facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Απεργία - αποχή των μηχανικών από τη Δευτέρα

Σε απεργία - αποχή από τη συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο προχωρούν οι μηχανικοί από τη Δευτέρα 18 έως την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Το ΤΕΕ δεν αποκλείει συνέχιση των κινητοποιήσεων με νεότερες αποφάσεις, ενώ γνωστοποιεί ότι θα συμμετάσχει και σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Οι μηχανικοί μεταξύ άλλων διαμαρτύρονται για «τις εξουθενωτικές αυξήσεις των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν συντριβεί οικονομικά από την οκτάχρονη ύφεση».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Τεχνικό Επιμελητήριο, οι μηχανικοί οδηγούνται εκτός επαγγέλματος και οι νέοι μηχανικοί στη μετανάστευση.

Παράλληλα, αντιδρούν στην κατάργηση του Ταμείου τους (ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ) και την ενοποίησή του σε έναν Φορέα, «χωρίς κανέναν διάλογο, χωρίς καμιά σοβαρή μελέτη, χωρίς την απαιτούμενη μεταβατική περίοδο για μια τέτοια ενοποίηση», ενώ ταυτόχρονα λένε «όχι» στις τεράστιες μειώσεις συντάξεων που προσδιορίζονται σε ποσοστά από 20%-40%.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία - αποχή των μηχανικών από τη Δευτέρα"

Κρήτη: Σχεδιάζουν κινητοποιήσεις αγρότες και κτηνοτρόφοι

Κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, τα οποία θεωρούν εξοντωτικά για το επάγγελμά τους, σχεδιάζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΣΥ:

«Η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΥ καλεί Αγροτικούς Συλλόγους, Επιτροπές Αγώνα Αγροτών, κάθε μικρομεσαίο αγροτοκτηνοτρόφο του νομού που θέλει να παλέψει για την επιβίωσή του, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και την στρατηγική της ΕΕ, την ΚΑΠ, κόντρα σε μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες του αγροτικού τομέα, που ωφελεί αυτή η πολιτική.

Την Δευτέρα 18 Γενάρη, στις 6.00 μμ, στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής Νοτίων Συνοικιών (λεωφόρος Παπαναστασίου 193), θα επιβεβαιώσουμε την θέλησή μας να συγκρουστούμε με την πολιτική που μας ξεκληρίζει, θα σχεδιάσουμε τις κινητοποιήσεις μας μπροστά στην ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, στην απεργία στις 4 Φλεβάρη πλάι στους εργατοϋπάλληλους και τους μικρομεσαίους της πόλης, με κορύφωση την ψήφιση των μέτρων φοροαφαίμαξης των μικρομεσαίων αγροτών, και θα συντονιστούμε με αγροτοκτηνοτρόφους από άλλες περιοχές της Κρήτης, καθώς θα συμμετέχουν στην σύσκεψη αντιπρόσωποι από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Σχεδιάζουν κινητοποιήσεις αγρότες και κτηνοτρόφοι"

Κατέρρευσε η κεντρική γέφυρα του Πηνειού στο Διάβα Καλαμπάκας

Κατέρρευσε η κεντρική γέφυρα του Πηνειού ποταμού, στο Διάβα Καλαμπάκας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα trikalaola.gr

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η δυνατή βροχόπτωση που επικρατεί στην περιοχή, είχαν ως αποτέλεσμα να φουσκώσουν τα νερά του ποταμού και να συμπαρασύρουν μέρος της γέφυρας, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η στάθμη του νερού ανεβαίνει συνεχώς.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει το δρόμο γύρω από την περιοχή και η μετακίνηση από και προς τα γύρω χωριά διεξάγεται μέσω της Σαρακίνας και του Μουργκανίου.
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατέρρευσε η κεντρική γέφυρα του Πηνειού στο Διάβα Καλαμπάκας "

Ηθοποιοί με λογαριασμούς 3 εκατ. ευρώ-Ιερέας με καταθέσεις 500.000

Ενας ιερέας με καταθέσεις 500.000 ευρώ, δυο ηθοποιοί με λογαριασμούς 3.000.000 και πλαστικοί χειρουργοί με δεκαψήφιες καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες, είναι τα πρώτα «λαβράκια» του υπουργείου Οικονομικών, μετά την αξιοποίηση των λιστών που πρόσφερε στην ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομικών της Ρηνανίας Βεστφαλίας, Νόμπερτ Μπόργιανς.

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με το ομόσπονδο κρατίδιο αναπτύχθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο, με το υπουργείο Οικονομικών της Ρηνανίας να παραδίδει στη χώρα μας μία λίστα με 10.500 Έλληνες καταθέτες στην ελβετική UBS.
Η διασταύρωση των ονομάτων άρχισε αμέσως και όπως δείχνουν οι πρώτοι έλεγχοι, τα εισοδήματα που δηλώνουν στην Ελλάδα οι φορολογούμενοι απέχουν πολύ από τα εμβάσματα στην Ελβετία. Οι πρώτες καταθέσεις δόθηκαν ήδη στους οικονομικούς εισαγγελείς, αφού πέρασαν το κατώφλι του ΣΔΟΕ.
Το μεσημέρι, Ελλάδα και Ρηνανία Βεστφαλία υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, που επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα φοροδιαφυγής, ενώ ο Νόμπερτ Μπόργιανς πρότεινε την εκπαίδευση 50 Ελλήνων εφοριακών στην Γερμανία.
Κατά την συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών του κρατιδίου της Ρηνανίας Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Μποργιαν, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ευχαρίστησε για τη συμβολή του στην προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.
Χαρακτήρισε σημαντικές τις πληροφορίες που έλαβε η χώρα μας και επεσήμανε: «δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει πληροφορίες και λίστες, αλλά είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει πληροφορίες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τις αξιοποιεί. Μετά τη λίστα Λαγκάρντ έχουμε τη λίστα Μπόργιανς. Είστε διάσημος στην Ελλάδα».
Ο Νόρμπερτ-Βάλτερ Μπόργιανς, τόνισε ότι η φορολογική απάτη αποβαίνει σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών οι οποίοι περιμένουν μία δίκαιη κατανομή των βαρών. Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αποτελεί τεκμήριο για τους συνεπείς φορολογούμενους πολίτες ότι δεν είναι «αφελείς» επειδή απλά, πληρώνουν τους φόρους τους.
Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό για τον πολίτη να γνωρίζει ποια είναι η χρησιμότητα και πως αξιοποιούνται από το κράτος, οι φόροι που καταβάλει.
Όπως εξήγησε ο Γερμανός αξιωματούχος, η συγκέντρωση στοιχείων από τις φορολογικές αρχές – με οποιονδήποτε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο – είναι σε κάθε περίπτωση δόκιμη, και πρέπει να γίνεται δεκτή από τη δικαιοσύνη.
Ο κ. Μπόργιανς υπογράμμισε ότι οι εισαγγελείς και η δικαιοσύνη στη Γερμανία αναγνώρισαν τη σημασία των στοιχείων αυτών. Έκαναν δεκτά τα ηλεκτρονικά στοιχεία τα οποία έχουν ήδη ελεγχθεί από τις φορολογικές αρχές.
Με απλά λόγια, ο Νόρμπερτ-Βάλτερ Μπόργιανς εξήγησε ότι και στη Γερμανία μέχρι πριν από λίγα χρόνια, οι πολίτες έλεγαν πως, «δεν με νοιάζει τι κάνει ο διπλανός μου».
Μόλις όμως συνειδητοποίησαν ότι όταν ο διπλανός τους φοροδιαφεύγει αυτό αποβαίνει σε βάρος τους, τότε άλλαξαν ριζικά στάση.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Μπόργιανς εξήγησε ότι οι ηλεκτρονικές λίστες, κινητοποιούν περισσότερους φοροφυγάδες από αυτούς που ήδη περιλαμβάνονται σ’ αυτές.
ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηθοποιοί με λογαριασμούς 3 εκατ. ευρώ-Ιερέας με καταθέσεις 500.000"

