facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Βία επεισόδια με μετανάστες στη Χίο και τη Σάμο

Νέα βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Σούδα της Χίου, ενώ ταραχές έλαβαν χώρα και στη Σάμο.

Στη Χίο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις 15.00 το μεσημέρι της Τετάρτης όταν ένας ιρανός μετανάστης επιτέθηκε σε μια ομοεθνή του και την κτύπησε στο κεφάλι. Η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Χίου.

Ο δράστης στην συνέχεια άρχισε να κτυπά με σίδερο το κοντέινερ που χρησιμοποιείται από το προσωπικό του καταυλισμού. Άλλοι δύο μετανάστες έσπευσαν να τον βοηθήσουν και τελικά πυρπόλησαν το λυόμενο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι φλόγες τελικά κατέστρεψαν τρεις οικίσκους όπου λειτουργούσαν το ιατρείο του καταυλισμού, η αποθήκη παραϊατρικών υλικών και ο χώρος διανομής των φαγητών, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Η Αστυνομία επενέβη και αποκατέστησε την τάξη, ενώ η Πυροσβέστη απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς.

Στη Σάμο, λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ και μετά από την έντονη βροχόπτωση, μετανάστες διαδήλωσαν στους δρόμους ζητώντας στεγνά ρούχα καθώς, όπως υποστήριζαν, η βροχή παρέσυρε τις σκηνές και το νερό κατέστρεψε τα υπάρχοντά τους.

Η διαμαρτυρία έληξε με παρέμβαση της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών της Σάμου δήλωσαν πως «όσοι από τους εκπροσώπους των ΜΚΟ ή της Ύπατης Αρμοστείας θέλουν να δραστηριοποιούνται εντός του Κέντρου θα πρέπει να έχουν και την ευθιξία στις δύσκολες ώρες να βρίσκονται κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους και να τους βοηθούν».

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news