facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Ήπειρος: Με ηπατίτιδα τρία προσφυγόπουλα στη Φιλιππιάδα -Αντιδράσεις και διακοπή του εκπαιδευτικού προγράμματος

Αναβρασμός κι αναστάτωση επικρατεί στη Φιλιππιάδα μετά τα κρούσματα ηπατίτιδας Α, που επιβεβαιώθηκαν σε παιδιά του προσφυγικού καταυλισμού στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost.gr έχουν επιβεβαιωθεί, μετά και από τον εργαστηριακό έλεγχο που έγινε στο νοσοκομείο της Άρτας τρία περιστατικά. Πρόκειται για τρία παιδάκια από τα δεκάδες που ζουν στον καταυλισμό και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για πανδημία που απειλεί όλη την περιοχή, όπως ήδη λέγεται ευρέως.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, τα σχολεία δεν λειτούργησαν για τα παιδιά των προσφύγων και φαίνεται ότι θα μείνουν κλειστά ωσότου ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται επίσημη ενημέρωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ και την 6η ΥΠΕ, φορείς που θα προχωρήσουν και στη λήψη μέτρων, θα μεριμνήσουν δηλαδή ώστε να εμβολιαστεί το σύνολο των παιδιών.

Ο χρόνος κατά τον οποίο επιβεβαιώνονται τα κρούσματα ηπατίτιδας, ο οποίος συμπίπτει με την έναρξη λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, πυροδοτεί το ήδη τεταμένο από τον Σεπτέμβριο κλίμα στη Φιλιππιάδα, λόγω των αντιδράσεων του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της δομής για τους πρόσφυγες, τα περισσότερα παιδιά του 2ου Δημοτικού απείχαν, με απόφαση του Συλλόγου και χωρίς μέχρι εκείνη την ώρα να έχει ανακύψει κανένα ζήτημα υγείας.

Κανονικά ωστόσο και χωρίς προβλήματα λειτούργησαν τα άλλα δύο σχολεία.

Οι εκπαιδευτικές δομές αναμένεται να επαναλειτουργήσουν –αν και επίσημα δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους- μετά την ολοκλήρωση των εμβολιασμών.

Μέσα σε αυτό το κλίμα επανέρχεται και ο Σύλλογος του 2ου Δημοτικού για να δηλώσει τώρα.... δικαιωμένος!

Η ανακοίνωση αυτή τη φορά είναι σε εντελώς διαφορετικό ύφος από την πρώτη που είχε προκαλέσει πανελλήνιο σάλο, καυτηριάζεται η αδράνεια της πολιτείας και ζητείται εκτενής ενημέρωση.

«Για ακόμη μία φορά τονίζουμε κατηγορηματικά ότι η αντίδραση μας δεν εκκινεί από κανένα ρατσιστικό αίσθημα, από καμία διάθεση αποκλεισμού μικρών παιδιών από το δικαίωμα στη μόρφωση και την εκπαίδευση και ας έχουμε κατηγορηθεί από πολλές πλευρές αδίκως για αυτό. Η ανησυχία μας εκκινεί από την έλλειψη διασφάλισης από μέρους των αρμοδίων ότι η άνω Υπουργική Απόφαση θα εφαρμοσθεί με τρόπο προσήκοντα και δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών μας.

Αυτό δεν είναι ευθύνη ανθρώπων ξεριζωμένων από τις πατρίδες τους, πόσο μάλλον των παιδιών τους, αλλά ευθύνη της Πολιτείας και των αρμοδίων οργάνων της. Δυστυχώς τόσο οι απαντήσεις όσο και η εν γένει αντιμετώπιση από μέρους τους δεν μας έπεισαν, το αντίθετο...», αναφέρεται.

epiruspost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news