ΔΝΤ για ασφαλιστικό: Ζητήσαμε αγελάδα και μας έφεραν γάτα

Aυστηρότερες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό ζητά σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΝΤ, το οποίο φαίνεται ότι αναλαμβάνει την εποπτεία της εν λόγω μεταρρύθμισης και τη θέτει ως βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ δεν δέχεται την αύξηση των εισφορών 1,5% συνολικά , και αντιπροτείνει αύξηση έως 1% για εργοδότες και εργαζόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο θεωρεί επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει μεταρρύθμιση χωρίς περικοπή κυρίων συντάξεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής η φράση «ζητήσαμε αγελάδα, μας έφεραν γάτα» αποτυπώνει τις διαθέσεις του ΔΝΤ για το ασφαλιστικό.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΝΤ για ασφαλιστικό: Ζητήσαμε αγελάδα και μας έφεραν γάτα"

Ποιος είναι ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που συνελήφθη για δωροδοκία

Εκβιάζει επιχειρηματίες, εμφανίζει διαθήκες για να οικειοποιηθεί ακίνητο, αλλά και εν τω μεταξύ ήταν υποδιευθυντής στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας (Αιόλου), όταν δεν δίνει τον αγώνα του για τη διαφθορά, ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λόγος για τον κ. Ιωάννη Ζαφειρόπουλο, ο οποίος, όπως αποκάλυψε προχθές το protothema.gr, συνελήφθη για εκβιασμό σε επιχειρηματία, προκειμένου να προχωρήσει υπόθεση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.

Το τελευταίο, όμως, αδίκημα το έχει για... πρωινό, καθώς το υπ. Αριθμ 17/2015 Bούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά αποκαλύπτει ότι προχώρησε σε απάτη στο δικαστήριο, προκειμένου να υπεξαιρέσει από δυο υπέργηρες κυρίες στον Πειραιά, ένα νεοκλασικό ακίνητο στον Πειραιά.

Μάλιστα, η έφεσή του, όπως και της συγκατηγορούμενής του απορρίφθηκαν, έτσι θα παραπεμφθεί σε δίκη με το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης προς το δικαστήριο με ζημία  που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.  

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr, ο υποψήφιος που θα απάλλασσε την Ελλάδα από τη διαφθορά, όχι μόνο δεν δίστασε να εμφανίσει διαθήκη της Γεωργίας Κοτζιά εντός δικαστηρίου -σύμφωνα με την οποία τυγχάνει ο μοναδικός εν ζωή κληρονόμος-, αλλά ενεχείρισε και ληξιαρχική πράξη γάμου, ενω η συγκατηγορούμενή του, κυρία Μαρία Γελεγένη, κατέθεσε ψευδώς για την πράξη αυτή.

Με τη διαθήκη, τη ληξιαρχική πράξη και την κατάθεση παρέπεισε τον Ειρηνοδίκη Πειραιώς να εκδώσει την υπ. Αριθμ. 74/2009 απόφαση, δυνάμει της οποίας αναγνωρίσθηκε το κληρονομικό δικαίωμα του κατηγορούμενου, έγινε δεκτή η αίτηση του και διατάχθηκε η σφράγιση ολόκληρου του νεοκλασικού.
      
Όπως αναφέρει το βούλευμα, ο κ. Ζαφειρόπουλος παρέστησε ψευδώς ότι, τυγχάνει συγκύριος του ακινήτου, ενω το αληθές είναι ότι οι εγκαλούσες είναι ως εξ αδιαιρέτου κληρονόμοι του πατρός του Γεωργίου Κουστέν και της μητρός τους, Μαρίας-Μαγδαληνής Ντιεμπόλ, συζύγου Γεωργίου Κουστένη.                

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο κ. Ζαφειρόπουλο και το δικηγόρο του, «δεν νοείται παραπλάνηση του δικαστηρίου, η οποία είναι προϊόν διανοητικής πλαστογραφίας, η γνώση περί της οποίας δεν απεδείχθη».

Παρά ταύτα, το Εφετείο απέρριψε τις εφέσεις και παραπέμπει τους δύο κατηγορούμενους σε δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζαφειρόπουλος ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία (τελευταίος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος κατά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015), προερχόμενος από τους Οικολόγους Πράσινους -που τον διέγραψαν, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης χρηματισμού.




protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιος είναι ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που συνελήφθη για δωροδοκία"

Απαγορευτικό απόπλου λόγω ισχυρών ανέμων στα πελάγη

Απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Παλούκια Σαλαμίνας - Πειραιά, Αγία Μαρίνα - Νέα Στύρα, Πρίνου - Καβάλας και Κεραμωτή Λιμένας Θάσου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγορευτικό απόπλου λόγω ισχυρών ανέμων στα πελάγη"

Ανοιχτά αύριο τα εμπορικά καταστήματα

Ανοιχτά θα είναι αύριο τα εμπορικά καταστήματα, πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη των εκπτώσεων, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα,ενώ τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ. Ωστόσο, σε ανακοίνωσή τους οι εμπορικοί σύλλογοι επισημαίνουν ότι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική την πρώτη Κυριακή της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου.

Αναφορικά με τη διενέργεια των χειμερινών εκπτώσεων, που ξεκίνησαν στις 11 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου, οι εμπορικοί σύλλογοι συνιστούν στις εμπορικές επιχειρήσεις να έχουν κατά νου ότι είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής (δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση), ενώ αντίθετα είναι προαιρετική η αναγραφή του ποσοστού της έκπτωσης.

Στο μεταξύ,εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, έχει προκηρύξει για αύριο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Σε σχετική ανακοίνωση της η ομοσπονδία αναφέρει, μεταξύ των άλλων, πως: "η μεγάλη πλειοψηφία των εμποροϋπαλλήλων αναγκάζεται να εργάζεται και τις Κυριακές, τις περισσότερες φορές χωρίς πρόσθετη αμοιβή ή ρεπό και να γίνεται ... λάστιχο στο βωμό της εξυπηρέτησης των πολυεθνικών ομίλων και των malls, που θέλουν την πλήρη απελευθέρωση της Κυριακής."

Η ΟΙΥΕ δηλώνει ότι διεκδικεί την κατάργηση του Ν. 4177/13 και την πλήρη επαναφορά της Κυριακής - Αργίας στο εμπόριο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοιχτά αύριο τα εμπορικά καταστήματα"

