facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Σπίρτζης: Μετά τα κανάλια, έρχεται η σειρά του ραδιοφώνου

Ξεκινά η διαδικασία του διαγωνισμού για τις άδειες σε λίγες μέρες, παλεύουμε με τον Νίκο Παππά να βάλουμε τις προδιαγραφές για να υλοποιηθεί ο διαγωνισμός, είπε ο Χρ. Σπίρτζης.

Ο υπουργός μιλώντας στο Κόκκινο, αναφερθείς στις τέσσερις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, είπε: «Η Ελλάδα δεσμεύεται μέχρι το 2020 να έχει συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων. Τέσσερις οι άδειες, προφανώς δεν θα είναι 4 τα κανάλια, αυτά είναι τα πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου, αλλά υπάρχουν τα θεματικά, τα περιφερειακά και τα κρατικά κανάλια, για τα οποία θα ακολουθήσει τροπολογία με επιπλέον άδειες. Τεκμηριώθηκε και στη Βουλή γιατί η χώρα αντέχει τέσσερις, για να μην έχουμε τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. Τα κανάλια δεν είναι σούπερ μάρκετ, ούτε κομμωτήρια. Αν έχουν άλλες σχέσεις και δραστηριότητες, αυτό έχει να κάνει με το πολιτικό σύστημα και την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας».

Έκανε σαφές πως δεν παίρνουν συχνότητα η οποία ανήκει στο ελληνικό κράτος, στον λαό, αλλά την άδεια για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οπότε επαναπροκηρύσσεται όταν λήγει, και ανανεώνεται ή τη χάνει, αν δεν πληροί τα κριτήρια.

Σε λίγες μέρες «μπαίνει στις ράγες» και ο ραδιοφωνικός χάρτης

«Έχουμε ένα τοπίο θολό και στο ραδιόφωνο, χωρίς άδειες, πρέπει να γίνει ένας εξαντλητικός διάλογος με όλους, η μελέτη των συχνοτήτων είναι έτοιμη, πριν γίνει ο χάρτης συχνοτήτων θα δοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους να εκφράσουν την άποψή τους. Προφανώς θα μπουν προδιαγραφές, μέσα στη βδομάδα θα καλέσουμε την ΕΙΙΡΑ να καταθέσει τις προτάσεις της», σημείωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Σπίρτζης: Μετά τα κανάλια, έρχεται η σειρά του ραδιοφώνου"

Απολύσεις τώρα στο Δημόσιο απαιτεί η τρόικα

Οροφή στις συντάξεις στα 1.500 ευρώ, κατάργηση εφάπαξ και απολύσεις μέσω ιδιωτικοποιήσεων ζήτησε η τρόικα από την κυβέρνηση, η οποία αντιπροτείνει φορολογική αφαίμαξη ελευθέρων επαγγελματιών και ιδιωτικών υπαλλήλων. 

Αυτό προκύπτει από την ενδιάμεση έκθεση της τρόικας που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της Πέμπτης, τα συμπεράσματα της οποίας έχει στην κατοχή της η Realnews

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, πηγή του συμβουλίου ενημέρωσε την «R» ότι «τα συμπεράσματα της έκθεσης Τόμσεν στο μπλογκ του ΔΝΤ και της ενδιάμεσης έκθεσης της τρόικας ταυτίζονται». Η πηγή διάβασε πολλαπλά αποσπάσματα των δύο κειμένων και εξήγησε ότι «το διατακτικό μέρος και των δύο είναι το ίδιο». 

Για όλα αυτά, ο Πόουλ Τόμσεν ενημέρωσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν πριν από το Eurogroup. Περίμενε να διαβαστεί στην αίθουσα της συνεδρίασης η ενδιάμεση έκθεση και μόλις ήταν βέβαιος ότι 5-6 σημεία ήταν πια κτήμα των υπουργών, πάτησε το κουμπί και ανάρτησε το κείμενό του. 

Ο Π. Τόμσεν είχε μπει στην αίθουσα με τον Ελληνα υπουργό με κάποια λεπτά διαφορά πριν από τη συνάντηση Τσακαλώτου-Μοσκοβισί, μιας και ο κοινοτικός επίτροπος είχε την ευκαιρία να θυμίσει στον Ελληνα υπουργό Οικονομικών «για τι πράγμα μιλάμε», όπως είπε η πηγή που ενημέρωσε την «R».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ


real

Διαβάστε Περισσότερα » "Απολύσεις τώρα στο Δημόσιο απαιτεί η τρόικα"

Δρίτσας: Δεσμεύτηκε για τα όρια, όχι για τις συντάξεις

Με αντιπροσωπεία ναυτικών σωματείων, συνταξιούχων ναυτικών και του ΝΑΤ, συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, μετά από αίτημά τους. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν το ασφαλιστικό. Από την πλευρά των εκπροσώπων των σωματείων ζητήθηκε από τον Υπουργό ενημέρωση σχετικά με ενδεχόμενες πρόσφατες εξελίξεις και τέθηκε ξανά το θέμα της αυτοτέλειας του ΝΑΤ και της διατήρησης του επιπέδου του συνόλου των συντάξεων.

Ο ΥΝΑ τους ενημέρωσε για την πορεία των συζητήσεων που διεξάγονται για το θέμα αυτό, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει ακόμα οριστική κατάληξη. Επίσης, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των ναυτικών, καθώς υπάρχει υπουργική απόφαση που τα εξασφαλίζει.

Στη συνέχεια ο Θ.Δρίτσας κατέγραψε τις επισημάνσεις που του έγιναν για το ασφαλιστικό των ναυτικών και δεσμεύτηκε να μεσολαβήσει ώστε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, που θα δώσει τη δυνατότητα στους συνδικαλιστές να εκθέσουν λεπτομερέστερα τις θέσεις τους ως προς τις ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος, που αναδεικνύουν και την ανάγκη αντίστοιχων ασφαλιστικών ρυθμίσεων.

Ο ΥΝΑ τόνισε δύο φορές στους συνδικαλιστές ότι «το Υπουργείο είναι ανοιχτό κάθε στιγμή για τις ενώσεις των ναυτικών και των συνταξιούχων, όποτε εσείς το ζητήσετε, κάτι που επιβεβαιώνεται, για πολλοστή φορά και από τη σημερινή ανταπόκριση». Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιάννης Θεοτοκάς και ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Οδυσσέας Καμπόλης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δρίτσας: Δεσμεύτηκε για τα όρια, όχι για τις συντάξεις"

Σαφές μήνυμα από Ντράγκι: «Λύστε γρήγορα το θέμα με τα κόκκινα δάνεια για να προχωρήσει η αξιολόγηση»

Η Ελλάδα και οι εξελίξεις στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να λείψει από τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Απατώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γ. Κύρτσου, αναφορικά τόσο με την εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις και την πρώτη αξιολόγηση όσο και σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, απέστειλε το σαφές μήνυμα προς την ελληνική πλευρά: «Λύστε γρήγορα το θέμα με τα κόκκινα δάνεια για να προχωρήσει η αξιολόγηση».

Πέραν, λοιπόν, των απαιτήσεων των θεσμών για το φορολογικό και το συνταξιοδοτικό σύστημα και η ΕΚΤ φαίνεται ξεκάθαρα ότι ασκεί τις δικές της πιέσεις προς την Αθήνα.

Όπως τόνισε ο κ. Ντράγκι «Οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές βρίσκονται υπό εξέλιξη και είναι πολύ νωρίς ακόμη να καθορίσουμε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση αλλά με ένα «πακέτο» το οποίο θα είναι εφαρμόσιμο και βιώσιμο».

Όμως στο σημείο αυτό των δηλώσεών του υπάρχει το μεγάλο θέμα που θέτει η ΕΚΤ και μέχρι στιγμής κανείς στην Αθήνα δεν φαίνεται να έχει δώσει και τόσο μεγάλη σημασία. Ο λόγος; Η απλή δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ: «Η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης βασίζεται σε διάφορες παράγοντες, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να καταβάλει ουσιαστική προσπάθεια για να λειτουργήσει η στρατηγική για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Είναι σημαντικό το θέμα αυτό να ληφθεί προκειμένου να «απελευθερωθούν» κεφάλαια προς την πραγματική οικονομία, αλλά και να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση».

Όσο για τα υπόλοιπα θέματα, ο κ. Ντράγκι έκανε μνεία και για τα «κενά» που υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις αναφορικά με το δημοσιονομικό ζήτημα και φυσικά με τις μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό αλλά και φορολογικό.

«Σε δημοσιονομικό επίπεδο υπάρχουν πολλά θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, τόσο στο φορολογικό όσο και στο ασφαλιστικό σύστημα. Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστικό γεφύρωμα στο χάσμα των γενεών», υποστήριξε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαφές μήνυμα από Ντράγκι: «Λύστε γρήγορα το θέμα με τα κόκκινα δάνεια για να προχωρήσει η αξιολόγηση»"

Ομολογία-σοκ από το Μαξίμου για το φιάσκο με τον ανεφοδιασμό του Embraer στη Ρόδο λόγω του τουρκικού βέτο

Από την ώρα που αποκαλύφθηκε ότι το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα και η ηγεσία της ελληνικής διπλωματίας υποχώρησαν μπροστά στην πρωτοφανή αξίωση της Άγκυρας να μην σταματήσει για ανεφοδιασμό στη Ρόδο το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στο Ιράν, με το δήθεν επιχείρημα ότι τα Δωδεκάνησα είναι αποστρατιωτικοποιημένα, πολλοί ήλπιζαν η είδηση να μην είναι ακριβής και τα πράγματα να μην έχουν γίνει όπως ανέφερε το ρεπορτάζ.

