facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

«Έφυγε» ο πατέρας του Πάνου Καμμένου

«Έφυγε» σήμερα από τη ζωή ο Ηλίας Καμμένος, πατέρας του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο αλλά τελικά άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος γνωστοποίησε το δυσάρεστο γεγονός μέσω Twitter και αποχαιρέτησε με τον δικό του συγκινητικό τρόπο τον πατέρα του.



Ο υπουργός Άμυνας θρηνεί μέσα σε χρονικό διάστημα 24 ωρών (έπειτα από την τραγωδία στο Αιγαίο και τον θάνατο τριών αξιωματικών) την απώλεια ενός αγαπημένου του προσώπου.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "«Έφυγε» ο πατέρας του Πάνου Καμμένου"

“Ξένος ο πρόεδρος στο νέο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων”, αποκαλύπτει η “Αγορά”

Με τίτλο “Ξένος πρόεδρος στο νέο Ταμείο” κυκλοφορεί το Σάββατο η εφημερίδα “Αγορά”.

Η οικονομική εφημερίδα του Νίκου Χατζηνικολάου αποκαλύπτει ότι με το νομοσχέδιο που θα ορίζει τους κανόνες λειτουργίας του νέου φορέα αποκρατικοποιήσεων, ουσιαστικά η Αθήνα παραδίδει στους δανειστές τα κλειδιά της δημόσιας περιουσίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το νέο ταμείο που θα απορροφήσει το ΤΑΙΠΕΔ θα έχει ξένο πρόεδρο, ο οποίος θα οριστεί από τους δανειστές.

Το εποπτικό διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου θα είναι πενταμελές. Τα τρία μέλη θα επιλεγούν από την κυβέρνηση και τα δύο από τους δανειστές, με δικαίωμα όμως να ορίσουν εκείνοι τον πρόεδρο.


Διαβάστε Περισσότερα » "“Ξένος ο πρόεδρος στο νέο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων”, αποκαλύπτει η “Αγορά”"

Η Εφορία ζητά από πολίτη να εξοφλήσει... "χρέος" για τον ΕΝΦΙΑ ύψους 0,02 ευρώ!

Τη στιγμή που οι μεγαλοκαρχαρίες και τα τρωκτικά του δημοσίου έχουν... ρημάξει τα ταμεία του κράτους, η Εφορία χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, αρνείται να δώσει σε Γιαννιώτη πολίτη φορολογική ενημερότητα, αφού πρώτα τον εγκαλεί εγγράφως να εξοφλήσει "οφειλή" του ΕΝΦΙΑ, ύψους... 0,02 λεπτών! Ναι καλά ακούσατε. Για μόλις δύο λεπτά του ευρώ, τα συστήματα της Εφορίας τον εμφανίζουν ως υπόλογο φορολογικά και τον υποβάλλουν σε μια πρωτόγνωρη ταλαιπωρία.

Ο ίδιος ο πολίτης, νόμιζε ότι δε χρωστά στην Εφορία, όμως η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ιωαννίνων, είχε άλλη άποψη και από τις 10 Φεβρουαρίου 2016, του έχει αποστείλει τη "λυπητερή" των 0,02 ευρώ! Βλέπετε ακόμη και τα δύο λεπτά του ευρώ έχουν αξία για την Εφορία, σε βαθμό που δεν επιτρέπει σε έναν πολίτη να πάρει φορολογική ενημερότητα. Δεν μας είπαν όμως από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους,τι κάνουν για τους μεγαλοοφειλέτες και τους μεγαλοκαναλάρχες. Τηρούν την ίδια σκληρή στάση ή μήπως εφαρμόζουν δύο μέτρα και δύο σταθμά;

epirusgate
Διαβάστε Περισσότερα » " Η Εφορία ζητά από πολίτη να εξοφλήσει... "χρέος" για τον ΕΝΦΙΑ ύψους 0,02 ευρώ!"

AP: Αποφασισμένη η ΕΕ για αποπομπή της Ελλάδας από τη Σένγκεν

Απόρρητα έγγραφα που δείχνουν ότι η ΕΕ είναι αποφασισμένη να επαναφέρει για δύο έτη τους συνοριακούς ελέγχους, επικαλείται το Associated Press, «προεξοφλώντας» την προσωρινή αναστολή της συμμετοχής της Ελλάδας στη Συνθήκη Σένγκεν.

Το AP σημειώνει ότι τα έγγραφα έδειξε στο πρακτορείο ειδήσεων αξιωματούχος της ΕΕ, υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Στα έγγραφα αυτά, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι φαίνεται να είναι έτοιμοι να κάνουν για πρώτη φορά χρήση των όρων «έκτακτης ανάγκης» που θα οδηγήσει σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς στη ζώνη Σένγκεν για διάστημα έως και δύο χρόνια.

Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε τον προηγούμενο μήνα σε σύνοψη που χρησιμοποιήθηκε για τη συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ ότι το να ανακοινωθεί ότι η Ελλάδα απέτυχε στη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων «είναι ο μόνος τρόπος» για να μπορέσει η ΕΕ να επεκτείνει το διάστημα εφαρμογής των συνοριακών ελέγχων.

Ο αξιωματούχος είπε ότι συμφωνήθηκε από τους υπουργούς να εφαρμοστεί το Άρθρο 26.

«Με την μεταναστευτική πίεση να μη μειώνεται και τον χρόνο να τελειώνει, οι υπουργοί μας συμφώνησαν ότι ο μόνος τρόπος να συνεχίσουμε μετά το χρονικό όριο στη διάρκεια του οποίου αυτοί οι συνοριακοί έλεγχοι θα μπορέσουν να συνεχίζονται, είναι η υιοθέτηση της πρότασης του Συμβουλίου για το Άρθρο 26» της Συνθήκης Σένγκεν, σημειώνεται σε email αξιωματούχου, το οποίο επικαλείται η ΕΕ.

Την Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε επίσημα την Ελλάδα να προχωρήσει σε αποτελεσματικό έλεγχο των συνόρων της εντός τριμήνου. Σε αντίθετη περίπτωση ανοίγει ο δρόμος για επέκταση των εσωτερικών συνοριακών ελέγχων εντός της ζώνης Σένγκεν έως και για δύο χρόνια -και επί της ουσίας προσωρινή αναστολή της συμμετοχής της χώρας στη Συνθήκη Σένγκεν.

Newsroom ΔΟΛ

Διαβάστε Περισσότερα » "AP: Αποφασισμένη η ΕΕ για αποπομπή της Ελλάδας από τη Σένγκεν"

Αγρότες: "Δεν γυρίζουμε πίσω με άδεια χέρια"!

Την πρόθεσή της να κλιμακώσουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους, εξέφρασε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά το μέλος της Συντονιστικής, Ρίζος Μαρούδας «με άδεια χέρια δεν γυρίζουμε πίσω», προσθέτοντας ότι προϋπόθεση για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Σχολιάζοντας την πρόθεση του μπλόκου των Τεμπών να προσέλθει στο διάλογο με τον πρωθυπουργό, ο Ρ. Μαρούδας είπε ότι ο καθένας θα κριθεί από τις επιλογές του.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρότες: "Δεν γυρίζουμε πίσω με άδεια χέρια"!"

Ελεύθεροι οι αγρότες που συνελήφθησαν το πρωί

Ελεύθεροι αφέθηκαν πριν από λίγη ώρα με εντολή εισαγγελέα οι τέσσερις αγρότες που συνελήφθησαν, για τα επεισόδια που έγιναν το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πάντως έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους.

Οι αγρότες επιχείρησαν να καταλάβουν την είσοδο του κτιρίου, πετώντας πέτρες και ανάβοντας φωτιές σε κάδους.

Για να τους απωθήσουν, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθεροι οι αγρότες που συνελήφθησαν το πρωί"

Ολονυχτία με φασολάδα - Οι αγρότες κατασκηνώνουν στο Σύνταγμα

Οι αγρότες ολοκλήρωσαν την μεγαλειώδη ειρηνική διαδήλωσή τους στο Σύνταγμα λίγο μετά τις 20:30. Ωστόσο παραμένουν στην πλατεία και θα επανέλθουν δριμύτεροι το Σάββατο.
Περίπου 10.000 αγρότες – σύμφωνα με εκτιμήσεις της ίδιας της Ελληνικής Αστυνομίς - από όλες γωνιές της Ελλάδας, πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας για το παναγροτικό συλλαλητήριο ενάντια στο ασφαλιστικό.
Ο παλμός ήταν μεγάλος και κορυφώθηκε όταν έφτασαν έξω από τη Βουλή τα τρακτέρ, από το μπλόκο της Νίκαιας, στη Λάρισα. Οι συγκεντρωθέντες άρχισαν ν χειροκροτούν, να ανάβουν καπνογόνα και να αποθεώνουν τους εποχούμενους αγρότες και το συμβολικό τρόπο που διαμαρτυρήθηκαν.
Εψαλλαν το Εθνικό Υμνο, τραγούδησαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά», άπλωσαν την ελληνική σημαία στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, πέριξ του οποίου, άναψαν φωτιές με κλαδιά από ελιές.
Το κλίμα ήταν αγωνιστικό και πανηγυρικό.
Λίγο μετά τις 20.00 τα τρακτέρ αποχώρησαν, ωστόσο, παρά την βροχή, ένα μέρος των αγροτών παραμένει έξω από τη Βουλή, ενώ στην πλατεία Συντάγματος έχουν στηθεί σκηνές. Εκεί θα διανυκτερεύσουν κάποιοι ενώ κάποιοι «προνοητικοί» διένειμαν και φασολάδα στους συναδέλφους τους. Πρόθεση των αγροτών είναι να παραμείνουν επί διήμερο τουλάχιστον στην πρωτεύουσα.
Αύριο Σάββατο αναμένεται να πραγματοποιηθεί αντίστοιχη κινητοποίηση των αγροτών, ενώ το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην Ομόνοια. 
Σύμφωνα με πληροφορίες η προσέλευση αγροτών στην πρωτεύουσα από μπλόκα της Βορείου Ελλάδας αλλά και της Κρήτης, αναμένεται να συνεχισθεί και αύριο, Σάββατο.
Σύμφωνα με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων οι αγρότες πρόκειται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.
Όπως μάλιστα ανέφερε στο χαιρετισμό του ο κ. Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Συντονιστικής, προϋπόθεση για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση των εξεταζόμενων μέτρων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Εκ μέρους του μπλόκου του Προμαχώνα ο κ. Γιάννης Τουρτούρας ανέφερε ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα, ενώ ο κ. Γιάννος Βάγγος από το μπλόκο του Κάστρου απηύθυνε κάλεσμα ενότητας γιατί, όπως είπε, «έρχονται δύσκολες ημέρες».
Μετά το πέρας των χαιρετισμών ακολούθησε συναυλία, όπου συμμετείχε ο μουσικοσυνθέτης Θωμάς Μπακαλάκος και οι αγρότες έστησαν... τρικούβερτο γλέντι στην πλατεία με χορούς και τραγούδια. 