Αυτές είναι οι νέες αντικειμενικές τιμές ακινήτων σε όλο το λεκανοπέδιο

Την υπουργική απόφαση για τις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων, προγραμματίζει να δώσει προς δημοσίευση στο ΦΕΚ, στις αρχές της εβδομάδας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Οι νέες τιμές θα ισχύσουν αναδρομικά από τον Μάιο του 2015 και θα επηρεάσουν τον τρόπο υπολογισμού του φόρου κατοχής ακινήτων για το 2016. Το υπουργείο Οικονομικών καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο να αποδεχτεί την πρόταση των επιτροπών.
Έτσι, στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα υπάρξουν μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες οι οποίες θα κυμαίνονται από 5% έως και 19-20%. Σε περιοχές με τιμή ζώνης κάτω από 700 ευρώ αλλά και σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 4000 ευρώ, οι τιμές ζώνης θα παραμείνουν καθηλωμένες στα επίπεδα του 2007.
Επί της ουσίας, η απόσταση των αντικειμενικών αξιών από τις πραγματικές θα παραμείνει πολύ μεγάλη, ενώ η κυβέρνηση θα υποσχεθεί ότι η εξίσωση με τις αγοραίες τιμές θα γίνει προς το τέλος του χρόνου, όπως άλλωστε υπαγορεύεται από το ίδιο το μνημόνιο.
Για τον ΕΝΦΙΑ του 2015 δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση ενώ για όσους πλήρωσαν φόρους μεταβίβασης είναι αβέβαιο αν θα υπάρξει η παραμικρή επιστροφή φόρων καθώς το δικαίωμα αμφισβήτησης του φόρου παραγράφεται έναν μήνα μετά τον καταλογισμό του όποιου ποσού.
Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ του 2016, αναγκαστικά το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει πλέον σε νέο τρόπο υπολογισμού προκειμένου να λάβει υπόψη και τις νέες μειώσεις. Το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τον νέο φόρο θα πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό που προέκυψε και το 2015.
Δηλαδή, ο φόρος κατοχής θα πρέπει να αποφέρει έσοδα 2,65 δις. ευρώ.
Οι μεταβολές που θα γίνουν στις τιμές ζώνης είναι οι παρακάτω:
1. Σε περιοχές με τιμές ζώνης έως 600 ευρώ (ούτως ή άλλως είναι ελάχιστες ειδικά στο λεκανοπέδιο) δεν θα υπάρξει μεταβολή
2. Μικρές μειώσεις 7% θα γίνουν σε περιοχές με αντικειμενικές αξίες από 600 έως 1000 ευρώ το τετραγωνικό
3. Μειώσεις 15,5% σε περιοχές με τιμή ζώνης από 1000 έως 1500 ευρώ
4. Μειώσεις 19% σε περιοχές με τιμή ζώνης από 1500 έως 2000 ευρώ
5. Μειώσεις 18,5% σε περιοχές με τιμή ζώνης από 2000 έως 2500 ευρώ το τετραγωνικό
6. Μειώσεις 16,5% σε περιοχές από 2500 έως 3000 ευρώ το τετραγωνικό
7. Μειώσεις 9% από 3000 έως 3500 ευρώ το τετραγωνικό και
8. Μειώσεις 5,5% για περιοχές με τιμή ζώνης από 3500 έως 4000 ευρώ.
9. Από τις 4000 ευρώ και πάνω προτείνεται και πάλι να μην υπάρξει καμία μεταβολή.
Οι νέες τιμές ζώνης αναμένεται να διαμορφωθούν ανά περιοχή ως εξής:
Στον δήμο Αγίας Βαρβάρας η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 700 ευρώ από τα 750 ευρώ που είναι τώρα. Η ανώτατη τιμή θα διαμορφωθεί στα 950 ευρώ από τα 1100 ευρώ που είναι τώρα
Στον δήμο Αγίας Παρασκευής η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1200 ευρώ από τα 1400 ευρώ που είναι τώρα. Η ανώτατη τιμή θα διαμορφωθεί στα 1650 ευρώ από τα 2050 ευρώ που είναι τώρα
Στον δήμο Αγίου Δημητρίου η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 950 ευρώ από τα 1000 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1250 ευρώ από τα 1500 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Αγίων Αναργύρων η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 950 ευρώ από τα 1000 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 950 ευρώ από τα 1100 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Δ. Αθηναίων- Α' διαμέρισμα η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 950 ευρώ από τα 1100 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 7000 ευρώ από τα 7000 ευρώ που είναι τώρα
Στον δήμο Δ. Αθηναίων- Β' διαμέρισμα η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 950 ευρώ από τα 1100 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 8500 ευρώ από τα 8500 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Δ. Αθηναίων- Γ' διαμέρισμα η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 950 ευρώ από τα 1100 ευρώ που είναι τώρα . Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 2300 ευρώ από τα 2750 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Δ. Αθηναίων- Δ' διαμέρισμα η κατώτατη νέα τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 950 ευρώ από τα 1000 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1200 ευρώ από τα 1400 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Δ. Αθηναίων- Ε' διαμέρισμα η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1000 ευρώ από τα 1200 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1250 ευρώ από τα 1500 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Δ. Αθηναίων- ΣΤ' διαμέρισμα η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 950 ευρώ από τα 1000 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1550 ευρώ από τα 1900 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Δ. Αθηναίων- Έβδομο διαμέρισμα η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1050 ευρώ από τα 1250 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατο τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 3000 ευρώ από τα 3300 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Αιγάλεω η κατώτατη νέα τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 800 ευρώ από τα 850 ευρώ που είναι τώρα. Η ανώτατη νέα τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1050 ευρώ από τα 1250 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Αλίμου η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1250 ευρώ από τα 1500 ευρώ που είναι τώρα . Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 2400 ευρώ από τα 2850 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Αμαρουσίου η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1250 ευρώ από τα 1500 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 2150 ευρώ από τα 2550 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Αργυρουπόλεως η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1100 ευρώ από τα 1300 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1600 ευρώ από τα 1950 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Βριλησσίων η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1250 ευρώ από τα 1550 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1650 ευρώ από τα 2050 ευρώ που είναι τώρα
Στον δήμο Βύρωνος η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 900 ευρώ από τα 950 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1300 ευρώ από τα 1600 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Γαλατσίου η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 950 ευρώ από τα 1100 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1250 ευρώ από τα 1550 ευρώ που είναι τώρα
Στον δήμο Γλυφάδας η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1250 ευρώ από τα 1550 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 4600 ευρώ από τα 4600 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Δάφνης η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 950 ευρώ από τα 1100 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1100 ευρώ από τα 1300 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Εκάλης η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1650 ευρώ από τα 2050 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτερη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 4550 ευρώ από τα 4550 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Ελληνικού η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1250 ευρώ από τα 1450 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή θα διαμορφωθεί στα 2750 ευρώ από τα 3050 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Ζωγράφου η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1200 ευρώ από τα 1400 ευρώ που είναι τώρα. Η ανώτατη νέα τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1400 ευρώ από τα 1750 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Ηλιουπόλεως η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1200 ευρώ από τα 1400 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1550 ευρώ από τα 1900 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Ηρακλείου η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1000 ευρώ από τα 1200 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1550 ευρώ από τα 1900 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Ιλίου η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 750 ευρώ από τα 800 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 950 ευρώ από τα 1000 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Καισαριανής η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 950 ευρώ από τα 1000 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1600 ευρώ από τα 2000 ευρώ που είναι τώρα
Στον δήμο Καλλιθέας η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 950 ευρώ από τα 1150 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1800 ευρώ από τα 2200 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Καματερού η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 750 ευρώ από τα 800 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 850 ευρώ από τα 900 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Κηφισιάς η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1050 ευρώ από τα 1250 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 3750 ευρώ από τα 4000 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Λυκόβρυσης η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1100 ευρώ από τα 1300 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1300 ευρώ από τα 1600 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Μελισσίων η κατώτατη νέα τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1250 ευρώ από τα 1500 ευρώ που είναι τώρα. Η ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1600 ευρώ από τα 2000 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Μεταμόρφωσης η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 900 ευρώ από τα 1050 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1100 ευρώ από τα 1300 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Μοσχάτου η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1000 ευρώ από τα 1150 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1800 ευρώ από τα 2200 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Νέας Ερυθραίας η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1150 ευρώ από τα 1350 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 3400 ευρώ από τα 3600 ευρώ που είναι τώρα
Στον δήμο Νέας Ιωνίας η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 950 ευρώ από τα 1000 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1400 ευρώ από τα 1700 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Νέας Πεντέλης η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1250 ευρώ από τα 1450 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1900 ευρώ από τα 2300 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Νέας Σμύρνης η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 950 ευρώ από τα 1100 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 2000 ευρώ από τα 2450 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 850 ευρώ από τα 900 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1200 ευρώ από τα 1400 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Νέας Χαλκηδόνας η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 950 ευρώ από τα 1000 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1000 ευρώ από τα 1200 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Νέου Ψυχικού η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1450 ευρώ από τα 1800 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 2000 ευρώ από τα 2400 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Π. Φαλήρου η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1250 ευρώ από τα 1450 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 2800 ευρώ από τα 3050 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Παπάγου η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 2000 ευρώ από τα 2500 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 2000 ευρώ από τα 2500 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Πεντέλης η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1750 ευρώ από τα 2150 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 2300 ευρώ από τα 2750 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Περιστερίου η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 750 ευρώ από τα 800 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1100 ευρώ από τα 1300 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Πετρούπολης η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 900 ευρώ από τα 1050 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1100 ευρώ από τα 1300 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Πεύκης η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1250 ευρώ από τα 1550 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1600 ευρώ από τα 1950 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Ταύρου η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 850 ευρώ από τα 900 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 950 ευρώ από τα 1100 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Υμηττού η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1050 ευρώ από τα 1250 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1100 ευρώ από τα 1300 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Φιλοθέης η νέα τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 2300 ευρώ από τα 2750 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 5250 ευρώ από τα 5250 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Χαϊδαρίου η κατώτατη νέα τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 950 ευρώ από τα 1100 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1250 ευρώ από τα 1550 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Χαλανδρίου η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1200 ευρώ από τα 1400 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 2200 ευρώ από τα 2650 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Χολαργού η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1200 ευρώ από τα 1400 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 1800 ευρώ από τα 2200 ευρώ που είναι τώρα.
Στον δήμο Ψυχικού η νέα κατώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 3000 ευρώ από τα 3250 ευρώ που είναι τώρα. Η νέα ανώτατη τιμή ζώνης θα διαμορφωθεί στα 6250 ευρώ από τα 6250 ευρώ που είναι τώρα.
enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτές είναι οι νέες αντικειμενικές τιμές ακινήτων σε όλο το λεκανοπέδιο"

