facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Το ξέσπασμα του πατέρα της τετράχρονης εναντίον του Τσίπρα

Ένας μήνας έχει περάσει από την ημέρα που η τετράχρονη Μελίνα Παρασκάκη έφυγε από τη ζωή μετά από τη μοιραία επέμβαση στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και ακόμη δεν υπάρχουν απαντήσεις για τον θάνατο της μικρής.

Οι παραλείψεις στην υπόθεση της εξαδέλφης του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και την κλοπή των οπιούχων φαρμάκων που αποκάλυψε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ είναι απίστευτες και ο πατέρας της Μελίνας ρωτά γιατί όλα αυτά τα «περίεργα» συμβαίνουν στην οικογένειά του και ξεσπά κατά του ίδιου του πρωθυπουργού.

Μιλώντας στον τηλεοπτική εκπομπή «ΣΚΑΪ στις 6» το απόγευμα της Παρασκευής, ο Μάνος Παρασκάκης ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα απαντήσεις για τον θάνατο της κόρης του και τον κατηγόρησε ότι δεν έχει δείξει καμία απολύτως ευαισθητοποίηση για το θέμα.

Ο κ. Παρασκάκης αναφέρθηκε επίσης και στον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο οποίος σύμφωνα με τον πατέρα της Μελίνας, του είχε υποσχεθεί ότι θα μιλούσε στον πρωθυπουργό για την υπόθεση της τετράχρονης, αλλά φαίνεται ότι δεν το έκανε.

«Είναι ένας μήνας ρε παιδιά. Μου δημιουργείται η περιέργεια εκ του μηδενός, μου δημιουργούνται ερωτήματα, γιατί σε εμένα, γιατί αυτά τα περίεργα στην οικογένειά μου», είπε ο κ. Παρασκάκης και αναφερόμενος στον κ. Τσίπρας πρόσθεσε: «Έχω χάσει τον κ. Μιχελογιαννάκη. Πού είναι ο Τσίπρας; Είχε πει θα του το μεταφέρει».

«Πού είναι η κυβέρνηση;», διερωτήθηκε και συνέχισε: «Έχασα το παιδί μου. Μπορεί αύριο να το χάσει κάποιος άλλος, ένας άλλος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι πρωθυπουργός μας, πρωθυπουργός όλου του κόσμου, πού είναι η ευαισθητοποίησή του;», είπε για τον κ. Τσίπρα.

Μεταξύ άλλων, ο πατέρας της τετράχρονης ζήτησε τη συμπαράσταση του κόσμου και κάλεσε τους Έλληνες να σταθούν δίπλα του με την παρουσία μου, «όταν έρθει η στιγμή», ενώ σημείωσε με νόημα: «Ένας μεγάλος Έλληνας, ο Καραϊσκάκης είχε πει: «πότε είμαι άγγελος, πότε είμαι διάολος». Αυτή τη στιγμή εγώ είμαι άγγελος...».

Όλα αυτά ενώ δεν έχουν βγει ακόμη τα πορίσματα των ιστολογικών εξετάσεων για το κοριτσάκι, έναν ολόκληρο μήνα αφότου έφυγε από τη ζωή.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ξέσπασμα του πατέρα της τετράχρονης εναντίον του Τσίπρα"

BBC: Οι Έλληνες συνταξιούχοι θα μαζεύουν χόρτα για να επιβιώσουν

«Οι άνθρωποι τείνουν να ξεχνούν ότι η Ελλάδα έχει γνωρίσει τον πλούτο μόλις τα τελευταία 30 ή 40 χρόνια», σχολιάζει η δημοσιογράφος του ΒΒC στο άρθρο με τίτλο «Why some Greek pensioners may have to forage to survive» με το οποίο το Βρετανικό δίκτυο παρουσιάζει την κατάσταση στην Ελλάδα.

«Το θαύμα... των αυτοκαθαριζόμενων φούρνων είναι σχετικά νέο σ' αυτήν τη χώρα. Μόλις 70 χρόνια πριν η πείνα ήταν εξαπλωμένη. Οπότε δεν εκπλήσσει ιδιαίτερα ότι τα σημεία όπου μπορεί να βρει κανείς τα χόρτα, με τα οποία οι άνθρωποι επιβίωναν, όχι πολύ καιρό πριν, φυλάσσονται πολύ προσεκτικά», αναφέρει στο άρθρο της.

Μετά από διαδρομή μίας ώρας και έχοντας φτάσει στον προορισμό τους, ο 80χρονος έχει ξεκινήσει να γεμίζει τη σακούλα του. Αγκομαχώντας, σχολιάζει το γεγονός ότι σπάνιες ορχιδέες που φυτρώνουν στο συγκεκριμένο σημείο του βουνού ξεριζώνονται επίσης, προκειμένου να τραφεί, από την πώλησή τους, μία οικογένεια για έναν μήνα. Θυμωμένος γι' αυτό - όπως σημειώνεται - κατηγορεί αποκλειστικά την Ευρώπη.

«Όταν μπήκαμε το 1981 υπήρχαν λεφτά παντού. Δεν ήξερα καν τι σήμαινε δάνειο τότε - Για μένα ήταν δωρεάν χρήματα», λέει.

Επιστρέφοντας στο σπίτι του των δύο δωματίων, δείχνει στη δημοσιογράφο έναν πρόσφατο λογαριασμό ρεύματος, 180 ευρώ για δύο μήνες. «Ως συνταξιούχος αγρότης ζει με μία σύνταξη των 500 ευρώ, αλλά τώρα, καθώς η οικονομική κρίση της Ελλάδας βαθαίνει, η σύνταξή του θα μειωθεί στα 300 ευρώ», αναφέρει στο άρθρο του το ΒΒC.

Το άρθρο κλείνει με τα λόγια του 80χρονου, καθώς έχει σερβίρει τα χόρτα και τσαλακώνει με το χέρι του τον λογαριασμό: «Σύντομα αυτά τα χόρτα θα είναι τα μόνα που θα έχω να φάω. Σύντομα θα επιστρέψουμε στις συνήθειες των προγόνων μας και θα είναι δύσκολο για μας, πολύ δύσκολο».

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "BBC: Οι Έλληνες συνταξιούχοι θα μαζεύουν χόρτα για να επιβιώσουν"

Μόνο η Ν. Αφρική ξεπερνά την Ελλάδα ως προς την ανεργία

Μόνο η Νότια Αφρική ξεπερνά την Ελλάδα στα ποσοστά ως προς την ανεργία. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ για το τρίτο τρίμηνο του 2015, η Ελλάδα έχει ποσοστό ανεργίας της τάξεως του 24,7%, ενώ η Νότια Αφρική 25,4%.

Ακόμη δεν έχουν καταγραφεί τα στοιχεία του τέταρτου τριμήνου, όμως, στο τέλος του έτους η ανεργία στη χώρα μας σημείωσε ελάχιστη πτώση στο 24,6%.
Η Ελλάδα κατέχει το τέταρτο χαμηλότερο ποσοστό στη συνολική απασχόληση, με 51,1%, και το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό στην απασχόληση ατόμων 55-64 ετών, με μόλις 34,6%.



enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνο η Ν. Αφρική ξεπερνά την Ελλάδα ως προς την ανεργία"

Τσακαλώτος: Κλειδί ένας λογικός συμβιβασμός

Aπαραίτητη προϋπόθεση για την έγκαιρη και ομαλή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης χαρακτήρισε ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, την επίδειξη λελογισμένων απαιτήσεων από πλευράς των θεσμών.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι αν δεν έχουμε έναν «λογικό συμβιβασμό» με τους θεσμούς, θα καθυστερήσει η έναρξη του ενάρετου κύκλου για την οικονομία, σημειώνοντας πάντως ότι η εικόνα δείχνει περισσότερο ευοίωνη σε σχέση με το παρελθόν.

Στο καλό σενάριο, η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί τέλη Μαρτίου, το αργότερο αρχές Απριλίου, εκτίμησε ο υπουργός οικονομικών.

Η χαλάρωση των capital controls, η περαιτέρω διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά αλλά και η αξιοποίηση για επενδυτικούς σκοπούς των αδιάθετων κεφαλαίων από το πακέτο των 25 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αποτελούν τα βασικά σημεία για την επιστροφή σε μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Σήμα για να βρεθεί η χώρα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα αποτελέσει το άνοιγμα της συζήτησης για τη μείωση του χρέους, σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Κρίσιμο πάντως κατά τον ίδιο είναι να υπάρξουν παρεμβάσεις με ποιοτικά χαρακτηριστικά για να τροφοδοτηθεί η προσέλκυση επενδύσεων με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Ως παράδειγμα τέτοιων παρεμβάσεων, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε την πριμοδότηση εταιριών ανάπτυξης λογισμικού που εξάγεται σε τρίτες χώρες.

Σημαντικός, σύμφωνα με τον υπουργό, θα είναι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στην προσέλκυση μακροπρόθεσμου ορίζοντα επενδύσεων, καθώς και η στροφή των τραπεζών στον παραδοσιακό ρόλο χρηματοδότησης της οικονομίας.

Για να ενισχυθεί η ρυθμιστική ικανότητα του κράτους ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αποκτήσει ο ενάρετος κύκλος, απαιτείται μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, που αποτελεί, σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών, μια συνεχή διαδικασία και απόλυτη προτεραιότητα για τη νέα εποχή.

Ο διορισμός μόνιμων Γενικών Γραμματέων σε όλα τα υπουργεία αποτελεί μια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε ο διοικητικός μηχανισμός να αποκτήσει την απαραίτητη «θεσμική μνήμη».

Από την πλευρά του, ο κ. Χοακίν Αλμούνια, πρώην αντιπρόεδρος της Κομισιόν, σημείωσε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να τρέξει ταχύτερα τις μεταρρυθμίσεις, κάτι που έχει κάνει η Ισπανία με αποτέλεσμα να εμφανίζει αυτή τη στιγμή χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας και επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους θεσμούς, υλοποιώντας τις μεταρρυθμίσεις, ώστε με τη σειρά της η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να συμβάλλει στη χρηματοδότηση της οικονομίας και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υπογράμμισε στην παρέμβασή του ο επικεφαλής της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόιερ.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσακαλώτος: Κλειδί ένας λογικός συμβιβασμός"

Αγρότες: Σαββατοκύριακο με αποκλεισμούς δρόμων και συσκέψεις

Ένα Σαββατοκύριακο με μπλόκα, αλλά και συσκέψεις για τις επόμενες κινήσεις τους, αποφάσισαν οι αγρότες για το επόμενο διήμερο, προειδοποιώντας ότι, από τη Δευτέρα θα αυξήσουν τις ώρες αποκλεισμού δρόμων, κόμβων και τελωνείων.

