελέτη, ζητά να μάθει από την πλευρά του ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Επικρατείας.

Ο κ. Αμυρας επικαλείται δημοσιεύματα τα οποία αποκαλύπτουν ότι μέλος της ερευνητικής ομάδας είναι πρόσωπο προσφιλές στην κυβέρνηση και η μελέτη που διεξήχθη στηρίχθηκε κατά βάση σε άλλη μελέτη Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού.

Παράλληλα ο βουλευτής ζητά να μάθει πότε ανατέθηκε η μελέτη, σε πόσο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε καθώς και ποια επιστημονική μέθοδος ακολουθήθηκε τόσο για τον υπολογισμό του αριθμού των αδειών, όσο και για την τιμή εκκίνησης του πλειοδοτικού διαγωνισμού.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Προβληματική και ενάντια στα συμφέροντα της χώρας η έκθεση της Φλωρεντίας"

Σκληρή απάντηση δημάρχων στον Τόσκα που απορρίπτει τη δημιουργία χώρων υποδοχής προσφύγων στη Θέρμη

Την ολόθυμη διάθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος κατέθεσαν οι δημοτικοί άρχοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα, στάθηκαν στο επίπεδο της προετοιμασίας χώρων υποδοχής για την έγκαιρη αντιμετώπιση μιας πιθανής όξυνσης του θέματος.

Το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασε ομόφωνα τη συμφωνία του στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπή της ΠΕΔΚΕ, σύμφωνα με την οποία υποδείχθηκαν έξι χώροι «διαθέσιμοι και κατάλληλοι» στην ευρύτερη περιοχή του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, ώστε να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν διερχόμενο προσφυγικό πληθυσμό. Οι έξι αυτοί χώροι είναι: το στρατόπεδο 561 Τάγματος Πεζικού στη Θέρμη, η παρακείμενη έκταση στο γήπεδο ποδοσφαίρου Θερμαϊκού ιδιοκτησίας ΓΑΙΑ ΟΣΕ που διοικητικά ανήκει στον Δήμο Θεσσαλονίκης, το τμήμα έκτασης ιδιοκτησίας ΓΑΙΑ ΟΣΕ που ανήκει στη Μενεμένη, η αποθήκη υπ’ αριθμ. 9 εντός ΟΛΘ, το πρώην εργοστάσιο ΥΦΑΝΕΤ στην περιοχή της Τούμπας Θεσσαλονίκης και ο χώρος του πρώην 424 ΓΣΝ Θεσσαλονίκης.

Ξεκίνησε κόντρα με τον Τόσκα

Σήμερα, απάντησαν με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο στην απόρριψη που δέχθηκε η πρότασή τους αναφορικά με την περιοχή της Θέρμης από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος μέσω συνέντευξής του σε τηλεοπτικό σταθμό αιτιολόγησε την κρίση του αποκαλώντας την περιοχή ως την «πιο ακριβή».

Μιλώντας αποκλειστικά στο zougla.gr, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κ.Μ., δήμαρχος Μενεμένης-Αμπελοκήπων, Λάζαρος Κυρίζογλου, δήλωσε: «Εμμένουμε στις ομόφωνες αποφάσεις που έχουμε λάβει στην τελευταία συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Αναμένουμε έγγραφη απάντηση επί του εγγράφου που στείλαμε στον γενικό γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Βασίλη Παπαδόπουλο».

Ταυτόχρονα, στοχοποίησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος απέρριψε την πρόταση των δημάρχων μέσω συνέντευξής του σε τηλεοπτικό σταθμό, λέγοντας πως ο «χώρος προσωρινής εγκατάστασης προσφύγων δεν πρέπει να κατασκευαστεί στη Θέρμη, επειδή είναι η πιο ακριβή περιοχή». 

