facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

"Ξαναγράφεται" προς το χειρότερο το νέο Ασφαλιστικό

Η βαθύτερη από την αναμενόμενη ύφεση (-0,7% έναντι πρόβλεψης για 0,0%)  αλλά και ο εκτροχιασμός των δαπανών (στα 500 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις) για τις συντάξεις και τους μισθούς του Δημοσίου το 2015 δημιουργούν τους όρους για πιο άμεσες και σκληρές παρεμβάσεις στις συνταξιοδοτικές δαπάνες προκειμένου να κλείσουν οι "τρύπες" του κρατικού προϋπολογισμού. Τις παρεμβάσεις αυτές ζήτησε με προχθεσινό άρθρο του ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη, κ. Paul Thomsen.
Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ υπουργείου Εργασίας και θεσμών έχει πέσει η πρόταση για σταδιακή κατάργηση της "προσωπικής διαφοράς" το 2017-19 και για τις ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις και όχι μόνο για όσες καταβληθούν από 1/1/2016 (ή από τη δημοσίευση του νόμου).
Η εφαρμογή ενός τέτοιου σεναρίου, με βάση τα προτεινόμενα από την κυβέρνηση νέα ποσοστά αναπλήρωσης, θα οδηγούσε σε σταδιακές (συγκεκριμένα, για την επόμενη 3ετία) μειώσεις έως 15% στις κύριες συντάξεις άνω των 1.200-1.400 ευρώ. Η "διέξοδος" της μεγαλύτερης -από την αρχικά προβλεπόμενη- μείωσης κύριων συντάξεων γίνεται ολοένα και πιο "αναγκαία" καθώς διογκώνεται το κύμα αντίστασης ενάντια στο χαράτσι του 20%, όπως δείχνει και η "κατάληψη" της πλατείας Συντάγματος από τους αγρότες των μπλόκων και άλλους διαδηλωτές.
Στόχος μιας τέτοιας παρέμβασης θα ήταν η διασφάλιση της εξοικονόμησης συνταξιοδοτικών δαπανών ύψους 1,9% του ΑΕΠ, ή έως 3,2 δισ. ευρώ (βάσει των προβολών της Κομισιόν) την περίοδο 2015-18.
Σενάριο για σταδιακό "τσεκούρι" έως 15% στις κύριες συντάξεις άνω των 1.200-1.400 ευρώ μεταξύ 2017-19
Υπενθυμίζεται πως το κυβερνητικό προσχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό προβλέπει ότι:
· Όσες κύριες συντάξεις έχουν καταβληθεί έως και 31/12/2015 θα επαναϋπολογιστούν μεν με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης (που θα ισχύσουν από 1/1/2016), αλλά η "προσωπική διαφορά" που θα προκύψει σε σχέση με το ύψος που είχαν με βάση τα παλιά ποσοστά αναπλήρωσης (τα ισχύοντα έως 31/12/2015) θα "απομειώνεται" μετά το πέρας του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής (Ιούλιος 2018).
Έτσι οι ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις δεν θα μειώνονταν μέχρι το 2018.
· Αντίθετα αν οι συντάξεις που θα καταβάλλονταν μετά την 1/1/2016 ήταν -με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης- υψηλότερες πάνω από 20% σε σχέση με το επίπεδο που θα είχαν με τα ποσοστά αναπλήρωσης που ίσχυαν μέχρι και 31/12/2015, τότε η "προσωπική διαφορά" αυτή θα καλυφτεί κατά ½ το 2016, κατά 1/3 το 2017 και, τέλος, κατά ¼ το 2018.
Έτσι από το 2019, όπως υπονοεί το προσχέδιο, θα καταργούνταν η "προσωπική διαφορά" για όσες κύριες συντάξεις (που εκδόθηκαν μετά την 1/1/2016) ήταν χαμηλότερες πάνω 20% με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης σε σχέση με τα παλιά ποσοστά αναπλήρωσης.
Με βάση το νέο σενάριο που συζητείται μεταξύ υπουργείου Εργασίας – θεσμών, η σταδιακή απομείωση της "προσωπικής διαφοράς" (αν αυτή ξεπερνά το 20%) που θα ίσχυε μόνο για τις συντάξεις που εκδόθηκαν μετά την 1/1/2016, θα μπορούσε να ισχύσει και για τις συντάξεις και πριν την 1/1/2016.
Έτσι, σύμφωνα με το υπό εξέταση σενάριο, τόσο οι καταβαλλόμενες μέχρι την 1/1/2016 όσο και οι καταβαλλόμενες μετά την 1/1/2016 θα έμπαιναν σε τροχιά ταυτόχρονης μείωσης από την 1/1/2017 (ή, στη χειρότερη περίπτωση, από την ημερομηνία δημοσίευσης του νέου νόμου και έπειτα) μέσω της σταδιακής κατάργησης της "προσωπικής διαφοράς" που προκύπτει μεταξύ του ύψους των αποδοχών με τα παλιά ποσοστά αναπλήρωσης και των αποδοχών με τα νέα (μειωμένα για τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ) ποσοστά αναπλήρωσης.
"Ξηλώνεται" λίγο λίγο το σχέδιο Κατρούγκαλου
Εξάλλου, όχι μόνο η "προσωπική διαφορά" αλλά και τα άλλα βασικά σημεία του ασφαλιστικού προσχεδίου έχουν αρχίσει να "ξηλώνονται".
· Χθες ο υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος από το βήμα της Βουλής άφησε… ορθάνοιχτο παράθυρο για τη δημιουργία τριών ταμείων και όχι ενός ενιαίου, όπως προβλέπει το κυβερνητικό ασφαλιστικό προσχέδιο. Στην ίδια κατεύθυνση, κύκλοι του υπ. Εργασίας επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι εξετάζεται πρόταση προς τους αγρότες για διατήρηση (έστω προσωρινή) του ΟΓΑ. Αυτό το ενδεχόμενο είχε συζητηθεί και παλιότερα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει εξαίρεση και του ΕΤΑΑ, δηλαδή του ασφαλιστικού ταμείου των μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων.
· Την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Κατρούγκαλος ανακοίνωσε εκπτώσεις έως 50% στη διπλή εισφορά του 26,9% (20% για κλάδο κύριας σύνταξης συν 6,9% για κλάδο υγείας) στο εισόδημα των επιστημόνων, οι οποίες ρίχνουν τη μέση ασφαλιστική επιβάρυνσή τους στο 19% (για όσους δηλώνουν έως 55.000 ευρώ ετησίως). Εξάλλου, ο ίδιος ο υπ. Εργασίας έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση του χρόνου μετάβασης στον συντελεστή 20% για τους αγρότες, δηλαδή κάτι τέτοιο να γίνει την περίοδο 2017-2020 ή 2021 και όχι την περίοδο 2017-2019.
· Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το υπουργείο Εργασίας εξετάζει σενάριο για "εθνική σύνταξη" τριών ταχυτήτων προκειμένου να μην μπουν εισοδηματικά κριτήρια, όπως ζητούν οι θεσμοί. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως σύμφωνα με το σενάριο αυτό 384 ευρώ θα έπαιρνε όποιος έκλεινε 20 χρόνια ασφάλισης, 300 ευρώ όποιος έκλεινε 15 χρόνια ασφάλισης, ενώ κάτω από 300 ευρώ θα έπαιρνε όποιος είχε κάτω από 15 χρόνια ασφάλισης.
· Εξάλλου, από το υπουργείο Εργασίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μεσοσταθμικής μείωσης 6-7% των επικουρικών συντάξεων σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή από τους δανειστές η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1-1,5%, ενώ μάλλον δεδομένη πρέπει να θεωρείται η μείωση 30-40% των μερισμάτων των συνταξιούχων του Δημοσίου αλλά και των εφάπαξ κατά 10-20%.
capital

