facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Σε επίπεδο ρεκόρ στο 84,5% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος

Σε επίπεδο ρεκόρ διαμορφώνεται το δημόσιο χρέος του Ηνωμένου Βασιλείου μετά από τον μεγαλύτερο του αναμενόμενου δανεισμό της χώρας κατά το μήνα Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση δανείστηκε τον περασμένο μήνα 12,65 δισεκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, έναντι πρόβλεψης 12,2 δισεκατομμυρίων.

Το αντίστοιχο ποσό για τον Οκτώβριο ήταν 4,796 δισεκατομμύρια λίρες και για τον περσινό Νοέμβριο 13,2 δισεκατομμύρια λίρες.

Η μέχρι στιγμής συνολική δανειστική οφειλή για τη βρετανική κυβέρνηση κατά το τρέχον οικονομικό έτος (που αρχίζει τον Απρίλιο) διαμορφώνεται στα 59,5 δισεκατομμύρια λίρες.

Το δημόσιο χρέος έχει φτάσει πλέον στα 1,655 τρισεκατομμύρια λίρες ή 84,5% του ΑΕΠ.

Κατά τον ενδιάμεσο προϋπολογισμό του Νοεμβρίου ο Υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ είχε πει ότι η κυβέρνηση θα χρειαζόταν να δανειστεί περισσότερο την επόμενη πενταετία καθώς η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί και τα φορολογικά έσοδα να περιοριστούν στον απόηχο της ψήφου υπέρ του Brexit.

Το Γραφείο Ευθύνης Προϋπολογισμού εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος θα κορυφωθεί στο 90,2% κατά το οικονομικό έτος 2017-18 και θα αρχίσει να υποχωρεί από το 2019.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news