facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ποιοι γλιτώνουν το φόρο για εισοδήματα έως 6.000 ευρώ

Συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών (φοιτητές, άνεργοι κ.λπ.) ανήκουν στις ομάδες εκείνες που τελικώς θα γλιτώσουν την καταβολή φόρων για εισοδήματα έως 6.000 ευρώ, σύμφωνα με διάταξη που προωθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, οι περιστασιακά απασχολούμενοι, οι φοιτητές, οι άνεργοι και όσοι είχαν μοναδικό εισόδημα από ενοίκια ή ελάχιστους τόκους καταθέσεων, πιάνονται στην τσιμπίδα των τεκμηρίων και φορολογούνται επί του τεκμαρτού εισοδήματος που προκύπτει από το άθροισμα των ελάχιστων ποσών τεκμηρίων διαβίωσης των 3.000 ευρώ για τους άγαμους ή των 5.000 ευρώ για τους έγγαμους. Στο τεκμαρτό εισόδημα, επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και βέβαια προκαταβολή φόρου η οποία φέτος θα είναι αυξημένη στο 75%.

Η νέα διάταξη που ισχύει ήδη από πέρυσι και θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2015 προβλέπει ότι τα τεκμαρτά εισοδήματα αυτών των περιπτώσεων φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών και όχι των ελευθέρων επαγγελματιών.

Δηλαδή:

α) Όταν το ετήσιο δηλωθέν εισόδημα των φορολογουμένων δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ και εφόσον δεν ασκείται επιχειρηματική δραστηριότητα για την οποία απαιτείται η υποβολή δήλωση έναρξης εργασιών ή εφόσον δεν ασκείται ατομική αγροτική δραστηριότητα, τότε το δηλωθέν εισόδημα και η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων, φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών – συνταξιούχων, στην οποία ισχύει αφορολόγητο όριο 9.545 ευρώ.

β) Εάν το δηλωθέν εισόδημα της προηγούμενης παραγράφου υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ, το υπερβάλλον ποσό φορολογείται με την κλίμακα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, δηλαδή με 26%.

Οι διατάξεις αυτές προσφέρουν ελάφρυνση σε περιστασιακά και ευκαιριακά απασχολούμενους, οι οποίοι αν και δεν έχουν εισοδήματα άνω των 6.000 ευρώ, τα τεκμήρια τούς προσδιόριζαν πολύ μεγαλύτερα εισοδήματα κι ως αποτέλεσμα κινδύνευαν – αν δεν εφαρμοζόταν οι διατάξεις αυτές - να πληρώσουν υπέρογκους φόρους υπολογισμένους με συντελεστή 26%.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι εξαιρούνται του παραπάνω ευνοϊκού καθεστώτος φορολόγησης οι περιπτώσεις φορολογουμένων με πραγματικά εισοδήματα από κεφάλαιο και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι γλιτώνουν το φόρο για εισοδήματα έως 6.000 ευρώ"

Στη Βουλή η υπόθεση για την άρση ασυλίας 3 βουλευτών της ΧΑ

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου αιτήματα για άρση ή μη της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση, Γιάννη Λαγού και Ηλία Παναγιώταρου, καθώς τους αποδίδονται παραβιάσεις του λεγόμενου αντιρατσιστικού νόμου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί μετά από προανάκριση που διενήργησε η Κρατική Ασφάλεια Αττικής, προέκυψε ότι από μέλη της Χρυσής Αυγής το διήμερο 19 και 20 Μαρτίου 2015 ρίχτηκαν φυλλάδια που ανέγραφαν: «Έξω οι λαθρομετανάστες», ενώ την επόμενη ημέρα (21.3.2015) σε συγκέντρωση στο Σταθμό Λαρίσης ρίχτηκαν φυλλάδια που ανέγραφαν: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Παράλληλα σε συνέντευξη Τύπου της Χρυσής Αυγής και στην εφημερίδα της, ανεγράφη μεταξύ άλλων η φράση: «Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των λαθρομεταναστών. 'Όχι στο ρατσισμό κατά των Ελλήνων».

Η Χρυσή Αυγή έχει υποστηρίξει, ότι δεν εξέδωσε εκείνη τα επίμαχα φυλλάδια, ενώ από βίντεο της ΕΡΤ το οποίο έχει απομαγνητοφωνηθεί, προέκυψε ότι υπήρξε υποκίνηση βίας και μίσους κατά προσώπων με βάση τη φυλή, το χρώμα, την εθνική ή εθνικιστική καταγωγή με τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη (άρθρο 1 του αντιρατσιστικού νόμου).

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή η υπόθεση για την άρση ασυλίας 3 βουλευτών της ΧΑ "

Δραγασάκης: Υπάρχει ο κίνδυνος να κλείσουν τα σύνορα -Πρέπει να είμαστε έτοιμοι

Υπάρχει ο κίνδυνος να κλείσουν τα ελληνικά σύνορα, παραδέχθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του.

Μετά από τον Γιάννη Μουζάλα, που είχε παραδεχθεί ότι υπάρχει αυτός ο φόβος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα, ως κοινωνία, να αντέξουμε ακόμα και για κλείσιμο των συνόρων, χωρίς αυτό να σημαίνει έξοδο από τη ζώνη του Σένγκεν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα οξύ πρόβλημα που ενδεχομένως βγει εκτός ελέγχου. Πρέπει να είμαστε θωρακισμένοι στα σενάρια που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε» πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε ότι έχει σημασία να ανταποκριθεί η Τουρκία στις υποχρεώσεις της, γιατί όπως είπε, τότε θα μειωθούν οι εξωτερικές πιέσεις προς τη χώρα μας. «Αν δεν ανταποκριθεί η Τουρκία, πρέπει να δούμε τι γίνεται στην Ευρώπη. Δυστυχώς αυτά δεν τα ελέγχουμε εμείς, για αυτό και ο κ. Μουζάλας και ο πρωθυπουργός και εγώ πρέπει να σας πω ότι ως κοινωνία πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα, ακόμη και για το κλείσιμο των συνόρων», συμπλήρωσε.

Σε ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων, εξήγησε ο κ. Δραγασάκης μιλώντας στον Alpha, δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα θα βγει από την ζώνη Σένγκεν. Παραδέχθηκε όμως ότι για κάποιους μήνες 50-60.000 μετανάστες δεν θα μπορούν να φύγουν από τη χώρα μας, ενώ τόνισε και την ανάγκη της γρήγορης ολοκλήρωσης των κέντρων κράτησης. Κάτι που ζήτησε και η Κομισιόν σήμερα από την Αθήνα, καλώντας την να παρουσιάσει πλάνο δράσης για τη βελτίωση της διαχείρισης του προσφυγικού μέχρι τον Μάρτιο και να το εφαρμόσει έως τον Μάιο.