Διαβάστε Περισσότερα » ""Ξαναγράφεται" προς το χειρότερο το νέο Ασφαλιστικό"

Γρίπη: Ένας 30χρονος γιατρός νεκρός, 5 παιδιά χαμένα και εμφανίστηκε και στέλεχος τύπου Β

Η κατάσταση δείχνει ανεξέλεγκτη με την γρίπη που κυριολεκτικά «θερίζει» ανθρώπινες ζωές φέτος στην χώρα μας και αλλού… Χθες έχασε την μάχη ένας 30χρονος γιατρός από το Μεσολόγγι ενώ όπως έκαναν γνωστό πηγές του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα θύματα έχουν ξεπεράσει τα 81 και μεταξύ τους υπάρχουν 5 παιδιά.

Γρίπη ίσον θάνατος φέτος και δεν είναι καθόλου υπερβολή καθώς από την μία μέρα στην άλλη (από Πέμπτη σε Παρασκευή χάθηκαν 4 ακόμα άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα ακόμα παιδί. Και σαν να μην έφτανε η "δράση" του φονικού Η1Ν1, εμφανίστηκε και στέλεχος Β της γρίπης.

Μέχρι χθες το μεσημέρι οι νεκροί ανέρχονταν στην χώρα τους 81, σε ΜΕΘ νοσηλεύονταν 120 άνθρωποι ενώ συνολικά από Μονάδες είχαν περάσει 293 άτομα με επιπλοκές της γρίπης. Μάλιστα, τα 19 ήταν παιδιά εκ των οποίων τα 5 έχουν ήδη καταλήξει.

Όπως ανέφερε εξάλλου ο καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σωτήρης Τσιόδρα, έχει αρχίσει να εμφανίζεται και γρίπη τύπου Β, που σημαίνει ότι θα χτυπά ως επί το πλείστον ηλικιωμένους (ενώ η τύπου Α και ειδικά ο Η1Ν1 "προτιμά μεσήλικες και νέους)...

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η γρίπη βρίσκεται πλέον στην κορύφωσή της και τουλάχιστον για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα βρίσκεται σε έξαρση...

Χρειάζεται ως εκ τούτου εμβολιασμός όσων ακόμα δεν το έχουν κάνει κι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, άμεση ιατρική βοήθεια σε όσους παρουσιάζουν σοβαρή συμπτωματολογία (υψηλό πυρετό που δεν πέφτει με αντιπυρετικά, πόνο στο στήθος, κακουχία κλπ), αποφυγή των κλειστών χώρων με πολύ κόσμο, άμεση εισαγωγή στην αντιιική θεραπεία για όσους νοσήσουν κι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αλλά και προσοσχή εμ συχνό πλύσιμο των χεριών και αποφυγή όσων φτερνίζονται και βήχουν.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Γρίπη: Ένας 30χρονος γιατρός νεκρός, 5 παιδιά χαμένα και εμφανίστηκε και στέλεχος τύπου Β"

Οι υπηρεσίες του υπουργείου διαψεύδουν τον Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες [έγγραφο]