«Ουσιαστικά ο υπουργός κάνει διακρίσεις μεταξύ των δυτικών και ανατολικών περιοχών του Νομού Θεσσαλονίκης. Οι αναπτυγμένες περιοχές δεν πρέπει να ''μιανθούν'' με προσφυγικούς καταυλισμούς, ενώ οι ''φθηνές'' και υποβαθμισμένες δυτικές περιοχές φαίνεται να είναι πρόσφορες για κάθε χρήση» πρόσθεσε.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο διαμαρτυρίας των δημάρχων ΠΕΔ Κ.Μ. για τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Τόσκας είναι από τις 10-2-2016 αποδέκτης της πρότασης που μέσα από συλλογικές διαδικασίες και μετά από λεπτομερείς συζητήσεις διατύπωσε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποδεικνύοντας έξι (6) σημεία για την κατασκευή χώρων δεύτερης υποδοχής-μετεγκατάστασης προσφύγων (relocation center), διάσπαρτα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Η πρόταση αυτή αποτελεί την ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔΚΜ, η οποία ελήφθη στην έκτακτη συνεδρίαση της 10-2-2016, με την σύμφωνη γνώμη αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, απ’ όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Η απόφαση αυτή επικυρώθηκε με επίσης ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΚΜ (συνεδρίαση της 12-2-2016), με την σύμφωνη γνώμη αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων & Δημοτικών Συμβούλων, απ’ όλη την Κεντρική Μακεδονία». Το προεδρείο της ΠΕΔ Κ.Μ. υπογράμμισε: «Ο Υπουργός κ. Ν. Τόσκας προτίμησε να μην απαντήσει εγγράφως στην γραπτή πρόταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Απάντησε», μετά από επτά ημέρες, μέσω συνέντευξης, που παραχώρησε σ τηλεοπτικό σταθμό απορρίπτοντας, σε 15 δευτερόλεπτα, το σύνολο των αυτοδιοικητικών προτάσεων. Την απάντηση του τη «θεμελίωσε» στο πρωτοφανές και ανήκουστο επιχείρημα ότι «χώρος προσωρινής εγκατάστασης προσφύγων δεν πρέπει να κατασκευαστεί στη Θέρμη, επειδή είναι η «πιο ακριβή περιοχή». Και ο τρόπος και το περιεχόμενο της «απάντησης» του κ. Υπουργού προξενούν έκπληξη, αγανάκτηση, θλίψη και οδύνη. Έκπληξη, γιατί σε γραπτές και τεκμηριωμένες προτάσεις θα ανέμενε κανείς γραπτές και τεκμηριωμένες απαντήσεις τις οποίες κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔΚΜ της 12-2-2016 δεσμεύθηκε ότι θα δώσει και ο κ. Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού & Κοινωνικής Συνοχής. Οι απαντήσεις ακόμη εκκρεμούν... Θα ανέμενε κανείς την άρθρωση σοβαρών λόγων και την επίκληση στέρεων επιχειρημάτων για την απόρριψη των προτάσεων της Αυτοδιοίκησης.

Αγανάκτηση, γιατί από υπουργικά χείλη διαχωρίζεται το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης σε «ακριβές περιοχές», οι οποίες, κατά τον κ. Υπουργό, δεν επιτρέπεται να μιανθούν με προσφυγικούς καταυλισμούς και σε (κατ’ αντιδιαστολή) «φθηνές» και υποβαθμισμένες περιοχές, πρόσφορες, ως φαίνεται, για κάθε χρήση.

Κατανοεί, άραγε, ο κ. Υπουργός ότι με την αναφορά του περί «ακριβής περιοχής» δικαιώνει πλήρως την αγανάκτηση και την οργή και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης; Κατανοεί, άραγε, ο κ. Υπουργός ότι με τον τρόπο αυτό γίνεται ένας απαράδεκτος διαχωρισμός των περιοχών του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης σε πατρικίους (Ανατολικά) και πληβείους (Δυτικά). Θλίψη, γιατί με το «επιχείρημά» του ο κ. Υπουργός αποκαλύπτει μια εφιαλτική προσέγγιση της προσφυγικής κρίσης: οι πρόσφυγες «προορίζονται» για τις φτωχές και υποβαθμισμένες περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος και όχι για την «πιο ακριβή περιοχή», άρα, κατά την λογική του κ. Υπουργού, για την φτωχή και καταχρεωμένη και γονατισμένη Ελλάδα και όχι για τις «πιο ακριβές» Χώρες της Ευρώπης. Οδύνη, γιατί όλα αυτά διατυπώνονται από Υπουργό της Ελληνικής Κυβέρνησης. Μιας Κυβέρνησης, που θέλει να λέγεται αριστερή και διατείνεται ότι έχει κοινωνικές ευαισθησίες και αταλάντευτο προσανατολισμό για την εξάλειψη κάθε μορφής και είδους διακρίσεων. Μιας Κυβέρνησης, δηλαδή, από την οποία εύλογα αναμένουμε να αποδοκιμάσει εμπράκτως τις απαράδεκτες αυτές δηλώσεις του Υπουργού κ. Ν. Τόσκα. Μιας κυβέρνησης που ελπίζουμε πως θα αποδεχθεί ή τουλάχιστον θα καταδεχθεί να συζητήσει επί των συγκεκριμένων ομόφωνων προτάσεων της Αυτοδιοίκησης.


zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρή απάντηση δημάρχων στον Τόσκα που απορρίπτει τη δημιουργία χώρων υποδοχής προσφύγων στη Θέρμη"

Ένταση στο ΥΠΟΙΚ με εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι έξω από το υπουργείο οικονομικών, όταν εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και του ΠΑMΕ ζήτησαν να δουν τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη.

Όπως τους ενημέρωσαν, μια αντιπροσωπεία τους θα μπορούσε να δει κάποιο διευθυντή, ωστόσο οι εργαζόμενοι δυσαρεστήθηκαν.

Οι υπεύθυνοι κατέβασαν τα ρολά του υπουργείου και οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ άρχισαν να βαράνε τα ρολά.

Παρενέβη μια διμοιρία των ΜΑΤ και τους απώθησε κάνοντας χρήση χημικών.

Νωρίτερα, αναβλήθηκε επιστημονική ημερίδα για το ασφαλιστικό, στην οποία θα μιλούσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος λόγω των αντιδράσεων των επιστημονικών φορέων.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση στο ΥΠΟΙΚ με εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ"

Έκθετος ο Τόσκας

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η υπόθεση απομάκρυνσης του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μία ημέρα μετά τις κρίσεις των υποστρατήγων της ΕΛ.ΑΣ, με επίσημη ανακοίνωση γνωστοποιήθηκε η μετακίνησή του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. ως προϊσταμένου.

Η απόφαση αυτή του νέου αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας προκάλεσε εύλογα ερωτήματα σχετικά με την τοποθέτηση ενός από τους πιο μάχιμους και αποτελεσματικούς αξιωματικούς σε θέση ανενεργή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, μετά τις αντιδράσεις και τις ενστάσεις, με το Μαξίμου να εμφανίζεται ενοχλημένο για την απόφαση των κ.κ. Τόσκα και Τσουβάλα, το μεσημέρι της Πέμπτης εξεδόθη απόφαση ανάκλησης μετακίνησης του κ. Σφακιανάκη. 

Πλέον ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι έκθετος, καθώς δημοσίως αμφισβήτησε τον υποστράτηγο Μανώλη Σφακιανάκη αποδίδοντας την ικανότητά του στις δημόσιες σχέσεις.  

Σημειώνεται πως την Τρίτη ο κ. Σφακιανάκης παρουσίασε σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο στο κέντρο της Αθήνας τα νέα του βιβλία για το Διαδίκτυο, παρουσία υπουργών, δικαστών, εισαγγελέων, ανώτατων δικαστικών και αξιωματικών, ενώ καταχειροκροτήθηκε από όλους για την προσφορά του στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά και στην κοινωνία από τη θέση που υπηρετεί.

Ποιος είναι ο Μανώλης Σφακιανάκης

Η καριέρα του στην Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε το 1982, όταν εισήχθη στη Σχολή Ενωμοταρχών. Από
 το 1995 ξεκίνησε τη Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την οποία το 2004 αναβάθμισε σε Τμήμα, το 2011 σε Υποδιεύθυνση και το 2014 σε Διεύθυνση, που σήμερα στελεχώνεται από πολυάριθμο εξειδικευμένο προσωπικό με ειδικές γνώσεις και μεταπτυχιακές σπουδές σε διάφορους τομείς της Πληροφορικής.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του και υπό την αδιάκοπη εποπτεία του, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει προλάβει και έχει εξιχνιάσει έναν τεράστιο αριθμό αυτοκτονιών, σώζοντας συνολικά τουλάχιστον 1.200 ανθρώπινες ζωές συμπολιτών μας σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει οδηγήσει ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης τουλάχιστον 1.000 παιδόφιλους.