Στον απόηχο των χθεσινών γεγονότων και της έντασης που προκλήθηκε στη Θεσσαλονίκη - που κατέληξε σε απόφαση για ματαίωση των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica- οι αγρότες έχουν προγραμματίσει τοπικές συσκέψεις, ενώ η σύσκεψη με εκπροσώπους από 35 μπλόκα στα Τέμπη θα ξεκινήσει στις 2:00 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μάλιστα, συζητείται ήδη, η πιθανότητα να κλείσουν από τη Δευτέρα τα Τέμπη επ’ αόριστον, σε μία προσπάθεια άσκησης ακόμη μεγαλύτερης πίεσης προς την κυβέρνηση.

Σε αναμονή βρίσκονται και οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας, οι οποίοι θέτουν ως προϋπόθεση για συνάντηση με τον πρωθυπουργό τη θέσπιση αφορολόγητου και την κατάργηση του τεκμηρίου διαβίωσης και εντάσσουν στα βασικά αιτήματα τους τη σύνδεση ασφαλιστικού και φορολογικού, κάνοντας λόγο για αυτόνομο ΟΓΑ.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη στη 13.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, σε επίπεδο νομού αφορά στα εξής: Το μπλόκο στη γέφυρα Σερβικιά στα Γιαννιτσά θα κλείνει 11.00-12.00 το πρωί όπως και αυτά σε Έδεσσα, αυτό στο Αμύνταιο θα κλείνει 10.00-12.00 το πρωί και αυτά σε Μελίσσι, Μαυροβούνι και Αλυσίδα 'Αρνισσας θα κλείνουν 17.30-20.00 το βράδυ. Αυτές οι ώρες ισχύουν για το Σαββατοκύριακο, ενώ το Σάββατο μετά τη συνάντηση των Τεμπών θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι από Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Το μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, που έχει «απαγορέψει» από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 την είσοδο σε νταλίκες και φορτηγά, δίνοντας ελευθέρας στα λεωφορεία και τα ΙΧ οχήματα θα συνεχίσει με το ίδιο ρυθμό μέχρι και την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, όπως επισήμανε στην ΕΡΤ ο αγροτοσυνδικαλιστής Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος. Γνωστοποίησε δε, ότι μηνιαίως τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα περνούν περισσότερες από τις 15.000 νταλίκες και φορτηγά.

Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και σήμερα «μπλόκαραν» το δρόμο 12.00-18.00, όπως και στα Τέμπη, ώστε να μην «ταλαιπωρηθούν οι οδηγοί φτάνοντας Θεσσαλονίκη», όπως είπε ο αγροτοσυνδικαλιστής, επικεφαλής του συντονιστικού στο μπλόκο, Αχιλλέας Καμπούρης. Διευκρίνισε δε, ότι «σήμερα επιτρέψαμε τη δίοδο σε πέντε τουριστικά λεωφορεία με παιδιά, που κατευθύνονταν στη Λάρισα. Δεν υπάρχει όμως καμία περίπτωση να δίνουμε «ελευθέρας» σε όσους θέλουν να πάνε στην Agrotica» και τόνισε «να φροντίζουν να περνούν πριν τις 12.00 το μεσημέρι, οπότε και κλείνουμε».

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20 Ιανουαρίου, η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Όπως μας ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Παναγής, «δεν αποκλείεται να αποφασίσουμε κλιμάκωση της κινητοποίησης και να σκληρύνουμε τη στάση μας».

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρότες: Σαββατοκύριακο με αποκλεισμούς δρόμων και συσκέψεις"

Πέρασε η τροπολογία Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

Πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία Παππά, η οποία προβλέπει ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών θα αποφασίζεται με απλή πλειοψηφία από το Κοινοβούλιο έπειτα από σχετική εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας. Προηγήθηκε σφοδρή σύγκρουση κατά τη συζήτηση, που κατέληξε σε ονομαστική ψηφοφορία.

Την τροπολογία υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», ενώ τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν. Συνολικά ψήφισαν 256 βουλευτές. «Ναι» είπαν 153, «όχι» 101 και «παρών» 2.

Η κυβέρνηση διεμήνυσε ότι στόχος της είναι να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοτπικό τοπίο, κάτι που δεν έχουν κάνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα τελευταία 25 χρόνια.

Η αντιπολίτευση άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση μιλώντας για αντισυνταγματική διάταξη, καθώς η απόφαση για τον αριθμό των αδειών θα λαμβάνεται πλέον από το Κοινοβούλιο έπειτα από εισήγηση του υπουργού Επικρατείας και όχι, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, από το ΕΣΡ.

Επίσης, η αντιπολίτευση εγκάλεσε τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για το γεγονός ότι δεν έχει δώσει στο Κοινοβούλιο τον αριθμό αδειών.

Η ΝΔ κατέθεσε δική της τροπολογία, με την οποία πρότεινε όλες οι αρμοδιότητες να επιστρέψουν στο ΕΣΡ, μεταξύ αυτών και του καθορισμού του αριθμού των αδειών, με τον Ν. Δένδια να δηλώνει ότι εάν γίνει αποδεκτή η προτεινόμενη ρύθμιση από την κυβερνητική πλειοψηφία, τότε το κόμμα του θα προστρέξει στην επιλογή των νέων μελών του ΕΣΡ (απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 4/5 στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής).

Παππάς: Αποφασιστικότητα και βούληση

«Αυτή η κυβέρνηση έχει και την πολιτική βούληση και την αποφασιστικότητα, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα νομικά εργαλεία, να βάλει τάξη σε αυτό το καθεστώς ντροπής που δεν τιμά κανένα και να επιβάλει κανόνες απόλυτης διαφάνειας για την λειτουργία των τηλεοπτικών καναλιών» υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς.

Παράλληλα, μίλησε για ακρότητες και χυδαιότητες που ακούσθηκαν στην αίθουσα, όπως οι αναφορές περί «χουντικής ρύθμισης» ή «διάταξη που θα γίνει ο πολιτικός τάφος της κυβέρνησης».

«Κάποιοι δεν θέλουν να γίνει ο διαγωνισμός. Θα γίνει, όμως... Αυτή η κυβέρνηση είναι απολύτως αποφασισμένη» τόνισε και επιτέθηκε σε ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι ποτέ δεν ήθελαν την διαφάνεια γι' αυτό και ποτέ δεν προχώρησαν σε διαγωνισμό, ενώ διαχώρισε την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, σημειώνοντας ότι «κάτι προσπάθησε να κάνει».

«Εσείς που ψηφίζατε τις περικοπές και το πετσόκομμα των συντάξεων με την ηρεμία του Βούδα, τώρα εξεγείρεστε με το πάθος του φανατικού επειδή είπαμε θα κάνουμε διαγωνισμό» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός Επικρατείας κάλεσε τέλος όλα τα κόμματα να υπερψηφίσουν την τροπολογία, και αν όχι, όπως είπε, θα πρέπει να κάνουν κάτι, ώστε σύντομα να προχωρήσει η συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτρευσης

Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα του, με την οποία όλες οι αρμοδιότητες για τις τηλεοπτικές άδειες μεταφέρονται στο ΕΣΡ.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση η ΝΔ να αφήσει τον υπουργό ή την κυβέρνηση να εκβιάσει την ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα» υπογράμμισε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτηρίζοντας πυροτέχνημα την απόφαση του υπουργού Επικρατείας να ψηφίζει η Βουλή μετά από δική του εισήγηση, για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

Εν τω μεταξύ, την έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλής προκάλεσε η πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη, να αναβληθεί η ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Τρεις μήνες περιμένει και η κυβέρνηση και η Βουλή και οι αρμόδιες αρχές για να εφαρμοστεί ο νόμος. Αρκετά η καθυστέρηση» ανέφερε ο Νίκος Βούτσης.

«Δεν μπορεί να χωρέσει διψήφιος αριθμός αδειών. Το κρίσιμο ζήτημα είναι πιστοποιείται η βιωσιμότητα των τηλεοπτικών καναλιών» είπε. Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια από κυβερνητικής πλευράς για να βρεθεί συναινετική λύση, προαναγγέλλοντας ότι την Δευτέρα στην Διάσκεψη των Προέδρων θα ανοίξει ο ίδιος το θέμα, ζητώντας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ώστε «να αποδείξουμε ότι η Βουλή δεν πρέπει να είναι σε εθελούσια ομηρία των ΜΜΕ».

Τα υπόλοιπα κόμματα

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για «κενή λευκή νομοθετική ρύθμιση», τόνισε ότι ο νόμος ελέγχεται δικαστικά, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη σε ένα φαύλο κύκλο που η ίδια άνοιξε.

«Η διαδικασία των δήθεν αδειών δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ. Και αν επιδιώξετε την ολοκλήρωση της αυτό θα είναι ο πολιτικός τάφος της κυβέρνησης σας» ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης επέκρινε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως είπε, επιμένει να μην θέλει να αποφασίσει το ΕΣΡ για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, αλλά η κυβέρνηση και, πρόσθεσε ότι, αυτό είναι θέμα λειτουργίας της Δημοκρατίας.

Το Ποτάμι, που δεν συντάχθηκε με την ένσταση αντισυνταγματικότητας της ΝΔ, καταψήφισε την τροπολογία με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Χάρη Θεοχάρη να υποστηρίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος των τηλεοπτικών αδειών και των υπερεξουσιών του υπουργού.

«Για ατέλειωτο πολιτικό και οικονομικό αλισβερίσι που γινόταν και συνεχίζεται και σήμερα», αλλά και για υποκρισία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του ψηφίζει «παρών».

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν οι ΑΝΕΛ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Δημήτρη Καμμένο να υπογραμμίζει την ανάγκη επιβολής κανόνων διαφάνειας στο τηλεοπτικό τοπίο που μέχρι σήμερα λειτουργεί άναρχα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέρασε η τροπολογία Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες"

Η ΕΛΑΣ απαγορεύει όλες τις συγκεντρώσεις για αύριο

Μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια και τις συμπλοκές στο Μοναστηράκι μεταξύ αντιεξουσιαστών και ομάδας γερμανών ακροδεξιών, η ΕΛ.ΑΣ. με απόφαση του Αττικάρχη ανακοίνωσε ότι απογορεύει για αύριο Σάββατο όλες τις συγκεντρώσεις.

