facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δυο αξιωματικών, αγνοούμενος παραμένει ο τρίτος

Ταυτοποιήθκαν οι σοροί των δυο εκ των τριών από τους άτυχους ιπτάμενους του Πολεμικού Ναυτικού, που βρήκαν το θάνατο όταν το ελικόπτερο με αριθμό 28, προσέκρουσε στε λόφο στο νησάκι Κίναρος.

Πρόκειται για τη σορό του Υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά και τη σορό του Ανθυπασπιστή (ΗΝ/ΡΕ) Ελευθέριου Ευαγγέλου.

Αγνοούμενος παραμένει ο Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης.

Η διαδικασία της ταυτοποίησης είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αν υπολογίσει κάποιος ότι οι δεξαμενές καυσίμων βρίσκονται ουσιαστικά κάτω από τα καθίσματα των πιλότων και είναι πιθανό να έχει προκληθεί έκρηξη.

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δυο αξιωματικών, αγνοούμενος παραμένει ο τρίτος"

Μόνο σήμερα διαγνώστηκαν 42 παιδιά με γρίπη

Ανεβαίνει συνεχώς το κύμα της γρίπης, με τον ιό Α(Η1Ν1) να χτυπά εκτός από τις συνήθεις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους και τους χρονίως πάσχοντες, παιδιά και νέους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο σήμερα διαγνώστηκαν 42 παιδιά με γρίπη. Συνολικά έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 16 πολύ βαριά περιστατικά γρίπης που αφορούσαν ανήλικους, εκ των οποίων τα τέσσερα είχαν μοιραία κατάληξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), άλλοι έξι άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο λόγω επιπλοκών από τη γρίπη, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 77.

Επίσης, 122 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) δίνοντας τη μάχη για τη ζωή τους. Συνολικά, 286 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ από την αρχή του έτους.

readnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνο σήμερα διαγνώστηκαν 42 παιδιά με γρίπη"

Έτσι θα επιχειρεί το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο - Πως θα συλλαμβάνονται οι διακινητές!

Λεπτομέρειες για την εφαρμογή της συμφωνίας που επετεύχθη στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ έδωσαν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά την εσπευσμένη επιστροφή της ελληνικής αποστολής στην Αθήνα, λόγω της συντριβής του ελικοπτέρου ΑΒ-212 στην Κίναρο.

Οι αρμόδιες πηγές διευκρίνισαν ότι η ΝΑΤΟϊκή δύναμη (η Μονιμη Ναυτική Δύναμη Μεσογείου SNMG 2) θα δρα ανατολικά των ελληνικών νησιών με σκοπό την άμεση επιστροφή στην Τουρκία, όσων προσώπων περνούν και καταφέρουν να βγουν από τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας και φθάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Στην περιοχή αυτή ισχύει η αρχή της εξ ημισείας απόστασης.

Τα ΝΑΤΟϊκά πλοία θα εντοπίζουν το ίχνος (συντεταγμένες του πλοίου των διακινητών) και άμεσα θα ειδοποιούν ή την τουρκική ακτοφυλακή ή την FRONTEX και το σκάφος θα επιστρέφει στην Τουρκία. Σε περίπτωση που περάσει τη μέση γραμμή και έλθει προς Ελλάδα τότε το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή θα επιστρέφει τη βάρκα στο ΝΑΤΟϊκό πλοίο και αυτό στην Τουρκία.

Στην απόφαση προβλέπεται με σαφήνεια ότι θα υπάρχει απόλυτος σεβασμός των πλοίων της δύναμης προς το αντίστοιχο περιφερειακό κέντρο έρευνας και διάσωσης -για την Ελλάδα είναι το ΕΚΣΕΔ του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας- όσον αφορά τη δράση τους, στο πλαίσιο της επιχείρησης. Η ελληνική πλευρά πρότεινε επίσης η διοίκηση της ΝΑΤΟϊκής δύναμης να αναλάβουν σύμμαχες ώρες μέλη του ΝΑΤΟ πλην της Ελλάδας και της Τουρκίας ενόσω διαρκεί η επιχείρηση.
Σημειώνεται, ότι τη διοίκηση της δύναμης μέχρι τον Ιούνιο έχει η Γερμανία και ακολουθούσε η Τουρκία. Το ΝΑΤΟ, συμφώνησε ο επόμενος διοικητής της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης Μεσογείου του ΝΑΤΟ να προέλθει από άλλη σύμμαχη χώρα.

Εν τω μεταξύ, απέπλευσαν από τη Σούδα τα 4 πρώτα πλοία της δύναμης για να ξεκινήσουν την επιχείρηση. Από ελληνικής πλευράς θα υποστηρίζουν την επιχείρηση -σταδιακά- 15 - 20 πλοία.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Έτσι θα επιχειρεί το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο - Πως θα συλλαμβάνονται οι διακινητές!"

Δικαστικές Ενώσεις ζητούν την ακύρωση της απόφασης για τις δηλώσεις πόθεν έσχες

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η υπουργική απόφαση που καθορίζει το περιεχόμενο των δηλώσεων πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης), ως προς το σκέλος που αφορά την δήλωση των φυλασσομένων τιμαλφή , μετρητών, κ.λπ. σε θυρίδες ή εκτός Τραπεζών ζητούν τέσσερεις δικαστικές Ενώσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν: 1)Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας, 2)Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ελεγκτικού Συνεδρίου, 3)Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και 4)Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

Οι Ενώσεις στρέφονται ως προς ορισμένες διατάξεις της από 24.11.2015 απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, που καθορίζει το περιεχόμενο της δήλωσης πόθεν έσχες και της δήλωσης οικονομικών συμφερόντων.

Συγκεκριμένα ζητούν να ακυρωθεί η επίμαχη υπουργική απόφαση ως προς το σκέλος εκείνο που αναφέρει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης ότι:
1)δηλώνονται τα φυλασσόμενα εκτός των Τραπεζών μετρητά (πάνω από 15.000 ευρώ), τιμαλφή, πολύτιμα είδη και μέταλλα, πολύτιμοι λίθοι συνολικής αξίας πάνω από 30.000 ευρώ,
2)δηλώνονται τα στοιχεία των οικείων συγγενών (ενήλικων και θετών τέκνων, αδελφών, παππούδων και γιαγιάδων, εγγονών, κ.ά., την στιγμή που ο νόμος έχει καταργήσει την υποχρέωση αυτή.
Κατ΄ αρχάς επισημαίνουν οι Ενώσεις ότι αναρμοδίως οι κ. κ. Παπαγγελόπουλος και Τσακαλώτος εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση, καθώς αρμόδιος να για αυτό είναι ο πρόεδρος της Βουλής.

Παράλληλα, τονίζουν ότι παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αλλά και την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας. Την ίδια στιγμή παραβιάζεται και το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα (άρθρο 5) δικαίωμα στην οικονομική ελευθερία, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν τα χρηματικά ποσά έχουν φορολογηθεί. Εκ των πραγμάτων, εξάλλου, λόγω των capital controls που έχουν επιβληθεί οι πολίτες φυλάσσουν στα σπίτια τους χρήματα για κάποια έκτακτη ανάγκη (ασθένεια, κ.λπ.)

Αναλυτικότερα, σημειώνουν ότι εφόσον καταγραφούν τα ζητούμενα περιουσιακά και προσωπικά δεδομένα στις επίμαχες δηλώσεις, αποκαλύπτουν με τον τρόπο αυτό τα φυλασσόμενα στο σπίτι τους κινητά περιουσιακά στοιχεία, με ότι συνέπεια έχει αυτό για τους ίδιους προσωπικά και τα μέλη των οικογενειών τους (ληστείες, διαρρήξεις, απαγωγές, κ.λπ.).

Ως προς την δήλωση των προσωπικών δεδομένων (επώνυμο, όνομα και πατρώνυμο) των οικείων συγγενών (τέκνα, γονείς, παππούς, γιαγιά, κ.ά.) που υποχρεώνονται να αναφέρουν, τονίζουν ότι η νομοθεσία (νόμος 3213/2003 όπως έχει τροποποιηθεί με μεταγενέστερους νόμους) έχει πλέον καταργήσει την συγκεκριμένη αναγραφεί, αλλά η επίμαχη απόφαση επαναφέρει την υποχρέωση αυτή.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαστικές Ενώσεις ζητούν την ακύρωση της απόφασης για τις δηλώσεις πόθεν έσχες"

Αρχιεπίσκοπος: Θα γίνουν τα τζαμιά σχολεία Τζιχαντισμού;

Για όλους και για όλα μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε τηλεοπτική εκπομπή στον σταθμό ΣΚΑΪ εχθές το βράδυ. Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο προσφυγικό, στην καύση νεκρών, αλλά και στις ακραίες αντιδράσεις κάποιων Μητροπολιτών.


ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΖΑΜΙΩΝ

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις των Μητροπολιτών για την ανέγερση μουσουλμανικών τζαμιών ο Αρχιεπίσκοπος όχι μόνον εξέφρασε την επιφυλακτικότητά του, αλλά δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος για το μεταναστευτικό ζήτημα προβαίνοντας μάλιστα την δυσοίωνη πρόβλεψη ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα εγκλωβιστούν τελικά στην χώρα. Μεταξύ άλλων είπε:

Η Εκκλησία το έχει μελετήσει το θέμα. Επί του προκατόχου μου Μακαριστού Χριστόδουλου είχε ληφθεί και απόφαση να γίνει το τζαμί. Μάλιστα η Εκκλησία έδωσε και μια μεγάλη έκταση στο Σκαραμαγκά για να εξυπηρετηθούν αυτοί οι άνθρωποι στις ανάγκες τους. Κι εγώ όταν είχα ερωτηθεί στην αρχή, είχα πει να προχωρήσουμε. Τώρα όμως μετά απ όλα αυτά που ζούμε και γίνονται οφείλω να πω ότι επιφυλάσσομαι. Δεν πρέπει να βιαστούμε. Διότι σας θέτω για παράδειγμα ένα ερώτημα: σε ποιους θα κάνουμε τζαμί; Στους Σουνίτες ή στους Σιίτες που σφάζονται μεταξύ τους; Τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Προσευχή ή θα γίνουν τα τζαμιά σχολεία Τζιχαντισμού και φονταμενταλισμού; Και ποιος θα τα ελέγξει αυτά τα πράγματα;

Δεν ξέρω λοιπόν αν πρέπει να κάνουμε 2 τζαμιά ή 120 που προτείνει ο Δήμαρχος, αλλά επιμένω ότι θέλει μελέτη όλο το ζήτημα καθώς είμαι επιφυλακτικός και για έναν επιπλέον λόγο.

Πιστεύετε άραγε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται καθημερινά, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα φύγουν από την Ελλάδα; Εγώ δεν το πιστεύω. Όλα αυτά τα πράγματα μου φαίνονται σχεδιασμένα. Όταν κλείνουν τώρα τα σύνορα στο Βορρά, εσείς περιμένετε ότι θα φύγουν; Πού θα πάνε;

Θα έπρεπε όλοι να αναρωτηθούμε γιατί αυτοί οι άνθρωποι άφησαν τη Συρία και πνίγονται στη θάλασσα του Αιγαίου. Ποιοι φταίνε που έφυγαν; Ποιοι τους βομβάρδισαν; Ποιοι και γιατί κάνουν τον πόλεμο; Κλαίμε όλοι γιατί πνίγηκαν τα παιδιά όταν οι ίδιοι που έκαναν τον πόλεμο βάζουν παλούκια και φτιάχνουν σύνορα για να μην πάνε στις χώρες τους. Θέλετε μια πρόβλεψη; Θα πάνε επιλεγμένα κάποιοι (μετανάστες) για να γίνουν εργατικά χέρια αυτών που έχουν ανάγκη από εργατικά χέρια. Γι αυτό επιμένω ότι δεν πρέπει να κλεινόμαστε μόνο στο συναίσθημα. Όσα συμβαίνουν σήμερα είναι σχεδιασμένα για τα επόμενα πενήντα χρόνια.
– Λέτε δηλαδή ότι υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο με αποκλειστικό στόχο την χώρα μας;
Σας λέω απόψεις που είναι προσωπικές και προκύπτουν από αυτά που έχω διαβάσει κι από αυτά που ξέρω για την μετακίνηση των λαών. Και γι αυτό είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος. Πραγματικά θα ήθελα να κλείσουμε ένα ραντεβού μετά από πέντε χρόνια, αν ζω, για να δείτε αν έχω δίκιο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ

Η διατύπωση αυτή δεν είναι ούτε δική μου, ούτε της εκκλησίας (σ.σ. περί συσχετισμού καύσης νεκρών με την ανακύκλωσης απορριμάτων). Η θέση της Εκκλησίας είναι Θα πρέπει να θέλετε και εσείς οι χριστιανοί, η αστυνομία να μην είναι ο αστυφύλακας, ο βούρδουλας. Ο Χριστός είπε «Όποιος θέλει πίσω μου ελθείν». Η Εκκλησία πρέπει να ακολουθεί τη διδασκαλία του Χριστού μας. Έχει όμως κανόνα, καταστατικό, διδασκαλία, δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας όπως θέλει, δεν είναι μπαλόνι. Ο δήμαρχος, ή όποιος άλλος φορέας, μπορεί να πάρει ένα κτήμα, να κάνει το αποτεφρωτήριο και όσοι θέλουν να καούν, να ακολουθηθεί η επιθυμία τους. Δεν μπορεί όμως να έρθει μέσα στο χριστιανικό κοιμητήριο να μας φτιάξει εκεί το αποτεφρωτήριο και να υπάρξει σύγχυση.

Είδα ένα σχέδιο νόμου που λέει ότι ο μελλοθάνατος μπορεί να γράψει στη διαθήκη του ότι εγώ θέλω να καώ, αλλά θέλω να μου κάνουν και θρησκευτική ακολουθία. Το περνάει ο νομοθέτης. Είναι δυνατόν να μου δώσει εντολή ο νομοθέτης για να πάω εγώ να κάνω ακολουθία; Είναι λογικά πράγματα αυτά; Δεν μπορεί να είμαστε και χριστιανοί και κάτι άλλο. Ή είμαστε ή δεν είμαστε.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Αν ένας άνθρωπος θέλει να ζήσει μ’ αυτό τον τρόπο, έξω απ’ αυτά που λέει η εκκλησία, η εκκλησία έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, πορείας, έχει κανονίσει τα όρια της. Αν ένας άνθρωπος θέλει να ζήσει διαφορετικά, δεν μπορούμε να τον αποκλείσουμε της πορείας του. Εδώ έχει όμως μια διαφορά το θέμα. Άλλο πράγμα αυτή η συμβίωση και άλλο η υιοθεσία των παιδιών. Σας ερωτώ. Το δικαίωμα του παιδιού μέχρι που εξαντλείται; Αυτό το παιδί που θα μεγαλώσει ανάμεσα σε ένα τέτοιο ζευγάρι αυτή της μορφής δεν έχει δικαιώματα; Αυτά τα δικαιώματα ποιος θα τα υπερασπιστεί;

-Το αντεπιχείρημα της κοινωνίας εν προκειμένω είναι προτιμάτε αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν σε ένα ορφανοτροφείο;
Μα δεν έχουν παιδιά. Να τα πάρει μια φυσιολογική οικογένεια. Εγώ έρχομαι στη θέση του παιδιού. Αυτό το παιδί δεν έχει δικαιώματα; Η μελαγχολία, τα ψυχολογικά προβλήματα ποιος θα τα αντιμετωπίσει. Επανέρχομαι. Είμαι κατά της υιοθεσίας. Η Εκκλησία δεν χρησιμοποιεί βία.

-Μακαριώτατε, ακούσαμε και φωνές από Μητροπολίτες που παρότρυναν σε προπηλακισμό. Φτύστε τους έλεγαν. Εσάς δεν σας ενοχλούν αυτές οι φωνές;
Δεν είναι Εκκλησία αυτό. Κάνετε λάθος.
-Είναι ένας Μητροπολίτης.
Αν ένας βουλευτής πει κάτι είναι το κράτος; Εδώ είναι η διαστροφή που κάνουν τα ΜΜΕ. Ένας αδελφός μας Μητροπολίτης, βλέπει το θέμα με τον τρόπο αυτό και το αντιμετωπίζει. Τι πρέπει να κάνουμε τώρα εμείς σαν Εκκλησία; Να τον μαλώσουμε; Δεν έχει αυτός ο άνθρωπος ελευθερία γλώσσας; Εδώ έχουμε ανθρώπους που ψηφίζουν ανθρώπους που είναι υπέρ της βίας.
– Με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι προτροπή σε βία. Δεν σας ενοχλεί εσάς;
Δεν είναι μόνο αυτό που ενοχλεί, είναι και άλλα πολλά. Εγώ όμως τα βλέπω και από μια άλλη πλευρά. Δεν είναι μόνοι τους αυτοί, εκφράζουν έναν κόσμο και αν δεν τον εξέφραζαν, ο τάδε και ο τάδε Μητροπολίτης, θα ήταν έλλειμμα για την Εκκλησία.

