facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Για τον Οκτώβριο 2017 μετατίθενται τα έργα στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Για τον Οκτώβριο του 2017 μετατίθεται η έναρξη των έργων αναβάθμισης του διαδρόμου απογείωσης - προσγείωσης στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, μετά τις έντονες αντιδράσεις της γερμανικής εταιρείας Fraport, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τουριστικών επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών, τα έργα επρόκειτο να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2017 και θα ήταν σε εξέλιξη στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει έντονο προβληματισμό στη Fraport, που θα αναλάβει από το 2017 την εκμετάλλευση του αεροδρομίου, αλλά και στους τουριστικούς επιχειρηματίες της βόρειας Ελλάδας, καθώς η δυνατότητα εξυπηρέτησης αεροσκαφών στο «Μακεδονία» θα περιοριζόταν σε τέσσερα αεροσκάφη την ώρα από τα δέκα που είναι τώρα.

Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης αποφάσισε να μεταθέσει χρονικά την έναρξη των έργων μετά από συνάντηση που είχε το βράδυ της Δευτέρας με στελέχη της Fraport, η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων την 1η Φεβρουαρίου.

Τα έργα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2017.

Στη συμφωνία μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της παραχωρησιούχου προβλέπεται ότι η FRAPORT:

Αναλαμβάνει να προχωρήσει αποκλειστικά με δικές της δαπάνες στην κατασκευή και εγκατάσταση συστήματος φωτοσήμανσης του τροχοδρόμου, ώστε να μετατραπεί σε διάδρομο προσγείωσης απογείωσης για την ακόμη αρτιότερη κάλυψη των αναγκών του αεροδρομίου «Μακεδονία»

Θα συνεργαστεί πλήρως με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας για τη διασφάλιση όλων των ασφαλών διαδικασιών και συνθηκών πτήσεων στο αεροδρόμιο και παραιτείται από κάθε αξίωση απέναντι στο ελληνικό δημόσιο σχετικά με τη καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news