facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Σε οριακή κατάσταση η διαχείριση του προσφυγικού, τονίζει ο δήμαρχος Λέσβου

«Δραματική», όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζει, έκκληση στον πρόεδρο της κυβέρνησης, Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, απέστειλε σήμερα ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

Ο δήμαρχος μιλά για «κίνδυνο γενικευμένης αποσταθεροποίησης στο νησί» από τις επιπτώσεις της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, ενώ καταγγέλλει απειλές εναντίον του, αλλά και κατά μελών της οικογένειάς του.

Ο δήμαρχος Λέσβου, ο οποίος έχει γίνει παγκόσμια γνωστός για τις πρωτοβουλίες του στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την κρίση, προβαίνει επίσης σε μια ακόμα σημαντική καταγγελία.

Όπως αναφέρει, «καμία πρωτοβουλία δεν έχει αναληφθεί από νομικής πλευράς για την προστασία της τοπικής κοινωνίας από την παραπληροφόρηση και την διασπορά ψευδών ειδήσεων, που έχουν αποδεδειγμένα προκαλέσει και υποκινήσει αντιδράσεις μερίδας συμπολιτών μας, όπως ορίζει το άρθρο 187 του ποινικού κώδικα περί διασποράς ψευδών ειδήσεων».

«Αυτή την στιγμή, η κατάσταση στο νησί της Λέσβου είναι οριακή σε ό,τι αφορά την διαχείριση της κρίσης. Τα πάντα βρίσκονται σε μια εύθραυστη ισορροπία, η οποία όμως απειλείται καθημερινά από διάφορα γεγονότα και από συγκεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι επιθυμούν, ο καθένας για τους προσωπικούς του λόγους, την ολοκληρωτική αποσταθεροποίηση της κατάστασης, που θα έχει ως αποτέλεσμα την έκκληση βίας» αναφέρει ο κ. Γαληνός.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news