«Δεν υπάρχουν άλλα μέτρα»

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι τα μέτρα στα οποία αναφέρθηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ χτες είναι αυτά που έχουν προσυμφωνηθεί και δεν υπάρχουν άλλα στο «τραπέζι».

Ακόμη, σημείωσε ότι οι θεσμοί ζήτησαν να αποχωρήσουν από την Αθήνα για να μελετήσουν τις προτάσεις και θα επιστρέψουν σε μια εβδομάδα. «Μόλις τελειώσει η αξιολόγηση θα γίνουν ορισμένα σημαντικά πράγματα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πάρει μέτρα ρευστότητας και θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος» είπε ο κ. Δραγασάκης, που τόνισε παράλληλα ότι στο σημείο αυτό θα έχει ολοκληρωθεί το 50% του μνημονίου.

Για τα εκλογικά σενάρια

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Δραγασάκης τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει θέμα εκλογών «αν μπορούμε να υπηρετούμε την εντολή του λαού».

Για τους αγρότες

Μιλώντας για τις αντιδράσεις για το ασφαλιστικό και τις κινητοποιήσεις των αγροτών, σχολίασε ότι «Είναι παράδοξο να κλείνουμε εμείς οι ίδιοι τα σύνορά μας, όταν υπάρχουν κάποιοι στην Ευρώπη που θέλουν να μας τα κλείσουν» και κάλεσε τους αγρότες να κάνουν διάλογο με την κυβέρνηση.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Δραγασάκης: Υπάρχει ο κίνδυνος να κλείσουν τα σύνορα -Πρέπει να είμαστε έτοιμοι "

Τρίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων σε τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας

Τρίωρη στάση εργασίας (12.00-15.00) με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή Κηφισίας και Πεντέλης θα πραγματοποιήσουν αύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ΚΑΤ, Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης, με αιτήματα που αφορούν την υγεία, το ασφαλιστικό και το μισθολόγιο.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και απαιτούν, μεταξύ άλλων, να μη φθάσει στη Βουλή, καθώς επίσης και να καταργηθούν όλοι οι «αντιασφαλιστικοί νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αποκλειστικά δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση».

Ζητούν επίσης μόνιμες προσλήψεις στην υγεία, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας, καθώς και πλήρη κρατική χρηματοδότηση των νοσοκομείων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων σε τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας"

Προσλαμβάνουν άρον άρον νοσηλευτές για να ανοίξουν οι ΜΕΘ

Προχωρούν άμεσα οι 500 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, για να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια και για να λειτουργήσουν καλύτερα οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας.

Ήδη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ η προκήρυξη για την πρόσληψη για δύο χρόνια, των 400 νοσηλευτών και των 100 γιατρών που θα στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Η διαδικασία κατανομής των θέσεων ανά νοσοκομείο έγινε με βάση τις πραγματικές ανάγκες, τα στοιχεία των κενών θέσεων στις ΜΕΘ όλης της χώρας και τις προτεραιότητες που έθεσε η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας.

Η αξιολόγηση των συμμετεχόντων στην προκήρυξη θα γίνει με κριτήρια ΑΣΕΠ, ενώ για πρώτη φορά συμμετέχει στην επιτροπή αξιολόγησης εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

Υπογραμμίζεται ότι στους γιατρούς και τους νοσηλευτές των οποίων οι συμβάσεις έληξαν το περασμένο φθινόπωρο, δόθηκε δυνατότητα να παραμείνουν στις θέσεις τους με δελτίο παροχής υπηρεσιών μέχρι την προκήρυξη, στην οποία τώρα μπορούν να συμμετέχουν και να διεκδικήσουν θέση με το επιπλέον πλεονέκτημα της προϋπηρεσίας που διαθέτουν.

Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι διασφαλίζεται η διαφάνεια, η αξιοκρατία αλλά και η ταχύτατη κάλυψη των κενών με έμπειρο προσωπικό.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «να ενισχυθούν οι κλίνες ΜΕΘ- ΜΑΦ- ΜΕΝΝ στα δημόσια νοσοκομεία, να ανακτηθούν κρεβάτια που την προηγούμενη περίοδο είχαν σταματήσει να λειτουργούν, ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν νέες κλίνες, κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής όπου το πρόβλημα είναι πιο έντονο».

Σημειώνεται επίσης ότι από την πρώτη δέσμη των 985 προλήψεων σε μόνιμο προσωπικό για την ενίσχυση του ΕΣΥ, αναρτήθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες από τον ΑΣΕΠ τα προσωρινά αποτελέσματα για τις ειδικότητες ΥΕ (101 θέσεις) και ΠΕ (125 θέσεις).

Οι διορισμοί έχουν ήδη ξεκινήσει, αφού για την κάλυψη επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών, ο νόμος επιτρέπει την πρόσληψη των προσωρινά διοριστέων υποψηφίων έως ότου εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες. Τις επόμενες μέρες θα αναρτηθεί η κατανομή και των υπολοίπων 759 θέσεων και στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να προκηρυχθεί η δεύτερη δέσμη προσλήψεων (2.440 θέσεις).

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσλαμβάνουν άρον άρον νοσηλευτές για να ανοίξουν οι ΜΕΘ"

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Διευθυντής των Φυλακών Τρικάλων

Αύριο η απολογία στην Ανακρίτρια Τρικάλων του 45χρονου που κατηγορείται για εμπορία κοκαΐνης.

Όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά το trikalanews.gr έληξε η περίπου 7ωρη κατάθεση στην Ανακρίτρια Τρικάλων του 40χρονου Διευθυντή των Φυλακών Τρικάλων και του 36χρονου που κατηγορούνταν για την υπόθεση της κοκαΐνης.

Η Ανακρίτρια διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι επιβάλλοντας στον 40χρονο χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και στον 36χρονο, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και εμφάνιση κάθε 1η του μήνα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Για τον 45χρονο κατηγορούμενο για εμπορία κοκαΐνης, η απολογία θα γίνει αύριο και συνεπώς οδηγήθηκε εκ νέου στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων.

Ο 40χρονος, φέρεται να πρόβαλε τα περί αθωότητας του στην κατηγορία περί εισαγωγής ναρκωτικών στις Φυλακές Τρικάλων και το ότι είναι χρήστης κοκαΐνης.

