facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΝΔ: Συνεχίζεται το «πάρτι» με τους κολλητούς από την κυβέρνηση

Χωρίς τέλος είναι οι διορισμοί «κολλητών» καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία καθώς την ώρα που μειώνονται μισθοί και συντάξεις, αυξάνεται ο αριθμός των υπουργείων, των γενικών γραμματέων και των μετακλητών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του υπευθύνου του τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Γεωργαντά:

- Τα υπουργεία αυξήθηκαν κατά 4 (+1 θέση Επικρατείας)

- Οι γραμματείς αυξήθηκαν κατά 22
α) Νέος Γραμματέας Υποδοχής
β) Νέος Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους
γ) Νέος Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής
δ) Νέος Γραμματέας επικοινωνιακού σχεδιασμού προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
ε) Νέος Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά
στ) Νέος Γραμματέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας
ζ) 4 νέοι διοικητικοί γραμματείς (ένας για κάθε νέο Υπουργό σύμφωνα με το Ν. 4369/2016 με προοπτική να γίνουν 7 εάν έχουν και οι Υπουργοί Επικρατείας)
η) 12 νέοι αναπληρωτές διοικητικοί γραμματείς (ένας για κάθε Υπουργό αναπληρωτή σύμφωνα με το Ν. 4369/2016)

- Οι μετακλητοί για πρώτη φορά μετά από χρόνια έχουν ξεπεράσει τους 2.000 σύμφωνα με τα στοιχεία της Απογραφής Αυγούστου-Σεπτεμβρίου «οι οποίοι προφανώς θα αυξηθούν κι άλλο με την πλήρωση όλων των νέων θέσεων στους νέους Υπουργούς, Υφυπουργούς και Γραμματείς».

- Οι δαπάνες για μισθούς στα υπουργεία αυξήθηκαν κατά 146.000.000 ευρώ φτάνοντας στα 7 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2016.

Όπως σημειώνει στη δήλωση του κ. Γεωργαντάς: «ένα πράγμα έχει πετύχει η Κυβέρνηση στη Δημόσια Διοίκηση: Κατάφερε να απορροφήσει και να τακτοποιήσει μεγάλο μέρος του κομματικού της στρατού. Επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τον αγρίως φορολογούμενο πολίτη. Και διαψεύδοντας κάθε ισχυρισμό για εκσυγχρονισμό του Δημοσίου».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news