Η ΕΛ.ΑΣ. επικαλείται λόγους δημόσιας ασφάλειας, και επισημαίνει ότι η απαγόρευση αφορά συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, και πιο συγκεκριμένα στο τρίγωνο Χίλτον-Ρηγίλης-Συντάγματος.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε καθώς η Χρυσή Αυγή είχε ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιούσε εκδήλωση για τα Ίμια στο Σύνταγμα την ίδια σιγμή που οι αντιξεουσιαστικές ομάδες θα έκαναν μία δική τους στα Προπύλαια.

Το κείμενο της ανακοίνωσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχει ως εξής:

«Ανακοινώνεται ότι, με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 μέχρι και την 24:00 ώρα του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου 2016, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών, που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Β. Όλγας (από τη συμβολή της με τη Β. Κωνσταντίνου) – δεξιά Λ. Β. Αμαλίας – αριστερά Φιλελλήνων – Πλατεία Συντάγματος – αριστερά Μητροπόλεως – δεξιά Νίκης – δεξιά Καραγιώργη Σερβίας – αριστερά Σταδίου – δεξιά Βουκουρεστίου – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – δεξιά Μαρασλή – αριστερά Ι.Δ. Πατέρα – δεξιά Γενναδίου – αριστερά Ιασίου – δεξιά Βλαδήμηρου Μπένση – δεξιά Λ. Β. Σοφίας – αριστερά Χατζηγιάννη Μέξη – δεξιά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Βασιλέως Κωνσταντίνου (μέχρι τη συμβολή της με τη Λ. Β. Όλγας)».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΛΑΣ απαγορεύει όλες τις συγκεντρώσεις για αύριο"

Αβραμόπουλος: Δεν τέθηκε θέμα εξόδου χώρας από τη ζώνη Σένγκεν

Την ξεκάθαρη θέση πως «ούτε τέθηκε, ούτε συζητήθηκε έξοδος καμίας χώρας από τη ζώνη Σένγκεν» διατύπωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επισημαίνοντας μάλιστα πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται καν.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Εconomist «The world in 2016 - Gala Dinner» στην Αθήνα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας τόνισε όμως πως «αυτό που είναι αυτονόητο, είναι ότι όλες οι χώρες μέλη της ζώνης Σένγκεν οφείλουν να εφαρμόζουν τα όσα προβλέπονται από τον συνοριακό κώδικα».

Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε πως η εφαρμογή των κοινών κανόνων διασφαλίζει το μεγάλο αυτό επίτευγμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αλλά και προστατεύει τα ίδια τα κράτη - μέλη καθώς, όπως είπε, «όλοι μοιραζόμαστε την ευθύνη για την ασφαλή μας ελεύθερη μετακίνηση στη ζώνη Σένγκεν».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο Επίτροπος τόνισε πως τα ελληνικά εξωτερικά σύνορα είναι τα κοινά ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα και όλοι από κοινού οφείλουν να συνδράμουν τη χώρα μας στο τεράστιο έργο φύλαξής τους, για αυτό και η ΕΕ κατέθεσε πρόταση για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Συνοριοακτοφυλακής. Μάλιστα θέλοντας να κλείσει το θέμα ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για υπερβολές, παραφιλολογία και φήμες που κάνουν μόνο κακό.

«Η Ελλάδα έχει μόνο ένα δρόμο μπροστά της, της Ευρώπης. Αυτή ήταν και παραμένει μια ιστορική επιλογή, με ιστορική προοπτική» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την Έκθεση Έκθεση Αξιολόγησης Σένγκεν που έγινε τον προηγούμενο Νοέμβριο ο κ. Αβραμόπουλος είπε πως διαπίστωσε μια σειρά από ελλείψεις, οι οποίες και πρέπει να θεραπευθούν.

«Οι ελληνικές αρχές είναι ενήμερες και όπως είναι εύλογο προχωρούν ήδη στις απαραίτητες ενέργειες.

Φυλάμε σύνορα δεν σημαίνει κλείνουμε τα σύνορα:

Σημαίνει, διεκπεραιώνουμε όλους τους ελέγχους ασφάλειας και καταγραφής των εισερχόμενων μεταναστών» είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την πεποίθηση πως τα κενά που υπάρχουν θα καλυφθούν και με τη συνδρομή των εμπειρογνωμόνων από όλα τα Κράτη - Μέλη που θα εγκατασταθούν στα hotspot, με την δημιουργία των αναγκαίων θέσεων προσωρινής υποδοχής, έως ότου νόμιμα οι πρόσφυγες μεταφερθούν σε άλλα κράτη - μέλη καθώς και με την επιστροφή των παράτυπων μεταναστών στις χώρες τους ή στις χώρες διέλευσης.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει εντατικοποιήσει τους ρυθμούς, ώστε όλα, για όσα έχει δεσμευτεί, να είναι έτοιμα μέσα στις τελικές προθεσμίες. Κανείς δε θέλει να φτάσουμε το Μάιο και να συνεχιστούν έλεγχοι στα «εσωτερικά σύνορα» στην Ευρώπη, όπως γίνεται ήδη μεταξύ Αυστρίας και Γερμανίας και αλλού» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνοντας πως «το κόστος της μη - Σένγκεν, πρωτίστως το συμβολικό κόστος, αλλά και το οικονομικό είναι τεράστιο».

Ο Έλληνας Επίτροπος αναφέρθηκε και στην άνοδο του λαϊκισμού και του εθνικισμού στην Ευρώπη ζητώντας να σταματήσει άμεσα αυτό το φαινόμενο.

«Μέσα σε αυτή την άνοδο του λαϊκισμού και των εθνικισμών σε όλη την Ευρώπη, έχει σημασία να διαχωρίζουμε καταστάσεις και να σεβόμαστε τις αξίες του ανθρωπισμού.

Και καλό θα είναι στην Ευρώπη να σταματήσει αυτό το επικίνδυνο φαινόμενο να επιρρίπτει ο ένας ευθύνη στον άλλο. Κανείς δε θα τα καταφέρει μόνος του. Μόνο ενωμένοι θα πάμε μπροστά» είπε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Αβραμόπουλος: Δεν τέθηκε θέμα εξόδου χώρας από τη ζώνη Σένγκεν"

Θα κλείσει αύριο στις 12 ο σταθμός του μετρό «Ευαγγελισμός»

Κλείνει στις 12 αύριο το μεσημέρι, Σάββατο, ο σταθμός του μετρό «Ευαγγελισμός», λόγω συγκέντρωσης την οποία έχει προγραμματίσει η Χρυσή Αυγή.

Το κλείσιμο του σταθμού αποφασίστηκε από την αστυνομία, η οποία, έχει, επίσης, απαγορεύσει για αύριο όλες τις συγκεντρώσεις στο κέντρο των Αθηνών

Η απόφαση για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων ελήφθη μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια και τις συμπλοκές στο Μοναστηράκι, μεταξύ αντιεξουσιαστών και ομάδας γερμανών ακροδεξιών.
Η αστυνομία επικαλείται λόγους δημόσιας ασφάλειας, ενώ σημειώνει ότι η απαγόρευση αφορά συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, και πιο συγκεκριμένα στο τρίγωνο Χίλτον-Ριγήλης-Συντάγματος.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Θα κλείσει αύριο στις 12 ο σταθμός του μετρό «Ευαγγελισμός»"

Ένοπλες Δυνάμεις: Μεταθέσεις με μόρια για να μπει φρένο στο «βύσμα»

Με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπερψηφίστηκε χθες, από την Ολομέλεια της Βουλής, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με το οποίο ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στις μεταθέσεις οπλιτών, τους ανυπότακτους, τους αντιρρησίες συνείδησης, καθώς και θέματα μέριμνας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα, υπερψηφίστηκε τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, για την ολοκλήρωση της ναυπήγησης των δύο πυραυλακάτων τύπου Super Vita, του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκονται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, σε 29 μήνες.

Με τον τρόπο αυτό, τόνισε ο κ. Βίτσας, το Πολεμικό Ναυτικό εξασφαλίζει την κάλυψη επιχειρησιακών του αναγκών και οι εργαζόμενοι «εργασία, αλλά και προοπτική από τους 29 μήνες και μετά».

Αρκετά άρθρα του νομοσχεδίου έγιναν δεκτά χωρίς αρνητική τοποθέτηση από οποιοδήποτε κόμμα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων υπερψηφίστηκε με πολύ περισσότερες ψήφους από αυτές που έλαβε το νομοσχέδιο επί της αρχής.

Ειδικότερα, ρυθμίζονται τα παρακάτω:

- Καθιερώνεται ένα αντικειμενικό σύστημα μεταθέσεων των οπλιτών για όλους τους κλάδους, με τη θέσπιση ενός διαφανούς συστήματος μοριοδότησης, που μπορεί να ελέγχεται από τους ίδιους τους οπλίτες, αλλά και από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. "Τυποποιούνται οι διαδικασίες και εξαλείφονται οι δυνατότητες αυθαίρετων μεταθέσεων" ανέφερε σχετικά στη Βουλή ο κ. Βίτσας.

"Είναι μία προσπάθεια να απαγκιστρώσουμε την κάθε οικογένεια από το άγχος και την προσπάθεια να αναζητήσει, όταν έρθει η ώρα, τον «κατάλληλο» άνθρωπο και να σταματήσει μάλιστα μετά να ξεπληρώνει «γραμμάτια» για την καλή μετάθεση" επισήμανε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κάλεσε τους βουλευτές να πάρουν καθαρή θέση απέναντι στο "βύσμα". "Ή δηλώνουμε τη ρήξη με την προηγούμενη κατάσταση ή, αν και συμφωνούμε, στην ουσία εξακολουθούμε να παρέχουμε την ανοχή μας, να συνεχίζουμε με υποκριτικό τρόπο να καταγγέλλουμε τα ρουσφέτια, ενώ συγχρόνως εξακολουθούμε να αναζητούμε πελατειακές σχέσεις" ανέφερε χαρακτηριστικά.

- Η στρατιωτική θητεία συνδυάζεται και με την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας. Οι οπλίτες ιατροί θα μπορούν ταυτόχρονα να υπηρετούν τη θητεία τους, αλλά και να εκπληρώνουν την υποχρέωση αγροτικού ιατρού με την προβλεπόμενη από το υπουργείο Υγείας αμοιβή. Αυτό, αντίστοιχα, θα μπορεί να γίνεται και για άλλες επιστημονικές ειδικότητες.