Ο Νίκος Παππάς αποδίδει σε σκοπιμότητες την αμφισβήτηση των στοιχείων που έχει παρουσιάσει για τον αριθμό ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας ελεύθερης λήψης στην Ευρώπη, όμως φαίνεται ότι οι ίδιες οι υπηρεσίες του υπουργείου τον διαψεύδουν.
Στα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Παππάς στη Βουλή, αναφέρεται ότι στη Γερμανία λειτουργούν μόλις έξι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Ομως, επιστολή που αποκάλυψε το Liberal.gr- με αποδέκτη τον ίδιο τον κ. Παππά, η οποία εστάλη στις 16/11/2015- το γραφείο τύπου της πρεσβείας μας στο Βερολίνο τον ενημερώνει ότι υφίστανται συνολικά πενήντα επτά (57) τηλεοπτικοί σταθμοί σε λειτουργία στην γερμανική επικράτεια που εκπέμπουν με ψηφιακή, επίγεια ευρυεκπομπή (DVB.t) ενώ οι ιδιωτικοί σταθμοί που λειτουργούν υπό τις «προϋποθέσεις Παππά» είναι 32.
Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αντίστοιχες επισημάνσεις έχει λάβει ο κ. Παππάς από όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι οποίες διαψεύδουν τα στοιχεία του.
Εντός λίγων ημερών η προκήρυξη του διαγωνισμού
Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο κ. Παππάς δηλώνει ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες θα δημοσιευθεί εντός λίγων ημερών.
Ο ίδιος απορρίπτει τα περί αφαίρεσης αδειών, αφού «δεν υπάρχουν άδειες», ενώ αναφέρει ότι η Digea θα μπορεί να μεταδίδει το σήμα μόνο όσων καναλιών έχουν άδεια, ενώ αν κάποιος θέλει να εκπέμψει από την Κύπρο δορυφορικά, δεν υπάρχει πρόβλημα».
Ο διαγωνισμός θα γίνει «σε πολλαπλούς γύρους» και θα διενεργηθεί από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. «Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει αρχικά ο διαγωνισμός για την πρώτη άδεια, μετά ο διαγωνισμός για τη δεύτερη, μετά για την τρίτη και, τέλος για την τέταρτη» εξηγεί.
Ακόμη, απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας ότι ενώ αρχικά οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι είχαν δεσμευθεί ότι θα έβρισκαν λύση στο ζήτημα του ΕΣΡ και είχαν αρχίσει να συζητούνται ονόματα, «σήμερα ο μόνος καημός της ΝΔ είναι να μη γίνει διαγωνισμός».

Τι πραγματικά συμβαίνει στην Ευρώπη

Η Ελλάδα πρέπει να είναι η μοναδική (δημοκρατική) χώρα του πλανήτη όπου ένα πρωί, κάποιος υπουργός αποφασίζει με τη μία να αλλάξει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, να κλείσει επιχειρήσεις, να ανοίξει άλλες  που ο ίδιος επιλέγει, καταστρατηγώντας το Σύνταγμα αλλά και τις σχετικές Κοινοτικές Οδηγίες.

Πράγματι, το κακό με την υπερχρέωση των ΜΜΕ είχε παραγίνει.

Όπως είχε παραγίνει το κακό με την αδιαφάνεια στην μετοχική τους σύνθεση και την λειτουργία τους, αλλά κυρίως με την εξάρτησή τους με την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία.

Πολλά ΜΜΕ, ήταν ανταγωνιστικότερα από άλλα, διότι διατηρούσαν προνομιακές σχέσεις με την κρατική διαφήμιση. Άλλα, γιατί έπαιρναν δάνεια που μετά ξεχνούσαν να τα πληρώσουν.

Ορισμένα από αυτά χρεωκόπησαν ρίχνοντας κανόνι στην αγορά και αφήνοντας απλήρωτους στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους.

Ίσως γι αυτό ο Ελληνικός λαός έχει εν πολλοίς δαιμονοποιήσει τους καναλάρχες.

Και πάνω σε αυτό το συναίσθημα πατά ο κ. Τσίπρας, για να κάνει αυτό που πιθανόν από την αρχή επιθυμούσε. Να κλείσει όσα ΜΜΕ δεν είναι αρεστά, να δώσει άδειες λειτουργίας σε όσα τον εξυπηρετούν και να καταστήσει ως ουσιαστικό πόλο ενημέρωσης την απολύτως ελεγχόμενη ΕΡΤ με του 3.000 υπαλλήλους, τους διπλάσιους δηλαδή εργαζόμενους από όσους θα έχουν μαζί τα τέσσερα μόλις κανάλια που επιθυμεί  να υπάρχουν.

Και προφανώς να εκβιάζει τα ΜΜΕ για όσο καιρό του πάρει για να δώσει τις άδειες (που πιθανόν μετά από χρόνια θα ακυρωθούν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια).

Όμως η κυβέρνηση έπεσε μέσα στην παγίδα που η ίδια  έστησε για τους άλλους.

Είναι πραγματικά εξωφρενικό να παρακολουθεί κανείς τον κ. Νίκο Παππά να προσπαθεί να τεκμηριώσει την αντισυνταγματική απόφασή του για τις τηλεοπτικές άδειες.

Και είναι  θλιβερό ένας υπουργός, μόνον και μόνο για να εξυπηρετήσει αλαζονικά την εξουσία που ο ίδιος νομοθέτησε, να συλλαμβάνεται ψευδόμενος.

Να πούμε πρώτον ότι Ινστιτούτο Φλωρεντίας που επικαλείται ο κ. Παππάς,  δεν υπάρχει ως αξιόπιστος, αναγνωρισμένος φορέας στον Παγκόσμιο τηλεοπτικό χάρτη. Γι’ αυτό άλλωστε, και η “μελέτη” που επικαλείται δεν έχει συγγραφείς, ιδιότητες και υπογραφή.

Το μόνο που υπάρχει, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, είναι μία  εργασία ενός πολίτη Ελληνικής καταγωγής που έγινε για λογαριασμό της κυβέρνησης, για να βολέψει τις “επιθυμίες” του αρμόδιου υπουργού.

Γι’ αυτό, άλλωστε, δεν έχει δημοσιευτεί στη Διαύγεια ούτε καν το κόστος που πλήρωσε το Ελληνικό δημόσιο για την μελέτη αυτή!