Λίγο μετά τις 21:00 υπήρξε μια μικρή ένταση. Ομάδα διαδηλωτών απομονώθηκε από την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ, όταν φώναξε «δεν είμαστε αγρότες, είμαστε Έλληνες».
Οι εύζωνες του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί λόγω του συλαλλητηρίου, περίπου στις 21:00 επέστρεψαν στη θέση τους.









iefimerida


Διαβάστε Περισσότερα » "Ολονυχτία με φασολάδα - Οι αγρότες κατασκηνώνουν στο Σύνταγμα "

Στη Βουλή μήνυση πολίτη σε βάρος του Πρωθυπουργού για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του Πρωθυπουργού, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει πολίτης για την παραχώρηση 14 αεροδρομίων της χώρας σε κοινοπραξία γερμανικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο πολίτης στη μήνυσή του, η μακροχρόνια παραχώρηση των 14 αεροδρομίων παραβιάζει τις επιταγές του Συντάγματος για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, αλλά και τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για την κατάχρηση πληρεξουσιότητας όταν το κράτος ζημιώνεται από εκπρόσωπό του.

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι η προνομιακή παραχώρηση των αεροδρομίων έγινε με ευτελές τίμημα.

Οπως υποστηρίζει ο μηνυτής, ο Πρωθυπουργός παραβίασε την εντολή του ελληνικού λαού που του έδωσε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, και παράλληλα παραβίασε το Σύνταγμα καθώς «με κακοβουλία και ιδιοτέλεια, η υπεροχή του "οχι" μετατράπηκε σε επαίσχυντο και επονείδιστο "ναι"».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή μήνυση πολίτη σε βάρος του Πρωθυπουργού για τα περιφερειακά αεροδρόμια"

Μεγάλο deal μεταξύ των ομίλων Σκλαβενίτη και Μαρινόπουλου

Στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας για τη δημιουργία νέας κοινής εταιρείας, με σκοπό τη λειτουργία και ανάπτυξη hypermarkets σε όλη την Ελλάδα, προχώρησαν ο όμιλος Σκλαβενίτης και ο όμιλος Μαρινόπουλος.

Μετά την ολοκλήρωσή της, η νέα εταιρεία θα διαχειρίζεται κατ’ αρχήν τη λειτουργία των 33 hypermarkets, συνολικής έκτασης 160.000 τμ., που διαθέτει σήμερα η Μαρινόπουλος σε μεγάλα αστικά κέντρα και θα προχωρήσει μελλοντικά σε περαιτέρω ανάπτυξη του εν λόγω δικτύου. Τα καταστήματα αυτά απασχολούν σήμερα πάνω από 3.000 εργαζόμενους και ο κύκλος εργασιών τους ανήλθε, το 2015, στα 325 εκατ. ευρώ περίπου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή των δύο ομίλων στο μετοχικό κεφάλαιο και το ΔΣ της νέας εταιρείας θα είναι ισοβαρής. Ο όμιλος Μαρινόπουλος θα επιλέγει τον εκάστοτε μη εκτελεστικό πρόεδρο του ΔΣ και ο όμιλος Σκλαβενίτης το διευθύνοντα σύμβουλο.

Οι «οικογένειες» Μαρινόπουλου και Σκλαβενίτη δήλωσαν σχετικά: «Δύο ελληνικές οικογένειες που δραστηριοποιούνται χρόνια στο χώρο του λιανεμπορίου, ενώνουν τις δυνάμεις τους προς όφελος των καταναλωτών, των Ελλήνων παραγωγών και των εργαζομένων τους. Ευελπιστούμε ότι και με το νέο σχήμα θα συμβάλουμε θετικά στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας».

Εκτιμάται ότι η ολοκλήρωση συμφωνίας θα επιτευχθεί σε βάθος δύο μηνών και τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ανακοίνωση Μαρινόπουλου
«Στρατηγική κίνηση που εντάσσεται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της εταιρίας για την επιστροφή του Ομίλου στην ανάπτυξη αποτελεί η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

Το δίκτυο των 33 hypermarkets που ανέπτυξε η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ σε στρατηγικά σημεία των μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας, όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα περάσει στον έλεγχο της κοινής εταιρίας που ιδρύεται με έναν από τους πλέον έμπειρους και υγιείς παίκτες του λιανεμπορίου.

Πρακτικά, η συμφωνία αναμένεται να ενισχύσει τις χρηματοροές της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, γεγονός που αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου σχεδίου που έχει καταρτιστεί για την επιστροφή της εταιρίας στην ανάπτυξη. Η εξέλιξη αυτή είναι απολύτως εναρμονισμένη με το όραμα της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ να χαίρει της εμπιστοσύνης των καταναλωτών της και να τους προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία τόσο σε επίπεδο ποιότητας, όσο και επιλογών.

Στο πλαίσιο αυτό, η κοινή εταιρία θα αποτελέσει πλατφόρμα ανάπτυξης δημιουργικών και καινοτόμων concepts στην αγορά της λιανικής και είναι ξεκάθαρο ότι θα επιφέρει ορατά οφέλη, όχι μόνο για τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες μας, αλλά και για τους καταναλωτές που για περισσότερα από 50 χρόνια εμπιστεύονται τα καταστήματα ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι πέραν την συμφωνίας αυτής και σε συνέχεια της τροποποίησης της μετοχικής σύνθεσης της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, η οποία έχει περάσει στον έλεγχο της οικογένειας Λεωνίδα Μαρινόπουλου, μέρος του στρατηγικού σχεδίου είναι η μετάβαση σε ένα νέο διοικητικό σχήμα που θα υλοποιήσει το στρατηγικό σχέδιο της εταιρίας.

Στο σημείο αυτό η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ οφείλει να ευχαριστήσει θερμά τον Γ. Βογιατζάκη, ο οποίος μετά πολυετή συνεργασία με την επιχείρησή, από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και Γενικού Διευθυντή, αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί. Η συνεργασία όλα αυτά χρόνια υπήρξε ιδιαίτερα δημιουργική και η συνεισφορά του πολύτιμη.»

imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλο deal μεταξύ των ομίλων Σκλαβενίτη και Μαρινόπουλου"

Η Κομισιόν εμμέσως συμφωνεί με τον Τόμσεν για νέα μέτρα και περικοπές στις συντάξεις

Με μία αμφίσημη θέση που μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως η Κομισιόν σήμερα έκλεισε το «μάτι» στη θέση που εξέφρασε μέσω άρθρου του ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ για λήψη νέων μέτρων και περικοπή των συντάξεων.

Κληθείσα να σχολιάσει το άρθρο η εκπρόσωπος Τύπου του Επιτρόπου Μοσκοβισί, Άνικα Μπράιτχαρντ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει μία σημαντική σειρά από μέτρα ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί με το τρίτο μνημόνιο.

Όπως σημείωσε πάντως η κλίμακα των μέτρων που χρειάζονται βασίζεται πάνω στις προβλέψεις της συμφωνίας του Αυγούστου.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της:

«Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εξακολουθούν να εργάζονται πάνω στο πακέτο των μέτρων που χρειάζονται για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που συμφωνήθηκαν στο μνημόνιο. Η Ελλάδα απομένει να υιοθετήσει μία σημαντική σειρά από μέτρα ούτως ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι. Ωστόσο η οπτική των ευρωπαϊκών θεσμών είναι πως η κλίμακα των μέτρων που χρειαζόμαστε είναι σύμφωνη με αυτά που συμφωνήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο».

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Β. Ντομπρόβσκις, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το σημερινό Ecofin, υπογράμμισε ότι ««Οι διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές είναι σε εξέλιξη σε σχέση, για παράδειγμα, με τα στοιχεία για τη δημοσιονομική προσπάθεια. Οι θεσμοί αξιολογούν αυτά τα στοιχεία με βάση αυτά που συμφωνήθηκαν τον Αύγουστο, όταν υιοθετούσαμε το Μνημόνιο. Σε κάθε περίπτωση το ΔΝΤ είναι ξεκάθαρα μέρος της αξιολόγησης και η συνεργασία είναι στενή».

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κομισιόν εμμέσως συμφωνεί με τον Τόμσεν για νέα μέτρα και περικοπές στις συντάξεις"

Πρόγραμμα Επιβράβευσης της ΔΕΗ στους καλοπληρωτές: Πώς θα πάρουν το διπλάσιο πάγιο πίσω;

Διευκρινίσεις δίνει η ΔΕΗ για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης των συνεπών καταναλωτών που εφαρμόζει για πρώτη φορά φέτος.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι πελάτες με Οικιακό Τιμολόγιο ΔΕΗ, οι οποίοι έχουν εξοφλήσει όλους τους Εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του έτους 2015, μέχρι και την ημερομηνία λήξης τους, ανεξαρτήτως του τρόπου εξόφλησης που είχαν επιλέξει. Οι πελάτες αυτοί επιβραβεύονται με επιστροφή του διπλάσιου ποσού του παγίου που θα χρεωθεί στους Εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του έτους 2016.

