facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Οργισμένο το Βερολίνο για τον κατάδικο που αποφυλακίστηκε στην Ελλάδα

Την έντονη ενόχληση της γερμανικής κυβέρνησης έχει προκαλέσει η υπόθεση του νεαρού μετανάστη από το Αφγανιστάν ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος από τις ελληνικές φυλακές πριν εκτίσει την ποινή του και εν συνεχεία συνελήφθη στη Γερμανία για τον βιασμό και τη δολοφονία 19χρονης φοιτήτριας στην πόλη του Φράιμπουργκ.

«Πρόκειται για ένα πολύ εξοργιστικό περιστατικό. Σίγουρα θα πρέπει να το συζητήσουμε με την ελληνική πλευρά», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, προσθέτοντας ότι χρειάζεται περισσότερη συνεργασία στο πεδίο της ανταλλαγής πληροφοριών για εγκληματίες.

Δεν είναι γνωστό εάν το θέμα θα τεθεί κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ αύριο Παρασκευή στο Βερολίνο.

Ο κατά δήλωσή του 17χρονος συλληφθείς είχε καταδικασθεί στη χώρα μας το 2014 σε δέκα χρόνια κάθειρξη για βίαιη επίθεση έναντι μίας νεαρής κοπέλας, αποφυλακίστηκε όμως ένα χρόνο αργότερα και κατόρθωσε να φτάσει στη Γερμανία.

Εγκλήματα που διαπράττονται από μετανάστες ή πρόσφυγες είναι ένα πολιτικά ευαίσθητο θέμα στη Γερμανία ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του ερχόμενου φθινοπώρου, τη στιγμή που το ακροδεξιό κόμμα AfD έχει κερδίσει έδρες σε σειρά τοπικών κοινοβουλίων υιοθετώντας ανοιχτά ξενοφοβική ρητορική.

Το AfD έχει εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την υπόθεση του νεαρού Αφγανού, όπως άλλωστε έπραξε και μετά τις εκατοντάδες σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών από μετανάστες στην Κολονία, την παραμονή της περσινής πρωτοχρονιάς.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news