facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Μεγάλο το χάσμα με το ΔΝΤ στα εργασιακά

Χάσμα με το ΔΝΤ διαπιστώνει στα εργασιακά η πλευρά του υπουργείου Εργασίας μετά την ολοκλήρωση του νέου γύρου επαφών με τους επικεφαλής των δανειστών στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολογησης. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, μικρότερες είναι οι διαφορές με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών.

Οι πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ, επισημαίνουν ότι η ελληνική πλευρά συνεχίζει να υπερασπίζεται τη θέση της ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις αποτελούν κομμάτι των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών. Για τις ομαδικές απολύσεις, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι δανειστές εμμένουν στην πλήρη απελευθέρωση, ενώ η ελληνική πλευρά τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία αλλαγή στα όρια και το καθεστώς της προέγκρισης.

Αναφορικά με το θέμα του συνδικαλιστικού νόμου, η πλευρά του ΔΝΤ επιμένει, επίσης, στη θέσπιση του lock out (ανταπεργία). Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει καταστήσει σαφές ότι δεν συζητάει επαναφορά του lock out, αλλά και καμία αλλαγή στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο που αφορά το δικαίωμα στην απεργία. Προτείνει μικρές παρεμβάσεις στον συνδικαλιστικό νόμο.

Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί, το επόμενο διάστημα, μέσω τηλεδιασκέψεων.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news