Στην ανακοίνωση της ΔΕΗ επισημαίνεται ότι μετά την εφαρμογή του προγράμματος Επιβράβευσης, παρατηρήθηκε ότι ορισμένοι μεμονωμένοι συνεργάτες μας (π.χ. Καταστήματα ΟΠΑΠ, Φαρμακεία), έχουν αποδώσει με καθυστέρηση τα ποσά που εισέπραξαν από τους πελάτες μας. Αποτέλεσμα αυτού, συνεπείς πελάτες μας να μην έχουν λάβουν την επιστροφή του διπλάσιου του παγίου.

Προκειμένου να τους χορηγηθεί η επιστροφή του παγίου παρακαλούνται οι οικιακοί πελάτες με τα αποδεικτικά εξόφλησης των εκκαθαριστικών λογαριασμών έτους 2015 να απευθυνθούν:


Σε οποιοδήποτε Κατάστημα ΔΕΗ

Στο Τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης, 11770

Στην ιστοσελίδα ΔΕΗ www.dei.gr, συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας

Υπενθυμίζεται ότι οι λογαριασμοί μπορούν να εξοφλούνται στα 101 καταστήματα της ΔΕΗ πανελλαδικά, καθώς και σε άλλα εναλλακτικά δίκτυα, σε περισσότερα από 6.000 σημεία σ’ ολόκληρη τη χώρα:

- Στα ΕΛΤΑ και στους αγροτικούς διανομείς

- Στις συνεργαζόμενες τράπεζες, με πάγια τραπεζική εντολή, μέσω e-banking, phone-banking, ATM

και Μηχανήματα Αυτόματων συναλλαγών

- Σε συμβεβλημένους συνεργάτες, όπως αλυσίδες Καταστημάτων, πρακτορεία του ΟΠΑΠ,

Φαρμακεία κ.λπ που έχουν την ειδική σήμανση «ΕΔΩ ΕΞΟΦΛΟΥΝΤΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΔΕΗ»

- Μέσω της υπηρεσίας e-bill της ΔΕΗ για τους χρήστες του e-banking.


Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόγραμμα Επιβράβευσης της ΔΕΗ στους καλοπληρωτές: Πώς θα πάρουν το διπλάσιο πάγιο πίσω;"

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Σοβαρά επεισόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όταν οι αγρότες που βρίσκονται από το πρωί εκεί επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του υπουργείου με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.


Εν τω μεταξύ, έπειτα από διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους των αγροτών και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε να επιτραπεί η είσοδος μικρού αριθμού τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.

Επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης


Ρεπορτάζ από την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα



[Νωρίτερα]
Επεισόδια στην Πλατεία Καραϊσκάκη μεταξύ αστυνομίας και αγροτών όταν δυνάμεις των ΜΑΤ σταμάτησαν αγροτικό αυτοκίνητο που κουβαλούσε αγροτικά προϊόντα και υλικά για την κινητοποίηση των αγροτών.

Περίπου 500 αγρότες έφυγαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και πήγαν στην πλατεία Καραϊσκάκη όπου σημειώθηκαν επεισόδια με τν αστυνομία.

Από το πρωί, χίλιοι περίπου αγρότες βρίσκονται από το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με αίτημα να τους επιτραπεί δίωρη συμβολική κατάληψη.

Οι αγρότες ζητούν να δούν τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος όμως δεν βρίσκεται στο υπουργείο.
Διαπραγματεύονται με την αστυνομία να τους επιτραπεί συμβολική κατάληψη του υπουργείου για δύο ώρες και ζητάνε την απομάκρυνση των ΜΑΤ από τον χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισαν να προβούν σε στάση εργασίας προκειμένου να διευκολύνουν τις διαπραγματεύσεις αγροτών-αστυνομίας.

Μικρή ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 9 και στον Ισθμό της Κορίνθου καθώς η Αστυνομία απαγορεύει στους περίπου 1000 αγρότες που βρίσκονται εκεί να προχωρήσουν προς την Αθήνα

Μιλώντας στο CNN Greece ο πρόεδρος του μπλόκου Κορίνθου, Φιάκας Παναγιώτης επιβεβαίωσε τη συγκεκριμένη πληροφορία και ενημέρωσε ότι μόλις φτάσουν στον ισθμό και οι υπόλοιποι αγρότες της Πελοποννήσου θα ξεκινήσει η συνέλευση όπου και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο συνέχισης των κινητοποιήσεών τους.

[Νωρίτερα]
Με τον ηλεκτρικό κατευθύνονται οι αγρότες της Κρήτης προς την Πλατεία Ομονοίας και από εκεί στο υπουργείο Ανάπτυξης όπου θα προχωρήσουν σε κατάληψη.

hlektriko2

Κρητικοί αγρότες τραγουδάνε Ξυλούρη μέσα στο βαγόνι του ηλεκτρικού


Από νωρίς, στις 5:30 το πρωί, οι πρώτοι 300 Κρητικοί αγρότες απο τα Χανιά αποβιβάστηκαν από το πλοίο Βlue Star Galaxy ενώ με δεύτερο πλοίο στις 7:00 έφτασαν και οι υπόλοιποι 500 περίπου.

krithkoi

O σοφός γίγαντας της Κρήτης


cnn

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγροτικές κινητοποιήσεις: Σοβαρά επεισόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης"

Εντοπίστηκε και ο τρίτος χειριστής του ελικοπτέρου

Εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής και η σορός του κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου Agusta Bell, Αναστάσιου Τουλίτση, έπειτα από πολύωρες έρευνες στις οποίες συμμετείχαν βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού, η 31η ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας και άνδρες της ΕΜΑΚ. Η σορός εντοπίσθηκε στη στεριά, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκαν και οι σοροί του υποπλοιάρχου Αναστασίου Πανανά και του ανθυπασπιστή Ελευθερίου Ευαγγέλου. 

Στις 16:15, το ελικόπτερο του ΠΣ που μετέφερε τις σορούς προοσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του στρατοπέδου Σακέτα και ακολούθως μεταφέρονται στο 251 ΓΝΑ με ασθενοφόρα του ΠΝ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΝ.

Οι σοροί του υποπλοίαρχου Κωνσταντίνου Πανανά και του ανθυπασπιστή Ελευθέριου Ευαγγέλου, είχαν βρεθεί από την Πέμπτη στην πλαγιά της απόκρυμνης περιοχής της Κινάρου - όπου σημειώθηκε το δυστύχημα - σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή όπου είχαν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια.

Μια ημέρα μετά την τραγωδία το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της Πέμπτης εν ώρα καθήκοντος και ενώ μετείχαν στην άσκηση «Αστραπή 2/16». 

Οι οικογένειες των αδικοχαμένων πιλότων, οι Ένοπλες Δυνάμεις, όλη η Ελλάδα πενθούν για τις απώλειες των τριών Ελλήνων αξιωματικών, ενώ ο πρωθυπουργός ζήτησε την πλήρη διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν το τραγικό δυστύχημα.

Τουλίτσης Αναστάσιος, κυβερνήτης υποπλοίαρχος - 37 ετών 

«Η ζωή είναι ένα ταξίδι με πολλούς προορισμούς που πρέπει να βρεις χρόνο να τους γνωρίσεις». Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση, όπως φαίνεται και από το προφίλ και τις φωτογραφίες του στο facebook, ο Τάσος Τουλίτσης, ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού πορεύτηκε από τα εφηβικά του χρόνια. Ζούσε ως στρατιωτικός μια ήρεμη μεν ζωή.  Με ταξίδια σε νησιά εντός Ελλάδος, απολαμβάνοντας την μεγάλη του αγάπη, το σκάφος του, αλλά και αποδράσεις στο εξωτερικό, από την Αφρική έως την Αμερική.

Πανανάς Κωνσταντίνος, συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος - 34 ετών

Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου Agusta Bell, υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς ήταν μόλις 34 ετών. Καταγόταν από το Ναύπλιο, ήταν παντρεμένος, πατέρας ενός παιδιού, ηλικίας 4,5 ετών, και σε λίγο καιρό, εάν η μοίρα δεν έπαιζε αυτό το τραγικό παιχνίδι, θα κρατούσε στα χέρια του και το δεύτερο παιδί του. 

Όμως, ενώ στη μνήμη όλων των Ελλήνων θα είναι αθάνατος, αυτό το παιδί θα έρθει στον κόσμο χωρίς να γνωρίσει ποτέ τον πατέρα του και το άλλο χωρίς να ξανανιώσει ποτέ το χάδι και τη στοργή του. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος συγκυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου μπήκε τελευταία στιγμή στο Agusta Bell, καθώς το δικό του είχε παρουσιάσει βλάβη.

Η φιγούρα της συζύγου του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Πανανά, που διανύει τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της συγκλονίζει. Έχασε τον άνθρωπό της και τώρα πρέπει να φανεί δυνατή για τα δύο τους παιδιά, να γίνει και μητέρα και πατέρας για αυτά χωρίς να έχει στο πλάι της τον σύντροφό της και να μοιράζεται μαζί του τους φόβους και τις ανησυχίες της. 

Την είδηση ότι ο άντρας της έπεσε στο καθήκον της τη μετέδωσαν μέλη κλιμακίου του υπουργείου Άμυνας, που μετέβησαν στο Ναύπλιο, για επίσημη ενημέρωση για το δυστύχημα στην Κίναρο. Στο άκουσμα της τραγωδίας η έγκυος μητέρα λύγισε. Μέσα της μέχρι και την τελευταία στιγμή ήλπιζε ότι ο σύζυγός της θα γυρίσει πίσω στο σπίτι τους, χαμογελαστός, όπως πάντα, και όλα θα πήγαιναν καλά. 

Την ελπίδα που είχε η οικογένεια του 34χρονου αξιωματικού ότι όλα θα κατέληγαν σε έναν κακό εφιάλτη, αποτυπώνουν τα λόγια του πατέρα του στο protothema.gr λίγες ώρες πριν η σορός του ταυτοποιηθεί. 

Ο κ. Πανανάς σε τηλεφωνική επικοινωνία με το protothema.gr την Πέμπτη παρέδωσε μαθήματα ψυχραιμίας, λέγοντας πως «οι υπεύθυνοι της έρευνας που διεξάγεται στην περιοχή της πτώσης μας έχουν δώσει ελπίδες. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο». Δυστυχώς, η μοίρα είχε άλλα σχέδια. 