-Δεν νομίζετε ότι οι ακραίες φωνές δίνουν ένα συντηρητικό στίγμα στην Εκκλησία;
Οι ακραίες φωνές θα βρουν τους ακραίους ακολούθους. Οι κανονικές φωνές θα βρουν τους κανονικούς ανθρώπους που ξέρουν τι θέλουν από τη ζωή τους.

-Έχετε πάρει καμιά φορά τηλέφωνο σε κάποιον απ’ αυτούς να του πείτε το παράκανες;
Αυτά είναι διοικητικά θέματα…

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Έχω πει πολλές φορές ότι όλη αυτή η περιουσία της Εκκλησίας είναι άνθραξ. Κάρβουνο και το έχουν ειρωνευτεί. Με ποια έννοια; Γιατί είναι δεσμευμένη, είναι ανύπαρκτη.

Τι σημαίνει να έχεις στα χαρτιά το οικόπεδο μπροστά από τον Ευαγγελισμό, 12 στρέμματα επί της Βασ. Σοφίας, αλλά να μην μπορείς να κόψεις ούτε ένα κλαράκι εκεί; Τέτοια οικόπεδα έχουμε πολλά στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις, που φαντάζουν μεγάλης αξίας, αλλά είναι δεσμευμένα με τόσους νόμους και τέτοιες υποχρεώσεις που είμαστε ακίνητοι.

Αυτή η ρημάδα η μισθοδοσία που δημιουργεί τόσα θέματα δεν είναι χάρες, υπάρχει νόμος του 1834 που έρχεται το κράτος και λέει δεν έχουμε λεφτά, παίρνει την περιουσία και κάνει νόμο που λέει ότι εσαεί θα πληρώνονται οι παπάδες από το ταμείο του κράτους και τα σχολεία που ετοιμάζουν κληρικούς. Η εκκλησία βοηθά κάθε μέρα 53 χιλιάδες ανθρώπους. Βρείτε μου έναν οργανισμό στην Ελλάδα που βοηθά κάθε μέρα τόσους ανθρώπους.

dogma
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχιεπίσκοπος: Θα γίνουν τα τζαμιά σχολεία Τζιχαντισμού;"

Μαζική κάθοδος των αγροτών της Θεσσαλίας στο Σύνταγμα

Σημαντική εκπροσώπηση θα έχει το μπλόκο αγροτών της Νίκαιας στο μεγάλο συλλαλητήριο της Παρασκευής κατά του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, στο Σύνταγμα, καθώς υπολογίζεται ότι θα κατέβουν στην Αθήνα 35-40 πούλμαν.

Τα λεωφορεία από τη Λάρισα και τα γύρω χωριά θα ξεκινήσουν από τις 9.30 το πρωί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι, ενώ πολλοί αγρότες θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα με τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους. Το ραντεβού έχει δοθεί στην Ομόνοια όπου και θα υπάρξει προσυγκέντρωση, ώστε όλοι εν συνεχεία να πάνε στο Σύνταγμα, εκεί όπου προβλέπεται να στηθούν σκηνές και ειδικές κατασκευές που θα φιλοξενήσουν τους αγρότες, για το διήμερο Παρασκευή- Σάββατο οπότε και ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα παραμείνουν στην Αθήνα.

Στο μεταξύ ανοίγουν από τις 9 μμ τα Τέμπη σύμφωνα με απόφαση των αγροτών του μπλόκου και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση συναδέλφων τους, αλλά και εκπροσώπων λοιπών κοινωνικών ομάδων που θέλουν να κατεβούν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας από την Κυβέρνηση και τα κόμματα να πάρουν θέση επί των τεκμηριωμένων προτάσεων που κατέθεσαν για ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής και συγκεκριμένη πρόσκληση του Πρωθυπουργού προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος. Όπως έχουν από την αρχή ξεκαθαρίσει πάντως, η έναρξη του διαλόγου αυτού δεν μπορεί να γίνει πριν την ολοκλήρωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Αθήνα.

Εκτός από τους Θεσσαλούς, στην Αθήνα θα ταξιδέψουν αγρότες από την Κρήτη, οι οποίοι θα αφιχθούν στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Παρασκευής, Αρχικός προορισμός τους θα είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου αναμένεται να φτάσουν στις 10:30 το πρωί. Εκεί θα συναντηθούν με τους ανθοπαραγωγούς από το μπλόκο στα διόδια των Αφιδνών και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στην Πλατεία Βάθη θα μείνουν έως τις 5 το απόγευμα όπου και θα αναχωρήσουν για το Σύνταγμα.

Η μεγάλη συγκέντρωση των αγροτών θα ξεκινήσει περίπου στις 18:00, την Παρασκευή, ενώ το πρόγραμμα προβλέπει να κατασκηνώσουν εκεί στο Σύνταγμα τουλάχιστον μέχρι και το Σάββατο.

Η κυβέρνηση θα βάλει λεωφορεία

Την πρόθεση της κυβέρνησης να πληρώσει λεωφορεία προκειμένου να κατέβουν στο Σύνταγμα οι αγρότες... χωρίς τα τρακτέρ τους, αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας. «Ουδέποτε στην Αθήνα και στο παρελθόν δεν είχαν μπει τα τρακτέρ. Εκείνο που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση είναι να βάλει λεωφορεία στο μέρος εκείνο που θα σταματήσουν τα τρακτέρ για να μεταφέρει τους αγρότες στο Σύνταγμα», δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως εκτίμησε ότι οι αγρότες θα κάνουν την κινητοποίηση τους και «άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ιδιαίτερα με το τρακτέρ ή όχι», όπως αναφέρει. «Θα υπάρχουν πούλμαν που θα επιβιβάζονται οι αγρότες για να πηγαίνουν στο Κέντρο της Αθήνας και να επιστρέψουν όποτε θέλουν. Η κυβέρνηση θα το πληρώσει, βεβαίως», εξήγησε. Η πρόθεση σημείωσε «δεν είναι να αποκόψουμε την κινητοποίηση, ούτε έχει γίνει μέχρι τώρα πουθενά. Και στα διάφορα μέρη που έχουνε κλείσει την κυκλοφορία και μάλιστα σε σημεία σοβαρά για την οικονομία, όπως είναι τα σύνορα με τα φορτηγά κτλ δεν έχουμε λάβει μέτρα ακραία παρά το γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαζική κάθοδος των αγροτών της Θεσσαλίας στο Σύνταγμα"

Τσίπρας: Θα δείξουμε απόψε ότι βάζουμε τέλος στη διαπλοκή

Με την συζήτηση στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες να έχει «ανάψει», ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μέσω του Twitter προμηνύει πως η ένταση θα «ανέβει» κι άλλο, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση θα βάλει τάξη στο τηλεοπτικό σκηνικό.

«Ήρθε η ώρα να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και η χώρα να εναρμονιστεί με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός, λίγο πριν την ομιλία του στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση θα δείξει ξεκάθαρα απόψε στη Βουλή την αποφασιστικότητα της να βάλει τέλος στη διαπλοκή και τα συστήματα παραεξουσίας», προσέθεσε και κατέληξε: «Η χώρα γυρίζει σελίδα».



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Θα δείξουμε απόψε ότι βάζουμε τέλος στη διαπλοκή "

Γερμανία, Ελλάδα, Τουρκία ζήτησαν τις ΝΑΤΟϊκές περιπολίες στο Αιγαίο: Έρχονται τα πρώτα πλοία

Την απόφαση να ξεκινήσουν οι περιπολίες των πολεμικών σκαφών του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο ΓΓ της Βορειοατλαντικής συμμαχίας Γενς Στόλντεμπεργκ.

Όπως ανακοίνωσε μετά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, το αίτημα για τις ΝΑΤΟϊκες περιπολίες στο Αιγαίο κατέθεσαν από κοινού Γερμανία, Ελλάδα και Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος της αποστολής της ναυτικής δυναμης Standing Maritime Group 2 θα είναι να καταπολεμηθεί η παράνομη μετανάστευση στο Αιγαίο.

«Δεν είναι στόχος μας να απωθούμε ή να σταματάμε τις βάρκες με τους μετανάστες αλλά η παρακολούθηση των δικτύων παράνομης διακίνησης ανθρώπων» διευκρίνισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Όπως συμφωνήθηκε η δύναμη Standing Maritime Group 2 που μεταβαίνει άμεσα στο Αιγαίο θα είναι υπό γερμανική διοίκηση και θα συνεργάζεται με την ελληνική και την τουρκική ακτοφυλακή καθώς και τις δυνάμεις της Frontex. Η Μόνιμη Ναυτική Δύναμη 2 του ΝΑΤΟ διαθέτει πέντε πολεμικά πλοία ανοικτά της Κύπρου και αν χρειασθεί, θα ενισχυθεί με επιπλέον πλοία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η δύναμη του ΝΑΤΟ θα διοικείται από Γερμανούς και συνολικά θα έχει 57 πλοία, που θα βρίσκονται μόνιμα στη Μεσόγειο. Η κύρια δράση της θα είναι μεταξύ Λέσβου, Χίου, Αγαθονησίου, Φαρμακονησίου και των τουρκικών ακτών.

