facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Πετρόπουλος: Χορηγούνται ήδη εφάπαξ στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων

Ξεκίνησε η χορήγηση των εκκρεμών εφάπαξ, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη 9/11 ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

«Είχαμε προαναγγείλει ότι η χορήγηση των εφάπαξ θα είναι ταχύτατη», επισήμανε ο κ. Πετρόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος τόνισε ότι, «μετά τον Σεπτέμβριο του 2013, έχουν αρχίσει εδώ και τέσσερις ημέρες να χορηγούνται, αρχικά στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, για το οποίο οι μάντεις κακών ειδήσεων έλεγαν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση μέσα σε δύο χρόνια να δοθούν εφάπαξ».

«Ήδη», όπως σημείωσε, «έχουν καταβληθεί εφάπαξ σε περίπου 8.000 δικαιούχους, ενώ υπογραμμίζεται ότι εκκρεμούν περίπου 28.000 εφάπαξ, τα οποία, όμως, θα έχουν εξοφληθεί μέσα στο 2017, μετά την τριετή παύση πληρωμών. Σήμερα, έχει ήδη ανακοινώσει το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) ότι θα χορηγηθούν τα εφάπαξ για τους εργολήπτες-υπολογίζονται περίπου 1.000 δικαιούχοι. Για τους δικηγόρους, τα εφάπαξ που θα καταβληθούν, ξεπερνούν τα 500, ενώ πάνω από 1.000 γιατροί θα εισπράξουν και αυτοί το εφάπαξ, μετά την έκδοση της δικής μου Υπουργικής Απόφασης, η οποία ορίζει τον τρόπο υπολογισμού του, επειδή αυτές οι κατηγορίες ασφαλισμένων κατέβαλαν εισφορά σε ακέραιο ποσό και όχι ως ποσοστό, διότι ο νόμος προβλέπει αναλογιστικές μελέτες για όσους δεν έχουν ποσοστιαία εισφορά».

Αναφορικά με το Ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων- το Μετοχικό Ταμείο των Πολιτικών Υπαλλήλων- ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση, για να προχωρήσει γρήγορα η έκδοση σχετικών οφειλομένων στους ασφαλισμένους. «Πάμε γρήγορα, ταχύτατα και αποκαθιστούμε τη σχέση που έχουν οι ασφαλισμένοι με τους φορείς, οι οποίοι ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις απέναντί τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news