Σύμφωνα με άτομα από το στενό του κοινωνικό περιβάλλον, ο Κωνσταντίνος Πανανάς από μικρό παιδί λάτρευε τη θάλασσα και η δουλειά του ήταν μία από τις μεγαλύτερές του αγάπες. Με τη σύζυγό του ήταν πολλά χρόνια μαζί και πάντοτε ονειρευόταν να αποκτήσει μία μεγάλη οικογένεια. Ήταν ένας άνθρωπος πάντοτε γελαστός, υπεύθυνος και όλοι όσοι τον γνώριζαν μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον. Με τα καλύτερα λόγια μιλούν για τον 34χρονο συγκυβερνήτη του Agusta Bell και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, τονίζοντας ότι επρόκειτο για έναν εξαιρετικό αξιωματικό με σπουδαίο ήθος. 

Ευαγγέλου Ελευθέριος, ναυτίλος (χειριστής ραντάρ επιφανείας) ανθυπασπιστής - 36 ετών

Ο ναυτίλος (χειριστής ραντάρ επιφανείας) ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου μόλις τον περασμένο Νοέμβριο έκλεισε τα 35 του χρόνια. Έφυγε τόσο άδικα και τόσο νέος από τη ζωή αφήνοντας πίσω του τη σύζυγό του και την οκτάχρονη κόρη τους. Στο άκουσμα ότι το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε χάθηκε από τα ραντάρ η οικογένειά του πίστευε πως ο 35χρονος αξιωματικός θα βγει αλώβητος και από αυτή τη μάχη.

Όσοι τον γνώριζαν μιλούν για εκείνον με τα καλύτερα λόγια. Όλοι τους περιγράφουν έναν άνθρωπο που αγαπούσε πολύ την οικογένεια και τους φίλους του, δεν το έβαζε ποτέ κάτω και ήταν μαχητής. Δυστυχώς, σε αυτή τη μάχη ο Ελευθέριος Ευαγγελίου δεν τα κατάφερε. Το νήμα της ζωής του κόπηκε αιφνιδίως στη νησίδα Κίναρο, δυτικά της Λέρου, νησί καταγωγής των γονιών του κι ένας από τους αγαπημένους του προορισμούς για διακοπές κατά τη θερινή περίοδο.

Ο 35χρονος αξιωματικός αγαπούσε τη δουλειά του. «Δεν το θεωρούσε επικίνδυνο. Όταν αγαπάς κάτι δεν το θεωρείς επικίνδυνο αλλιώς δεν θα το έκανες», τόνισε σχετικά στο protothema.gr ο θείος του κ. Κωνσταντίνος Γκαβέας.

Την αγάπη του αυτή, άλλωστε, αποτυπώνουν και οι αναρτήσεις του αδικοχαμένου χειριστή στην προσωπική του σελίδα στο facebook με μία από τις τελευταίες του να προκαλεί ανατριχίλα. Συγκεκριμένα, στις 30 Ιανουαρίου, ο Ελευθέριος Ευαγγέλου είχε αναρτήσει μία φωτογραφία από το μνημείο με τα ονόματα των πεσόντων του Πολεμικού Ναυτικού υπέρ της πατρίδας.

Σε ένα ακόμη τραγικό παιχνίδι της μοίρας, δέκα χρόνια μετά τους τρεις νεκρούς μας στα Ίμια, τον υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, τον υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και τον αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό, έμελλε σε αυτή τη λίστα να προστεθεί και το δικό του όνομα. 

Oι επικοινωνίες με το ελικόπτερο και το ίχνος του AB-212 χάθηκαν από τα ραντάρ της φρεγάτας Νικηφόρος Φωκάς στις 02:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Στις 04:40 εντοπίστηκε θερμικό ίχνος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή της Κινάρου. 

Λίγες ώρες μετά και συγκεκριμένα στις 07:01 το πρωί βρέθηκαν τμήματα του ελικοπτέρου σε απόκρημνη περιοχή της Κινάρου. Ηταν το ουραίο τμήμα του Agusta Bell. Σύμφωνα με αξιωματικούς του υπουργείου Εθνικής Αμυνας το ελικόπτερο προσέκρουσε στην κορυφή του λόφου ύψους 295 μέτρων, το ουραίο τμήμα αποκολλήθηκε βίαια και τα υπόλοιπα τμήματα του ελικοπτέρου έπεσαν στη θάλασσα. 

Τι μπορεί να συνέβη και το ελικόπτερο συνετρίβη ουδείς μπορεί να γνωρίζει αυτή την ώρα. Στην ενημέρωση που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ αντιπλοίαρχος Βασίλης Μπελετσιώτης ειπώθηκε ότι στα ελικόπτερα αυτά οι δυνατότητες πτήσεων είναι εξαιρετικές, είναι οι καλύτερες. 


protothema


Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίστηκε και ο τρίτος χειριστής του ελικοπτέρου"

Η Βενεζουέλα επιβεβαίωσε τρεις θανάτους από τον ιό Ζίκα - Πάνω από 5.000 τα περιστατικά μόλυνσης

Το θάνατο τριών ανθρώπων από επιπλοκές που σχετίζονται με τον ιό Ζίκα επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ενώ τα πιθανά περιστατικά της μόλυνσης από τον ιό φαίνεται να έχουν αυξηθεί στα 5.221.

Η Βενεζουέλα ανακοίνωσε χθες ότι τρεις άνθρωποι που πέθαναν πέρσι είχαν νοσήσει από τον ιό. Ο Μαδούρο δεν είπε ποιες ήταν οι επιπλοκές ή με ποιον τρόπο επιβεβαιώθηκε ότι ο θάνατος οφειλόταν στον Ζίκα.

Μόνο ένας στους πέντε ανθρώπους που προσβάλλονται από τον ιό ασθενεί, ενώ τα συμπτώματα είναι ήπια. Οι επιστήμονες δεν έχουν κατανοήσει ακόμη πλήρως τη δράση του ιού, ενώ δεν έχει αποδειχτεί ακόμη επιστημονικά ότι προκαλεί γενετικές ανωμαλίες ή ευθύνεται για θανάτους, που έχουν αναφερθεί.

«Έχουμε 319 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, από τις οποίες οι 68 παρουσίασαν επιπλοκές, ενώ έχουμε 3 θανάτους εξαιτίας του Ζίκα, σε εθνικό επίπεδο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαδούρο στη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους θανάτους, ενώ δεν ανέφερε και τον αριθμό των γυναικών που είναι έγκυες και εκτιμάται ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό. Το υπουργείο Υγείας της Βενεζουέλας δεν έχει δώσει πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των εγκύων που έχουν προσβληθεί από τον Ζίκα στη Βενεζουέλα.

Ο Μαδούρο είπε ότι ο αριθμός των ύποπτων για μόλυνση από τον ιό περιστατικών αυξήθηκε στα 5.221 για την περίοδο μεταξύ της 5ης Νοεμβρίου και της 8ης Φεβρουαρίου. Η εκτίμηση του προηγούμενου μήνα έκανε λόγο για 4.700 ύποπτα περιστατικά.

Από την πλευρά του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει μια παγκόσμια κατάσταση ανάγκης αναφορικά με την πιθανή διασύνδεση μεταξύ του ιού και γενετικών ανωμαλιών, καθώς ο ιός φαίνεται να έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 30 χώρες.

Γιατροί στη Βενεζουέλα υποστηρίζουν ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με περισσότερα περιστατικά που σχετίζονται με τον ιό από αυτά που έχουν επίσημα ανακοινωθεί, υποστηρίζοντας ότι η αριστερή κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά για ν' αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την εξάπλωση του Ζίκα. Η χρόνια έλλειψη προϊόντων στη Βενεζουέλα κάνει δύσκολη την εξεύρεση εντομοαπωθητικών, αλλά ακόμη και παυσίπονων. Οι ασθενείς που υποφέρουν από το αυτοάνοσο νόσημα Gullain Bare, που προκαλεί παράλυση και έχει συνδεθεί με τον ιό Ζίκα, δυσκολεύονται να βρουν τα απαραίτητα για τη θεραπεία τους φάρμακα.

Ο Μαδούρο ευχαρίστησε τη Βραζιλία, την Κίνα, την Κούβα, την Ινδία, αλλά και το Ιράν για τη βοήθεια τους, να προσφέρουν φάρμακα στη χώρα του.

Γιατροί, αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις υγείας στη Βενεζουέλα δηλώνουν ότι παρακολουθούν δεκάδες έγκυες γυναίκες, για τις οποίες εκτιμούν ότι προσβλήθηκαν από τον ιό Ζίκα κατά τους πρώτους μήνες της κύησης. Οι επιδημιολόγοι σημειώνουν ότι γεννήσεις παιδιών με γενετικές ανωμαλίες λόγω του ιού θα καταγραφούν στη Βενεζουέλα γύρω στον Απρίλιο, καθώς ο ιός εκτιμάται ότι έφτασε στη χώρα το τελευταίο τρίμηνο του 2015. Στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η έρευνα για πιθανή σχέση μεταξύ των κρουσμάτων σε εγκύους και της γέννησης 4.000 βρεφών με μικροκεφαλία στη Βραζιλία, που στη συνέχεια επιδρά στα διάφορα επίπεδα της βιολογικής ανάπτυξης των παιδιών.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Βενεζουέλα επιβεβαίωσε τρεις θανάτους από τον ιό Ζίκα - Πάνω από 5.000 τα περιστατικά μόλυνσης "

Σταθάκης: Νομίζω πως θα προστατεύσουμε τις κύριες συντάξεις!

Λίγες ώρες μετά την απαίτηση του ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ Π. Τόμσεν για μείωση στις συντάξεις, η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης από τα χείλη του Γ. Σταθάκη είναι πως ''νομίζω πως θα γλιτώσουμε τις κύριες συντάξεις''.

Χρησιμοποιώντας δύο φορές τη λέξη ''νομίζω'' ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης απάντησε, μέσω ΣΚΑΪ, στον Π. Τόμσεν.