Δυστυχώς, αργά το βράδυ της Δευτέρας το Μέγαρο Μαξίμου με επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού προέβη στην πρωτοφανή παραδοχή ότι πράγματι το Embraer που μετέφερε τον κ. Τσίπρα και την αποστολή που τον συνόδευε στο Ιράν δεν σταμάτησε για ανεφοδιασμό στη Ρόδο επειδή η Τουρκία αρνήθηκε να αποδεχθεί το σχέδιο πτήσης που της υποβλήθηκε και το οποίο προέβλεπε ότι το κυβερνητικό Embraer, εν πτήσει προς το Ιράν, θα σταματούσε για ανεφοδιασμό σε ένα ελληνικό νησί!

Προκαλεί τεράστια ερωτήματα και προβληματισμό η στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην πρωτοφανή αξίωση της Άγκυρας να καθορίσει μονομερώς σε ποιο σημείο εντός της ελληνικής επικράτειας θα προσγειώνεται το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, όχι ένα μαχητικό ή άλλο πολεμικό αεροσκάφος, αλλά το άοπλο Embraer που μεταφέρει την ηγεσία του ελληνικού κράτους! Υποχωρώντας στις τουρκικές αξιώσεις ο κ. Τσίπρας επέτρεψε στους Τούρκους να δημιουργήσουν ένα σοβαρό αρνητικό προηγούμενο: Η Άγκυρα κατάφερε να μην καταγραφεί πτήση του ελληνικού πρωθυπουργικού αεροσκάφους που θα είχε προηγουμένως ανεφοδιαστεί στα Δωδεκάνησα (Ρόδος) πάνω από τουρκικό εναέριο χώρο...

Με απλά λόγια, η τουρκική πλευρά κατάφερε να απαγορεύσει στον πρωθυπουργό της Ελλάδας να προσγειωθεί σε τμήμα της ελληνικής επικράτειας.

Και για να ολοκληρωθεί το πολιτικό και διπλωματικό φιάσκο, το πρωθυπουργικό γραφείο παραδέχεται ότι «προκειμένου να πραγματοποιηθεί το ταξίδι στο Ιράν, επελέγη νέο σχέδιο πτήσης, που παρέκαμπτε τελείως την Τουρκία». Ακολουθεί το αδιανόητο επιχείρημα, το οποίο μάλιστα γράφεται σε επίσημη ανακοίνωση ότι «το νέο σχέδιο πτήσης μπορούσε να εκτελεστεί μόνο με ανεφοδιασμό του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο».

Στ' αλήθεια, υπήρχε κάποιος που μπορούσε να απαγορεύσει στον κ. Τσίπρα να ζητήσει το αεροσκάφος του να προσγειωθεί πρώτα στη Ρόδο και έπειτα στην Αίγυπτο ή όπου αλλού απαιτούνταν να ανεφοδιαστεί -εκτός της τουρκικής επικράτειας προφανώς- προκειμένου να ολοκληρώσει με ασφάλεια την πτήση προς το Ιράν; Μήπως για το πρωθυπουργικό γραφείο το πρόβλημα ήταν πως δεν ήταν διαθέσιμο το Gulfstream που έχει μεγαλύτερη ακτίνα πτήσης κι θα μπορούσε να μεταφέρει τον κ. Τσίπρα στο Ιράν χωρίς να χρειάζεται στάση για ανεφοδιασμό; Γιατί άραγε, από την στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα και οι Τούρκοι αρνήθηκαν να δώσουν άδεια υπέρπτησης πάνω από τον τουρκικό εναέριο χώρο εφόσον το πρωθυπουργικό αεροσκάφος είχε προηγουμένως ανεφοδιαστεί στη Ρόδο δεν αντελήφθησαν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι όποια διαδρομή κι αν ακολουθούσαν -ακόμη κι αν ήταν το μεγαλύτερο ταξίδι μέσω Αιγύπτου-Κύπρου-Ιορδανίας-Σαουδικής Αραβίας και τελικώς Ιράν- παρακάμπτοντς την Τουρκία, η στάση του κυβερνητικού VIP αεροσκάφους ήταν επιβεβλημένη για να σταλεί το μήνυμα στην Άγκυρα ότι η Αθήνα δεν υποχωρεί μπροστά σε μονομερείς διεκδικήσεις και αξιώσεις που είναι ανυπόστατες βάσει διεθνούς δικαίου;

Ολοκληρώνοντας το σκηνικό που δημιούργησαν με την πρωτοφανή γκάφα και τα συνεχή ολισθήματά τους, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού σημείωσαν ότι έκαναν «διάβημα διαμαρτυρίας»στην Άγκυρα υπογραμμίζοντας ότι «αυτές οι αμφισβητήσεις είναι απολύτως απαράδεκτες και ανυπόστατες βάσει του Διεθνούς Δικαίου και των σχετικών συνθηκών».

Πώς ακριβώς υπερασπίζονται την εθνική κυριαρχία όταν επί της ουσίας εκχωρούν τον έλεγχο των ελληνικών συνόρων στο ΝΑΤΟ ενώ αποκαλύπτεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν υποχωρήσει στην αξίωση της Άγκυρας να μην προσγειωθεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ένα ελληνικό νησί;

ΝΔ: Ανίκανος ο πρωθυπουργός να προασπίσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Η ΝΔ, με μεγάλη καθυστέρηση μετά την αποκάλυψη όλων των λεπτομερειών της υπόθεσης και πολλές ώρες αφού το protothema.gr έγραψε -χωρίς να διαψευστεί- ότι το Μέγαρο Μαξίμου όχι μόνο αποδέχθηκε την τουρκική αξίωση να μην προσγειωθεί το Embraer στη Ρόδο, αλλά επέλεξε να προσγειωθεί το αεροσκάφος με την ελληνική κυβερνητική αποστολή για ανεφοδιασμό στην Αίγυπτο. «Εάν πράγματι ισχύουν όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύουν ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και προσωπικά ο πρωθυπουργός είναι ανίκανοι να προασπίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Γιάνης Κεφαλογιάννης.

«Ο κ. Τσίπρας υποχώρησε στην παράλογη και παράνομη απαίτηση της Τουρκίας, αλλάζοντας το αρχικό σχέδιο πτήσης. Επιπλέον, όμως, απέκρυψε το γεγονός αυτό και δεν προέβη σε δημόσια καταγγελία» υπογραμμίζει ο βουλευτής Ρεθύμνου.

Διαβάστε την πλήρη δήλωση του υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη, με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Άγκυρα απαίτησε να αλλάξει σχέδιο πτήσης και να μην πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός το ταξίδι του στο Ιράν πετώντας με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μέσω του εναέριου χώρου της Τουρκίας, εφόσον πρώτα θα ανεφοδιαζόταν στη Ρόδο:

«Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μας γεμίζουν με εντονότατη ανησυχία.

Εάν πράγματι ισχύουν, αποδεικνύουν ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και προσωπικά ο πρωθυπουργός είναι ανίκανοι να προασπίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

Ο κ. Τσίπρας υποχώρησε στην παράλογη και παράνομη απαίτηση της Τουρκίας, αλλάζοντας το αρχικό σχέδιο πτήσης. Επιπλέον, όμως, απέκρυψε το γεγονός αυτό και δεν προέβη σε δημόσια καταγγελία.

Είναι εντυπωσιακή η αποσιώπηση και απόκρυψη της τουρκικής αυτής αυθαίρετης και προκλητικής συμπεριφοράς, επί θέματος που άπτεται κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ζητούμε άμεση, επίσημη ενημέρωση από την Κυβέρνηση».

Μαξίμου: Το νέο σχέδιο πτήσης μπορούσε να εκτελεστεί μόνο με ανεφοδιασμό του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο


Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ΝΔ, από το γραφείο Τύπου της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

«Απάντηση στην ανακοίνωση του Υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικών της ΝΔ
Καλό θα ήταν, η απεγνωσμένη προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να ασκήσει αντιπολίτευση, να μην οδηγείται σε ανεύθυνα παιχνίδια, που αφορούν τις διεθνείς σχέσεις και την εξωτερική πολιτική της χώρας.
Η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να γνωρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας με τις αναγκαίες ενέργειες, και χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού και επικίνδυνες μεγαλοστομίες στα ΜΜΕ.
Η Ελλάδα, δια της διπλωματικής οδού διαμαρτυρήθηκε εντονότατα στην Τουρκία για την άρνησή της να αποδεχτεί το σχέδιο πτήσης που της υποβλήθηκε, σχετικά με την μετάβαση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Ιράν. Στο σχετικό διάβημα διαμαρτυρίας υπογραμμίστηκε ότι αυτές οι αμφισβητήσεις είναι απολύτως απαράδεκτες και ανυπόστατες βάσει του Διεθνούς Δικαίου και των σχετικών συνθηκών.
Παράλληλα κατέστη σαφές στην Τουρκία, ότι δεν επρόκειτο να υποβληθεί νέο σχέδιο πτήσης, που να μην περιλαμβάνει την Ρόδο. Αντ’ αυτού, και προκειμένου να πραγματοποιηθεί το ταξίδι στου Ιράν, επελέγη νέο σχέδιο πτήσης, που παρέκαμπτε τελείως την Τουρκία. Το νέο σχέδιο πτήσης μπορούσε να εκτελεστεί μόνο με ανεφοδιασμό του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο.
Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ζητά ενημέρωση για τα θέματα αυτά, πριν εκδώσει ανακοινώσεις, βασισμένες σε τίτλους ιστοσελίδων».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ομολογία-σοκ από το Μαξίμου για το φιάσκο με τον ανεφοδιασμό του Embraer στη Ρόδο λόγω του τουρκικού βέτο"

Μέρκελ: Δεν είναι λύση ένας φράκτης στα σύνορα Ελλάδος- Σκοπίων

Την αντίθεσή της στα σχέδια εγκλωβισμού της Ελλάδας με το κλείσιμο των συνόρων των Σκοπίων, εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ, με δηλώσεις της σε γερμανική εφημερίδα. Η Γερμανίδα καγκελάριος επιχειρεί να βάλει «φρένο» στις επιδιώξεις ορισμένων κρατών, τα οποία δεν λειτουργούν ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ως μονάδες, για τα δικά τους συμφέροντα.

