facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΕΕ: Ακόμα εκκρεμούν τα επτά προαπαιτούμενα για τις τουρκικές βίζες

Ανεκπλήρωτα παραμένουν, μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, και τα επτά προαπαιτούμενα που πρέπει να υλοποιήσει η Τουρκία προκειμένου να αρθούν οι βίζες εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Τουρκία έχει επανειλημμένα απειλήσει ότι για αποσυρθεί από τη συμφωνία διαχείρισης του προσφυγικού εάν δεν απελευθερωθούν οι θεωρήσεις, ενώ νωρίτερα σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι μπορεί να ανοίξει τα σύνορα και να στείλει νέο κύμα προσφύγων και μεταναστών προς τη Γηραιά Ήπειρο.

Το επόμενο κρίσιμο σημείο θα έλθει το Δεκέμβριο, όταν η Κομισιόν θα δημοσιεύσει τη νεότερη έκθεση προόδου για την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων. Σε περίπτωση που οι προϋποθέσεις δεν έχουν εκπληρωθεί, η Ευρώπη θα πρέπει να παραβιάσει την «κόκκινη» γραμμή που έχει θέσει η Άγκυρα για άρση των βίζα εντός του έτους.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε οι Βρυξέλλες παραμένουν δεσμευμένες στην προσπάθεια για συμφωνία, τονίζοντας πως «η μπάλα ακόμα κυλά».

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» παραμένει η τροποποίηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας στη γείτονα χώρα.

Η Κομισιόν εκτιμά ότι η διατύπωση του νόμου είναι πολύ γενική και συνεπώς επιτρέπει στις Αρχές να συλλαμβάνουν αντιφρονούντες, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους με κατηγορίες περί τρομοκρατίας.

Η Άγκυρα αντιτείνει ότι δεν προτίθεται να προβεί σε οιαδήποτε αλλαγή, τουλάχιστον στη σημερινή συγκυρία, καθώς απειλείται από το Ισλαμικό Κράτος και κουρδικές αυτονομιστικές οργανώσεις.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news