- Τακτοποιείται στρατολογικά, ποινικά και διοικητικά μεγάλος αριθμός ανυπότακτων, εφόσον έχουν ήδη ή πρόκειται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Διαγράφονται τα πρόστιμα των 6.000 ευρώ και κλείνουν οι ποινικές υποθέσεις. Οι διατάξεις αυτές αφορούν και τους αντιρρησίες συνείδησης. Ειδικά για τους ανυπότακτους άνω των 35 ετών, μειώνεται ο χρόνος τον οποίο υποχρεωτικά πρέπει να υπηρετήσουν, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα εξαγοράς του υπολοίπου της θητείας.

- Με σειρά διατάξεων αντιμετωπίζονται θέματα μέριμνας υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Αφορούν κυρίως προσωπικό, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας στο οικογενειακό του περιβάλλον, και αποκαθίστανται και αδικίες ή παραβλέψεις.

Συγκεκριμμένα:

- Ρυθμίζεται η καταβολή του επιδόματος εξομάλυνσης και για τους γονείς που τελούν σε διάζευξη ή διάσταση ή είναι άγαμοι και καταβάλλουν διατροφή. Παύουν πλέον να αντιμετωπίζονται σαν να μην είχαν παιδιά. Η γονική ιδιότητα προφανώς συνεχίζει να υπάρχει και έπειτα από διαζύγιο.

- Επεκτείνεται το ευεργέτημα της εργασιακής αποκατάστασης των μελών της οικογενείας του πεσόντος από ένα σε δύο άτομα.

Περαιτέρω:

- Αντιμετωπίζονται για πρώτη φορά ενιαία τα στελέχη του Στρατού Ξηράς και εξασφαλίζεται ισότητα στο δικαίωμα πρόσβασης και σίτισης σε όλες τις στρατιωτικές λέσχες.

- Θεσμοθετείται Γραφείο Στήριξης Οπλιτών, που υπάγεται απευθείας στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Σκοπός του είναι κατ’ αρχήν η παροχή συναισθηματικής και ψυχολογικής στήριξης.

- Ρυθμίζονται θέματα εκπαίδευσης και λύνονται πρακτικά προβλήματα που υπήρχαν, αλλά γίνονται και ουσιαστικές παρεμβάσεις. Για πρώτη φορά το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αντιμετωπίζεται ενιαία. Παρέχεται το δικαίωμα απόκτησης γνώσεων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και στους υπαξιωματικούς.

- Δίνεται η ευκαιρία σε νεαρούς αξιωματικούς να μη σταματήσει η σταδιοδρομία τους στην ηλικία των 25 και των 30 ετών, με την επαναφορά των βαθμολογιών στην κλίμακα που ίσχυε από το 1996 για τα υποχρεωτικά στρατιωτικά σχολεία.

"Δεν μπορεί να αφήνεις στάσιμο έναν αξιωματικό που έχει μπροστά του άλλα 30 χρόνια υπηρεσίας, επειδή δεν πέτυχε βαθμό άνω του 17 σε ένα σχολείο διάρκειας έξι και εννιά μηνών. Δεν είναι καν, κατά τη γνώμη μας, αξιοκρατικό» σχολίασε σχετικά ο Δημήτρης Βίτσας.

Τέλος, αναβαθμίζεται η εκπαίδευση στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, με το χρόνο φοίτησης σε αυτές να ανεβαίνει στα τρία χρόνια.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένοπλες Δυνάμεις: Μεταθέσεις με μόρια για να μπει φρένο στο «βύσμα»"

Χανιά: Ποδήλατα στην υπηρεσία του Νόμου

Με ένα διαφορετικό μέσο έχουν την ευκαιρία να βλέπουν οι κάτοικοι των Χανίων τους αστυνομικούς, οι οποίοι περιπολούν -πλέον- στην πόλη τους, όχι με περιπολικό ή με τα πόδια, αλλά… με ποδήλατα.

Οι περιπολίες αστυνομικών με ποδήλατα έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες στα Χανιά με επιλεγμένο αστυνομικό προσωπικό του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων.

Σκοπός της δράσης, που εφαρμόζεται πιλοτικά, είναι η αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση πολιτών και επισκεπτών των Χανίων, καθώς και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, μέσω της ενίσχυσης της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας και δράσης.

Αποστολή της συγκεκριμένης ομάδας είναι η αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών των Χανίων, παρέχοντας σε αυτούς τις κατάλληλες οδηγίες και απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερα αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, στόχος είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, μέσω της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας, για άμεση ανταπόκριση και διαχείριση περιστατικών. Οι αστυνομικοί – ποδηλάτες για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους διαθέτουν ειδικού τύπου στολή (ποδηλάτη) και είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαιτούμενα είδη.

Σημειώνεται ότι η αστυνόμευση με ποδήλατα θα εφαρμόζεται σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Έχει τα χαρακτηριστικά ολοκληρωμένου προγράμματος, καθώς περιλαμβάνει σχεδιασμό για όλα τα επιμέρους στάδια ανάπτυξης και υλοποίησής του, ενώ τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται από τις αρμόδιες επιτελικές δομές, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η αποδοτικότητά τους.

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Ποδήλατα στην υπηρεσία του Νόμου"

Ομολογεί πάλι τα λάθη του το ΔΝΤ για Ελλάδα, αλλά δεν κάνει τίποτα για να τα διορθώσει

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χαρακτηρίζει «ξεκάθαρα μη βιώσιμο το χρέος» της Ελλάδας, ενώ σε ειδική έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα, τονίζει ότι η συστημική εξαίρεση, όπως χαρακτηρίστηκε η περίπτωση της Ελλάδας το 2010, δεν ήταν ορθή.

Τότε είχε επιλεγεί ουσιαστικά να αλλάξει το καταστατικό για να δοθούν στη χώρα μας περισσότερα δανεικά απ’ όσα εδικαιούτο, μία εξέλιξη που απέτρεψε την αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία και ήταν αναγκαία για να καταστεί βιώσιμο το χρέος.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Στρατηγικής, Πολιτικής και Επιθεώρησης Hugh Bredenkamp δήλωσε ότι το 2010 θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί καλύτερα και αποτελεσματικότερα η ελληνική κρίση, απ’ ότι τελικά έγινε μέσω της συστημικής εξαίρεσης. Στην ουσία αμφισβητεί τη μεθόδευση που επέλεξε τότε το Ταμείο σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους.

Στην πολυσέλιδη έκθεση τονίζονται τα εξής:

«Όταν η ελληνική κρίση κορυφώθηκε στις αρχές του 2010, ούτε οι θεσμικές ρυθμίσεις στη ζώνη του ευρώ, ούτε οι χρηματοοικονομικές αγορές ήταν έτοιμες για αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους σε μια νομισματική ένωση στην οποία μετείχαν στενά συνδεδεμένες προηγμένες οικονομίες. Σε αυτό το πλαίσιο, η συστηματική εξαίρεση αγόρασε χρόνο για να αποκτηθούν οι απαραίτητες αντιπυρικές ζώνες. Όμως, η αποτελεσματικότητα του ελληνικού προγράμματος διάσωσης στον μετριασμό της μετάδοσης της κρίσης ήταν μειωμένη».

Σύμφωνα με την έκθεση, αργότερα ελήφθη πολιτική απόφαση από τους ηγέτες της Ευρωζώνης οι οποίοι δέχθηκαν πως οι όροι χρηματοδότησης της Ελλάδος από τον επίσημο τομέα έπρεπε να βελτιωθούν για να ενισχύσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Τα στελέχη του Ταμείου δικαιολογούνται, για να μην λάβουν το μεγάλο μερίδιο της ευθύνης που τους ανήκει, και υπογραμμίζουν στην έκθεση πως οι πολιτικές δηλώσεις που έγιναν τότε για το ελληνικό πρόγραμμα ενέτειναν τις αμφιβολίες για την κατάσταση χωρών της Ευρωζώνης, και ανάγκασαν τους επενδυτές να αναθεωρήσουν τις θέσεις τους σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους σε αυτές τις χώρες (εννοεί όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία). Καταγράφει τη δήλωση στο Ντοβίλ της Καγκελαρίου Μέρκελ και του προέδρου Σαρκοζί που πρότειναν να μοιραστούν το βάρος μελλοντικών χρεοκοπιών και οι ιδιώτες με αποτέλεσμα να κλιμακωθεί και για ένα διάστημα να γίνει ανεξέλεγκτη η κρίση στην Ιρλανδία.

Είναι σημαντικό, πάντως, αν και για την Ελλάδα ήρθε πολύ αργά αυτή η παραδοχή, ότι το ΔΝΤ ομολογεί πως όσα έγιναν τον Μάιο του 2010 για να παρακαμφθούν τα εμπόδια και να δοθούν τα δανεικά στην Ελλάδα δεν ήταν ορθά, διότι:

— Καθυστέρησε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μία εξέλιξη που είχε πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, και,

— Δεν απετράπη τελικά η μετάδοση και διάχυση των επιπτώσεων της ελληνικής κρίσης χρέους σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Υπογραμμίζεται πάντως ότι στην περίπτωση της Ελλάδα το 2010 δεν περιλήφθηκε στο πρόγραμμα αναδιάρθρωση του χρέους με έγκριση της ίδιας της χώρας.

mignatiou
Διαβάστε Περισσότερα » "Ομολογεί πάλι τα λάθη του το ΔΝΤ για Ελλάδα, αλλά δεν κάνει τίποτα για να τα διορθώσει"

Απίστευτο: Το νοσοκομείο δεν έγραψε ότι η εξαδέλφη Πολάκη πήρε τα οπιούχα φάρμακα

Απίστευτες φαίνεται ότι είναι οι παραλείψεις στην υπόθεση της εξαδέλφης του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και την κλοπή των οπιούχων φαρμάκων που αποκάλυψε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Παρότι η ίδια παραδέχθηκε πως υπεξαίρεσε τις πεθιδίνες, όπως αποκάλυψε η πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου Ματίνα Παγώνη, στο φάκελο από το νοσοκομείο Ηρακλείου αποκρύφθηκε ποιος πήρε τα φάρμακα.

Από όλα αυτά προκύπτει πρωτοφανής μεθόδευση από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου για να καλυφθεί η εξαδέλφη του υπουργού Υγείας παρότι η ίδια η Νεκταρία Πολάκη σε διαδοχικές δηλώσεις και συνεντεύξεις της έχει παραδεχθεί ότι εκείνη είναι το πρόσωπο που πήρε τις πεθιδίνες χωρίς προηγούμενως να ζητήσει άδεια.