«Το να δημιουργήσουμε απλώς στην ΠΓΔΜ, η οποία δεν είναι καν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναν προστατευτικό φράχτη, χωρίς να λάβουμε υπόψιν μας σε ποια κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα έφερνε αυτό την Ελλάδα, δεν θα ήταν απλώς μια αντι-ευρωπαϊκή συμπεριφορά, αλλά δεν θα έλυνε και τα προβλήματά μας», τόνισε χαρακτηριστικά Άνγκελα Μέρκελ και δήλωσε πεπεισμένη για τη σημασία της συνθήκης Σένγκεν και αποφασισμένη να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την διατήρησή της.

«Τα αποφασιστικής σημασίας εξωτερικά σύνορα της Σένγκεν για τη ροή των προσφύγων βρίσκονται μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας», απάντησε η Γερμανίδα καγκελάριος ερωτηθείσα αν, σε περίπτωση που δεν μειωθεί το προσφυγικό κύμα, η ταμπέλα «STOP» θα έπρεπε να βρίσκεται στα τουρκικά παραλία του Αιγαίου ή στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Stuttgarter Zeitung.

Αναφερόμενη στην συζήτηση γύρω από την Ελλάδα, τόνισε: «Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα ως τώρα δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στις υποχρεώσεις της, αλλά ποτέ δεν είπε ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων. Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να το βελτιώσει αυτό».

Η κυρία Μέρκελ, ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο μιας μικρότερης ζώνης Σένγκεν, σημείωσε πως θα επρόκειτο για οπισθοδρόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επανέλαβε ότι θέλει την διατήρηση της Σένγκεν, καθώς καμία χώρα δεν έχει ωφεληθεί από αυτήν τόσο όσο η Γερμανία. «Κάποιοι υποτιμούν πόσο σημαντική είναι για όλους μας η Σένγκεν, πόσο εξαρτάται η ευημερία μας από την ελευθερία της κίνησης προσώπων και αγαθών. Σίγουρα αξίζει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την ασφάλεια των συνόρων της Ε.Ε.», επισήμανε και διευκρίνισε ότι δεν είναι τόσο απαισιόδοξη, αλλά «τα πράγματα προχωρούν μόνο εφόσον ασκηθεί πίεση, προκειμένου να ετοιμαστούν επιτέλους τα hotspots στην Ελλάδα και στην Ιταλία και πίεση προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των διακινητών προσφύγων. Αλλά μην ξεχνάτε: μόλις το καλοκαίρι η Βαλκανική Οδός έγινε η πλέον χρησιμοποιούμενη προσφυγική οδός. Πρέπει η Ευρώπη σε μια ιστορική πρόκληση τέτοιου μεγέθους να σηκώσει τα χέρια ήδη μετά από μόλις λίγους μήνες; σαφής απάντηση: όχι», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι θα γίνει ένας «ενδιάμεσος απολογισμός για το πού βρισκόμαστε στην εφαρμογή των μέτρων μας για την διασφάλιση των εξωτερικών μας συνόρων και σε ευρύτερο πλαίσιο στην συνεργασία μας με την Τουρκία, ενώ θα δρομολογηθούν συγκεκριμένα επόμενα βήματα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ: Δεν είναι λύση ένας φράκτης στα σύνορα Ελλάδος- Σκοπίων"

Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ στην Ηλεία

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στο νομό Ηλείας, στις 20.55 το βράδυ της Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε ως αρχική μέτρηση το σύστημα αυτόματων λύσεων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Το εστιακός βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 24 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης του Πύργου.

O σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Ηλεία αλλά και εκτός αυτής... σε όλα τα αστικά κέντρα του νομού (Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ολυμπία, Κρέστενα, Ζαχάρω αλλά και στον Κάμπο της Ηλείας) οι κάτοικοι ανησήχυσαν και βγήκαν έξω από τα σπίτια τους. Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε μικρό εστιακό βάθος...

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση το επικεντρο της σεισμικής δόνησης βρίσκεται στην ορεινή ζώνη του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων που περικλείεται στα χωριά Γρύλος-Γραίκα-Διάσελλα... 

Έντεκα λεπτά μετά την σεισμική δόνηση (στις 21:06) ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 3,2 ρίχτερ. Στην περιοχή που καταγράφεται το επικεντρο του σεισμού έχουν σπεύσει -κυρίως για προληπτικούς λόγους αφού δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές- οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων

Την ανάγκη παρακολούθησης του φαινομένου, δεδομένου ότι η περιοχή στην οποία βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού έχει αρκετά ρήγματα, επεσήμανε με δηλώσεις του ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.

Δυο ακόμα μετασεισμοί καταγράφηκαν μεγέθους 2,1 (στις 21:29) και 2,5 (στις 21:38) Ρίχτερ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην Φιγαλεία 

O σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας με δηλώσεις του τόνισε πως η περιοχή που έγινε ο σεισμός έχει ιστορικό και παρακολουθείται στενά η εξέλιξη του. Επίσης συνιστά στους πολίτες να μην ανησυχούν. 

Νεότερη ενημέρωση καταγράφει ρηγματώσεις και καταρεύσεις τοίχων στην Φρίξα χωρίς να υπάρχουν τραυματίες. Στην ευρύτερη περιοχή του επικεντρου του σεισμού έχουν μεταβεί και δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Πύργο και Ολυμπία.

Κατολισθήσεις καταγράφονται στα σύνορα Ηλείας – Αρκαδίας και πιο συγκεκριμένα στην εθνική οδό Πύργου- Τριπόλεως στο ύψος της γέφυρας του Ερυμάνθου.

Επίσης στην ευρύτερη περιοχή των Κρεστένων αναφέρονται ζημιές μικρής έκτασης σε σπίτια (πτώσεις σοφάδων αλλά και σε οικοσκευές χωρίς να υπάρχει καμία ανησυχία).

Μέλη της διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος ενημερώθηκε η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

patrisnews








Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ στην Ηλεία"

Αλεξιάδης: Αναζητούμε τρόπους για τη φορολογική ελάφρυνση των αγροτών

"Το υπουργείο Οικονομικών αναζητά τρόπους φορολογικής ελάφρυνσης των αγροτών, τη δίκαιη και αναλογική κατανομή των φορολoγικών βαρών αντίθετα με την πολιτική που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια" ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Κουτσούκου.

"Προσπαθούμε μέσα από τη διαπραγμάτευση να εξασφαλίσουμε το καλύτερο για τους αγρότες" σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε ότι πολλά από τα μέτρα στα οποία η αντιπολίτευση ασκεί κριτική, έχουν ψηφιστεί το καλοκαίρι από τα περισσότερα κόμματα της Βουλής και καταλόγισε στις προηγούμενες κυβερνήσεις, "μεγάλες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στον αγροτικό τομέα".

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξιάδης: Αναζητούμε τρόπους για τη φορολογική ελάφρυνση των αγροτών"

Φωτίου σε εργαζομένους ΟΤΑ: Σε 15 ημέρες τα οφειλόμενα του 2015 - Όχι σε ανανέωση συμβάσεων

Τη δέσμευση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου ότι σε περίπου 15 ημέρες θα κατατεθούν τα οφειλόμενα των τριών μηνών του 2015 απέσπασαν οι συμβασιούχοι στις κοινωνικές δομές, μετά από τη συνάντηση που είχαν μαζί της.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Παναγιώτα Αγγελίδη, κοινωνική λειτουργός στο κοινωνικό φαρμακείο του δήμου Γαλατσίου, σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε:

«Στο ραντεβού που κάναμε με την κυρία Φωτίου, μας ενημέρωσε ότι για το οικονομικό κομμάτι που είναι το τρίμηνο που είμαστε απλήρωτοι για το 2015, θα πληρωθούμε άμεσα. Οπότε, αν όλα τα δικαιολογητικά από τις ΜΚΟ είναι σωστά, σε περίπου 15 ημέρες θα πληρωθούμε. Από κει και πέρα, για το τρέχον διάστημα του 2016, η διαδικασία έχει ξεκινήσει και αναμένουμε».

Ωστόσο, σύμφωνα με τους συμβασιούχους, η υπουργός δεν δεσμεύτηκε στο εάν θα παραμείνει το υπάρχον προσωπικό, μετά τον Ιούνιο, που λήγουν οι συμβάσεις τους. Συγκεκριμένα, η κυρία Αγγελίδη δήλωσε τα εξής:

«Το δεύτερο σκέλος της συνάντησης που ήταν ο σχεδιασμός του νέου ΕΣΠΑ και η συνέχιση των δομών αυτών, μέχρι το 2020, η ενημέρωση ήταν ότι δεν μπορούν, παρά να βγάλουν νέες προκηρύξεις, ώστε να προκηρυχθούν ξανά όλες οι θέσεις και οι δομές. Θα δημιουργηθούν κάποιες καινούργιες δομές, ενώ θα καταργηθούν κάποιες άλλες, τονίζοντας παράλληλα, ότι το προσωπικό δεν διασφαλίζεται».

«Είχαν, βέβαια, μια καλή διάθεση στο να προσπαθήσουν να μοριοδοτήσουν το υπάρχον προσωπικό. Σίγουρα, βέβαια, δεν θα παραμείνει ακριβώς το ίδιο, γιατί κλείνουν αρκετές δομές, ανοίγουν κάποιες άλλες, αλλά σε άλλους δήμους. Κι αυτό στην επαρχία είναι μεγαλύτερο πρόβλημα» κατέληξε η κυρία Αγγελίδη.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτίου σε εργαζομένους ΟΤΑ: Σε 15 ημέρες τα οφειλόμενα του 2015 - Όχι σε ανανέωση συμβάσεων "

Μπλόκο των Τεμπών: Μένουμε μακριά από μεθοδεύσεις και σπασμωδικές κινήσεις

Ανακοίνωση σχετική με τις σημερινές εξελίξεις στο αγροτικό ζήτημα εξέδωσαν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών μετά από συνεδρίαση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι προκειμένου να αποτιμήσουν την κατάσταση αλλά και την στάση τους.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Μετά την αποστολή στην γραμματεία της κυβέρνησης και στους αρχηγούς των κομμάτων την προηγούμενη Τετάρτη (10-2-16), η οποία ήταν αποτέλεσμα των εργασιών του μπλόκου των Τεμπών και των Μικροθηβών και προσυπογράφουν πάνω από 30 μπλόκα, με πλήρη αντιπροσωπευτικότητα του χάρτη των μπλόκων της χώρας, από αγρότες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον δρόμο, σήμερα ήρθε η επίσημη απάντηση από το χείλη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος δήλωσε «χαρούμενος» για τη αποστολή των αιτημάτων από τους αγρότες, έστω και μετά από έξι μέρες από την στιγμή που τα παρέλαβε η κυβέρνηση.

