facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Επεισόδια στη διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα

Σειρά συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα βρίσκονται σε εξέλιξη το απόγευμα της Τρίτης. Των συγκεντρώσεων ακολούθησε το γνωστό σκηνικό με μολότοφ και δακρυγόνα στα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο.

21.56: Επαναλαμβάνεται το σκηνικό των μολότοφ στη Στουρνάρη. Μετά τη σύλληψη ενός ατόμου άρχισε και πάλι η  ρήψη μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

21.55: Ανοιξαν οι σταθμοί του Μετρό σε Μέγαρο, Ευαγγελισμό, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Συγγρού_Φιξ.

21.27: Επί μιάμιση ώρα συνεχίζεται στην περιοχή των Εξαρχείων, κυρίως στην οδό Στουρνάρη, με ορμητήριο το Πολυτεχνείο, η ένταση στα Εξάρχεια.





21.20: Φωτοβολίδες, μολότοφ, κομμάτια μάρμαρου, τραπέζια, καρέκλες κατά αστυνομικών και δημοσιογράφων μέσα από το προαύλιο του Πολυτεχνείου, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Στουρνάρη. 

21.19: Επέμβαση των ΜΑΤ με χημικά από τα στενά των Εξαρχείων προς τους κουκουλοφόρους, στην οδό Στουρνάρη.

21.16: Συνεχίζεται η ρήψη μολότοφ στη Στουρνάρη και τα γύρω στενά. Τρεις συλλήψεις στην οδό Πανεπιστημίου και μολότοφ κατά του Αστυνομικού Τμήματος των Εξαρχείων.

21.01: Μολότοφ προς τη μεριά των δημοσιογράφων που βρίσκονται στην Πατησίων εκτοξεύτηκε μέσα από τον χώρο του Πολυτεχνείου.

20.54: Οι αντιεξουσιαστές έφυγαν από το «οδόφραγμα» με απορρίμματα και χαρτιά της Στουρνάρη και κινήθηκαν πιο κοντά προς τα ΜΑΤ. Βροχή οι μολότοφ κατά τα τελευταία λεπτά και οι πέτρες που εικάζεται ότι εκτοξεύονται από σφεντόνες. Οι αστυνομικοί απομακρύνουν δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και εικονολήπτες. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα. Σημαδεύουν με στυλό-λέιζερ τους αστυνμικούς. 

20.47: Στα Εξάρχεια έχει μεταφερθεί το σκηνικό. Φωτιά σε περίπτερο στην οδό Στουρνάρη πρόλαβαν και την έσβησαν. Πέτρες κυρίως πέφτουν από ψηλά στη Στουρνάρη και σποραδικά ρίψη μολότοφ. 

 

20.43: Άνοιξε η κυκλοφορία στο Σύνταγμα.

20.38
: Συνεχίζεται ο πετροπόλεμος και οι εκτοξεύσεις μολότοφ στην περιοχή πέριξ της Στουρνάρη και του Πολυτεχνείου, με στόχο αστυνομικούς και δημοσιογράφους. Τουλάχιστον τρις οι προσαγωγές μέχρι στιγμής. Οι αστυνομικοί, από απόσταση, δεν επεμβαίνουν.

20.17: Βροχή οι μολότοφ και πετροπόλεμος στις οδούς Τζωρτζ, Μπόταση, Σολωμού στην περιοχή του Πολυτεχνείου. Οι αστυνομικοί παρακολουθούν χωρίς να έχουν εντολές να επέμβουν.

20.13: Ένταση και επεισόδια στην οδό Στουρνάρη στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

20.04
: Το σκηνικό των επεισοδίων επεκτείνεται και στην Πανεπιστημίου, με μολότοφ, χημικά και βομβίδες κρότου - λάμψης.

19.59: Δύο βόμβες μολότοφ έπεσαν στον αστυνομικό φραγμό στη Σταδίου και απάντηση με εκτόξευση χημικών και βομβίδων κρότου - λάμψης. Στην Τοσίτσα συγκεντρώθηκαν περί τα 200 άτομα, με σκοπό, κατά τα φαινόμενα, το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου.

19.54
: Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές προς την Ομόνοια. Έρημη η Σταδίου. Πρώτες αναφορές για προσαγωγές.

