facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Σε εξάμηνη παράταση της ποσοτικής χαλάρωσης προσανατολίζεται η ΕΚΤ

Προς εξάμηνη παράταση - ενδεχομένως και στην σημερινή συνεδρίαση της - του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης προσανατολίζεται η ΕΚΤ εν μέσω έντονων πιέσεων που ασκεί το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος.

Στην συνέντευξη τύπου που θα ακολουθήσει της συνεδρίασης, ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται να τοποθετηθεί και για το ελληνικό πρόγραμμα και για την πιθανότητα ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα.

Την ίδια ώρα, παράταση για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας Monte Paschi (MPS) ζητά η Ιταλία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

To Διοικητικό Συμβούλιο της τρίτης μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας, βασικός μέτοχος της οποίας είναι το ιταλικό δημόσιο, ζητά από την τραπεζική εποπτική Αρχή της ΕΚΤ να της δώσει περιθώριο έως τα μέσα Ιανουαρίου για να συγκεντρώσει τα 5 δις. ευρώ που χρειάζεται ώστε να καλύψει (από ιδιωτικές πηγές) τις ανάγκες της σε κεφάλαια.

Με τον τρόπο αυτό -όπως δήλωσαν τέσσερις πηγές με γνώση των συζητήσεων - θα αποφύγει την επιβολή ζημιών σε ορισμένους ομολογιούχους της, όπως απαιτούν οι κανόνες της ΕΕ για την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων με κρατικά κεφάλαια.

Στην επιστολή της προς την ΕΚΤ, η τράπεζα αναφέρει ότι η πολιτική αστάθεια που προκλήθηκε από την παραίτηση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι έχει κάνει αδύνατη μία συμφωνία για την εξεύρεση των απαιτούμενων κεφαλαίων έως τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Η ΕΚΤ αναμένεται να εξετάσει σήμερα το αίτημα της τράπεζας, αλλά εκτιμάται ότι δεν θα θελήσει να ανακοινώσει τη θέση της έως ότου λάβει την επιστολή.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news