Σαν αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, το πειθαρχικό Συμβούλιο δεν μπόρεσε να κρίνει επί της ουσίας την υπόθεση και διέκοψε τη συνεδρίασή του λίγο μετά την έναρξή της.
Τα μέλη του αποφάσισαν να στείλουν τον φάκελο στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης με τη σημείωση ότι λείπουν από αυτόν σημαντικά έγγραφα και στοιχεία, που να στοιχειοθετούν το αίτημα για παραπομπή της αναισθησιολόγου.


Από ιατρικές πηγές σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το πειθαρχικό συμβούλιο λαμβάνει φάκελο στον οποίο δεν περιγράφεται το αδίκημα και δεν παραπέμπεται συγκεκριμένο άτομο.

Είναι απίστευτο ότι στον φάκελο που έλαβε το υπουργείο Υγείας από την ΥΠΕ δεν παραπέμπεται η αναισθησιολόγος για αδίκημα το οποίο η ίδια έχει ομολογήσει ότι διέπραξε.
Σύμφωνα με την απερχόμενη διοίκηση των νοσοκομείων (Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ), η απόφαση του ΔΣ με την οποία παραπέμπεται η κα. Πολάκη στην ΥΠΕ για πειθαρχικό έλεγχο εστάλη στις 23/9/2015. Ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν επίσης και στη «διαδρομή» του φακέλου από την ΥΠΕ στο υπουργείο Υγείας.

Οι δηλώσεις της κυρίας Παγώνη είναι αποκαλυπτικές: «Η διαδικασία σήμερα σταμάτησε διότι δεν έχει γίνει σωστά η διαδικασία παραπομπής της υπόθεσης από το νοσοκομείο της Κρήτης, ούτε έχει κατονομαστεί κάποιος υπεύθυνος. Γενικότερα, υπάρχει μια εισήγηση ότι υπάρχει απώλεια οπιούχων φαρμάκων. Τίποτε άλλο. Ο φάκελος επιστρέφει στο νοσοκομείο της Κρήτης. Το νοσοκομείο με εισήγηση του νομικού συμβούλου πρέπει να παραπέμψει πάλι από την αρχή τη διαδικασία, κατονομάζοντας για ποιο πειθαρχικό αδίκημα, ποιος και γιατί παραπέμπεται. Η διαδικασία θα έπρεπε να είχε γίνει σωστά από το νοσοκομείο. Την ευθύνη την έχει το νοσοκομείο. Όταν το νοσοκομείο στείλει πίσω το φάκελο σε εμάς, τότε θα συνεχίσουμε. Ο φάκελος που εστάλη δεν είχε τη συγκεκριμένη παραπομπή για αδίκημα. Το υπουργείο ας δει ποιος έχει τις ευθύνες».

Δεν άφηναν τους δημοσιογράφους να μπουν στο υπουργείο

Οι υπηρεσίες του υπουργείου δεν επέτρεπαν στους δημοσιογράφους να μπουν στο εσωτερικό του κτιρίου της οδού Αριστοτέλους όπως συνηθίζεται προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι δεν υπάρχει η σχετική άδεια, αν και πρόκειται για τους ίδιους δημοσιογράφους που καθημερινά μπαίνουν στο κτίριο για να κάνουν ρεπορτάζ. Τελικώς η είσοδος επετράπη μετά την έναρξη της συνεδρίασης του πειθαρχικού συμβουλίου. Προφανώς δεν ήθελαν να φωτογραφηθεί η εξαδέλφη του υπουργού Υγείας Νεκταρία Πολάκη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο: Το νοσοκομείο δεν έγραψε ότι η εξαδέλφη Πολάκη πήρε τα οπιούχα φάρμακα"

Μεταβίβαζαν αγροτικές ενισχύσεις και... μετά το θάνατό τους

Απάτη σε βάρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) αποκαλύφθηκε από την υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. Όπως ανακοινώθηκε, δικαιούχοι αγροτικών ενισχύσεων, ενώ είχαν πεθάνει, εμφανίζονταν να μεταβιβάζουν τα Δικαιώματα Ενιαίας Ενίσχυσης (Δ.Ε.Ε.) που κατείχαν σε συγγενικά τους πρόσωπα, ώστε να είναι αυτοί οι δικαιούχοι .

Η απάτη αποκαλύφθηκε σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς και της Πέλλας, ενώ η επικύρωση του γνησίου της υπογραφής τους για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων, εμφανίζεται να γίνεται από αιρετούς προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων των οικείων Δήμων.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι δεκαπέντε κάτοικοι των προαναφερόμενων περιοχών, έπαιρναν παράνομες επιδοτήσεις, προκαλώντας ζημιά στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ύψους 24.920 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταβίβαζαν αγροτικές ενισχύσεις και... μετά το θάνατό τους"

Κοινή υπουργική απόφαση: Ένα φαρμακείο ανά χίλιους κατοίκους

Υπεγράφη χθες, Πέμπτη, από τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών τροποποίηση της αριθ. Γ5(β)/Γ.Π.οικ.82829/15 (ΦΕΚ 2330 Β΄) Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού – Ίδρυση φαρμακείου».

Με την νέα τροποποιητική ΚΥΑ, διευκρινίζεται ο τρόπος υπολογισμού των πληθυσμιακών κριτηρίων βάσει των διατάξεων της παραγράφου 3 του άρθρου 36 του Ν. 3918/11 (ΦΕΚ 31 Α΄), σύμφωνα με την οποία καθορίζεται αναλογία ενός φαρμακείου ανά χίλιους (1.000) κατοίκους, κατ’ αρχήν σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων και, όπου αυτές δεν υπάρχουν, σε επίπεδο δημοτικών κοινοτήτων ή δημοτικών ενοτήτων και, όπου δεν υπάρχουν τοπικές ή δημοτικές κοινότητες, ούτε δημοτικές ενότητες, σε επίπεδο δήμων, σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄).

Επιπλέον, καθορίζονται τα κριτήρια βάσει των οποίων οι Περιφέρειες θα κάνουν δεκτές και θα αξιολογούν τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων. Πιο συγκεκριμένα, η σχετική διάταξη ορίζει:

«7. Η παράγραφος 1 του άρθρου 3 του Ν. 1963/1991 (ΦΕΚ 138 Α΄) καταργείται. Οι αιτήσεις για απόκτηση άδειας ίδρυσης φαρμακείου υποβάλλονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 30, παράγραφος 1 του Ν. 4272/2014 (ΦΕΚ 145 Α΄) και
κρίνονται συνολικά ως εξής:

α) Εάν συντρέχουν αιτήσεις φαρμακοποιών ή/και ιδιωτών μη φαρμακοποιών με αιτήσεις συνεταιρισμών φαρμακοποιών μελών της ΟΣΦΕ, προτιμώνται οι φαρμακοποιοί ή/και οι ιδιώτες μη φαρμακοποιοί που αξιολογούνται με τα αυτά κριτήρια κατά το επόμενο β΄ εδάφιο και έπονται οι συνεταιρισμοί.

β) Εάν συντρέχουν αιτήσεις φαρμακοποιών και ιδιωτών-μη φαρμακοποιών, η μεταξύ τους σειρά προτίμησης προκύπτει σύμφωνα με τα κριτήρια της παρ. 2 του άρθρου 3 του Ν. 1963/1991, τα οποία εφαρμόζονται μεταξύ των αιτούντων
φαρμακοποιών και των δηλωθέντων από τους ιδιώτες ως υπεύθυνων για τη λειτουργία του φαρμακείου, φαρμακοποιών (ΦΕΚ Α΄138).

γ) Εάν συντρέχουν αιτήσεις περισσότερων του ενός φαρμακοποιών, ως προς τη μεταξύ τους σειρά προτίμησης εφαρμόζονται οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 3 του Ν. 1963/1991 (ΦΕΚ Α΄138).

δ) Εάν συντρέχουν αιτήσεις περισσότερων ιδιωτών, μη φαρμακοποιών, η μεταξύ τους σειρά καθορίζεται ανάλογα με τη σειρά προτίμησης των δηλωθέντων από αυτούς υπεύθυνων για τη λειτουργία του φαρμακείου φαρμακοποιών, για τους
οποίους εφαρμόζονται επίσης οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 3 του Ν. 1963/1991 (ΦΕΚ Α' 138)».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινή υπουργική απόφαση: Ένα φαρμακείο ανά χίλιους κατοίκους"

Αττική Οδός: Ολιγόωρος αποκλεισμός της εξόδου στη Μεταμόρφωση

Κλειστή λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης τα ξημερώματα του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου και της Δευτέρας 1 Φεβρουαρίου από τη 1:00 πμ έως τις 5:00 πμ. θα παραμείνει η έξοδος της Αττικής Οδού στον κόμβο Μεταμόρφωσης (κόμβος 8), στην κατεύθυνση από Αεροδρόμιο προς Πειραιά

Οι οδηγοί που κατευθύνονται προς Πειραιά ερχόμενοι από την κατεύθυνση του Αεροδρομίου, θα εξέρχονται στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στην κατεύθυνση προς Λαμία και στην αμέσως επόμενη έξοδο της Εθνικής Οδού (έξοδος προς «Πάρνηθα» στη Λ. Τατοΐου) θα κάνουν αναστροφή και θα επανεισέρχονται στην Εθνική Οδό προς Πειραιά.

Προς διευκόλυνση των οδηγών, οι Αττικές Διαδρομές θα εγκαταστήσουν κατευθυντήρια σήμανση στην παράκαμψη. Επιπλέον οι οδηγοί θα μπορούν να πληροφορούνται σχετικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας σε 24ωρη βάση τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της Αττικής Οδού, το 1024.

Η «Αττική Οδός» σας ευχαριστεί για την κατανόηση και ζητά συγγνώμη για την ενόχληση.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική Οδός: Ολιγόωρος αποκλεισμός της εξόδου στη Μεταμόρφωση"

Παπαδημούλης: Μικρότερη Σένγκεν σημαίνει καθόλου Σένγκεν

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στο πλαίσιο της Επιτροπής ECON εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, σε συζήτηση για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«...Οι αντιρρήσεις που έχει η πολιτική μας ομάδα και η κριτική που έχει ασκήσει στον θεσμό του ευρωπαϊκού εξαμήνου, καθώς και στις προτάσεις που έχει καταθέσει πριν λίγους μήνες η Κομισιόν είναι γνωστές. (...) Με δεδομένη και την ανεπάρκεια, και την αποτυχία της πολιτικής που έχει ασκηθεί μέχρι τώρα, χρειάζονται αλλαγές στο μείγμα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής και εγκατάλειψη της δογματικής προσήλωσης στην μονομερή λιτότητα.

