facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Ένοχη η Κριστίν Λαγκάρντ - αναμένεται συνεδρίαση του ΔΝΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πρόκειται να συνεδριάσει «σύντομα» για να συζητήσει την καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε δικαστήριο της Γαλλίας, κατά της διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Το ΔΣ του ΔΝΤ, στο οποίο εκπροσωπούνται τα 189 κράτη μέλη του και έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα ότι περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του το πρόσωπο της Λαγκάρντ, «αναμένεται να συνεδριάσει ξανά σύντομα για να εξετάσει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις» στην υπόθεση, είπε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, το γαλλικό δικαστήριο έκρινε την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ένοχη για αμέλεια επειδή δεν αμφισβήτησε την καταβολή 400 εκατομμυρίων ευρώ από το κράτος- ως αποτέλεσμα διαιτησίας - σε έναν μεγαλοεπιχειρηματία το 2008, όταν η ίδια ήταν υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας.

Παρά την ετυμηγορία αυτή οι δικαστές δεν της επέβαλαν οποιαδήποτε ποινή για την απόφασή της να επιτρέψει αυτή τη σπάνια εξωδικαστική καταβολή χρημάτων διαιτησίας. Η Λαγκάρντ έχει απορρίψει τις κατηγορίες για αμέλεια.

Ο δικηγόρος της δήλωσε αμέσως μετά την απόφαση πως η νομική του ομάδα μελετά το ενδεχόμενο υποβολής έφεσης.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news