«Νομίζω» ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να προστατεύσει τις κύριες συντάξεις, επιμένοντας μέχρι τέλους στην στρατηγική της, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, στον απόηχο του μηνύματος του Πόουλ Τόμσεν ότι η Ελλάδα πρέπει να βρει μέτρα περίπου 9 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2018, μειώνοντας και την κρατική συνταξιοδοτική δαπάνη.

«Νομίζω ότι αυτό θα το πετύχουμε, αυτή είναι η βασική μας στρατηγική και θα πάμε μέχρι τέλους», δήλωσε ο κ. Σταθάκης.

Ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι η αντιπρόταση της Αθήνας για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών έχει βρει μία «στοιχειώδη συναίνεση», τουλάχιστον για την επόμενη τριετία, και επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει τις προτάσεις της και βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ο κ. Σταθάκης πραγματοποίησε νέο άνοιγμα και προς τους αγρότες, οι οποίοι κατεβαίνουν σήμερα προς την Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

«Υπάρχει περιθώριο και για αυτό καλούμε σε διάλογο», είπε, σημειώνοντας ότι ο διάλογος «πρέπει να γίνει».

Ο υπουργός εκτίμησε ότι οι βασικοί άξονες των προτάσεων της κυβέρνησης είναι σωστοί, όμως συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση ώστε να βρεθούν λύσεις για τις επαγγελματικές ομάδες που έχουν παράπονα.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταθάκης: Νομίζω πως θα προστατεύσουμε τις κύριες συντάξεις!"

Νέο Μισθολόγιο: Ποιες μειώσεις φέρνει σε νυχτερινά και κυριακάτικες αργίες

Μειώσεις για ένα μεγάλο τμήμα εργαζομένων προβλέπει το νέο μισθολόγιο. Συγκεκριμένα, μειώσεις εφαρμόζονται στην αποζημίωση των νυχτερινών και των Κυριακών-Αργιών.

Οι μειώσεις ξεπερνούν το 20%, επιφέροντας έτσι σημαντική μείωση στο εισόδημα των εργαζομένων. Δεν είναι λίγα τα συνδικάτα που ασκούν έντονη κριτική για αυτήν την εξέλιξη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «ανταμείβει» την αυτοθυσία και το φιλότιμο των εργαζομένων που κρατούν όρθιο τον δημόσιο τομέα, χτυπώντας το πιο βεβαρημένο τμήμα τους: Τη βάρδια και το κυκλικό ωράριο.

Ακόμη, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας βρίσκεται “στον αέρα” αφού η ρητή δέσμευση της κυβέρνησης είναι να έχει ευθυγραμμισθεί η χορήγησή του με τη ευρωπαϊκή νομοθεσία μέχρι τις 31-12-2017. Είναι γνωστό ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν προβλέπει επίδομα.

Η κυβέρνηση κατάργησε ήδη το εν λόγω επίδομα σε μια σειρά κατηγορίες αδειών. Από δω και στο εξής θα χορηγείται μόνο κατά τη διάρκεια της κανονικής άδειας και της αναρρωτικής μικρής διάρκειας (μέχρι έξι ημέρες.).

Περικόπτεται επομένως κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας, ανατροφής, γονικής, της επαιδευτικής άδειας, της άδειας συμμετοχής σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα ή σεμινάρια, ακόμα και κατά τη διάρκεια της 10ήμερης άδειας κλειστών τμημάτων.

Δείτε παρακάτω πίνακα με τις περικοπές σε νυχτερινά και Κυριακές, που δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα της παράταξης των δημοτικών υπαλλήλων ΜΕΤΑ:


aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο Μισθολόγιο: Ποιες μειώσεις φέρνει σε νυχτερινά και κυριακάτικες αργίες"

Στη «φάκα» των φαρμακοποιών τα πλαστά φάρμακα! Τι ετοιμάζουν

Ένα νέο σύστημα ελέγχου που θα εντοπίζει τα πλαστά φάρμακα ετοιμάζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Ειδικότερα με αφορμή τη δημοσιοποίηση του Κανονισμού 2016 /161 της Ε.Ε. για την συμπλήρωση της Οδηγίας 2001/83/ΕΚ για τον καθορισμό κανόνων για την αποτροπή εισόδου ψευδεπίγραφων φαρμάκων, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, τονίζει «πως το Φαρμακείο αποτελεί τον κατεξοχήν χώρο ορθής και ασφαλούς διακίνησης των φαρμάκων».

Καθόλου τυχαίο αν σκεφτεί κανείς ότι με βάση τους υπολογισμούς μόνο από το διαδίκτυο διακινούνται εκατομμύρια πλαστά φάρμακα. Ειδικοί σημειώνουν ότι τουλάχιστον τα μισά φάρμακα (50%) που διακινούνται στο ίντερνετ είναι πλαστά ή νοθευμένα και βέβαια μη εγκεκριμένα από τις αρχές, ενώ είναι και αγνώστου προελεύσεως.

Σήμερα υπολογίζεται ότι περίπου το 2% με 3% των φαρμάκων που διακινούνται στην Ε.Ε. είναι πλαστά, ενώ εκτιμάται ότι οι χώρες προέλευσης είναι κυρίως Ινδία και Αφρική. Στην Ελλάδα φαίνεται ότι το ποσοστό προς το παρόν περιορίζεται στο 1%, αλλά υπάρχει έντονη ανησυχία ότι σύντομα θα αυξηθεί, καθώς όλο και περισσότεροι αγοράζουν από το Διαδίκτυο σκευάσματα που προορίζονται κυρίως για αδυνάτισμα και στυτική δυσλειτουργία, ενώ και τα συμπληρώματα διατροφής βρίσκονται ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία συστήματος ελέγχου των ψευδεπίγραφων φαρμάκων (ENVO) , σε συνεργασία με την EΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ (PGEU).

Μάλιστα έχει έλθει σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ, τον ΕΟΦ , τον ΣΦΕΕ και την ΠΕΦ για την επιτάχυνση των διαδικασιών μέσω των θεσμικών οργάνων που διασφαλίζουν την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια στην λειτουργία του συστήματος ελέγχους των ψευδεπίγραφων φαρμάκων που διακινούνται κυρίως μέσω διαδικτύου.

Με βάση έρευνα που πραγματοποίησε πρόσφατα μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία, ένας στους πέντε κατοίκους της Ε.Ε. έχει προμηθευθεί φάρμακα μέσω ίντερνετ, φυσικά χωρίς συνταγή γιατρού. Εκτιμάται μάλιστα ότι τα κονδύλια της ηλεκτρονικής διακίνησης φαρμάκων αγγίζουν τα 10 δισ. ευρώ ετησίως.

Ακόμη και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει ότι στο διαδίκτυο διακινούνται φάρμακα παραποιημένα που μπορεί να είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία. Ειδικότερα ο Οργανισμός επισημαίνει σε ό,τι αφορά στην παράνομη εμπορία φαρμάκων μέσω διαδικτύου, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το 50% των σκευασμάτων είναι παραποιημένα φάρμακα που μπορεί να κοστίσουν ακόμη και τη ζωή των χρηστών.

healthreport
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη «φάκα» των φαρμακοποιών τα πλαστά φάρμακα! Τι ετοιμάζουν"

Δημοτικοί υπάλληλοι και πυροσβέστες μπορούν να οδηγούν ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας

Προσωπικό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και του Πυροσβεστικού Σώματος θα μπορούν να οδηγούν τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας.
Αυτό προβλέπει τροπολογία η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το “παράλληλο πρόγραμμα” και η οποία επισυνάπτεται ολόκληρη πιο κάτω.
Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, η οποία υπογράφεται από τον τέως υπουργό Υγείας και νυν υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, αναφέρεται πως στόχος είναι να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Υγείας.
Λεπτομέρειες, δε, για την εκπαίδευση των υπαλλήλων και των πυροσβεστών που θα οδηγούν τα ασθενοφόρα, θα ρυθμιστούν με εγκύκλιο που θα εκδώσει το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), σε συνεργασία με το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και τους αντίστοιχους ΟΤΑ.
Στο σχετικό άρθρο αναφέρεται ότι στις περιοχές όπου υπάρχουν Κέντρα Υγείας, τα οποία δεν διαθέτουν προσωπικό για τη λειτουργία των ασθενοφόρων του ή που το προσωπικό δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη διακομιδής ασθενών, θα δίνεται δυνατότητα να οδηγούν τα ασθενοφόρα οι παραπάνω υπάλληλοι, υπό τις εξής προϋποθέσεις:
Πρέπει να διαθέτουν επαγγελματική άδεια οδήγησης και να έχουν εκπαιδευτεί ταχύρυθμα σε βασικές γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών.
Η διακομιδή των ασθενών θα γίνεται με συνοδεία υγειονομικού προσωπικού από το αντίστοιχο Κέντρο Υγείας. Οι περιστασιακοί οδηγοί ασθενοφόρων δεν θα έχουν δικαίωμα να οδηγούν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Έργο

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και το καθεστώς εκπαίδευσης, το έργο του διασώστη – πλήρωμα ασθενοφόρου συνίσταται στα εξής:
Nα αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει στον τόπο του συμβάντος απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις (ατυχήματα, οξείες παθολογικές καταστάσεις) σε επαφή και συνεργασία με την Ιατρική Υπηρεσία Επειγόντων στην οποία μεταδίδει πληροφορίες με τα μέσα τηλεπικοινωνιών που χειρίζεται ο ίδιος.
Να αυτενεργήσει σε περιπτώσεις όπου η βαρύτητα δεν επιτρέπει την αναμονή (καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση επί καρδιακής ανακοπής).

