facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Πλοίο με 20 τόνους καύσιμα έπεσε στις ακτές της Άνδρου

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν η αιτία που το φορτηγό πλοίο «Cabrera» με σημαία Αντίγκουα Μπαρμπούντα, προσάραξε τα ξημερώματα του Σαββάτου στις βόρειες ακτές της Άνδρου.

Το πλοίο έχει πάρει σοβαρή κλίση 45 μοιρών, προκαλώντας ανησυχία στις λιμενικές αρχές καθώς μεταφέρει 20 τόνους καύσιμα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των 9 ναυτικών, μελών του πληρώματος, με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, η προσάραξη έγινε στις βόρειες ακτές της Άνδρου και άμεσα έσπευσαν για βοήθεια ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες καθώς οι άνεμοι έφθαναν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Το «Cabrera» είναι φορτωμένο με 3,5 χιλιάδες τόνους σιδήρου και 20 τόνους καυσίμων. Είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία.

Τα μέλη του πληρώματος είναι τρεις Πολωνοί, ένας Ουκρανός, ένας Λιθουανός και τέσσερις Φιλιππινέζοι. Περίπου στις 8.30 το πρωί ολοκληρώθηκε η απομάκρυνσή τους και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Κοτρώνι Μαραθώνα.

Ωστόσο, άγνωστο είναι μέχρι αυτή τη στιγμή εάν το πλοίο παρουσιάζει εισροή υδάτων.

efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news