Σόιμπλε: Δεν αποκλείει ευρωπαϊκό φόρο στην βενζίνη

Το ενδεχόμενο επιβολής ευρωπαϊκού φόρου στην βενζίνη προκειμένου, σε περίπτωση ανάγκης, να εξευρεθούν πόροι για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αφήνει ανοιχτό ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και προειδοποιεί ότι αν δεν δοθεί ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό, τις συνέπειες δεν θα τις υποστεί μόνο η Γερμανία, αλλά και όλες οι γειτονικές χώρες, μέχρι τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.

"Αν οι εθνικοί προϋπολογισμοί ή ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός δεν επαρκούν, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε μέτρα όπως ένας φόρος ορισμένου ύψους σε κάθε λίτρο βενζίνης", δηλώνει ο κ. Σόιμπλε στην Sueddeutsche Zeitung και προσθέτει ότι έτσι θα είχαμε τα μέσα για μια ευρωπαϊκή απάντηση στο προσφυγικό ζήτημα, τονίζοντας ότι "η λύση του προβλήματος δεν θα πρέπει να αποτύχει λόγω περιορισμένων πόρων".

Αναφερόμενος στα γεγονότα που συνέβησαν στην Κολονία τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι αποτελούν επιπλέον πίεση προκειμένου να εξευρεθεί γρήγορα μια λύση στο πρόβλημα του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. "Είναι αναμφισβήτητο", λέει χαρακτηριστικά και προειδοποιεί ότι αν δεν δοθεί ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα, τις συνέπειες δεν θα τις υποστεί μόνο η Γερμανία, αλλά και όλες οι γειτονικές της χώρες, τα Βαλκάνια, μέχρι και η Ελλάδα. Σημειώνει ακόμη ότι αν το πρόβλημα λυθεί στα εθνικά σύνορα αντί για τα εξωτερικά, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα και η Ευρώπη θα μπει σε μία ακόμη κρίση.

Ο ίδιος πάντως δηλώνει ότι στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις προσπάθειες της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Σόιμπλε: Δεν αποκλείει ευρωπαϊκό φόρο στην βενζίνη"

Πάνω από 700 τρακτέρ στον Προμαχώνα, κατά του ασφαλιστικού

Περισσότερα από 700 τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στο τελωνείο του προμαχώνα Σερρών, με τους αγρότες να έχουν αποφασίσει δυναμικές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και τη φορολόγησή τους

Οι αγρότες στον Προμαχώνα δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στο σημείο για όσο καιρό χρειαστεί.

Στο νομό Σερρών αναμένεται να δημιουργηθεί άλλο ένα μπλόκο, στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού, το οποίο και προετοιμάζει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Τρακτέρ παρατάχθηκαν βγήκαν επίσης στους δρόμους σε περιοχές της Καρδίτσας, της Μαγνησίας, των Φαρσάλων, του Τυρνάβου, των Τρικάλων αλλά και στην Αργολίδα.

Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων αποφάσισε νέο συλλαλητήριο στις 28 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Agrotica.
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από 700 τρακτέρ στον Προμαχώνα, κατά του ασφαλιστικού"

Τσίπρας: Πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους με τις λίστες φοροδιαφυγής

Με τον υπουργό Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, Βάλτερ Μπόργιανς, συναντάται ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία με αντικείμενο την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Yποδεχόμενος τον κ. Μπόργιανς, o πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στην προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

Χαρακτήρισε σημαντικές τις πληροφορίες που η χώρα έλαβε και τόνισε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει πληροφορίες και λίστες, αλλά είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει πληροφορίες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τις αξιοποιεί. Μετά τη λίστα Λαγκάρντ έχουμε τη λίστα Μπόργιανς. Είστε διάσημος στην Ελλάδα» ανέφερε.

Ο κ. Μπόργιαρνς αναφέρθηκε στην εμπειρία που απέκτησε η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία όταν κατά την κρίση που τους είχε πλήξει το 2008 και το 2009, και όταν αξιοποιήθηκαν τέτοιες λίστες αποδίδοντας έσοδα στο δημόσιο.

«Καλό θα ήταν να αξιοποιούνται τέτοιες λίστες και όχι μόνο να γίνονται περικοπές δαπανών», σχολίασε ο κ. Μπόργιαρνς όταν άκουσε τον πρωθυπουργό να λέει πως η ελληνική κυβέρνηση συζητά με τους εταίρους για τα έσοδα που θα μπορούσαν να προέλθουν από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους με την προσπάθεια της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής» είπε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο γερμανός υπουργός είπε στον πρωθυπουργό ότι από το 2012 είχαν διαβιβάσει στην Ελλάδα στοιχεία που θα βοηθούσαν στην πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση.

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις όχι μόνο δεν είχαν την πολιτική βούληση αλλά στενοί συνεργάτες τους βρίσκονταν μέσα στις επίμαχες λίστες» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «μόλις χθες επιβλήθηκε πρόστιμο 3,3 εκατομμυρίων ευρώ στον κ. Παπασταύρου, συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού. Γνωρίζουμε τις τεχνικές δυσκολίες για την ανεύρεση μαύρου χρήματος πίσω από off shore εταιρείες. Αλλά η πολιτική μας βούληση είναι ξεκάθαρη και πιστεύω ότι με την υποστήριξή σας θα έχουμε γρήγορα αποτελέσματα» ανέφερε κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός.