Να πούμε επίσης ότι ο κ. Παππάς παρουσίασε στα social media έναν πίνακα που παραθέτει παραδείγματα για το τί ακριβώς συμβαίνει σε διάφορες (βολικές) για τον ίδιο χώρες της Ευρώπης. Παραλείπει όμως ο κ. Παππάς κρίσιμα στοιχεία, και ιδιαίτερες “λεπτομέρειες”.

Για να δούμε λοιπόν ενδεικτικά, το τί ακριβώς συμβαίνει στην Ευρώπη:

1. ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
Στο Λουξεμβούργο των 400.000 κατοίκων, εκπέμπουν ελεύθερα 15 τηλεοπτικοί σταθμοί ψηφιακά, ενώ το 93% των νοικοκυριών χρησιμοποιεί καλωδιακή τηλεόραση, λαμβάνοντας πληθώρα επιπρόσθετων υπηρεσιών.   

Στο Λουξεμβούργο ουσιαστικά υιοθετείται το μοντέλο Παππά, όπου ο υπουργός είναι αρμόδιος για την εκχώρηση των αδειών.

Όμως στο δουκάτο, όσοι σταθμοί αδειοδοτούνται δεν υποχρεούνται να πληρώσουν κανένα τέλος, παρά μόνον 1400 Ευρώ υπέρ της τοπικής ανεξάρτητης αρχής που εποπτεύει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Το περιεχόμενο των τηλεοπτικών  προγραμμάτων εποπτεύεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, η οποία έχει τη δυνατότητα να επιβάλει κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης της νομοθεσίας, και από το Εθνικό Κέντρο Προγραμμάτων, το οποίο έχει  γνωμοδοτικό χαρακτήρα για θέματα σχετικά με το περιεχόμενο των ΜΜΕ.

Κανένας σταθμός δεν έχει κρατικό χαρακτήρα, παρά μόνον το κανάλι της τοπικής Βουλής!
Ενδεικτικά, παρατίθενται τα  ελεύθερα κανάλια:

RTL Télé Lëtzebuerg, Den 2.RTL, CHAMBER TV (το μόνο κανάλι που ανήκει στο δημόσιο, κανάλι βουλής) RTL Tvi, Club RTL, Plug TV, RTL4,RTL 5,RTL 7,Teleshop 4,Teleshop 5, Teleshop 7, Teleshop 8 M6 Boutique

2. ΑΥΣΤΡΙΑ
Στην Αυστρία σε εθνική εμβέλεια λειτουργούν  πέντε κρατικά κανάλια (ORF eins, ORF 2, ORF III, ORF Sport και 3sat), εννέα ιδιωτικά  (ATV, ATV II, Puls 4, Go TV, Austria 9 TV και Servus TV, Okto, FS1 και dorf), εννέα θυγατρικά γερμανικών καναλιών (ProSieben Austria, Sat. 1 Österreich, Kabel eins Austria, MTV Austria, Nick Austria, RTL2 Austria, RTL Austria, Viva Austria, Vox Austria), και πέντε κανάλια Pay TV (Sky Austria, AustriaSat, HD Plus Austria, UPC Austria, A1 TV).

Καμία σχέση δηλαδή με τα τέσσερα κανάλια που αναφέρει ο κ. Παππάς στο γράφημά του!

Επιπλέον, οι αυστριακοί πολίτες πληρώνουν για το κρατικό ORF, μόνον εάν το βλέπουν. Αν για παράδειγμα αποδείξουν ότι δεν βλέπουν κρατική τηλεόραση, απαλλάσσονται του τέλους!
Τα ιδιωτικά κανάλια αδειοδοτούνται για δεκαετή λειτουργία, με άδεια η οποία ανανεώνεται, και χορηγείται προφανώς όχι από τον “αρμόδιο υπουργό” αλλά από την συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή  (Kommunikationsbehörde Austria), βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων.

Τα κανάλια στην Αυστρία δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν κάποιο τέλος για να λάβουν την άδεια λειτουργίας τους, ενώ η μόνη τους υποχρέωση είναι η τήρηση των κανόνων αδειοδότησης.

3.  ΙΣΠΑΝΙΑ
Στην Ισπανία λειτουργούν 9 ιδιωτικά κανάλια μεικτού περιεχομένου, 4 ιδιωτικά κανάλια ψυχαγωγικού περιεχομένου και 5 δημόσια (μεικτού / ενημερωτικού / ψυχαγωγικού περιεχομένου).

Οπότε οι αναφορές του πίνακα Παππά περί 5 μόλις καναλιών μεικτού περιεχομένου, είναι απολύτως ανακριβείς. 

Οι άδειες έχουν 15 έτη ισχύ, και ανανεώνονται αυτόματα αρκεί να πληρούνται οι προϋποθέσεις απόκτησης.

Ο κάτοχος της άδειας, δεν πληρώνει καμία εισφορά για να την  αποκτήσει ή να την  ανανεώσει, παρά μόνον ετήσιο τέλος αποκλειστικής χρήσης συχνοτήτων του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φάσματος που ανέρχεται σε 3% επί των ακαθάριστων κερδών των τηλεοπτικών καναλιών, και  1,5% επί των κερδών των συνδρομητικών καναλιών.

Παράλληλα, τα τέλη αυτά, και όχι οι Ισπανοί φορολογούμενοι,  χρηματοδοτούν τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης RTVE η οποία δεν μπορεί να παίρνει διαφημίσεις!

Η εποπτεία για το περιεχόμενο και τον προγραμματισμό γίνεται από την Εθνική Επιτροπή για τον Ανταγωνισμό και τις Αγορές (CNMC) και όχι από την κυβέρνηση! Πρόκειται για ανεξάρτητη αρχή με ίδια νομική προσωπικότητα της οποίας η λειτουργία υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο  και είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των τηλεοπτικών καναλιών.