Η μονομερής λιτότητα ως δόγμα, δεν έφερε αύξηση, αλλά μείωση των επενδύσεων. Η ευρωζώνη τα καταφέρνει πολύ χειρότερα από την αμερικανική οικονομία ως σύνολο και την ίδια ώρα, μέσα στην ευρωζώνη έχει αυξηθεί και η ανεργία και η φτώχεια και οι ανισότητες.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να διεκδικήσει μέσω της παρέμβασής του ακόμη πιο ισχυρό ρόλο στην διαμόρφωση της νέας οικονομικής πολιτικής και στην στροφή προς τη βιώσιμη ανάπτυξη. Πρέπει να αξιοποιηθεί περισσότερο και το εργαλείο της ευελιξίας, έτσι ώστε να έχουμε τόνωση της ανάπτυξης με τόνωση των επενδύσεων. Θεωρώ επίσης απαραίτητο να επισημάνω ότι από το σχέδιο της τραπεζικής ενοποίησης απουσιάζει η ουσιαστική πρόοδος - δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι τώρα για την προώθηση του τρίτου πυλώνα, που αφορά στην πανευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων. Θεωρούμε ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι απαραίτητο σήμα σταθεροποίησης, όχι μόνο γιατί θα προσθέσει σιγουριά στους καταθέτες, αλλά γιατί θα δώσει ένα σήμα σταθεροποίησης που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη.

Ένα επίσης σημαντικό θέμα είναι η προσφυγική κρίση και η αντιμετώπισή της, η οποία έχει επιπτώσεις και στην άσκηση οικονομικής πολιτικής. Ακούμε κραυγές να λένε: "Απέτυχε η Σένγκεν, να τελειώνουμε με τη Σένγκεν - ή να κάνουμε μια μικρότερη Σένγκεν". Συμφωνώ με τον αρμόδιο Επίτροπο καθώς και με τον Πρόεδρο της Κομισιόν που υποστηρίζουν ότι "μικρότερη Σένγκεν ίσον καθόλου Σένγκεν". Κατάρρευση της Σένγκεν δεν θα κάνει ζημιά μόνο στη δημοκρατία, δεν θα τσαλαπατήσει μόνο δεσμεύσεις - τις οποίες όλα τα κράτη της ΕΕ έχουν αναλάβει έναντι και της υπογραφής τους στη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη - πιθανή επαναφορά των συνοριακών ελέγχων θα κάνει τεράστια ζημιά και στην οικονομία.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δεν μπορούμε να έχουμε μια Ευρώπη α λα καρτ - η οποία είναι καλή όταν δίνει αγροτικές επιδοτήσεις, καλή όταν χρηματοδοτεί μέσω των διαρθρωτικών ταμείων έργα ανάπτυξης και υποδομών, αλλά δεν θέλουμε να υλοποιούμε τις αποφάσεις της Ευρώπης, του Συμβουλίου, της Κομισιόν, του Ευρωκοινοβουλίου όταν πρόκειται να δώσουμε μια ενωμένη αποτελεσματική απάντηση στην προσφυγική κρίση.

Θα ήθελα επίσης χώρες που αντιμετωπίζουν έκτακτες δημοσιονομικές δαπάνες λόγω της προσφυγικής κρίσης, και η χώρα μου η Ελλάδα είναι μία από αυτές, καθώς δέχεται το 85% των προσφυγικών ροών, οι έκτακτες δημοσιονομικές δαπάνες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης να μην υπολογίζονται στο δημοσιονομικό έλλειμμα.

Τέλος, συμφωνώ με την παρατήρηση, και θα κάνουμε προσπάθεια να την ενισχύσουμε, η Κομισιόν και το Κοινοβούλιο να μην κοιτάζουν στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο μόνο τις χώρες που έχουν μακροοικονομικές ανισορροπίες με την μορφή ελλειμμάτων, αλλά και τις πλεονασματικές οικονομίες, γιατί κι εκεί υπάρχει παραβίαση των κανόνων, πιέζοντας για επενδύσεις, για τόνωση της ζήτησης, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι πολιτικές συνοχής».



zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαδημούλης: Μικρότερη Σένγκεν σημαίνει καθόλου Σένγκεν"

«Πράσινο» για υδατοδρόμιο στα Ιωάννινα

Νομοθετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει τα νομικά κωλύματα που εμποδίζουν την αδειοδότηση υδατοδρομίων σε λιμναίο περιβάλλον, θα προωθήσει η κυβέρνηση, μετά την επιστολή που απέστειλε ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας προς τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.

Στην επιστολή, υπήρξε άμεση θετική ανταπόκριση του υπουργού, ο οποίος αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος, επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Με την επιστολή που απέστειλε προχθές το πρωί ο κ. Μπέγκας, προς τον κ. Σπίρτζη, επανέφερε το θέμα του υδατοδρομίου, τονίζοντας πως ο δήμος Ιωαννιτών θεωρεί αναγκαία τη δημιουργία του στην Παμβώτιδα, καθώς, «αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και απαραίτητο εργαλείο», για την περαιτέρω εξέλιξη της επικοινωνίας της πόλης με άλλες περιοχές, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή μας.

Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων έχει θέσει επανειλημμένα και από την αρχή της θητείας της, το θέμα του υδατοδρομίου στις εκάστοτε ηγεσίες του υπουργείου. Μετά τη σημερινή εξέλιξη, ο κ. Μπέγκας εξέφρασε την ικανοποίηση και την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση στην υπόθεση.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πράσινο» για υδατοδρόμιο στα Ιωάννινα"

Χουντής: Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα αποθήκη προσφύγων

«Οι μονομερείς απειλές και εκβιασμοί προς την Ελλάδα έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη μετατροπή της σε στρατόπεδο/αποθήκη προσφύγων», τονίζει σε ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, υπογραμμίζοντας επιπλέον ότι τα hotspots και η εσωτερική μετεγκατάσταση πάνε μαζί, αλλά αδυνατεί προφανώς να την εφαρμόσει η ΕΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση του κόμματος αναφέρονται και τα εξής, μεταξύ άλλων: «Υπάρχει ελληνική κυβέρνηση που θα δεχτεί να γίνει η χώρα αποθήκη προσφύγων; Γιατί αυτό σημαίνει η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης και hotspots –που υποτίθεται ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με προγράμματα ενδοευρωπαϊκής μετεγκατάστασης– όταν η Τουρκία δεν συμμορφώνεται, αρνείται την πάταξη κυκλωμάτων διακινητών, δεν τιμά την εφαρμογή των συμφωνιών επανεισδοχής, αλλά ούτε και τα κράτη-μέλη είναι διατεθειμένα να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα και τη μετεγκατάσταση των έστω 160.000 προσφύγων».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΛΑΕ, ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του παραθέτει στοιχεία που αναδεικνύουν τη μη εφαρμογή των ευρωπαϊκών συμφωνηθέντων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. «Μέχρι σήμερα μόνο 17 κράτη-μέλη συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης των 160.000 προσφύγων, προσφέροντας μόλις 4.237 θέσεις, ενώ οι αφίξεις προσφύγων από τη Μεσόγειο έφτασαν από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα τις 542.000. Παράλληλα, πρόσφατα στοιχεία εισροών μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα αναδεικνύουν απροθυμία συνεργασίας, καθώς οι αφίξεις (Ιανουάριος 2016) άγγιξαν τις 42.797 (με μόνο 130 δεκτές επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία), έναντι 1.694 αφίξεων τον Ιανουάριο του 2015», αναφέρει η ανακοίνωση.
Καταλήγοντας, ο Έλληνας ευρωβουλευτής τονίζει ότι, σε αυτό το περιβάλλον μηδενικής προόδου σε όλα τα συμφωνηθέντα, τόσο σε επίπεδο ΕΕ όσο και σε επίπεδο ΕΕ-Τουρκίας, η Ελλάδα στοχοποιείται και δέχεται αναιτιολόγητες πολλαπλές απειλές από την ΕΕ όπως, έξοδο από τη Συνθήκη Σένγκεν, κλείσιμο συνόρων με εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα, δημιουργία στρατοπέδου προσφύγων 400.000 θέσεων στην Αθήνα, ασφυκτικές προθεσμίες δημιουργίας hotspots κ.λπ.
ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Χουντής: Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα αποθήκη προσφύγων"

Frontex: Λιγότεροι πλέον οι Σύροι μεταξύ των μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Η αναλογία των Σύρων μεταξύ των μεταναστών που φθάνουν στα ελληνικά νησιά έχει μειωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, αντίθετα με αυτή των Ιρακινών, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή υπηρεσία εξωτερικών συνόρων Frontex.

Κατά μέσο όρο, οι Σύροι που καταγράφηκαν σε όλη τη διάρκεια του 2015 ήταν το 56% του συνόλου των μεταναστών. Η αναλογία αυτή μειώθηκε στο 51% τον Οκτώβριο, στο 43% τον Νοέμβριο και στο 39% τον Δεκέμβριο, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η Frontex.

O επικεφαλής της Frontex Φαμπρίτσε Λεγκέρι συνέδεσε τη μείωση αυτή με τη μείωση των ψευδών δηλώσεων μεταναστών οι οποίοι εμφανίζονταν ως Σύροι.

"Με την αυξημένη παρουσία της Frontex και τους επιπλέον Έλληνες δημόσιους λειτουργούς έχουμε μια βελτιωμένη εξακρίβωση των στοιχείων των μεταναστών, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των προσώπων που μπορούν να δηλώσουν ψευδή εθνικότητα έχει μειωθεί", αναφέρει ο Λεγκέρι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

"Είναι σημαντικό να επισημάνουμε πως η Frontex δεν μπορεί παρά να βοηθάει στην εκτίμηση της εθνικότητας των μεταναστών και της πιθανότητας ορισμένοι εξ αυτών να έχουν ανάγκη προστασίας. Όμως η Frontex δεν είναι αρμόδια για τις διαδικασίες ασύλου και οι αριθμοί μας δεν δείχνουν ποιος καταλήγει να ζητήσει άσυλο", υπογράμμισε.

Μολονότι ο αριθμός των Σύρων μειώθηκε, η αναλογία των Ιρακινών αυξήθηκε, φθάνοντας τον Δεκέμβριο το 25%, από 11% τον Οκτώβριο και 12% τον Νοέμβριο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Frontex: Λιγότεροι πλέον οι Σύροι μεταξύ των μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα"

Πεντάωρη στάση εργασίας την Τρίτη στις αστικές συγκοινωνίες

Ακινητοποιημένα θα είναι λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, την ερχόμενη Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, από τις 11:00 έως τις 16:00, λόγω στάσης εργασίας του σωματείου εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ).