Η Διακήρυξη Προθέσεων που θα συνυπογράψουν ο κ. Μπόργιανς με την ελληνική κυβέρνηση προβλέπει τη στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών στο πεδίο πάταξης της φοροδιαφυγής, καθώς και την μετεκπαίδευση υπαλλήλων του ΣΔΟΕ στο γερμανικό κρατίδιο.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου ο κ. Μπόργιανς παρέδωσε στις ελληνικές αρχές λίστα με περισσότερα από 10.000 δεδομένα τραπεζικών λογαριασμών ελλήνων καταθετών στην Ελβετία.

Την Πέμπτη εστάλησαν οι πρώτες κλήσεις για εξηγήσεις προς καταθέτες της UBS που περιλαμβάνονται στην αποκαλούμενη «λίστα Μπόργιανς».

Την Κοινή Διακήρυξη Προθέσεων θα υπογράψουν από ελληνικής πλευράς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους με τις λίστες φοροδιαφυγής"

Σκουρλέτης: Κόβει κάθε «γέφυρα» με την Eldorado - Την κατηγορεί για «παιχνίδια» με τη μετοχή της

Ως γνώστης του παρασκηνίου πίσω την εκδήλωση αποχώρησης της Eldorado Gold από την Ελλάδα παρουσιάζεται ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος δήλωσε ότι η τακτική που ακολουθεί μπορεί να συνδέεται με κίνητρα και «παιχνίδια» που αφορούν την αξία της μετοχής της, με την κόντρα να λαμβάνει πλέον άλλες διαστάσεις μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες.

Μιλώντας στο «Κόκκινο» ο υπουργός επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία είχε μάθει να λειτουργεί «ετσιθελικά», εξ αιτίας της στάσης που τηρούσαν απέναντί της οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Τόνισε ακόμη ότι είναι πολύ πιθανόν η τακτική της Eldorado Gold να συνδέεται με κίνητρα και «παιχνίδια» που αφορούν την αξία της μετοχής της.

Ο κ. Σκουρλέτης ρωτήθηκε κατά πόσο η κυβέρνηση θα μπορούσε να αξιοποιήσει το γεγονός ότι στον Έβρο, τη Ροδόπη και σε άλλες περιοχές τις Βόρειας Ελλάδας δεκάδες δήμαρχοι αλλά και πολιτικοί παράγοντες (μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός της ΝΔ Ευρυπίδης Στυλιανίδης) έχουν αντιταχθεί σε σχέδια ανάλογων εξορύξεων, επισημαίνοντας πως δεν νοείται ανάπτυξη με αντίτιμο τον αφανισμό άλλων παραγωγικών δραστηριοτήτων και προοπτικών.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας απάντησε ότι, ναι μεν υφίσταται αυτή η «εσωτερική αντίφαση» της ΝΔ, αλλά -όπως τόνισε- η πραγματική αντίληψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντανακλάται στη στάση του στο θέμα των Σκουριών. Όταν κάποια τέτοια ζητήματα μένουν «χαμηλά» στην επικαιρότητα, παρατήρησε ο κ. Σκουρλέτης, τότε παράγοντες της κεντροδεξιάς μπορεί να ευθυγραμμίζονται με τη θέληση των τοπικών κοινωνιών. Το ζήτημα της Eldorado όμως, πρόσθεσε, έχει αναχθεί σε εμβληματικό, σε πεδίο σύγκρουσης δυο αντίθετων αντιλήψεων για την ανάπτυξη.

«Αυτή ήταν πάντοτε η αντίληψη της Δεξιάς», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως αρχηγού της ΝΔ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρατήρησε πως αυτή συνδυάζει τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, όχι μόνο με τη στήριξη σε δυνάμεις της ακροδεξιάς (ως γνωστόν, τον κ. Μητσοτάκη στήριξε επισήμως ο Αδωνις Γεωργιάδης και εμμέσως ο Μάκης Βορίδης), αλλά και με τον λαϊκισμό. Ως παράδειγμα καθαρού λαϊκισμού στον πολιτικό λόγο του νέου αρχηγού της ΝΔ, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε τις αποστροφές του κ. Μητσοτάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ .

Στην περί ασφαλιστικού συζήτηση, ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας κλήθηκε να σχολιάσει μια άποψη που ακούγεται εσχάτως, ως κριτική προς την κυβέρνηση: Ότι, αφού οι Ευρωπαίοι παράγοντες θεωρούν δεδομένη τη συνέχιση της παρουσίας του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η Αθήνα δεν θα έπρεπε να «ερεθίσει» το Ταμείο με τις δηλώσεις εκπροσώπων της για τη νεοφιλελεύθερη «φύση» του, κλπ.

«Ε, δεν γίνεται να προσποιηθούμε ότι το απολαμβάνουμε κιόλας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, επισημαίνοντας πως η επιβεβλημένη προσοχή στις δηλώσεις, σε «λεπτές» φάσεις των διαπραγματεύσεων, δεν μπορεί να συνεπάγεται και κυβερνητική αφωνία. Τόνισε ακόμη ότι αποτελεί «πληγή» για την Ευρώπη η έλευση του ΔΝΤ και η ανάμειξή του σε ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Ερωτηθείς για τις «αποκαλύψεις» του Γιάννη Στουρνάρα (στον «Σκάι»), περί επικείμενης «κατάληψης» του Νομισματοκοπείου, αλλά και για τις συνακόλουθες δηλώσεις στελεχών κομμάτων (Ένωση Κεντρών, Ποτάμι) που αξίωσαν μέχρι και ποινική δίωξη σε βάρος πρώην υπουργών, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι πρόκειται για σενάρια που δεν μπορεί να πάρει κανείς στα σοβαρά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκουρλέτης: Κόβει κάθε «γέφυρα» με την Eldorado - Την κατηγορεί για «παιχνίδια» με τη μετοχή της"

Μπλόκο στα Τέμπη αποφάσισαν οι αγρότες

Στα «στρατηγικής σημασίας» Τέμπη, θα στηθεί το μπλόκο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων του Ν Λάρισας, από την ερχόμενη Τετάρτη.

Αυτό αποφασίστηκε σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον Πλατύκαμπο, με την συμμετοχή πλήθους αγροτών.

Την πρόταση για τα Τέμπη-ενώ αρχικά υπήρχε προσανατολισμός και για τον κόμβο Γυρτώνης- έκαναν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, καθώς όπως ανέφεραν, τα Τέμπη είναι σημείο αναφοράς για την Ελλάδα και βεβαίως για τον Νομό Λάρισας. Μαζί δε με άλλα σημεία «στρατηγικής» σημασίας στο άξονα της Εθνικής Οδού, θα αποτελέσουν, κατά τους αγρότες, ισχυρότερο σημείο «πίεσης», στο πλαίσιο του αγώνα που ξεκινούν προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Αύριο και την Δευτέρα, θα ξεκινήσει η συγκέντρωση των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών-είναι χαρακτηριστικό ότι στην σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν αγρότες από 40 χωριά του νομού- και την Τετάρτη θα γίνει προσυγκέντρωση στον κόμβο Γυρτώνης και από εκεί μετά τις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η μετακίνηση προς τα Τέμπη.

Στα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων από την Λάρισα εκτός από το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής περιλαμβάνονται,επίσης, και αιτήματα που έχουν να κάνουν με τις επιστροφές πληρωμών πετρελαίου από το 2013, την πληρωμή των δικαιωμάτων,αλλά και την πληρωμή της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους, όπως επίσης και το θέμα της φορολόγησης του κρασιού καθώς επί ποδός πολέμου βρίσκονται και οι αμπελουργοί και οι οινοποιοί.