Παράλληλα, τα σκάφη και τα φουσκωτά που θα αναχαιτίζονται στη θάλασσα, θα επαναπροωθούνται με τη βοήθεια της Frontex στα παράλια της Τουρκίας.

«Ο διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, ο αμερικανός στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλαβ δίνει αυτήν τη στιγμή διαταγή στη μόνιμη ναυτική δύναμη...να αναπτυχθεί στο Αιγαίο Πέλαγος χωρίς καθυστέρηση και να αρχίσει εκεί τις δραστηριότητες παρακολούθησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στόλτενμπεργκ.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας και της Τουρκίας συμφώνησαν ότι δεν θα ενεργούν στον εναέριο χώρο ή στα εθνικά χωρικά ύδατα η μια της άλλης» συμπλήρωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

«Πρέπει να ανταποκριθούμε γρήγορα στο πρόβλημα γιατί μας επηρεάζει όλους» κατέληξε στην ανακοίνωση του ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά της, η υπουργός Αμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ συμφώνησε για τη ναυτική επιχείρηση στο Αιγαίο για την παρακολούθηση των προσφυγικών ροών και την αντιμετώπιση των διακινητών και πρόσθεσε ότι η νατοϊκή επιχείρηση πρέπει να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν.

«Είναι σημαντικό τώρα να δράσουμε με ταχύτητα», δήλωσε η γερμανίδα υπουργός Αμυνας.

Θα είναι η πρώτη φορά που το ΝΑΤΟ, αμυντικός στρατιωτικός οργανισμός, ο οποίος μέχρι σήμερα είχε αρνηθεί να εμπλακεί στην χειρότερη ποσφυγική κρίση που γνωρίζει η Ευρώπη από το 1945, πραγματοποιεί τέτοια επιχείρηση παρακολούθησης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία, Ελλάδα, Τουρκία ζήτησαν τις ΝΑΤΟϊκές περιπολίες στο Αιγαίο: Έρχονται τα πρώτα πλοία"

Σοκ! Στρατόπεδο μεταναστών το Ναύπλιο;

Σάλο προκαλεί στην τοπική κοινωνία, δημοσίευμα που αναφέρει πληροφορίες ότι το Ναύπλιο είναι μία από τις υποψήφιες πόλεις στις οποίες θα δημιουργηθεί στρατόπεδο μεταναστών, προκειμένου να καλυφθεί ο όγκος των επιπλέον χιλιάδων προσφύγων-λαθρομεταναστών που ενδέχεται να "πλημμυρίσουν" την χώρα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Με δεδομένο ότι οι χώροι που επιλέγονται είναι γήπεδα για την ανάπτυξη κοντέινερ και σκηνών, εκτός και αν προσφερθούν κατάλληλες εγκαταστάσεις, όπως στρατόπεδα που έχουν στοιχειώδεις υποδομές, το Ναύπλιο φέρεται ως υποψήφια πόλη, αφού διαθέτει άπλετους χώρους στο ΚΕΜΧ.

«Μετά την Σίνδο και το Σχιστό, αλλά και τα πέντε hot spots στα νησιά Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και Λέρο, θα έχουν σειρά και άλλες ελληνικές πόλεις σε περίπτωση που αυτά δεν επαρκέσουν (και δεν θα επαρκέσουν), για να καλυφθεί ο όγκος των επιπλέον χιλιάδων προσφύγων-λαθρομεταναστών που πρόκειται να "πλημμυρίσουν" την χώρα στο επόμενο χρονικό διάστημα:

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τις πόλεις του Ναυπλίου, της Καβάλας, του Βόλου, της Πάτρας, της Καλαμάτας και της Πρέβεζας δηλαδή εν ολίγοις διάχυση σε όλη την ελληνική επικράτεια όπως παραδέχθηκε άλλωστε σήμερα το πρωί και ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας». Τα παραπάνω αναφέρει ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος, σε δημοσίευμά του στο pronews.gr.

Το δημοσίευμα ενισχύεται από τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση, για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη υπάρξει, θα αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου η διαδικασία διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών να μην επιβαρύνει μονόπλευρα μία η δύο περιοχές, αλλά να διαχυθεί σε όλη την επικράτεια για να είναι διαχειρίσιμη με ανθρώπινους όρους.

Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση στις τοπικές κοινωνίες να μιμηθούν τους νησιώτες, που με ελάχιστες εξαιρέσεις διαχειρίστηκαν το προσφυγικό ζήτημα, ενώ δεν απέκλεισε τον κίνδυνο εγκλωβισμού μεταναστών στη χώρα μας, εάν κάποιες γειτονικές χώρες, μπροστά στις δύσκολες εξελίξεις, επιλέξουν το κλείσιμο συνοριακών εισόδων.

Όπως αναφέρεται εξάλλου, μόλις χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος ζήτησε από τους δημάρχους της Αττικής να προτείνουν άμεσα χώρους για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, προκειμένου να προλάβουν τυχόν κλείσιμο των συνόρων!

Που σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι δήμοι.

anagnostis
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ! Στρατόπεδο μεταναστών το Ναύπλιο;"

Στάση εργασίας στα τηλεοπτικά μέσα έως τη 1 τα ξημερώματα

Σε επτάωρη στάση εργασίας, την οποία κήρυξαν η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ, προχωρούν σήμερα από τις 18.00 έως τη 01.00 της Παρασκευής, όλοι οι δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται σε όλα τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και στα sites των τηλεοπτικών σταθμών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την τροπολογία του Ν. 4339/15, που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων στα μέσα ενημέρωσης, τα αιτήματα των εργαζομένων είναι τα εξής:

• Θεσμοθέτηση, ύστερα μάλιστα από 25 χρόνια αυθαιρεσίας και διαπλοκής που μονίμως καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι, των κανόνων που διασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ.

• Πλήρης διασφάλιση των θέσεων εργασίας, όσων ακόμη εργάζονται, και κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τον Κώδικα Δεοντολογίας.

• Άμεση υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΡΤ, στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά και για όλους τους εργαζομένους στον κλάδο.

• Διασφάλιση των πόρων των δημοσιογραφικών ταμείων και την απόσυρση του εκτρώματος Κατρούγκαλου που επιχειρεί, με την διάλυση του ασφαλιστικού ιστού, ακόμη και την κατάργηση της δημοσιογραφικής ιδιότητας.

• Να σταματήσει οποιαδήποτε απόπειρα συγκέντρωσης των ΜΜΕ, είτε αυτή συνδέεται με την επιχειρηματικότητα είτε επιδιώκεται από πολιτικές

efsyn
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας στα τηλεοπτικά μέσα έως τη 1 τα ξημερώματα"

Μόνη υποψήφια για το ΔΝΤ η Λαγκάρντ -Εξασφάλισε και δεύτερη θητεία

Μόνη υποψήφια για τη γενική διεύθυνση του ΔΝΤ η Κριστίν Λαγκάρντ και ουσιαστικά εξασφάλισε τη δεύτερη θητεία της, στη γενική διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Η υποψηφιότητα της Κριστίν Λαγκάρντ ήταν και μοναδική που υποβλήθηκε για τη θέση.

Είχε ανακοινώσει επισήμως στις 22 Ιανουαρίου την υποψηφιότητα της για μια δεύτερη θητεία, η οποία υποστηρίχθηκε από πολλούς στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη λατινική Αμερική.

Η θητεία στο ΔΝΤ είναι τετραετής και η Γαλλίδα κεντροδεξιά πολιτικός είχε διοριστεί για πρώτη φορά στη θέση το 2011.

Στο παρελθόν η Κριστίν Λαγκάρντ διετέλεσε υπουργός Οικονομίας (από το 2007 ως τις 29 Ιουνίου 2011), Υπουργός Γεωργίας και Αλιείας, καθώς και Υπουργός Εμπορίου, στην κυβέρνηση του Ντομινίκ ντε Βιλπέν.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνη υποψήφια για το ΔΝΤ η Λαγκάρντ -Εξασφάλισε και δεύτερη θητεία"

Κομισιόν για τηλεοπτικές άδειες: Μνημονιακή υποχρέωση η συγκέντρωση εσόδων

Είναι μνημονιακή υποχρέωση η συγκέντρωση εσόδων από την πώληση των αδειών των τηλεοπτικών καναλιών, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ερωτηθείς για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την πώληση τεσσάρων αδειών τηλεοπτικών καναλιών, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι το μνημόνιο δεσμεύει την ελληνική κυβέρνηση να εκκινήσει έναν διεθνή διαγωνισμό για την πώληση των τηλεοπτικών αδειών, τονίζοντας ότι τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων.

