facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Αναστασιάδης: Τεστ για τον Ερντογάν η διάσκεψη της Γενεύης

Για ιστορική στιγμή κάνει λόγο ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Τουρκίας στην επικείμενη διάσκεψη της Γενεύης, τονίζοντας ότι στην Ελβετία θα δοκιμαστούν οι προθέσεις της τουρκικής πλευράς και μάλιστα ενώπιον της διεθνούς κοινότητας. «Για πρώτη φορά απέναντι μας θα ευρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος θα είναι υποχρεωμένος να ανοίξει τα χαρτιά του ενώπιον της διεθνούς κοινότητας και να αποδείξει, εάν η θετική ρητορική, στην οποία συχνά καταφεύγει, θα μετατραπεί σε συγκεκριμένη πολιτική πρόταση», τονίζει ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε άρθρο στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».

Ο Νίκος Αναστασιάδης επισημαίνει ότι «αυτή την ιστορική στιγμή όχι μόνο δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε αλλά και να την αναδείξουμε», ενώ σημειώνει πως «αποτελούσε δικό μας στόχο για δεκαετίες ολόκληρες να βάλουμε την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να τη θέσουμε ενώπιον των ιστορικών ευθυνών της».

Επίσης, εκφράζει την πεποίθηση ότι «ο φιλόδοξος στόχος επίτευξης λύσης είναι εφικτός», υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα προχωρήσει με συγκεκριμένα και απτά βήματα, ιδιαίτερα στο κεφάλαιο της ασφάλειας. Καταλήγοντας ο πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαιώνει ότι ιεραρχεί πολύ ψηλά «τις εύλογες ανησυχίες και ευαισθησίες των Ελληνοκυπρίων , τις οποίες απόλυτα λαμβάνω υπόψη στη διαμόρφωση των θέσεων μας και στην προσπάθεια επίτευξης μιας λύσης, η οποία επιδιώκουμε να είναι αμοιβαία αποδεκτή και να μην αφήνει νικητές και ηττημένους».

Εξάλλου, σε δικό του άρθρο ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν 'Αιντε, εκφράζει την εκτίμηση ότι «οι αμέσως επόμενες εβδομάδες θα είναι ζωτικής σημασίας για την εξασφάλιση μιας συνολικής λύσης, η οποία είναι πιθανή εντός του 2017».

Επίσης , ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής , Ανδρέας Μαυρογιάννης, αφού υποστηρίζει ότι «το αποτέλεσμα της ώρας της αλήθειας δεν είναι προδιαγεγραμμένο», επισημαίνει ότι «εγγυήσεις δεν μπορούν να υπάρχουν, ούτε μεταμφιεσμένες, ούτε καλοντυμένες, ούτε σε νέα συσκευασία».

ΑΠΕ - ΜΠΕ /protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news