facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Εθνικό πένθος στη Ρωσία για την αεροπορική τραγωδία στο Σότσι [photos+vds]

Ημέρα εθνικού πένθους κήρυξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν την 26η Δεκεμβρίου, στη μνήμη των 93 θυμάτων της συντριβής του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους Τουπόλεφ στα ανοιχτά του Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα, δύο λεπτά μετά την απογείωσή του.
«Αύριο θα είναι ημέρα εθνικού πένθους» είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. Τα αίτια της συντριβής θα ερευνηθούν εξονυχιστικά και οι οικογένειες των θυμάτων θα λάβουν την αναγκαία υποστήριξη, διαβεβαίωσε ο Πούτιν εκφράζοντας και πάλι τα συλλυπητήριά του.
«Η περιοχή της συντριβής του Tu-154 έχει καθοριστεί. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιζώντες», ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας διευκρινίζοντας ότι επτά πτώματα έχουν βρεθεί στο σημείο της συντριβής.
Το κεντρικό τμήμα του αεροσκάφους έχει εντοπιστεί, οι δύτες ανέσυραν ήδη τα πτώματα επτά επιβατών από βάθος 70 μέτρων. Οι έρευνες πρόκειται να κρατήσουν ώρες, ίσως και μερικές μέρες αφού γίνονται σε μεγάλο βάθος αλλά και οι καιρικές συνθήκες στα ανοικτά του Σότσι χειροτερεύουν.
Οι σοροί των περισσότερων θυμάτων πιθανώς να βρίσκονται στο εσωτερικό της ατράκτου του αεροπλάνου, είπε στο Ria Novosti μια πηγή από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.
Στις έρευνες συμμετέχουν άλλα τέσσερα πλοία, ισάριθμα ελικόπτερα, ένα αεροπλάνο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τηλεκατευθυνόμενες υποβρύχιες συσκευές και 63 δύτες. Άλλοι 50 βατραχάνθρωποι από άλλους στόλους αναμένεται να φτάσουν στο Σότσι μέσα στην επόμενη ώρα.
Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 05:40 τοπική ώρα (04:40 ώρα Ελλάδας) από την πόλη Αντλέρ -που βρίσκεται νοτίως του Σότσι, του θέρετρου στη Μαύρη Θάλασσα- για μια πτήση ρουτίνας με προορισμό τη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ, κοντά στη Λαττάκεια της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα το υπουργείο.
«Συντρίμμια του αεροπλάνου ΤU-154 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας βρέθηκαν σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα παράλια της πόλης του Σότσι, σε βάθος 50 έως 70 μέτρων», ανακοίνωσε το υπουργείο.
Το πρακτορείο Interfax επικαλείται πηγή που δεν κατονομάζει η οποία αναφέρει ότι το αεροπλάνο δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.
Στο αεροδρόμιο εξελίσσεται μια άλλη τραγωδία με τους συγγενείς των θυμάτων που καταφθάνουν εκεί. Αλλά και στη Μόσχα, έξω από το θέατρο του συγκροτήματος "Αλεξάντροφ" δεκάδες άνθρωποι εναποθέτουν λουλούδια στη μνήμη των 63 καλλιτεχνών-χορευτών που ήταν ανάμεσα στους επιβάτες του μοιραίου αεροσκάφους.
Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Στη λίστα των επιβατών που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο συγκαταλέγονται 64 μέλη της διάσημης χορωδίας Ensemble Alexandrov του ρωσικού στρατού, οκτώ στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της Ensemble Alexandrov Βαλέρι Χαλίλοφ, ο Αντον Γκουμπάκοφ, επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτισμού του υπουργείου Άμυνας, οκτώ μέλη του πληρώματος, εννέα δημοσιογράφοι, δύο υψηλόβαθμοι πολιτικοί αξιωματούχοι και η Ελιζαβέτα Γκλίνκα, προσωπικότητα στη Ρωσία λόγω του έργου της ως επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης "Δίκαιη Βοήθεια".
Έμπειρος ο πιλότος
Ο κυβερνήτης του στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154 που συνετρίβη σήμερα στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στο Σότσι ήταν πολύ έμπειρος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πιλότος Ρόμαν Βολκόφ είχε περισσότερες από 3.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.
Το αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί το 1983 είχε πραγματοποιήσει 6.689 ώρες πτήσης και η τελευταία τεχνική συντήρησή του έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Τα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα Channel One, NTV και Zvezda επιβεβαίωσαν ότι εννέα δημοσιογράφοι τους ήταν μεταξύ των επιβατών.
Έρευνα διέταξε ο Πούτιν - Αποκλείουν τρομοκρατική ενέργεια
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε σήμερα τη συγκρότηση επιτροπής έρευνας υπό τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η οποία θα διαπιστώσει τα αίτια της συντριβής.
Ο Πούτιν ζήτησε από τον Μεντβέντεφ να "συγκροτήσει και να ηγηθεί κυβερνητικής επιτροπής έρευνας η οποία θα διαπιστώσει τα αίτια της συντριβής του Tu-154 στο Σότσι", ανακοίνωσε το Κρεμλίνο διευκρινίζοντας ότι ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε "τα βαθύτατα συλλυπητήριά του" στους συγγενείς των θυμάτων, τα περισσότερα από τα οποία ήταν τραγουδιστές, χορευτές και μουσικοί της χορωδίας του Κόκκινου Στρατού που πήγαιναν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με τους ρώσους στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στη Συρία.
Ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του Συμβουλίου Ομοσπονδίας της Ρωσίας, Βίκτορ Όζεροφ, αναφερόμενος στα πιθανά αίτια του δυτυχήματος αποκλείει πλήρως την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργεια. Το αεροσκάφος ήταν του υπουργείου Άμυνας, ο εναέριος χώρος ρωσικός, εδώ δεν υπάρχει καμιά περίπτωση για τρομοκρατική επίθεση. Μετά την απογείωση το αεροσκάφος έπρεπε να εκτελέσει αναστροφή στον αέρα, πάνω απο τη θάλασσα. 
«Ίσως να μην κατάφερε να μπει στην τροχιά που έπρεπε», εξηγεί ο Όζεροφ . «Αυτό που τώρα προέχει, είναι η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στους συγγενείς των θυμάτων και όχι οι ικασίες για τρομοκρατική πράξη που δεν το χωρά ο νους μας ότι θα μπορούσε να συμβεί σε αεροσκάφος του υπουργείου Άμυνας», τονίζει και ο αντιπρόεδρος της επιτροπής άμυνας της Δούμας, Αντρέι Κρασνόφ.
H απογείωση του Τουπόλεφ
life

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news