Παρ όλα αυτά και μετά από επικοινωνία με στέλεχος της κυβέρνησης, η προκαθορισμένη συνάντηση μας με τον Πρωθυπουργό για την Τρίτη (16-2-16) μετατίθεται για αμέσως μετά την επιστροφή του από το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Βρυξέλλες, αφού στην ατζέντα του ταξιδίου βρίσκεται και το Αγροτικό Ζήτημα.

Αναμένουμε έναν έντονο διάλογο με διάθεση για λύσεις από τη την πλευρά του, από την στιγμή που χιλιάδες συνάδελφοι είναι στον δρόμο και το ζήτημα είναι ζωής και θανάτου για το σύνολο του αγροτικού κόσμου.

Το αγροτικό κίνημα παραμένει αρραγές, γιατί όλοι βρισκόμαστε υπό την απειλή της ολικής παύσης της παραγωγής μας.
Μένουμε μακριά από μεθοδεύσεις και σπασμωδικές κινήσεις ανθρώπων που προσπαθούν να τραυματίσουν τον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι αγρότες όλη της χώρας, ενωμένοι κάτω από τα αιτήματα και τις προτάσεις που έλαβε η κυβέρνηση την Τετάρτη.

Ο αγώνας συνεχίζεται δυναμικά και οι κυβερνώντες πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι δεν είναι τυχαίο και συγκυριακό ότι οι Έλληνες αγρότες είναι στον δρόμο».

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπλόκο των Τεμπών: Μένουμε μακριά από μεθοδεύσεις και σπασμωδικές κινήσεις"

Έδιναν νοθευμένο ελαιόλαδο στους άπορους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αιγάλεω!

Τα προϊόντα των Κοινωνικών Παντοπωλείων διατίθενται σε άτομα που τα έχουν ανάγκη και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσουν. Για το λόγο αυτό, θα έλεγε κανείς ότι το γεγονός πως στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Αιγάλεω, διατίθεντο στους απόρους, φιάλες νοθευμένου ελαιολάδου, προκαλεί αγανάκτηση.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, μετά από δειγματοληψία που έγινε σε ελαιόλαδο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αιγάλεω, διαπιστώθηκε ότι αυτό ήταν νοθευμένο με σπορέλαιο. Μάλιστα, το συγκεκριμένο λάδι, δινόταν σε κλειστές διαφανείς πλαστικές φιάλες του ενός λίτρου, οι οποίες δεν έφεραν στοιχεία επισήμανσης.

Το εν λόγω ελαιόλαδο διατέθηκε στους δικαιούχους το διάστημα μεταξύ 21 Δεκεμβρίου 2015 έως και 13 Ιανουαρίου 2016

Κατά την εξέταση του δείγματος από το Γενικό Χημείο του Κράτους, το ελαιόλαδο χαρακτηρίστηκε «μη κανονικό-νοθευμένο» με ξένη προς το ελαιόλαδο λιπαρή ύλη. Η σύσταση των λιπαρών οξέων υποδηλώνει την παρουσία σπορελαίου.

Το συγκεκριμένο ελαιόλαδο διακινήθηκε από την επιχείρηση «Αναστασόπουλος Ευστρ. Κων/νος, Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις – Υπηρεσίες συσκευασίας και αποθήκευσης, Δ.Δ. Φιλία Δ. Οιχαλίας» προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Αιγάλεω, στο πλαίσιο Προγράμματος Διανομής Τροφίμων Δικαιούχων Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους κατόχους του ανωτέρω προϊόντος να μην το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στο ανωτέρω Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ επισημαίνει ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Διαβάστε Περισσότερα » "Έδιναν νοθευμένο ελαιόλαδο στους άπορους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αιγάλεω!"

Μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα τον Ιανουάριο

Μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφεται το μήνα Ιανουάριο 2016, καθώς προκύπτει αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων κατά 9.954 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Ιανουαρίου 2016, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 110.490, ενώ οι αποχωρήσεις σε 120.444. Από τις 120.444 συνολικά αποχωρήσεις, οι 54.786 ήταν οικειοθελείς και οι 65.658 προήλθαν από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Από τη σύγκριση των στοιχείων των δύο μηνών (Ιανουάριος 2016 και Ιανουάριος 2015), προκύπτει αρνητική επίδοση κατά 681 θέσεις εργασίας, για τον Ιανουάριο 2016 (αρνητικό ισοζύγιο 9.954 θέσεων εργασίας έναντι αρνητικού ισοζυγίου 9.273 τον Ιανουάριο του 2015).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο μήνας Ιανουάριος παρουσίαζε πάντοτε αρνητικό ισοζύγιο από το 2001 μέχρι σήμερα, με μοναδική εξαίρεση παρουσίασης θετικού ισοζυγίου, τον Ιανουάριο του έτους 2014.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα τον Ιανουάριο"

Κανονικά και πάλι τα δωρεάν τεστ για την ανίχνευση της γρίπης

Κανονικά διενεργούνται από σήμερα οι δωρεάν εξετάσεις για την ανίχνευση ιών γρίπης σε δείγματα ασθενών ΜΕΘ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ ξεκινά από σήμερα να χρηματοδοτεί εκ νέου τα τρία κέντρα, στα οποία διενεργούνται, πανελλαδικά, τέτοιου είδους εξετάσεις.

Το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι, σε περίπτωση μεγάλης έξαρσης στο επόμενο διάστημα, ο ΕΟΠΥΥ θα αναλάβει το επιπλέον κόστος, μέσω άμεσης χρηματοδότησης στα νοσοκομεία και χαρακτηρίζει «ολιγοήμερο πρόβλημα» την αδυναμία διενέργειας των δωρεάν τεστ, που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Κανονικά και πάλι τα δωρεάν τεστ για την ανίχνευση της γρίπης"

Κομισιόν: 10 εκ. ευρώ επιπλέον στην ΠΓΔΜ για να διαχειριστεί καλύτερα τα σύνορα

Πρόσθετη βοήθεια ύψους 10 εκ. ευρώ για τη βελτίωση της διαχείρισης συνόρων στην ΠΓΔΜ, ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα για βοήθεια από την ΠΓΔΜ και τα αποτελέσματα της επίσκεψης της Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2016 με την τεχνική υποστήριξη της Frontex, η ειδική αυτή χρηματοοικονομική βοήθεια αποσκοπεί στη στήριξη της ΠΓΔΜ για να βελτιωθεί η διαχείριση των συνόρων και της μετανάστευσης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, αφορά τη βελτίωση των συστηματικών συνοριακών ελέγχων και επιτήρησης, της ταυτοποίησης και της καταγραφής των πολιτών τρίτων χωρών που διασχίζουν τα σύνορα με νόμιμη και παράνομη οδό, και στην καταπολέμηση και πρόληψη του λαθρεμπορίου μεταναστών, της εμπορίας ανθρώπων και του διασυνοριακού εγκλήματος, με πλήρη σεβασμό του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Η ΕΕ δηλώνει έτοιμη να επεκτείνει τη βοήθεια προς άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις.

«Η προσφυγική κρίση ασκεί ιδιαίτερα υψηλή πίεση στις χώρες κατά μήκος της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων και η Ευρώπη πρέπει να σταθεί ενωμένη στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης» - σχολίασε ο επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τη διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν.

«Αυτή η νέα χρηματοδότηση θα βοηθήσει τις αρχές της ΠΓΔΜ να βελτιώσουν τη διαχείριση των συνόρων και της μετανάστευσης και να συνδράμουν στις δαπάνες για τους συνοριοφύλακες που στέλνουν κάποια κράτη-μέλη της ΕΕ και η Σερβία στα νότια σύνορα της χώρας», προσέθεσε.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: 10 εκ. ευρώ επιπλέον στην ΠΓΔΜ για να διαχειριστεί καλύτερα τα σύνορα "

Deutsche Welle: Νέα σύγκρουση για το ελληνικό χρέος;