«Ο διαγωνισμός πρέπει να γίνει με σεβασμό στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και καθώς δεν έχει γίνει ακόμα καμία πρόταση σχετικά με τον διαγωνισμό, δεν έχει γίνει και καμία συζήτηση με τους θεσμούς» πρόσθεσε. Ωστόσο, υπογράμμισε πως «είναι τα κράτη-μέλη που αποφασίζουν για τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών, καθώς αυτή η νομοθεσία δεν έχει εναρμονιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο».



Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν για τηλεοπτικές άδειες: Μνημονιακή υποχρέωση η συγκέντρωση εσόδων"

Να αποσυρθεί η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες ζητούν τα κανάλια

Πλήρης διάσταση απόψεων διαπιστώθηκε στη συνάντηση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών καναλιών, η οποία έλαβε χώρα σήμερα το πρωί.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, έκανε λόγο για ουσιαστικά μη υπαρκτό διάλογο και ειλημμένες αποφάσεις από πλευράς της κυβέρνησης, ενώ σε σκληρό τόνο χαρακτήρισε «υπέρτατο θεσμό» και «αποκλειστικό θεματοφύλακα» του πλουραλισμού τον κ. Παππά, ο οποίος έχει αναλάβει την αποστολή διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι εκπρόσωποι των καναλιών επισημαίνουν ότι η απόφαση της κυβέρνησης για ύπαρξη μόνο τεσσάρων αδειών πανελλαδικής εμβέλειας παραβιάζει τη συνταγματική νομιμότητα, τις αρχές του πλουραλισμού και της πολυφωνίας, ενώ θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες θέσεις εργασίας, εξαιτίας της πρόθεσης της κυβέρνησης να κλείσει τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τέλος, η ΕΙΤΗΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία για να υπάρξει διάλογος και να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο υγιώς, απρόσκοπτα και βιώσιμα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

dikaiologitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Να αποσυρθεί η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες ζητούν τα κανάλια"

Αλεξιάδης: Δεν θα διαγραφούν τα χρέη όσων φοροδιαφεύγουν

«Δεν υπάρχει περίπτωση οικονομικά ισχυροί που φοροδιαφεύγουν να δουν τα χρέη τους να διαγράφονται. Αντίθετα, αυτοί είναι στο στόχαστρο του ελέγχου, γιατί τα προηγούμενα χρόνια απολάμβαναν απαλλαγές με σκανδαλώδεις διατάξεις» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργου Κατσιαντώνη, διαβεβαίωσε ότι ο έλεγχος για φοροδιαφυγή γίνεται κάτω από την επίβλεψη των οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι όπου διαπιστώνουν ότι υπάρχει φοροδιαφυγή προχωρούν σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι ταυτόχρονα ένοχοι και αυτοί που τα ονόματά τους βρίσκονται είτε στη λίστα «Λαγκάρντ» είτε στη λίστα «Μπόργιανς» και πρόσθεσε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος δεν αγνοείται το τεκμήριο της αθωότητας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξιάδης: Δεν θα διαγραφούν τα χρέη όσων φοροδιαφεύγουν"

Αν μας χάριζαν το πετρέλαιο…

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας, έστω ότι ξυπνούσε αύριο ο πετρελαιοπαραγωγός με καλή διάθεση και έλεγε: «Δυσκολεύονται οι Έλληνες ας τους στέλνω πετρέλαιο δωρεάν». Στο σενάριο περιλαμβάνεται και η μεταφορά, άρα ο μαύρος χρυσός φτάνει στην Ελευσίνα με μηδέν κόστος. Σ’ αυτό το ακραίο υποθετικό σενάριο ξέρετε πόσο θα πληρώναμε το ένα λίτρο αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων; 1 ευρώ!

Σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΠΕΚ η μέση τιμή των διυλιστηρίων σήμερα είναι στα 33 λεπτά/λίτρο. Με το ανταποδοτικό τέλος ΡΑΕ, τον ειδικό φόρο κατανάλωσης (0.67 ευρώ ανά λίτρο!), την εισφορά «ειδικού λογαριασμού πετρελαιοειδών», τη ΔΕΤΕ (σταθερό και μεταβλητό μέρος), και το ΦΠΑ (σταθερό και μεταβλητό μέρος) φτάνουμε στα 83 λεπτά σταθερών επιβαρύνσεων και 10 λεπτά μεταβλητών επιβαρύνσεων. Τα έξοδα και η κερδοφορία των εταιρειών εμπορίας και πρατηρίων είναι στα 10 λεπτά/λίτρο.

Έχουμε λοιπόν: Διυλιστήριο 33 λεπτά, σταθεροί φόροι 83 λεπτά, μεταβλητοί φόροι 10 λεπτά, κέρδος λιανεμπορίου 10 λεπτά: Άθροισμα 1.36 ευρώ αυτή είναι η μέση τιμή του λίτρου αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων σήμερα.

Η τιμή του πετρελαίου έπεσε 41.41% στο τελευταίο διάστημα και αντίστοιχα η μέση τιμή των διυλιστηρίων έπεσε 32.87%. Εδώ μπορούσε να υποθέσουμε χωρίς μεγάλη βλάβη της γενικότητας ότι αν το πετρέλαιο έφτανε δωρεάν στην Ελευσίνα τα 33 λεπτά θα γίνονταν 9 λεπτά. Με δωρεάν πετρέλαιο λοιπόν έχουμε: Διυλιστήριο 9 λεπτά, σταθεροί φόροι 83 λεπτά, μεταβλητοί φόροι 0 λεπτά, κέρδος λιανεμπορίου 10 λεπτά: Άθροισμα 1 ευρώ/lt. Αν λοιπόν όχι μόνο μας χάριζαν αλλά μας έφερναν κιόλας το πετρέλαιο στην πόρτα μας, το λίτρο βενζίνης θα κόστιζε 1 ευρώ.

Η συγκεκριμένη ανάλυση αποτελεί παράδειγμα για το τι γίνεται και σε άλλους τομείς της φορολογίας. Είτε αφορά στο εισόδημα, είτε στους έμμεσους φόρους το κράτος έρχεται να εισπράξει πολλαπλάσια απ’ αυτόν που κατασκευάζει ή παράγει. Αγοράζεις μια τρίλιτρη τετρακίνητη BMW σειρά 3 που τιμάται 70 χιλιάδες ευρώ, το ελληνικό κράτος κερδίζει πολύ περισσότερα χρήματα από τη BMW. Θέλετε άλλο παράδειγμα; Μικρός οινοποιός (κάτω από 100 τόνους παραγωγής) που εξάγει εκτός Ε.Ε. καλείται να πληρώσει ειδικό φόρο κατανάλωσης 30 λεπτά το μπουκάλι για να εξάγει! Όλα αυτά καταδεικνύουν γιατί δεν δημιουργούνται συνθήκες ανάπτυξης στη χώρα μας!

newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Αν μας χάριζαν το πετρέλαιο…"

Υπερ της απόσυρσης των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ ο Κερέ

Υπέρ της απόσυρσης από την κυκλοφορία των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ τάχθηκε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μπενουά Κερέ, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ εξετάζει ενεργά και θα αποφασίσει σύντομα για το θέμα αυτό.

«Βρίσκω όλο και λιγότερο πειστικά τα επιχειρήματα υπέρ της διατήρησης των 500ευρων», δήλωσε ο Κερέ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ. «Ιστορικά, τα χαρτονομίσματα αυτά επέτρεπαν στους ιδιώτες να κάνουν μεγάλες πληρωμές με βολικό τρόπο. Αλλά αυτό το επιχείρημα γίνεται όλο και λιγότερο σημαντικό με την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών πληρωμών», τόνισε ο Κερέ, προσθέτοντας: «Επιπλέον, οι αρμόδιες Αρχές υποψιάζονται όλο και περισσότερο ότι χρησιμοποιούνται (τα 500ευρα) για παράνομους σκοπούς, ένα επιχείρημα που δεν μπορούμε να αγνοούμε πλέον, με δεδομένη τη σημασία της μάχης κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και του ξεπλύματος χρήματος».