Ενδεικτικά παρατίθενται τα ιδιωτικά κανάλια στην Ισπανία, εθνικής εμβέλειας:

4. ΣΟΥΗΔΙΑ
Στη Σουηδία από το 2008, σταμάτησε η  εκπομπή αναλογικού σήματος που σήμανε και το τέλος του συστήματος καταβολής τιμήματος για την άδεια εκπομπής των ιδιωτικών καναλιών.

Μέχρι τότε, τις άδειες εκπομπής παρείχε αποκλειστικά η  κυβέρνηση και ανανεώνονταν σε ετήσια βάση.

Μετά η δικαιοδοσία της κυβέρνησης περιορίστηκε αποκλειστικά  στη χορήγηση αδειών στα δημόσια κανάλια.

Μετά την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, την αδειοδότηση στα ιδιωτικά κανάλια ασκεί αποκλειστικά, η αρμόδια «Ραδιοτηλεοπτική Αρχή».

Οι άδειες έχουν 6ετή διάρκεια με δυνατότητα ανανέωσης, ενώ υπάρχει η νομική δυνατότητα για άδεια μικρότερης διάρκειας, σε ειδικές περιπτώσεις.

Οι άδειες που ήδη έχουν εκχωρηθεί είναι επτά, με πρόβλεψη να γίνουν 10 από το 2020 και μετά.
Σήμερα λειτουργούν  6 τηλεοπτικά κανάλια, ελεύθερης πρόσβασης, κρατικής εμβέλειας εκ των οποίων τα 2 είναι ιδιωτικά: SVT1, SVT2, SVT24/Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV4 και TV6.

 5. ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Στη Μεγάλη Βρετανία οι άδειες παρέχονται από την αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή, την Ofcom, η οποία είναι απολύτως ανεξάρτητη. Το νομικό καθεστώς προβλέπει ότι όλοι οι πάροχοι τηλεοπτικών υπηρεσιών λαμβάνουν  άδεια λειτουργίας από την Ofcom, και όχι από την κυβέρνηση, με εξαίρεση τα δημόσια δίκτυα. 

Τα δημόσια δίκτυα όμως δεν έχουν μέτοχο το κράτος, εκτός του BBC, αλλά  υποχρεώνονται σε κανόνες σχετικούς με το πρόγραμμα και τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Κρατική χρηματοδότηση παρέχεται μόνον στο BBC, ενώ το ITV1, Channel 5 και S4C1, παρότι θεωρούνται δίκτυα δημοσίου συμφέροντος, τα έσοδά τους προέρχονται αποκλειστικά από τις διαφημίσεις. Αντίστοιχα, το Channel 4, παρότι θεωρείται δημόσιο, δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση, αφού τα τα έσοδά του προέρχονται από την αγορά.

Στην Βρετανία τα ιδιωτικά κανάλια μεικτού περιεχομένου είναι περισσότερα από 100, αφού λειτουργούν  7 πλατφόρμες (αντίστοιχες της DIGEA) που φιλοξενούν δεκάδες κανάλια η κάθε μία!

Η αδειοδότηση στην Βρετανία είναι εξαιρετικά απλή, μιας και οι υποψήφιοι προς αδειοδότηση υποβάλλουν αίτημα στην ανεξάρτητη αρχή, πληρώνουν ένα εφάπαξ ποσό περίπου 2.500 στερλινών, το οποίο υποχρεούνται να καταβάλλουν ετησίως.

6. ΒΕΛΓΙΟ
Στο Βέλγιο η έννοια “ιδιωτική τηλεόραση” δεν υφίσταται όπως στην Ελλάδα, αφού το 97 % των υπηρεσιών είναι καθαρά συνδρομητικές και παρέχονται μέσω καλωδιακής τηλεόρασης. Στο Βέλγιο λειτουργούν δύο δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί (RTBF, γαλλόφωνος VRT, φλαμανδόφωνος) και εκπέμπουν ελεύθερα. Οι οργανισμοί αυτοί διατηρούν τρία και τέσσερα θεματικά κανάλια αντίστοιχα. Στις Περιφέρειες της Φλάνδρας και των Βρυξελλών δεν επιβάλλεται κανένα τέλος. Στην περιφέρεια της Βαλονίας, επιβάλλεται ειδικό τέλος ανά νοικοκυριό για την κατοχή τηλεοπτικού δέκτη.

Οι καλωδιακές πλατφόρμες  που καλύπτουν το 97% των νοικοκυριών περιλαμβάνουν δεκάδες μεικτά κανάλια ενώ ως υποχρέωσή τους έχουν να συμπεριλαμβάνουν στο μπουκέτο τους και τα δημόσια προγράμματα.

Η αδειοδότηση στα ιδιωτικά κανάλια παρέχεται και στο Βέλγιο αποκλειστικά από τις ανεξάρτητες Αρχές, και όχι από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από το CSA για τη γαλλόφωνη κοινότητα και το Vlaamse Regulator voor de Media για τη φλαμανδική. 

Η διαδικασία τυπικής αδειοδότησης  έχει ωστόσο καταργηθεί, καθώς αρκεί μια απλή υπεύθυνη δήλωση των ενδιαφερομένων. Πρακτικά, οι πάροχοι  περιεχομένου συμβάλλονται ελεύθερα με τον πάροχο δικτύου της επιλογής τους και έχουν μόνη υποχρέωση να υποβάλλουν την αντίστοιχη δήλωση για το περιεχόμενο των υπηρεσιών τους στην αντίστοιχη εποπτική αρχή, χωρίς να καταβάλλουν κανένα απολύτως τέλος ή τίμημα!