Επιπλέον, με δική του πρωτοβουλία και υπό την καθοδήγησή του δημιουργήθηκαν: α) η ιστοσελίδα Cyberκid καθώς και η ομώνυμη εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα (smartphone app) διαθέσιμη σήμερα για συσκευές με λογισμικό Android ή IOS ή Windows με σκοπό να ενημερώσει και να προστατέψει πρωτίστως τα παιδιά αλλά και τους γονείς από οποιουδήποτε είδους απειλές που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο διαδίκτυο. Μάλιστα, η εφαρμογή παρέχει, μέσω ειδικού πλήκτρου, τη δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσης στο τηλεφωνικό κέντρο CyberAlert της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που λειτουργεί όλο το 24ωρο, προκειμένου να καταγγέλλονται ύποπτα περιστατικά προς περαιτέρω διερεύνηση και β) η ιστοσελίδα Feelsafe καθώς και η ομώνυμη εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα (smartphone app) διαθέσιμη σήμερα για συσκευές με λογισμικό Android ή IOS με σκοπό να ενημερώσει και να προστατέψει κυρίως τους καταναλωτές και τους επιχειρηματίες από τους διαδικτυακούς κινδύνους κατά τη διενέργεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών τους.

Ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης δημοσίευσε βιβλία στα οποία αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια τις απειλές τις οποίες μπορεί να διατρέχει κάποιος που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο. Επιπλέον, έχει δώσει σειρά συνεντεύξεων προσφέροντας συμβουλές σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, ενώ από το 2011 είναι υπεύθυνος για τις ημερίδες και τα συνέδρια που έχει παραθέσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, σε όλη την Ελλάδα.

Λόγω της αποτελεσματικότητάς του, ο ελληνικός Τύπος τον έχει αποκαλέσει πολύ συχνά «Πουαρώ του διαδικτύου» και «Φύλακα Άγγελο».

Προκάλεσε τη σύναψη συνεργασίας του ΥΠ.Δ.Τ.Π.Τ.Π με το Υπουργείο Παιδείας, στοχεύοντας στην επαρκή ενημέρωση των μαθητών, μέσω τηλεδιασκέψεων, αναφορικά με την ασφαλή πλοήγηση και τους τρόπους αντιμετώπισης κινδύνων του διαδικτύου. Το εκπαιδευτικό έτος 2014-2015 καλύφθηκαν οι ανάγκες για ενημέρωση 800 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων εβδομαδιαίως. 

Η επίθεση Τόσκα στο παρά ένα της ανάκλησης
Για «δημόσιες σχέσεις» κατηγόρησε τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή.

«Τα στελέχη κρίνονται από τις πραγματικές αστυνομικές τους ικανότητες κι όχι από τις ικανότητες που έχουν στις δημόσιες σχέσεις και τον χρόνο που διαθέτουν στα ΜΜΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.

Ο υπουργός υποστήριξε, δε, πως από χθες «γίνεται ντόρος, τον οποίο υιοθετούν και ορισμένοι βουλευτές».

Οι δηλώσεις Τόσκα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του τομεάρχη Δημόσιας Τάξης της ΝΔ, βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη. Σε δήλωσή του ο κ. Κυριαζίδης κάνει λόγο για «κρίσεις-σφαγείο» και «μαύρη σελίδα» στην ιστορία της ΕΛ.ΑΣ.


zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκθετος ο Τόσκας"

Βουλγαρία: Στα 300-400.000 ευρώ οι άμεσες ζημιές από τον αποκλεισμό των συνόρων

Στα 300-400.000 ευρώ, σε καθημερινή βάση, ανέρχονται οι άμεσες ζημιές για τη Σόφια εξαιτίας του αποκλεισμού των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, ενώ οι έμμεσες εκτιμάται πως θα είναι ανυπολόγιστες, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας Ιβάιλο Μόσκοφσκι το πρωί της Πέμπτης από τα Κούλατα (στα σύνορα με την Ελλάδα) όπου βρίσκεται.

