facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε την απομάκρυνση της ρόδας από την πλατεία Συντάγματος - Παρέμβαση Δικαιοσύνης

To ξήλωμα της ρόδας, και την απομάκρυνσή της από την πλατεία Συντάγματος, ζήτησε πριν από λίγο από την ιδιοκτήτρια εταιρεία ο Γιώργος Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων προέβη στην κίνηση αυτή γιατί όπως δήλωσαν συνεργάτες του στον ΣΚΑΪ δεν υπάρχουν τα εχέγγυα ότι θα λειτουργήσει σύντομα, καθώς γνωμοδότησε αρνητικά και η αρμόδια Επιτροπή.

Η ανακοίνωση του Δήμου

«Ακολουθώντας την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεαμάτων, ο Δήμος Αθηναίων απορρίπτει το αίτημα της επιχείρησης που διαχειρίζεται τη Ρόδα Παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος να παραταθεί η παραμονή της έως ότου προσκομιστούν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία. Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε την αποσυναρμολόγηση και την απομάκρυνση της κατασκευής».

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τη ρόδα στο Σύνταγμα

Στο μεταξύ την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν δημοσιεύματα, αλλά και μηνυτήρια αναφορά εταιρείας σχετικά με επικινδυνότητα της ρόδας που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος για τις γιορτές.

Με εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίου, διατάχθηκε από χθες η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό την διερεύνηση θεμάτων παραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορούν να προκαλέσουν έκθεση σε κίνδυνο, καθώς και της παράβασης καθήκοντος, αφού η ρόδα φέρεται να στήθηκε χωρίς να έχει την απαραίτητη πιστοποίηση ασφάλειας από την εταιρία.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news