facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Τσίπρας: Όχι άλλα μέτρα μετά το 2018 [BINTEO]

«Τέλος και ορίζοντας αυτής της συμφωνίας είναι, το αργότερο, τα μέσα του 2018. Δεν υπάρχουν άλλες δεσμεύσεις και μέτρα. Ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει μέσα και έξω από τη χώρα. Η κυριαρχία της χώρας μας θα αποκατασταθεί. Η επιτροπεία και τα μνημόνια τελειώνουν».

Αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του, από το Ηράκλειο Κρήτης.

«Η ανεργία αργά αλλά σταθερά μειώνεται» ανέφερε ο πρωθυπουργός ενώ για την οικονομία υπογράμμισε πως «με πλεόνασμα 1.1% αντί για τον «κόφτη» ενεργοποιείται ο «δότης» κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να χορηγήσουμε την 13η σύνταξη», η οποία όπως είπε θα καταβληθεί σε πάνω από ένα εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχους στις 22 Δεκεμβρίου.


«Αυτό είναι ένα καλό νέο, το κακό νέο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης διαφωνεί» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός στηλιτεύοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στις κυβερνητικές εξαγγελίες για το κοινωνικό πακέτο στήριξης.

Αναφερόμενος στην εμπλοκή επί της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος σημείωσε πως είναι υποχρέωση των εταίρων αυτά να καθοριστούν, τονίζοντας πως ο οδικός χάρτης της συμφωνίας, προβλέπει έξοδο στις αγορές μέσα στο 2017.

«Δεν γίνεται πλέον η ευρωπαϊκή ακροδεξιά και ο λαϊκισμός, να υπαγορεύουν την πολιτική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα. Η Ελλάδα μπορεί να είναι σε πρόγραμμα, αλλά ταυτόχρονα είναι μια ανεξάρτητη χώρα. Και εφόσον τηρεί τις δεσμεύσεις της και τους κανόνες δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν», είπε.

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει θετικά, έγκαιρα, χωρίς νέα μέτρα, μετά τη λήξη του προγράμματος, και χωρίς τις υπερβολικές απαιτήσεις κάποιων εκ των εταίρων.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στην Κρήτη, ο πρωθυπουργός θα έχει αύριο, συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ. Ειρηναίο και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Λασίθι όπου στις 11:00 θα συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς του νομού, στον Αγ. Νικόλαο .

Στις 13:15 θα επισκεφθεί το Ελαιουργείο του Συνεταιρισμού Κριτσάς και από εκεί θα αναχωρήσει για το αεροδρόμιο και την Αθήνα.


tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news