19.50: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο κέντρο από τα δακρυγόνα και τα χημικά. Για κάψιμο στα μάτια και στον λαιμό παραπονιούνται διαδηλωτές και περαστικοί.



19.41: Επεισόδια στο κέντρο με ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου - λάμψης στον αστυνομικό φραγμό στην Αμερικής, όταν διαδηλωτές σχηματίζοντας αλυσίδα με τα κοντάρια των σημαιών τους κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών.

19.20
: Ολοκληρώθηκε η πορεία που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ, η ΕΕΔΥΕ, εργατικά συνδικάτα και φοιτητικοί σύλλογοι.

19.15: Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ έφτασαν ως το ύψος που υπάρχει αστυνομικός φραγμός στην Πανεπιστημίου, λίγο πάνω από τα Προπύλαια και επιστρέφει στην Ομόνοια φωνάζοντας συνθήματα.

19.00: Διαγκωνισμοί στη Σταδίου μπροστά από τον φραγμό με μέλη της ΛΑΕ, όπου οι δυνάμεις των αστυνομικών απάντησαν με αρκετά μικρής έκτασης χρήση χημικών. Φωτιά σε κάδο στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου εμφανίστηκαν και διμοιρίες ΜΑΤ που βρίσκονταν στο πίσω μέρος της πλατείας.

18.50
Ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ που κατευθύνεται από την Αιόλου προς την Πανεπιστημίου. Οι διαδηλωτές υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τις 4.000.



18.40
Έχει αρχίσει η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, καθώς σε συλλαλητήριο καλούσαν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στις 18.30 στην Ομόνοια, από κοινού με το ΠΑΜΕ, τα εργατικά συνδικάτα, τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, τους συλλόγους γυναικών και φοιτητικούς συλλόγους.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κλωστοϋφαντουργίας ιματισμού κ.Βασίλης Σταμούλης και από την ΕΕΔΥΕ η κυρία Ελπίδα Παντελάκη, ενώ παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

18.30
Ανεβαίνουν τη Σταδίου οι περίπου 4.000 διαδηλωτές, στο ύψος της Αμερικής, στην Παλαιά Βουλή, υπάρχει φραγμός από αστυνομικούς. Εν τω μεταξύ τρεις-τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ ακολουθούν την ουρά της πορείας όπου βίσκεται και το λεγόμενο «μαύρο μπλοκ».


17.55: Η πορεία έφτασε στις αρχές Σταδίου, όπου δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η συγκέντρωση ης ΕΕΔΥΕ και του ΠΑΜΕ. Στα Χαυτεία σε επιφυλακή βρίσκεται σε διακριτική απόσταση διμοιρία των ΜΑΤ.

17.40: Ξεκίνησε η πορεία στην Πατησίων, όπου στις 5.00 το απόγευμα της Τρίτης είχαν δώσει ραντεβού μέλη της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ) και στις στις 17.30 η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, η αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, η «Κόκκινη γραμμή-ομάδα για την εργατική αντεπίθεση» και η «Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ». Στις 18.00 σε συγκέντρωση και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία καλούν τα μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών και της Αυτοοργανωμένης Δομής Υγείας Εξαρχείων (ΑΔΥΕ).

Σημειώνεται ότι τόσο ο Ρουβίκωνας, όσο και οι Πυρήνες της Φωτιάς, προτρέπουν δημοσίως τους αναρχικούς, με αναρτήσεις τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, να «υποδεχτούν όπως του αρμόζει» τον αμερικανό πρόεδρο και να «χαλάσουν τη γιορτή».

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι έχουν συγκεντρωθεί περί τις 3.000.

Ήδη από τις 16:30 η διέλευση οχημάτων αλλά και πεζών έχει αποκλειστεί προς το Σύνταγμα και η κίνηση διεξάγεται μέσω Κολωνακίου.

Σε κάθε περίπτωση, διαδοχικές αναμένονται οι συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών στο Πολυτεχνείο.

«Όλοι στους δρόμους και στα συλλαλητήρια για την επίσκεψη Ομπάμα» προτρέπει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), ενώ και η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια.