Υπενθυμίζεται ότι η Συντονιστική Επιτροπή Λάρισας συμμετείχε στην συνεδρίαση τους Συντονιστικής Επιτροπής Ελλάδας στην Θεσσαλονίκη όπου και αποφασίστηκε η 20η Ιανουαρίου να είναι η κοινή ημερομηνία εξόδου όλων των αγροτών σε σημεία που έχουν επιλεγεί. Στις 28 Ιανουαρίου, διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο κατά τα εγκαίνια της Agrotica και δεν αποκλείεται εν συνεχεία και νέα κάθοδος στην Αθήνα.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν.Λάρισας, συνεχίζει την συγκέντρωση τρακτέρ που ξεκίνησε από χθες στις πλατείες των χωριών και την Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στον Παλαμά Καρδίτσας, έχει προγραμματιστεί συνάντηση των τεσσάρων Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας, προκειμένου να αποφασιστεί η ημερομηνία εξόδου στην Εθνική Οδό. Το σημείο συνάντησης τους πάντως, είναι ο κόμβος της Νίκαιας.


ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπλόκο στα Τέμπη αποφάσισαν οι αγρότες"

ΤτΕ: Από «στρατηγικούς μπαταχτσήδες» το 20% των κόκκινων δανείων

Ποσό 20 δισ. ευρώ, σε σύνολο «κόκκινων» δανείων ύψους 100 δισ. ευρώ που βαρύνουν τους ισολογισμούς των τραπεζών, αφορά «στρατηγικούς κακοπληρωτές», σύμφωνα με εκτίμηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννη Στουρνάρα.

Αφορά δηλαδή άτομα που, ενώ είναι σε θέση, δεν αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους επιδιώκοντας να επωφεληθούν από την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο διοικητής της ΤτΕ εκτίμησε ότι ένα 20% των «κόκκινων» δανείων τόσο στα στεγαστικά όσο και στα επιχειρηματικά αφορά δανειολήπτες που, ενώ έχουν τη δυνατότητα, δεν πληρώνουν. Σημείωσε ότι η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόσκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουν όχι μόνο οι τράπεζες αλλά ευρύτερα η εγχώρια οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ευρώπη ανέρχονται συνολικά στα 900 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 100 δισ. ευρώ βαραίνουν την Ελλάδα και τις εγχώριες τράπεζες. Ετσι, αν αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα «κόκκινα» δάνεια και ειδικά οι «στρατηγικοί κακοπληρωτές», τότε οι τράπεζες μπορεί να αποκτήσουν μια πηγή ανέλπιστων εσόδων για τα επόμενα χρόνια.

Το πρόβλημα των «στρατηγικών κακοπληρωτών» έχει επισημανθεί κατ' επανάληψιν και είναι χαρακτηριστικό ότι η ΤτΕ στην ενδιάμεση έκθεσή της τόνιζε ότι «η πολυπλοκότητα της νομοθεσίας οδηγεί σε αρκετές περιπτώσεις σε αποφάσεις που στην ουσία προστατεύουν δανειολήπτες οι οποίοι δεν βρίσκονται σε αντικειμενική αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους». Με άλλα λόγια, η πολυνομία και η γενικότερη αναποτελεσματικότητα του νομικού συστήματος στη χώρας μας ενθαρρύνουν πολλούς δανειολήπτες να μην εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών πηγών, περίπου το 40% των ατόμων που έχουν καταθέσει αίτηση για ένταξη στον νόμο Κατσέλη, ο οποίος εξασφαλίζει προστασία στους δανειολήπτες, όχι απλά είναι σε θέση να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες αλλά διατηρούν πολύ υψηλές καταθέσεις.

Η εικόνα σήμερα, σε ό,τι αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, είναι εξαιρετικά αρνητική. Από τα περίπου 204,5 δισ. ευρώ που είναι τα υπόλοιπα δανείων προς επιχειρήσεις (96,5 δισ.), ελεύθερους επαγγελματίες (13,5 δισ. ευρώ) και νοικοκυριά (94,5 δισ. ευρώ), περισσότερα από τα μισά είτε βρίσκονται σε οριστική καθυστέρηση είτε βρίσκονται ένα βήμα πριν τεθούν σε καθεστώς αθέτησης.

Τραπεζικά στελέχη επισημαίνουν ότι χωρίς την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δεν μπορεί το τραπεζικό σύστημα να σταθεροποιηθεί ώστε να μπορέσει να συμβάλει ενεργά στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών προκειμένου να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η εξέλιξη των «κόκκινων» δανείων είναι εκρηκτική και αποτυπώνει χαρακτηριστικά την κατάρρευση της οικονομίας τα τελευταία χρόνια. Από το επίπεδο του 4,5% που ήταν στο τέλος του 2007, διπλασιάστηκαν στο 9% τον Ιούνιο του 2010, ξεπέρασαν το 18% τον Μάρτιο του 2012 ενώ τον Σεπτέμβριο του 2013 ξεπέρασαν και το επίπεδο του 30% και σήμερα, μαζί με τα δάνεια που σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος εμφανίζουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν σε καθυστέρηση, φτάνουν το 50%. Ετσι από το επίπεδο των 10 δισ. ευρώ που διαμορφώνονταν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο τέλος του 2007, σήμερα ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ.

Βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας

Κατά περίπου 18 δισ. ευρώ έχει μειωθεί τους τελευταίους μήνες η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας, ELA. Σήμερα το όριο ρευστότητας, όπως καθορίζεται από την ΕΚΤ, διαμορφώνεται στα 72 δισ. ευρώ από περίπου 90 δισ. ευρώ που είχε φτάσει το περασμένο καλοκαίρι κατά την κορύφωση της κρίσης, που έφερε τη χώρα αντιμέτωπη με το φάσμα εκδίωξής της από την Ε.Ε. Η βελτίωση είναι αποτέλεσμα της επιτυχούς ολοκλήρωσης της ανακεφαλαιοποίησης, της γενικότερης βελτίωσης των συνθηκών στην Ελλάδα μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου και φυσικά των κεφαλαιακών περιορισμών που «κρατούν» τις καταθέσεις υποχρεωτικά στο τραπεζικό σύστημα. Στελέχη της ΤτΕ επισημαίνουν ότι η μείωση του ELA αντανακλά τη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας και την υποχώρηση της αβεβαιότητας τους τελευταίους μήνες.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "ΤτΕ: Από «στρατηγικούς μπαταχτσήδες» το 20% των κόκκινων δανείων"

Προβάδισμα της ΝΔ σε δύο δημοσκοπήσεις

Προηγείται στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν αμέσως μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Metron Analysis για την εφημερίδα "Παραπολιτικά" τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

- ΣΥΡΙΖΑ: 19,9%
- ΝΔ: 23,6%
- Χρυσή Αυγή: 4,6%
- ΠΑΣΟΚ: 4,1%
- ΚΚΕ: 4,6%
- Ποτάμι: 2,2%
- Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,1%
- Ένωση Κεντρώων: 2,7%
- Λαϊκή Ενότητα: 2,3%
- Αδιευκρίνιστη Ψήφος: 9,5%
- Δεν θα ψηφίσω: 14,4%

Στη δεύτερη έρευνα που έκανε αυτή τη φορά η Alco για το "Πρώτο Θέμα" τα ποσοστά έχουν ως εξής:

- ΣΥΡΙΖΑ: 18%
- ΝΔ: 21,3%
- Χρυσή Αυγή: 5,2%
- ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ: 3,1%
- ΚΚΕ: 5,4%
- Ποτάμι: 1,6%
- Ανεξάρτητοι Έλληνες: 1,9%
- Ένωση Κεντρώων: 2,6%
- Λαϊκή Ενότητα: 1,3%
- Αναποφάσιστοι: 20,3%



Διαβάστε Περισσότερα » "Προβάδισμα της ΝΔ σε δύο δημοσκοπήσεις"

Καμία ενοικίαση ή πώληση σπιτιού χωρίς ενεργειακό πιστοποιητικό

Υποχρεωτικό και αδιαπραγμάτευτο είναι από τις αρχές του έτους το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης για πωλήσεις - ενοικιάσεις κατοικιών.