Σε δηλώσεις του στο trikalanews.gr ο 40χρονος επισήμανε πως «από την στιγμή που ανέλαβα την Διοίκηση των Φυλακών Τρικάλων, βίωνα ένα ΄΄γολγοθά΄΄ στο να ισορροπήσω μεταξύ των καθηκόντων μου και του προσωπικού μου προβλήματος. Ζήτησα επανειλημμένως να μην έχω Διευθυντικά καθήκοντα αλλά αυτό δεν γινόταν αποδεκτό. Η ιστορία αυτή ήταν μια σκευωρία σε βάρος μου».

Από την πλευρά του ο Δικηγόρος του 40χρονου και του 36χρονου Δημήτρης Σαμαρτζής σε δηλώσεις του στο trikalanews.gr ανέφερε «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη στους Εισαγγελείς και στους Έλληνες Δικαστές».

Αξίζει να σημειωθεί πως μεσούσης της ανάκρισης, η Ανακρίτρια ζήτησε βιολογικό υλικό από τους 3 κατηγορούμενους (αίμα και ούρα) και το οποίο λήφθηκε μετά από μεταγωγή των κατηγορουμένων στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

trikalanews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Διευθυντής των Φυλακών Τρικάλων"

Στους 71 οι νεκροί από την γρίπη: Έξι άνθρωποι έχασαν την μάχη το τελευταίο 24ωρο

Άλλοι έξι άνθρωποι προστέθηκαν το τελευταίο 24ωρο στον κατάλογο με τα θύματα της εποχικής γρίπης, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 71.

Πρόκειται για άτομα 45 έως 55 χρόνων – ηλικιακή γκάμα που αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευάλωτη στη βαριά νόσηση με γρίπη Α(Η1Ν1). Από τους έξι βαρέως νοσούντες με γρίπη που κατέληξαν, οι δύο δεν νοσηλεύονταν σε Εντατική.

Μεγάλη είναι η πίεση που δέχεται λόγω της γρίπης το σύστημα δημόσιας υγείας γενικώς και ειδικώς στις διαθέσιμες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 123 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, έχοντας εμφανίσει βαριές επιπλοκές από τη γρίπη, σε ΜΕΘ.

Εξ αυτών, τουλάχιστον 15 ασθενείς είναι ανήλικοι, από μερικών μηνών έως 16 χρόνων. Μάλιστα το σημερινό κύμα εισαγωγής των ασθενών με γρίπη στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας αφορά κυρίως μωρά.

Συνολικά, από την αρχή του έτους έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 269 ασθενείς. Για τους 71 εξ αυτών η νόσηση ήταν θανατηφόρος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στους 71 οι νεκροί από την γρίπη: Έξι άνθρωποι έχασαν την μάχη το τελευταίο 24ωρο"

Στο Δημόσιο περνά το κτίριο και τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Τροπολογία 60 σελίδων που αφορά στην οικονομική βιωσιμότητα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κατέθεσαν στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Η τροπολογία προβλέπει την ενδυνάμωση των πηγών εσόδων του Μεγάρου , τη συμπίεση του κόστους προσωπικού και του μεταβλητού κόστους και την ενδυνάμωση της εμπορικής του λειτουργίας και της διοικητικής του οργάνωσης.

Η νομοθετική πρωτοβουλία προβλέπει ότι το κτίριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών περνά στο Δημόσιο. Προβλέπει δε την παραίτηση του Δημοσίου για 30 χρόνια από την είσπραξη τιμήματος ως ανταλλάγματος για την παραχώρηση κατά χρήση προς το Μέγαρο του ακινήτου. Στη βάση αυτή προβλέπει την απαλλαγή του Μεγάρου από κάθε φύσης τέλη και φόρους μεταβίβασης, μεταγραφής και παραχώρησης.

Με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις προκαλείται εφάπαξ δαπάνη 14,3 εκατ., ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων λειτουργικών υποχρεώσεων του Μεγάρου και το Δημόσιο θα παραιτηθεί από το δικαίωμα αναγωγής έναντι του Οργανισμού του Μεγάρου για την αναζήτηση βεβαιωμένων οφειλών από την κατάπτωση εγγυήσεων το 2014 και το 2015 από δάνεια που έλαβε το Μέγαρο από την Εθνική και την ΕΤΕπ. Το ύψος των οφειλών αυτών είναι 43,41 εκατ. ευρώ. Η τροπολογία προβλέπει την απαλλαγή του Μεγάρου από κάθε φύσης φόρους, τέλη εισφορές και δικαιώματα υπέρ του Δημοσίου για πράξεις που σχετίζονται με τις ανωτέρω δανειακές υποχρεώσεις.

Σε σχέση με τη λειτουργία του Μεγάρου η τροπολογία επιφέρει μεγάλες αλλαγές. Προβλέπει τη δυνατότητα πρόσληψης από το Μέγαρο, κατά παρέκκλιση κάθε διάταξης, καλλιτεχνικού, τεχνικού και προσωπικού ταξιθεσίας με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου. Ακόμη, προβλέπει δαπάνη 390 χιλ. ευρώ ετησίως για την πρόσληψη του καλλιτεχνικού διευθυντή και μέχρι 6 ακόμη προσώπων με απολαβές στο ύψος των Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

Τέλος, προβλέπεται η κάλυψη από το Δημόσιο των εξόδων της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

cnn
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Δημόσιο περνά το κτίριο και τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών"

Δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων

Ξεκινά σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση των διατάξεων του υπουργείου Υγείας που είχαν ενταχθεί στο νομοσχέδιο για την Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

Τους βασικούς άξονες ρυθμίσεων του «παράλληλου προγράμματος» στην Υγεία, προσδιόρισε μιλώντας στο Ρ/Σ «στο Κόκκινο» , ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου καθιερώνεται η πλήρης δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων μόνον με τον ΑΜΚΑ.

Ρυθμίζονται επίσης θέματα για την στελέχωση και άμεση λειτουργία 150 κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, για την στελέχωση των απομακρυσμένων και παραμεθόριων αγροτικών ιατρείων, κέντρων υγείας και νοσοκομείων με την καθιέρωση τόσο οικονομικών κινήτρων όσο και με εξασφάλιση ενισχυμένης μοριοδότησης ως προς την υπηρεσιακή ανέλιξη όσων γιατρών και υγειονομικών υπηρετήσουν σε αυτά.

Επιπλέον λαμβάνονται μέτρα για την εξομοίωση των μισθών των υπηρετούντων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στον ΕΟΠΥΥ με τους γιατρούς του ΕΣΥ, λαμβάνονται μέτρα για την πρόσληψη προσωπικού με την προκήρυξη νέων θέσεων γιατρών και υγειονομικών και όπως είπε ο κ. Πολάκης, ήδη έχει ξεκινήσει η πρώτη δέσμη προσλήψεων, έχουν επιλεγεί οι πρώτοι και τοποθετούνται.

