facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

«Με κοινοτικά κονδύλια» χρηματοδότησε ο Φάρατζ την εκστρατεία για το Brexit

Με κοινοτικά χρήματα κατηγορείται από την Κομισιόν ότι έκανε την εκστρατεία του για να βγάλει τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση το ευρω-σκεπτικιστικό κόμμα Ukip του Νάιτζελ Φάρατζ.

Σύμφωνα με οικονομικό έλεγχο, που αποκαλύφθηκε από το βρετανικό δίκτυο Sky News, το Ukip δαπάνησε σχεδόν 400.000 στερλίνες από ευρωπαϊκά κονδύλια στην εκστρατεία για τις βρετανικές εκλογές του 2015 αλλά και στην εκστρατεία υπέρ του Brexit πριν το δημοψήφισμα του Ιουνίου.

Ο κ. Φάρατζ απάντησε υποστηρίζοντας ότι οι Βρυξέλλες ερμηνεύουν ελαστικά τους κανόνες ώστε να χτυπήσουν συγκεκριμένα το Ukip.

«Το περιμέναμε επί χρόνια, είμαστε σε ένα περιβάλλον όπου οι κανόνες ερμηνεύονται κατά το δοκούν όπως συμφέρει [τον καθέναν]», είπε στο Sky News.

«Καταλαβαίνω απόλυτα τους κανόνες, αυτό είναι καθαρή θυματοποίηση. Είμαι ο ευρωβουλευτής που έχουν ερευνήσει περισσότερο στην ιστορία», συνέχισε, προσθέτοντας μάλιστα ότι οι παράνομες δαπάνες από φιλοευρωπαϊκές ομάδες είναι πολύ μεγαλύτερες.

Αν το πόρισμα επιβεβαιωθεί, το Ukip μπορεί να κληθεί να επιστρέψει μεγάλο μέρος των χρημάτων στις Βρυξέλλες, ενώ κινδυνεύει να χάσει και μελλοντικές χρηματοδοτήσεις.

Σημειώνεται ότι τα χρήματα που λαμβάνουν τα κόμματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία πρέπει να δαπανώνται για δραστηριότητες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όχι για τη χρηματοδότηση των εγχώριων εκστρατειών τους.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news