Φάρμακα

Πρέπει, επίσης, να είναι σε θέση να προβεί μετά από εκτίμηση και εντολή της ιατρικής υπηρεσίας από τα παρεχόμενα από την τηλεϊατρική στοιχεία και πληροφορίες σε σωστικές ενέργειες για τον πάσχοντα, όπως είναι η χορήγηση φαρμάκων και υγρών παρεντερικώς, η ακινητοποίηση καταγμάτων, η χορήγηση οξυγόνου, η απελευθέρωση και διατήρηση ανοικτών αεροφόρων οδών, η μηχανική υποβοήθηση της αναπνοής, η ηλεκτρική ανάταξη της καρδιακής ανακοπής.
Να βοηθήσει τον ιατρό της Επείγουσας ιατρικής, όταν παρίσταται στην ομάδα, εκτελώντας με την πρέπουσα δεξιότητα και ακρίβεια τις εντολές του.
Να διακομίσει με ασφάλεια τους πάσχοντες κάτω από συνθήκες συνεχούς επίβλεψης και υποστήριξης με το ενδεδειγμένο κατά περίπτωση μέσον (ασθενοφόρο αυτοκίνητο, ιπτάμενο ή πλωτό μέσον) στον πλησιέστερο κατάλληλο Υγειονομικό Σχηματισμό.
iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοτικοί υπάλληλοι και πυροσβέστες μπορούν να οδηγούν ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας"

Αλαλούμ στο ΙΚΑ: Στέλνει ραβασάκια για οφειλές και σε... πεθαμένους

Το αλαλούμ που επικρατεί ανάμεσα στις υπηρεσίες του ΙΚΑ αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» σύμφωνα με το οποίο αποστέλλονται επιστολές για ληξιπρόθεσμες οφειλές ακόμα και σε... πεθαμένους.

Το τμήμα εσόδων χωρίς να έχει συνεργασία με το τμήμα συντάξεων - που είναι ενήμερο για τον θάνατο του οφειλέτη - στέλνει τη συστημένη επιστολή μέσω ΕΛΤΑ χωρίς να γνωρίζει ότι ο παραλήπτης δεν βρίσκεται εν ζωή, γράφει η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της.

Οι οφειλές, δε, επιβαρύνονται ακόμα και με πρόσθετα τέλη σε βάθος δεκαετίας ιδίως όσον αφορά σε οφειλές για οικοδομικά έργα.

Όπως αναφέρεται στις επιστολές το ταμείο ζητά από τους τεθνεώτες οφειλέτες «να προσέλθετε για ρύθμιση ή εξόφληση της οφειλής σας εντός 15 ημερών από την παραλαβή της παρούσας. Σε αντίθετη περίπτωση και μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας θα υποχρεωθούμε να λάβουμε τα προβλεπόμενα από το ΝΔ 356/1974 αναγκαστικά μέτρα (κατάσχεση, πλειστηριασμοί, κατάσχεση εις χείρας τρίτων κ.α.) κατά του οφειλέτη και των κατά νόμων υπευθύνων αυτού προκειμένου να εισπραχθεί η απαίτηση του ιδρύματος».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλαλούμ στο ΙΚΑ: Στέλνει ραβασάκια για οφειλές και σε... πεθαμένους"

Σε γενικό ξεσηκωμό καλεί ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος - "Αδελφοί Έλληνες, ξεσηκωθείτε! Οι Αγρότες έκαμαν την Αρχή"

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος με αφορμή ένα κείμενο που του εστάλη σχολιάζει την τρόικα και τους δανειστές, το μεταναστευτικό, τους Ευρωπαίους και ντόπιους πολιτικούς και εν κατακλείδι καλεί σε ειρηνικό ξεσηκωμό.

Ειδικότερα γράφει:

ΦΡΙΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΛΕΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ!

ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ,

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

________Κάποιοι έχουν αποφασίσει να μας σβύσουν από το χάρτη. Θα τους το επιτρέψουμε άραγε;

________Βιώνουμε ήδη την οικονομική μας αιχμαλωσία! Οι δανειστές μας προσπαθούν να μας κρεμάσουν! Έχουν φέρει τη θηλειά στο λαιμό μας! Σε κάθε Ελληνική Τράπεζα υπάρχει ήδη ένας επιτηρητής της Τρόϊκα. Εάν αυτός δεν συμφωνήσει, τότε καμμιά Απόφαση του Δ.Σ. της Τράπεζας δεν περνάει! Το «κουαρτέτο» πάει καί έρχεται. Αυτοί παίζουν τά όργανα κι εμείς, δηλ. η Κυβέρνηση, χωρεύει στο ρυθμό που αυτοί θέλουν.

_________Αν αληθεύουν όσα γράφει το παρακάτω σημείωμα ισχυρίζεται, τότε με βήμα γοργό θα περάσουμε από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ στην ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

_______Αν αληθεύουν αυτά, τότε, αγαπητοί μου αδελφοί, πρέπει να ξεσηκωθούμε! Η πανελλαδική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου 2016 είθε να είναι η αρχή για ένα γενικό ξεσηκωμό, για ένα λυτρωτικό ξεσηκωμό! Οι εγκληματίες της Δύσεως, (λέγε με Ευρωπαϊκη Ένωση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Λέσχη Μπίλτεμπεργκ, Γερμανική καταπίεση, Εβραϊκό Λόμπυ, Διεθνή Σιωνισμό, Τρόϊκα, Κουατρέτο, κλπ.) είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να καταστρέψουν την Ελλάδα! Ενδιαφέρονται δήθεν για τους μετανάστες! Το ενδιαφέρον τους όμως περιορίζεται στο πώς όλοι οι μετανάστες, δηλ. κάποια εκατομμύρια μεταναστών, θα έγκατασταθούν μονίμως στην Ελλάδα και στο πως θα εδραιωθούν στη Χώρα μας!

_________Ζήτω η υποκρισία των Μεγάλων της Ευρώπης! Είναι οι εν δυνάμει Δολοφόνοι της Ελλάδος! Συνεργοί τους οι Πολιτικοί Ηγέτες της Χώρας μας, δυστυχώς δε οι Πολιτικοί όλων των χρωμάτων και όλων των σχημάτων των καιρών μας!

________Έλληνες, ξυπνείστε απο τον λήθαργο! Σηκωθείτε από τον καναπέ της ραστώνης! Αντισταθήτε, ειρηνικά καί νόμιμα, στη διάλυση της Ελλάδος! Κλείστε τις τηλεοράσεις! Εξυπηρετούν τα ξένα συμφέροντα! Σε λίγο οι νεώτερες γενηές θά ομιλούν για τρες γενοκτονίες: Μετά τήν Γενοκτονία των Ποντίων, μετά «τόν Συνωστισμό της Σμύρνης», μετά τήν Γενοκτονία των Εβραίων, έρχεται και η Γενοκτονία των Ελλήνων! Κιβωτός σωτηρίας θά είναι καί πάλι η Μητέρα Εκκλησία. Ελάτε στο Χριστό! Εμπιστευθείτε την Εκκλησία! Ξ Υ Π Ν Ε Ι Σ Τ Ε, αδέλφια μου!

________Αδελφοί Έλληνες, ξεσηκωθείτε! Ξεσηκωθείτε ειρηνικά καί νόμιμα! Οι Αγρότες έκαμαν την Αρχή. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα τους! Καλύτερα φτωχοί καί ελεύθεροι, παρά καλοπερασάκηδες και σκλάβοι!

________Ας μή το ξεχνάμε: «Καλύτερα μιάς ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά καί φυλακή»!

_______«Εγώ είπα καί ελάλησα. Αμαρτίαν ουκ έχω!» Το κρίμα τώρα θα είναι επάνω σας.

Αίγιον, 08 Φεβρουαρίου 2016

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

tempo24
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε γενικό ξεσηκωμό καλεί ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος - "Αδελφοί Έλληνες, ξεσηκωθείτε! Οι Αγρότες έκαμαν την Αρχή""

Το Βερολίνο προτείνει στην Αθήνα προσωρινό κλείσιμο συνόρων

Τη στιγμή που η Ελλάδα λέει «ναι» στις ΝΑΤΟϊκές περιπολίες στο Αιγαίο, αναλυτές εκτιμούν πως η εμπλοκή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δε θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα στη μείωση των προσφυγικών ροών, ειδικά την ώρα που οι συγκρούσεις στη Συρία συνεχίζονται, ωθώντας ακόμα περισσότερους αμάχους προς την Τουρκία.

Όπως εξηγεί η εταιρία ανάλυσης πολιτικού ρίσκου Teneo Intelligence, που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, στην καλύτερη περίπτωση οι ΝΑΤΟϊκές περιπολίες θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των χειρότερων συνεπειών της παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

Όλα αυτά, ενώ όπως επισημαίνει το Teneo Int. η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, επιθυμεί με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ να στείλει ένα μήνυμα στους επικριτές της, ενώ η υπουργός Αμύνης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία τόνισε ότι η νατοϊκή επιχείρηση πρέπει να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν, προετοιμάζεται να την διαδεχθεί.

Στο μεταξύ, κι ενώ μόνο τον περασμένο Ιανουάριο έφτασαν στη χώρα 60.000 μετανάστες, ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναμένεται να «βοηθηθεί πολύ από τους Ευρωπαίους εταίρους του».

Σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρίας ρίσκου, οι Βρυξέλλες ήδη εντείνουν τις πιέσεις τους στην Αθήνα για να βελτιώσει τους ελέγχους στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, να ολοκληρώσει τις εγκαταστάσεις των hotspot ώστε να φιλοξενηθούν περίπου 18.000 αιτούντες άσυλο και να επιταχύνει το πρόγραμμα επανεγκατάστασης.

«Για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης, η Ελλάδα άρχισε να βλέπει έντονες αντιδράσεις από τοπικές οργανώσεις και πολιτικούς κατά της κατασκευής των εγκαταστάσεων για τους πρόσφυγες», γράφει η έκθεση του ευρωπαϊκού γραφείου.

Οι ειδικοί του Teneo Int. εκτιμούν πως ο κίνδυνος που αναμένεται να διατρέξει ο Τσίπρας από την αυξανόμενη ροή των προσφύγων και το κλείσιμο των συνόρων, είναι η πυροδότηση μίας αναπόφευκτης πολιτικής αντίδρασης.

Επιπλέον, με την αξιολόγηση του προγράμματος από τους θεσμούς να εκκρεμεί ακόμα, οι δανειστές αναμένεται να εντείνουν τις πιέσεις τους στην ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό.

Παράλληλα, οι ειδικοί προβλέπουν πως παρότι εσωτερικά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις «ανταρσίας», ο Τσίπρας και το κόμμα του δέχεται σφοδρή πίεση εξαιτίας των κοινωνικών εντάσεων και της φθίνουσας πορείας της δημοτικότητάς του.

