facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Διαμαρτυρία εργαζομένων στις κοινωνικές δομές στο υπουργείο Εργασίας

Η... φτώχεια έστειλε τους εργαζομένους στις κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας για διαμαρτυρία σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Βασικό αίτημα των συμβασιούχων-εργαζομένων είναι η ανανέωση των συμβάσεων τους που λήγουν στις 31-12-2016 και η καταβολή δεδουλευμένων τριών μηνών (Οκτώβριος- Νοέμβριος και Δεκέμβριος). Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν τέλος του μήνα λήγει η χρηματοδότηση που είχε εξασφαλισθεί και θα βρεθούν στον δρόμο όλοι οι εργαζόμενοι ενώ οι ωφελούμενοι θα έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε τελικά με τον γγ Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας Δημήτρη Καρέλλα, επί της οδού Σολωμού 60, καθώς από το υπουργείο Εργασίας τους παρέπεμψαν για το θέμα τους εκεί. 

Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές απασχολούνται σε τομείς των δήμων όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συσσίτια, κοινωνικά φαρμακεία, γραφεία διαμεσολάβησης, τράπεζα χρόνου και κέντρα υποδοχής αστέγων ενώ ο μηνιαίος μισθός τους ανέρχεται περίπου στα 600 ευρώ (καθαρά) και συνολικά σε όλους τους δήμους της χώρας είναι περίπου 900 άτομα.









Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμβασιούχοι στις κοινωνικές δομές των δήμων αντιτίθενται επίσης στην απόφαση του υπουργείου Εργασίας να επανακαθορίσει σύντομα την διαδικασία χρηματοδότησης των απασχολούμενων σε αυτές τις θέσεις μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ και όχι μέσω του κρατικού προϋπολογισμού όπως γινόταν μέχρι σήμερα και ταυτόχρονα δεν διασφαλίζει την παραμονή τους στις θέσεις εργασίας τους εάν προκηρυχθεί διαγωνισμός: «Θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός και εμείς ως νέοι άνεργοι δεν θα έχουμε καμία τύχη μεταξύ αυτών που θα κάνουν τα χαρτιά τους και θα είναι μακροχρόνια άνεργοι» λένε χαρακτηριστικά.



protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news