facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Κ. Παπανάτσιου: Θέλουμε όσοι φοροδιαφεύγουν να νιώσουν την ανάσα μας

Την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής περιέγραψε ως πρώτο στόχο της κυβέρνησης η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, σημειώνοντας ότι «όσοι φοροδιαφεύγουν επιβαρύνουν τους έντιμους φορολογούμενους και στερούν πόρους, ακόμη και από βασικές λειτουργίες του κράτους».

Όπως είπε, το Υπουργείο Οικονομικών κινείται ώστε οι φοροφυγάδες να νιώθουν πως οι ελεγκτικές αρχές είναι στο κατόπι τους και πρόσθεσε: «Θέλουμε να νιώθουν την ανάσα μας».

«Εμείς επιδείξαμε την πολιτική βούληση που δεν είχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και κυνηγούμε ακατάπαυστα τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και τη διαφθορά» είπε η υφυπουργός.

Για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων, επανέλαβε ότι δίνεται σε φορολογούμενους η δυνατότητα να υποβάλουν εκείνοι τη φορολογική τους δήλωση, πριν την εξετάσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Υπογράμμισε πάντως, ότι δεν παρέχεται καμία φορολογική αμνηστία.

Η κα. Παπανάτσιου διαμήνυσε πως όσοι φορολογούμενοι έχουν αποκρύψει εισοδήματα, αν επιλέξουν να μην ενταχθούν στο πρόγραμμα, πρέπει να ξέρουν ότι είναι δυνατό να εντοπιστούν με τα εργαλεία που έχει το Υπουργείο Οικονομικών.

Δήλωσε επίσης ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, θεσπίζεται το πλαίσιο ώστε να υποχρεωθούν σταδιακά όλες οι επιχειρήσεις της χώρας να δέχονται ηλεκτρονικές συναλλαγές.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news