7. ΓΑΛΛΙΑ
Στη Γαλλία αρμόδιος φορέας αδειοδότησης είναι  το Ανώτατο Συμβούλιο Οπτικοακουστικών Μέσων που εποπτεύεται όμως από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το Συμβούλιο είναι, υπεύθυνο για τις ραδιοτηλεοπτικές ρυθμίσεις και για την οργάνωση  της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

Στη Γαλλία λειτουργούν 30 τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, εκ των οποίων οι 24 είναι ελεύθεροι,  και οι 6 συνδρομητικοί. Από τους 30 σταθμούς, μόλις οι 7 είναι δημόσιοι.

Καμία σχέση δηλαδή με τους επτά σταθμούς που ισχυρίζεται ο κ. Παππάς πως λειτουργούν στην Γαλλία...

Δημόσια Τηλεοπτικά Κανάλια:
France 2, France 3, France 4, France 5, France Ô, το Kανάλι της Βουλής και ARTE 
Ιδιωτικά, Ελεύθερα Τηλεοπτικά Κανάλια:
TF1, M6, W9, NT1, D8, BFM TV, i Télé, NRJ12, TMC, D17, Gulli, HD1, L'Équipe 21, 6Ter, Numéro 23, RMC Découverte, Chérie 25
Iδιωτικά συνδρομητικά Τηλεοπτικά Κανάλια: 
Canal+Cinéma, Canal+Sport, Planète+, LCI, Paris Première και Canal+
Η Ανεξάρτητη αρχή  (και όχι η κυβέρνηση) είναι αρμόδια και στη Γαλλία για τη χορήγηση αδειών λειτουργίας σε ιδιωτικά κανάλια  που εκπέμπουν  επίγεια, και απαιτείται μια απλή αίτηση.

Εάν η αίτηση εγκριθεί, λαμβάνει άδεια  με  ανώτατο όριο διάρκειας τα 10 έτη, με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα 5 έτη.  Το τίμημα που καταβάλλουν είναι απολύτως σχετικό με τα διαφημιστικά τους έσοδα, αφού υποχρεούνται να επανεπενδύσουν το 15% των διαφημιστικών τους εσόδων ετησίως, σε εσωτερικές Γαλλικές παραγωγές.

8.  ΙΤΑΛΙΑ
Ο αριθμός των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας που εκπέμπουν ελεύθερα στην Ιταλία είναι μεγάλος, καθώς μετά την ολοκλήρωση της μετάβασης στην ψηφιακή μετάδοση, ο αριθμός των σταθμών έχει αυξηθεί.

Υπεύθυνη για την παροχή αδειών είναι η Αρχή Εγγύησης των Επικοινωνιών (AgCom), και όχι το κράτος, ενώ μέχρι σήμερα κανένα κανάλι  δεν έχει καταβάλει τίμημα για την εκπομπή του που βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου θα έπρεπε να είναι ετησίως  το 1% των εσόδων του.
Το 2014, διενεργήθηκε διαγωνισμός για την αδειοδότηση ψηφιακής πλατφόρμας, όπου ο μοναδικός συμμετέχων, πλήρωσε για την άδεια ποσό 30 εκ. Ευρώ.

Τα βασικά κανάλια που λειτουργούν σήμερα στην Ιταλία είναι πολύ περισσότερα από 13, όπως εσφαλμένα αναφέρει ο κ. Παππάς και προσεγγίζουν τα 30!
 

9. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Στην Πορτογαλία λειτουργούν 49 τηλεοπτικοί σταθμοί εκ των οποίων 12 είναι μεικτού περιεχομένου.

Αδειοδοτούνται και εκεί βάσει του κοινοτικού δικαίου από  την ανεξάρτητη αρχή (Πορτογαλική Ρυθμιστική Αρχή Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης) ενώ πληρώνουν ετησίως ειδικό τέλος που καθορίζεται ανάλογα με το εύρος εκπομπής και τον τζίρο που κάνουν.

Οι Δημόσιοι & Ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί που εκπέμπουν:
- 4  μπουκέτα εθνικής εμβελείας
-  6 διεθνούς εκπομπής
- 28  θεματικοί εθνικής εμβελείας σταθμοί.
- 16 συνδρομητικοί εθνικής εμβέλειας σταθμοί.

- Συνολικά λειτουργούν 49 θεματικά κανάλια, ενώ 12 σταθμοί χαρακτηρίζονται μεικτού περιεχομένου εκπομπής.

Προφανώς, λοιπόν, οι σταθμοί που λειτουργούν είναι πολύ περισσότεροι των δύο!!!  όπως ισχυρίζεται ο κ. Παππάς.

10. ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σε πανγερμανικό επίπεδο αρμόδια για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών είναι η Επιτροπή για την Αδειοδότηση και την Εποπτεία,  που αποτελείται από εκπροσώπους των δεκατεσσάρων αντίστοιχων θεσμικών οργάνων αδειοδότησης και εποπτείας που λειτουργούν σε τοπικό επίπεδο.

Οι ιδιωτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί αδειοθετούνται βάσει προκήρυξης διαγωνισμού για  συγκεκριμένη συχνότητα.

Το κόστος της άδειας για εθνική μετάδοση κυμαίνεται από 5.000 έως 100.000 Ευρώ, ανάλογα με το κρατίδιο εκπομπής, ενώ κατά μέσο όρο κυμαίνεται στις 20.000 Ε.

Στην Γερμανία λειτουργούν συνολικά πενήντα επτά τηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν σε εθνικό δίκτυο,  και εκπέμπουν με ψηφιακή,  ευρυεκπομπή εκ των οποίων  οι πενήντα  είναι ελεύθερης πρόσβασης, ενώ από αυτούς τριάντα δύο είναι ιδιωτικοί και δεκαοχτώ  δημόσιοι.