Επίσης, την ίδια ημέρα, στις 12:00, τα σωματεία αστικών συγκοινωνιών ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΠΟΣ και ΟΑΣΘ οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Οι εργαζόμενοι ζητούν, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη, αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στις αστικές συγκοινωνίες, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, προσλήψεις προσωπικού και ανανέωση του στόλου. Επιπλέον, ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ & Τεχνικής Βάσης της ΣΤΑΣΥ.

«Η σφοδρή, καταστροφική λαίλαπα μέτρων, βαπτισμένη από τη σημερινή κυβέρνηση σαν "Συμφωνία με τους Εταίρους", αντί 3ο Μμνημόνιο, επιβάλλει μία δυσκολότερη συνέχεια των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, που βέβαιο είναι ότι θα "ρημάξει" κάθε κεκτημένο, πλήττοντας και ακυρώνοντας κατακτήσεις ετών. Είμαστε έτοιμοι, όλοι μαζί, ενωτικά, να σταματήσουμε τα αδηφάγα σχέδιά τους εις βάρος του λαού» δηλώνουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα σωματεία εργαζομένων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πεντάωρη στάση εργασίας την Τρίτη στις αστικές συγκοινωνίες"

Γυναίκες το 64% των άνεργων νέων στην Ελλάδα

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη θέση της γυναίκας στην Ελλάδα, περιλαμβάνει η ειδική έκδοση της Παγκόσμιας Τράπεζας με θέμα τη στατιστική απεικόνιση της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών στον πλανήτη, την οποία δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Η καταγραφή των στοιχείων έχει ως έτος αναφοράς το 2013 και σύμφωνα με αυτά, στην Ελλάδα:
  • το 32% των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις φυσικές επιστήμες είναι γυναίκες
  • η κατανομή του εργατικού δυναμικού ανά φύλο άνω των 15 ετών είναι 44% γυναίκες και 63% άνδρες, ενώ στον τομέα των υπηρεσιών οι γυναίκες απασχολούνται σε ποσοστό 80%
  • στην ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών το 64% των ανέργων είναι γυναίκες
  • όσον αφορά τις θέσεις ευθύνης, τα ποσοστά για τις γυναίκες στο Κοινοβούλιο και στις επιχειρήσεις είναι 23% και μόλις 10% στο Υπουργικό Συμβούλιο.
   Για τις χώρες της Ευρωζώνης:
  • Τα προσδοκώμενα έτη ζωής είναι τα 84 για τις γυναίκες και τα 79 για τους άνδρες
  • Το 85% των εργαζομένων άνω των 15 ετών στον τομέα των υπηρεσιών στις χώρες της ζώνης του ευρώ είναι γυναίκες και το 60% είναι άνδρες, ενώ το 76% της μερικής απασχόλησης αφορά το γυναικείο πληθυσμό
  • Το 73% των γυναικών και το 79% των ανδρών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο
  • Το 94% των γυναικών και το 96% των ανδρών άνω των 15 ετών έχουν τραπεζικό λογαριασμό
   Από τα στοιχεία για διάφορες γεωγραφικές περιοχές:
  • Το 13% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει με λιγότερο από 1,90 δολάρια ημερησίως
  • Το 90% των γυναικών και το 91% των ανδρών έχει συνεχίσει τη φοίτηση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
  • Το 89% του γυναικείου πληθυσμού ηλικίας 15-24 ετών και το 93% των ανδρών της ίδιας ηλικιακής ομάδας γνωρίζει γραφή και ανάγνωση
  • Το 82% των εγκύων έλαβε υπηρεσίες προγεννητικού ελέγχου και το 62% των γεννήσεων πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας
  • Οι γυναίκες αντιστοιχούν στο 51% του πληθυσμού ηλικίας άνω των 15 ετών που ζει με τον ιό HIV
  • Στο εργατικό δυναμικό άνω των 15 ετών οι γυναίκες συμμετέχουν σε ποσοστό 50% και οι άνδρες σε ποσοστό 77%, ενώ στην ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών το αντίστοιχο ποσοστό είναι 39% για τις γυναίκες και 55% για τους άνδρες
  • Το 23% των Μελών των Εθνικών Κοινοβουλίων και το 18% των Μελών του Υπουργικού Συμβουλίου είναι γένους θηλυκού
ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Γυναίκες το 64% των άνεργων νέων στην Ελλάδα"

Ακραία κόντρα Λοβέρδου - Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε υψηλούς τόνους συζητείται στη Βουλή η τροπολογία της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες. Ήδη «θερμό επεισόδιο» σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Επικράτειας Νίκου Παππά και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, με ακρότητες να εκτοξεύονται από το στόμα του πράσινου βουλευτή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «χουντικό κοινοβούλιο» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετατρέπει την Ελλάδα σε «Βόρεια Κορέα». Αφορμή αποτέλεσε η τροπολογία που δίνει στη Βουλή την αρμοδιότητα να καθορίζει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε όπως έκανε νωρίτερα και η ΝΔ ότι η ρύθμιση του κ. Παππά είναι αντισυνταγματική γιατί η σχετική αρμοδιότητα θα έπρεπε να δοθεί στη Βουλή. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπαινίχθηκε επίσης ότι θα υπάρξει προσφυγή στην Κομισιόν για το ζήτημα.

«Κύριε υπουργέ, δεν είστε υπουργός της Βόρειας Κορέας και δε θα επιτρέψουμε να γίνει το Κοινοβούλιο, Κοινοβούλιο που κάθε υπουργός θα το μετατρέπει σε χουντικό κοινοβούλιο. Θα είμαστε εδώ για να το υπερασπιστούμε», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος με ένταση, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Νίκου Παππά.



Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σηκώθηκε όρθιος στο έδρανό του, φωνάζοντας κατά του Ανδρέα Λοβέρδου «ντροπή!».

«Είσαι άσχετος! Είσαι άσχετος προσωπικά!», είπε στον κ. Παππά, μετατρέποντας τη Βουλή σε λεκτικό ρίνγκ. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν σταμάτησε όμως εκεί και συνέχισε στον ίδιο τόνο να λέει στον υπουργό ότι «εσύ να ντρέπεσαι», «δεν θα τραμπουκίζεις εδώ», ενώ μέσα στην ένταση ακούστηκε και ένα «σκασμός».

Στη «μάχη» θέση πήρε και η ΝΔ, με τον Μάκη Βορίδη να χαρακτηρίζει «αντισυνταγματική» την τροπολογία Παππά και να λέει: «Η τροπολογία σας είναι για γέλια και για κλάματα», είπε. «Ο έλεγχος της ραδιοτηλεόρασης και της ραδιοφωνίας υπάγεται στο κράτος και το ΕΣΡ». Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη αυτό σημαίνει ότι μόνο το ΕΣΡ μπορεί να αποφασίζει για τον αριθμό των αδειών». Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να μεταφέρει την αρμοδιότητα στο ΕΣΡ διαμηνύοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η ΝΔ θα συνεχίσει να μπλοκάρει τη συγκρότησή του στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Παίρνοντας τον λόγο ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε «χυδαιότητα» και «εμετό» τα όσα προηγήθηκαν. «Είμαι βέβαιος ότι αν είχα φέρει νύχτα τροπολογία για παράταση των τηλεοπτικών αδειών και της ανομίας, αν είχα φέρει νύχτα τροπολογία για να μην πληρώνουν τον φόρο, δεν θα είχατε πρόβλημα. Και αυτό προσωπικά με θλίβει», τόνισε ο κ. Παππάς εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο κ. Λοβέρδος δεν εξέφρασε την θέση του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας δε στη ΝΔ, είπε ότι η γαλάζια παράταξη δείχνει να μην θέλει να γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Επεσήμανε μάλιστα ότι ο Μάκης Βορίδης εν τη ρύμη του λόγου είπε ότι δεν θα γίνει ποτέ διαγωνισμός. «Ελπίζω να μην το εννοούσατε», σχολίασε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος δε στη στάση της ΝΔ. ο κ. Παππάς σχολίασε: «Αν κάποιος προσπαθήσει να δημοπρατήσει πάγο στους Εσκιμώους, η δημοπρασία θα είναι άγονη διότι ο πάγος είναι σε αφθονία στην περιοχή. Νομίζω πως αυτός είναι ο κρυφός σκοπός της Ν.Δ., διότι όλες οι τοποθετήσεις εκεί κατατείνουν».

«Δεν υπάρχει ίχνος αντισυνταγματικότητας», απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι βάζει φρένο στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η διαπλοκή.



Στην ψηφοφορία που ακολούθησε απορρίφθηκε από τη Βουλή η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η ΝΔ. Την πρόταση απέρριψαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ απείχε, ενώ την ψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακραία κόντρα Λοβέρδου - Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες [ΒΙΝΤΕΟ]"

ΠΑΜΕ: Φωτιά και λάβρα για τους ανέργους το κυβερνητικό σχέδιο στο ασφαλιστικό

Ανοικτό κάλεσμα προς όλους τους ανέργους απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με αφορμή την προσεχή, πανελλαδική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους ανθρώπους χωρίς εργασία «να βγουν μπροστά, να πάρουν αγωνιστική θέση απέναντι στο ασφαλιστικό έκτρωμα που τους διαλύει παραπέρα τη ζωή» και όπως αναφέρει απευθύνεται: 

• στους χιλιάδες ανέργους, 

• στους εργαζόμενους που ανακυκλώνονται ανά εξάμηνο στα κακοπληρωμένα προγράμματα του ΟΑΕΔ, 

• στους αυτοαπασχολούμενους που έβαλαν λουκέτο, 

• στους νέους και τις νέες που συμπιέζουν τη ζωή τους ανάμεσα σε αγγελίες, σε δουλειές του ποδαριού και σε προγράμματα voucher.

Αφού καλεί σε άμεσο αγωνιστικό ξεσηκωμό, το συνδικάτο που πρόσκειται στο ΚΚΕ, εξαπολύει «πυρά» προς το κυβερνητικό σχέδιο στο ασφαλιστικό, κάνοντας λόγο για «φωτιά και λάβρα»! 

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: 
«Δε φτάνει η καθημερινή πίεση που υπάρχει στους ανέργους σήμερα, το άγχος για να τα φέρουν πέρα, το ποσό τους επιδόματος ανεργίας που δεν αρκεί αλλά και δεν καλύπτει το σύνολο των ανέργων, έρχεται επιπλέον το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό και υπονομεύει και χαντακώνει όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον τους.