Επομένως δεν θα πραγματοποιείται καμία πώληση ή μίσθωση ακινήτου εάν δεν υπάρχει το πιστοποιητικό, το κόστος του οποίου ξεκινά από τα 150 ευρώ για τα διαμερίσματα και φθάνει τα 200 ευρώ για μονοκατοικίες. Μάλιστα τα πρόστιμα θα ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ και θα φθάνουν έως και τα 10.000 ευρώ για όσους αρνούνται να συμμορφωθούν.

Το ενεργειακό πιστοποιητικό θα εκδίδεται από ειδικό επιθεωρητή του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο οποίος αποτυπώνει την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου και το κατατάσσει σε ενεργειακή κατηγορία ( από Α+ έως Η), όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα το Έθνος.

Έτσι από 1η Ιανουαρίου 2016 είναι πλέον υποχρεωτική η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού ακόμα και για κτίσματα μικρότερα των 50 τετραγωνικών μέτρων όταν αυτά ενοικιάζονται ή πωλούνται. Επιπλέον, τα συστήματα θέρμανσης των κτιρίων θα πρέπει να επιθεωρούνται υποχρεωτικά κάθε τουλάχιστον πέντε έτη για συστήματα με λέβητες, συνολικής ωφέλιμης ονομαστικής ισχύος από 20kW έως και 100kW και τουλάχιστον κάθε δύο έτη για συστήματα με λέβητες άνω των 100 kW.

Το πιο σημαντικό στοιχείο όμως είναι ότι με βάση το νέο νόμο 4342/2005, άρθρο 58, παράγραφος 3, καθίσταται υποχρεωτική από 1/1/2016 η αναγραφή του ΠΕΑ (πιστοποιητικό) στην ηλεκτρονική εφαρμογή των στοιχείων των νέων μισθώσεων ακινήτων, ενώ μέχρι τα τέλη του 2015 ήταν προαιρετική.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμία ενοικίαση ή πώληση σπιτιού χωρίς ενεργειακό πιστοποιητικό"

Εφορία: Αυτά είναι τα εισοδήματα των Ελλήνων

Τα εισοδήματα έχουν κάνει ελεύθερη πτώση. Μια αναζήτηση στην τσέπη του καθενός το μαρτυρά. Αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στα στατιστικά στοιχεία από τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος της προηγούμενης χρονιάς.
Το 2011, μισθωτοί και συνταξιούχοι δήλωσαν 81,8 δισ. ευρώ εισοδήματος συν 21,8 δισ. ευρώ από άλλες πηγές. Πέρυσι, όπως δείχνουν τα στοιχεία, από κάθε πηγή εισοδήματος 8.516.935 φυσικά πρόσωπα δήλωσαν 73,934 δισ. ευρώ. Από αυτά σχεδόν 56 δισ. ευρώ από μισθούς και συντάξεις.
Στοιχεία που από την άλλη πλευρά βγάζουν πολλά μηνύματα, ενόψει και της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που επιχειρεί να συνδέσει τις εισφορές με το εισοδήμα. Δείχνουν ότι από τους 495 χιλιάδες φορολογούμενους που εμφανίζουν έσοδα ελεύθερου επαγγελματία οι 406 χιλιάδες δήλωσαν (το τι εισέπραξαν είναι άλλο θέμα) έως 15.000 ευρώ. Ή αν θέλετε οι 288 χιλιάδες εμφανίζονται να κερδίζουν κάτω από 5.000 ευρώ. Ανάλογη η εικόνα και στους αγρότες…

Τα υπόγεια…

Στα πολύ χαμηλά κλιμάκια εισοδήματος συνωστίζονται σχεδόν ένας στους πέντε μισθωτούς και συνταξιούχους. Σε σύνολο 5.370.677 φορολογουμένων με εισόδημα από μισθούς και συντάξεις οι 1.445.563 δήλωσαν έως 5.000 ευρώ. Στους ελεύθερους επαγγελματίες, είναι σχεδόν τρεις στους πέντε όσοι δήλωσαν έως 5.000 ευρώ όπως και στους αγρότες (στους 431.790 οι 365.391).

…και τα ρετιρέ

Από την άλλη πλευρά, δύο αγρότες δήλωσαν πέρυσι εισόδημα πάνω από 500.000 ευρώ. Για την ακρίβεια ο ένας δήλωσε 630.000 ευρώ και ο άλλος ένα εκατομμύριο.
Στον κλάδο των ελευθέρων επαγγελματιών, μόλις 67 δήλωσαν πάνω από 500.000 ευρώ. Όπως προαναφέρθηκε οκτώ στους δέκα δήλωσαν έως 15.000 ευρώ. Τρεις στους πέντε έως 5.000 ευρώ.

Τα ακίνητα

Οι έχοντες εισοδήματα από ακίνητα, αγγίζουν το υψηλότερο ποσοστό συγκέντρωσης στα χαμηλά της κλίμακας. Η περυσινή διαχωριστική γραμμή για τη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια ήταν στα 12.000 ευρώ. Κάτω από 12.000 ευρώ συντελεστής 11%, πάνω από 12.000 ευρώ συντελεστής 33%. Δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι εννιά στους δέκα έχοντες εισοδήματα από ενοίκια δήλωσαν έως 12.000 ευρώ.

Τα πεντακοσάρικα των μισθωτών

Οι περισσότεροι πολύ πλούσιοι (με εισόδημα πάνω από 500.000 ευρώ) βρίσκονται στους κόλπους των μισθωτών και των συνταξιούχων. Είναι από τη μία πλευρά η πλέον πολυάριθμη κατηγορία φορολογουμένων, είναι από την άλλη και αυτοί οι οποίοι δεν μπορούν να κρατήσουν τίποτα κρυφό από το μισθό ή τη σύνταξή τους.
Συνολικά 211 μισθωτοί και συνταξιούχοι δήλωσαν πέρυσι περισσότερα από 500.000 ευρώ την ώρα όπου επτά στους δέκα- το χαμηλότερο ποσοστό συγκριτικά με τις υπόλοιπες κατηγορίες φορολογουμένων- δήλωσαν πέρυσι εισοδήματα έως 15.000 ευρώ. 

ΠΙΝΑΚΕΣ

Συνολικά 5.370.677 φορολογούμενοι δήλωσαν εισόδημα 56,724 δισ. ευρώ από μισθούς και συντάξεις
Εισόδημα
Πλήθος φορολογουμένων
Εως 1.000 ευρώ
279.913
1.001 έως 5.000
1.165.650
5001 έως 10.000
1.608.859
10.001 έως 15.000
1.023.317
15.001 έως 20.000
788.812
20.001 έως 50.000
476.416
50.001 έως 100.000
21.380
100.001 έως 500.000
6.119
500.001 και πάνω
211
Συνολικά 1.689.383 φορολογούμενοι δήλωσαν 5.942 δισ. ευρώ εισοδήματα από ακίνητα
Εισόδημα
Πλήθος φορολογουμένων
Έως 1.000 ευρώ
615.396
1.001 έως 5.000
748.118
5001 έως 10.000
205.940
10.001 έως 15.000
63.171
15.001 έως 20.000
23.946
20.001 έως 50.000
28.089
50.001 έως 100.000
3.854
100.001 έως 500.000
858
500.001 και πάνω
11
Συνολικά 495.019 φορολογούμενοι δήλωσαν εισοδήματα 4,824 δισ. ευρώ από ελευθέρια επαγγέλματα
Εισόδημα
Πλήθος φορολογουμένων
Έως 1.000 ευρώ
131.624
1.001 έως 5.000
157.158
5001 έως 10.000
78.640
10.001 έως 15.000
40.151
15.001 έως 20.000
23.498
20.001 έως 50.000
48.789
50.001 έως 100.000
11.860
100.001 έως 500.000
3.232
500.001 και πάνω
67
Συνολικά 431.790 φορολογούμενοι δήλωσαν εισοδήματα 1,344 δισ. ευρώ από αγροτική εκμετάλλευση
Εισόδημα
Πλήθος φορολογούμενων
Έως 1.000 ευρώ
236.627
1.001 έως 5.000
128.764
5001 έως 10.000
36.413
10.001 έως 15.000
12.803
15.001 έως 20.000
5.870
20.001 έως 50.000
9.360
50.001 έως 100.000
1.580
100.001 έως 500.000
371
500.001 και πάνω
2

