facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Σακελλαρίου (πρόεδρος ΣτΕ): Εχουμε ανάγκη από δικαστές που δεν κάμπτονται από πιέσεις

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από δικαστές, που έχουν συνείδηση του βάρους της συνταγματικής τους αποστολής, που δεν κάμπτονται από πιέσεις, απ’ όπου και αν αυτές προέρχονται».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκος Σακελλαρίου, ο οποίος μίλησε κατά την τελετή ορκωμοσίας των νέων εισηγητών, ενώπιον της ολομέλειας του ΣτΕ, δίνοντας έμφαση στον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν οι δικαστές στη σημερινή εποχή.

«Εισέρχεσθε στο Δικαστήριο σε μία εξαιρετικά δύσκολη εποχή για τη Χώρα μας και τον Ελληνικό Λαό. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από δικαστάς, πραγματικούς δικαστάς, που έχουν συνείδηση του βάρους της συνταγματικής τους αποστολής, που δεν κάμπτονται από πιέσεις, απ’ όπου και αν αυτές προέρχονται. Έχουμε ανάγκη από δικαστάς που διαθέτουν ανεξαρτησία, που επιτελούν το υπηρεσιακό τους καθήκον με τη δέουσα ουδετερότητα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, χωρίς ακρότητες, με νηφαλιότητα, σύνεση, αποφασιστικότητα αλλά και τόλμη όταν απαιτείται. Σ’ αυτόν τον δικαστή προσβλέπει σήμερα με ελπίδα η ελληνική κοινωνία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Σακελλαρίου.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news