Επίσης επιλύονται όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα για την άμεση έναρξη της λειτουργίας του νοσοκομείου Θήρας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων"

Καμμένος: Δέχομαι την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Αποδέχθηκε ο Πάνος Καμμένος την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις στο Αιγαίο για τους πρόσφυγες.

Ο Ελληνας υπουργός είπε σε δημοσιογράφους πως θα δεχθεί την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, υπό τον όρο να μην έχουν την διοίκηση των επιχειρήσεων, ούτε η Ελλάδα, ούτε η Τουρκία. Αυτή την στιγμή, η διοίκηση της ΝΑΤΟϊκής ναυτικής δύναμης «Standing NΑΤΟ Maritime Group» ανήκει στη Γερμανία, ωστόσο ακολουθεί η Τουρκία. Ετσι ο Π. Καμμένος πρότεινε να εξαιρεθεί η Τουρκία και η Ελλάδα από την διοίκηση αυτής της Δύναμης και να επεκταθεί η διοίκηση της Γερμανίας και το επόμενο εξάμηνο, ή μέχρι να βρεθεί άλλη ικανοποιητική λύση. Οπως είπε επίσης τα ελληνικά πολεμικά πλοία θα πρέπει να παραμείνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και τα τουρκικά στα δικά τους. Επιπλέον, ζητάμε να συνεργαστεί η Νατοϊκή δύναμη με την Frontex και να επιχειρούν στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

«Οσοι πρόσφυγες διασώζονται από αυτές τις συντονισμένες επιχειρήσεις θα πρέπει να στέλνονται πίσω στην Τουρκία» είπε στους δημοσιογράφους επίσης, ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ανέπτυξε τις ελληνικές θέσεις στον ΓΓ του ΝΑΤΟ και στην Γερμανίδα ομόλογό του, ενώ θα παρουσιάσει επίσημα την ελληνική πρόταση κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών άμυνας η οποία θα γίνει την Τετάρτη το απόγευμα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος: Δέχομαι την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο"

Ο καυγάς του Βαρουφάκη με τον ανταποκριτή του Mega στο Βερολίνο (VIDEO)

Έντονο διάλογο, στα όρια του φραστικού επεισοδίου, είχαν ο Γιάνης Βαρουφάκης με τον ανταποκριτή του Mega στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλο, το βράδυ της Τρίτης (09.02.2016) κατά την παρουσίαση του κόμματος του πρώην υπουργού Οικονομικών, DiEM25.

Ο γνωστός δημοσιογράφος τον χαρακτήρισε υπεύθυνο για τα capital controls με τον Γιάνη Βαρουφάκη να παραδέχεται πως απέτυχε αλλά κατηγόρησε την τρόικα πως έκλεισε τις τράπεζες και επέβαλε τα capital controls.

Ο διάλογος
Βαλασόπουλος: Είστε υπεύθυνος για τα capital controls. Κανείς στην Ελλάδα δεν σας παίρνει σοβαρά, γιατί εσείς είστε ο υπεύθυνος για τα capital controls.
Βαρουφάκης: ...Και για τον σεισμό στο Σαν Φρανσίσκο.
Βαλασόπουλος: Ναι και για τον σεισμό. Μη γελάτε! Μη γελάτε! Εμείς δεν γελάμε. Εγώ δεν γελάω, κ. Βαρουφάκη, γιατί δεν μπορώ να πάρω τον μισθό μου στην Ελλάδα εξαιτίας των capital controls.
Βαρουφάκης: Έχετε ένα λεπτό. Το ξεπεράσατε.
Βαλασόπουλος: Δεν το ξεπέρασα, σας μιλάω! Δεν μπορώ να πάρω τον μισθό μου εξαιτίας των capital controls...
Βαρουφάκης: ΟΚ, κατάλαβα τι λέτε. Θα απαντήσω. Δεν θα μπω σε ντιμπέιτ μαζί σας. Θα σεβαστείτε τους κανόνες της εκδήλωσης.
Βαλασόπουλος: Να καταλήξω....
Βαρουφάκης: Συντομεύετε σας παρακαλώ. Δεν παίρνετε τον μισθό σας στην Ελλάδα εξαιτίας των capital controls, σωστά;
Βαλασόπουλος: Πολλοί Έλληνες θεωρούν ότι είστε ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών. Παρακαλώ, απαντήστε...

Και η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη
"Ο μισθός σας δεν καταβάλλεται, επειδή άκαρδοι, απρόσωποι γραφειοκράτες που καθοδηγούνται από δεξιούς πολιτικούς που δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα των ίδιων των εθνών τους, έκλεισαν τις τράπεζές μας και μας επέβαλαν ελέγχο κεφαλαίων. Μπορείτε να στρέφεστε εναντίον μου, αλλά προτείνω να δείτε την πραγματική αιτία για το γεγονός ότι δεν μπορείτε να πάρετε τον μισθό σας, που είναι ότι η τρόικα έκλεισε τις τράπεζες".


Διαβάστε Περισσότερα » "Ο καυγάς του Βαρουφάκη με τον ανταποκριτή του Mega στο Βερολίνο (VIDEO)"

Μπλόκο Τεμπών: Στα χέρια του Τσίπρα οι προτάσεις μας

Επίσημη πρόσκληση για διάλογο περιμένουν από τον πρωθυπουργό, οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, όπως δήλωσε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Παναγιώτης Καλογιάννης, προσθέτοντας ότι αυτή η συνάντηση δεν μπορεί να γίνει πριν την ερχόμενη Δευτέρα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε ο πρωθυπουργός προς τους αγρότες, κατά τη διάρκεια της σημερινής εισήγησής του στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Καλογιάννης είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο:

«Εδώ και μία ώρα τα αιτήματα των μπλόκων Τεμπών και Μικροθηβών- τα οποία τελικά συνυπέγραψαν 25 μπλόκα- βρίσκονται στα χέρια του πρωθυπουργού και οι αγρότες επιθυμούν τον διάλογο με βάση τις προτάσεις που έχουν καταθέσει».

Όπως παρατήρησε, σε κάποια από τα ζητήματα ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να απαντήσει και δημοσίως, γιατί τα αιτήματα που του υποβλήθηκαν είναι συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα.

