facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Παππάς: «Δεν πέφτει ο νόμος - Πρόσκαιρο το φρένο του ΣτΕ»

Ο νόμος Παππά δεν πέφτει, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, προσθέτοντας ότι «το ΕΣΡ θα εφαρμόσει τον νόμο 4339» για την αδειοδότηση. «Ο νόμος μένει ολόκληρος όπως είχε ψηφιστεί και το μόνο που αλλάζει είναι ότι το "αιτιολογημένη γνώμη" του ΕΣΡ γίνεται "σύμφωνη" γνώμη» διευκρίνισε ο υπουργός Επικρατείας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση επιμένει στον όρο «αναστολή» αντί για «κατάργηση» του νόμου.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Παππάς σημείωσε ακόμη ότι με την απόφαση του ΣτΕ «μπήκε ένα προσωρινό φρένο» αλλά, όπως είπε, η διαδικασία που ακολουθήθηκε «έχει ρυμουλκήσει όλα τα κόμματα σε θέσεις λογικής».

«Είμαστε σταθεροί στη γραμμή ότι το τηλεοπτικό τοπίο πρέπει να ρυθμιστεί. Δεν ακούω κανέναν να λέει ότι δεν πρέπει να εκδοθούν άδειες. Θέλω να το θεωρήσω αυτό ως ένα κέρδος συνολικά για την ελληνική πολιτική», τόνισε.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά βήματα για την επίτευξη συναίνεσης, τονίζοντας την ανάγκη να βρεθεί λύση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Υποστήριξε παράλληλα ότι τυχόν άρνηση της Ν.Δ. να συναινέσει θα έχει τεράστιο κόστος για την ίδια. «Θα είναι πολύ αρνητικό γεγονός. Θα είναι μία ακραία έκφραση μιας προσπάθειας αποσταθεροποίησης της πολιτικής ζωής από τη Ν.Δ.», ανέφερε.

Δήλωσε πάντως ότι αναμένει την επίσημη τοποθέτηση της Ν.Δ. στη Διάσκεψη των Προέδρων και πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πρότεινε πρόσωπο για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ «σημαίνει ότι κάνει ένα βήμα πίσω». Υπογράμμισε πάντως ότι η Ν.Δ. «δεν μπορεί να διεκδικεί να συγκυβερνήσει δια της αποστασιοποίησης» στο να συμβάλλει στη λύση.

Ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «έχει διαμορφωθεί μια λογική συναινέσεων» για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, χαρακτηρίζοντας «θετική έκπληξη» τη στάση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

«Πολιτικό ταξίδι» στη Βενεζουέλα
Για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα σχολίασε ότι «έκανα πολιτικό ταξίδι και αναπτύξαμε ιδέες και δυνατότητες συνεργασίες». «Δεν το είπα για αστείο τα περί σούπερ μάρκετ. Τα κρατικά σούπερ μάρκετ στη Βενεζουέλα προμηθεύονταν προϊόντα. με διακρατικές συμφωνίες» παρατήρησε.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, το ταξίδι έγινε 1,5 χρόνο πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και διοργανώθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας. «Η Βενεζουέλα ήθελε ανάπτυξη σχέσεων με χώρες της Ευρώπης, ο κ. Σαμαράς δεν ήθελε, κακώς, τώρα η Βενεζουέλα έχει προβλήματα, άλλα είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα βεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου, και Ισπανία, Κίνα και Ιταλία έχουν μεγάλες σχέσεις» ανέφερε.

Κατηγόρησε μάλιστα τη ΝΔ για ανεπιτυχή προσπάθεια συμψηφισμών με αφορμή το θέμα αυτό. «Οι βουλευτές της ΝΔ τρέχανε πανικόβλητοι όταν ψηφίζαμε την απαγόρευση να έχουν εταιρείες στο εξωτερικό». «Πρόκειται για εισαγόμενη προπαγάνδα, δοκιμάστηκε και στην Ισπανία (Podemos)» δήλωσε δε, παραπέμποντας στο σκάνδαλο Siemens, που όπως είπε ο υπουργός, αποδείχθηκε ότι χρηματοδοτούνταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

«Έχω δει 100 – 150 επενδυτές τι να κάνω δηλαδή, να κυνηγάω την κάθε σπέκουλα που εκτοξεύεται εναντίον μου; Ευχής έργον να είχαμε σχέσεις με την Βενεζουέλα με τη χώρα με τα μεγαλύτερα βεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου» δήλωσε.

«Ο κ. Αρτεμίου είναι αρμόδιος να αποκαλύψει ό,τι θέλει για την επιχειρηματική του δραστηριότητα» πρόσθεσε για τον κύπριο δικηγόρο.

Για Ιερώνυμο, Φίλη και εκλογές

Όσον αφορά τις σκληρές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου κατά του υπουργού Παιδείας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι «ο κ. Ιερώνυμος μάς έχει συνηθίσει όλο τον προηγούμενο καιρό σε λόγια αγάπης, κατανόησης και ανοχής στο διαφορετικό και εύχομαι αυτή τη συνήθεια την καλή να την συνεχίσει».

Όπως τόνισε, δεν είναι σωστό η αντιπαράθεση να κλιμακώνεται και από τη μια και από την άλλη πλευρά. Θα πρέπει ο καθένας να αφοσιώνεται στο ρόλο του και να μην προκαλούνται τριβές που είναι αχρείαστες».

Αναφορικά με τα εντεινόμενα σενάρια περί πρόωρων εκλογών παρατήρησε πως «είναι αστεία πράγματα τα περί εκλογών… Επειδή είχαμε 14-11 για το ΕΣΡ στο ΣτΕ θα πάμε σε εκλογές, ε, αυτά είναι αστεία πράγματα».

«Ο κ. Παππάς άδειασε τον πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση για τον αριθμό των αδειών» σχολίασε, μιλώντας στον σταθμό μας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Σημειώνεται ότι η νέα Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για Συγκρότηση ΕΣΡ έχει οριστεί για τη Δευτέρα στις 3 μετά το μεσημέρι.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news