Σε ισχύ ωστόσο από τα ξημερώματα της Τρίτης έως και το απόγευμα της Τετάρτης είναι και η απαγόρευση συγκεντρώσεων που επέβαλε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής. Καλύπτει το κέντρο της Αθήνας και περιμετρικά του σε μεγάλη ακτίνα, καθώς και όλες τις διαδρομές που θα ακολουθήσει κατά τις μετακινήσεις του ο κ. Ομπάμα.

Ουσιαστικά, το μόνο κομμάτι της πρωτεύουσας στο οποίο δεν απαγορεύονται συγκεντρώσεις και πορείες είναι η Ομόνοια και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, αλλά και εκεί θα επιτηρούνται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τα Προπύλαια και πέρα δεν θα επιτρέπεται η κίνηση διαδηλωτών προς το Σύνταγμα, τη Βουλή και την αμερικανική πρεσβεία.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική απαγόρευση διαδηλώσεων ισχύει ως εξής:

• Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου μέχρι και ώρα 15:00 της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου, στην περιοχή του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς Καβουρίου-δεξιά Αθηνάς-συνέχεια Λ. Ποσειδώνος (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ερμού), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των οδών αυτών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

• Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου μέχρι και ώρα 24:00 της ίδιας ημέρας στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας)-συνέχεια Νικολάου Γκύζη-δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη-συνέχεια Κεδρηνού-αριστερά Πανόρμου-αριστερά Κηφισίας-δεξιά Κατεχάκη-συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου-δεξιά Κοκκινοπούλου-συνέχεια Γκανογιάννη-συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου-συνέχεια Ούλωφ Πάλμε-συνέχεια Υμηττού-συνέχεια Ηλία Ηλιού-δεξιά Αμβροσίου Φραντζή-αριστερά Καλλιρρόης-συνέχεια Π. Τσαλδάρη-δεξιά Πειραιώς-δεξιά Ερμού-αριστερά Αγίων Ασωμάτων-δεξιά Ερμού-αριστερά Αιόλου-δεξιά Κολοκοτρώνη-συνέχεια Αμερικής-συνέχεια Λυκαβηττού-αριστερά Σόλωνος-δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως και τη Λ. Κορωπίου-Αεροδρομίου, στη Λ. Κορωπίου-Αεροδρομίου, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη), στη Λ. Καραμανλή (Βούλα), στη Λεωφόρο Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων, και από τις δύο πλευρές των δρόμων αυτών, καθώς και σε γέφυρες, ανισόπεδους κόμβους και διαβάσεις κατά μήκος τους, όπως και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

• Από 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου μέχρι και ώρα 16:00 της ίδιας ημέρας, στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας)-συνέχεια Νικολάου Γκύζη-δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη-συνέχεια Κεδρηνού-αριστερά Πανόρμου-αριστερά Κηφισίας-δεξιά Κατεχάκη-συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου-δεξιά Κοκκινοπούλου-συνέχεια Γκανογιάννη-συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου-συνέχεια Ούλωφ Πάλμε-συνέχεια Υμηττού-συνέχεια Ηλία Ηλιού-δεξιά Αμβροσίου Φραντζή-αριστερά Καλλιρρόης-συνέχεια Π. Τσαλδάρη-δεξιά Πειραιώς-δεξιά Ερμού-αριστερά Αγίων Ασωμάτων-δεξιά Ερμού-αριστερά Αιόλου-δεξιά Κολοκοτρώνη-συνέχεια Αμερικής-συνέχεια Λυκαβηττού-αριστερά Σόλωνος-δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), καθώς και στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη), στη Λ. Καραμανλή (Βουλιαγμένη), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, στη Λ. Κορωπίου-Αεροδρομίου, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τη Λ. Κορωπίου-Αεροδρομίου έως το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων, και στις δύο πλευρές των δρόμων αυτών, καθώς και σε γέφυρες, ανισόπεδους κόμβους και διαβάσεις κατά μήκος τους, όπως και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

• Aπό 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου μέχρι και ώρα 16:00 της ίδιας ημέρας, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Λ. Συγγρού (από τη συμβολή με την οδό Αχιλλέως)-δεξιά Λ. Ποσειδώνος-δεξιά Επαμεινώνδα-συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη-δεξιά Αχιλλέως (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Συγγρού).


tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news