Απαντώντας σε ερώτηση, αν υπάρχει πρόβλημα στην απόσυρση των 500ευρων λόγω του άγχους που υπάρχει στη Γερμανία για την κατάργηση των πληρωμών με μετρητά, ο Κερέ σημείωσε ότι πρόκειται για ένα δικαιολογημένο επιχείρημα, προσθέτοντας: «Θέλω να τους καθησυχάσω ότι δεν πρόκειται για απόσυρση των χαρτονομισμάτων γενικά, η συζήτηση γίνεται μόνο για τα 500ευρα».

Ο κεντρικός τραπεζίτης είπε ότι η ΕΚΤ εκτιμά πως τουλάχιστον το 20% της αξίας των χαρτονομισμάτων του ευρώ σε κυκλοφορία - κυρίως 500ευρα και 50ευρα - βρίσκονται εκτός της Ευρωζώνης, κυρίως στη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπερ της απόσυρσης των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ ο Κερέ"

Ιατρικός Σύλλογος προς αγρότες: Μην παρεμποδίζετε τη διέλευση ιατρών

Έκκληση προς τα αγροτικά μπλόκα να μην παρεμποδίζουν τη διέλευση των ιατρών όταν εκτελούν το ιατρικό τους έργο, απηύθυνε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Ζητεί επίσης να επιτρέπουν τη διέλευση όσων γιατρών έχουν λάβει φύλλο πορείας, ώστε να συμμετάσχουν σε Επιτροπή του ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας), γιατί, όπως εξηγεί, η ακύρωση αυτών των Επιτροπών συνεπάγεται τεράστια ταλαιπωρία για τα Άτομα με Αναπηρία καθιστώντας σε πολλές περιπτώσεις εξαιρετικά δύσκολη την οικονομική τους επιβίωση.

Σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ τονίζει ότι στηρίζει και συστρατεύεται με τους αγρότες καθώς και με όλες τις κοινωνικές ομάδες και τις Επαγγελματικές Ενώσεις «που δίνουν δίκαιο αγώνα ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και στα εξοντωτικά μέτρα που επιβάλλουν η κυβέρνηση και η τρόικα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιατρικός Σύλλογος προς αγρότες: Μην παρεμποδίζετε τη διέλευση ιατρών"

Από σήμερα οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές -Ποιες οι οδηγίες του υπουργείου

Από σήμερα έως και τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου μπορούν να υποβάλουν αίτηση όσοι μαθητές γενικών και επαγγελματικών λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως έχει, ήδη, ανακοινωθεί, η προθεσμία είναι αποκλειστική και αφορά όλους τους υποψήφιους, είτε θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις με το νέο σύστημα, είτε με το παλαιό-καταργούμενο. Τη Δευτέρα 16 Μαΐου θα ανοίξει η αυλαία των Πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων από Γενικά κι Επαγγελματικά Λύκεια στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εφιστά την προσοχή των υποψηφίων ορισμένων κατηγοριών για τον τρόπο υποβολής της αίτησης-δήλωσης και για τις υποχρεώσεις τους.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τους υποψηφίους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει έως τις 29 Φεβρουαρίου να υποβάλουν επιπλέον και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο λύκειό τους.

Ακόμη, όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).

Σχετικά με τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, τις σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και τις σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού, πρέπει να υποβάλουν απευθείας αίτηση στον στρατό, την αστυνομία, την πυροσβεστική ή το Εμπορικό Ναυτικό, σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα στρατολογικά γραφεία, τα αστυνομικά τμήματα, την πυροσβεστική και τις κατά τόπους λιμενικές Αρχές, αντίστοιχα.

Για τους υποψήφιους που θέλουν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το 10%, χωρίς νέα εξέταση, υπενθυμίζεται από το υπουργείο ότι έχουν δικαίωμα μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2014 ή το 2015 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ) και δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση-δήλωση τον Φεβρουάριο, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), έχουν, ήδη, αποκτήσει το πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων. Αυτοί οι μαθητές, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα καταθέσουν μηχανογραφικό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Σημειώνεται, ότι έχουν σταλεί στα λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της αίτησης-δήλωσης. Ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την αίτηση-δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του, είτε από το διαδίκτυο, είτε από το λύκειό του. Στη συνέχεια, θα συμπληρώνει την αίτηση-δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο λύκειό του για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου, www.minedu.gov.gr, στον σύνδεσμο «Εξετάσεις», έχουν αναρτηθεί τα κατά περίπτωση υποδείγματα της αίτησης-δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν, πλήρως, τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος, παλαιό ή νέο σύστημα).

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Από σήμερα οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές -Ποιες οι οδηγίες του υπουργείου"

ΟΑΕΔ: Ξεκινάει το πρόγραμμα για την απασχόληση 15.000 ανέργων άνω των 50 ετών

Εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ και σε 15 – 20 μέρες ξεκινάει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 15.000 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας άνω των 50 ετών, όπως είπε στο “Πρακτορείο 104,9 FM”, η διοικήτρια του οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη.
“Σε 15 – 20 μέρες θα έχει βγει η πρόσκληση στον αέρα”, είπε η κ. Καραμεσίνη, μιλώντας στην εκπομπή “Καθημερινά”, με τους Νικόλ Καζαντζίδου και Χρήστο Μάτη, υπογραμμίζοντας ότι, μέχρι τώρα, τα προγράμματα απασχόλησης δεν είχαν δώσει έμφαση σ’ αυτή την ηλικιακή ομάδα.
“Δεν θα απευθύνεται μόνο σε 15.000 ανέργους, αλλά θα παραμένει ανοιχτό. Αν εξαντληθούν οι θέσεις θα δώσουμε ακόμα περισσότερο προϋπολογισμό για να μπορούν να βρουν θέσεις εργασίας όλοι οι άνεργοι οι οποίοι επιλέγονται από τις επιχειρήσεις”, είπε η κ. Καραμεσίνη και πρόσθεσε: “θα κάνουμε ένα μονίμως ανοιχτό πρόγραμμα γι αυτή την κατηγορία ανέργων”.
Διευκρίνισε, ότι οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι άνω των 50 ετών που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα,θα πρέπει απαραίτητα, μέσω της ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ ή μέσω των ΚΠΑ της περιοχής τους, να συμπληρώσουν, ή να επικαιροποιήσουν τα βιογραφικά τους στοιχεία.
“Είναι πολύ σημαντικό γιατί απ’ αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλάζουμε και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επιλογή των ωφελουμένων από τις επιχειρήσεις” κατέληξε.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
«Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών» ενέκρινε χθες το ΔΣ του ΟΑΕΔ με εισήγηση της Επιτροπής Διαχείρισης του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ). Μέσω του προγράμματος ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει 15.000 νέες θέσεις επιχορηγούμενης εργασίας, πλήρους απασχόλησης, σε ανέργους άνω των 50 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών. Πρόκειται για μια ηλικιακή κατηγορία μακροχρόνια ανέργων που αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά εργασίας και την εκπλήρωσης των προϋποθέσεων θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Εργοδότες
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., και γενικά εργοδότες που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Στο πρόγραμμα δικαιούνται να συμμετάσχουν επιχειρήσεις που κατά το 12μηνο πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους δεν είχαν προβεί σε μειώσεις προσωπικού. Το πλήθος των εργαζομένων της επιχείρησης υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των Ετήσιων Μονάδων Εργασίας (αριθμός εργαζομένων πλήρους απασχόλησης που έχουν εργαστεί κατά τη διάρκεια των 12 τελευταίων μηνών), μέσα στις οποίες συνυπολογίζεται και το προσωπικό με σχέση μερικής ή εποχικής απασχόλησης (αντιπροσωπεύοντας κλάσμα ΕΜΕ).
Οι προσλήψεις μέσω του προγράμματος πρέπει να αντιπροσωπεύουν καθαρή αύξηση του αριθμού εργαζομένων της επιχείρησης.
Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποβάλλουν ηλεκτρονικά  την αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) αίτηση υπαγωγής – εντολή κενής θέσης – υπεύθυνη δήλωση, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις (στο πρόγραμμα).
Ωφελούμενοι
Οι ωφελούμενοι άνεργοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης, να διαθέτουν συμπληρωμένο Ατομικό Σχέδιο Δράσης και να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή ομογενείς με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα. Οι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα από την αρμόδια Υπηρεσία ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με όσα αναμένεται να ορίσει η Δημόσια Πρόσκληση.
Οι άνεργοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα απασχόλησης προσλαμβάνονται με σχέση πλήρους απασχόλησης και ασφαλιστική κάλυψη.
Επιχορήγηση
Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ. Εφόσον ο προσλαμβανόμενος απασχοληθεί (εκτάκτως και με δική του ευθύνη) κάποιον μήνα για λιγότερο από 25 ημέρες, το ποσό της επιχορήγησης που θα λάβει η επιχείρηση για τον μήνα αυτό μειώνεται κατά 1/25 για κάθε ημέρα απασχόλησης λιγότερη των 25. Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος (και στην επιχορήγηση) συμπεριλαμβάνονται οι ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη, μεταξύ των οποίων οι αποζημιώσεις του Δώρου Χριστουγέννων, Δώρου Πάσχα και Επιδόματος Αδείας. Οι αποζημιώσεις αυτές καταβάλλονται τον μήνα στον οποίο αντιστοιχούν, μέχρι συμπληρώσεως του ανώτατου ποσού της επιχορήγησης.
Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης είναι 9 μήνες, ενώ μπορεί να επεκταθεί για επιπλέον 9 μήνες εφόσον ο εργοδότης υποβάλει σχετική αίτηση εντός 30 ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της αρχικής επιχορήγησης. Οι εργοδότες δεσμεύονται να διατηρήσουν τις επιχορηγούμενες θέσεις εργασίας καθώς και το προϋπάρχον προσωπικό τους για το οποίο έχουν δεσμευθεί (μέσω της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής) τουλάχιστον για τρεις μήνες μετά τη λήξη της επιχορήγησης.
Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 60.000.000 ευρώ. Χρηματοδοτείται από τον Ενιαίο Λογαριασμό για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών και ειδικότερα από τον προϋπολογισμό του κλάδου ΛΑΕΚ.
aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΕΔ: Ξεκινάει το πρόγραμμα για την απασχόληση 15.000 ανέργων άνω των 50 ετών"