Και εδώ λοιπόν, ο κ. Παππάς πιάστηκε αδιάβαστος!
liberal
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι υπηρεσίες του υπουργείου διαψεύδουν τον Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες [έγγραφο]"

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι κάτοικοι στα Διαβατά - Οργή για την επέμβαση των ΜΑΤ στο στρατόπεδο (Βίντεο)!

Η αστυνομική επιχείρηση στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά, έγινε τα ξημερώματα - ''Δεν θα αφήσουμε να δημιουργηθεί το κέντρο για τους πρόσφυγες'' δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής...

Κλειστή η παλιά εθνική οδός προς την Έδεσσα στα Διαβατά, από κατοίκους της περιοχής, που αντιδρούν στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν λίγο πριν τις 15.00 στο τμήμα των οδών Καραμανλή και Ιασονίδου και έκλεισαν και τα δύο ρεύματα του δρόμου. Οι κάτοικοι από το πρωί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, μετά την αστυνομική επέμβαση και την εκκένωση του στρατοπέδου. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν προκειμένου να επιτραπεί σε συνεργεία του ελληνικού στρατού να προετοιμάσουν τον χώρο για τη μετατροπή του σε Κέντρο Μετεγκατάστασης προσφύγων και πλέον η πρόσβαση στο στρατόπεδο έχει αποκοπεί από δυνάμεις των ΜΑΤ...




ΦΩΤΟ από seleo.grΦΩΤΟ από seleo.grΦΩΤΟ από seleo.gr


Ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος, υποστήριξε πως οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμπαιγμό. «Θεωρούμε εμπαιγμό αυτό που έκανε η κυβέρνηση. Μία εβδομάδα συζητάμε για εναλλακτικές προτάσεις όσον αφορά τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων και αντί του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου όλοι οι δήμαρχοι προτείναμε άλλους έξι χώρους στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο κ.Φωτόπουλος και συμπλήρωσε:
«Αντ' αυτού απάντησαν με ΜΑΤ. Φαίνεται πως κορόιδευαν την τοπική κοινωνία και τους δημάρχους. Εμείς δεν θα αφήσουμε τις αποφάσεις όλων των δημάρχων να πάνε στράφι. Η λύση του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου είναι ακατάλληλη», πρόσθεσε ο δήμαρχος Δέλτα.


ΦΩΤΟ από seleo.grΦΩΤΟ από seleo.gr

Την περασμένη Κυριακή είχαν σημειωθεί επεισόδια στο στρατόπεδο όταν κάτοικοι της περιοχής έριξαν τον φράχτη. Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι τα ξημερώματα, άντρες και γυναίκες που ζουν στα Διαβατά, παρέμεναν στο σημείο με βάρδιες ώστε να εμποδίσουν τα συνεργεία να ξεκινήσουν τις εργασίες για το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων.

  


Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι πρόσφυγες θα μένουν στο εν λόγω κέντρο φιλοξενίας για τρεις ημέρες. ''Θα είναι οικογένειες και δεν ισχύουν οι φήμες περί εγκληματικών στοιχείων ή ανθρώπων που έχουν ασθένειες μολυσματικές, οι οποίες μπορεί να μεταδοθούν'' σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σε πρόσφατη επίσκεψή του στο στρατόπεδο.

seleo, thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι κάτοικοι στα Διαβατά - Οργή για την επέμβαση των ΜΑΤ στο στρατόπεδο (Βίντεο)!"

Χρυσόγονος: Είχαμε αισιοδοξία ότι θα πετύχουμε, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε!

«Τον Ιανουάριο είχαμε αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε κάποια πράγματα, ότι θα μπορέσουμε να τα κάνουμε πραγματικότητα και δεν μπορέσαμε να τα καταφέρουμε» παραδέχθηκε στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Σχολιάζοντας το άρθρο του Πολ Τόμσεν, ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι αδύνατον να πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%. «Έχουμε υπογράψει μεν αλλά είναι αδύνατον να τα τηρήσουμε τα πρωτογενή, οι θεσμοί πρέπει να προσαρμοστούν σε πιο ρεαλιστικούς στόχους μετά τόσα χρόνια ύφεσης» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο, τα μέτρα αυτα θα οδηγήσουν σε νέο υφεσιακά κύκλο, κάτι που θα έθιγε και τα συμφέροντα των δανειστών. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε επίσης ότι «ορισμένοι στη Γερμανία και την Ανατολική Ευρώπη, θα ήταν ευχαριστημένοι με την έξοδό μας από την ΟΝΕ»

Ο κ. Χρυσόγονος αναφέρθηκε και στις αγροτικές κινητοποιήσεις, δηλώνοντας ότι «πρέπει να βρεθεί λύση κοινής αποδοχής μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών, όχι με μαξιμαλιστικές προτάσεις, όπως ορισμένους εκ των αγροτών».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσόγονος: Είχαμε αισιοδοξία ότι θα πετύχουμε, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε! "

Ένταση στον Έβρο για τα σπίτια που ψάχνει ο ΟΗΕ για τους πρόσφυγες - ΒΙΝΤΕΟ

«Κλιμάκια υπάλληλων, που ήταν άγνωστοι σε εμάς, μόλις πριν 3 μέρες καταφέραμε να διαπιστώσουμε ότι ήταν από ΜΚΟ και την Ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ, έψαχναν, οργώνοντας όλο τον Έβρο να βρουν καταλύματα προκειμένου να φιλοξενήσουν εκεί, από τον Μάρτιο του 2016 μέχρι τον Μάρτιο του 2017, πρόσφυγες» δήλωσε στο Μega o δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης.

Σημείωσε ότι στον Έβρο προβλέπεται να φιλοξενηθούν περίπου 6.000 άτομα.