Εκτός από το προσφυγικό που αποτελεί μόνιμο θέμα στον γερμανικό τύπο, η σημερινή επισκόπηση περιλαμβάνει και το θέμα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα αλλά και το ζήτημα που έχει ανακύψει με τις τηλεοπτικές άδειες.
Άρθρο αναφορικά με τις καθυστερήσεις στο πεδίο υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα δημοσιεύει το Spiegel online. «Χωρίς μεταρρυθμίσεις, δεν έχει χρήματα. Στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών υπάρχει ο κίνδυνος μιας νέας σύγκρουσης για το χρέος. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας πάντως δεν φαίνεται να βιάζεται να κάνει κάποια κίνηση. 
Η κυβέρνηση της Αθήνας επιρρίπτει την ευθύνη για την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων στουςδανειστές. Η διαδικασία καθυστέρησε λόγω ασυμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και του ΔΝΤ», γράφει τοSpiegel επικαλούμενο σχετική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα Αυγή και συνεχίζει:«Εσωπολιτικά ο Τσίπρας βρίσκεται υπό τεράστια πίεση. Το Σαββατοκύριακο διαδήλωσαν 12.000 άνθρωποι στην Αθήνα ενάντια στις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό».
Το επίμαχο θέμα των τηλεοπτικών αδειών θίγει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Ηελληνική κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προτιμά να αναζητά τρόπους με τουςοποίους να μπορεί να αυξήσει την επιρροή της στην ελληνική τηλεόραση. Με αυτό το στόχο είχε ανοίξει και πάλι ο έλληνας πρωθυπουργός την κρατική ΕΡΤ, που είχαν κλείσει οι συντηρητικοίπροκάτοχοί του. Μετά την κατάληψη της εξουσίας στο κρατικό κανάλι, η κυβέρνηση Τσίπρα αναζητά τώρα περισσότερη επιρροή στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση». Στο ίδιο άρθρο πάντως, ο δημοσιογράφος προχωρά σε μια μια σύντομη περιγραφή του πολιτικού και τηλεοπτικού σκηνικού στην Ελλάδα. «Μέχρι τώρα τα κανάλια εμπλέκονταν στο πολιτικό παιχνίδι. Η πολιτική ασκούσε πίεση σε επιχειρήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους έθεταν όρους ή έκαναν χάρες σε πολιτικούς μέσω των τηλεοπτικών καναλιών τους».
Ο κατάλογος του τρόμου για τους μετανάστες
Μέτρα για καλύτερη ένταξη των προσφύγων στη Γερμανία ψηφίζει σήμερα το προεδρείου του CDU
Μέτρα για καλύτερη ένταξη των προσφύγων στη Γερμανία ψηφίζει σήμερα το προεδρείου του CDU
Μέτρα για καλύτερη ένταξη των προσφύγων που ψηφίζει σήμερα το προεδρείο του κυβερνώντος κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών σχολιάζει η Frankfurter Rundschau και τον χαρακτηρίζει«έναν κατάλογο τρόμου, αποκλεισμού και διχασμού. Όποιος θέλει να εργάζονται οι πρόσφυγες με κατώτερους μισθούς απ ό,τι προβλέπεται δεν θέλει την ενότητα, αλλά αντιθέτως τροφοδοτεί, ουσιαστικά, μάχες για τις θέσεις εργασίας. Και όποιος θέλει να δυσκολέψει την πρόσβαση στα προγράμματα ένταξης, τα οποία μόλις τώρα έγιναν ευκολότερα προσβάσιμα, και θέλει η απόφαση για το επ αορίστου δικαίωμα παραμονής στη χώρα να τη αναβάλλει για την ημέρα του 'αγίου ποτέ'αυτός έχει μόνο έναν στόχο (τέσσερις εβδομάδες πριν τις σημαντικές κοινοβουλευτικές εκλογές των κρατιδίων): ψηφοθηρία στη δεξιά πτέρυγα. Και να παραμείνουν οι πρόσφυγες εκτός».
Άρθρο που εκφράζει αγανάκτηση όσον αφορά τις κινήσεις της Γαλλίας στο προσφυγικό δημοσιεύει σήμερα η Märkische Oderzeitung. «Αυτό λοιπόν είναι το ευχαριστώ. Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, η Γερμανία στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας και συμμετέχει με τον στρατό της στην αποστολή στη Συρία. Ως αντάλλαγμα η γερμανική κυβέρνηση ήλπιζε στη στήριξη στο θέμα της ποσόστωσης των προσφύγων. Και τι κάνει ο πρωθυπουργός Βαλς; Αρνείται τις ποσοστώσεις και δείχνει ότι με τους 30.000 ανθρώπους η χώρα του έχει δεχθεί αρκετούς πρόσφυγες. Την ώρα που η Γερμανία επωμίστηκε περισσότερο από το τριπλάσιο».
dw

Διαβάστε Περισσότερα » "Deutsche Welle: Νέα σύγκρουση για το ελληνικό χρέος;"

Διαψεύδει η Κύπρος τους ισχυρισμούς Παππά για τον αριθμό των καναλιών

Στην Κύπρο λειτουργούν επτά ιδιωτικά κανάλια και όχι τέσσερα, όπως υποστήριξε πρόσφατα ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, διασαφήνισε ο γενικός διευθυντής της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, Νεόφυτος Επαμεινώνδας.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι «η αρμόδια Αρχή για να χορηγήσει, να τροποποιήσει ή να ανακαλέσει άδειες είναι μόνο η Αρχή (Ραδιοτηλεόρασης)», δηλαδή το αντίστοιχο ΕΣΡ.

«Έχουν χορηγηθεί 11 άδειες που λειτουργούν τηλεοπτικούς οργανισμούς. Επτά είναι γενικού ενδιαφέροντος, δηλαδή με πρόγραμμα ποικίλης ύλης, είναι σταθμοί ελεύθερης λήψης. Οι άλλοι τέσσερις είναι συνδρομητικοί, θεματικοί και εκπέμπουν μέσω Ίντερνετ ή καλωδιακής τηλεόρασης» τόνισε στο Έψιλον ο κ. Επαμεινώνδας.

Πρόσθεσε ακόμα ότι το θεσμικό πλαίσιο για να ξεκαθαρίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο στην Κύπρο απλοποιήθηκε το 2010, ενώ το ετήσιο τέλος για κάποιον που διαθέτει μια τηλεοπτική άδεια είναι 51.400 ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα » "Διαψεύδει η Κύπρος τους ισχυρισμούς Παππά για τον αριθμό των καναλιών"

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ελεύθεροι επαγγελματίες & επιστήμονες

Επιμένουν στην απόσυρση του νομοσχεδίου, μετά και την τελευταία τους συνεδρίασή, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιστήμονες.

Τα σωματεία τους θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με καθημερινές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλα τα υπουργεία, ενώ αναμένεται να συντάξουν επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και την ευρωπαϊκή επιτροπή, όπου θα επισημαίνουν τις ενστάσεις τους για το προσχέδιο Κατρούγκαλου.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ελεύθεροι επαγγελματίες & επιστήμονες"

Βρετανία: Aνανέωση ταξιδιωτικής σύστασης για την Ελλάδα λόγω των αγροτών

Σε ανανέωση της ταξιδιωτικής σύστασης προς Βρετανούς που επισκέπτονται την Ελλάδα προέβη το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, με ειδική αναφορά πλέον στο κλείσιμο οδικών αρτηριών από αγρότες.

Όπως αναφέρεται στην ανανεωμένη ταξιδιωτική σύσταση, «αγρότες συνεχίζουν να μπλοκάρουν μια σειρά κύριων δρόμων σε όλη την Ελλάδα, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία και περιστασιακές δυσκολίες στην πρόσβαση σε λιμάνια και αεροδρόμια».

Πιο συγκεκριμένη αναφορά γίνεται στα μπλόκα της Αθηνών-Θεσσαλονίκης και Αθηνών-Πατρών, καθώς και σε προβλήματα σε εισόδους και εξόδους της Αττικής Οδού.

Σημειώνεται επίσης ότι διοργανώνονται συχνά απεργίες, με μικρή πρότερη ειδοποίηση σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Αναφέρεται ότι τέτοιου είδους διαδηλώσεις μπορούν να γίνονται ως αντίδραση σε εξελίξεις στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές της.

Διατηρούντα εξάλλου οι αναφορές στους περιορισμούς στην ανάληψη χρημάτων, αλλά και στις μεγάλες προσφυγικές ροές προς νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: Aνανέωση ταξιδιωτικής σύστασης για την Ελλάδα λόγω των αγροτών "

Σε 48ωρη απεργία προσανατολίζεται η ΑΔΕΔΥ για το τέλος Φεβρουαρίου

Τη συμμετοχή και συμπαράσταση της σε μια σειρά κινητοποιήσεων αυτή και την επόμενη εβδομάδα αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, στη σύσκεψη των Ομοσπονδιών και των πρωτοβάθμιων σωματείων της που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει μια 48ωρη απεργία στο τέλος του μήνα ή αρχές Μαρτίου μαζί με τη ΓΣΕΕ και τους επιστημονικούς φορείς.

Γι’ αυτή την εβδομάδα συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, την Τετάρτη στις 13.30, στο υπουργείο Παιδείας, καθώς και στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, που έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας (11.00-15.00) για την Πέμπτη 18/02/2016 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.

Τέλος, για την ερχόμενη Δευτέρα, η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας με αίτημα τη στήριξη των ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων, ειδικότερα του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) .

Οι δράσεις της ΑΔΕΔΥ έχουν ως κορωνίδα την απόσυρση του προσχεδίου της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση το οποίο όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ κατεδαφίζει το ασφαλιστικό σύστημα και καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης οδηγώντας σε νέες μειώσεις στις συντάξεις.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε 48ωρη απεργία προσανατολίζεται η ΑΔΕΔΥ για το τέλος Φεβρουαρίου"

Αποστόλου: Με όρους η συνάντηση Τσίπρα-αγροτών

Η κυβέρνηση θα αναμείνει να υποβληθούν και άλλα αιτήματα από τους αγρότες, προκειμένου να προχωρήσει η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με όρους αντιπροσωπευτικότητας για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου.

«Μόλις πληροφορήθηκα ότι υποβάλλεται αυτήν τη στιγμή κι άλλο ένα αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό» είπε ο κ. Αποστόλου και ενημέρωσε: «Όπως γνωρίζετε υπάρχουν και άλλα αιτήματα και είναι θετικό ότι άρχισαν να ανταποκρίνονται οι αγρότες που κινητοποιούνται στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού για διάλογο. Εμείς θα περιμένουμε κι άλλα αιτήματα να υποβληθούν, γιατί θέλουμε σε αυτήν τη συνάντηση, όχι μόνο να υπάρχει μία αντιπροσωπευτικότητα, αλλά και προκειμένου ο διάλογος να είναι πραγματικά ουσιαστικός και να αφορά όλους τους αγρότες. Θα καταβάλουμε μία προσπάθεια, ούτως ώστε η επιτροπή που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό να έχει αντιπροσωπευτικότητα, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο αυτήν την ώρα».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει αυτή η συνάντηση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε ότι θα γίνει σύντομα.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποστόλου: Με όρους η συνάντηση Τσίπρα-αγροτών"

Κομισιόν: Δεν είναι μόνο δική μας ευθύνη η πρόοδος στην αξιολόγηση

Χωρίς να δώσει ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς από το protothema.gr σχετικά με τον χρόνο επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών, δήλωσε πως η «εργασία πρέπει να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε να επιστρέψουν οι επικεφαλής».

Τονίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «πράττει ότι είναι δυνατόν» για την σύντομη ολοκλήρωση της κρίσιμης πρώτης αξιολόγησης ο Μαργαρίτης Σχοινάς πετάει τη μπάλα στο γήπεδο της Ελλάδας, ξεκαθαρίζοντας πως η ολοκλήρωση δεν αποτελεί μόνο ευθύνη της
Επιτροπής, αλλά πρέπει να κινηθεί και η ελληνική πλευρά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτηρίζει «παραγωγικές» και «καλές» τις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, ωστόσο επαναλαμβάνει ότι χρειάζεται να γίνει ακόμη δουλειά ώστε να κλείσει η συμφωνία.

Παράλληλα, κοινοτικές πηγές τονίζουν ότι οι θεσμοί θα αξιολογήσουν την κατάσταση εντός των επομένων ημερών και θα εξετάσουν την ακριβή ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής των δανειστών. Φυσικά κορυφαίο ζήτημα της διαπραγμάτευσης παραμένει η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Μαργαρίτη Σχοινά:

«Οι συνομιλίες στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της αξιολόγησης ήταν παραγωγικές και καλές και έγινε εντατική εργασία σε πολλαπλά μέτωπα στο τεχνικό πλαίσιο τους. Η εργασία αυτή πρέπει να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες έτσι ώστε οι επικεφαλής της αποστολής να επιστρέψουν στην Αθήνα το συντομότερο και να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με στόχο τους την επίτευξη συμφωνίας στο τεχνικό πλαίσιο μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η Επιτροπή πράττει ό,τι είναι δυνατόν έτσι ώστε να φτάσουμε σε μια γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η διαδικασία όμως δεν είναι μόνο δική μας ευθύνη» .


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Δεν είναι μόνο δική μας ευθύνη η πρόοδος στην αξιολόγηση"

Η Κομισιόν δίνει 12 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τη δημιουργία hotspots

Το ποσό των 12,7 εκατ. ευρώ μέσω του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης χορηγεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα για τη δημιουργία 8.000 θέσεων υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στην ελληνική επικράτεια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά τη Δευτέρα ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, η χορήγηση των 12,7 εκατομμυρίων για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων υποδοχής είναι ένα ακόμα σημάδι της αλληλεγγύης και της ισχυρής υποστήριξης της ΕΕ προς την Ελλάδα στην προσπάθειά της να διαχειριστεί τις πρωτοφανείς μεταναστευτικές ροές στη χώρα.

Επίσης, όπως τόνισε, θα βοηθήσει την Ελλάδα να φτάσει το στόχο για την αύξηση της ικανότητας υποδοχής της σε 50.000 θέσεις, όπως συμφωνήθηκε στη συνεδρίαση των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων της 25ης Οκτωβρίου 2015, ενώ το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την στέγαση πολιτών από χώρες εκτός Ε.Ε., στις περιοχές της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Κομισιόν υπενθυμίζει πως το 2015 η Ελλάδα έλαβε, είτε άμεσα, είτε μέσω διεθνών οργανισμών για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, συνολικά 146 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορηγεί άλλα 10 εκατ. ευρώ στην ΠΓΔΜ για να ενισχύσει τις προσπάθειες φύλαξης και ελέγχου των συνόρων της.

Ο Γιοχάνες Χαν, Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Ε.Ε, τόνισε πως τα χρήματα αυτά προς την γειτονική χώρα εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο για την μεταναστευτική πολιτική και η πως η βοήθεια είναι συμπληρωματική αυτής που δίδεται στην Ελλάδα, τόσο οικονομικά όσο και με την περαιτέρω ενεργοποίηση της FRONTEX.

To tweet του Δημήτρη Αβραμόπουλου


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κομισιόν δίνει 12 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τη δημιουργία hotspots"

Σαρανταοκτάωρη απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια

Απεργούν την Τρίτη και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Όπως λένε, «αντιστέκονται στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και ιδιαίτερα στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ και ΟΛΘ».

Οι λιμενεργάτες καταγγέλλουν «τις μεθοδεύσεις και τα πολιτικά και νομικά πραξικοπήματα που συντελούνται στη διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ και σηματοδοτούν την ίδια διαδικασία και για τον ΟΛΘ».

Την Τρίτη 16 Φεβρουρίου οργανώνουν συμβολικό αποκλεισμό στις Πύλες του Σ.ΕΜΠΟ Πειραιά από τις 7 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 11.30π.μ. θα πραγματοποιήσουν παλλιμενική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τα κόμματα.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαρανταοκτάωρη απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια"

Δεν θα είναι έτοιμο το hotspot της Κω για τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να πιέζει για τη λειτουργία των hotspot προειδοποιώντας ακόμα και με έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν και η κυβέρνηση να υπόσχεται ότι θα είναι όλα έτοιμα πριν την κρίσιμο Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, ωστόσο κυβερνητική πηγή ομολογεί σήμερα ότι τελικά το κέντρο καταγραφής της Κω δεν θα είναι έτοιμο εγκαίρως.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ακόμα και τα τέσσερα στα πέντε hotspot θα είναι έτοιμα μόλις την Τετάρτη, ένα 24ωρο δηλαδή πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου.

Την Τετάρτη θα ξεκινήσει η λειτουργία των κέντρων καταγραφής στη Λέσβο, τη Χίο, τη Λέρο και τη Σάμο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Το πέμπτο κέντρο, στην Κω, θα είναι έτοιμο ελαφρώς αργότερα» δήλωσε η ίδια πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μια ημέρα μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν ξανά την Κυριακή στο νησί με τους αστυνομικούς να ρίχνουν χημικά σε γυναίκες και μικρά παιδιά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν θα είναι έτοιμο το hotspot της Κω για τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης"

Τους 93 έφτασαν οι θάνατοι από τη γρίπη

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζει να βρίσκεται η δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας με τον ιό Α(Η1Ν1) να χτυπά εκτός από τις συνήθεις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους και τους χρονίως πάσχοντες, παιδιά και νέους και η κορύφωσή της αναμένεται έως το τέλος του μήνα. 

Το Σαββατοκύριακο 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 93. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, 99 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ συνολικά έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 295 ασθενείς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, σχεδόν ένας στους τρεις ασθενείς που χρειάσθηκε νοσηλεία σε ΜΕΘ δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Επιπλέον 19 ήταν παιδιά ηλικίας 9 μηνών έως 16 ετών και 5 εξ αυτών έχασαν τη μάχη για τη ζωή.

Στοιχεία ανά εβδομάδα
Το πρώτο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ καταγράφηκε στα τέλη Νοεμβρίου και ο πρώτος θάνατος στις αρχές Ιανουαρίου, όταν καταγράφονται 14 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων και τα 14 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Σε μια εβδομάδα τα σοβαρά κρούσματα φτάνουν τα 36, οι νοσηλείες σε ΜΕΘ τις 35 και καταγράφονται 5 θάνατοι.

Μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στην Ελλάδα έχoυν καταγραφεί 99 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 93 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 13 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Μέχρι τις 28 Ιανουαρίου καταγράφονται 27 θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης, τα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης ανέρχονται σε 156, εκ των οποίων τα 147 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ.

Σε μια εβδομάδα (4 Φεβρουαρίου), οι θάνατοι φτάνουν τους 44, τα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης τα 224, εκ των οποίων τα 213 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, ενώ μία μέρα μετά οι νεκροί φτάνουν στους 51, οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι 144, ενώ ο συνολικός αριθμός των νοσηλευομένων αγγίζει τους 233 ασθενείς.

Στις 12 Φεβρουαρίου, έχουν καταγραφεί συνολικά 81 θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης, 120 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ συνολικά, 293 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ.

Κατά την περυσινή περίοδο (2014-2015) καταγράφηκαν 111 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 99 θάνατοι αφορούσαν ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και 12 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. Επρόκειτο για 61 άνδρες και 50 γυναίκες, με μέση ηλικία τα 67 έτη. Συνολικά καταγράφηκαν 248 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 233 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ.

Η γρίπη είναι…..
Οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο. Μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από τη γρίπη. Στην Ελλάδα εποχικές εξάρσεις γρίπης εμφανίζονται κατά τους χειμερινούς μήνες (από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο).

Πώς μεταδίδεται η γρίπη;

Η γρίπη μεταδίδεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων του αναπνευστικού (βήχας, φτέρνισμα) ή με την άμεση επαφή με μολυσμένα άτομα ή μολυσμένες επιφάνειες.

Πώς μπορεί κάποιος να προφυλαχθεί από την εποχική γρίπη;
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός. Δυστυχώς και παρά τις συστάσεις των ειδικών, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες, παραμένει ανεμβολίαστο, με το ποσοστό να κυμαίνεται τόσο στο γενικό πληθυσμό όσο και στους επαγγελματίες υγείας στο απογοητευτικό ποσοστό του 10% περίπου.

Επιπλέον, η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, όπως η υγιεινή των χεριών και των άλλων μέτρων προφύλαξης για τις αναπνευστικές λοιμώξεις, μειώνει την πιθανότητα μετάδοσης της γρίπης.

Σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει, το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει την έγκαιρη χρήση αντιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 μέρες) -κατά την κρίση των θεραπόντων γιατρών- χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση της νόσου, ή σε άτομα με σοβαρές εκδηλώσεις γρίπης.

Πότε πρέπει να γίνεται αντιγριπικός εμβολιασμός;
Η καλύτερη περίοδος για τον εμβολιασμό είναι το δίμηνο Οκτώβριος-Νοέμβριος κάθε έτους. Σε περίπτωση που δεν γίνει κατά την περίοδο αυτή, μπορεί να γίνει καθ’ όλο το διάστημα που υπάρχουν κρούσματα γρίπης στην κοινότητα.

Ποιοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο;
Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω. Επαγγελματίες υγείας και εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας. Παιδιά και ενήλικοι με άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες, καρδιακή νόσο, ανοσοκαταστολή, μεταμόσχευση οργάνων, αιμοσφαιρινοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφρική νόσο ή νευρομυϊκά νοσήματα.

Όσοι φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα, τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τη γρίπη.

Οι έγκυες και τα άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών.

Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια.

Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν το εποχικό αντιγριπικό εμβόλιο;
Άτομα με ιστορικό σοβαρής αλλεργίας σε αυγά ή σε κάποιο από τα συστατικά του εμβολίου (για άτομα υψηλού κινδύνου πρέπει να προηγείται επικοινωνία με αλλεργιολογικό τμήμα). Άτομα με ιστορικό αλλεργικής αντίδρασης στο εμβόλιο της εποχικής γρίπης. Άτομα με ιστορικό συνδρόμου Guillain – Barre. Άτομα με πυρετό πρέπει να περιμένουν να υποχωρήσει ο πυρετός πριν κάνουν εμβόλιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Τους 93 έφτασαν οι θάνατοι από τη γρίπη"

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι αγρότες: Κατέθεσαν προτάσεις για έναρξη διαλόγου

Αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συντονιστικού Αγροτών και Κτηνοτρόφων, δηλαδή των μπλόκων (πάνω από 50) που δεν συμμετείχαν στην διήμερη κινητοποίηση της Αθήνας υπο τη «σημαία» του μπλόκου της Νίκαιας (ΚΚΕ), προσήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου και παρέδωσε τις προτάσεις των αγροτών για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Μεταξύ άλλων οι αγρότες ζήτησαν διατήρηση της αυτονομίας του ΟΓΑ με διαχωρισμό σε δύο ταμείο, συντελεστή 13% για τη φορολόγηση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, μειωμένο φόρο πετρελαίου και μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος.

Μετά την επίσημη κατάθεση των αιτημάτων τους, οι αγρότες θα περιμένουν την επίσημη πρόσκληση από την κυβέρνηση ώστε να αρχίσει ο διάλογος επί των προτάσεών τους. Πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι η συζήτηση να ξεκινήσει άμεσα, ίσως και πριν από το ταξίδι του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Κυβερνητικές πηγές χαρακτήριζαν το κλίμα της συνάντησης της αντιπροσωπείας με την κυβερνητικό εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, η οποία και παρέλαβε το κείμενο των προτάσεων τους, «πολύ ομαλό και ανθρώπινο». Ανέφεραν ότι έγινε μια γενική συζήτηση για την κατάσταση τους και τα προβλήματα τους. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα πρέπει να γίνει μια επεξεργασία και τονίζουν ότι η κυβέρνηση θέλει να οργανωθεί ο διάλογος όσο πιο ουσιαστικά και αντιπροσωπευτικά γίνεται και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.



«Θα σας εκπλήξει ο αριθμός των μπλόκων που έχουν υπογράψει το πλαίσιο των προτάσεών μας, όπως και των φορέων» δήλωσε ο γ.γ. της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, Δημήτρης Δημογιάννης, προσθέτοντας ότι με το πλαίσιο της Ένωσης «συντάσσονται τα πιο δυνατά μπλόκα». Μετά την επίδοση του κειμένου με τις προτάσεις των αγροτών ο Δημήτρης Δημογιάννης δήλωσε πως «καταθέτουμε τις προτάσεις μας και επιδιώκουμε συνάντηση με την κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό, μόνο και εφόσον συζητήσει στο πλαίσιο των προτάσεων που έχουμε καταθέσει».



Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα γίνει σύντομα, με όρους αντιπροσωπευτικότητας, ώστε να αφορά όλους τους αγρότες, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, μόλις πληροφορήθηκε ότι υποβλήθηκαν αιτήματα αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου, γεγονός που το χαρακτήρισε θετικό.



Σε ερώτηση εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει αυτή η συνάντηση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε ότι θα γίνει σύντομα, αλλά αυτήν την ώρα προέχει η αντιπροσωπευτικότητα, ώστε να αφορά όλους τους αγρότες. Όπως είπε «η κυβέρνηση αναμένει να υποβληθούν και άλλα τέτοια αιτήματα ώστε να υπάρξει η μέγιστη αντιπροσωπευτικότητα στη συνάντηση που θα προγραμματιστεί και ο διάλογος που θα γίνει να είναι ουσιαστικός».

Με την κατάθεση των αιτημάτων επισημοποιείται το «χάσμα» μεταξύ των αγροτών, καθώς το μπλόκο της Νίκαιας, μέχρι τώρα, απορρίπτει οποιονδήποτε διάλογο με την κυβέρνηση και ζητούν απόσυρση του ασφαλιστικού. Εντός της ημέρας οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους μετά το αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του tvxs.gr, η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει βελτιωμένη πρόταση για το ασφαλιστικό των αγροτών η οποία θα κλειδώσει σε σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και θα ακολουθήσει η τελική πρόσκληση σε διάλογο. Η βελτιωμένη πρόταση προς τους αγρότες έχει τριπλό άξονα, περιλαμβάνοντας πιο ήπια μετάβαση στους αυξημένους συντελεστές ασφαλιστικών εισφορών, πρόβλεψη για χαμηλότερες εισφορές με παράλληλη χαμηλότερη σύνταξη και ανοιχτό ενδεχόμενο διατήρησης του ΟΓΑ ως αυτόνομου Ταμείου.

Συγκεκριμένα, κατά τις πληροφορίες, το νέο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας προβλέπει χαμηλότερη αφετηρία στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών με συντελεστή 12% για το 2017, 14% για το 2018 και 20% για το 2019. Με βάση το αρχικό σχέδιο Κατρούγκαλου, ο συντελεστής θα ήταν 14% για το 2017, 17% το 2018 και 20% το 2019. Προβλέπεται επίσης δυνατότητα καταβολής χαμηλότερων εισφορών με αντίστοιχη καταβολή χαμηλότερης ανταποδοτικής ή εθνικής σύνταξης, ενώ ήδη ο Γιώργος Κατρούγκαλος έχει αφήσει δημοσίως και ανοιχτό το ενδεχόμενο διατήρησης της αυτονομίας του ΟΓΑ λέγοντας ότι υπάρχουν εισηγήσεις να υπάρξει τελικά ένα ενιαίο και τρία αυτόνομα ταμεία.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » " Στο Μέγαρο Μαξίμου οι αγρότες: Κατέθεσαν προτάσεις για έναρξη διαλόγου"

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για 15.000 ανέργους νέους

Σε εφαρμογή τίθεται από αύριο το νέο πρόγραμμα, με τίτλο «Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για ανέργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 39,75 εκατομμυρίων ευρώ, απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Στο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης και πρακτικής άσκησης θα συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς: Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics), Λιανικό Εμπόριο, Εξωστρέφεια και Διεθνές Εμπόριο (έμφαση στον πρωτογενή τομέα). Τεχνολογιών των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.)

Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι θα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά και μόνο, αίτηση συμμετοχής, ανάλογα με την ειδικότητά τους, στις ειδικά διαμορφωμένες ηλεκτρονικές πλατφόρμες: www.logistics-eede.gr, www.esee-emporio.gr, www.exagogiko-eede.gr, http://edu.sepe.gr

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τους δυνητικά ωφελουμένους αρχίζει στις 16/2/2016 και ώρα 16:00 και λήγει στις 31/3/2016 και ώρα 23:59:59.
Με τον ανασχεδιασμό του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν 1.471 ευρώ και όχι 799 ευρώ, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Η αύξηση σε ποσοστό 84% των αποδοχών του καταρτιζόμενου ανέργου προέκυψε,διότι αναστράφηκε η αναλογία δαπάνης μεταξύ παρόχων κατάρτισης και ανέργων.

Επίσης, ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε αμοιβή παρόχου για κάθε τμήμα κατάρτισης 1.050 ευρώ, ενώ, με το νέο σχεδιασμό, ο πάροχος για κάθε τμήμα κατάρτισης θα λαμβάνει 840 ευρώ (μείωση 20%).

«Ο εξορθολογισμός των κονδυλίων που επέφερε διπλασιασμό των αμοιβών των ωφελουμένων, η εναλλαγή κατάρτισης και πρακτικής άσκησης, καθώς και η πιστοποίηση των προσόντων, είναι τα αποτέλεσμα του ανασχεδιασμού, που υλοποιήσαμε στα προγράμματα απασχόλησης, το περασμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να εξασφαλίζονται τα μέγιστα δυνατά οφέλη στους ανέργους», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.
Στις καινοτομίες του προγράμματος περιλαμβάνονται:

- Εναλλαγή κατάρτισης και πρακτική άσκησης σε επιχειρήσεις, διάρκειας 260 ωρών, ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή αφομοίωση των γνώσεων στους ανέργους.

- Κατάρτιση των ωφελουμένων με συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, τα οποία βασίζονται στα εγκεκριμένα επαγγελματικά περιγράμματα από τον ΕΟΠΠΕΠ.
- Πιστοποίηση προσόντων των ωφελούμενων.

- Δημιουργία ειδικού μητρώου των επιχειρήσεων των κλάδων, ανά ειδικότητα και περιοχή, μέσω του οποίου οι εταιρείες θα ζητούν άνεργους για πρακτική άσκηση.

Επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις στις οποίες θα κάνουν πρακτική άσκηση οι άνεργοι, δεν θα επιτρέπεται να προβούν σε μείωση του προσωπικού τους, από την ημερομηνία υπογραφής της ένταξής τους στο έργο και για όσο διάστημα διαρκεί η υλοποίηση της πρακτικής άσκησης.