Δημόσιο – Συντάξεις: Αλλάζουν όλα με κρυφή εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Επαναφορά στον υπολογισμό των συντάξεων με τον νόμο «Λοβέρδου – Κουτρουμάνη» αποκαλύπτουν οι οδηγίες κρυφής εγκυκλίου που εξέδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 7 Ιανουαρίου του 2016, χωρίς ποτέ να αναρτηθεί στη «Διαύγεια», παρά στάλθηκε μόνο στα γραφεία των αρμοδίων υπουργών και στις αρμόδιες διευθύνσεις του Δημοσίου και άλλων ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου να προχωρούν στην έκδοση αποφάσεων έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο με το νέο ασφαλιστικό.
Την εγκύκλιο αυτή –που κυκλοφόρησε ενδοϋπηρεσιακά και χωρίς να έχει τους κωδικούς σήμανσης στον ιστότοπο «Διαύγεια»– εξασφάλισε και φέρνει κατ’ αποκλειστικότητα σήμερα στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος.

Εφαρμογή

Με την εγκύκλιο αυτή οι Διευθύνσεις Συντάξεων (Δημοσίου και ασφαλιστικών ταμείων) υποχρεώνονται προκειμένου για υπαλλήλους που αποχωρούν με δημοσιοϋπαλληλικές διατάξεις να υπολογίζουν και να απονέμουν τα ποσά που προκύπτουν με τις διατάξεις του νόμου 3865 του 2010, είτε πρόκειται για υπηρεσία αμιγώς παρασχεθείσα στο Δημόσιο, είτε με διατάξεις διαδοχικής ασφάλισης στις οποίες το Δημόσιο είναι απονέμων ή συμμετέχων φορέας στο τελικό ποσό σύνταξης.

Στην πράξη, το Δημόσιο και μέχρι να αποφασιστεί τι θα ισχύσει τελικώς με το νέο ασφαλιστικό (μιας που το σχέδιο Κατρούγκαλου τελεί υπό ριζική αναμόρφωση από την τρόικα) προχωρά στην έκδοση συντάξεων με όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, δηλαδή με τους συντελεστές και τα ποσά που ορίζει ο νόμος 3865 του 2010. Και αυτό συμβαίνει γιατί το άτυπο εμπάργκο που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στην εφαρμογή του νόμου Λοβέρδου-Κουτρουμάνη έχει οδηγήσει τα Ταμεία στην απονομή συντάξεων «με το μάτι και το ζύγι» γιατί ουδέποτε υπήρξαν οδηγίες για το πώς θα εφαρμοστεί ο νέος τρόπος υπολογισμού που προβλέπουν οι νόμοι 3863 και 3865 του 2010 για όσους θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2014 και αποχωρούν από την 1η/9/2015 και μετά, καθώς και για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα από 1/1/2015.

Το Δημόσιο «έσπασε» το εμπάργκο και έβγαλε την εγκύκλιο με τις απαιτούμενες οδηγίες καθώς χιλιάδες συνταξιοδοτηθέντες υπάλληλοι που βρίσκονται στη λήξη του εξαμήνου κατά το οποίο λαμβάνουν ως προσωρινή σύνταξη το 60% του βασικού τους μισθού θα πρέπει να πάρουν το οριστικό ποσό σύνταξης, αλλιώς δεν θα πάρουν τίποτε!

«Πιλότος»

Η εγκύκλιος αναμένεται να αποτελέσει «πιλότο» και για τα Ταμεία του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κ.λπ.) καθώς μέχρι τώρα δίνουν προσωρινές συντάξεις και υπολογίζουν τα ποσά με το παλιό καθεστώς χωρίς καμία πρόβλεψη στα όσα ορίζει ο νόμος του 2010.
Σύμφωνα με την επίσημη εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου που φέρει ημερομηνία υπογραφής 7 Ιανουαρίου 2016 και αριθμό πρωτοκόλλου 920/2016, αλλά κρατήθηκε μυστική από όλους, το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων στο Δημόσιο θα εφαρμοστεί με τον συνδυασμό των όσων προβλέπουν όλες οι ψηφισμένες από τον Αύγουστο του 2015 και μετά διατάξεις για τα όρια ηλικίας, τα κατώτατα όρια και τις ποινές στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Ειδικά στις πρόωρες συντάξεις αποκαλύπτεται μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα των υπηρεσιών ότι οι μειώσεις δεν θα έχουν όριο και θα ξεπερνούν ακόμη και το 51%. Και αυτό γιατί στο Δημόσιο δεν υπάρχει ανώτατο πλαφόν μείωσης που σταματά την ποινή στα 5 χρόνια πρόωρης εξόδου (όπως ισχύει για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και άλλους φορείς του ιδιωτικού τομέα), αλλά αντίθετα η ποινή μείωσης της σύνταξης επιβάλλεται για όλα τα έτη που υπολείπονται από το νέο όριο ηλικίας της πλήρους σύνταξης.

Μάλιστα όσοι αποχωρούν μετά τις 19/8/2015 που ισχύουν τα αυξημένα όρια ηλικίας θα έχουν επιπρόσθετη ποινή 10%. Ακόμη και όσοι υπάλληλοι είχαν συμπληρώσει την ηλικία για μειωμένη σύνταξη μέχρι τις 18/8/2015 θα έχουν και αυτοί την έξτρα μείωση της σύνταξης ενώ η συνολική μείωση θα υπολογιστεί με το νέο αυξημένο όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη που ισχύει από 19/8/2015 και μετά! Υπάρχει δηλαδή τριπλή ανατροπή, καθώς και η μείωση θα είναι μεγαλύτερη (αφού θα υπολογιστεί με το νέο όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη) και θα έχουν την έξτρα ποινή του 10% αλλά και το ποσό που θα πάρουν θα υπολογιστεί με τον νόμο Λοβέρδου – Κουτρουμάνη και όχι με το παλιό καθεστώς!

e-typos
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημόσιο – Συντάξεις: Αλλάζουν όλα με κρυφή εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους"

Ασφαλιστικό: Στο τραπέζι ξανά ο φόρος υπέρ συντάξεων στις τραπεζικές συναλλαγές

Τέλος υπέρ της ασφάλισης στις τραπεζικές συναλλαγές εξετάζει το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να δώσει σάρκα και οστά στο σχέδιο για ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων και κάλυψη μέρους των απωλειών τους.

Η πρόταση δεν είναι νέα αλλά αρχίζει πλέον να εξειδικεύεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται το τέλος αρχικά να θεσπιστεί είτε στις συναλλαγές για την πληρωμή των λογαριασμών των ΔΕΚΟ είτε στις τραπεζικές θυρίδες και στα αυτόματα μηχανήματα είτε στις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Η ενίσχυση των πόρων του συστήματος από εναλλακτικές πηγές καθώς και η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών για επόμενα τρία χρόνια περιλαμβάνονται στις αντιπροτάσεις της κυβέρνησης προς τους θεσμούς με στόχο την προστασία των κύριων συντάξεων.