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφορία: Αυτά είναι τα εισοδήματα των Ελλήνων"

Κατρούγκαλος για ασφαλιστικό: Δεν αποκλείεται εμπλοκή στη διαπραγμάτευση

Εναλλακτικό σχέδιο με παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό έχει η κυβέρνηση σε περίπτωση που η πρόταση Κατρούγκαλου απορριφθεί από το Κουαρτέτο.

Ο υπουργός Eργασίας μιλώντας στην εκπομπή του Γ. Αυτιά «Kαλημέρα ΣΚΑΙ» παραδέχτηκε ότι η μάχη για το ασφαλιστικό θα είναι σκληρή, αλλά είναι έτοιμος να αποκρούσει τα αιτήματα των δανειστών για καταβολή της εθνικής σύνταξης με εισοδηματικά κριτήρια και 20 χρόνια ασφάλισης αντί για 15.

Είπε ότι δεν αποκλείει εμπλοκή στη διαπραγμάτευση, ενώ είπε πως θα ζητήσει την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αν οι δανειστές δεν δεχτούν την ελληνική πρόταση.

Ο υπουργός Κοινωνικών διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί περαιτέρω μείωση των 384 ευρώ της Εθνικής Σύνταξης ούτε να ανεβάσει το όριο των 15 ετών για την χορήγησή της. Eίπε ότι όσοι έχουν λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης δεν θα παίρνουν την Εθνική σύνταξη αλλά ένα προνοιακό επίδομα που θα κυμαίνεται γύρω στα 36Ο ευρώ.

Ανέφερε επίσης ότι «θα μπει κόφτης στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών πάνω από ένα όριο, ώστε το άθροισμα ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών να μην είναι εξοντωτικό».

Εν συνεχεία, δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση θα είναι «σκληρή» αλλά οι Ευρωπαίοι ξέρουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν τους κοροϊδεύει και δεν παίζει πελατειακά παιχνίδια όπως οι προηγούμενοι με την «μαϊμού» ενοποίηση των ταμείων.

Σημείωσε επιπλέον πως «ό,τι προβλέπεται για τους αγρότες θα ισχύσει και για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες».

«Τα ποσοστά αναπλήρωσης του νέου συνταξιοδοτικού- ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος -έχουν οριστεί σε συνεργασία με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας. Αυτό θα προτάξουμε αν μας ζητήσουν να τα αλλάξουμε. Οι νέες συντάξεις προστατεύουν μεροληπτικά τον ασφαλισμένο που λόγω της ανεργίας είχε λίγα χρόνια ασφάλισης ή χαμηλές αποδοχές. Το σύστημα είναι κοινωνικά αναδιανεμητικό. Όμως δίνει κίνητρο και σ΄αυτόν που έχει τη δουλειά του και μπορεί να παραμείνει στην ασφάλιση 40 χρόνια να λάβει υψηλότερες παροχές».

«Κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης παραμένει η προστασία των κύριων συντάξεων ενώ μάχη θα δοθεί και για τη διατήρηση του ύψους των επικουρικών συντάξεων. Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι θα επιμείνει στην πρόταση για αύξηση των εισφορών κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα και στην αξιοποίηση των αποθεματικών του Ενιαίου Επικουρικού Ταμείου προκειμένου να γλιτώσουν οι επικουρικές.

«Αν είχαν και τα ταμεία κύριας ασφάλισης αποθεματικά – τόνισε ο υπουργός Εργασίας- δε θα γίνονταν μειώσεις στις συντάξεις. Αλλά τα αποθεματικά εξανεμίστηκαν» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον επανυπολογισμό των καταβαλλόμενων συντάξεων το 2018 είπε ότι θα γίνει με όσα στοιχεία διαθέτουν τα ταμεία μετά το 2011. «Δε δίνουμε συντάξεις με πίστωση- τόνισε- Διατηρούμε την προσωπική διαφορά, αν προκύψει. Οι συνταξιούχοι μπορούν να ελπίζουν σε αυξήσεις αφού το ύψος των συντάξεων είναι συνάρτηση του ΑΕΠ και του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Είμαι αισιόδοξος ότι από το β’ εξάμηνο του 2016 η οικονομία θα περάσει σε θετικούς ρυθμούς, θα ανοίξουν οι δουλειές και αυτό θα έχει θετική επίπτωση στο ασφαλιστικό σύστημα και στο ύψος των συντάξεων».

Για τις ελαφρύνσεις στις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων ο υπουργός Εργασίας εξήγγειλε ότι καθιερώνει για τους νέους επιστήμονες μια χαμηλότερη κατηγορία ασφαλιστέου εισοδήματος, αντίστοιχου με αυτό που προβλέπεται για τους αγρότες για τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας τους. Για τα υψηλότερα εισοδήματα θα τεθεί πλαφόν στις επιβαρύνσεις ώστε οι ελεύθεροι επαγγελματίες να συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους αλλά όχι πάνω από τις δυνάμεις τους. Ειδικά για τα μπλοκάκια τόνισε ότι θα υπάρξει προστασία των εργαζόμενων από την εργασιακή αυθαιρεσία. Ήδη έχει εξαγγείλει ότι ο απασχολούμενος με μπλοκάκι θα πληρώνει το 6,50% της εισφοράς και το υπόλοιπο 13.50% θα επιβαρύνει τον εργοδότη.

Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι το ΕΚΑΣ το οποίο θα καταργηθεί σταδιακά έως το 2018, θα αντικατασταθεί από την εθνική σύνταξη. «Μας ζητούν οι δανειστές τόνισε – να διατηρήσουμε το θεσμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, χωρίς όμως να μας δίνουν πόρους» είπε.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη πολύωρη διαπραγμάτευση για τα κόκκινα δάνεια, επεσήμανε ότι αρκετές φορές διεκόπη η διαπραγμάτευση για να τηλεφωνήσουν τα κυβερνητικά στελέχη στον πρωθυπουργό ο οποίος με τη σειρά του επικοινώνησε με τις κυρίες Μέρκελ και Λαγκάρντ ζητώντας να σταματήσουν οι πιέσεις.

Ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε, τέλος, την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη «γάμο του ακραίου νεοφιλελευθερισμού με την άκρα δεξιά», τονίζοντας ότι ανάλογα στοιχεία φιλελευθερισμού υπάρχουν εκτός από τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ και στο ΠΟΤΑΜΙ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατρούγκαλος για ασφαλιστικό: Δεν αποκλείεται εμπλοκή στη διαπραγμάτευση"

Ενισχύονται οι άνεμοι - Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ενίσχυσης των ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Από τον Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό, ενώ από τη Ραφήνα κλειστή είναι η γραμμή για Μαρμάρι.

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα και Καβάλα-Πρίνου.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενισχύονται οι άνεμοι - Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news