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση, συνάντηση δεν μπορεί να υπάρξει πριν την Δευτέρα, όσο οι συνάδελφοι αγρότες θα βρίσκονται στο Σύνταγμα. «Μπορεί να μη συμφωνούμε με τον τρόπο που διαμαρτύρονται, αλλά είμαστε συνάδελφοι, έχουμε τα ίδια προβλήματα και είμαστε μαζί με τους αγρότες που θα διαμαρτυρηθούν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει σχετικά το ίδιο ρεπορτάζ, οι αγρότες του κόμου των Τεμπών επιμένουν στο επ' αόριστον κλείσιμο της Κοιλάδας, μέχρι νεωτέρας.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπλόκο Τεμπών: Στα χέρια του Τσίπρα οι προτάσεις μας"

Συγκέντρωση αλληλεγγύης της ΑΔΕΔΥ στους αγρότες την Παρασκευή

Την αλληλεγγύη της στους αγρότες που ετοιμάζονται να κατέβουν στην Αθήνα εκφράζει η ΑΔΕΔΥ η οποία καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος.

«Παραμένουμε στην πλατεία Συντάγματος και το Σαββατοκύριακο, μαζί με τους αγρότες, διεκδικώντας να μην περάσει το σχέδιο νόμου – έκτρωμα για την Κοινωνική Ασφάλιση» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο στον αγώνα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων κόντρα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και στα νέα φορολογικά μέτρα.

«Οι αγρότες είναι από τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται βάναυσα από το τρίτο μνημόνιο και γενικότερα από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Ο πρωτογενής τομέας που θα έπρεπε να είναι ο θεμέλιος λίθος της οικονομίας μας κινδυνεύει με εξαφάνιση. Εάν εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα του νέου μνημονίου δεν θα μπορέσει να επιβιώσει κανείς νέος αγρότης ή κτηνοτρόφος.

Την απάντηση σε αυτή τη πολιτική τη δίνουν για άλλη μια φορά οι εξουθενωμένοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς με τα αγωνιστικά μπλόκα στους δρόμους. Αντιστέκονται στη λαίλαπα των νέων μέτρων και δίνουν μάχη για να επιβιώσουν οι οικογένειές τους, για να υπάρχει αύριο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας και να μη διαλυθεί η ύπαιθρος και η ελληνική περιφέρεια» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Newsroom ΔΟΛ

Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκέντρωση αλληλεγγύης της ΑΔΕΔΥ στους αγρότες την Παρασκευή"

Μουζάλας: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα και σαν κυβέρνηση ετοιμαζόμαστε για κάτι τέτοιο», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, χαρακτηρίζοντας μία τέτοιου είδους ενδεχόμενη εξέλιξη ως μονομερή ενέργεια από άλλες χώρες.

Ο κ. Μουζάλας εκτίμησε, ωστόσο, πως θα είναι μία δυσκολία διαχειρίσιμη, καθώς οι πρόσφυγες και μετανάστες που θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, εάν κλείσουν τα σύνορα, θα ανέλθουν σε μερικές δεκάδες χιλιάδες, για παράδειγμα 50.000 άνθρωποι, όπως ανέφερε.

«Κάνουν λάθος όσοι υψώνουν φράχτες, γιατί κλείνοντας το σύνορο στην Ειδομένη χάνουμε τον μοναδικό τρόπο στην Ευρώπη να είναι η ροή ελεγχόμενη», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για την πρόταση περί εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σημείωσε ότι θα μπορούσε να είναι καταρχήν μία θετική εξέλιξη, εάν προβλέπει ότι η Frontex και το ΝΑΤΟ θα περιπολούν και στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, θα κάνουν διασώσεις και θα επαναπροωθούν τους πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία. «Εάν είναι αυτό το σχέδιο, είναι καλό», τόνισε και πρόσθεσε ότι το κλειδί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος είναι η διαχείριση των μεταναστών στις τουρκικές ακτές, εκφράζοντας την ελπίδα να πετύχει η έντονη προσπάθεια που καταβάλει η Ευρώπη προς αυτή την κατεύθυνση. Σημείωσε, δε, ότι η Ελλάδα πιέζει, ώστε οι μετανάστες να επαναπροωθούνται στην Τουρκία μέσω της Frontex.

Ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε ως πόλεμο που δίνει με συνέπεια η χώρα μας το προσφυγικό ζήτημα, τονίζοντας ότι στο διπλωματικό πεδίο η Ελλάδα επιχειρεί να δημιουργήσει συμμαχίες με άλλες χώρες, όπως την Ιταλία και την Ισπανία, ενώ εκτίμησε ότι η πολιτική που εφάρμοσε αρχικά η Γερμανία, προσφέροντας δουλειές στους μετανάστες, λειτούργησε σαν παράγοντας έλξης των προσφύγων.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχει εγείρει στην Κω η δημιουργία του hot spot, ο κ. Μουζάλας επισήμανε ότι «με τον δήμαρχο της Κω έχω την εντύπωση ότι είναι όλα τα κόμματα πια του δημοκρατικού τόξου σε αντιπαράθεση. Σε μια φάση που η πατρίδα μας έχει ανάγκη να ολοκληρώσει τα hot spot ο δήμαρχος βάζει ένα εμπόδιο».

Σε ό,τι αφορά στο hot spot στα Διαβατά, ανέφερε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία διερεύνησης και ελέγχου των χώρων που έχουν προταθεί από τη δημοτική αρχή, και εφόσον κριθεί ότι είναι κατάλληλοι θα γίνει εκεί το κέντρο, σε διαφορετική περίπτωση θα κατασκευαστεί τελικά στα Διαβατά.

Ο κ. Μουζάλας παραδέχτηκε ότι υπάρχει κυβερνητική ευθύνη για την καθυστέρηση στη δημιουργία των hot spots, η οποία έχει αναληφθεί, όπως είπε, και διαβεβαίωσε πως τα κέντρα θα είναι έτοιμα έως την ημερομηνία που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός και λειτουργικά έως το τέλος του μήνα.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Μουζάλας: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα"

Ακινητοποιημένα τα μισά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην Αττική -Τεράστια προβλήματα στη συντήρησή τους

Από τα συνολικά 130 ασθενοφόρα που διαθέτει το ΕΚΑΒ, περίπου το 50% βρίσκεται ακινητοποιημένο. Τα «σταθμευμένα» ασθενοφόρα είτε έχουν σοβαρές βλάβες είτε δεν επισκευάζονται έγκαιρα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών σύμφωνα με το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών αναφέρει τα εξής:

«Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών μετά από συνεδρίαση του για την πολύ δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται το ΕΚΑΒ σε ό,τι αφορά την έλλειψη ασθενοφόρων, ομόφωνα αποφάσισε να ενημερώσει τους πολίτες που χρησιμοποιούν το ΕΚΑΒ τα εξής :Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ για μια ακόμη φορά βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να εκφράσουν μέσω αυτού του δελτίου τύπου την δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει το ΕΚΑΒ από την έλλειψη ασθενοφόρων που κλείνονται συνεχώς λόγω βλαβών και τα στερούνται καθημερινά οι πολίτες ,που κινδυνεύει η υγεία τους.

