facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Βούτσης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα μετά το 2018

Αρνητικός στη λήψη μέτρων μετά το 2018 εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, καθώς, όπως τόνισε, «αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της ελληνικής οικονομίας», ενώ χαρακτήρισε «κινούμενη άμμο» τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Ακολουθώντας τη γραμμή του υπουργού Οικονομικών και ο Νίκος Βούτσης, υποστήριξε ότι σε κάθε διαπραγμάτευση όλα τα μέρη «τεντώνουν» τις θέσεις τους στο 100%, ώστε στο τέλος να επέλθει μία συμφωνία κάπου στη μέση. Διατήρησε πάντως επιφυλάξεις για το τελικό αποτέλεσμα προσθέτοντας πως «αυτή η συμφωνία άλλοτε είναι καλή κι άλλοτε όχι τόσο».

Αναφορικά με την απαίτηση για διατήρηση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5% και πέραν του 2018, ο κ. Βούτσης επέμεινε επίσης στην αντιπρόταση της Αθήνας για το ίδιο ποσοστό αλλά υπό ευνοϊκότερους όρους, δηλαδή με μείγμα 2,5% συν 1% ή 2% συν 1,5%, το οποίο 1% ή 1,5% θα προωθηθεί προς την ανταγωνιστικότητα.

Αναφορικά με τα νέα μέτρα που το ΔΝΤ ζητά να ψηφιστούν τώρα για το 2019 – 2020, ο πρόεδρος της Βουλής, κινήθηκε επίσης στην κυβερνητική γραμμή του «ΟΧΙ» άμεσα, αφήνοντας ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το μέλλον και εξαρτώντας τυχόν ανάγκη για νέα δημοσιονομικά μέτρα από την πορεία της οικονομίας.

«Αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Αλλά όχι από τώρα. Θα το δούμε τότε», σημείωσε χαρακτηριστικά. Όσο για τα σενάρια πρόωρων εκλογών; Ο κ. Βούτσης τα ξορκίζει, χαρακτηρίζοντας αστεία και δηλώνοντας με νόημα «ούτε ως οδός διαφυγής δεν υπάρχουν».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news