Ειδικότερα, σε περίπτωση που συντρέξει μείωση προσωπικού, ένεκα απόλυσης, θα πρέπει η επιχείρηση εντός δέκα εργάσιμων ημερών από την απόλυση, να προβεί σε νέα πρόσληψη, ούτως ώστε να διατηρείται σταθερός υφιστάμενου προσωπικού της επιχείρησης. Σημειώνεται ότι στον αριθμό του προσωπικού δεν περιλαμβάνεται ο αριθμός των πρακτικά ασκούμενων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για 15.000 ανέργους νέους"

«Ηρθατε για τις κάμερες;» -Η απίστευτη αντιμετώπιση εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ σε απλήρωτους εργαζόμενους [βίντεο]

Βρήκαν και τον ...μπελά τους οι απληρωτοι συμβασιούχοι στις κοινωνικές δομές των ΟΤΑ όταν πήγαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για να διαμαρτυρηθούν.

Οι συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου θα συναντούσαν την αναπληρώτρια υπουργό για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ένα ραντεβού το οποίο τελικά αναβλήθηκε.

«Φέρτε τα λεφτά, να φάμε γεμιστά» φώναζαν οι περίπου 200 διαδηλωτές κατά τη γνωστή «ρήση» της αν. υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου με την οποία – κατόπιν επίμονου αιτήματός τους – προγραμματίστηκε να συναντηθούν στις 16:00.

Οι απλήρωτοι συμβασιούχοι έκαναν πορεία στη Σταδίου και κατέληξαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον Πλατεία Κουμουνδούρου.

Εκεί, συνάντησαν το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Καραγιώργο, στον οποίο επιτέθηκαν εκφράζοντας έντονες διαμαρτυρίες.

«Με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι που τους ενδιαφέρει το πρόβλημα», τους είπε με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένταση.

«Όταν πηγαίνατε και φωνάζατε εσείς καλά ήταν ε; Κι εμείς θα φωνάζουμε», του απάντησε ένας συμβασιούχος με τον κ. Καραγιώργο να συνεχίζει: «Αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα θα φύγω. Ήρθες εδώ για ποιο λόγο; Για την τηλεόραση; Ήρθες για την τηλεόραση».

«Όχι ήρθα από τη Θεσσαλονίκη και είμαι απλήρωτος 7 μήνες. Ντροπή σου να προπαγανδίζεις έτσι τον κόσμο», ήταν η απάντηση που εισέπραξε.



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ηρθατε για τις κάμερες;» -Η απίστευτη αντιμετώπιση εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ σε απλήρωτους εργαζόμενους [βίντεο] "

Π. Σγουρίδης: «Οι αγρότες δεν ξέρουν τι ζητούν»

Για κινητοποιήσεις χωρίς αιτήματα και συγκεκριμένες προτάσεις κατηγόρησε τους αγρότες ο υφυπουργός Υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης.

«Οι αγρότες βγήκαν έξω στους δρόμους χωρίς να ξέρουν τι ζητούν. Λένε "tabula rasa"*. Είναι δυνατόν να γίνει διάλογος, αν δεν ξέρουν τι ζητούν;» διερωτήθηκε ο υφυπουργός, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του MEGA.

«Υπάρχουν στο σχέδιο (σ.σ.: Κατρούγκαλου) προτάσεις ευεργετικές που δεν τις ξέρουν. Πρέπει να καθίσουν να τις δουν. Κρίνουν τον Τσίπρα επειδή ανέβαινε στα τρακτέρ... Προσπαθούμε να βάλουμε τάξη στη χώρα» πρόσθεσε.

-------------------
* Λατινική έκφραση που σημαίνει «άγραφος πίνακας». Έκφραση συνδεδεμένη με το ρεύμα του εμπειρισμού. Χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τον Βρετανό εμπειριστή φιλόσοφο Τζων Λοκ.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Π. Σγουρίδης: «Οι αγρότες δεν ξέρουν τι ζητούν»"

ΗΠΑ: Παρέδωσαν στην Ελλάδα τον πρώην διευθυντή του νοσοκομείου της Σκύρου

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 58χρονος Ιωάννης Καστάνης, ο οποίος υπηρετούσε επι σειρά ετών ως διευθυντής του νοσοκομείου Σκύρου έχοντας καταθέσει πλαστό πτυχίο.

Ο Καστάνης παραδόθηκε, χτες το βράδυ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», απο τις Αρχές των ΗΠΑ στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, ψευδή αναφορά στην Αρχή και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Επίσης, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 21 μηνών για τα ανωτέρω αδικήματα και είχε καταχωρηθεί Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων στη βάση δεδομένων της Interpol.

Ο 58χρονος συνελήφθη στις ΗΠΑ για παραβίαση των όρων διαμονής και μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών παραδόθηκε στη χώρα μας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Παρέδωσαν στην Ελλάδα τον πρώην διευθυντή του νοσοκομείου της Σκύρου"

Γ. Μπαλάφας: «Πολλοί αγρότες στα μπλόκα είναι επιχειρηματίες»

Για ανυπαρξία αιτημάτων και για αγρότες… επιχειρηματίες έκανε λόγο ο Γιάννης Μπαλάφας, καλώντας τους παραγωγούς να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, προκειμένου να βρεθεί μια λύση η οποία θα είναι κοινά αποδεκτή από όλους τους εμπλεκομένους.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, o υφυπουργός Εσωτερικών ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο αγρότης σήμερα δεν είναι ο αγρότης του προηγούμενου αιώνα, του Μαρίνου Αντύπα με 5 - 6 στρεμματάκια. Πολλοί εξ αυτών είναι επιχειρηματίες της νότιας Κρήτης, της Θεσσαλίας, της Ηλείας κ.λπ. με εργάτες που δουλεύουν για αυτούς. Έχουν πολλά κέρδη, αλλά δεν μπορεί να λες “δεν πληρώνω”. Συμβάλλουν στην οικονομία, αλλά αυτός είναι ένας επιχειρηματίας που πρέπει να πληρώνει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Εγώ θα ήθελα να είχαν συγκεκριμένα αιτήματα οι αγρότες. Αίτημα για αφορολόγητο 30.000 ευρώ δεν έχει ακουστεί ποτέ».

Σε ερώτηση για τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Μη συζητάμε συνέχεια για το παρελθόν, αυτά έχουν κριθεί».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Μπαλάφας: «Πολλοί αγρότες στα μπλόκα είναι επιχειρηματίες»"

Δ. Μάρδας: «Τα μπλόκα των αγροτών προκαλούν οικονομική ζημία»

Τη θέση ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις επηρεάζουν την ελληνική οικονομία, προκαλώντας αναταραχή στην ομαλή λειτουργία της εγχώριας αγοράς, εξέφρασε ο Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA το πρωί της Δευτέρας, ο υφυπουργός Εξωτερικών έκανε έναν παραλληλισμό με τις κινητοποιήσεις του 1997, όταν τόνοι τρόφιμα σάπιζαν στα κοντέινερ που σχημάτιζαν ουρές χιλιομέτρων λόγω των αγροτικών μπλόκων.

Ο κ. Μάρδας ανέφερε ειδικότερα ότι οι κινητοποιήσεις των τελευταίων 58 ημερών έχουν οδηγήσει σε μείωση των αγροτικών εξαγωγών κατά 100 εκατ. δολάρια.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Μάρδας: «Τα μπλόκα των αγροτών προκαλούν οικονομική ζημία»"

Δικαστές: Ο ελληνικός λαός έχασε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της τακτικής Γενικής Συνέλευσης εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο, μεταξύ των άλλων, αναφέρει «δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η θέσπιση "έκτακτων" μέτρων που κατατείνουν σε υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων» ενώ σε άλλο σημείο σημειώνει ότι «δεν νοείται να κληθούν άλλη μία φορά οι ασφαλισμένοι αλλά και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι κατέβαλαν τις εισφορές τους κατά τον εργασιακό βίο τους, να καλύψουν τα ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος».

Επίσης, οι διοικητικοί δικαστές επισημαίνουν την αδυναμία, πλέον, των οικονομικά ασθενέστερων ιδίως πολιτών να έχουν πρόσβαση στα δικαστήρια, ενώ τονίζουν ότι «η περαιτέρω υποτίμηση της δικαστικής προστασίας θίγει πλέον τον πυρήνα του δικαιώματος του άρθρου 20 παρ. 1 του Συντάγματος».

Ζητούν, δε, «την αναβάθμιση των δικονομικών δικαιωμάτων των πολιτών και την άρση των υπέρμετρων κωλυμάτων πρόσβασης στη Δικαιοσύνη» και προτείνουν «την ισότιμη δικονομική αντιμετώπιση των φορολογικών και εν γένει χρηματικών διαφορών (άρθρα 79 και 202 ΚΔΔ), την κατάργηση του θεσμού της πιλοτικής δίκης και τη διεύρυνση των πολυμελών συνθέσεων».

Παράλληλα, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών υπογραμμίζει: «Τα τελευταία χρόνια, ο ελληνικός λαός έχασε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα. Οι δραματικές περικοπές μισθών και συντάξεων, η απαξίωση της στέγης και της αγροτικής γης, η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας και η ανεργία που καλπάζει, συνδυάστηκαν με μία σχεδιασμένη πρωτοφανή υποβάθμιση των δικονομικών δικαιωμάτων. Σήμερα η προσφυγή ειδικά στο διοικητικό δικαστήριο είναι απρόσιτη για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Υπέρμετρα παράβολα, αδικαιολόγητα δικονομικά βάρη, ενδικοφανείς διαδικασίες, συνδυάζονται με τη μεγάλη καθυστέρηση στην εκδίκαση των υποθέσεων και δημιουργούν συνθήκες δικονομικής ασφυξίας στους πολίτες».

Τέλος, οι διοικητικοί δικαστές «απαιτούν την κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές, τον εκσυγχρονισμό της λειτουργικής οργάνωσης της διοικητικής δικαιοσύνης και την επίλυση του κτιριακού προβλήματος πολλών διοικητικών δικαστηρίων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαστές: Ο ελληνικός λαός έχασε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news