Από τα 130 ασθενοφόρα που διαθέτει το ΕΚΑΒ Αθηνών, περίπου το 50% των ‘’μάχιμων’’ οχημάτων βρίσκεται ακινητοποιημένο λόγω σοβαρών βλαβών, αλλά και ασθενοφόρα με απλές βλάβες , λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, δεν επισκευάζονται έγκαιρα. Η κατάσταση το τελευταίο διάστημα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και σήμερα στην Αττική είναι κλειστοί 27 τομείς ασθενοφόρων, που συνεπάγεται ότι το βάρος της διακομιδής ασθενών έχει επιβαρύνει τα λίγα ασθενοφόρα που κυκλοφορούν με επιπλέον καθυστερήσεις στην ανταπόκριση του ΕΚΑΒ ακόμα και σε επείγοντα περιστατικά. Επίσης, λόγω αυτής της κατάστασης, διασώστες του ΕΚΑΒ δέχονται καθημερινά επιθέσεις λεκτικής βίας αλλά και αρκετές φορές σωματική βία από αγανακτισμένους πολίτες ή συγγενείς ασθενών, που για την καθυστέρηση ενός ασθενοφόρου εικάζουν ότι ευθύνεται το πλήρωμα του ασθενοφόρου, μη γνωρίζοντας την τραγική κατάσταση του ΕΚΑΒ τόσο από την έλλειψη οχημάτων όσο και από τον όγκο της δουλειάς που ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες περιστατικά καθημερινά.Οι 27 τομείς πού αναφέραμε πιο πάνω ότι είναι κλειστοί, δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά ότι μεγάλες περιοχές της Αττικής δεν καλύπτονται με κανένα ασθενοφόρο παρά μόνο με ασθενοφόρα από διπλανούς τομείς με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς τον χρόνο ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ.

Η Διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας γνωρίζουν πολύ καλά το πρόβλημα αυτό αλλά το μόνο που γίνεται αυτό το διάστημα είναι εσωτερικές μετακινήσεις στο ΕΚΑΒ για την «τακτοποίηση ημετέρων» ή μετατάξεις υπαλλήλων του ΕΚΑΒ στο Υπουργείο Υγείας με υπογραφές Υπουργών. Αντί να βοηθήσουν να λυθεί το θέμα της έλλειψης ασθενοφόρων με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την αγορά 96 ασθενοφόρων που εκκρεμεί, είτε με την προμήθεια νέων ασθενοφόρων με νέο διαγωνισμό για την ανανέωση του γηρασμένου στόλου οχημάτων που μετρούν μια 12ετια σκληρής καθημερινής χρήσης και εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στην πλάτη τους.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά τόσο από την δύσκολη, απαιτητική και συνεχώς αυξανόμενη εργασία τους, όσο και από την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν παραμένοντας απλήρωτοι για μέρος της εργασίας που έχουν προσφέρει , συνεχίζουν χωρίς τα απαραίτητα εφόδια να προσπαθούν να βοηθήσουν τους πολίτες που θα τους χρειαστούν στην δύσκολη στιγμή που θα επιδεινωθεί η υγεία τους».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακινητοποιημένα τα μισά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην Αττική -Τεράστια προβλήματα στη συντήρησή τους"

Μέρκελ σε Τσίπρα: «Αλέξη τι να σου πω, ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες»

Έναν αποκαλυπτικό διάλογο της Α. Μέρκελ και του Α. Τσίπρα, μετά τη συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φέρνουν στο φως σήμερα τα Νέα.

Στη συνομιλία αυτή, ο κ. Τσίπρας φέρεται να κάνει δεκτή υπό όρους την πρόταση της Τουρκίας και της Γερμανίας για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μιας πρότασης που όλα δείχνουν ότι η κα Μέρκελ αποδέχθηκε χωρίς να ενημερώσει τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες.

«Εντάξει, Άνγκελα, εμείς δεν έχουμε αντίρρηση, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν τουρκικές απαιτήσεις ή ζητήματα που δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο και δεν θα τεθούν θέματα εθνικής κυριαρχίας», φέρεται να ήταν, σύμφωνα με την εφημερίδα η κατάληξη του τηλεφωνήματος, λίγες ώρες αφού ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις επίσημες ανακοινώσεις.

Μάλιστα η Α. Μέρκελ πριν κλείσει το τηλέφωνο και θέλοντας να αποφορτίσει το βαρύ κλίμα, είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό:

«Τι να σου πω Αλέξη. Ο διάβολος κρύβεται πάντα τις λεπτομέρειες».

Παρ’ όλ’ αυτά, προσπάθησε να τον καθησυχάσει, καθώς επρόκειτο για μια συμφωνία που κλείστηκε σε προφορικό επίπεδο.

star
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ σε Τσίπρα: «Αλέξη τι να σου πω, ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες»"

Τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους αγρότες: Δε θα μπει κανένα τρακτέρ στην Αθήνα

Ξεκάθαρο μήνυμα στους αγρότες ότι είτε θα προσέλθουν στο διάλογο, είτε η κυβέρνηση θα προχωρήσει μόνη της στο Ασφαλιστικό, έστειλαν πηγές της κυβέρνησης αμέσως μετά την ομιλία με τη μορφή διαγγέλματος του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό.

Το τελεσίγραφο από την πλευρά της κυβέρνησης έρχεται λίγα 24ωρα πριν την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα. «Η κυβέρνηση συσυζητά εναλλακτικά σενάρια για τους αγρότες μόνο σε τραπέζι διαλόγου. Οχι μέσω τηλεοράσεων η τελεσιγράφων», λένε από την κυβέρνηση, ωστόσο συνεχίζουν: «Δώσαμε στους αγρότες διάλογο με τον πρωθυπουργό και στη Βουλή με διακομματική επιτροπή. Ή έρχονται στο τραπέζι ή αλλιώς προχωράμε».

Ταυτόρονα υπογραμμίζουν ότι «δεν θα μπει κανένα τρακτέρ στην Αθήνα».

Σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα οι ίδιες πηγές αναφέρουν: «Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, ανταλλάσσονται στοιχεία σε επιμέρους ζητήματα με τεχνικά κλιμάκια. Δεν εχει ζητηθεί ακόμα μείωση συντάξεων. Στο Eurogroup θα δείξουν μια τάση για το πότε θα έρθουν κλιμάκια. Εμείς επιμένουμε σε γρήγορη αξιολόγηση και στα χρονοδιάγραμμα που έχουν τεθεί».

