facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Εισήγηση «βγάζει λάδι» τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ

Αρνητική εισαγγελική εισήγηση «βγάζει λάδι» τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης η οποία φέρεται να χρησιμοποιήθηκε το 2009 προκειμένου να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων λόγω της διόγκωσης του ελλείμματος.

Ο εισαγγελέας Ιωάννης Κούτρας ανέλαβε το φάκελο της υπόθεσης, μετά την αναίρεση από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου προτείνει να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του κ. Γεωργίου για το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της ψευδούς βεβαίωσης, κρίνοντας ότι δεν προκύπτουν σε βάρος του ενδείξεις για την απόδοση ποινικών ευθυνών και για την πράξη αυτή. Υπενθυμίζεται πως ήδη ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ έχει παραπεμφθεί σε δίκη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Τον τελευταίο λόγο, ωστόσο, έχει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο και θα αποφασίσει για την πορεία της υπόθεσης.

Η δικογραφία είχε επιστρέψει στα χέρια του εισαγγελικού λειτουργού ύστερα από αναίρεση που είχε γίνει από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο έκανε εν μέρει δεκτή την αναίρεση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου.

Συγκεκριμένα το Ποινικό Τμήμα με την υπ΄ υπ΄ αριθμ. 1331/2016 απόφασή του είχε αναιρέσει το υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μην γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων υπηρεσιών της ΕΛΣΤΑΤ, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του
Δημοσίου με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Μετά την αναίρεση του προηγούμενου απαλλακτικού βουλεύματος ο φάκελος διαβιβάστηκε ως προς το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης. όπως απαιτεί ο νόμος, για νέα κρίση στο συμβούλιο Εφετών το οποίο τελικά θα αποφανθεί...

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news