Όλα αυτά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το Βερολίνο πιέζει την Αθήνα να προχωρήσει σε προσωρινό κλείσιμο των συνόρων της, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεση να βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, προετοιμάζεται για το κλείσιμο των συνόρων, με την ελπίδα να αποτραπούν οι μετανάστες από το να προσεγγίσουν τη χώρα και να επιλέξουν άλλη διαδρομή για τον τελικό τόπο επιλογής τους, τη στιγμή βέβαια που προκαλεί ανησυχία ο μεγάλος αριθμός μεταναστών που ήδη βρίσκονται στη χώρα.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επιχειρεί να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για το κλείσιμο των συνόρων και τον εγκλωβισμό χιλίαδων μεταναστών στο ελληνικό έδαφος, έπειτα από τις δημόσιες κυβερνητικών αξιωματούχων που κάνουν λόγο για τον «κίνδυνο να κλείσουν τα σύνορα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Βερολίνο προτείνει στην Αθήνα προσωρινό κλείσιμο συνόρων"

Σε 30 δήμους το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Από την 1η Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων για συμμετοχή στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Στο πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν περί τα 42.000 νοικοκυριά ή 85.000 πολίτες.

Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 17 επιπλέον δήμοι, συνολικά δηλαδή σε 30 δήμους και οι δαπάνες από 30 εκ. ευρώ αυξάνονται στα 80 εκ. ευρώ. Η επιλογή των δήμων θα γίνει με βάση τον πληθυσμό των περιφερειών και έτσι θα υπάρξουν πολλοί δήμοι της Αττικής.

Σε δεύτερη φάση, το πρόγραμμα θα δώσει σημασία στα ποσοστά φτώχειας και ανεργίας ανά περιοχή, ώστε σε κάθε Περιφέρεια να επιλεχθούν οι φτωχότεροι των Δήμων.

Για την ομαλή εφαρμογή του προγράμματος, μέχρι την 1η Απριλίου που ξεκινούν οι αιτήσεις, θα έχει γίνει επίσης η κατάλληλη επιμόρφωση σε δήμους και ΚΕΠ. Τα ΚΕΠ θα έχουν ως αρμοδιότητα να βοηθούν τους πολίτες να εισάγουν την αίτηση και οι δήμοι να διασταυρώνουν τα στοιχεία τους.

Στην τελευταία φάση της διαδικασίας προβλέπεται, εκτός από την έγκριση της αίτησης, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα πρώτον, να έρχονται σε επαφή με το κέντρο προώθησης απασχόλησης του ΟΑΕΔ, και δεύτερον να επωφεληθούν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε επιπλέον μέτρα στήριξης, όπως για παράδειγμα είναι το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Από το 2017 το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα πρόκειται να επεκταθεί σε όλη τη χώρα με βασικό στόχο την «επανασύνδεση» των φτωχότερων με την κοινωνία και την αγορά εργασίας.

Επιτροπή για το νέο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σύστησε ο Τσίπρας

Τη σύσταση και συγκρότηση Διυπουργικής Επιτροπής για την αξιολόγηση του συστήματος Κοινωνικής Προστασίας, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στην σχετική απόφαση τονίζεται ότι η συγκεκριμένη Διυπουργική Επιτροπή θα έχει ως κύριο αντικείμενο τον σχεδιασμό και τον συντονισμό δράσεων για την εφαρμογή του προγράμματος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και την αξιολόγηση του συστήματος Κοινωνικής Προστασίας.

Στην Επιτροπή μετέχουν ως μέλη:
α) Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ως Πρόεδρος.
β) Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
γ) Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
δ) Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
ε) Ο Υπουργός Υγείας.
στ) Ο Υπουργός Οικονομικών.
ζ) Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου.
η) Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο. Αντωνοπούλου.
θ) Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τ. Αλεξιάδης.
ι) Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης.
ια) Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η Επιτροπή συγκαλείται από τον υπουργό Εργασίας, ο οποίος ως Πρόεδρος καθορίζει και την ημερήσια διάταξη. Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής μπορεί να καλούνται να συμμετάσχουν, χωρίς δικαίωμα ψήφου, και άλλοι Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί, Υφυπουργοί, δημόσιοι λειτουργοί ή υπάλληλοι του δημόσιου τομέα γενικά, εμπειρογνώμονες και ιδιώτες, ανάλογα με το αντικείμενο των συζητήσεων. Τον Πρόεδρο αναπληρώνει σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματός του, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου.

Έργο της Επιτροπής είναι:
α) Ο συντονισμός δράσεων για την υλοποίηση του προγράμματος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
β) Ο συντονισμός των συναρμόδιων Υπουργείων για την πλήρη αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστα σης (θεσμικό πλαίσιο, διαδικασίες, δαπάνες κ.λπ.) του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας.
γ) Η αξιολόγηση όλων των στοιχείων, μελετών, εισηγήσεων και προτάσεων για την επανεξέταση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας.
δ) Η χάραξη των κατευθυντήριων αρχών της αναθεώρησης του συστήματος πρόνοιας.
ε) Η υποβολή σχετικών εισηγήσεων προς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.).

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η Επιτροπή αξιολογεί το περιεχόμενο των μελετών που εκπονεί η Παγκόσμια Τράπεζα για την αναθεώρηση του συστήματος Κοινωνικής Προστασίας και διαμορφώνει τεκμηριωμένες προτάσεις, εισηγούμενη στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ανάθεση του έργου αυτού, εφόσον κρίνεται αναγκαίο,

Η Επιτροπή υποβάλλει σε τακτά χρονικά διαστήματα έκθεση στον Πρωθυπουργό στην οποία αποτυπώνεται η δραστηριότητά της.

dikaiologitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε 30 δήμους το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα"

Ο Τόμσεν σοκάρει! Ζητεί μέτρα έως 9,5 δις ευρώ έως το 2019 και "τσεκούρι" στις συντάξεις!

Μια ανάρτηση - βόμβα στο blog του έκανε ο Πολ Τόμσεν και μεταξύ άλλων ζητεί από την Ελλάδα νέα μέτρα από 7,5 έως 9,5 δις ευρώ (4% - 5% του ΑΕΠ) για να διασφαλιστούν τα πλεονάσματα του 3,5%. Αυτό σημαίνει μειώσεις συντάξεων! Ο  Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ σε άρθρο του στο iMFdirect blog τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό αλλά και ελάφρυνση του χρέους.

Προειδοποιεί μάλιστα ότι αν δεν εκπονηθεί ένα αξιόπιστο σχέδιο από την ελληνική κυβέρνηση τότε το φάντασμα του Grexit θα πλανηθεί και πάλι πάνω από την χώρα και "θα καταπνίξει το επενδυτικό κλίμα".

Όσες μεταρρυθμίσεις και να γίνουν, δεν θα μπορέσουν να καταστήσουν το ελληνικό χρέος βιώσιμο χωρίς την ελάφρυνση του, και από την άλλη μεριά, όσες ελαφρύνσεις του χρέους και να γίνουν δεν θα μπορέσουν να καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα χωρίς μεταρρυθμίσεις, αναφέρει στο άρθρο του στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ.

Ο κ. Τόμσεν τονίζει ότι η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της θα πρέπει να πάρουν δύσκολες πολιτικές αποφάσεις στους επόμενους μήνες, ώστε να καταλήξουν σε ένα πρόγραμμα που θα είναι βιώσιμο και τα νούμερα θα βγαίνουν.

Ο κ. Τόμσεν αναφέρει ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα παραμένουν σε γενναιόδωρα επίπεδα και ότι οι δαπάνες του ελληνικού προϋπολογισμού για τη χρηματοδότησή τους, που φθάνουν το 10% του ΑΕΠ, δεν είναι βιώσιμες. Τα περιθώρια, σημειώνει, για την προστασία των συνταξιούχων με τη λήψη άλλων μέτρων είναι πολύ περιορισμένα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών έχει ήδη μειωθεί δραστικά και οι φορολογικοί συντελεστές είναι υψηλοί.

Η Ελλάδα χρειάζεται, προσθέτει ο αξιωματούχος του ΔΝΤ ένα σύγχρονο κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας που να είναι μεσοπρόθεσμα βιώσιμο. Αναφέρει, επίσης, ότι το ΔΝΤ είναι διατεθειμένο να εργαστεί με το συνδυασμό μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης του χρέους που μπορεί να συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων της.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ:
«Έχοντας τραβήξει την Ελλάδα με επιτυχία από το χείλος του γκρεμού πέρυσι το καλοκαίρι, και ακόλουθα αφού σταθεροποίησε την οικονομία, η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα τώρα συζητά με τους Ευρωπαίους εταίρους της και με το ΔΝΤ ένα περιεκτικό πολυετές πρόγραμμα που μπορεί να εξασφαλίσει μια διαρκή ανάκαμψη και να καταστήσει βιώσιμο το χρέος. Ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται, υπήρξαν ορισμένες παρανοήσεις σχετικά με τις απόψεις και το ρόλο του ΔΝΤ στην όλη διαδικασία. Θεώρησα λοιπόν χρήσιμο να αποσαφηνίσω τα θέματα αυτά».

Και συνεχίζει: «Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι το ΔΝΤ έχει συνδέσει τη συμμετοχή του με δρακόντειες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στο ασφαλιστικό. Αυτό δεν αντανακλά την πραγματικότητα. Σε τελική ανάλυση, τα νούμερα ενός προγράμματος πρέπει να βγαίνουν: ο συνδυασμός των μεταρρυθμίσεων συν την ελάφρυνση του χρέους πρέπει να δίνουν σε εμάς και στη διεθνή κοινότητα εύλογες διασφαλίσεις ότι στο τέλος του επόμενου Ελληνικού προγράμματος, σχεδόν μετά από μια δεκαετία εξάρτησης από τη βοήθεια της Ευρώπης και του ΔΝΤ, η Ελλάδα θα μπορέσει τελικά να σταθεί στα πόδια της. Αυτό προϋποθέτει μια αντίστροφη εξισορρόπηση της φιλοδοξίας των μεταρρυθμίσεων και του ύψους της ελάφρυνσης του χρέους -μπορούμε σίγουρα να υποστηρίξουμε ένα πρόγραμμα με λιγότερο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις, όμως αυτό αναπόφευκτα θα ενείχε μια μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους».