Όπως μεταδίδει το BTA, επικαλούμενο σημερινή ανταπόκριση της Βουλγαρικής Εθνικής Τηλεόρασης από τα σύνορα, ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών είπε ακόμη ότι τα πράγματα δεν κινούνται σε θετική κατεύθυνση σε ό,τι αφορά στο κλείσιμο των συνόρων, ενώ εκτίμησε πως είναι θέμα ημερών η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επίλυση του ζητήματος.

Ο κ. Μόσκοφσκι ανέφερε ότι όλα τα σημεία ελέγχου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα θα κλείσουν περιοδικά, προσθέτοντας ότι έχει διασφαλιστεί ένας διάδρομος, μέσω ΠΓΔΜ, για τα βουλγαρικά φορτηγά που περιμένουν στην ελληνική πλευρά.

«Όποιος θέλει να πάει στην Ελλάδα θα πρέπει να σκεφτεί άλλες διαδρομές» κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλγαρία: Στα 300-400.000 ευρώ οι άμεσες ζημιές από τον αποκλεισμό των συνόρων"

Χανιά: Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για το κουνούπι «τίγρης»

Ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί την 1η Μαρτίου ο κύκλος ψεκασμών, σε όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των πρώτων γενεών των κουνουπιών, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Υγιεινής της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Δημήτρης Νικολακάκης «οι ψεκασμοί θα γίνουν προληπτικά, όπως είχε συμφωνηθεί με βάση περσινή εργολαβία καθώς σε πολλές περιοχές είχαν παρατηρηθεί μεγάλοι πληθυσμοί του κουνουπιού «τίγρης».

Ο κ. Νικολακάκης συνιστά και στους πολίτες να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την προστασία της δημόσιας Υγείας, προτρέπει, με έγγραφό της, όλους τους δήμους των Χανίων να εξετάσουν τη δυνατότητα κατάρτισης και εφαρμογής παράλληλου προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, σε σημεία και περιοχές που αποτελούν αρμοδιότητά τους, όπως άλλωστε προβλέπεται από σχετικό νόμο του «Καλλικράτη».

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανάδειξη του νέου εργολάβου ψεκασμών, έτους 2016, με ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών να έχει οριστεί η Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για το κουνούπι «τίγρης»"

Κτηνοτρόφοι στα Τέμπη - Έχυσαν γάλα στον δρόμο

Με κτηνοτρόφους από τη Θεσσαλία ενισχύθηκε το μπλόκο στην κοιλάδα των Τεμπών.

Δίνοντας δυναμικά το παρών, υπογράμμισαν την ανάγκη να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου τους που έχουν να κάνουν, όπως τονίζουν, με την άμεση επιβίωσή τους.

Οι κτηνοτρόφοι έφτασαν στα Τέμπη με μαύρες σημαίες στα αγροτικά, κορνάροντας και χτυπώντας δυνατά κουδούνες. Εκεί έχυσαν στο οδόστρωμα τόνους γάλα, ενώ δημιούργησαν και ένα «φράγμα» με μπάλες από άχυρο.

Στο μπλόκο μετέφεραν και ένα μικρό κατσίκι, το οποίο περιφερόταν στον χώρο, αν και αρχική τους πρόθεση ήταν να μεταφέρουν πολλά αιγοπρόβατα στα Τέμπη.

Η κοιλάδα των Τεμπών εξακολουθεί να παραμένει κλειστή επ' αόριστον, με τους αγρότες του μπλόκου να αναμένουν το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηνοτρόφοι στα Τέμπη - Έχυσαν γάλα στον δρόμο"

Μουζάλας: «Το κλείσιμο των συνόρων θα προκαλούσε ανθρωπιστική κρίση»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δήλωσε πως «το κλείσιμο των συνόρων με τα Βαλκάνια θα προκαλούσε μια μείζονα ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και δεν θα σταματούσε την εισροή μεταναστών».

Σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι «ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν να έρχονται πρόσφυγες (στην Ευρώπη) είναι να μπει ένα τέλος στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία».

Πρόσθεσε, επίσης, πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να εργαστεί για τον σκοπό αυτό», έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί με επάρκεια η ανθρωπιστική κρίση στον Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία.

«Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Το κλείσιμο των συνόρων δεν θα βοηθήσει» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός στη συνέντευξη που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, με την προσφυγική κρίση να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Μουζάλας: «Το κλείσιμο των συνόρων θα προκαλούσε ανθρωπιστική κρίση»"

Mε 3,7 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της MRB

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τάσεις της MRB. Η συγκεκριμένη μέτρηση αποτελείται από την πανελλαδική έρευνα σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων, και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας.

Στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις Φεβρουαρίου 2016 (04-11/02) της MRB, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 3,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, καταγράφει ποσοστό 26,9%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,2%. Ακολουθούν: ΚΚΕ 6,6%, Χρυσή Αυγή 6,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 5,7%, Ένωση Κεντρώων 4,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%, «Το Ποτάμι» με 2,6%, Λαϊκή Ενότητα 2,4%, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 1,9%. «Άλλα Κόμματα» επέλεξε το 1,8% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,3%.



Δείτε την κάρτα με την εκτίμηση ψήφου των βουλευτικών εκλογών όπως καταγράφεται στις τάσεις της MRB Φεβρουαρίου (04-11/02)


Στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει η Ν.Δ. με 41,1%, έναντι 28,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το «Κανένα Κόμμα» με 20,5%, «Άλλο Κόμμα» με 6,2% και «Δεν ξέρω... Δεν απαντώ» με ποσοστό 4,2%.



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ποσοστό που συγκεντρώνουν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για Πρωθυπουργός της χώρας;». Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 25,2% των ερωτηθέντων και ο επικεφαλής της ΝΔ και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 28,2%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 41,6%.



Στο ερώτημα τι από τα παρακάτω θα θέλατε να συμβεί μέσα στο 2016, αναφορικά με τις εκτιμήσεις για τη σύνθεση της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες, το 39% απαντά να γίνουν εκλογές, ενώ το 42,3% δηλώνει χωρίς εκλογές από την παρούσα Βουλή.



Στο γράφημα που ακολουθεί, δείτε τις απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου. Το 27,1% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να έχει καλύτερη αντιμετώπιση, ενώ το 21,9% το κυβερνών κόμμα. Το 39,4% απαντά «Κανένα κόμμα».



Στον πίνακα που ακολουθεί δείτε πώς διαμορφώνεται στις τάσεις Φεβρουαρίου 2016 της MRB (04-11/02) ηδημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.



Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας που αφορούν τσους δείκτες αισιοδοξίας. Στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα, γενικά, στη χώρα», το 93,2% απαντά αρκετά άσχημα/πολύ άσχημα, ενώ το 0,5% πολύ καλά/αρκετά καλά και ένα ποσοστό 5,9% δηλώνει «ούτε καλά, ούτε άσχημα».



Στο ερώτημα «πώς κρίνετε σήμερα σε γενικές γραμμές την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας», το 93,5% απαντά κακή/πολύ κακή.



Σε ό,τι αφορά στην προσωπική οικονομική κατάστασή τους σήμερα, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 76,2% πως κρίνεται κακή/πολύ κακή.



Ποσοστό 81,4% απαντά ότι στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών η οικονομική κατάσταση της χώραςθα χειροτερέψει.



Στα τρία σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες στις τάσεις Φεβρουαρίου 2016 της MRB, πρώτο έρχεται το ζήτημα της ανεργίας με ποσοστό 62,7%, ακολουθεί το φορολογικό σύστημα με 42,6%, ενώ έπεται η υγεία και η περίθαλψη με 33,6%.



Στις λέξεις που εκφράζουν περισσότερο τον Ελληνα για το παρόν και το μέλλον της χώρας κυριαρχεί η «οργή» με 63,9%, ακολουθεί η «ντροπή» με 49,3% και ο «φόβος» με 46,9%.



Σε ό,τι αφορά στο ασφαλιστικό και στο ερώτημα «πόσο δίκαιη είναι η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα;» το 77,7% των ερωτηθέντων απάντησε «μάλλον άδικη ή σίγουρα άδικη».



Μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες, στις τάσεις Φεβρουαρίου 2016 της MRB, στο ερώτημα αν θεωρούν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να περάσει από τη Βουλή τη νέα συμφωνία για ασφαλιστικό/φορολογικό σύστημα.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Mε 3,7 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της MRB"

Ακυρώθηκε η μετάθεση του Μ. Σφακιανάκη

Ακυρώθηκε η μετακίνηση του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, «έγινε δεκτή η προσφυγή του υποστρατήγου Σφακιανάκη Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.» και επομένως παραμένει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην θέση του πρϊσταμένου του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., τοποθετήθηκε ο ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο οποίος μέχρι σήμερα υπηρετούσε στην Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακυρώθηκε η μετάθεση του Μ. Σφακιανάκη"

Δήμαρχος Ωραιοκάστρου: Επιστολή για το hot spot στα αρμόδια υπουργεία

Τις αποφάσεις με τις οποίες δημιουργήθηκε το κέντρο μετεγκατάστασης στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου ζητεί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, με επιστολή του στα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και στην υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής.

Στο κείμενο που κοινοποιήθηκε επίσης στην ΚΕΔΕ και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), ο ίδιος επιθυμεί, μέσα σε δύο μέρες, να σταλούν λεπτομερή στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες στον Δήμο.

Σε αυτά περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- οι αποφάσεις με τις οποίες ιδρύθηκε το κέντρο μετεγκατάστασης στο Δήμο Δέλτα, που γειτνιάζει με τον Δήμο Ωραιοκάστρου, κάθε απόφαση με την οποία άλλαξε η χρήση των κτιρίων, η πολεοδομική άδεια για τις εσωτερικές κατασκευές, η έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, το συνολικό εμβαδόν του γηπέδου, το συνολικό ποσοστό κάλυψής του, ο συντελεστής δόμησης, η συνολική δομούμενη επιφάνεια και ο τίτλος ιδιοκτησίας.

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως τονίζει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Δήμος θα αναγκαστεί να προβεί στις νόμιμες ενέργειες για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων του.

"Σε περίπτωση που προχωρήσετε στην συνέχιση των εργασιών, σας γνωστοποιούμε ότι, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας και ιδίως του δικαιώματός μας να προσφύγουμε στα αστικά δικαστήρια εναντίον σας και των εντεταλμένων για την συνέχιση των εργασιών υπάλληλων σας, τα οποία θα ευθύνονται προσωπικά και αλληλέγγυα αστικά και ποινικά, θα υπέχουν δε την υποχρέωση να αποκαταστήσουν κάθε θετική και αποθετική ζημία που θα προκληθεί στον δήμο Ωραιοκάστρου από τη μη νόμιμη εγκατάσταση του κέντρου και να καταβάλλουν όλες τις σχετικές αποζημιώσεις» σημειώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

Εκφράζει, τέλος, τη συμπαράστασή του στον αγώνα των πολιτών "για την ορθολογική και ισόνομη κατανομή των προσφύγων σύμφωνα με τις αποφάσεις και προτάσεις της ΠΕΔ Κ.Μ".

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμαρχος Ωραιοκάστρου: Επιστολή για το hot spot στα αρμόδια υπουργεία"

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης

O δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης σκοτώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε τροχαίο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 08:20 στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 18, στο ύψος του Ελληνικού, στο ρεύμα προς Αθήνα, όταν το τζιπ που οδηγούσε ο 33χρονος τραγουδιστής έφυγε από την πορεία του, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και σε δέντρα και ανετράπη.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν και δύο γυναίκες που τραυματίστηκαν. Τον Παντελή Παντελίδη απεγκλώβισαν από το όχημα πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο. Έφερε πολύ σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.



Ο τραγουδιστής διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η ταυτοποίησή του έγινε αργότερα καθώς είχε προσδιοριστεί πως επρόκειτο για το όχημά του αλλά ο ίδιος δεν είχε πάνω του ταυτότητα.

Οι δύο νεαρές γυναίκες που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στον Ευαγγελισμό. Η μία είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση και χειρουργήθηκε στον θώρακα.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν από το «Ασκληπιείο», ο Παντελής Παντελίδης διεκομίσθη νεκρός στις 9:20. Η διαδικασία της νεκροψίας - νεκροτομής αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του.


tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news