«Οι ισορροπίες της Θράκης και ιδιαίτερα του Έβρου δεν σηκώνουν άλλη τέτοιου είδους ανόητη μεταχείριση» τόνισε ο κ. Λαμπάκης.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος, σε παρέμβαση του υποστήριξε ότι «υπάρχει κατηγορηματική δέσμευση ότι από τον Νέστο μέχρι τον Έβρο δεν υπάρχει σχέδιο εγκατάστασης αιτούντων ασύλου»

Δείτε το βίντεο:


enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση στον Έβρο για τα σπίτια που ψάχνει ο ΟΗΕ για τους πρόσφυγες - ΒΙΝΤΕΟ"

Νέα πρόσκληση-«απειλή» Κουρουμπλή στους αγρότες για διάλογο

Νέα πρόσκληση στους αγρότες για διάλογο απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών, Παν. Κουρουμπλής, λέγοντας ότι δεν πρέπει να μετανιώσουν για ευκαιρίες που μπορεί να χαθούν.

Ανέφερε ότι «όλα είναι συζητήσιμα», διαμηνύοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τελεσίγραφα.

Σημείωσε μιλώντας στο «Mega» πως πρέπει στον διάλογο να εξαντληθούν τα περιθώρια βελτιώσεων που ενδεχομένως υπάρχουν.
Άμα δεν έρθουν στον διάλογο αναλαμβάνουν και την ευθύνη, είπε ο υπουργός των Εσωτερικών.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξελέγη για τέσσερα χρόνια και όχι για τρεις μήνες και πρέπει να κριθεί στο τέλος της θητείας της.

Ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις λίγους μήνες μετά την επανεκλογή της κυβέρνησης, ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι ο κόσμος αισθάνεται πολύ πιο άνετα να διαμαρτύρεται με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ από ό, τι με άλλες κυβερνήσεις, αλλά διασαφήνισε ότι δεν φοβίζουν την κυβέρνηση οι διεκδικήσεις του λαού «γιατί είμαστε στην ίδια όχθη».

Ερωτηθείς εάν υπήρξαν φαινόμενα άσκησης βίας στους αγρότες, ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι «εάν υπάρχουν υπερβολές να τις εγκαλέσω» αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση ήταν αυτή που άφησε τα τρακτέρ να μπουν στην Αθήνα.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα πρόσκληση-«απειλή» Κουρουμπλή στους αγρότες για διάλογο"

Επαιρνε αναπηρική σύνταξη ενώ εργαζόταν -100.000 ευρώ ζημιά για το Δημόσιο

Ένας άντρας στην Κρήτη εισέπραττε αναπηρική σύνταξη και παράλληλα εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα. Το ΙΚΑ όμως αντιλήφθηκε που αντιλήφθηκε την απάτη, ζητάει τώρα από τον 67χρονο Ηρακλειώτη να επιστρέψει τα χρήματα που παρανόμως είχε λάβει.

Ο 67χρονος δικάζεται τη Δευτέρα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αν και πιθανόν είναι η δίκη του να αναβληθεί λόγω της αποχής των δικηγόρων. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν απάτη σε βάρος του Δημοσίου (παράνομη είσπραξη αναπηρικής σύνταξης).
Η υπόθεσή του αποκαλύφθηκε το 2012 μετά την ενοποίηση του ταμείου των τραπεζικών με το ΙΚΑ και τους ελέγχους που έγιναν.
Σε ό,τι αφορά στο ποσό που είχε λάβει από την παράνομη είσπραξη της αναπηρικής σύνταξης για περίπου 20 χρόνια, αυτό ξεπερνά τις 100 χιλιάδες ευρώ, ενώ ο ίδιος από τότε που έγινε γνωστή η υπόθεση, καταβάλει ένα μέρος από τα «χρωστούμενα» προς το Δημόσιο από την κανονική σύνταξη που παίρνει από την εργασία του.
Ο δικηγόρος του Αντώνης Επιτροπάκης δήλωσε στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση «για την οποία πιστεύουμε ότι όταν θα γίνει η δίκη, το δικαστήριο θα αντιληφθεί την ιδιαιτερότητα της κατάστασης και ο πελάτης μου θα έχει την ανάλογη αντιμετώπιση».

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Επαιρνε αναπηρική σύνταξη ενώ εργαζόταν -100.000 ευρώ ζημιά για το Δημόσιο "

Παραμένουν τα μπλόκα σε Κ. Αχαγιά και Αίγιο - Εξετάζεται 24ωρος αποκλεισμός την Κυριακή

Δεν επηρεάζει τα μπλόκα των αγροτών σε επίπεδο Αχαϊας το παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, τα οποία παραμένουν ως έχουν και σήμερα.

Πιο αναλυτικά, κλειστή θα παραμείνει σήμερα Σάββατο η νέα Εθνική Πατρών-Πύργου στο ύψος των φαναριών της Κάτω Αχαϊας, από τις 4 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με ενημέρωση που έχει το Patrastimes.gr, οι αγρότες της Αιγιάλειας θα κρατήσουν κλειστή τη Νέα Εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου στα βενζινάδικα του Αιγίου, μέχρι τις 10, από τις 7 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την Κυριακή, εάν οι αγρότες γυρίσουν στις περιφέρειές τους άπραγοι, θα εξετασθεί 24ωρος αποκλεισμός Νέας και Παλαιάς Εθνικής Πατρών-Πύργου, με ανοίγματα της ΠΕΟ κατά διαστήματα, το ίδιο και της ΒΙ.ΠΕ στα Καμίνια.

Με τη Νίκαια θα ευθυγραμμιστεί το μπλόκο της Αιγιάλειας, χωρίς να αποκλείεται οδόφραγμα διαρκείας.

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραμένουν τα μπλόκα σε Κ. Αχαγιά και Αίγιο - Εξετάζεται 24ωρος αποκλεισμός την Κυριακή"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news