facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Ομόφωνα η ΚΕΔΕ δεν στέλνει οικονομικά στοιχεία δήμων και νομικών προσώπων

Τη μη αποστολή οικονομικών στοιχείων των ΟΤΑ α' βαθμού και των νομικών τους προσώπων προς το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή (Πέμπτη) συνεδρίασή του.

Μετά τη σχετική εξέλιξη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης ενημερώνει με επιστολή του τους δημάρχους της χώρας για την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Ένωσης, σύμφωνα με την οποία δεν απαιτείται να αποσταλούν τα στοιχεία, καθώς αυτά είναι ήδη διαθέσιμα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών.

Η επιστολή κοινοποιείται και προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη.

Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση α' βαθμού έχει ήδη αποστείλει και εξακολουθεί να αποστέλλει κάθε μήνα οικονομικά στοιχεία στις βάσεις δεδομένων των αρμοδίων υπουργείων. Κατά συνέπεια, τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα και προς το Οικονομικό Παρατηρητήριο αλλά και προς κάθε άλλον αρμόδιο φορέα».

Να σημειωθεί ότι το σχετικό ζήτημα προέκυψε ύστερα από επείγον έγγραφο (12.12.2016) του υπουργείου Εσωτερικών μέσω του οποίου ζητούσαν από όλους τους δήμους της χώρας να αποστείλουν μια σειρά οικονομικών στοιχείων μέχρι την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της επιστολής: «Σχετικά με την υπ' αριθμ. πρωτ. 39953/12.12.2016 επιστολή του υπουργείου Εσωτερικών, για το ως άνω θέμα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση α' βαθμού έχει ήδη αποστείλει και εξακολουθεί να αποστέλλει κάθε μήνα οικονομικά στοιχεία στις βάσεις δεδομένων των αρμοδίων υπουργείων.

Κατά συνέπεια, τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα και προς το Οικονομικό Παρατηρητήριο αλλά και προς κάθε άλλον αρμόδιο φορέα.

Η ΚΕΔΕ δεν αρνείται αυτή τη δυνατότητα και τη διαδικασία που προκύπτει από τη νομοθεσία για τα οικονομικά στοιχεία των δήμων και τα οποία είναι ήδη στη διάθεση του υπουργείου Εσωτερικών.

Για τους λόγους αυτούς, το ΔΣ της ΚΕΔΕ στη σημερινή του συνεδρίαση ομόφωνα αποφάσισε ότι, για να αποφευχθεί επιπλέον επιβάρυνση και πρόκληση σύγχυσης των δήμων, να προτείνει την αναστολή αποστολής των στοιχείων στις υπηρεσίες του ΥΠΕΣ που ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Δεκεμβρίου».

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news