facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Επέκταση του «βοηθήματος» σε νέους συνταξιούχους μελετά το υπ. Εργασίας

Περιθώρια να δοθεί ο «μποναμάς» και σε συνταξιούχους που θα βγουν στη σύνταξη από τον Ιανουάριο του 2017 και φυσικά πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση, αναζητά το υπουργείο Εργασίας, εφόσον το κονδύλι που έχει αποφασιστεί να διατεθεί στην ευπαθή αυτή ομάδα πολιτών, δεν εξαντληθεί στους 1,6 εκατ. δικαιούχων που ανακοινώθηκε ότι θα το λάβουν.

Σε σύσκεψη που έγινε το πρωί της Παρασκευής στο υπουργείο Εργασίας υπό τον αρμόδιο υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο, έγινε εξέταση όλων των δεδομένων και μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρχει οριστική εικόνα. Το υπουργείο εκτιμά ότι πιθανόν να υπάρχουν δυνατότητες διάθεσης ενός ποσού στους νέους συνταξιούχους, αλλά σε καμία περίπτωση η συνολική δαπάνη του "βοηθήματος"δεν θα ξεπερνά τα 630 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα η εντολή για μη υπέρβαση αυτού του ορίου είναι σαφής και αυστηρή, ιδίως μετά την αντίδραση των δανειστών, κυρίως του Βερολίνου, για την έκτακτη αυτή παροχή. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του χθες στις Βρυξέλλες τόνισε ότι πρόκειται για εφάπαξ βοήθημα και όχι για μόνιμη παροχή.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news