Αυτές τις μέρες το υπουργείο εργασίας αποστέλλει στους δανειστές αναλογιστικές μελέτες που δείχνουν ότι η μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος.

Έως τώρα έχουν αποσταλεί επτά διαφορετικές μελέτες που αφορούν τόσο τις κύριες όσο και τις επικουρικές συντάξεις.

Αυτό σημαίνει ότι υπό την πίεση των δανειστών εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια για περικοπές αρχής γενομένης από τις επικουρικές συντάξεις προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό κενό.

Όπως υπολογίζουν παράγοντες της ασφάλισης με την περικοπή κατά 6% μεσοσταθμικά των επικουρικών που εισπράττουν 1,2 εκατ συνταξιούχοι, εξασφαλίζονται 330 εκατ ευρώ ετησίως.

Αν η μείωση γίνει κλιμακωτά 15%, 20% και 30% για συντάξεις άνω των 170 ευρώ, η απόδοση ανέρχεται σε 300 εκατ ευρώ. Αντίθετα η περικοπή των υψηλών επικουρικών άνω των 400 ευρώ έχει μικρό δημοσιονομικό όφελος, μόνο 10 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση καλεί στο τραπέζι του διαλόγου τους φορείς που θίγονται από το ασφαλιστικό για να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρόεδρο της ΟΚΕ κ. Γιώργος Βερνίκο επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει ιδέες για την ελάφρυνση των αγροτών στο πλαίσιο της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης τις οποίες θα παρουσιάσει στους ίδιους αν προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Μία από τις προτάσεις είναι η μεγαλύτερη μεταβατική περίοδος για την εφαρμογή του νέου συστήματος καταβολής εισφορών στην οποία αναφέρθηκε χθες και ο πρωθυπουργός. Στις συσκέψεις του υπουργείου εργασίας εξετάστηκε το ενδεχόμενο η μεταβατική περίοδος να επεκταθεί έως το 2020-2021 από το 2019 που προβλέπει η αρχική πρόταση Κατρούγκαλου.
Στην άρνηση τους να επιστρέψουν στο διάλογο επιμένουν και οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Σημειώνουμε ότι η τελευταία βελτιωμένη πρόταση του υπουργείου εργασίας που προβλέπει έκπτωση 5%-50% στις νέες εισφορές απευθύνεται μόνο στους κλάδους των επιστημόνων και όχι στους ελεύθερους επαγγελματίες ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ οι οποίοι θα έχουν ελαφρύνσεις μόνο για την πρώτη πενταετίας της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Συγκεκριμένα έχει δοθεί η δυνατότητα , για τα δύο πρώτα χρόνια της άσκησης επαγγέλματος η εισφορά για κύρια ασφάλιση να υπολογίζεται στο 14% αντί για 20% του φορολογητέου εισοδήματος, ενώ για τα επόμενα τρία χρόνια η εισφορά να ανέρχεται στο 17%, αντί για 20%. Επίσης ως κατώτατο ασφαλιστέο εισόδημα ορίζεται το ποσό που αναλογεί στο 80% του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών, δηλαδή 468 ευρώ , όπως προβλέπεται για τους αγρότες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ασφαλιστικό: Στο τραπέζι ξανά ο φόρος υπέρ συντάξεων στις τραπεζικές συναλλαγές"

Τραγωδία στο Πολεμικό Ναυτικό. Το μοιραίο ελικόπτερο προσέκρουσε σε λόφο

*Στην φωτογραφία η φρεγάτα "Νικηφόρος Φωκάς"
στο Λακκί της Λέρου.
Από την συγκεκριμένη φρεγάτα απονηώθηκε
το μοιραίο ελικόπτερο  Agusta Bell,
στο πλαίσιο της άσκησης "Αστραπή 2/16".
Συγκλονίζουν τα στοιχεία, όσο περνά η ώρα, για την συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού. Το ελικόπτερο φαίνεται πως προσέκρουσε σε λόφο. Σε βαθύ πένθος οι ένοπλες δυνάμεις.

Ενώ είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και του τρίτου μέλους του πληρώματος που επέβαινε  στο ελικόπτερο 212, συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για την πτώση του ελικοπτέρου.
Όπως αναφέρουν στο News247 ανώτατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού το ελικόπτερο φαίνεται πως τελικά προσέκρουσε σε λόφο της νησίδας Κίναρος. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν στο News247πως οι λόγοι που προσέκρουσε το ελικόπτερο στον λόφο μένουν να αποσαφηνισθούν, αν δηλαδή υπήρξε ενδεχομένως κάποιο απότομο καθοδικό ρεύμα, αν υπήρξε λάθος χειρισμός, ή κάποιο άλλο σφάλμα του κινητήρα ή αν οι εντολές που είχε ήταν να πετάξει σε χαμηλότερο ύψος από ότι επιτρεπόταν, βάση της γεωγραφίας της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί πως όπως ανέφερε και ο Α/ΓΕΕΘΑ το τελευταίο στίγμα του ελικοπτέρου ήταν στα 390 πόδια (118 μέτρα) όταν το υψηλότερο σημείο στη νήσο Κίναρο είναι πάνω από 200μέτρα, ενώ στο σημείο της συντριβής μεταβαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης  Βίτσας με τον αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη.

Το χρονικό της πτήσης

Το ελικόπτερο AB-212 του Πολεμικού Ναυτικού, είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, για την εκτέλεση τακτικού παίγνιου, όταν στις 2:45 τα ξημερώματα χάθηκε η επαφή με τα ραντάρ. Στο ελικόπτερο επέβαιναν δυο υποπλοίαρχοι, ο κυβερνήτης Αναστάσιος Τουλίτσης, ο συγκυβερνήτης Κων/νος Πανανάς και ο ανθυπασπιστής Ελευθέριος  Ευαγγέλου.
Αμέσως όλα τα σώματα τέθηκαν σε επιφυλακή.  Στις έρευνες συμμετείχαν από το πρώτο λεπτό  ομάδα των υποβρυχίων καταστροφών, η 1η Μοίρα της ειδικής δύναμης της Πολεμικής Αεροπορίας (ΜΕΕΔ), τμήμα αλεξιπτωτιστών του Στρατού Ξηράς και τμήμα της ΕΜΑΚ
-4:40 τα ξημερώματα: Εντοπίσθηκε θερμικό ίχνος του ελικοπτέρου, από τις θερμικές κάμερες των ελικοπτέρων Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και του Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, ΒΔ της νήσου Κινάρου.
-7:01 το πρωί εντοπίσθηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου, με τον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη να σημειώνει ότι “δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από το ελικόπτερο πριν από την εξαφάνισή του από τα ραντάρ για τυχόν πρόβλημα. Δεν ακούστηκε τίποτε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι έρευνες

Σε βάθος 50 έως 100 μέτρων στη θάλασσα και την ξηρά, βορειοδυτικά της Κινάρου, συνεχίζονται οι έρευνες των ειδικών τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων για τον εντοπισμό των αγνοουμένων χειριστών και των υπολοίπων συντριμμιών του ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο κατέπεσε και συνετρίβη στην περιοχή.
Επίσης, στις έρευνες συμμετέχουν οι φρεγάτες ΥΔΡΑ, ΣΠΕΤΣΑΙ, ΕΛΛΗ, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, ΑΔΡΙΑΣ, τα οργανικά ελικόπτερα ΣΙΚΟΡΣΚΙ της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ και ΑΒ-212 της φρεγάτας ΑΔΡΙΑΣ και δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία έχουν απογειωθεί από τη Χίο και τη Ρόδο.
Όπως έγινε γνωστό, ο κυβερνήτης, υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης γεννήθηκε το 1979, είναι έγγαμος και έχει περισσότερες από 1.300 ώρες πτήσης στα ελικόπτερα. Ο συγκυβερνήτης, υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς γεννήθηκε το 1982, είναι έγγαμος με παιδιά και ο ναυτίλος ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου γεννήθηκε το 1980 και επίσης έχει παιδιά.
Η αναλυτική ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ. Δείτε το βίντεο με την ανακοίνωση του υπουργείου:
Σημειώνεται πως πριν καλά καλά η Ελλάδα προλάβει να εντοπίσει τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, που κατέπεσε στη νήσο Κίναρο, η Τουρκία προκαλεί απαγορεύοντας την προσέγγιση των σωστικών συνεργείων στην θαλάσσια περιοχή της συντριβής του ελικοπτέρου.
news247

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στο Πολεμικό Ναυτικό. Το μοιραίο ελικόπτερο προσέκρουσε σε λόφο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news