facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Αναφορά δικηγόρων στην ΕΕ για το ασφαλιστικό-φορολογικό

Στα όργανα της ΕΕ έφθασε το θέμα του ασφαλιστικού και το φορολογικού νομοσχεδίου ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου. 
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αιγίου Γιώργος Μπέσκος με αναφορά του στην αρμόδια επιτροπή αναφορών της ΕΕ σημειώνει ότι τα συγκεκριμένα νομοσχέδια αποτελούν δήμευση του εισοδήματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας και καταγγέλλει ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο (ασφαλιστικό), ψηφίστηκε χωρίς να έχουν εκπονηθεί αναλογιστικές μελέτες βάσει των οποίων θα δικαιολογείται η επιβολή τόσων μεγάλων εισφορών εισπραξιμότητα αυτών και η ανταποδοτικότητά τους σε σχέση με την προσδοκώμενη σύνταξη.
«Η νομική βάση της καταγγελίας είναι η παραβίαση διατάξεων όχι μόνο του Ελληνικού Συντάγματος αλλά και της Ε.Σ.Δ.Α. ως προς την ανθρώπινη αξία και το δικαίωμα στην εργασία και περιουσία.Καταγγέλθηκε η αντιφατική στάση των θεσμών και η επιφύλαξη για το αν πράγματι υφίσταται πραγματικό ενδιαφέρον των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οργάνων για σταθεροποίηση και ανάπτυξη στην Χώρα μας», σημειώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου στο σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε. 
Σε επιστολή της προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Αιγίου η πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών της ΕΕ Cecilia Wikstrοn ενημερώνει ότι η αναφορά  έγινε παραδεκτή καθώς εμπίπτει στο πεδίο δραστηριοτήτων της ΕΕ και ότι ζητήθηκε από την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή η διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τις διάφορες πλευρές του προβλήματος βάσει των πληροφοριών που έχουν υποβληθεί. 
Συγκεκριμένα, η απαντητική επιστολή της επιτροπής αναφορών της ΕΕ στον Δ.Σ. Αιγίου έχει ως εξής: 
«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η επιτροπή Αναφορών έχει αρχίσει να εξετάζει την αναφορά σας. Η επιτροπή θεωρεί την αναφορά σας παραδεκτή δεδομένου ότι το αντικείμενό της εμπίπτει στο πεδίο δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
Στη συνέχεια η επιτροπή ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διεξάγει προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις διάφορες πλευρές του προβλήματος βάσει των πληροφοριών που έχετε υποβάλλει. Η επιτροπή θα συνεχίσει την εξέταση της αναφοράς σας μόλις λάβει τις απαιτούμενες πληροφορίες. 
Η επιτροπή πιστεύει εξάλλου ότι τα θέματα που θίγετε στην αναφορά σας πρέπει να υποβληθούν επίσης στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πεδίο αρμοδιότητας της οποίας εμπίπτει, και αποφάσισε συνεπώς να τη διαβιβάσει στην επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής για ενημέρωση. 
Θα σας ενημερώσω εγκαίρως ως προς οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια σχετικά με την αναφορά σας».
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news