Σε ότι αφορά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο από την κυβέρνηση λένε: «Η Τουρκία θέλει το ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ όμως θέλει;»

Για τις τηλεοπτικές άδειες αύριο το απόγευμα θα κατατεθεί διάταξη σε νομοσχέδιο που θα αναφέρει τις τέσσερις άδειες και ποιος θα κάνει τον διαγωνισμό.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους αγρότες: Δε θα μπει κανένα τρακτέρ στην Αθήνα"

Κομισιόν: Πρόοδος της Ελλάδας στο προσφυγικό

Πρόοδο καταγράφει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαχείριση του προσφυγικού στην Ελλάδα, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, η έκθεση επισημαίνει ότι η δημιουργία των hot spots στα ελληνικά νησιά (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λέρος και Κως) καθυστέρησε, διότι δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές και οι εγκαταστάσεις έπρεπε να χτιστούν από την αρχή. Σημειώνεται ότι το μόνο λειτουργικό hot spot βρίσκεται στη Λέσβο, ενώ όσον αφορά τις εγκαταστάσεις στα υπόλοιπα νησιά, συνεχίζονται οι εργασίες.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι για να επιτευχθεί ο στόχος λειτουργίας των hot spots έως τις 15 Φεβρουαρίου, ο ελληνικός στρατός έχει αναλάβει την ανοικοδόμησή τους.

Επιπλέον, η Επιτροπή επισημαίνει ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν κάνει βελτιώσεις στη λειτουργία των hot spots και έχουν ολοκληρώσει τις τυπικές λειτουργικές διαδικασίες, αλλά και τη διαδικασία άμεσης μεταφοράς των ανθρώπων που αποβιβάζονται στα νησιά στα κέντρα καταγραφής. Παράλληλα, η Frontex έχει αρχίσει τις παράκτιες περιπολίες στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο που έχουν φέρει αποτελέσματα.

Εξάλλου, επισημαίνεται ότι έχει σημειωθεί «αξιοσημείωτη αύξηση» όσον αφορά το ποσοστό των μεταναστών από τους οποίους έχουν ληφθεί δακτυλικά αποτυπώματα (από 8% στο τέλος Σεπτεμβρίου 2015 σε 78% τον Ιανουάριο 2016). Σημειώνεται, ότι από τη στιγμή που θα είναι πλήρως επιχειρησιακά και εξοπλισμένα, τα κέντρα πρώτης υποδοχής στην Ελλάδα, αναμένεται να φθάσουν σε συνολική ικανότητα λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων της τάξης των 11.000 ατόμων ημερησίως, αριθμός που υπερβαίνει κατά πολύ τους μέσους αριθμούς αφίξεων τον Ιανουάριο. Παράλληλα, ειδικοί εμπειρογνώμονες ελέγχουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα για τον εντοπισμό πλαστών και παραποιημένων εγγράφων.

Όσον αφορά τη συμφωνία περί μετεγκατάστασης από την Ελλάδα 66.400 προσφύγων, η Επιτροπή επισημαίνει ότι η διαδικασία μέχρι σήμερα είναι αργή, καθώς έχουν γίνει μόνο 218 μετεγκαταστάσεις. Μόνο 15 κράτη-μέλη προσέφεραν στην Ελλάδα συνολικά 1.081 θέσεις για μετεγκατάσταση, ενώ 16 κράτη-μέλη έχουν ορίσει υπαλλήλους-συνδέσμους για τη στήριξη της διαδικασίας επί τόπου. Σημειώνεται, επίσης, ότι οι ελληνικές αρχές έχουν βελτιώσει τις ικανότητες καταγραφής προσφύγων και έχουν ανοίξει δεύτερο γραφείο στη Σάμο όπου υπάρχει πλέον η υποδομή για παροχή καταλύματος και μεταφοράς, με τη στήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο 2015, η Επιτροπή ενέκρινε ένα πρόγραμμα 80 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη της υποδοχής προσφύγων στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει 20.000 θέσεις υπό τη διαχείριση του UNHCR, καθώς και τη δημιουργία 7.000 θέσεων στις περιοχές των κέντρων πρώτης υποδοχής. Στο πλαίσιο αυτού του καθεστώτος, υπάρχουν σήμερα 16.400 διαθέσιμες θέσεις.

Επιπλέον υπάρχουν 7.181 θέσεις στις προσωρινές εγκαταστάσεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και 10.447 θέσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ως εκ τούτου, ο συνολικός αριθμός των υφιστάμενων θέσεων υποδοχής στην Ελλάδα ανέρχεται επί του παρόντος σε 17.628.
Ωστόσο, σημειώνεται, εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη 12.342 θέσεων σε σύγκριση με τις 50.000 νέες θέσεις για τις οποίες η Ελλάδα δεσμεύτηκε τον Οκτώβριο του 2015.

Όσον αφορά τις επιστροφές οικονομικών μεταναστών, η Επιτροπή επισημαίνει ότι από τις αρχές του 2015, η Ελλάδα έχει προβεί σε 16.131 αναγκαστικές επιστροφές και 3.460 υποστηριζόμενες οικειοθελείς επιστροφές οικονομικών μεταναστών που δεν είχαν δικαίωμα ασύλου στην Ευρώπη. Σημειώνεται ότι ο αριθμός αυτός παραμένει ανεπαρκής σε σχέση με τον αριθμό των αφίξεων που ξεπέρασαν τις 800.000 το 2015.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Πρόοδος της Ελλάδας στο προσφυγικό"

Σφορδή επίθεση της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών στην κυβέρνηση

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του... Πρωθυπουργού για τις τηλεοπτικές άδειες. Η ΕΙΤΗΣΕΕ κατηγορεί την κυβέρνηση για συνταγματική εκτροπή και αυταρχισμό, υποστηρίζοντας ότι στόχος της είναι να εκβιάζει τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα, η αρμοδιότητα για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών ανήκει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ως Ανεξάρτητη Αρχή.

Όπως υποστηρίζει, η κυβέρνηση διαπράττει συνταγματική εκτροπή, επιδιώκοντας να ελέγξει με τόσο προφανώς μη νόμιμο τρόπο τους φορείς της ενημέρωσης και ψυχαγωγίας μέσω τηλεόρασης. «Παίρνει μια αρμοδιότητα που το ίδιο το Σύνταγμα ορίζει ότι ανήκει σε μια Ανεξάρτητη Αρχή, για να κάνει "παιχνίδια εξουσίας" με όρους αδιαφάνειας.