Η κυβέρνηση που προκλητικά και με θράσος δηλώνει πως νομοθετεί υπέρ των αδυνάτων, τσακίζει τους ανέργους κάθε ηλικίας, νυν και μακροχρόνιους. Και σήμερα απροστάτευτοι άνεργοι, μισοάνεργοι με μισθούς των 300-400 ευρώ και στο μέλλον εκτεθειμένοι στο όριο της ανέχειας!

Στο στόχαστρο η νεολαία που ψάχνει σήμερα το μεροκάματο με τα κιάλια!
Κανένας νέος σήμερα που είτε ψάχνει για πρώτη φορά εργασία είτε κινείται από κλάδο σε κλάδο για να βρει μεροκάματο είτε βρίσκεται σε παρατεταμένη κατάσταση ανεργίας, δε θα έχει στο μέλλον πολλά χρόνια εργασίας. Σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση θα είναι καταδικασμένος να περιμένει ως τα 67 χρόνια για να πάρει μια συμβολική αναλογική σύνταξη που μαζί με την Εθνική Σύνταξη συνολικά δε θα ξεπερνά τα 450-500 ευρώ.

Απροστάτευτοι όλοι οι άνεργοι που βρέθηκαν ξαφνικά στην ανεργία!
Αντίστοιχα, κανένας άνεργος στην ηλικία των 40, των 50 ετών που έχασε ξαφνικά τη δουλειά του, που αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στο μαγαζί του ή να κλείσει βιβλία, δε μπορεί να αισθάνεται προστατευμένος. Είναι τμήμα των ανέργων που δύσκολα θα ξαναπιάσει δουλειά, δύσκολα θα βρει δουλειά με συγκροτημένα δικαιώματα σταθερής και μόνιμης εργασίας, είναι κομμάτι που θα ψάχνει να βρει λύση είτε σε προγράμματα ΟΑΕΔ με ημερομηνία λήξης ή θα κάνει δουλειές του ποδαριού. Αυτό το πολυάριθμο κομμάτι των ανέργων, θα περιμένει ως όμηρος τα 67 έτη για να μπορέσει να πάρει μια σύνταξη που το ποσό της αναλογικής σύνταξης λόγω της ανεργίας, θα είναι μια σταγόνα πλάι στα 384 ευρώ.

Κανένας άνεργος δεν προστατεύεται - Κανένας αδύνατος δεν ανακουφίζεται!
Αντιθέτως, στο όνομα του αδυνάτου και στη δήθεν ισότητα και δικαιοσύνη, προκαλείται μεγαλύτερη φτωχοποίηση σε περισσότερους εργαζόμενους και σε λαϊκά στρώματα.

Κανένας άνεργος να μη ξεγελαστεί από τις ψεύτικες κορώνες της κυβέρνησης περί προστασίας του! Ούτε να παρασυρθεί από το ψεύτικο ενδιαφέρον των άλλων κομμάτων που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης. 

Δεν ενδιαφέρονται για τα δίκαια αιτήματα μας, για την ποιότητα της ζωής μας. Είναι οι ίδιοι που πετσόκοψαν το επίδομα ανεργίας, που μέσω προγραμμάτων δίνουν ζεστό χρήμα στις επιχειρήσεις μέσω ανελαστικών κακοπληρωμένων προγραμμάτων απασχόλησης.

Νέες και παλιές κυβερνήσεις, είναι αυτές που έχουν σ τη γωνία τους ανέργους, που επιδοτούν μόνο το 1/10 αυτών, που έχουν διαλύσει ολοσχερώς σχεδόν το σύνολο των κοινωνικών επιδομάτων.

Καραδοκούν τα κοράκια που προσδοκούν κέρδη πάνω στην υγεία των ανέργων!

Μας θέλουν συνεχώς στην πίεση, να ψάχνουμε τα ένσημα παντού, να κοιτάμε τις ημερομηνίες για να κατοχυρώσουμε το βιβλιάριο υγείας μας, να ψάχνουμε παρατάσεις διατάξεων της τελευταίας στιγμής για να έχουμε τη στοιχειώδη πρόσβαση στην υγεία.

Τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών, μας βλέπουν ως πελατεία, προσδοκούν νέα κέρδη από τις αρνητικές εξελίξεις που προδιαγράφονται στην κοινωνική ασφάλιση. Αυτό αναφέρουν και οι ασφαλιστικές εταιρείες. 

Χαρακτηριστικά μια ασφαλιστική εταιρεία από τις πολλές που παραμονεύουν, αναφέρει: 
"Μια μεγάλη ομάδα του πληθυσμού στην Ελλάδα αντιμετωπίζει κάποια κοινά προβλήματα!

• Μακροχρόνια άνεργοι όπου η ασφάλιση από τον ΟΑΕΔ έχει λήξει
• Άτομα που δουλεύουν ανασφάλιστοι 
• Ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν πληρώνουν τον ΟΑΕΕ
• Τελειόφοιτοι φοιτητές άνω των 25 όπου βγαίνουν από το οικογενειακό βιβλιάριο
• Νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες όπου δεν έκαναν ακόμα έναρξη στον ΟΑΕΕ και δουλεύουν ''μαύρα'' (π.χ. ιδιαίτερα μαθήματα)

Όλα τα παραπάνω άτομα έχουν ένα ακόμα κοινό χαρακτηριστικό πέραν της έλλειψης ασφάλισης... Μειωμένο εισόδημα και οικονομική δυνατότητα. Η εμπειρία λοιπόν λέει ότι οι άνθρωποι αυτοί θέλουν ''μια ασφάλεια για να κάνουν τη δουλειά τους μέχρι να μπουν σε κάποιο ταμείο και μετά βλέπουμε''. Είναι και πάλι καλύτερο από το να μείνουν εντελώς ανασφάλιστοι".

Την ανάγκη αυτή όπως αναφέρουν την καλύπτει.. όχι η Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση που την διαλύουν αλλά ένα ετήσιο πρόγραμμα ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας, το οποίο καλύπτει μόνο νοσηλεία και όχι επισκέψεις σε εξωτερικά ιατρεία, εξετάσεις και φάρμακα εκτός νοσοκομείου. Και στο τέλος αναφέρουν πως ο ασφαλισμένος δηλαδή ο άνεργος που βασανίζεται χωρίς μεροκάματο, εξοφλεί πρώτα το νοσοκομείο και μετά αποζημιώνεται από την ιδιωτική ασφαλιστική.

Οι άνεργοι δεν είναι αναλώσιμοι, δεν είναι ωφελούμενοι, δεν είναι ζητιάνοι! Είναι τα πρώτα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης, που "ξεφορτώθηκαν" οι επιχειρήσεις για να προστατεύσουν την κερδοφορίας τους.

Οι ανάγκες των ανέργων δε μπορούν να μπουν στα όρια της κερδοφορίας των επιχειρηματιών!

Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι στα προγράμματα απασχόλησης, οι "περιστασιακά" εργαζόμενοι, να πάρουν θέση πλάι στους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, τη νεολαία, τις γυναίκες και στην Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη, να βγουν στους δρόμους μαζί με τα αιτήματα για σταθερή και μόνιμη εργασία, για ουσιαστική προστασία των ανέργων, να δυναμώσει το σύνθημα «να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για το ασφαλιστικό που διαλύει τη ζωή μας».

Το ΠΑΜΕ καλεί τους ανέργους να οργανωθούν στα σωματεία τους, στις επιτροπές ανέργων! Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας! Να στείλουμε στην ανεργία τους εκμεταλλευτές μας, το πολιτικό προσωπικό τους, όσων σήμερα πλουτίζουν πάνω στη δυστυχία μας»


real
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΜΕ: Φωτιά και λάβρα για τους ανέργους το κυβερνητικό σχέδιο στο ασφαλιστικό"

Τσακαλώτος για «Plan X» Βαρουφάκη: «Σε μία κυβέρνηση η ευθύνη είναι συλλογική»

Για «συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας στις επίμονες αναφορές της αντιπολίτευσης στα όσα αποκάλυψε ο προκάτοχός του Γ. Βαρουφάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη για το λεγόμενο «Plan X».

«Εχω τοποθετηθεί πάρα πολλές φορές. Διευκρινίσαμε - και το έκανε και ο πρωθυπουργός - τα θετικά και τα αρνητικά για το πρώτο 6μηνο. Υπάρχει συλλογική ευθύνη σε μια κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος στη Βουλή.

Ο υπουργός άφησε πάντος αιχμές για τις συνεντεύξεις του προκατόχου του λέγοντας ουσιαστικά ότι ως υπουργός έχει πιο σημαντικά πράγματα να κάνει από το να σχολιάζει τις συνεντεύξεις του κ. Βαρουφάκη.

«Κάποιος μπορεί να είναι υπουργός Οικονομικών και να κάνει τις υποχρεώσεις του και κάποιος να απαντά στις συνεντεύξεις Βαρουφάκη. Και τα δύο δεν γίνεται γιατί δεν υπάρχει χρόνος», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσακαλώτος για «Plan X» Βαρουφάκη: «Σε μία κυβέρνηση η ευθύνη είναι συλλογική»"

Βίτσας για προσφυγικό: «Δεν θα γίνουμε χώρα δεσμοφύλακας»

«Η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της στο θέμα των προσφύγων, περισσότερο από ό,τι έχουν ανταποκριθεί οι εταίροι στις ανάγκες της Ελλάδας για το θέμα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ενώ εκτίμησε πως «η χώρα δεν μπορεί να μεταβληθεί σε χώρα δεσμοφύλακα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Βίτσας είπε ότι δεν φοβάται έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν και απέρριψε την κριτική ότι η χώρα καθυστερεί. Παράλληλα, σημείωσε ότι τέσσερις από τις πέντε δομές είναι σχεδόν έτοιμες και θα παραδοθούν σε λειτουργία τις επόμενες μέρες, ενώ τόνισε ότι ήδη λειτουργεί στη Λέσβο.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κριτική στο Υπουργείο Άμυνας και στον κ. Καμμένο ότι δεν ανταποκρίνεται πλήρως στα αιτήματα, ανέφερε πως όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία δίνουν μεγάλη μάχη με υπερβάλλοντα ζήλο.

Ειδικότερα, τόνισε ότι το Υπουργείο Άμυνας έχει δώσει στρατόπεδα και θα δώσει και άλλα, όπως επίσης και συσσίτια για τη διατροφή των μεταναστών και των προσφύγων.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίτσας για προσφυγικό: «Δεν θα γίνουμε χώρα δεσμοφύλακας»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news