Ο κ. Τόμσεν τονίζει επίσης: «Με αυτό κατά νου, όσες μεταρρυθμίσεις και να γίνουν, δεν θα μπορέσουν να καταστήσουν το Ελληνικό χρέος βιώσιμο χωρίς την ελάφρυνση του, και από την άλλη μεριά, όσες ελαφρύνσεις του χρέους και να γίνουν δεν θα μπορέσουν να καταστήσουν βιώσιμο το Ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα χωρίς ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να γίνουν και τα δύο. Αναμφίβολα, η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της θα πρέπει να πάρουν δύσκολες πολιτικές αποφάσεις στους επόμενους μήνες, ώστε να καταλήξουν σε ένα πρόγραμμα που είναι βιώσιμο -ένα πρόγραμμα με νούμερα που βγαίνουν».

Ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ λέει επίσης:«Τέτοιες δύσκολες αποφάσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται επιδερμικά κάνοντας μη-ρεαλιστικές υποθέσεις. Αν και υπάρχει μεγάλο περιθώριο για την αύξηση της παραγωγικότητας με μεταρρυθμίσεις, η τελευταία εξαετία έδειξε ότι το εύρος και ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων που μπορεί να αποδεχτεί η Ελληνική κοινωνία δεν συνάδει με την πρώιμη βελτίωση της παραγωγικότητας και με τη βιώσιμη ανάπτυξη. ‘Έτσι λοιπόν, οι υποθέσεις ότι η Ελλάδα μπορεί απλά να ξεπεράσει το πρόβλημα του χρέους της χωρίς την ελάφρυνσή του -με μια γρήγορη μετάβαση από τη χαμηλότερη στην υψηλότερη αύξηση της παραγωγικότητας μέσα στην Ευρωζώνη- δεν είναι αξιόπιστες.Ομοίως, η κατά πολύ περιορισμένη επιτυχία στην καταπολέμηση της περιβόητης φοροδιαφυγής στην Ελλάδα – για να πληρώσουν οι ευκατάστατοι το δίκαιο μερίδιό τους- σημαίνει ότι οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό δεν μπορούν να αποφευχθούν κάνοντας απλά υποθέσεις ότι θα γίνουν υψηλότερες εισπράξεις φόρων στο μέλλον».

Και εξηγεί: «Γιατί τόση μεγάλη επικέντρωση στις ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις; Παρά τις ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις του 2010 και του 2012, το Ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα παραμένει σε οικονομικά- απλησίαστα και γενναιόδωρα επίπεδα. Για παράδειγμα, οι τυπικές συντάξεις σε ονομαστικούς όρους Ευρώ, είναι σε γενικές γραμμές παρόμοιες στην Ελλάδα και στη Γερμανία, αν και η Γερμανία -με μέτρο το μέσο μισθό- είναι δύο φορές πιο πλούσια από την Ελλάδα. Πρέπει επίσης να προσθέσουμε ότι οι Έλληνες εξακολουθούν να συνταξιοδοτούνται πολύ πιο νωρίς από τους Γερμανούς, και ότι οι Γερμανία είναι πιο αποτελεσματική στην είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο Ελληνικός προϋπολογισμός χρειάζεται να μεταφέρει περίπου το 10% του ΑΕΠ για να καλύψει το μεγάλο κενό στο ασφαλιστικό σύστημα, σε σύγκριση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 2½ τοις εκατό. Σαφώς, αυτό δεν είναι βιώσιμο».

Και συνεχίζει: «Δεν μπορεί όμως η Ελλάδα να προστατέψει τους συνταξιούχους κάνοντας περικοπές αλλού ή αυξάνοντας τους φορολογικούς συντελεστές; Υπάρχει κάποιο περιθώριο για τα μέτρα αυτά, όμως είναι πολύ περιορισμένο. Το μεγαλύτερο μέρος των άλλων δαπανών έχει ήδη κοπεί δραστικά στην προσπάθεια να προστατευτούν οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές, ενώ η δυστοκία στη διεύρυνση της βάσης και στη βελτίωση της συμμόρφωσης έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη εξάρτηση από υψηλούς φορολογικούς συντελεστές. Για να πετύχει τον φιλόδοξο μεσοπρόθεσμο στόχο της για πρωτογενές πλεόνασμα 3½ τοις εκατό του ΑΕΠ, η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει μέτρα της τάξης περίπου του 4-5 τοις εκατό του ΑΕΠ. Δεν μπορούμε να δούμε πώς μπορεί να το πετύχει αυτό η Ελλάδα χωρίς σημαντικές εξοικονομήσεις στις συντάξεις».

«Βέβαια, οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό θα είναι κοινωνικά δύσκολες για τον Ελληνικό λαό, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει σημαντικές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια. Στην πράξη, οι κοινωνικές πιέσεις έχουν ήδη εξαναγκάσει τόσο τις προηγούμενες όσο και την τωρινή κυβέρνηση να κάνουν αναστροφές στην πορεία και, δυστυχώς, η Ελλάδα έχει απομακρυνθεί περισσότερο από την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων της συγκριτικά με τα μέσα του 2014, πριν από την εξάλειψη ενός πρωτογενούς πλεονάσματος που αποδείχθηκε προσωρινό, από μια σημαντική δημοσιονομική χαλάρωση. Από την άποψη αυτή, η Κυβέρνηση έχει δίκιο να επισημαίνει ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα έχουν μια ευρύτερη κοινωνική λειτουργία. Όμως, η χρήση των συντάξεων με τον τρόπο αυτό δεν αποτελεί βιώσιμη λύση. Αυτό που χρειάζεται -και που είναι κάτι που το ΔΝΤ υποστηρίζει- είναι ένα σύγχρονο κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας που είναι μεσοπρόθεσμα βιώσιμο».

Και αναρωτιέται: «Θα μπορούσε ένας στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα πολύ χαμηλότερος από το 3½ τοις εκατό του ΑΕΠ να κάνει την απαραίτητη ασφαλιστική μεταρρύθμιση λιγότερο απαιτητική; Αυτό εύλογα αποτελεί ένα επίμαχο θέμα ανάμεσα στους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, κατά ένα μέρος γιατί αρκετοί εταίροι είναι αναγκασμένοι να έχουν παρόμοια υψηλά πλεονάσματα για να διατηρήσουν τη βιωσιμότητα του χρέους τους, και κατά ένα άλλο μέρος γιατί ορισμένες από τις χώρες που στην πραγματικότητα θα κληθούν να πληρώσουν την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους είναι πιο φτωχές από την Ελλάδα και πληρώνουν λιγότερο γενναιόδωρες συντάξεις στους δικούς τους λαούς».

Και καταλήγει: «Με την Ευρωζώνη να βρίσκεται ακόμη μακριά από την επίτευξη μιας πολιτικής ένωσης, ένας συμβιβασμός θα πρέπει να αντανακλά αυτούς τους πολιτικούς περιορισμούς. Το ΔΝΤ είναι διατεθειμένο να εργαστεί με το συνδυασμό μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης του χρέους που μπορεί να συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων της. Όμως, και πάλι τα νούμερα πρέπει να βγαίνουν. Το ΔΝΤ δεν θέλει να εφαρμόσει η Ελλάδα μια δρακόντεια δημοσιονομική προσαρμογή σε μια οικονομία που ήδη βρίσκεται σε σοβαρή ύφεση. Στην πράξη έχουμε επανειλημμένα υποστηρίξει μια πορεία δημοσιονομικής προσαρμογής που στηρίζει περισσότερο μια πιο βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη η οποία μεσοπρόθεσμα είναι πιο ρεαλιστική. Ακόμη δεν έχουμε δει ένα αξιόπιστο σχέδιο για τον τρόπο που η Ελλάδα θα πετύχει τον πολύ φιλόδοξο μεσοπρόθεσμο στόχο του πλεονάσματος, που είναι το κλειδί στα τα σχέδια της Κυβέρνησης για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους. Αυτή η έμφαση στην αξιοπιστία έχει καίρια σημασία για τη δημιουργία εμπιστοσύνης στους επενδυτές, που είναι ζωτική για την αναζωογόνηση της Ελλάδας. Ένα σχέδιο που είναι βασισμένο σε υπερβολικά αισιόδοξες παραδοχές σύντομα θα προκαλέσει την επανεμφάνιση φόβων για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και θα καταπνίξει το επενδυτικό κλίμα.

Ο απώτερος στόχος της συνεργασίας του ΔΝΤ με την Ελλάδα είναι να βοηθήσει τη χώρα να ξαναμπεί στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης, που θα ωφελήσει τον Ελληνικό λαό. Το ΔΝΤ θα υποστηρίξει τις Ελληνικές Αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους τους στην κατάρτιση ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης του χρέους στο οποίο τα νούμερα θα βγαίνουν. Υπάρχουν δύσκολες επιλογές που πρέπει να γίνουν, όμως είναι σημαντικό να γίνουν για να μην χαθούν οι προσπάθειες που έκανε η Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τόμσεν σοκάρει! Ζητεί μέτρα έως 9,5 δις ευρώ έως το 2019 και "τσεκούρι" στις συντάξεις!"

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες με 154 ψήφους

Με 154 «ναι» (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος) ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Κατά» ψήφισαν 102 βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων.

«Παρών» δήλωσαν 14 βουλευτές από την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, όπως και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης.

Απόντες ήταν 30 βουλευτές.

Η ψηφοφορία σημαδεύτηκε από το συγκρουσιακό περιβάλλον ακραίας πόλωσης που επικρατούσε στη Βουλή.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ότι η τροπολογία για τα κανάλια αποτελεί μια «προκλητική προσπάθεια χειραγώγησης των ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης», την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ την χαρακτήριζαν «ιστορική τομή».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε από το βήμα της Βουλής ότι «είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά, είτε το θέλετε είτε όχι», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιλέγει δρόμο καθεστωτικών πρακτικών, που απομακρύνουν τη χώρα από ευρωπαϊκές αρχές δικαίου.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφίστηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες με 154 ψήφους"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news