«Την ίδια στιγμή» προσθέτει «με άκρως αυταρχικό και καθόλου τεκμηριωμένο τρόπο, αποφασίζει και διατάσσει ότι οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις, γιατί τόσες προφανώς εξυπηρετούν τις προθέσεις της
. Για να "τεκμηριώσει" την απόφαση αυτή, η κυβέρνηση εμφανίζει ταχυδακτυλουργικά μια μελέτη, από την οποία υποτίθεται ότι προκύπτει η τεκμηρίωση ύπαρξης τεσσάρων μόνο τηλεοπτικών αδειών. Όμως, με τη μελέτη αυτή, η κυβέρνηση παραπλανά το Κοινοβούλιο, τα κόμματα, τους βουλευτές».

Η Ένωση κάνει λόγο για πέντε λανθασμένα συμπεράσματα που αφορούν τη μελέτη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας. Όπως επισημαίνει:

Συμπέρασμα 1ο: Με την σημερινή τεχνολογία η Digea έχει τη δυνατότητα να εκπέμπει 16 προγράμματα υψηλής ευκρίνειας ή 48 κανονικής ευκρίνειας και στο μέλλον 54 και 150 αντίστοιχα.

Συμπέρασμα 2ο: Η μελέτη έχει ακόμα και αριθμητικά λάθη. Ενώ αναφέρει ότι η χωρητικότητα ενός πολυπλέκτη είναι 24.88 Mbit/s και η απαίτηση μίας ροής υψηλής ευκρίνειας είναι 8 Mbit/s, καταλήγει ότι χωρούν δύο ροές αντί για 3. Το συμπέρασμα των 4 προγραμμάτων βγαίνει μετά από αριθμητικά λάθη, λανθασμένες παραδοχές και λογικές υπερβάσεις.

Συμπέρασμα 3ο: Η μελέτη αναφέρει ότι σε κανένα κράτος της Ε.Ε δεν έχει γίνει διαγωνισμός για χορήγηση αδειών παρόχου περιεχομένου με δημοπράτηση ή άλλη διαδικασία. Για τον υπολογισμό του τιμήματος συγκρίνει με διαδικασίες για χορήγηση χρήσης φάσματος, κάτι που έχει ολοκληρωθεί στην Ελλάδα και έχει καταβληθεί τίμημα € 4.1 εκ ανά πολυπλέκτη. Δηλαδή η πρόταση είναι να πληρωθεί δύο φορές το ίδιο πράγμα.

Συμπέρασμα 4ο: Από την ίδια μελέτη προκύπτει ότι το τίμημα που έδωσε η Digea είναι υπερβολικό, τουλάχιστον διπλάσιο από την πρόταση της μελέτης.

Συμπέρασμα 5ο: Δεν υπάρχει αξιολόγηση ή πρόταση για οικονομική βιωσιμότητα σταθμών.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει «την τακτική δημιουργίας φανταστικών εχθρών που δήθεν δεν θέλουν να μπει τάξη στο τοπίο».

Σημειώνει ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους επανειλημμένα, «ώστε να ρυθμιστεί επιτέλους το τηλεοπτικό τοπίο, με διαφάνεια, υγιώς, απρόσκοπτα και βιώσιμα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τον πλουραλισμό και την πολυφωνία των απόψεων, αλλά και τις χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Υποστηρίζει όμως ότι αυτό είναι που η κυβέρνηση δεν επιθυμεί, «ακριβώς για να μπορεί να ελέγχει και εκβιάζει τους τηλεοπτικούς σταθμούς». «Γι' αυτό εφευρίσκει νομοθετικά εκτρώματα, για να μπορέσει να επιβάλει αυθαίρετα τους δικούς της κανόνες» προσθέτει.

Καταλήγοντας, την καλεί «αντί να μιλά απλώς για διαφάνεια και συνταγματική νομιμότητα, να κάνει πράξη τις αρχές που επικαλείται, και με διάλογο να μπουν κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο. Δεν χρειάζεται να ανακαλυφθεί ο τροχός σε μια χώρα της Ευρώπης. Ισχύει το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το προστατεύουν το Σύνταγμα και οι διεθνείς συνθήκες».

Σημειώνεται ότι μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ είναι οι:

ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

ΑΝΤΕΝΝΑ TV Α.Ε. (ANTENNA)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ DOTCOM ΑΝΩΝ. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ TV)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV A.E. (m.)

ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ (STAR)

ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. (MEGA)

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Σφορδή επίθεση της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών στην κυβέρνηση"

Δυτική Ελλάδα: Στα χέρια των Γάλλων το νερό - Θα το πληρώνουμε ακόμη και για τις καλλιέργειες των χωραφιών!

«Μέσα στις αντιλαϊκές συμφωνίες του μνημονίου, είναι και αυτή για το νερό της χώρας και της Δυτικής Ελλάδος. Οι Γάλλοι εποφθαλμιούν τον υδροφόρο ορίζοντα της Ελλάδας», τόνισε μεταξύ άλλων, στο Patrastimes.gr ο επικεφαλής της ΚΟΕ και πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Ρούντι Ρινάλντι.

Η υπόθεση ακουμπάει φυσικά στην Αχαϊα και στη Δυτική Ελλάδα, περιοχές αγροτικές σε μεγάλο μέρος τους, οι οποίες χρησιμοποιούν άφθονο νερό.

Σε μία τέτοια περίπτωση το αγαθό αυτό θα αποτελεί φυσικά είδος πολυτελείας, ενώ θα χαθεί και ο κοινωνικός ρόλος την δημοτικών επιχειρήσεων.

Σε όλα τα παραπάνω εντάσσονται και τα φράγματα της περιφέρειας, όπως για παράδειγμα αυτό του Πείρου Παραπείρου, με το νερό να ιδιωτικοποιείται και με χρήματα πλέον των πολιτών να χρησιμοποιείται ακόμη και για το πότισμα των καλλιεργειών.

«Η χώρα μας βρίσκεται σε μία τανάλια, ενώ προσπαθούν συν τοις άλλοις να την εγκλωβίσουν ακόμη και με το Προσφυγικό. Η κυβέρνηση βρίσκεται δέσμια των προεκλογικών εξαγγελιών που δεν υλοποιεί», υποστήριξε ο κ. Ρινάλτι.

Σημειώνουμε πως, ο επικεφαλής της ΚΟΕ θα βρίσκεται σήμερα το απόγευμα στην Πάτρα, ομιλητής σε εκδήλωση του «Δρόμου της Αριστεράς», στην οδό Ιωάννου Βλάχου.

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Δυτική Ελλάδα: Στα χέρια των Γάλλων το νερό - Θα το πληρώνουμε ακόμη και για τις καλλιέργειες των χωραφιών!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news