facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ρευστότητα €1 δισ. από την ΕΤΕπ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) εγκαινίασε την πιστωτική γραμμή της «Δάνεια για ΜμΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης», ύψους 1 δισ. ευρώ, προς ελληνικές τράπεζες.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν από ελληνικές τράπεζες για τη χορήγηση δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης που δραστηριοποιούνται στους τομείς της γεωργίας, του τουρισμού, της μεταποίησης, των υπηρεσιών και άλλους τομείς.

Στις επιχειρήσεις που προάγουν την απασχόληση των νέων θα προσφερθούν πρόσθετα χρηματοδοτικά πλεονεκτήματα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΕΤΕπ «Δεξιότητες και θέσεις απασχόλησης - Επενδύσεις για τους νέους».

Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγιερ, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία του στην Αθήνα για τα εγκαίνια της φιλόδοξης πιστωτικής γραμμής που παρέχει η ΕΤΕπ για τη στήριξη των ΜμΕ και των επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Η υπογραφή των πρώτων δανειακών συμβάσεων στο πλαίσιο αυτής της πιστωτικής γραμμής σηματοδοτεί τη συνέχιση της μακροχρόνιας συνεργασίας της ΕΤΕπ με ελληνικές τράπεζες για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας της Ελλάδος, πρόσθεσε.

Οι πρώτες συμβάσεις με την Alpha Bank, τη Eurobank, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και την Τράπεζα Πειραιώς, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ τα οποία κατανέμονται ισόποσα στις τέσσερις τράπεζες, υπογράφηκαν σε δημόσια τελετή στην Αθήνα, παρουσία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Τις συμβάσεις υπέγραψαν από την πλευρά της ΕΤΕπ ο Βέρνερ Χόγιερ και από την πλευρά των ελληνικών τραπεζών ο κ. Δημήτριος Μαντζούνης, διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, ο κ. Φωκίων Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, ο κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και ο κ. Γεώργιος Πουλόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτριος Π. Μαντζούνης επισήμανε ότι η συμμετοχή της Alpha Bank στη νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Τραπέζης Επενδύσεων αναδεικνύει την έμπρακτη στήριξη της Τραπέζης στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Αυτή η συναλλαγή, εν μέσω των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα, δημιουργεί νέες προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών πελατών μας, παρέχοντας παράλληλα ένα ακόμη χρηματοδοτικό εργαλείο ρευστότητας.

Ο κ. Φωκίων Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, δήλωσε ότι η ΕΤΕπ και η Eurobank έχουν μακροχρόνια συνεργασία. Μέσα από αυτήν, από το 2004 έχουμε διοχετεύσει κεφάλαια συνολικού ύψους 840 εκατ. ευρώ σε περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις. Επιθυμούμε ιδιαίτερα να συμβάλουμε στην επιτυχία της πρωτοβουλίας της ΕΤΕπ «Δεξιότητες και θέσεις απασχόλησης - Επενδύσεις για τους νέους», η οποία βοηθά την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την πρόκληση της διαρροής ανθρώπινου κεφαλαίου μέσα από τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τους νέους που αναζητούν εργασία, ανέφερε.

Ο κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, δήλωσε ότι σε μια περίοδο κατά την οποία η οικονομική ανάκαμψη έχει κρίσιμη σημασία για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και τη μείωση της ανεργίας, είναι καθήκον μας να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης. Οι συμβάσεις που υπογράφουμε σήμερα, σε αυτό ακριβώς κατατείνουν, είπε.

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος προσβλέπει στη συνεργασία της με μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης για τη γρήγορη και ουσιαστική αξιοποίηση αυτής της πιστωτικής γραμμής, πρόσθεσε.

Ο κ. Γεώργιος Πουλόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις και η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα ήταν πάντα στο επίκεντρο της δραστηριότητας της Τράπεζας Πειραιώς. Είμαστε υπερήφανοι για το ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες αποτελούν ζωτικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, είναι βασικός τομέας των εργασιών μας, σημείωσε.

Οι συμβάσεις που υπογράφηκαν σήμερα συμπεριλαμβάνουν την πρωτοβουλία της ΕΤΕπ «Δεξιότητες και θέσεις απασχόλησης - Επενδύσεις για τους νέους», μέσω της οποίας προσφέρονται ανταγωνιστικά επιτόκια στις επιχειρήσεις που προάγουν την απασχόληση των νέων. Οι υπογραφείσες συμβάσεις θα συμβάλουν ενεργά και αποφασιστικά στην ενίσχυση Ελλήνων επιχειρηματιών, την προώθηση της διατηρήσιμηςανάπτυξης και την τόνωση της απασχόλησης των νέων.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news