facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Συζήτηση στη βουλή για τα προβλήματά τους ζητούν οι αγρότες με το χέρι στη… μίζα των τρακτέρ!

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στα ιστορικά Αμπελάκια του δήμου Τεμπών, η πανελλαδική συνάντηση αγροτών με πρωτοβουλία Λαρισαίων αγροτοσυνδικαλιστών. Περισσότεροι από 80 εκπρόσωποι αγροτικών φορέων βρέθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής και συζήτησαν για ώρες, για την κατάσταση που επικρατεί στον πρωτογενή τομέα, αλλά και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, η απόφαση που ελήφθη είναι να αποσταλεί στον πρόεδρο της Βουλής υπόμνημα με τα αιτήματα των αγροτών, στο οποίο θα ζητείται επίσης να έλθει σε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη βουλή, το αγροτικό ζήτημα. «Αυτό το κάνουμε για να δούμε τι λέει η κυβέρνηση και τι η αντιπολίτευση για τα προβλήματά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά στο onlarissa.gr, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών κ. Χρήστος Σιδερόπουλος.

Σε ότι αφορά το διεκδικητικό πλαίσιο, αυτό παραμένει σε απολύτως απαραίτητα και αναγκαία που καλύπτονται στο τετράπτυχο φορολογικό, ασφαλιστικό ΟΓΑ και ΕΛΓΑ, ενώ εξέχουσα θέση κατέχουν επίσης στη λίστα, η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και τα προγράμματα των νέων αγροτών.

Από τα όσα ελέχθησαν στη συνάντηση, φάνηκε η ιδιαίτερη επιφύλαξη με την οποία αντιμετωπίζουν οι αγρότες το προσκλητήριο διαλόγου που τους απέστειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων αγρότες από Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Μαγνησία, Λαμία, Αταλάντη, Θήβα, Κοζάνη, Πέλλα, Ημαθία και Χαλκιδική.

Σε τοπικό επίπεδο, οι Λαρισαίοι αγρότες προγραμματίζουν τη συγκρότηση επιτροπής αγώνα αγροτών στον Πλατύκαμπο πριν τα Χριστούγεννα, ώστε να βρίσκονται με το… όπλο παρά πόδα για κινητοποιήσεις μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

onlarissa

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news